Σάββατο, Ιανουαρίου 13, 2007

Προκήρυξη

Παλιότερα άφηναν τις προκηρύξεις σε σκουπιδοτενεκέδες. Έλαβα προ ολίγου ένα μέιλ, το μέιλ μου δεν αναγνώρισε τη διεύθυνση του αποστολέα και μου το έβαλε στον σκουπιδοτενεκέ του, από τον οποίο το ανέσυρα και το δημοσιεύω -όπως οφείλω- χωρίς δική μου παρέμβαση:
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το χθεσινό χτύπημα με ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία. Eπιλέγουμε τη δημοσίευση της προκήρυξης σε μπλογκ γιατί θεωρούμε ότι η επανάσταση θα αρχίσει και θα εξαπλωθεί από το ίντερνετ. Για την ακρίβεια η επανάσταση έχει ήδη αρχίσει.
Σκοπεύαμε να χτυπήσουμε προ μιας εβδομάδας, αλλά μεσολάβησαν τα γεγονότα με το κλείσιμο του Monitor και καταλάβαμε ότι κανείς δεν θα ασχολιόταν με την προκήρυξη.
Δυστυχώς στην τρομοκρατία, όπως ακριβώς και στο ποδόσφαιρο, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος: λίγα εκατοστά πιο πέρα και η μπάλα πάει στο δοκάρι και ο αγώνας χάνεται και όλοι είναι άχρηστοι - λίγα εκατοστά πιο πέρα και η ρουκέτα αντί να βρει τον θυρεό προσγειώνεται στη χέστρα.
Σκατά.
Ζούμε στην εποχή της εικόνας και η εικόνα του διαλυμένου θυρεού θα έκανε αστραπιαία τον γύρο του κόσμου. Τι πιο αποτελεσματικό από αυτό; Θα μας λάτρευαν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η εικόνα μας θα γινόταν παγκόσμιο έναυσμα, σύμβολο, πρότυπο. Θα γινόμαστε θρύλοι. Αλλά για λίγα γαμημένα εκατοστά το όνειρο μας θρυμματίστηκε σαν το τζάμι και κατέληξε στον καμπινέ. Το χτύπημά μας, πέραν της πλανητικής του διάστασης, θα μας έκανε ιδιαίτερα αγαπητούς και αποδεκτούς στους Έλληνες. Όπως ήταν και στην αρχή η 17Ν, όταν χτυπούσε σταθμάρχες της CIA και βασανιστές. Αλλά τώρα, τριάντα χρόνια μετά, εμείς, η νέα γενιά, έχουμε καταλάβει ότι το αίμα και ο φόνος μάς απομονώνει από το δημόσιο αίσθημα, έχουμε καταλάβει ότι σκοτώνοντας έναν υποαξιωματούχο απλά αφαιρείς μια ζωή, ενώ ανατινάζοντας ένα σύμβολο μιλάς στην καρδιά όλων και έχεις πολλαπλάσιο αντίκτυπο. Ειλικρινά, ποιός Έλληνας και ποιά Ελληνίδα δεν έχει κάποια στιγμή στη ζωή του κοιτάξει με μίσος προς τον συγκεκριμένο θυρεό; Πήραμε την πέτρα του διαδηλωτή και την κάναμε ρουκέτα. Αλλά αστοχήσαμε. Κι αυτό πονά. Καλώς ή κακώς όμως, έτσι είναι η τρομοκρατία, η ρουκέτα είναι κυλινδρική και πόρνη (για να παραφράσουμε τον Ίβιτσα Όσιμ) και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να δουμε πού κάναμε λάθη, να δουλέψουμε πολύ πάνω σ' αυτά και να επικεντρωθούμε στο επόμενο χτύπημα, κοιτώντας κάθε χτύπημα χωριστά.
Ε. Ο. «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ»

28 Comments:

At 1/14/2007 12:00:00 π.μ., Blogger Πληρωμένη πένα said...

Είσαι διάνοια Old-boy, όποιος και αν είσαι. Γενικά, όχι σχετικά με αυτό το post μόνο

 
At 1/14/2007 12:21:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Ελαβα και'γώ μια προκήρυξη, αλλά φοβήθηκα να την ανεβάσω μη τυχόν και με διώξει κανας μπλογκοσυλλέκτης.. πρόσεξες τι έγινε με το μπλογκ του κ. φανΕΛ, του οποίου αρνούνται κάπου τη φιλοξενία; Ε, έχει δίκιο ο αποστολέας λοιπόν: Ο νέος πόλεμος θα είναι ο πόλεμος των Bloggers και θα γίνει με τα νέα αριστοπολεμικά όπλα.

 
At 1/14/2007 12:50:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

τετοια γραφε,και σε βλεπω στο echelon TOP100!οι μηχανες αναζητησης θα δυσκολευτουν να διακρινουν τις λεπτες αποχρωσεις της ειρωνιας σου..ασε που θα ψαχνουν και τον Οσιμ στην Ιαπωνια!

πολυ καλο παντως οπως και το προηγουμενο.

 
At 1/14/2007 01:25:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ήθελα να πω ότι είσαι μες στο μυαλό μου, αλλά το ξανασκέφτηκα και το πιο σωστό είναι:

Μες στο μυαλό τους είσαι!!!

Θα συμφωνήσω με την Πληρωμένη Πένα.
Ι Δ Ι Ο Φ Υ Ε Σ Κείμενο!

 
At 1/14/2007 03:21:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Ροδιά, όχι δεν το πήρα χαμπάρι αυτό για τον Funel. Πού του αρνούνται τη φιλοξενία; Δυστυχώς δεν υπάρχει ισχυρότερο όπλο από τον φόβο. Και τον φόβο τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσουν για να μας τον επιβάλουν.
Όσο τους υπόλοιπους ευχαριστώ για τους επαίνους, πράγματι σε αυτήν την εισαγωγή των δύο γραμμών του ποστ πιστεύω ότι έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό.

 
At 1/14/2007 07:49:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

http://psychognosia.blogspot.com/2006/04/mobbing.html

 
At 1/14/2007 11:43:00 π.μ., Blogger Sissi Soko said...

Ήθελε περισσότερη εξάσκηση! Δεν ξέρω τι κάνουν και σε αυτό το ανατολικό μπλοκ(g), βρε αδερφέ, (όπως επισήμανε κάποιος τηλεπαρουσιαστής ότι από κει ήρθε η ρουκέτα) και δεν τους εκπαιδεύουν αρκετά στην ακρίβεια!

 
At 1/14/2007 01:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εξαιρετικό ποστ. Μπράβο

 
At 1/14/2007 04:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η δύναμη των blog είναι αδιαμφισβήτητη, και η επανάσταση όντως έχει αρχίσει. Δυστυχώς όμως φοβάμαι πως δεν είναι μακριά η μέρα που θα επιβληθεί λογοκρισία και στην blogοσφαιρα. Η υπόθεση του Αντώνη Τσιπρόπουλου ήταν μόνο η αρχή.

Σε λίγο θα μας χτυπάει το FBI την εξώπορτα...

 
At 1/14/2007 05:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

έτσι είναι, ο φόβος φυλάει τα έρημα, μα γίνεται και "όπλο" επικινδυνότητας όταν επιβάλλεται, ένα μέσο ενάντια στην κινδυνολογία που τελικά μετατρέπεται σε αθυρόστομη οργή. Εξ ου και μια λύσις είναι η αποτύπωση νοημάτων σε ένα πρελούδιο σημαινόμενων, δράση που δεν στερεί και την ατομική διατύπωση, ενώ συγχρόνως συντελεί στην μετριοπάθεια, η οποία εν δυνάμει υποκινεί τον άκριτο λόγο σε μια κοινότητα blogs που βρίσκεται μασκαρεμένα εν βρασμώ.

 
At 1/14/2007 06:19:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Mporei na mh diavazw to blog sou apo to ksekinhma tou, to episkeptomai syxna omws 5-6 mhnes. Akoma exw diavasei merika palia post sou apo to arxeio. Sa na to'xeis xasei ligo tous teleftaious 2 mhnes. Skefthka na sto grapsw prin merikes meres alla skeftika oti de noiazei kanenan h dikh mou gnwmh gia sena, oute esena profanws, afou exeis grapsei kat' epanalhpsh oti to kaneis gia th dikh sou kavlanta. Me to post omws pou diavasa molis twra... Kala, poios pernaei poion gia megalytero hlh8io, esy emena h aftos esena? Kalh anarrwsh efxomai se esena kai ston ypothh8emno EA mpravo, toulaxiston kapoion doulepse. parepiptwntnws thn eleftherotypia thn ekopses h' synexizeis na th diavazeis? Kai kati akoma gia antartika polews kai malakies, ton AKSARLIAN 8a ton ferei kaneis pisw?

 
At 1/14/2007 08:25:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ - ΠΟΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;

 
At 1/14/2007 11:48:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Δημήτρη, άλλο γράφω αυτά που θέλω και άλλο ότι γι' αυτά που γράφω δεν με ενδιαφέρει η γνώμη αυτών που τα διαβάζουν. Σαφώς λοιπόν και με ενδιαφέρει η γνώμη σου. Πίστεψέ με όμως, δεν σε περνάω για ηλίθιο ούτε προσπαθώ να κοροϊδέψω κανέναν. Σχολιάζω την επίθεση με τον τρόπο που έκρινα ότι με εκφράζει καλύτερα και αυτός ο τρόπος κινείται μεταξύ αστείου και σοβαρού. Μπορεί το ποστ να μην πετυχαίνει το σκοπό του, πάντως αν ήθελα να παραπλανήσω ως προς την αυθεντικότητα της προκήρυξης θα προσπαθούσα λίγο περισσότερο. Όσο για το τελευταίο δίμηνο, έχω διαφορετική γνώμη από σένα ή εν πάση περιπτώσει αν το έχω χάσει, όπως λες, μου άρεσε που χάθηκα σε ορισμένα από τα ποστ του τελευταίου διμήνου.

 
At 1/15/2007 01:19:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τελευταία σε βρήκα και άρχισα να σε διαβάζω oldboy και μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι και γράφεις. Τα διάφορα post που κυκλοφορούν πάντως και υποστηρίζουν ενέργειες σαν τη προχθεσινή δε μου αρέσουν καθόλου. Ναι ο καθένας είναι ελεύθερος να σκέφτεται, να υποστηρίζει ιδέες και να γράφει ότι θέλει. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα πρέπει να υποστηρίζει πράξεις μιας μικρής, πολύ πολύ μικρής ομάδας που δεν είναι εκλεγμένη από κανένα να διαπράττει αδικήματα που μας αμαυρώνουν όλους και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο. Είναι κρίμα επιτέλους η τόση αναρχία και ασυδοσία για τη μικρή μας χώρα.
Κ.Α.

 
At 1/15/2007 01:47:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Δεν ξέρω σε ποιά άλλα ποστ αναφέρεσαι, αν αν μιλάς για τα δύο τελευταία δικά μου, φυσικά και δεν υποστήριξα την επίθεση στην Πρεσβεία. Διαφωνώ όμως με το ρήμα «αμαυρώνουν» που χρησιμοποιείς. Ότι τέτοιες ενέργειες έχουν εξαιρετικά δυσάρεστα πολιτικά αποτελέσματα, συμφωνώ και επαυξάνω, αλλά όχι ότι μας αμαυρώνουν και μάλιστα όλους.

 
At 1/15/2007 01:50:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η κουκούλα δεν είναι ροκ.

 
At 1/15/2007 05:04:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Για την υπόθεση, η συζήτηση εδώ:
http://rodiat5.blogspot.com/2007/01/blog-post_12.html

 
At 1/15/2007 11:40:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όχι. Δεν αναφέρομαι στα δικά σου. Αναφέρομαι σε posts του τύπου ‘ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη’, ‘ζήτω η επανάσταση’ και άλλα τέτοια γραφικά που κυκλοφόρησαν. Τώρα το αμαυρώνουν πράγματι ήταν βαρύ. Μάλλον έπρεπε να γράψω δε μας τιμούν όλους. Όσο για τα δυσάρεστα πολιτικά αποτελέσματα προσωπικά δε με ενδιαφέρουν. Ίσως θα έπρεπε αλλά δεν έχω το χρόνο. Τα μεγαλοποιημένα άρθρα στο ξένο τύπο σκεφτόμουν και τις οικονομικές επιπτώσεις για το μέρος του πληθυσμού που δε ζει με το χρήμα που δανείζεται η μικρή μας χώρα.
Κ.Α.

 
At 1/15/2007 11:53:00 π.μ., Blogger kerasia said...

Έχει πλάκα που το πήραμε όλοι στην πλάκα.

 
At 1/15/2007 05:55:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ροδιά, ευχαριστώ. Ισχύει το προηγούμενο σχόλιο μου περί φόβου.
Κερασιά, έχει πλάκα που λές ότι έχει πλάκα που το πήραμα όλοι στην πλάκα.

 
At 1/15/2007 06:25:00 μ.μ., Blogger kerasia said...

Πλάκα μου κάνεις;

 
At 1/15/2007 06:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πλάκα έχετε.
Αλλά μεγαλύτερη πλάκα είχαν οι "τρομοκράτες" που βάρεσαν τη χέστρα του Πρέσβη.
Ο οποίος Πρέσβης δε μίλησε για τρομοκρατικό κτύπημα, αλλά για σοβαρό θέμα.
Κύριε Πρέσβη...μας κακομαθαίνεται.
Ακόμη μεγαλύτερη είναι η πλάκα πως αυτή η μαλακία με την οποία βάρεσαν ήρθε απο την Αλβανία στην οποία Πρέσβης των ΗΠΑ είναι η σύζυγος του Πρέσβη στην Ελλάδα.
Τώρα εγώ δε δικαιούμε να υποθέσω ότι τον έπιασε η κυρά να ψεύδεται για το που ήταν τη Τετάρτη το βράδυ. Τα πήρε και την έχωσε για να μάθει να ξενοπηδάει ;
gs

 
At 1/15/2007 07:05:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Eνδιαφέρουσα θεωρία.

 
At 1/15/2007 11:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τα κείμενά σας ισορροπούν ιδανικά ανάμεσα στα γεγονότα, τον σχολιασμό, τη σάτυρα και την πετυχημένα ιδιότυπη πολιτική ανάλυση.
Σας ευχαριστούμε

 
At 1/16/2007 01:46:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Εγώ σας ευχαριστώ πολύ.

 
At 1/16/2007 11:43:00 μ.μ., Blogger ΦΑΝΤΙ said...

Καλά όλα αυτά τα επαναστατικά αλλά το "πρόβληα" είναι πως το ΒLOGGING το ξεκίνησε η GOOGLE!!

Με τόνους Αμερικάνικα ΝΤΟΛΑΡΣ babies που τα χώνουν συνέχεια για να γράφουμε όλοι εμείς δωρέαν .... Τι μας περιμένει άραγες στην άκρη του τούνελ;

 
At 1/17/2007 05:02:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Παραλαγή 1:
Κύριε οικοδεσπότη είστε καταπληκτικός, ανεπανάληπτος, ιδιοφυής, ταυτόχρονα σύγχρονος και μεταμοντέρνος. Τα κείμενά σας, ειδικά του τελευταίου διμήνου που παρακολουθώ το συγκεκριμένο ιστολόγιο, είναι μικρά αριστουργήματα, που έχουν κιόλας αρχίσει να μεταφράζονται (σε άλλα ιστολόγια).

Πώς τα καταφέρνετε;

Συνεχίστε να μεταλαμπαδεύετε το φως το αληθινό στην ελληνική μπλογκόσφαιρα με τον τρόπο που μόνο εσείς γνωρίζετε.

Ένας φανατικός θαυμαστής σας.

 
At 1/17/2007 12:26:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Mirage, δεν έχεις άδικο, αλλά αφού μας χαρίσαν τον γάιδαρο, δεν τον κοιτάμε στα δόντια.
Lazopolis, είμαι πάντα ανοιχτός σε σκληρή κριτική σαν τη δική σου. Όσο για τις μεταφράσεις είναι μόνο η αρχή. Η προκήρυξη κυκλοφορεί ήδη και στα αραβικά (μεταφρασμένη απ' τον Αλ Τάλω)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home