Δευτέρα, Ιανουαρίου 08, 2007

Για πολλοστή φορά

Kαι για πολλοστή φορά η ελληνική μπλογκόσφαιρα έκλεισε πόρτες και παράθυρα στον έξω κόσμο, αγκάλιασε ηδονικά τον εαυτό της και είπε θα ασχοληθώ με εμένα και μόνο με εμένα. Είχε έρθει πάλι η ώρα για μανούρες και γραφικούς αλληλοσπαραγμούς. Εντάξει, παλιότερα μπορεί να είχε χάζι η όλη ιστορία, έπαιξα κι εγώ, αλλά τώρα μόνο ένα αίσθημα εξάντλησης και παραίτησης μού προξενεί. Μπορώ να κατανοήσω την αρχική στάση και της Μιραντολίνας και του Vrypan, αλλά το τράβηγμα του σχοινιού και από τους δύο δεν μπορώ να το δικαιολογήσω. Και για να μην μου καταλογίσουν πάλι ότι κρατάω ίσες αποστάσεις, δεν λέω ότι δεν φταίει κανείς, λέω ότι πεισμώνοντας φταίνε και οι δύο. Εύχομαι κάποια από τις δύο πλευρές να υποχωρήσει (κι ας εξακολουθήσει να θεωρεί πως έχει δίκιο - υπάρχει κι αυτό που λένε «δίνω τόπο στην οργή») και το Monitor να ξανανοίξει γιατί είναι πράγματι πολύτιμο εργαλείο. Εύχομαι επίσης κάποια στιγμή να ωριμάσουμε λίγο περισσότερο όλοι μας και να σταματήσουμε να κάνουμε σαν μικρά παιδιά.
Πώς να το πω, δηλαδή; Δεν είναι μόνο κουραστικό. Καταντάει και γελοίο.

21 Comments:

At 1/08/2007 04:22:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Α! Είναι σύνηθες φαινόμενο δηλαδή...! Οκ, ίσως τελικά δε μ'αρέσει και πολύ αυτή η μπλογκοκοινότητα. Τουλάχιστον σαν ενεργό μέλος. Μπράβο σου για τις ίσες αποστάσεις. Όλο το βράδυ αυτό αναρωτιέμαι, αν "πρέπει" να ανήκω σε κάποιο στρατόπεδο απ' αυτά που σιγά σιγά διακρίνω ή μπορώ να ζήσω κι αλλιώς. Ίσως βέβαια να είναι πολύ ανιαρή η ζωή μου τότε, χωρίς τσακωμούς. Oops, συγνώμη την ηλεκτρονική ζωή μου εννοούσα!!!

 
At 1/08/2007 08:56:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις κι εμένα την αρχική στάση της Μιραντολίνας, γιατί, με κάθε ειλικρίνεια και κάθε καλή διάθεση, δεν την καταλαβαίνω.

Ο Παναγιώτης έκανε ένα, μόνο, λάθος, κατά τη γνώμη μου: μπήκε σε συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του μόνιτορ με όλους όσους είχαν άποψη, αντί να τους αγνοήσει παντελώς. Αυτό, από κοινωνικής άποψης είναι καλό, αλλά έχει και το κόστος του, ειδικά όταν ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν οτι οτι οι προσωπικές τους ιεραρχήσεις δεν είναι universal.

 
At 1/08/2007 12:12:00 μ.μ., Blogger ou ming said...

Αν είναι έτσι η μπλογκόσφαιρα, καλύτερα να φυτευτεί στον κρόταφό της.

 
At 1/08/2007 01:10:00 μ.μ., Blogger Πληρωμένη πένα said...

Είναι κρίμα γιατί ο Monitor προσέφερε έργο. Εγώ που δεν ξέρω τα kinja και τα ninja τι να κάνω? Είναι μεγάλο κρίμα. Ελπίζω ο Παναγιωτης να αναθεωρήσει

 
At 1/08/2007 02:12:00 μ.μ., Blogger nik-athenian said...

Έστω ότι γράφω εδώ στα σχόλια:Διαβάστε αν θέλετε το τάδε άρθρο στην δείνα εφημερίδα. Έτσι σκέτο χωρίς σχόλια.
Πιστεύετε ότι θα μπορούσε ο διευθυντής της εφημερίδας να μου απαγορεύσει να το γράψω;
Όχι βέβαια, διότι δεν κλέβω την πνευματική του ιδιοκτησία ούτε τον καθυβρίζω. Ούτε πάλι αποκαλύπτω μη γνωστά στοιχεία, μια και τα έχει ήδη εκθέσει δημόσια η ίδια η εφημερίδα του.
Ε, αυτό ακριβώς κάνουν μηχανές σαν το monitor.Πράγματα που ήδη έχουν εκτεθεί σε κοινή θέα τα δείχνουν στους αναγνώστες τους.
Με λίγα λόγια δεν υπάρχει κάτι νομικά επιλήψιμο.
Ούτε μπορεί κάποιος Α που είναι δημόσιο πρόσωπο να ζητήσει από κάποιον άλλο Β να μη μιλάει για τον Α. Εκτίθεμαι δημόσια σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να μιλάει για σένα αρκεί να μη σε συκοφαντεί ή να μη σε βρίζει.

 
At 1/08/2007 02:23:00 μ.μ., Blogger kerasia said...

Φαινόμενα ιδρυματισμού ημών των εμπλεκομένων στην ελληνική μπλογκόσφαιρα.

 
At 1/08/2007 02:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

καμια εξηγηση για τον απλο κοσμακι που δε ξερει τι γινετε;

 
At 1/08/2007 02:45:00 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Γιούχα και πάντα γιούχα των πατρίδων

 
At 1/08/2007 02:48:00 μ.μ., Blogger Γεώργιος Χοιροβοσκός said...

Γράφεις καλά ώς άτομον και σωστά ώς πρόσωπον;-)

 
At 1/08/2007 03:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δε νομίζω ότι το θέμα είναι νομικής φύσης και ας μας διορθώσει η old-boy, ούτε μια τέτοια διαφωνία μπορεί να σταθεί νομικά με το σκεπτικό της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Από τη στιγμή κατά την οποία το Monitor καταγράφει την πηγή και στη περίπτωση που θέλεις να δεις όλο το κείμενο, μόνο στη πηγή μπορείς να το κάνεις, το να μιλούμε για θέμα πνευματικής ιδιοκτησίας είναι ολίγον ανοησία.
Ακόμη και αν το monitor σχολίαζε τα κείμενα και τα blogs, ακόμη και τότε κανείς δε μπορεί να κάνει κάτι για να σταματήσει το σχολιασμό αν πίστευε ότι δεν του πάει.
Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κααι επειδή προσωπικά δε ψήνομαι ότι το πρόβλημα είναι τόσο τυπικό, τότε καλό θα ήταν το monitor να αποσύρει τη σύνδεση από τη λίστα να τελειώνουμε με αυτό το θέμα χωρίς φασαρίες και αντεκλήσεις που δεν προσφέρουν τίποτε.
gs

 
At 1/08/2007 06:07:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Androghost, έχω λινκ μέσα στο ποστ που παραπέμπει στο θέμα για το οποίο έκλεισε προς το παρόν το Monitor.
Ou Ming, αν είναι έτσι, ναι, να φυτευτεί. Αλλά δεν είναι έτσι. Αυτή είναι η αρνητική πτυχή της, η ιδρυματική που λέει η Κερασιά. Γι'αυτό Αrtaddicted να σου αρέσει και να συνεχίσεις να είσαι ενεργό μέλος.
Lazopolis, παλιότερα που και άλλος κόσμος μπαινόβγαινε στο Μonitor γιατί δεν του άρεσε το περιβάλλον, η ατμόσφαιρα ή δεν ξέρω γω τι, είχα γράψει ποστ που εξεδήλωνα την έντονη διαφωνία μου. Γενικά είμαι της άποψης ότι όταν δεν αλλοιώνεται το κείμενό σου δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα ούτε να πάθεις τίποτα όπου και αν καταλογραφείται αυτό. Πόσο μάλλον που το monitor περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν της ελληνικής μπλογκόσφαιρας και δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχει βγάλει κακό όνομα. Τώρα αν δικαιούται ή δεν δικαιούται ΝΟΜΙΚΑ ο καθένας να ζητήσει την έξοδο του από υπηρεσίες τύπου monitor ομολογώ ότι είναι κάτι που δεν έχω ψάξει και το οποίο είναι μπερδεμένο καθώς το νομικό εμπλέκεται με το τεχνικό και παρεισφρύουν παράγοντες που δεν γνωρίζω. ΩΣΤΟΣΟ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΝΟΜΙΚΑ, είμαι αντίθετος ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΑ στην οποιαδήποτε απαγόρευση σε υπηρεσίες τύπου monitor να καταλογραφούν το μπλογκ σου. Aφού ξεκαθαρίσαμε αυτά, η Μιραντολίνα για τους δικούς της λόγους (φαντάζομαι τις προσβολές που δέχεται από έναν αριθμό μπλογκερς) δεν ήθελε να μείνει στο μόνιτορ. Πρακτικά δεν βλέπω τι θα την ωφελούσε αφού όσοι θέλουν να μπαίνουν και να την διαβάζουν και μετά να την κατακρίνουν, θα το έκαναν είτε ήταν είτε δεν ήταν στο μόνιτορ. Ωστόσο το να μην θες να είσαι στο μόνιτορ είναι κατ' αρχήν σεβαστό ως επιθυμία ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ.
Αλλά τώρα συζητάμε, σημειολογούμε και ψάχνουμε νομικά και ηθικά κάτι που θα ήταν απλούστατο να έχει λυθεί με υποχώρηση μίας εκ των δύο πλευρών. Γι' αυτό και θεωρώ ότι το θέμα έχει φτάσει ως εδώ που έχει φτάσει συνεπεία πείσματος και από τις δύο πλευρές.

 
At 1/08/2007 08:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Asxoleitai mipos o Mimis h o Eyaggelos h opoios allos neofotistos sti blogosfaira me ta themata ayta ? Ean oxi, tote einai asimanta, opoia enasxolisi einai periti! Den paizete tavli kalytera h mipos stoixima?
KKKKKKEEEEEEE

 
At 1/08/2007 08:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Απαιτείται σαφής οριοθέτηση της μπλογκφιλογογίας, νομίζω....
Ως που φτάνει κυρίες-οι?
Υφίστανται δικαιώματα υπέρ και κατά ? μέχρι ποίου ορίου? γίνονται αποδεκτά αυτά ? πώς? τι κάνετε όλοι? μήπως ήρθε η ώρα δημιουργίας συνεταιριστικής δράσης, σωματείου, Μ.Κ.Ο. κλπ ? μήπως πρέπει να ιδωθεί "το πράγμα" μακροπρόθεσμα?
Σε μένα τον ...ανίδεο, παρ΄όλα αυτά, φαίνονται αστεία αυτά τα "πράγματα".
Μήπως έχει έρθει από καιρό η ώρα...?
Never said never

 
At 1/09/2007 05:22:00 π.μ., Blogger Rodia said...

1. μαζευτηκαμε πολλοι και αυτο φερνει ανταγωνισμο και φτιαχνει ομαδουλες

2. αν το μονιτορ δεν εμφανιζε ονοματεπωνυμο ιδιοκτητη και ηταν ανωνυμος κομβος, ισως θα ειχε ξεφυγει καμποσες ενοχλησεις (καπου διαβασα ενα πολυ καλο ποστ περι ανωνυμιας, αλλα δε θυμαμαι που και συγγνωμη)

3. το ευρημα των λινκμπλογκς ειναι ενα πολυ ενδιαφερον εργαλειο/παιχνιδι, αυτο νομιζω ειναι καθαρη πατεντα του Παναγιωτη καθως και η αλλαγη του μεγεθους των γραμματων και αυτο ακριβως μεταφραστηκε απο πολλους χρηστες σε "βαθμολογηση" των ποστ και ενισχυσε τον ανταγωνισμο και τη φαγωμαρα

4. κριμα που εκλεισε το μονιτορ, αλλα καποτε πρεπει να εγκλιματιστούμε στην ιδεα του εφημερου που ειναι η ουσια του διαδικτυου -και της ζωης

5. εχω να γραψω και αλλα, πρεπει να φυγω ομως

 
At 1/09/2007 11:05:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Λες
"Ωστόσο το να μην θες να είσαι στο μόνιτορ είναι κατ' αρχήν σεβαστό ως επιθυμία ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ."

Διαφωνώ: το μόνιτορ ήταν πρότζεκτ του Παναγιώτη και όποιον θέλει καταλογραφεί [sic]. Ο μόνος λόγος για τον οποίον υπήρχε υπηρεσία εγγραφής είναι οτι ήταν πρακτικά αδύνατο να εντοπίζει τα καινούρια ιστολόγια μόνος του. Αλλά νομίζω οτι είναι θεμιτό να χρησιμοποιείς τα public feeds όπως νομίζεις στο πρότζεκτ σου εφόσον δεν αναπαράγεις περιεχόμενο πέραν ενός ορίου. Το οτι παρόμοιες επιθυμίες άλλων έχουν γίνει σεβαστές (σεβαστές είναι μια κουβέντα) δεν σημαίνει τίποτα. Είναι λίγο παιδικό να διαμαρτύρεσαι "γιατί εμένα κύριε" όταν ο άλλος αποφασίζει κάποια στιγμή να βάλει τέλος στο χαβαλέ.

Λες
"Γι' αυτό και θεωρώ ότι το θέμα έχει φτάσει ως εδώ που έχει φτάσει συνεπεία πείσματος και από τις δύο πλευρές."

Ξαναδιαφωνώ: δεν νομίζω οτι υπάρχει πείσμα απλώς. Από τη μια πλευρά υπάρχει ο Παναγιώτης που συνειδητοποιεί οτι χάνει τον έλεγχο στο μόνιτορ, και ο οποίος θεωρεί οτι η ελεύθερη διακίνηση των feeds είναι κάτι αρκετά σοβαρό για να το υπερασπιστεί. Εξηγεί και στο ιστολόγιό του οτι κατά τη γνώμη του ένα μόνιτορ μπάτε σκύλοι αλέστε δεν έχει νόημα ύπαρξης. Επιπλέον (και δεν ξέρω αν το συμμερίζεται αυτό) νομίζω πως τέτοιες ιστορίες συνιστούν κακό προηγούμενο για τη λειτουργία κάθε aggregator.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η Μιραντολίνα που απειλεί με μυνήσεις. Και η οποία εμφανίζεται ανυποχώρητη, για τους δικούς της λόγους, με τους (διαδυκτιακούς) δικηγόρους της και τον τσαμπουκά της.

Οι αποστάσεις σου είναι ίσες, αλλά προς ορισμένες κατευθύνσεις είναι πιο ίσες από ότι προς άλλες... :)

 
At 1/09/2007 02:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@lazopolis:
Οι αποστάσεις σου είναι ίσες, αλλά προς ορισμένες κατευθύνσεις είναι πιο ίσες από ότι προς άλλες... :)

[Αλλο η Νορμα και αλλο η νορμα λοιπον]

--
e.

 
At 1/09/2007 05:23:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ροδιά, να σε λέω Βουρλιά από δω και πέρα;
Lazopolis, υποστηρίζεις ότι καλώς έκανε ο Vrypan και δεν δέχτηκε αυτό που του ζήτησε η Μιραντολίνα. Σύμφωνοι. Για το κλείσιμο του monitor όμως δεν λες αν έκανε καλώς. Eκεί είναι (κατά τη γνώμη μου πάντα) η από μέρους του υπερβολή και τράβηγμα του σχοινιού. Οι νομικές απειλές της Μιραντολίνας ασφαλώς δεν ήταν απειλές ότι θα σου κλείσω το monitor, αλλά στη χειρότερη ένα δικαστικό αίτημα για να την βγάλει από αυτό. Και πίστεψέ με αν είχε φτάσει στο δικαστήριο για αυτό το πράγμα δεν θα ήμουν υπέρ της.
Τώρα περί της ισότητας των αποστάσεών μου: καταρχήν εγώ λέω ότι δεν κρατάω ίσες αποστάσεις. Ίση απόσταση κατά τη γνώμη είναι να λες ότι δεν φταίει κανείς. Όταν λέει ότι μερίδιο ευθύνης έχουν όλες οι πλευρές, γίνεται αντιπαθής σε όλες τις πλευρές. Αλλά πέραν από αυτό. Όντως Lazopolis, όπως είχα γράψει και αλλού, υπάρχουν συναισθηματικές διαπλοκές που με εμποδίζουν να είμαι αντικειμενικός. Προσπαθώ όμως να έχω μια στοιχειώδη εντιμότητα στις κρίσεις μου και να μην λειτουργώ κοπαδηδόν. Έτσι όταν άνθρωπος που συμπαθώ κάνει φάουλ του λέω ότι έκανε φάουλ. Όχι με την ένταση που θα το έλεγα σε άνθρωπο που αντιπαθώ. Το κρίμα το δικό μου λοιπόν είναι μια ομολογημένη υποκειμενικότητα που προσπαθώ όμως να την τιθασεύσω σε κατά το δυνατόν δίκαιες απόψεις. Αλλά βλέπεις ότι συνεχώς βρίσκομαι να απολογούμαι και να προσπαθώ να εξηγήσω γιατί δεν είμαι 100% δίκαιος σε μια περιρρέουσα ατμόσφαρα χυδαιότητας, ρυπαρότητας και υστερίας.

 
At 1/10/2007 06:59:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

"Οι νομικές απειλές της Μιραντολίνας ασφαλώς δεν ήταν απειλές ότι θα σου κλείσω το monitor, αλλά στη χειρότερη ένα δικαστικό αίτημα για να την βγάλει από αυτό."

αυτό είναι ζήτημα ερμηνείας, όμως. Ο άλλος που δεν την ξέρει και δεν την διαβάζει μπορεί να ερμηνεύσει αλλιώς...

Για το κλείσιμο τα είπε ο ίδιος. Εγώ να πώ αν έκανε καλά και έκλεισε το πρότζεκτ του; Στη θέση του μάλλον δεν θα το έκλεινα (και φυσικά δεν θα συζητούσα για εισόδους/εξόδους/μέσα έξω - σημ.: φαντάσου ο αρχηγός Μακμάνους να ζητούσε από τον Vrypan να τον βαζοβγάζει κάθε φορά που το ανοιγοκλείνει το μπλογκ του :)), αλλά δεν είμαι στη θέση του. Δικαίωμά του είναι πάντως να ο κλείσει, όπως κι αν το δεί κανείς.

Τέλος, εγώ να δείς, που έχω να φτάσει να απολογούμαι επειδή παρατηρώ οτι δεν είσαι 100% δίκαιος, και όλα αυτά, βέβαια, σε μια περιρρέουσα αρμόσφαιρα χυδαιότητας, ρυπαρότητας και υστερίας.

Να δείς που θα παρακολουθήσουμε το σήκουελ: "Οι Χυδαίοι ξαναχτυπούν".

 
At 1/10/2007 06:47:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι δικαίωμά του να το κλείσει. Ασφαλώς και είναι. Αλλά αν σχολιάζουμε τα γεγονότα που τον οδήγησαν να τον κλείσει, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε και μια δυσανάλογη υπεραντίδρασή του.
Όσο για τους χυδαίους δεν τους σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν και ξανά προς το χύδην τραβάν.

 
At 1/14/2007 05:38:00 μ.μ., Blogger Lili said...

ηταν δικαιωμα της μιραντολινας να ζητησει κατι που την ενοχλουσε.
το αν δεχεται η οχι αρνητικη απαντηση ειναι δικο της θεμα και το ποσο προσπαθησε να παρει αυτο που ηθελε δεν ειναι μεμπτο.

Δεν ειδα απειλες. Ειδα προειδοποιηση.

το να κλεισει ο παναγιωτης το μονιτορ με τον τροπο που το εκανε, και να βγει μετα να πει οτι το εκανε γι'αλλο λογο ηταν χειριστικο και borderline εκβιαστικο.


αλλα και παλι και αυτουνου, ΔΙΚΑΙΩΜΑ του να χρησιμοποιησει οτι οπλα εχει.
Δικαιωμα του να κλεισει το μονιτορ, να αρνηθει το οτιδηποτε, να κλεισει τα κομεντς κλπ...



Ομως
Ο παναγιωτης εκλεισε το μονιτορ, οχι η μιραντολινα και ολο αυτο που επακολουθησε ηταν χυδαιο και ηλιθιο.


σαν παιδια που τους πηραν το γλυφιτζουρι (προβολη) ψαχνουμε για φταιχτη, εκει που μας παιρνει.

 
At 1/18/2007 05:18:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει. Αργοπεθαίνει όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος προτιμά το μαύρο για το άσπρο και τα διαλυτικά σημεία στο " ι " αντί ενός συνόλου συγκινήσεων που κάνουν να λάμπουν τα μάτια, που μετατρέπουν ένα χασμουργητό σε ένα χαμόγελο, που κάνουν την καρδιά να κτυπά στο λάθος και στα συναισθήματα.

Αργοπεθαίνει όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές.

Αργοπεθαίνει όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του.

Αργοπεθαίνει όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή.

Αργοπεθαίνει όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει. Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής.

Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.


Pablo Neruda
(στο αφιερώνω με αγάπη old boy)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home