Δευτέρα, Δεκεμβρίου 25, 2006

Χριστουγεννιάτικα Πορνό

Ξεκίνησε ανήμερα των Χριστουγέννων του 2006 και μέσα σε ελάχιστα χρόνια απέκτησε διαστάσεις παγκοσμίου φαινομένου. Παραμένει άγνωστο ποιός ήταν αυτός που την μέρα εκείνη ανέβασε στο You Tube το πρώτο βίντεο χριστουγεννιάτικου πορνό, συντομότατα όμως πάνω στην αρχική του ιδέα χτίστηκε μια τεράστια βιομηχανία παραγωγής ταινιών του νεοεμφανιζόμενου αυτού είδους. Τα χριστουγεννιάτικα πορνό στηρίχθηκαν στο ίδιο περίπου κόνσεπτ με τα πατροπαράδοτα: πλήρης απουσία σεναρίων (ή στην καλύτερη σχηματικότατα σενάρια-προφάσεις), πρωταγωνιστές που δεν υποκρίνονταν και δεν έπαιζαν ρόλους, μηδενικό μπάτζετ, τυποποιημένη - μηχανική καταγραφή τυποποιημένων - μηχανικών κινήσεων του ανθρώπινου κορμιού, ικανοποίηση θεμελιωδών αναγκών των θεατών δια της παρακολουθήσεως της καταγεγραμμένης ικανοποιήσεως θεμελιωδών αναγκών άλλων.
Οι κύριες υποκατηγορίες χριστουγεννιάτικου πορνό που μπορούσε κανείς να βρει στα ντιβιντάδικα ήταν δύο: α) ζευγαριών και β) γονιών - τέκνων. Η ταξινόμηση της υποκατηγορίας των ζευγαριών σε ακόμη μικρότερες δεν γινόταν στη βάση ετεροφυλόφιλα - ομοφυλόφιλα ζευγάρια, αλλά στη βάση της ηλικίας των ζευγαριών: πολύ νέοι - λιγότερο νέοι - μεσήλικες - γέροι. Ηλικιακή ήταν η ταξινόμηση και στην δεύτερη υποκατηγορία: γονείς με παιδιά 5 έως 10 ετών, 10 έως 15, 15 έως 19, 20 έως 30, 30 έως 45, γονείς με παιδιά άνω των 45.
Ένα συνηθισμένο χριστουγεννιάτικο πορνό απαρτιζόταν από την βιντεοσκόπηση μικρού αριθμού «επαφών», διαρκείας ενός τετάρτου με είκοσι λεπτά η κάθε μία. Στην επαφή, δυο άνθρωποι κάθονταν δίπλα δίπλα και αφού αντάλλαζαν λίγες τυπικές κουβέντες, ο ένας («πρόσωπο που αγαπά») αρχίζε να κοιτάζει με αγάπη τον άλλον («αγαπημένο πρόσωπο»), να του χαϊδεύει το τα μαλλιά, το λαιμό, το πρόσωπο, να τον παίρνει αγκαλιά, να του δίνει απαλά φιλιά στο μέτωπο και στα μάγουλα, να του ψιθυρίζει στο αυτί λόγια που δεν μπορούσαν να ακουστούν. Η κάμερα ζούμαρε διαρκώς στην κίνηση των χεριών, στον τρόπο των βλεμμάτων, στον τρόπο των χαδιών, στο στόμα στο αυτί, στην ραχή του χεριού που προστάτευε την ιδιωτικότητα του ψιθύρου.
Στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης του είδους υπήρχε και τρίτη υποκατηγορία, αυτή των φίλων, αλλά πολύ σύντομα έγινε αντιληπτό ότι η φιλική αγάπη δεν βολευόταν με τις σωματικές εκδηλώσεις, ότι η φιλική αγάπη ένιωθε μεγάλη αμηχανία όταν σωματοποιούταν, ότι η φιλική αγάπη χρειαζόταν μια μικρή απόσταση για να εκδηλωθεί αβίαστα, ότι η φιλική αγάπη, όντας σε μεγάλο βαθμό υπαινικτική, ήταν ως εκ τούτου και μη δεκτική κινηματογραφήσεως.
Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των χριστουγεννιάτικων πορνό έπαιξε ο σχεδόν απαράλλακτος τρόπος ολοκλήρωσης της κάθε επαφής: το πρόσωπο που αγαπά έλεγε με διαρκώς αυξανόμενη ένταση στο αγαπημένο του πρόσωπο «σ' αγαπάω», «σ' αγαπάω», «σ' αγαπάω», κάνοντας το να χύνει δάκρυα ευτυχίας. Η κάμερα έκανε τότε έξτρα ζουμ στα δάκρυα, ενώ το πρόσωπο που αγαπά τα μάζευε λαίμαργα με τη γλώσσα και τα γευόταν, χαμογελώντας συγκινημένο προς την κάμερα.

13 Comments:

At 12/25/2006 09:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Υποθέτω ότι κάποιος (κακώς βέβαια) σού είπε κάποτε ότι οι παραδοξολογίες που γράφεις έχουν λογοτεχνικές αρετές.
Κι εσύ το έδεσες κόμπο.
Χαλάρωσε ρε. Τζάμπα τα εγκεφαλικά κύτταρα που καις για τέτοια ποστ. Η μυρωδιά του καμένου πλημμύρισε το σύμπαν...

 
At 12/25/2006 10:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συμβάζελε oldboy,

Δε διάβασα όλο το ποστ, με κουράζουν τόσες γραμμές και ο,τιδήποτε μακροσκελέστερο του πρωτοσέλιδου του Derby μου φαίνεται βουνό...
Να σου επισημάνω μόνο ότι στο youtube πορνό σε οποιαδήποτε μορφή δε βρίσκεις. Ψάξε στο metacafe για καμία τσοντίτσα...

 
At 12/25/2006 11:42:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μηπως ειν συμβολικό για το β@ζελο?
:)

 
At 12/26/2006 10:33:00 π.μ., Blogger dimitri said...

Petros eleos@

α)Ούτε εσένα ξέρω, ούτε τον Old Boy.
β)Πιστεύω σε δύο ελευθερίες,να γράφεις ό,τι σου καυλώσει (αρκεί να γράφεις) και να κρίνεις ανελέητα
γ)Οι εμπάθειες μασκαρεμένες σε απόψεις με αφήνουν αδιάφορο. Σαν να μην έχουν επιχειρήματα.

Καταλήγω απλώς στο να κρίνεις όταν έχεις κάτι να πεις, αλλιώς πάει τζάμπα η χολή..

Ως προς το κείμενο, από το blog σου έχω διαβάσει μόνο την ιστορία με τον Ντανς..Περίμενα κάτι παρόμοιο σε περιεκτικότητα.Εσύ έβαλες τον πήχη. Ίσως πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν γράφεις για να σε διαβάζουν ή για να τα διαβάζεις εσύ για δική σου εκτόνωση. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για weblog και στη δεύτερη για σκέτο log. Έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ.

 
At 12/26/2006 01:24:00 μ.μ., Blogger Sissi Soko said...

Αναρωτιέμαι αν η φαντασία σου είναι πράγματι ανεξάντλητη...;

 
At 12/26/2006 03:22:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Αγαπητέ Dimitri, γράφω γιατί έχω ανάγκη να γράψω. Άρα, ναι, υπό αυτήν την έννοια γράφω για την δική μου εκτόνωση. Από εκεί και πέρα, σαφώς και με ενδιαφέρει να με διαβάζουν και θα ήθελα όποιος διαβάζει τα ποστ να μην τα προσπερνά αδιάφορος. Αλλά ποτέ δεν έχω γράψει κάτι διαφορετικό από αυτό που επιθυμούσα προκειμένου να είναι «διαβαστερό».

 
At 12/26/2006 05:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εμένα μου αρέσει το κείμενο, και στις τρόμπες, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, συναντούσες hardcore στην σελίδα υποδοχής των βίντεο, πόσο μάλλον στην συγκεκριμένη υποκατηγορία. Το γονείς-τέκνα είναι ολίγον προκλητικό αν συμβαίνει για να μην έχουν ήδη κράξει τις τρόμπες οι αρμόδιες αρχές και λοιποί, ωστόσο οι συντάκτες τίτλων στα οποιαδήποτε sex sites έχουν συχνά περισσότερη δημιουργική φαντασία κι από τους συνουσιαζόμενους που βγάζουν μεροκάματο μπροστά στην κάμερα..

ευχάριστες γιορτές
& μια χρονιά με καλοσύνη

 
At 12/26/2006 10:03:00 μ.μ., Blogger ΦΑΝΤΙ said...

Καλά κανένας δεν κατάλαβε το κείμενο;;;

Καημένο Παλιόπαδιο ....

Χύνω δάκρυα ... όχι τόσο για σένα ;)

 
At 12/26/2006 10:52:00 μ.μ., Blogger nik-athenian said...

Το Χριστουγεννιάτικο πορνό είναι ένα θέαμα που προς το παρόν ντρεπόμαστε να πούμε ότι θα θέλαμε να το δούμε όπως παλιότερα ντρεπόμαστε να πούμε ότι βλέπαμε σεξοπορνό. Ντρεπόμαστε μη και μας πούνε ντεμοντέ.
Οφείλεις πάντως ολδμπόι να δίνεις πιο μασημένη τροφή.lol.
Βάλε τη λέξη χριστουγεννιάτικο πορνό μερικές φορές στους τίτλους σου και με τα κλικ που έχεις ο γούγλης θα παραπέμπει στο βλογ σου.

 
At 12/27/2006 11:30:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ωραιο ποστ oldboy

 
At 12/27/2006 07:12:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ωραία εικόνα old boy που τη βρήκες;

 
At 12/27/2006 08:24:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Eίναι πίνακας που έφερα από την Κίνα πέρσι. Είναι ένας τύπος στο Παντσαγιουάν -το μεγάλο υπαίθριο παζάρι του Πεκίνου- που ζωγραφίζει τέτοιας τεχνοτροπίας θέματα. Απλά ευελπιστώ στα ιδεογράμματα να μην ανγράφονται μπινελίκια για τους τουρίστες που αγοράζουν (πάμφθηνα) τους πίνακες :-)

 
At 12/30/2006 08:12:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το κείμενό σου είναι πολύ ενδιαφέρον και μου άρεσε. Δεδομένου ότι εγώ είμαι μάλλον ντεμοντέ, όχι γιατί δεν τολμώ να ομολογήσω, αλλά γιατί δεν βλέπω καθόλου τέτοιες ταινίες, δεν έχω καν τηλεόραση και μ' ενδιαφέρουν άλλα πράγματα, όπως οι ζωντανοί άνθρωποι και η ζωντανή τέχνη, οι βόλτες και η θάλασσα, μου είναι πολύ χρήσιμο να μαθαίνω τις σκέψεις αυτών που ξέρουν να κρίνουν αυτό από το οποίο εγώ απέχω.
Ο πίνακας με συγκίνησε.
Πάμε παρακάτω.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home