Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2006

Κρίκετ

Για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων με τη χρήση της λέξης σιδηρογροθιά έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος τόνισε ότι ο αστυνομικός στην πορεία των εκπαιδευτικών κρατούσε έναν ορειβατικό κρίκο που υπάρχει στην εξάρτυσή του.
Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Πολύδωρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για την επέτειο ίδρυσής της, ο εν λόγω αστυνομικός μετακινήθηκε από τις Ομάδες Αποκατάστασης της Τάξης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πολύδωρας ανέφερε: «Λοιπόν, πρώτα-πρώτα δεν είναι σιδηρογροθιά. Με ενδιαφέρει να το διευκρινίσω γιατί η λέξη σιδηρογροθιά φτιάχνει υπονοούμενα, τα οποία αδικούν και το επεισόδιο. Το επεισόδιο δεν το ευλογεί κανένας, αλλά πρόκειται για έναν κρίκο ορειβατικό που τον έχουν ως στοιχείο της εξάρτυσής τους.
»Μετά τη διευκρίνιση αυτή, θέλω να σας πω ότι έγινε αμέσως η μετακίνησή του από την ομάδα των Υ.ΜΕ.Τ. Μας ενδιαφέρει να έχουμε ψύχραιμους ανθρώπους εκεί, δυναμένους να αντιληφθούν την κατάσταση και το περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται και φυσικά με σθένος αντιστάσεως».
Ακολούθως τόνισε ότι υπάρχουν οδηγίες να μην έρχονται οι αστυνομικοί σώμα με σώμα με τους διαδηλωτές και έχει δώσει οδηγία όταν επιχειρείται να σπάσει το μπλόκο της αστυνομίας, να γίνεται χρήση χημικών. «Είναι πολύ σαφείς οι οδηγίες, τις τηρούμε, γίνονται και οι εξαιρέσεις και έτσι όσον αφορά το επεισόδιο, η έρευνα περιορίζεται στο αν εγένετο χρήση αυτού του κρίκου και γιατί ευρέθηκε στο χέρι του».
Καταλήγοντας τόνισε: «Όλα θα τα αντιμετωπίσουμε με πνεύμα δικαιοσύνης. Δε θέλουμε ούτε κανιβαλισμούς, ούτε υπερβολές και φυσικά δε θέλουμε και τις αγκιτάτσιες του να λέμε τον κρίκο αυτό που είναι εξάρτημα της στολής ως σιδηρογροθιά, για να γίνονται άλλα υπονοούμενα».
Eν συνεχεία ο υπουργός ζήτησε και προσκόμισαν μπροστά του ένα δάσκαλο και μια δασκάλα. Τον μεν δάσκαλο τον χτύπησε με σιδηρογροθιά, την δε δασκάλα με τον ορειβατικό κρίκο. «Ορίστε, το πρόσωπο του δασκάλου το στραπατσάρισα, ενώ της δασκάλας απλώς της έσπασα την μύτη» αναφώνησε, όταν δημοσιογράφος αναφώνησε «Αίσχος». Τότε -σε μια μελανή ομολογουμένως στιγμή για την πολιτική του ιστορία- ο υπουργός (που είχε ακόμη στα χέρια του την σιδηρογροθιά), συνεπικουρούμενος και από γνωστό συνδικαλιστή αστυνομικό, του επιτέθηκε κι άρχισαν από κοινού να τον χτυπάνε και να τον κλωτσάνε στα πλευρά φωνάζοντας «Die motherfucker, die». Όταν ξεθύμαναν ο Βύρων έφτυσε τον ημιθανή υβριστή του, πέταξε την σιδηρογροθιά, πήρε τον κρίκο και πήγε να παίξει κρίκετ, το οποίο ήταν το εθνικό σπορ των Πακιστανών μέχρι πρότινος, οπότε και πέρασε στη δεύτερη θέση της καρδιάς τους, αφού στην πρώτη έχουν ανέβει ως γνωστόν οι απαγωγές.

30 Comments:

At 10/04/2006 08:01:00 μ.μ., Blogger heba said...

:)))))

 
At 10/04/2006 08:47:00 μ.μ., Blogger oistros said...

Ζωγραφίζετε απόψε :)

 
At 10/04/2006 08:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έχει χάσει και την πλάκα του πια το θέμα ή μου φαίνεται;

 
At 10/04/2006 08:54:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Heba, μην γελάς. Στην Αφρική λιμοκτονούν.
Οίστρε, εγώ βασικά για τον Σανμαρτεάν προτιμώ να γράφω :)
Μcfly, έχει χάσει την πλάκα του κι έχει βρει τον κρίκο του.

 
At 10/04/2006 08:54:00 μ.μ., Blogger Oneiros said...

Κρίκετ ή κρίκερ, καραμπίνερ ή καραμπίνα, οι praetores urbanis τον έκαναν πάλι περήφανο τον Πολύδωρα.

 
At 10/04/2006 08:56:00 μ.μ., Blogger Καπετάνισσα said...

Άριστα (10).


Στον υπογράφοντα, μην παρεξηγηθούμε...

 
At 10/04/2006 08:57:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Όνειρε, μερικοί άνθρωποι απλά γεννιούνται σε λάθος εποχή. Φαντάσου τον 50 χρόνια πριν πόσο ευτυχισμένος θα 'ταν και τι ρεσιτάλ θα έδινε.

 
At 10/04/2006 09:43:00 μ.μ., Blogger roidis said...

cricket ( ε; )
εικαστικός κι εσείς;

 
At 10/04/2006 09:45:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Ως ποιητής, ο κ. Πολύδειρας έχει ευαισθησία με τις λέξεις. Για τα χημικά, των οποίων έχει αυξηθεί η χρήση από τότε που ανέλαβε κατά 26% περίπου, δεν γνωρίζω. Μήπως είχε κάποιο κόλλημα με τη χημεία στα μαθητικά του χρόνια; Εναν έρωτα χωρίς ανταπόκριση με καμιά δασκάλα;

:-) προσπαθώ να δινω εξηγήσεις βλέπεις..

 
At 10/04/2006 09:47:00 μ.μ., Blogger averel said...

ως ανηψιος του διορισμενου απο την Χουντα, δημαρχου Χολαργου, ολο και κατι προλαβε απο τις καλες εκεινες εποχες...

 
At 10/04/2006 09:58:00 μ.μ., Blogger Jason said...

Ο Βύρωνας για μένα είναι ένας από τους επικίνδυνους τρελούς...
Γυαλίζει το μάτι ρε παιδί μου. Τον βλέπεις να χαίρεται και σε πιάνει σύγκρυο.
Επειδή, όμως, εκτός από επικίνδυνος τρελός είναι και επικίνδυνος τραμπούκος (για να μην πω φασιστάκος), ο διορισμός του στο συγκεκριμένο υπουργείο θα έλεγε κανείς ότι είναι χαρακτηριστικός της νοοτροπίας αυτής της κυβέρνησης.

By the way, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, έχω συνδέσει τον Πολύδωρα με τον Ψωμιάδη. Ίσως φταίει αυτό το μάτι που γυαλίζει, ίσως οι δήθεν καλλιτεχνικές ανησυχίες, ίσως αυτό το προφίλ του περαιτέρω άμεσου και συμπαθούς και εγώ-τα-λέω-όλα-με-το-όνομά-τους-και-δε-φοβάμαι-και-κανέναν, ίσως είναι και λίγο ο τραμπουκισμός, τέλος πάντων από μικρός εγώ αυτούς τους δύο κυρίους τους κατατάσσω στο ίδιο (επικίνδυνο, επαναλαμβάνω) επίπεδο πολιτικής γραφικότητας...

 
At 10/04/2006 10:11:00 μ.μ., Blogger Sraosha said...

Ο μεν Βύρων ενδιαφέρεται για την ιπποσύνη, την εραλδική και τον ιπποτισμό. Ο δε Πανίκας είναι και του σαλονιού, είναι και του λιμανιού.

Η διαφορά είναι ξεκάθαρη.

 
At 10/04/2006 10:28:00 μ.μ., Blogger Oneiros said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 10/04/2006 10:28:00 μ.μ., Blogger Oneiros said...

Άσ'τα να πάνε, Old Boy, κι εγώ σε λάθος εποχή ζω, μου φαίνεται. +/-300 χρονάκια, να γλύτωνα από το σκοταδισμό.

 
At 10/04/2006 11:23:00 μ.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 10/04/2006 11:29:00 μ.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

Τελικά το απωθημένο του Βύρωνα δεν πρέπει να 'ταν άλλο από το να χειροτονηθεί. Δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή που δείχνει στα βαφτίσια: τη μια οι απαγωγές γίνονται παιχνίδι, την άλλη η σιδερογροθιά κρίκος, την παράλλη ο David Irving είναι "μύστης της αλήθειας".
Βύρων, μήπως βάφτισες και την τσίπα πίτσα; Την κατάπιες αμάσητη και μετα, ενεργήθηκες θετικά στο Γκάζι και πάει, αυτό ήταν;
Έλεος πια!

 
At 10/04/2006 11:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Οι δηλώσεις του υπουργού μού θυμίζουν το ανεπανάληπτο που είχε πει το 1991 ο αρχηγός της αστυνομίας του Los Angeles Daryl Gates, για να δικαιολογήσει τους άντρες του που είχαν σακατέψει στο ξύλο (σπάσιμο χεριών, κεφαλιού κλπ) τον φουκαρά Rodney King (μαύρος - δεν σταμάτησε το αυτοκίνητό του ο έρμος). Θαυμάστε τις και κάντε τους συνειρμούς σας:

"We are the best police department in the world, but we are not perfect. Rodney King should never have been hit 56 times, yet many of the blows which struck him were correctly placed so as not to cause serious injury, exactly as we teach in the Academy."

Φοβάμαι ότι ο υπουργός μας θα μπορούσε να το πει καλύτερα, μιας που ξέρει και αρχαία ...

 
At 10/04/2006 11:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πάντως γραμματικά νομίζω πως η λέξη είναι εξάρτυση διαπράττω ολισθηρό λάθος;Σαν αυτές τις "ετοιμόροπες" που φοράγαμε στον Ε.Σ. (όσοι δεν πήραν ι5)....

Κατά τ' άλλα, μια διαμρτυρία έξω από την Γ.Α.Δ.Α. βασικά για την χημεία που πέφτει, δεν θα έβλαπτε. Όπως επίσης και μια καλή προτεοιμασία όσων διαδηλώνουν- αν κι η νέα νομολογία[sic!]θεωρεί τη ναντιασφυξιογόνα μάσκα ως "επιθετικό όπλο"!

 
At 10/05/2006 01:25:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Βhoy, έχεις δίκιο και το διόρθωσα. Αλλά το λάθος ήταν του in.gr (αφού εγώ άλλωστε διατηρώ το αλάνθαστο).
Jason, θα συμφωνήσω με τον Sraosha (συμπληρώνοντας ίσως ότι ο Ψώμι φέρνει αέρα λιμανιού στο σαλόνι). Ωστόσο, επειδή πολλά είπαμε για τον Ψωμιάδη τελευταία, έχω την εντύπωση ότι αν ήταν υπουργός θα είχαμε λιγότερο ξύλο και λιγότερα χημικά απ' ότι επί Πολύδειρα (ΤΜ Ροδιάς).

 
At 10/05/2006 02:49:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ενα τηλεφώνημα από Λονδίνο-Αθήνα είναι η αιτία για τις προσαγωγές υπόπτων, τις οποίες ονομάζετε, όπως έσπευσαν οι δημοσιογράφοι, απαγωγές. Λάθος λέξη, εκτός εάν ζηλεύσατε τη δόξα του κ. Ραγκούση. Εκείνη τη μέρα είχατε ένα ποστ που έλεγε Καραγκιόζηδες. Καραγκιόζηδες αυτοί που βάζουν βόμβες, καραγκιόζηδες και αυτοί που ανακρίνουν τους φίλους τους με τους οποίους μιλάγανε στο κινητό πριν το μπουμ; Αντίφαση;
Α, και κάτι ακόμη: μήπως ήταν και άλλος υπουργός;

 
At 10/05/2006 05:56:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Η λέξη που χρησιμοποίησα είναι σωστή και την είπε ο κύριος Πολύδωρας:
«Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Πολύδωρας επικαλέσθηκε σειρά περιπτώσεων απαγωγών Πακιστανών από ομοεθνείς τους από το 2003 έως το 2006. «Ξέρετε σε τι σπορ επιδίδονται οι Πακιστανοί; Στο σπορ της απαγωγής, της αρπαγής», είπε, για να καλέσει τον ερωτώντα πρόεδρο του ΣΥΝ Α. Αλαβάνο να δει «ότι υπάρχει και μια άλλη άποψη που ζητούμε να εκτιμηθεί πολιτικά και νομικά, όπως, υποχρεούσθε. Η λάσπη κατά σοβαρών αξιωματούχων της ΕΥΠ ή κατά της λαοπρόβλητης κυβέρνησης δεν προάγει τα πολιτικά ήθη και να μη συμβάλλετε σε αυτό».
(http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=20.05.2006,id=43735052,57909644,21523724,35713676)

«Την καινοφανή θεωρία ότι Πακιστανοί ήταν οι δράστες της απαγωγής και ανάκρισης συμπατριωτών τους τον περασμένο Ιούλιο επιστράτευσε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος συντάχθηκε πλήρως με τις δηλώσεις των κ.κ. Γ. Βουλγαράκη και Αν. Παπαληγούρα.
Απαντώντας, χθες στη Βουλή, σε σχετική ερώτηση του πρόεδρου του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου - αντί του κ. K. Καραμανλή στην καθιερωμένη «Ώρα του Πρωθυπουργού» - ο υπουργός έσπευσε να αποδώσει τις παράνομες συλλήψεις και μυστικές ανακρίσεις των Πακιστανών «στο σπορ της αμοιβαίας απαγωγής», όπως είπε, «στο οποίο επιδίδονται μέλη της συμπαθούς πακιστανικής κοινότητας στη χώρα μας». H αντίδραση του κ. Αλ. Αλαβάνου ήταν άμεση. Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις, απηύθυνε ευθείες κατηγορίες κατά του υπουργού για ρατσισμό, υποστηρίζοντας ότι το πόρισμα του εισαγγελέα Πρωτοδικών N. Δεγαΐτη απέρριψε το ενδεχόμενο να έγιναν οι απαγωγές από άλλους Πακιστανούς: «Σταματήστε τα παραμύθια και τον ρατσισμό εδώ μέσα», τόνισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού.
Νωρίτερα ο κ. B. Πολύδωρας ανέφερε από το αστυνομικό δελτίο των τριών τελευταίων χρόνων παραδείγματα απαγωγών Πακιστανών από συμπατριώτες τους, μεταξύ των οποίων στις 19 Δεκεμβρίου 2005 δύο από αυτούς φέρονται να έχουν απαγάγει ογδόντα οκτώ ομοεθνείς τους. Επιπλέον, εμμέσως πλην σαφώς, αμφισβήτησε το πόρισμα του εισαγγελέα, το οποίο «αδειάζει» την ΕΥΠ και τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη, είπε ότι «με το να "πετάμε λάσπη" κατά εγκύρων αξιωματικών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και εναντίον μιας λαοπρόβλητης κυβέρνησης δεν προάγει τα ήθη ενός πολιτικού συστήματος».
H άποψή του αυτή, όμως, προκάλεσε τη νέα έντονη παρέμβαση του προέδρου του Συνασπισμού που τόνισε ότι «η Δικαιοσύνη δεν "πετά λάσπη"...».
ΤΑ ΝΕΑ , 20/05/2006 , Σελ.: N10


Η λέξη λοιπόν που χρησιμοποίησα είναι η σωστή. Πάμε παρακάτω. Μου λέτε: «Καραγκιόζηδες αυτοί που βάζουν βόμβες, καραγκιόζηδες και αυτοί που ανακρίνουν τους φίλους τους με τους οποίους μιλάγανε στο κινητό πριν το μπουμ; Αντίφαση;»
Όχι καμία. Κατεβείτε, αν θέλετε τρία ποστ παρακάτω να δείτε το ποστ με τίτλο «Η Γραμμή» στο οποίο εκθέτω τη θέση μου για το που τελειώνει ο πολιτισμός και που αρχίζει η βαρβαρότητα. Υπάρχει σ' αυτή τη χώρα ένα Σύνταγμα και κάποια ατομικά δικαιώματα, τα οποία πρέπει να γίνονται σεβαστά κατά τη διαδικασία προσαγωγής και ανάκρισης προσώπων ακόμα και αν πρόκειται για Πακιστανούς, ακόμα και αν έχει γίνει ένα τηλεφώνημα από Λονδίνο - Αθήνα. Δηλαδή γιατί δεν μπορούσαν να συλληφθούν και να ανακριθούν νομίμως εφόσον υπήρχαν στοιχεία εις βάρος τους;
Η στιγμή που τα ατομικά μας δικαιώματά πάνε στα σκουπίδια μετά από ένα τηλεφώνημα είναι μια στιγμή που πρέπει να μας κάνει να ανησυχούμε.

 
At 10/05/2006 05:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γιούπι !!!
Βρήκαμε το χαμένο κρίκο στην αλυσίδα του Δαρβίνου.

 
At 10/06/2006 05:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είσαι εις θέση να ξέρεις όλντ μπόι ότι οι προσαγωγές δεν έγιναν μετά σεβασμού των νομίμων δικαιωμάτων των προσαχθέντων; Η μήπως ενδίδεις στην ευκολία της αντιπολιτευόμενης κριτικής; Και σε αυτό το ποστ και στο άλλο επικαλείσθε τα ΝΕΑ: μήπως πρέπει να αρχίσετε και άλλες εφημερίδες; Η εν λόγω εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα που αλλοιώνουν την κρίση των συντακτών. Κατά τ'άλλα, συμφωνώ απολύτως μαζί σας ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας (αν και θα πρέπει να ορίσουμε πρώτα τι εστί τρομοκρατία και να συμπεριλάβουμε σε αυτή και την κρατική) δεν θα πρέπει να είναι πρόσχημα για την περιστολή των ατομικών ελευθεριών.

 
At 10/06/2006 07:14:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aφού συμφωνούμε στο τελευταίο, τα υπόλοιπα μπορούμε να τα βρούμε.

 
At 10/06/2006 08:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ναι αλλά δεν απαντάς στο ερώτημα: είσαι εις θέση να ξέρεις εάν υπήρχαν παραβιάσεις στα δικαιώματά τους κατά τη διάρκεια των προσαγωγών;

 
At 10/06/2006 09:25:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Mα σοβαρολογούμε; Εδώ δεν προσήχθησαν στην Ασφάλεια, αλλά τους πήραν με το ζόρι, τους μάντρωσαν κάπου αλλού και τους ανέκριναν ξένοι πράκτορες. Πρέπει να βρω τα σχετικά λινκς πάλι ή και να τα βρω θα είναι εκ προοιμίου αναξιόπιστα ως προερχόμενα από τον αντιπολιτευτικό Τύπο;

 
At 10/07/2006 03:45:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ωστε όλντ μπόι, για σένα είναι αλήθεια ότι γράφει ο τύπος; Δηλαδή εάν αύριο γράψει μια εφημερίδα ότι το Ιράκ έχει όπλα μαζικής καταστροφής θα το πιστέψεις; Και εάν όχι, γιατί; Μήπως γιατί η αριστερή μας προδιάθεση μας κάνει πιο ευάλωτους στα αντικρατικά επιχειρήματα; Η μήπως γιατί οι αδύναμοι έχουν πάντα δίκιο; Πως την έλεγες αυτή τη θεωρία που λέγε λέγε καταλήγεις πάντα στους εβραίους; Θυμισέ τη στον κυρ-ανδρέα. Εν πάσει περίπτωση, να ορκίζεσαι μόνο γι' αυτά που βλέπεις και βιώνεις ο ίδιος. Οι ξένοι πράκτορες έπιασαν και το Σάββα. Η μήπως και εκεί πρέπει να προβάλουμε ένσταση για την αντισυγματική χρήση ψυχοφαρμάκων; Νομίζω ότι η χήρα Σόντερς δεν θα συμφωνούσε με το που βάζεις τη γραμμή του πολιτισμού σου. Οποιος παίζει έξω από τους κανόνες, τον αντιμετωπίζεις με το ίδιο νόμισμα.

 
At 10/07/2006 04:56:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Brit, από την μια μου λες να μην πιστεύω τις εφημερίδες και από την άλλη να πιστεύω μια πληροφορία σου περί ενός τηλεφωνήματος από Λονδίνο - Αθήνα. Λίγο σόλοικο μου φαίνεται.
Λες «Οποιος παίζει έξω από τους κανόνες, τον αντιμετωπίζεις με το ίδιο νόμισμα». Είναι αυτό που έλεγα για τα βασανιστήρια στο «24» κι αυτό που σου λέει κι ο Αndreas-Writer. Άμα είναι να βασανίζουμε όλοι, άμα είναι και οι μεν και οι δε να μην διαφοροποιούνται στα μέσα που χρησιμοποιούν, τότε το παιχνίδι έχει χαθεί. Όσο για το θέμα του Σάββα έχει τις αναμφισβήτητες ιδιαιτερότητές του, έχει ακόμα πολλά σκοτεινά σημεία και είναι ένα θέμα που σηκώνει ξεχωριστή συζήτηση. Με την απολυτότητα πάντως που το θέτεις, ναι, τα ψυχοφάρμακα απαγορεύονται.

 
At 10/07/2006 06:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αρα δεν θα έπρεπε να τα χρησιμοποιήσουμε για να συλλάβουμε τη 17 Νοέμβρη. ΟΚ. Είναι στη μόδα φαίνεται οι απολογητές των τρομοκρατών. Το τηλέφωνο είναι fact. Δεν διάβασα εφημερίδα για να το γράψω. Σε αντίθεση με τη φερόμενη παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων, που δεν προκύπτουν από πουθενά. Αλήθεια, γιατί δεν εξηγείς τη θεωρία; Dura lex sed lex. Οταν αρχίζουμε να μιλάμε για ιδιαιτερότητες, το χάσαμε το παιγχνίδι. ΄Ετσι λένε και οι γείτονες στο Αιγαίο, δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε το δίκαιο της θάλασσας, διότι εδώ υπάρχουν ειδικές συνθήκες. Την εξαίρεση εφαρμογής του δικαίου τη ζητάνε οι ισχυροί, όλντ μπόι. Κυρ Ανδρέα, μάλλον στο δικό σου μυαλό επικρατεί σύγχυση όταν στο ένα σχόλιο λες γαμιά τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και στο άλλο κάνεις το εγκώμιο των νόμων και του δικαίου. Καταλήγω διαπιστώνοντας ότι θα πρέπει να υιοθετούμε άκριτα τα άρθρα των εφημερίδων. Εκτός και εάν ο κυρ Ανδρέας είναι μπάτσος, οπότε ξέρει προσωπικά ότι έγιναν βασανιστήρια. Με τρομάζει η ευκολία με την οποία πετάτε στη βορά της ανυποληψίας και συκοφαντείτε τον οιονδήποτε, βασιζόμενοι σε σαθρά στοιχεία. Ετσι έκαναν πόλεμο και οι Αμερικάνοι όλντ μπόι. Δεν απέχουν οι δύο στάσεις. Απλως η δική σου νιώθεται.

 
At 10/08/2006 04:40:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Εξαίρεση εφαρμογής του δικαίου είναι ακριβώς τα βασανιστήρια, τα ψυχοφάρμακα και οι απαγωγές. Όχι η απαίτηση να μην συμβαίνουν αυτά εν ονόματι οποιασδήποτε αιτίας, αντιτρομοκρατικής ή άλλης.
Και δεν έχω συκοφαντήσει κανέναν.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home