Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 29, 2006

Κι απ΄το πρόσωπό σου κάτι έχει σωθεί

Στην Βαρσοβία μια υπόθεση με ύποπτα πολιτικά αλισβερίσια οδηγεί σε διαδήλωση. Φωτογράφοι την καλύπτουν. Ένας απ' όλους εντοπίζει αυτό το πλάσμα ανάμεσα στους διαδηλωτές. Ξεχνά τη διαδήλωση και το φωτογραφίζει. Μετά πηγαίνει τις φωτογραφίες του στο πρακτορείο του ή την εφημερίδα του. Αντί για τις φωτογραφίες του συγκεντρωμένου πλήθους επιλέγεται αυτή. Και μετά η φωτογραφία αρχίζει να κάνει τον γύρο του κόσμου. Φτάνει και στην Ελευθεροτυπία χθες, φτάνει και στο μπλογκ μου σήμερα, δυο θέσεις πάνω από τον φρικαλέο στην όψη Άνθρωπο Ελέφαντα και μερικά χρόνια μετά τη μοναδική συνάντηση Βερόνικας και Βερονίκ στην Κρακοβία, όταν η Βερονίκ φωτογραφίζοντας μιαν άλλη διαδήλωση απαθανάτισε εν αγνοία της την κατά λάθος ευρισκόμενη στο μέσο της Βερόνικα.
Οπότε τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως το πλάσμα αυτό δεν το φωτογράφισε κανένας επαγγελματίας κανενός πρακτορείου ειδήσεων, αλλά εν αγνοία του ένα άλλο πλάσμα, πλάσμα ολόιδιο, πλάσμα καθρέφτης του, καθρέφτης έξω από την φωτογραφία, καθρέφτης που αυτήν την φορά ταυτίζεται με το αόρατο σκηνοθετικό βλέμμα, αλλά μόνο ασυνείδητα, καθώς όλοι και όλα είμαστε στο έλεος του μεγάλου αόρατου σκηνοθετικού βλέμματος της συνειδητής μοίρας ή της ασυνείδητης τύχης, ονομάτισέ το όπως σε βοηθά να κοιμάσαι καλύτερα τα βράδια.

2 Comments:

At 9/30/2006 04:37:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Από το βαλσάκι του Σαββόπουλου, στις Βερόνικες της ζωής μας, στο βαλσάκι του Ολντμπόυ. Πολλά ποστ σου, κάπως έτσι καταλήγουν.
Ας πούμε, «στην αγωνία αυτού του ανθρώπου για ζωή» (χωρίς τα μέλια που βάζω).

 
At 9/30/2006 08:49:00 μ.μ., Blogger koolkiller-ess said...

ή μήπως σε κρατάει ξάγρυπνο τις νύχτες ;-)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home