Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2006

Το μυστικό της επιτυχίας τους

Eκπομπή με τους υποψηφίους Δημάρχους Αθηνών χθες βράδυ.
Σκηνή 1η: Ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρεται κατά των τηλεστάρ. Ο Τέρενς Κουίκ νιώθει θιγμένος και σε έντονο ύφος υπενθυμίζει στον Τσίπρα ότι τον δείχνει η τηλεόραση, μόνο και μόνο επειδή μια τηλεστάρ (η Στάη) είχε την ευγενή καλοσύνη να τον προσκαλέσει. Κανείς τηλεστάρ δεν είναι υποχρεωμένος να καλεί στην εκπομπή του έναν κάποιο Τσίπρα. Ο Τσίπρας αντιδρά, ο Κουίκ καταλαβαίνει ότι έκανε πατάτα και προσπαθεί να ανασκευάσει. Προσπαθεί να ανασκευάσει γιατί δεν είπε ό,τι είπε από έλλειψη στοιχειώδους δημοκρατικής αντίληψης, αλλά επειδή πάσχει (όπως όλοι οι τηλεστάρ) από την έσχατη μορφή ιδρυματισμού, τον τηλεοπτικό ιδρυματισμό. Έχει ξεχάσει πώς είναι ο έξω κόσμος, έχει ξεχάσει ότι στον εκτός τηλεόραση κόσμο υπάρχει ακόμη εν λειτουργία ένα πολίτευμα που αποκαλείται δημοκρατία και το οποίο θεωρητικά επιβάλλει τηλεοπτικούς κανόνες ισονομίας. Αλλά η επιβολή κανόνων προϋποθέτει εξουσία και ίσως δεν είναι θεμιτό να εξακολουθούμε να ισχυριζόμαστε ότι η τηλεόραση μπορεί να υπάγεται σε εξουσία άλλη από τη διαφημιστική. Η δημοκρατία ας μείνει στις κάλπες της και ας αφήσει τα τηλεοπτικά πλατό ελεύθερα για τους αποκλειστικούς νομείς τους.
Σκηνή 2η: Γίνεται κριτική κατά της σε μεγάλο βαθμό στελέχωσης των ψηφοδελτίων από επωνύμους. Ο Κακλαμάνης ενίσταται: Γιατί μας κατηγορείτε που διαλέγουμε τους επιτυχημένους; Ποιούς θέλετε να διαλέξουμε δηλαδή; Τους αποτυχημένους;
Αποτυχημένε μου αναγνώστη, καλή σου μέρα και καλή δουλειά. Κάνε κουράγιο, στην χειρότερη σε μερικές δεκαετίες η αποτυχία της ζωής σου θα λάβει τέλος. Ως τότε μην ξεχάσεις να ψηφίζεις, να παρακολουθείς και να αγοράζεις μόνο τους επιτυχημένους.

25 Comments:

At 10/03/2006 10:24:00 π.μ., Blogger Annabooklover said...

Για να βάζεις υποψηφιότητα ούτε λόγος, ανώνυμε αποτυχημένε αναγνώστη.

 
At 10/03/2006 10:28:00 π.μ., Blogger koolkiller-ess said...

αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι ο ΄μέσος ακροατής της εκπομπής όχι μόνο θα το πιστέψει ότι ο ίδιος είναι αποτυχημένος και ότι τα "φρούτα" που του πασάρουν είναι οι πραματικά επιτυχημένοι, αλλά θα φύ'ει 'ια τη δουλειά του, κάνοντας κάτι που οι εν λόω "κύριοι" και "κυρίες" ουδέποτε έχουν κάνει, δηλαδή να δ ο υ λ έ ψ ε ι, να μπει στην παρα'ω'ική διαδικασία,και στο τέλος πάλι τους επώνυμους επιτυχημένους του θα ψηφίσει

 
At 10/03/2006 12:35:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ν. Κακλαμάνης: Γιατί μας κατηγορείτε που διαλέγουμε τους επιτυχημένους; Ποιούς θέλετε να διαλέξουμε δηλαδή; Τους αποτυχημένους;
----
Υπέροχη δήλωση του νέου μας (σε λίγες μέρες) δημάρχου. Λιτή και περιεκτική, βάζει τα πράγματα στη θέση τους και, μια για πάντα, θέτει τέρμα στο ερώτημα που απασχολεί τον τόπο χρόνια τώρα: "ποιοι πρέπει νάναι οι δημοτικοί μας άρχοντες" (και, πολλώ μάλλον, οι πολιτικοί μας).

Μόνο που ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει, με μια ομοίως δωρικού στυλ δήλωση, να μας διευκρινίσει μια μικρή λεπτομέρεια: ποιους ΑΥΤΟΣ θεωρεί ως επιτυχημένους. Γιατί αν, όπως φοβάμαι, μπερδεύει τους επιτυχημένους με τους κάθε λογής επώνυμους του φρικώδους life style των τελευταίων 30 ετών (αχ ΚΛΙΚ τι κακό μας έκανες), τότε το πράγμα σοβαρεύει. Κι αν μοναδικό κριτήριο για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου σε εκλογική αναμέτρηση δημοκρατικής χώρας είναι ο υποψήφιος να περιλαμβάνεται στον κατάλογο αυτό των "επωνύμων", δηλ. των ευκόλως αναγνωριζομένων προσώπων, κατάλογος που διαμορφώνεται, τηρείται και ανανεώνεται από την τηλεόραση και τα κάθε είδους έντυπα, τότε, Δήμαρχε, αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις ...

 
At 10/03/2006 12:59:00 μ.μ., Blogger Περαστικός said...

50% Βλακεία + 50% Αλαζονεία, δεν ξέρω αν είναι μόνο αυτό, αλλά αυτό προβάλλουν οι πολιτικοί και οι μεγαλοδημοσιογράφοι.

 
At 10/03/2006 01:41:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Για τούτο Old boy, όταν πρωτοψήφισα αποτυχημένους νέους σε αποτυχημένο συνδυασμό ένιωσα τόσο ελαφριά τη συνείδησή μου.. ένιωσα τόσο.. μα τόσο ανάλαφρα!

:-)

..αλλά.. ποιος ψηφίζει πλέον κατά συνείδηση; υπήρξε άραγε ποτέ εποχή όπου ψήφιζαν κατά συνείδηση οι πολίτες;..

 
At 10/03/2006 02:21:00 μ.μ., Blogger Jason said...

Υπάρχει κόσμος που βλέπει ακόμα τέτοιες εκπομπές, Old Boy...;

 
At 10/03/2006 04:30:00 μ.μ., Blogger sal.ló said...

χαιρετώ σε ολδ-μπόυ

Θα σημειώσω 3 πράγματα:

- Η σχέση της τηλεόρασης με την πραγματικότητα είναι ανταγωνιστική. Η πραγματικότητα πάντα θέλει κάτι να μας πεί αλλά η τηλεόραση το διαψεύδει.

- Ο χαρακτηρισμός "αποτυχημένος" για τους μη αναγνωρίσιμους στις μάζες είναι επιεικής. Νομίζω ότι προσήκων χαρακτηρισμός είναι "ανύπαρκτος". Οι φίλοι μας οι λατίνοι το έλεγαν πιο εύγλωττα: quod non est in actis non est in mundo. Πλέον η πολιτική πράξη είναι το μεταμεσονύκτιο τόκ σόου της Στάη. Όλα τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν.

- Νομίζω το δημοκρατία για τη φάση αυτή με την κάλπη είναι κομματάκι οξύμωρο. Ένας ιταλός έλεγε: "Αυτό είναι πειρατεία, ο πραγματικός νεωτερισμός θα ήταν η αλληλογραφία" (G. Vacca).

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

 
At 10/03/2006 04:55:00 μ.μ., Blogger Sigmataf said...

Εκλογές= Το τέλειο αλλοθι ενός συστήματος που συνεχώς πέφτει.
Καλησπέρα παιδιά

 
At 10/03/2006 06:22:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Μόνο που ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει, με μια ομοίως δωρικού στυλ δήλωση, να μας διευκρινίσει μια μικρή λεπτομέρεια: ποιους ΑΥΤΟΣ θεωρεί ως επιτυχημένους».
Αntvol, είναι απλό: επιτυχημένος γιατρός ΔΕΝ είναι αυτός που ξέρει καλά τη δουλειά του, δεν είναι αυτός που θα σε θεραπεύσει. Αν δουλεύει σε ένα νοσοκομείο, στο ΙΚΑ, σε ένα μικρό ιατρείο, αν δεν είναι ΟΝΟΜΑ, ΔΕΝ είναι επιτυχημένος.
Επιτυχημένος δικηγόρος ΔΕΝ είναι αυτός που ξέρει καλά τη δουλειά του, δεν είναι αυτός που θα χειριστεί την υπόθεσή σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν δεν έχει μεγάλο γραφείο, αν δεν βγαίνει στην τηλεόραση ΔΕΝ είναι επιτυχημένος.
Επιτυχημένος ηθοποιός ΔΕΝ είναι αυτός με το περισσότερο ταλέντο. Αν παίζει σε μικρούς θιάσους, αν δεν παίζει σε σίριαλ και δεν φωτογραφίζεται σε περιοδικά ΔΕΝ είναι επιτυχημένος.
Και πάει λέγοντας για όλους.
Kαι για να γίνουμε επίκαιροι υπάρχουν επαγγέλματα όπου εξ ορισμού αποκλείουν τον όρο επιτυχημένος: Επιτυχημένος δάσκαλος πχ. Επιτυχημένος εκπαιδευτικός μπορεί ίσως να θεωρηθεί μόνο αυτός που έχει δικό του φροντιστήριο.
Με αυτά δεν θέλω να πω ότι η κοινωνία μας είναι αναξιοκρατούμενη. Θέλω να πω ότι επιτυχημένος θα πει επώνυμος και αντίστροφα επώνυμος θα πει επιτυχημένος. Το πόσο επαρκώς κάνεις τη δουλειά σου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση από μόνο του κριτήριο επιτυχίας.

 
At 10/03/2006 06:31:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Είμαι ένας αποτυχημένος, που έχει βρει βήμα σ' ένα επιτυχημένο μέσο επικοινωνίας, τα blogs. Yes, θα βγάλω όλα τα κόμπλεξ»
Join the club, Andreas-Writer :)
«Υπάρχει κόσμος που βλέπει ακόμα τέτοιες εκπομπές, Old Boy...;»
Jason, η συγκεκριμένη εκπομπή ήταν η πρώτη με τους υποψηφίους δημάρχους Αθηνών. Οπότε, ναι, εγώ την είδα στο μεγαλύτερο μέρος της.

«Η διάταξη στο στούντιο της εκπομπής, θυμίζε αυτή του Αγγλικού κοινοβουλίου».
Formerly Known, γαμάτο. Αναρωτιέμαι μόνο αν επιτρέπονται τηλεφωνικές παρεμβάσεις στο βρετανικό κοινοβούλιο. «Κύριε Μπλερ, μια διακοπή, έχουμε την Βάσια Τριφύλλη στο τηλέφωνο». Όσο για τον Τσίπρα, μικρός είναι ακόμη, θα μάθει κι αυτός να φέρεται με τον δέοντα σεβασμό στην πεφωτισμένη τηλεοπτική μας δεσποτεία.

«Εκλογές= Το τέλειο αλλοθι ενός συστήματος που συνεχώς πέφτει».
Έχεις κανένα καλύτερο εναλλακτικό σύστημα κατά νου, Sigmataf;

 
At 10/03/2006 08:26:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ανεξαρτήτως της άθλιας εκπομπής και του στείρου ελληνικού πολιτικού λόγου, νομίζω όλντ μπόι, ότι μόνο σε αυτό όσο και σε άλλα μπλογκ, επιτίθεσαι συστηματικά στους επιτυχημένους. Αν και πρέπει να ορίσουμε τι είναι πετυχήμενος και τι όχι, νομίζω ότι δεν πρέπει να βάλεις συστηματικά κατά ανθρώπων που έχουν κάνει προσπάθειες, έχουν βάλει στόχους και έχουν πετύχει. ΟΚ συμπάθεια για τους αποτυχημένους, αλλά όχι να τους κάνουμε και είδωλα. Δηλαδή στο γιο σου τι λες όλντ μπόι; Μη διαβάζεις γιατί θα γίνεις πετυχημένος;

 
At 10/03/2006 08:42:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Στο γιο μου δεν λέω τίποτα γιατί δεν έχω γιο.
Αν είχα όμως θα έκανα στην άκρη την έλξη που νιώθω για τους λούζερς (σοβαρολογώ) και θα του έλεγα ότι επιτυχημένος είναι όποιος κάνει καλά τη δουλειά του, ακόμη και αν το γνωρίζει μόνο ο ίδιος.
Τα παραδείγματα των επαγγελμάτων που ανέφερα στο προπροηγούμενο σχόλιο είναι από το περιβάλλον μου:
Γνωρίζω επιτυχημένη γιατρό, επιτυχημένο δικηγόρο, επιτυχημένη ηθοποιό, ανθρώπους όμως που με τη διαστρέβλωση της έννοιας επιτυχία,πιθανόν να μην θεωρούνται επιτυχημένοι. Κάποτε αρκούσε να είσαι καλός στο επάγγελμά σου. Σήμερα δεν αρκεί. Σήμερα πρέπει επιπρόσθετα να ΦΑΝΕΙΣ ότι είσαι καλός στο επάγγελμά σου.
Και δεν επιτίθεμαι σε κανένα. Κριτική ασκώ με επιχειρήματα. Τα επιχειρήματά μου κρίνονται και αποκρούονται με αντεπιχειρήματα.

 
At 10/03/2006 10:34:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

..για να γίνεις επιτυχημένος αρκεί να προσπαθήσεις να κάνεις μερικές καλές κουμπαριές..
το διάβασμα δεν αρκεί και συχνά είναι εμπόδιο (στην επιτυχία)

 
At 10/03/2006 10:35:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

A! το διάβασμα μονάχα εναν ωφέλησε στην Ελλάδα.

 
At 10/03/2006 11:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γι' αυτήν την έλξη για τους λούζερς μιλώ. Στέλνουμε στα Τάρταρα, που δεν υπάρχουν, τους πετυχημένους (και όχι τους "πετυχημένους" κύριε Αντρέα) και αναγάγουμε υποδειγματικά σε πρότυπο τον Mr. Nobody. Old Boy, είναι λίγο άτοπο να κατηγορείς την τηλεόραση ότι χτίζει ηθοποιούς και δικηγόρους που δεν αξίζουν, τη στιγμή που και εσύ, επίτρεψε μου τον ενικό, μετέρχεσαι ενός μαζικού μέσου για να γίνεις γνωστός. Εάν απορρίπτεις την κοινωνία των μέσων, κλείσε το μπλογκ τώρα. Ενα αντεπιχείρημα είναι ότι για να έχεις μεγάλο γραφείο, κέρδισες πολλές δίκες, δούλεψες πολύ, έβγαλες πολλά λεφτά και αγόρασες ή ενοικίασες ένα μεγάλο γραφείο. Σίγουρα, ένας αριθμός υπάνθρωπων έχει κάνει λεφτά κάνοντας εκπτώσεις και οδυνηρούς, γι' άλλους, συμβιβασμούς. Δεν μπορείς όμως να ρίχνεις αφοριστικά το ανάθεμα σε όλους τους πετυχημένους, γιατί κατ' αυτόν τον τρόπο είναι σαν να καλείς τους όχι ευάριθμους ανάγνωστές σου να φτύσουν μεταφορικά την επιτυχία. Σίγουρα πρέπει να δημιουργούμε στα παιδιά την επιθυμία της γνώσης, να διεγείρουμε την περιέργεια και να εξιτάρουμε τη φαντασία. Πρέπει όμως να τα παροτρύνουμε να ακολουθήσουν, αυτό που εκείνα αγαπούν, μέχρι τέλους, με την αρχαία ελληνική έννοια του όρου.

 
At 10/04/2006 12:39:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Aπορία oldboy:
Έχεις κανένα καλύτερο εναλλακτικό σύστημα κατά νου, Sigmataf;

Ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός. Το ανέφερες χτες. Να ζήσει για πάντα η αστική δημοκρατία με τα νόμιμα βασανιστήριά της.

@anonymous:
Έχω δει άπειρες αμερικάνικες ταινίες. Σε όλες αυτές, ανεξαιρέτως, έπαιρνα το μέρος του κακού, του λούζερ. Γιατί; Γιατί αυτοί οι χαρακτήρες μου φαίνονταν πιο συμπαθείς, πιο ανθρώπινοι, αν θες. Λογίκο δεν είναι, μετά, να απεχθάνεσαι όλη την ιδεοληψία περί επιτυχίας;
Δεν θεωρώ τυχαία την έλξη των λούζερ. Και από την άλλη, οι καλοί, αυτοί που τελικά κερδίζουν, μετέρχονται κάθε μέσου. Σαν τον Ιωαννίδη, ένα πράμα. Δεν πιστεύω πως αξίζει.
Ούτως ή άλλως, η ήττα, η απώλεια, μας διδάσκει αρκετά πράγματα για την φύση μας.

 
At 10/04/2006 12:41:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

@anonymous.
παλιο ρητο σε τοιχο των Εξαρχειων."πρεπει νασαι μεγαλη λερα για να οδηγεις γαλερα"Για αλλη μα φορα συντασσομαι με τον φιλοξενουντα...

 
At 10/04/2006 02:48:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Νοvalis, η αστική δημοκρατία υποτίθεται ότι είναι το πολίτευμα που θέτει στην παρανομία τα βασανιστήρια. Όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ είναι δικτατορίζουσες εκτροπές. Δεν διαφωνώ ότι ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός, αλλά πάντα στα πλαίσια της δημοκρατικής αρχής.

 
At 10/04/2006 03:11:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Anonymous, η έλξη μου για τους λούζερς δεν είναι ιδεολογική αλλά ιδιοσυγκρασιακή. Νομίζω όμως ότι βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα. Δεν έριξα αφοριστικά το ανάθεμα σε όλους τους πετυχημένους, ούτε είπα ότι οι πετυχημένοι είναι οι διεφθαρμένοι και οι αποτυχημένοι οι ηθικοί ήρωες. Προσπαθώ αφενός να μην λαϊκίζω, αφετέρου να μην βλέπω τον κόσμο μανιχαϊστικά. Αντιγράφω λοιπόν ξανά κομμάτια από τα προηγούμενα σχόλιά μου:
«Με αυτά δεν θέλω να πω ότι η κοινωνία μας είναι αναξιοκρατούμενη. Θέλω να πω ότι επιτυχημένος θα πει επώνυμος και αντίστροφα επώνυμος θα πει επιτυχημένος. Το πόσο επαρκώς κάνεις τη δουλειά σου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση από μόνο του κριτήριο επιτυχίας», «επιτυχημένος είναι όποιος κάνει καλά τη δουλειά του, ακόμη και αν το γνωρίζει μόνο ο ίδιος». Διαφωνείς σε κάτι από αυτά, διαφωνείς στο ότι επαγγελματική επιτυχία δίχως επωνυμία και χρήμα δεν νοείται στις μέρες μας;
Πάμε τώρα στα περί μαζικών μέσων. Λες: «Old Boy, είναι λίγο άτοπο να κατηγορείς την τηλεόραση ότι χτίζει ηθοποιούς και δικηγόρους που δεν αξίζουν, τη στιγμή που και εσύ, επίτρεψε μου τον ενικό, μετέρχεσαι ενός μαζικού μέσου για να γίνεις γνωστός. Εάν απορρίπτεις την κοινωνία των μέσων, κλείσε το μπλογκ τώρα».
Πράγματι μετέρχομαι ενός μέσου. Η αντινομία ανάμεσα στα λεγόμενά μου και στο μέσο που μετέρχομαι ποιά είναι όμως; Επίσης, νομίζω πως είναι δίκαιο να δεχτούμε ότι η μαζικότητα του μέσου που μετέρχομαι είναι λίαν αμφίβολη. Για να ακριβολογήσουμε το μέσο που μετέρχομαι είναι απλά μια διεύθυνση στο ίντερνετ ανάμεσα σε δισεκατομμύρια άλλες ή, αν προτιμάς, ένα ελληνικό μπλογκ ανάμεσα σε σχεδόν 2.000 άλλα. Άρα το μέσο μου δεν είναι εξ ορισμού μαζικό, εν αντιθέσει ας πούμε με τα τηλεοπτικά κανάλια. Αλλά και να ήταν, πάλι δεν νομίζω να είπα ότι τα ΜΜΕ πρέπει να ριχτούν στην πυρά. Συγκεκριμένα κοινωνικά φαινόμενα σχολίασα και σχολιάζω από την οπτική μου γωνία.
Τέλος, αν σε ένα κομμάτι του σχολίου σου διαφωνώ εντελώς είναι η φράση Μr. Nobody. Βρίσκω την ιδεολογία της ιδιαιτέρως ενοχλητική. Νobody is Mr. Nobody.

 
At 10/04/2006 04:41:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

η αστική δημοκρατία υποτίθεται ότι είναι το πολίτευμα που θέτει στην παρανομία τα βασανιστήρια. Όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ είναι δικτατορίζουσες εκτροπές. Δεν διαφωνώ ότι ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός, αλλά πάντα στα πλαίσια της δημοκρατικής αρχής.

Οι ΗΠΑ ήταν και είναι το πρότυπο της αστικής δημοκρατίας. Και αν θέλουμε να δούμε πως οδηγείται η Ευρώπη, η Ελλάδα ή ο υπόλοιπος κόσμος, αρκεί να κοιτάξουμε προς την μεριά τους. Είναι η πρωτοπορία απ' όλες τις απόψεις. Όμως, εκεί που εσύ διακρίνεις πως τα τελευταία χρόνια η δημοκρατία στις ΗΠΑ έχει εκτραπεί, δηλ, ότι είναι κι αυτό ένα από τα δυνατά ενδεχόμενα στην πορεία της αστικής δημοκρατίας, εγώ αντιλαμβάνομαι ένα δομικό σύμπτωμα. Σύμπτωμα της διαφθοράς, της ανισοκατανομής του πλούτου, του ιμπεριαλισμού. Πιστεύω πως, ούτως ή άλλως, η αστική δημοκρατία οδηγεί στην τυραννία/imperium (δεν το 'χουμε ξαναδεί το έργο;).

 
At 10/04/2006 09:51:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

θα περίμενα από κάποιον συνειδητοποιημένο -και καλλιεργημένο- ομοφυλόφιλο πολιτικό να μην συμπεριφέρεται-τουλάχιστον- ρατσιστικά. Ας μας ορίσει αυτός ποιους θεωρεί επιτυχημένους ή μη. Και ας πάψει να είναι υποκριτής. Ξέρει πολύ καλά ότι, σαν απλωθεί η νυχτιά, η ουσιαστική επιτυχία κάποιου για Αυτόν μετριέται με εκατοστά. Με όρθια, ζωντανά, γεμάτα αίμα και φλέβες εκατοστά....
Αντίνοος

 
At 10/04/2006 05:29:00 μ.μ., Blogger jin_kazama said...

Διάβασα όλα τα posts. Και κύριοι, παρά το ότι είμαι λίγο μικρότερος από εσάς, έχω μια εναλλακτική λύση. Την ώρα που θέλω να χαλαρώσω και να δω τηλεόραση επιλέγω να βλέπω τη δημόσια ΕΤ1,ΝΕΤ, με ωραίες ταινίας και ένα μεγάλο συν, το ότι δεν με κάνει να νοιώθω ηλίθιος σε σχέση με άλλα ιδιωτικά.

 
At 10/04/2006 06:01:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Novalis, το θέμα αυτό είναι τεράστιο βέβαια. Ίσως το ανοίξουμε σε επόμενη συνεδρία, ίσως όχι αφήνοντας το σύστημα να συνεχίσει τον καταστροφική του πορεία ;)
Αντίνοε, το σχόλιο σου είναι προβοκατόρικο. Αν τσιμπήσω θα έχουμε να λέμε, αν δεν τσιμπήσω θα κατηγορηθώ πάλι ότι δεν απαντάω σε αντιομοφυλόφιλα σχόλια.

 
At 10/05/2006 10:21:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν είμαι επ' ουδενί αντιομοφυλόφιλος κ προβοκάτωρ αγαπητέ μας Old Boy -το αντίθετο μάλιστα- και σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη αν σας έδωσα τέτοια εντύπωση. Φρονώ, θαρρώ σωστά, πως αντιμοφυλόφιλος πολιτικάντης είναι αυτός, ο Ν.Κ, που ενώ είναι gay μεν,μας το παίζει str8....men για να τον ψηφίσουν όοοοοολες
οι χαζοθεούσες, τσιμπολογά δηλαδή απο δω και απο κει διαιωνίζοντας την υποκρισία του αυτονόητου, λες και είναι μοιαρό να είναι κάποιος gay....
Γιατί δεν κάνει Outing να το βουλώσουνε όλοι [και εγώ μέσα] όπως ο Δήμαρχος του Παρισιού? Αλλά τι να λέμε τώρα, εδώ έχει το θράσσος και κάνει κριτική στους gay o Αρχιεπισκοπίξ....
Φιλικότατα,
Αντίνοος

 
At 2/27/2008 04:34:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, σιωπής, ψυχής,.....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home