Κυριακή, Μαΐου 08, 2005

Η κοιλιά του κήτους

Επιστροφή από γάμο. Λίγη ώρα πριν, κατά τις ευχές του μυστηρίου, ο ιερέας παρακαλούσε τον Θεό να προστατεύσει τους νεόνυμφους : "Διαφύλαξον αυτούς, Κύριε ο Θεός ημών, ως διεφύλαξας τον Ιωνάν εν τη κοιλία του κήτους". Ο γάμος ως κοιλιά του κήτους. Αφοπλιστικό.

8 Comments:

At 5/08/2005 07:46:00 μ.μ., Blogger noheathen said...

όντως...

 
At 5/08/2005 09:01:00 μ.μ., Blogger Γεώργιος Χοιροβοσκός said...

Tι το παράξενο βρίσκεις σε αυτό...όλοι οι προφήτες όταν δέχονταν το κάλεσμα του Θεού για να επιτελέσουν το προφητικό τους έργο, ανθρωπίνως σκεπτόμενοι την κάνανε γιατί ήταν βαρύτατο...και συνήθως κατέληγε σε μαρτυρικούς θανάτους.

Το αυτό εποίησε ο Ιωνάς,τον έριξε ο Θεός στην κοιλιά του κήτους και τον εδιεφύλαξε σώον...

Για το ζεύγος το οποίο πρόκειται η μάλλον ήδη ερρίφθη στην κοιλία του κήτους που ονομάζεται "έγγαμος βίος" παρακαλεί ο ιερεύς και ευχόμεθα όλοι να τύχουν της αναλόγου προστασίας και ειρηνικά τα τέλη της ζωής αυτών.

 
At 5/10/2005 10:37:00 π.μ., Anonymous Σούλα said...

Εμένα η κοιλιά του κήτους μου έκανε πάντα κατι σάν υποβρύχιο χωρίς φινιστρίνια. Σάν μια λιπαρή και οστεώδης προστασία απο τήν μαγεία αλλα και τόν κίνδυνο του βυθού όπου τέτοιος είναι ο κόσμος.
Αμα δεν βρέξεις κώλο φαίνεται πώς ουτε ψάρι τρώς ούτε τό ψάρι σε τρώει. Για την ακρίβεια σε ξερνάει Ε! απο τό ολότελα εστω κι απο τήν κήτη στο κήτος...

 
At 5/10/2005 06:51:00 μ.μ., Blogger irina said...

Πολλές φορές νοιώθω ότι όλη μου την ζωή την πέρασα στην κοιλιά του κήτους... Ο Ιωνάς έχει περάσει τρεις μέρες εκεί για να συνειδοποιήσει την αποστολή την οποία του έδωσε ο Θεός, να καταλάβει τι και πώς να την ολοκληρώσει.
Όλοι μας έχουμε καμια αποστολή σ΄αυτό τον κόσμο... Κι εσείς, κι εγώ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι νοιώθω πως δεν έχω βγει ακόμα από την κοιλιά του κήτους επειδή δεν έχω βρει το νόημα της αποστολής μου, ούτε ξέρω καλά ποια είναι... Θα βγω μόνο όποτε το καταλάβω...
Εσείς έχετε βγει;

 
At 5/10/2005 08:40:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Αγαπητή Ιrina, οι μόνες απαντήσεις που μπορώ να σου δώσω βρίσκονται στο post μου με τίτλο "Πιστεύω", που είναι λίγα post παλαιότερο απ' αυτό. Άλλοτε νομίζω ότι είμαι μεσ' την φάλαινα κι άλλοτε ότι είμαι έξω. Ας πούμε πως μπαινοβγαίνω και παίζω κρυφτό με το κήτος.

Σούλα, μην πιάνεις στο στόμα σου τον πισινό του προφήτη (τον έπιασε άλλωστε το στόμα του βιβλικού προγόνου του μόμπυ ντικ).

 
At 5/11/2005 11:43:00 π.μ., Blogger Γεώργιος Χοιροβοσκός said...

Άλλοτε νομίζω ότι είμαι μεσ' την φάλαινα κι άλλοτε ότι είμαι έξω. Ας πούμε πως μπαινοβγαίνω και παίζω κρυφτό με το κήτος....Μεγάλο πράμα η ειλικρίνεια...μεγάλο πράμα...να μπορούσαμε πάντα να είμαστε έτσι!!!

 
At 5/11/2005 02:24:00 μ.μ., Anonymous Σούλα με τόνο said...

έκαστος τό κήτος του .....

 
At 3/06/2007 01:15:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Best regards from NY! Adderall xr and psychosis Download ppc gps software Accessory chair clothing people wheel Recover hard disk data software Big dodge truck 2500 White 10up business cards Neurontin and hot flashes Free ultimate forex win technical Pictures of hummer 3 recovery disk for compaq presario 3 scrabble

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home