Δευτέρα, Απριλίου 25, 2005

Κάτι τέτοιους συμβολισμούς

Αθώος κηρύχθηκε από το Εφετείο ο αρχηγός της αστυνομίας για το συμβάν της Νιόβης. Πρωτοδίκως είχε φάει κάτι μήνες με αναστολή. Αν έμενε η ποινή, πάλι με αναστολή θα ήταν. Δηλαδή η βασική κύρωση που θα υφίστατο θα ήταν συμβολική. Είναι όμως κάτι τέτοιους συμβολισμούς που δεν μπορεί να αντέξει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Όταν έχει να δικάσει την 17Ν, μπορεί να διακηρυχθεί και 6.000 φορές κατά τη διάρκεια της δίκης "η απόλυτη αξία της ανθρώπινης ζωής". Και δικαίως, δεν λέω. Ούτε δικαιολογώ. Το ίδιο απόλυτη αξία είχε όμως και η ζωή της κοπελιάς που σκοτώθηκε επειδή ο Ματέι έκανε πράξη τις απειλές του ενεργοποιώντας την χειροβομβίδα και ο -τελεσίδικα αθώος πια, με βούλες και σφραγίδες, παιάνες και τρομπετισμούς- αρχηγός της αστυνομίας είχε πιστέψει ότι μπλόφαρε. Αλλά δεν μπλόφαρε κι έτσι η αστυνομία, αγνοώντας τις απειλές και κάνοντας "ντου", σκότωσε την κοπέλα που πήγε να προστατέψει, την κοπέλα που βρισκόταν σπίτι της και σπίτι της έμελλε να ανατιναχθεί. ΜΠΟΥΜ. Οπτικό εφέ, κόκκινοι τοίχοι, κομμάτια κρανίου παντού. Έτσι, μπορεί στο σύστημα της Ελληνικής Δικαιοσύνης να υπάρχουν αποστήματα και βαριές αρρώστιες, όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε, αλλά ας μην ξεχνάμε ποτέ, ότι κι εκεί που η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι υγιής, πάντα θα δικάζει αλλιώς τον τρομοκράτη κι αλλιώς τον αστυνομικό, αλλιώς τον γύφτο κι αλλιώς τον "νοικοκυραίο", αλλιώς τον ματσωμένο κι αλλιώς τον φτωχομπινέ. Όσο για το ερώτημα, αν ο αρχηγός θα έκανε τις ίδιες "ενδεδειγμένες επιχειρησιακά ενέργειες", στην περίπτωση που ο Ματέι κρατούσε όμηρο τη δική του κόρη, ας το αφήσουμε να αιωρείται. Ας του κάνει παρέα, εκεί στον αέρα, το ερώτημα ποιά θα ήταν η απόφαση του Εφετείου αν η Αμαλία Γκινάκη ήταν κόρη Δικαστή.

4 Comments:

At 4/25/2005 08:35:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Άστα να πάνε. Ανάθεμα στο κράτος δικαίου τους.
Κάτι πήρε το αυτί μου από τη μητέρα της κοπέλας ότι την κατηγόρησαν κιόλας ότι είχε μερίδιο ευθύνης..

 
At 4/26/2005 12:29:00 π.μ., Blogger Oneiros said...

Θα έλεγα ότι υπάρχουν και χειρότερα, αλλά δυστυχώς για 'κει βαδίζουμε, μου φαίνεται...

 
At 4/26/2005 11:32:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ως γνωστόν οι κόρες Αρεοπαγιτών έχουν ένα άλλο ειδικό βάρος!
Στη Δικαιοσύνη είναι πιο έντονο το πρόβλημα της διάκρισης μεταξύ των πολιτών,γιατί μιλάμε για την προσωπική ελευθερία,για την ηθική δικαίωση,ή και για οικονομική καταρράκωση.
Όμως παντού στο Δημόσιο τομέα είναι εμφανής ο διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης των φτωχών ανθρώπων,των μεταναστών,των ηλικιωμένων,των ατόμων με ειδικές ανάγκες,ακόμη και του μέσου πολίτη.Ο λόγος τους απευθύνεται με την ειδική διάλεκτο για εξωγήινους-άσχετα με το εάν δεν υπάρχει πρόβλημα κατανόησης γλώσσας-,το ύφος είναι προστακτικό πάντα στον ενικό και αγενές.
Ο πολίτης όμως δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει το υψηλό επίπεδο του εκ γενετής πολύ κουρασμένου υπάλλήλου,νιώθει απροστάτευτος όταν χρειάζεται να αποτανθεί σε κάποια υπηρεσία,όταν χρειάζεται την αρωγή της Πολιτείας,όταν περιμένει έστω και την ηθική δικαίωση από τη Δικαιοσύνη.

 
At 3/01/2007 04:24:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! http://www.betting-shops.info/Free-slot-machine.html West virginia perfumes cosmetics toilet preparations Football sports trivia Voice over ip kingston side effects of phendimetrazine

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home