Παρασκευή, Απριλίου 15, 2005

Eθνική Τράπεζα

Στο υποκατάστημα της Εθνικής, Σταδίου και Γ. Σταύρου, εδώ και κάτι μήνες, τα απογεύματα λειτουργεί μόνον ένα ταμείο. Να σημειώσω ότι πλην του ταμία υπάρχουν διάφοροι άλλοι αργόσχολοι υπάλληλοι της τράπεζας που περιφέρονται, πάντως ο ταμίας σταθερά είναι ένας. Κάθε φορά που πάω ο κόσμος παραπονιέται, ο ταμίας τα ακούει αδίκως και λέει ότι θα μεταφέρει τα παράπονα στο διευθυντή του. Το πρόβλημα συνεπώς δεν έχει προκύψει τώρα, αλλά είναι γνωστό. Πριν από λίγο πάω και βλέπω ξανά μανά τον ένα ταμία να εξυπηρετεί και σαράντα οκτώ (48) πελάτες να περιμένουν. Τώρα αν εγώ αρχίσω να βρίζω τις τράπεζες και το τραπεζικό σύστημα εν γένει, την Εθνική Τράπεζα ειδικότερα και τον συγκεκριμένο διευθυντή του συγκεκριμένου υποκαταστήματος ακόμη πιο ειδικά, θα έχω διαπράξει αδίκημα. Εγώ απαγορεύεται να πω ότι γαμιούνται οι τράπεζες και ο διευθυντής του υποκαταστήματος της Γ. Σταύρου. Εκείνος επιτρέπεται όμως να ασκεί βία -γιατί περί βίας πρόκειται- σε τόσο πολύ κόσμο επί τόσο πολύ καιρό. Εκείνος ή οι ανώτεροι του επιτρέπεται να διαθέτουν έναν ταμία στο κεντρικότερο υποκατάστημα της μεγαλύτερης τράπεζας της πρωτεύουσας, στο μόνο που εξ όσων γνωρίζω λειτουργεί απόγευμα. Γιατί παιδιά; Έχετε πέσει έξω οικονομικά; Δεν αρκούν τα υπερκέρδη σας να πληρώνετε μερικές υπερωρίες παραπάνω; Και μην πει κανείς να χρησιμοποιώ κάρτα ή να πηγαίνω πρωϊ. Υπάρχουν συναλλαγές που δεν γίνονται με κάρτα και υπάρχουν πρωινές ώρες που πρέπει να αναλωθούν αλλιώς. Φτου σας ξεφτιλισμένοι, φτου σας που το επιτόκιο που δίνετε είναι για μισό πακέτο πατατάκια, φτου σας που σχεδόν εν κρυπτώ χρεώνετε κάθε συναλλαγή που γίνεται μέσω ταμείου, φτου σας που κρατάτε προμήθεια όταν βάζουμε λεφτά σε λογαριασμό άλλου και μας κάνετε ενσυνείδητα να λέμε ψέμματα ότι ο λογαριασμός είναι δικός μας, φτου σας που κατάσχετε σπίτια κι αυτοκίνητα για ψύλλου πήδημα, φτου σας που ταλαιπωρήσατε και σήμερα τόσους ανθρώπους που περίμεναν ώρες για να γλιτώσετε δυο υπερωρίες παραπάνω. Κάντε τις υπερωρίες που γλιτώσατε μέρισμα και βάλτε τες στον κώλο σας.

4 Comments:

At 4/15/2005 08:52:00 μ.μ., Blogger πιτσιρίκος said...

Όπως και να το κάνεις, μια τράπεζα είναι πάντα ένα εξαιρετικά ύποπτο μέρος.

 
At 4/18/2005 03:45:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Οι τράπεζες εξ ορισμού είναι ληστρικοί οργανισμοί και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπισθούν κάποτε, από μιαν άλλη κοινωνία.

 
At 4/19/2005 09:50:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Kala kai aksia ola ta "ftou sou"!

Kai kala leie "8eios Sam", oi trapezes einai listrikoi organismoi. Gnwstos stin Germania (kai stin Ellada etsi einai) me osa eide se trapeza pou douleue, pataiti8ike (allos filos mou en Elladi vevaia kanei "kra" gia na ton paroun se trapeza, alla auto einai allou papa euaggelio). Prepei na exeis gero stomaxi gia na antekseis ekei mesa.
I logiki twn trapezwn einai na auksanoun tous idi iperogkous mis8ous twn anwterwn giapidwn meiwnontas tis 8eseis ergasias twn katwrerwn.

Kai pali "ftou" (alla den mporw panta na ftinw o,ti den mou aresei, den ftanei!)

 
At 4/20/2005 05:37:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αλλά τελικά δεν είναι μόνο θέμα οργανισμού, σύμφωνοι οι τράπεζες επιδίδονται σε θεσμική τοκογλυφία, σύμφωνοι απομυζούν υπερκέρδη από την κοινωνία στην οποίαν παρασιτούν, αλλά γράφεις ότι είδες και και άλλους πεντ' έξι αργόσχολους που κάναν ότι δεν υπάρχεις, εσύ κι οι άλλοι 48. Και δεν συμβαίνει μόνο στην Εθνική. Πάνε σε οποιαδήποτε ΔΟΥ ας πούμε, 2 ώρες ή λιγότερο πριν την ώρα που όλο αυτό το σκυλολόϊ σταματά επισήμως να εξυπηρετεί το "κοινό" (όχι τους πολίτες - το "κοινό")

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home