Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015

Το μνημόνιο έχασε

Εμένα χθες βράδυ μου διαψεύστηκε μια βασική αντίληψη που είχα για αυτό που λέμε «μέσος Έλληνας». Αν αυτό το 61,31% είχε επιτευχθεί με τις τράπεζες ακόμη ανοιχτές και με μια στοιχειώδη κανονικότητα, πολλά θα μπορούσα να τα δω αλλιώς. Τώρα νιώθω μόνο δέος για μια απόφαση η οποία δεν μπορεί να βολευθεί στα συνήθη επίθετα, καθώς αποτελεί κάτι εντελώς ασύνηθες, κάτι εντελώς ανυψωτικό, κάτι εντελώς γενναίο. 
Είχα γράψει πριν δυο χρόνια ένα κείμενο με τίτλο «Το μνημόνιο νίκησε». Ε, χθες, το μνημόνιο έχασε. Οριστικά και αμετάκλητα. Έχασε επειδή εξήντα ένας στους εκατό ψηφοφόρους είπαν όχι πως δεν φοβόμαστε άλλο πια, αλλά πως παρόλο το φόβο μας αξιολογούμε άλλα αγαθά ως σημαντικότερα. Χθες η Ελλάδα δεν είπε πως την χαλάει το δυτικό καταναλωτικό πρότυπο ζωής, είπε όμως πως δεν τελείωσε η Ιστορία σε αυτό, πως δεν είναι αυτό η αρχή και το τέλος των πάντων, πως υπάρχουν και άλλου είδους νοηματοδοτήσεις στη ζωή μιας δυτικής κοινωνίας, πως ακόμη κι αν το γουστάρει, πάντως δεν το γουστάρει τόσο πολύ ώστε να εκπέσει στην εθελοδουλεία, πως ό,τι είχε να δώσει από φόβο το έδωσε. Πως είναι πια ελεύθερη, όπως μόνο εκείνος που αναδέχεται το κόστος της επιλογής του μπορεί να είναι. 
Δεν έληξε μόνο τυπικά το καθεστώς των μνημονίων πριν λίγες μέρες. Έληξε και ουσιαστικά χθες. Ό,τι ξεκίνησε από σήμερα, ό,τι θα ακολουθήσει από αύριο διαπραγματευτικά κι όπου κι αν οδηγήσει, ακόμη και σε βαρύτερο οικονομικό πρόγραμμα με βαρύτερους όρους επιτήρησης, μνημόνια δεν υπάρχουν πια. Τέλειωσαν. Τα ισοπεδώσαμε με 61,31% εν μέσω κλειστών τραπεζών και αδιανόητης προπαγάνδας.
Αυτό που θα ξεκινήσει από αύριο είναι κάτι καινούριο. Κι αν τελικά οδηγηθούμε σε κάποιου είδους συμφωνία, φυσικά και ο καθένας μπορεί να συγκρίνει τα μέτρα και να κάνει τις εκτιμήσεις του και τις αποτιμήσεις του για το τι κερδήθηκε και τι χάθηκε. Αλλά όπως η κριτική ήταν ότι πέντε μήνες τώρα η κυβέρνηση έπαιζε με τις λέξεις διατηρώντας ακέραια την ουσία των πραγμάτων, είναι στο μυαλό μου εντελώς σαφές ότι η ουσία των πραγμάτων έχει από την Κυριακή του δημοψηφίσματος αλλάξει πια.
Και η ουσία των μνημονίων δεν ήταν μόνο το είδος των μέτρων. Ήταν εξίσου και το «Πάρ΄τα θέλοντας και μη, επειδή δεν έχεις καμία άλλη επιλογή». Ε, η άλλη επιλογή πραγματώθηκε χθες το βράδυ. Και ήταν ΟΧΙ. 
Άρα αν φτάσουμε σε υπογραφή συμφωνίας, θέλετε να την πείτε τρίτο μνημόνιο, πείτε την. Αλλά και να την πείτε δεν θα είναι. Τα μνημόνια χθες πέθαναν. Από αύριο δεν έχουμε επιστροφή στα γνωστά συμβολικά πεδία του μνημονιακού ζόφου. Από αύριο τα γιούρογκρουπ και οι σύνοδοι κορυφής ξαναγίνονται πεδία διαβούλευσης, που είτε θα οδηγήσουν κάπου είτε όχι, την Ιστορία που γράφτηκε την 5η Ιουλίου του 2015 δεν μπορούν να την αγγίξουν.
Και προσωπικά πιστεύω πως έχοντας γεμίσει πια από ηρωισμό, μπορούμε τώρα να καταφύγουμε χωρίς ενοχές στον πραγματισμό.
Και ξέρω πως η τελευταία φράση είναι μια φράση που θα μου ταίριαζε περισσότερο να την είχα γράψει ειρωνικά ή έστω αμφίσημα. Αλλά την εννοώ.

31 Comments:

At 7/07/2015 12:06:00 π.μ., Blogger TRASH said...

Συγνώμη, έχεις πάρει χαμπάρι το μνημόνιο έχει ήδη προτείνει η συγκυβέρνηση στους "εταίρους" της; (Δεν συζητάω καν το τι θα προσθέσουν αυτοί μέχρι να βρουν).

Τι είναι αυτά που γράφεις;

 
At 7/07/2015 01:12:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Αυτά που γράφω εξαρτώνται πάντα από αυτόν που τα διαβάζει και τι καταλαβαίνει.

 
At 7/07/2015 11:59:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το μεγαλειώδες ΟΧΙ θα ίπταται πάνω από την καθημερινότητα της Ιστορίας. Πρόκειται για ένα από τα ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ συμβάντα που εξαιρούνται από το δημοσθενικό «προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται».

Μ. Γρηγοράτος

 
At 7/07/2015 02:28:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Είναι πολύ ανακουφιστικό που σταμάτησαν να λένε τη λέξη κούρεμα.
Δεν ξέρεις πόση πίκρα ένοιωθα κάθε φορά που την άκουγα.

Αν εργαζόμουν στην ΕΡΤ θα αισθανόμουν πως είναι άδικο που ο εισαγγελέας
αναγνώρισε μόνο στο ΣΚΑΙ μονόπλευρη ενημέρωση.

Το ΚΚΕ με την υπέρθεση δύο καταστάσεων απέδειξε πως η αρχή της απροσδιοριστίας
ισχύει και στην πολιτική. Οπότε- και αφού η παρατήρηση δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα-απομένει να ανοίξουμε το κουτί για να μάθουμε αν η γάτα είναι
ζωντανή ή νεκρή.

Το μνημόνιο κέρδισε, το μνημόνιο έχασε…
Και οι πολίτες κύριε;

 
At 7/07/2015 02:46:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Το ΚΚΕ, Σωτήρη, θα μπορούσε να λέει αυτά ακριβώς που λέει και να είναι ακόμη πιο έντονα καταγγελτικό κατά της κυβέρνησης, αλλά ταυτόχρονα να στήριζε το όχι. Το ότι δεν το έκανε είναι απλά εκτός οποιασδήποτε καλόπιστης λογικής.

 
At 7/07/2015 03:25:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Συμφωνώ απόλυτα και γι αυτό αισθάνομαι μόνος, πια.

 
At 7/08/2015 12:38:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό που έκανε ο Τσίπρας ήταν να βάλει τον λαό να ψηφίσει ο ίδιος την καταδίκη του για τα επόμενα χρόνια. Δες απλά το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών. Αν ο λαός δεν αντιδράσει εξίσου θαρραλέα σε αυτά που του ετοιμάζουν παρά το Όχι του, και δεν χαράξει το δικό του δρόμο, έξω από την ΕΕ και τους εκβιασμούς της, η ήττα δε θα είναι μόνο πραγματική-οικονομική-βιολογική, αλλά και συμβολική, συμβολικότατη.

Όσο για το ΚΚΕ, η στάση του πριν και μετά το δημοψήφισμα, με τη μη υπογραφή της κοινής ανακοίνωσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ποταμιού είναι η μοναδική φωτεινή εξαίρεση σε ένα πολιτικό σκηνικό που σύσσωμο πασχίζει να πείσει το λαό ότι η μόνη λύση βρίσκεται στην ΕΕ και στον καπιταλισμό, και ότι άλλη επιλογή δεν υπάρχει παρά να παρακαλάμε να μας αφήσουν να ζήσουμε.

Νίκος SB

 
At 7/08/2015 01:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το μνημόνιο πέθανε, ζήτω το grexit εεε χαχαχα Δεν πάμε καλά. Είτε με Ευρώ, είτε με Δραχμή, το μνημόνιο που έρχετε δεν θα το πιστέψεις....

 
At 7/09/2015 11:08:00 π.μ., Anonymous Thrass said...

Κι εγώ χαιρόμουν όταν καταστράφηκε το ΠΑΣΟΚ, αλλά μετά μού προέκυψε ΣΥΡΙΖΑ.

 
At 7/09/2015 12:52:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Το να έχει κανείς δίκιο δεν είναι αρκετό: πρέπει να έχει και την άδειά σας να το έχει –
ε, φίλοι μου;
Αλέξης Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο

Και σε όσους προσπαθούν να βρουν λέξεις για να προσδιορίσουν την
αντιδιαστολή μεταξύ αυθόρμητου και συνειδητού στο αποτέλεσμα του
δημοψηφίσματος, προτείνω να διαβάσουν-ολόκληρο όμως , όχι μόνο τον πρόλογο-
αυτό το μικρό παλιό βιβλιαράκι που ο Αλέξης έχει διαβάσει ολόκληρο αρκετές φορές:

Τι να κάνουμε;

 
At 7/10/2015 12:18:00 π.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Θα δούμε αν έχασε το Μνημόνιο. Θα δούμε και άλλα πολλά αν με τα νέα μέτρα προστεθεί έστω και μισού γραμμαρίου βάρος στα συνήθη υποζύγια. Θα δούμε:

- αν οι ψηφοφόροι του ΣυΡιζΑ καταπίνουν αμάσητα χρυσωμένα χάπια
- αν ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός παντός καιρού και παντός Μνημονίου
- αν το "όχι" του δημοψηφίσματος ο ΣύΡιζΑ το διάβασε σαν "ναι"
- αν το Μαξίμου πέφτει πιο κοντά στο Καλλιμάρμαρο, και ο Τσίπρας άκουσε το "ναι" τού Ρουβά και δεν άκουσε το "όχι" του ήλιου της δικαιοσύνης από την πλατεία Συντάγματος
- αν θα ζητήσει από τους βουλευτές του λευκή επιταγή, κι αυτοί (προκειμένου να μην χάσουν το χρυσό μισθό τους και τα χρυσά τους προνόμια, του την δώσουν) για να κάνει τα ίδια με τους προκατόχους του.

...αν, τελικώς, η ιστορία δεν γράφεται κάπως έτσι, και όλα είναι και πάλι ίδια όπως και πριν. Κι αν αυτοί που θα ανατραπούν με μια κίνηση και θα σωριαστούν στο γρασίδι, δεν θα είναι οι αντίπαλοι, αλλά οι σύμμαχοι που παραζαλισμένοι θα προσπαθούν να καταλάβουν από πού τους ήρθε.

Και όταν το καταλάβουν, θα δούμε και αν θα ανασυνταχθούν γρήγορα.

Στην αναμονή λοιπόν, με τεντωμένα νεύρα και με την ευχή μην χρειαστεί να δούμε τίποτα από τα παραπάνω.

 
At 7/10/2015 12:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

To μνημόνιο έχασε.
Ζήτω το μνημόνιο!
http://www.tovima.gr/files/1/2015/07/09/nom.pdf

Αλλά αυτό είναι κόκκινο μνημόνιο, είναι το μνημόνιο της ελπίδας που έρχεται, δεν έχει σχέση με τα επαχθή μέτρα που επεβλήθησαν στο λαό από τις επάρατες κυβερνήσεις.

placebo

 
At 7/10/2015 03:47:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...


“How can a young man keep his way pure? By living according to your word.
I seek you with all my heart ; do not let me stray from your commands.
I have hidden your word in my heart that i might not sin against you.”

“Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα νέο.
Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και
βρομούσε νέες μυρωδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε πριν ξαναμυρίσει.”

“Αν δεν μπορέσω να το δεις κι εσύ, μοιάζει σα να μη το ‘χω.”

“Με πληγώνει Σωτήρη που τόσοι βολεμένοι τραγουδούν αυτό το τραγούδι,
με πληγώνει.”
https://www.youtube.com/watch?v=7CCVLjoLSC4

 
At 7/11/2015 11:30:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Ε, χθες, το μνημόνιο έχασε. Οριστικά και αμετάκλητα."

Τελικά, είναι καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς. Καλό κουράγιο.

Α, και για να μην ξεχνιόμαστε. Η μεγαλύτερη ειρωνεία ειναι να βλέπω κάποιους εργαζόμενους των καθεστωτικών μέσων να γράφουν στο μπλογκ σου, εναντίων των αφεντικών τους. Ψυχασθένεια.

 
At 7/12/2015 11:58:00 π.μ., Blogger Thumomenos said...

Για ποιο ΟΧΙ μιλάμε ότι θα έπρεπε να στήριζε το ΚΚΕ αυτό που έφυγε ΟΧΙ και γύρισε ΝΑΙ σ ένα μνημόνιο που αν τελικά γίνει δεκτό από τους Θεσμούς θα είναι χειρότερο όλων.
Αυτό το ΟΧΙ που απέκλειε ΜΟΝΟ τις προτάσεις των Θεσμών των 11δις και τώρα η κυβέρνηση παρακαλά για ένα μνημόνιο στα τέσσερα ότι ναναι αρκεί να μας κρατήσουν πάση θυσία?, σ αυτό θα έπρεπε να έχει συμβάλει και το ΚΚΕ?
Δυστυχώς το 61,3% του ΟΧΙ άλλα ψήφισε και άλλα του βγήκαν, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ "άκυρο" αλλά ήταν στην γνώση όσων το επέλεξαν, δυστυχώς η ευτυχώς ποιος δικαιώθηκε τελικά?
Αν ξαναγινόταν το δημοψήφισμα με τα ίδια χαρακτηριστικά της προηγούμενης Κυριακής αλλά με την εμπειρία όπως την ξέρουμε και όπως εξελίχθηκε, πιστεύετε ότι θα παίρνε ξανά αυτό το ποσοστό?

 
At 7/12/2015 08:30:00 μ.μ., Anonymous Φριζενμπίχλερ said...

Το πόσο δικαιώθηκε το ΚΚΕ με τη στάση του θα το δεις στο ποσοστό του στις επόμενες εκλογές.

 
At 7/12/2015 10:30:00 μ.μ., Blogger karagiozaki said...

Η στάση του ΚΚΕ στο δημοψήφισμα έδειξε ότι τους ενδιαφέρει μόνο το μαγαζάκι τους και τίποτα άλλο. Ή όπως είπε και ένας φίλος το ΚΚΕ θέλει να είναι ένα περίπτερο και να πουλάει Ριζοσπάστη. Κρίμα.
Αν ξαναγινόταν το δημοψήφισμα και με όσα ξέρω σήμερα, εγώ πάλι ΟΧΙ θα ψήφιζα. Ευθύνη φέρω μόνο για την ψήφο μου και όχι για το αν κάποιοι επιλέξουν να την πετάξουν στα σκουπίδια. Εγώ αυτό που θεώρησα ότι έπρεπε να κάνω, το έκανα. Και θα το ξανακάνω.
Αυτό το δημοψήφισμα και το ξεβράκωμα που έφερε -πριν και μετά τη διεξαγωγή του- ήταν ό,τι καλύτερο έγινε στη χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Σκέτη απόλαυση.

 
At 7/12/2015 10:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ολντ συνήθως δεν βρίζω. Δυο μέρες τώρα όμως το μόνο που θέλω να του πω είναι ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ

Billy the Kido

 
At 7/13/2015 12:36:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Η Ευρώπη των εργαζομένων και θα νικήσει και θα νικηθεί. Αν νικήσει τώρα θα νικηθεί
μετά, αν νικηθεί τώρα θα νικήσει μετά, η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει ο ουρανός είναι γαλάζιος και τα λιβάδια πράσινα.

Όσοι νέοι και νέες έχουν καυλώσει και θέλουν να γαμήσουν ή να γαμηθούν
ας κλεισθούν σε ένα δωμάτιο, θα βρουν λύση.

Όλοι όσοι ζουν τη ζωή των άλλων θα στηρίξουν τη Ζωή.

 
At 7/13/2015 01:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτή θα πρέπει να είναι και η τελευταία ανάρτηση για το μπλογκ αυτό.

Σταμάτησε το χρόνο.

Σταμάτησε να αναπνεύσει η ελευθερία δίπλα μας για λίγο κ μετά πάλι έφυγε για πάντα...κιότεψαν

 
At 7/13/2015 01:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

¨Και προσωπικά πιστεύω πως έχοντας γεμίσει πια από ηρωισμό, μπορούμε τώρα να καταφύγουμε χωρίς ενοχές στον πραγματισμο¨Αφού λοιπόν το εννοείς και φαίνεται ότι το εννοεί και η κυβέρνηση και αφού όλοι έχουμε προσγειωθεί πλέον σε αυτό που λέμε πραγματικότητα ήρθε η ώρα να δούμε πόσο μας κόστισε αυτός ο ηρωισμός...

 
At 7/13/2015 02:01:00 μ.μ., Blogger Thumomenos said...

Να ενημερώσω αγαπητέ "Φριζενμπίχλερ" ότι ποτέ δεν ψήφιζα με βάση τα εκλογικά ποσοστά, αλλά ακόμα και έτσι να είναι σε τίποτα προσωπικά δεν τραβάω κανένα ζόρι, τώρα ότι δεν έχει διαψευστεί το ΚΚΕ, απλά καθημερινά δικαιώνονται οι επιλογές του είτε αυτό αρέσει είτε οχι, είναι γεγονός.

"karagiozaki" να θυμίσω ότι το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ στις όποιες συγκεντρώσεις του στην Αθήνα κάθε άλλο παρά μαγαζάκι θυμίζει, τουλάχιστον σ' αυτούς που κατεβαίνουν σε πορείες και συγκεντρώσεις, και δεν κάνουν την όποια κριτική και αντιπολίτευση από τον καναπέ τους, αυτοί το γνωρίζουν.
Ας μην ξεχνούν κάποιοι εδώ ότι μαγαζάκι και μάλιστα περίπτερο ήταν και ο Σύριζα, μέχρι πριν από 4-5 χρόνια, και ξαφνικά έγινε το "Αττικα" της πολιτικής, γιατί? απλά, μεταξύ τυφλών ο μονόφθαλμος έρχεται πρώτος, έλα όμως που η ιστορία και ο λαός δεν χαρίζεται πλέων σε κανένα και το "Αττικα" το βλέπω σύντομα να βάζει λουκέτο η στην καλύτερη να υπολειτουργεί, ας πάρει παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη Παπανδρέου το 09 άγγιξε το 43-44% και το 2015 βρίσκετε λίγο πριν την έξοδο από την βουλή.

 
At 7/13/2015 04:24:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Αυτή θα πρέπει να είναι και η τελευταία ανάρτηση για το μπλογκ αυτό."

+1 like follow repost #BestComment #JustDoIt

 
At 7/13/2015 08:09:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Είναι αλήθεια πως το σημερινό σοκ, ακόμη και για μένα που το περίμενα, είναι μεγάλο.
Όμως, οι αριστεροί ποτέ δεν υπέγραψαν, ποτέ δεν φοβήθηκαν, ποτέ δε λύγησαν, ποτέ
δεν έχασαν μια μέρα. Ας αρχίσει σήμερα κιόλας μια νέα πορεία. Η ανακοίνωση του Αλαβάνου μπορεί να γίνει βάση συζήτησης.

 
At 7/14/2015 01:16:00 π.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Η σημερινή αυτοκριτική της Αυγής μπορεί να γίνει στερεότερη βάση από την ανακοίνωση Αλαβάνου (τον είχα ξεχάσει αυτόν). Από την αυτοκριτική της Αυγής θα αρχίσει η νέα πορεία:


Καμένη γη εντός παρενθέσεως


Η άνεση με την οποία δανειστές και αγορές «έκαψαν» όλα τα χαρτιά του υπερφίαλου κυβερνητικού σεναρίου για «έξοδο από το Μνημόνιο» πρέπει να μας βάζει σε σκέψη.

κ.λπ...

 
At 7/14/2015 01:18:00 π.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Ουπς! συγγνώμην, τώρα πρόσεξα την ημερομηνία. Δεν ήταν αυτοκριτική, ήταν κριτική για την περσινή κυβέρνηση.

(Η νέα πορεία αναβάλλεται.)

 
At 7/14/2015 05:36:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Έλα βρε Ολντ, τι είναι αυτά που γράφεις στη κουσκουσούρα; Έφτιαξαν ένα κόμμα του τύπου κουτσοί στραβοί στον άγιο Παντελεήμονα και έρχεσαι εσύ τώρα σαν άγιος Παντελεήμονας να τους ελεήσεις όλους λέγοντας πως είναι κομμάτια της ίδιας ήττας;
Και μάλιστα το χοντραίνεις χαρακτηρίζοντας κι εμάς, τους πολίτες, ως κομμάτι της ίδιας ήττας. Εμάς που ήμαστε θύματα και όχι ηττημένοι, του πρώτου , του δεύτερου και τώρα του τρίτου μνημονίου. Άσε που μιλάω με στελέχη του Σύριζα που εξ αρχής πίστευαν πως η Ελληνική οικονομία δεν είναι βιώσιμη μέσα στο ευρώ και τώρα όχι μόνο δεν αισθάνονται ηττημένοι αλλά δικαιωμένοι.
Ολντ, την πρώτη ευκαιρία για να κυβερνήσει ο Σύριζα του την έδωσε ο κόσμος. Τώρα, τη δεύτερη ευκαιρία πρέπει να την δημιουργήσει μόνος του. Ας το κάνει χωρίς ελεημοσύνες και κλαψουρίσματα.

 
At 7/14/2015 09:49:00 μ.μ., Blogger ΑΝΩΝΥΜΟΣ said...

Αγαπητέ Old Boy αναβάλαμε τον θάνατό μας, την ιστορία μας την είπες και την ζήσαμε και το ερώτημα τώρα είναι ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Pablo

 
At 7/15/2015 01:14:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

«Δεν είμαστε αδύναμοι γιατί είμαστε διασπασμένοι.
Είμαστε διασπασμένοι γιατί είμαστε αδύναμοι».

Pablo, συμπτωματικά, αυτές τις μέρες έχω συνέχεια στο μυαλό μου τον Μιχάλη Ράπτη
και τη βασική του τακτική, τον Εισοδισμό.

Η Ευρώπη έρχεται, η Ελλάδα αλλάζει ,η Ελπίδα μένει.

 
At 7/19/2015 01:29:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

oldboy

Η ορθή αντίληψη ενός ζητήματος και η παρανόηση ενός ζητήματος δεν αποκλείονται αμοιβαίως.

ευχαριστώ

 
At 9/22/2015 08:59:00 π.μ., Blogger connats said...

Ο ηρωισμος μου εμένα προσωπικά εγινε ντροπή τωρα πια και την καταπια

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home