Σάββατο, Φεβρουαρίου 04, 2012

Kλαϊνικότερος της Κλάιν vs. Kαψή χωρίς μουστάκι & Ο Αρχηγός των Τακτικών

Kεντρικό δελτίο ειδήσεων Μega, 31 Ιανουαρίου 2012. Στο ένα μετά το άλλο τα θέματα παρελαύνουν υποσιτισμένοι μαθητές και αποφάσεις για διανομή “μικρογευμάτων” στα σχολεία, άστεγοι επί αστέγων σε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, αύξηση ρεκόρ της ανεργίας με ιδιαίτερη προτίμηση στους νέους, κρίση ατελείωτη στο λιανεμπόριο λόγω της μικρής κίνησης στην αγορά, αποδοχές δεκαπενθημέρου μισθωτών που μετά τις νέες κρατήσεις και μειώσεις ανέρχονται σε μονοψήφιο αριθμό ευρώ, προσωρινή απόρριψη του αιτήματος για διορισμό Επιτρόπου στην Ελλάδα. Σχεδόν σε κάθε θέμα και με κάθε πιθανή, ενίοτε και απίθανη, αφορμή συνεχίζεται η σφοδρή κριτική κατά της πολιτικής του μνημονίου, η οποία έχει γίνει μεγάλο χιτ τον τελευταίο καιρό στο κανάλι.
Αυτή η μεταστροφή θα είχε μια άλφα αξία από μόνη της, αν η χώρα είχε εγκαταλείψει τις πολιτικές αυτές και προσπαθούσε να μαζέψει τα συντρίμμια της. Θα μπορούσες τότε να συγκρίνεις το τι λένε τώρα με το τι έλεγαν πριν και με τι εκβιαστικό τρόπο το έλεγαν, θα μπορούσες να συγκρίνεις το τι λένε τώρα με το τι επίθεση έκαναν εναντίον όσων προειδοποιούσαν ότι κάπου εδώ θα έφταναν τα πράγματα
Το αληθινά υπέροχο όμως είναι ότι οι πολιτικές αυτές όχι μόνο δεν έχουν εγκαταλειφθεί, αλλά βρισκόμαστε για πολλοστή φορά την τελευταία διετία σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι των Μεγάλων Αποφάσεων για τη χώρα. Σκοπιά στο σταυροδρόμι φυλά ως ακούραστος και ακοίμητος φρουρός, ο υπουργικός αδελφός, ένας ακόμη απόφοιτος της μεγάλης των Καψήδων σχολής, ο Καψής χωρίς μουστάκι, ο Μανώλης ο Καψής. Ξαναβάζει τον παλιό δίσκο, τον δίσκο που έπαιζε με ιερή οργή πριν το μνημόνιο, πριν το μεσοπρόθεσμο, πριν τα αναγκαία μέτρα για τη λήψη της κάθε μίας από τις προηγούμενες έξι δόσεις: «Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν μπροστά τους τη διάσωση ή την καταστροφή της χώρας. Πρέπει να πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις. Δεχόμαστε το PSI, το δάνειο 130 δις και το πρόγραμμα που τα παρακολουθεί, ή δεν τα δεχόμαστε;». Στο επεισόδιο της τελευταίας ημέρας του Ιανουαρίου έπαιζε μόνος του. Ο Πρετεντέρης τον κοίταζε στραβωμένος, προσθέτοντας στη πάγια ξινίλα του μια μικρή δόση ακόμη, με αποτέλεσμα το ξινιλόμετρο να σημειώσει ίσως όχι γενικά ιστορικά υψηλά, αλλά πάντως ιστορικά υψηλά έναντι συμπαρουσιαστή. Inside his heart was aching, his make up may be flaking, αλλά είναι επαγγελματίας, συγκρατήθηκε από το να πει καμιά κουβέντα, το σόου έπρεπε να συνεχιστεί και πρέπει πάντα να συνεχίζεται.
Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Mega, 1 Φεβρουαρίου 2012. Κλαϊνικότερος της Κλάιν ο Γιάννης Πρετεντέρης, αφού μας υπενθυμίζει πως για αυτό δυο χρόνια τώρα από το δελτίο έλεγαν ότι δεν πρέπει με τίποτα να μπούμε στο ΔΝΤ (εδώ ας βάλει κανεις τον αριθμό των θαυμαστικών που τον εκφράζει, είναι λάθος να προκαταλαμβάνεις τον θαυμασμό του αναγνώστη τοποθετώντας τον δικό σου αριθμό), αρχίζει να λέει πως το ΔΝΤ ιστορικά εφάρμοζε τις πολιτικές του μέσω των τανκς και της κατάλυσης της δημοκρατίας και διάφορα άλλα επαναστατικότερα, τα οποία δεν συγκράτησα λόγω αρχόμενου εγκεφαλικού.
Τι θα συμβεί στα επόμενα συναρπαστικά επεισόδια; Ποιά από τις δύο γραμμές θα επικρατήσει; Θα αποκλαϊνέψει το μεταμεληθέν δελτίο ή θα επανέλθει στη γραμμή των επώδυνων αλλά αναγκαίων αποφάσεων, ώστε η χώρα να μην καταστραφεί; Το σόου πρέπει πάντα να συνεχίζεται, με ή χωρίς μνημόνιο, με ή χωρίς ευρώ, με ή χωρίς σωτηρία της χώρας, αλλά πάντα χωρίς ντροπή, με ολοένα και μεγαλύτερη έλλειψη ντροπής.
---
(Κειμενάκι που πρωτομπήκε στο blog του Unfollow. Επειδή με αυτά τα πράγματα όμως πρέπει να είμαστε δίκαιοι, ας αναγνωρίσουμε στο Σκάι ότι έχει μείνει σταθερός στων Θερμοπυλών τη φύλαξη. Λίγο ο Αλέξης, λίγο ο Μπάμπης, σε νηφάλιους και αποδραματοποιημένους τόνους (εκτός ίσως από τη στιγμή που ξέφυγε του Μπάμπη και είπε ότι θα είναι προδότες οι αρχηγοί και οι βουλευτές αν δεν πειθαρχήσουν στα κελεύσματα της Τρόικας), κατάφεραν να κάμψουν κι απόψε τις αντιρρήσεις της Σίας. Κι όταν κάμπτεις τις σίειες αντιρρήσεις, κι όταν πείθεις τη Σία, πώς να μην πείσεις μετά και τον πολίτη που σε παρακολουθεί; Και στα καπάκια ο Άρης, ο Αρχηγός των Τακτικών -το αντίπαλο ιδεολογικό δεός στον Άρη, τον Αρχηγό των Ατάκτων- να παρουσιάζει την υπόθεση Εnerga - Hellas Power, ως ένα ακόμη φωτοπούλειο και κρατικιστικό άγος. Καλή αντάμωση στα ενεργάδικα).

9 Comments:

At 2/04/2012 03:08:00 π.μ., Anonymous kostas.nik said...

Αν τελικά είναι το πάθος για το χρήμα που σε κάνει Παύλο Τσίμα και σε κάθε δελτίο ειδήσεων έχεις απέναντί σου τον κλαϊνικότερο σήμερα, φριντμανότερο χτές, τσαβεσικότερο ίσως αύριο, να σου αποδεικνύει ότι δεν έχεις γελοιοποιηθεί όσο πολύ νομίζεις γιατί υπάρχει πάντα κάποιος απέναντι που μπορεί να γελοιοποιηθεί παραπάνω, οπότε συνέχισε να παθιάζεσαι για το χρήμα, άλλον θα χλευάσει το πόπολο, τότε τί είναι αυτό που σε κάνει Σία Κοσιώνη; Σε αντίθεση με τον πρώτο, το δικό σου πάθος έχει να κάνει με το κοινό καλό, με το κοινό μας παρελθόν και σπίτι, την Ευρώπη μας, την άουερ γιούροπ, και σ'αυτή την οικογένεια γεννηθήκες, σ'αυτή θέλεις να μείνεις, και γι'αυτό το όραμα παλεύεις νύχτα μέρα απέναντι στους πλασιέδες της δραχμής δίνοντας τη μάχη της ενημέρωσης με άποψη. Τι άλλο; Η ευρωζώνη! Το πάθος για την ευρωζώνη, σε κάνει Σία Κοσιώνη.

 
At 2/04/2012 07:25:00 π.μ., Blogger xomeritis said...

Το είπε και αυτό ο Πρετεντέρης; Το χθεσινό της Τρέμη το άκουσες, το αστειάκι, ότι «οι Γερμανοί μας ζητάνε να εκτελέσουμε 150.000 δημ. υπαλ. στο Δίστομο».

Μην το φοβάσαι το Σκάι, βαδίζει πάντα με σίγουρο βήμα, ο Μπάμπης έχει λύσει τις οικονομοτεχνικές εξισώσεις στο μυαλό του και πάντα τις εξηγεί στη Σία, η οποία αργεί να τις πιάσει, φαίνεται από τις όμορφες ματάρες της που δείχνουν λίγο χαμένες, τελικά τις πιάνει · αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση συμπληρώνει ο Μπάμπης.

Και ο Άρης έχει βρει τη λύση στις παράπλευρες απώλειες της διάσωσης. Η ελεημοσύνη, τα συσσίτια, η Εκκλησία και τα καλάθια στα σούπερ μάρκετ. Είναι επίσης πρακτικό, συμπληρώνω, που η καρότσα από το σούπερ μάρκετ μπορεί να λειτουργήσει και ως φορείο.

 
At 2/04/2012 11:42:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Δεν ξέρω, ρε φίλε. Μας λένε ότι θα χρεωκοπήσουμε. Κι όμως οι μισθοί έπεσαν ήδη 25-30% (3 στους 14 μισθούς του δημοσίου και 25% στον ιδιωτικό τομέα). Θα κόψουν κι άλλο τους μισθούς, λένε (άλλο 20-30%). Ο τιμάριθμος τρέχει με +10%. Και αυτά χωρίς να προσθέσουμε χαράτσι, μειώσεις δαπανών σε παιδεία και υγεία (περίπου 20-30% επί του μηνιαίου μισθού). Άθροισμα; 75%-100%. Αν αυτό δεν είναι χρεωκοπία, τότε τι χειρότερο να περιμένουμε;

 
At 2/04/2012 12:32:00 μ.μ., Blogger celin said...

Να παραθεσω εδω κατι σχετικο που εγραψα πριν λιγες μερες.

"Χθες ο Πρετεντερης μιλησε για τη παγια τακτικη του ΔΝΤ, "ετσι κανουν αυτοι", "τα ιδια μετρα παιρνουν και καταστρεφουν χωρες"
Σα να ακουγα τη Ναομι Κλαιν, ενα πραγμα!
Διαβασα κι ενθουσιαστηκα με το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ οταν δεν το ηξεραν παρα λιγοι.
Αν γκουγκλαρετε ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΙΝ, στην πρωτη σελιδα θα δειτε 2 δικες μου αναρτησεις.
Ακομα και στις φωτο, φωτο που εβαλα εγω στο μπλογκ θα βρειτε.
Ειτε παιζουν ψευδαισθησεις μεγαλειου, ειτε οντως εχω βαλει κι εγω ενα λιθαρακι στη διαδοση αυτου του βιβλιου.
Θυμαμαι πως ολοι ηταν ενθουσιασμενοι με αυτο το βιβλιο.
Μονο κατι κομμουνιστες που εχουν καταπιει τον αγελαστο, διετυπωναν επιφυλαξεις κι ενστασεις.
Απο χθες, που οι Πρετεντερηδες μιλανε σα τη Ναομι Κλαιν, δυο τινα συμβαινουν,
ειτε οι Πρετεντερηδες ανακαλυψαν οτι τους παει ο μπερες, το πουρο και η επαναστα,
ειτε το βιβλιο της Κλαιν ηταν λιγοτερο επαναστατικο απο οτι πιστευεται.
Λιγοτερο επαναστατικο, γιατι αφηνει αθικτο τον πυρηνα του προβληματος.
Προς Θεου, δεν εξομοιωνω μια γυναικα σα τη Κλαιν,
που μοχθησε, εβαλε σε κινδυνο τη ζωη της, αγωνιστηκε,
και ξεβρακωσε με τροπο απλο και κατανοητο τους γκανγκστερς τυπου Φριντμαν και ΔΝΤ,
με τους Πρετεντερηδες.
Απλα, αυτο που λεω ειναι να προσπαθησουμε ολοι να σκαψουμε λιγο βαθυτερα και να μην αρκεστουμε στην απλη καταγγελια ορισμενων πλευρων που ειναι ευκολο να τις δουμε γιατι βρισκονται στην επιφανεια.

Αυτο που λεω ειναι οτι δε φτανει να αποκηρυξεις το ΔΝΤ , τη Τροικα και το Μνημονιο,
κοιτα ποσο ευκολο ειναι να το κανεις, μεχρι κι ο Πρετεντερης το εκανε.

Παρακατω;"

http://celinathens.blogspot.com/2012/01/blog-post_25.html

 
At 2/04/2012 04:53:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Μια χαρά έγινε η νοηματική κολοτούμπα στην οποία αναφέρεσαι
και μια χαρά περιπατάει. Τον στόχο της τον καλύπτει. Νομίζω.

 
At 2/04/2012 11:16:00 μ.μ., Blogger Ξενικός said...

χρεωκοπήσαμε εδώ και καιρό, γι' αυτό και υπάρχουν τρόικα, ΔΝΤ και PSI, κλπ, στην ειδησεογραφική καθημερινότητα. Αλλά στην ευρωζώνη είναι άκομψο να μιλάμε για χρεωκοπία.
Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα βρίσκεται πιο κοντά απ ό,τι φανταζόμαστε.
Ξενικός

 
At 2/05/2012 12:48:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Celin, δεν ξέρω αν έκανες τον Πρετεντέρη να το διαβάσει, εμένα πάντως με έκανες :)

 
At 2/05/2012 10:44:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γιατί ο Τσίμας είναι γελοίος και πολυλημένος; Επειδή είναι εξαιρετικός δφημοσιογράφος, συντάκτης και σχολιαστής -με πολιτικό και όχι παιδαριώδες κριτήριο- και γι' αυτό περιζήτητος; Ενώ εσείς που μπουρδολογείτε ανέξοδα και ανεύθυνα στο διαδίκτυο, τοποθετούμενοι ειρωνικά δήθεν απέναντι στις θέσεις των άλλων, χωρίς δική σας άποψη -πού να τη βρείτε;- είστε πολιτικά και κοινωνικά χρήσιμοι; Πολύ θα θέλατε βέβαια να βρίσκεστε στη θέση του Τσίμα, γι' αυτό το τόσο μένος. Δεν είναι εύκολο όμως. Μείνετε στον αποκλεισμένο σας μικρόκοσμο, προς το παρόν. Συνεχίστε να επιβεβαιώνετε ο καθένας την ανοησία του άλλου, την ώρα που γύρω σας ο κόσμος καίγεται. Μέχρι να πιάσει φωτιά το πληκτρολόγιό σας!
Α.Ν.

 
At 2/06/2012 11:48:00 π.μ., Anonymous ΣΤΕΛΛΑ said...

Νομίζω οτι προσπαθουν να στρέψουν την οργή του κόσμου προς τους 'ξένους' προς τούς κακούς δανειστές,΄και να ξεφύγουν απ το στοχαστρο οι ελληνες πολιτικοι,που οι καημενοι...προσπαθουν...προσπαθουν να μας σώσουν αλλα ο κακός ο Τομσεν ξαπλώνει στην πολυθρονα του υπουργειου και μας μιλαει όπως γουσταρει...Προσπαθούν να ενωσουν τούς έλληνες εναντια στο ξενικο κτηνος γιατι απ οτι φαινεται η χρεωκοπια ερχεται.Ειναι τοσο σκληρα τα μετρα που δεν μπορούν να ελεγξουν πια ουτε τους βουλευτες που θελουν να ξαναπανε στο χωριο τους, ουτε αυτους που δεν εχουν καβατζα για να πληρωνουν ελικοπτερα...Γιατι τα πολιτικά μας λαμόγια απεναντι στους αντιμνημονιακους ηταν προδοτες...αλλα και απεναντι στους μνημονιακούς ήταν ασυνεπεις...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home