Σάββατο, Ιουλίου 25, 2009

Παρήγγειλε ένα καλοκαίρι με απ' όλα. Το μετάνιωσε αμέσως και είπε να μην του βάλουν τζιτζίκι. Όσο κι αν το απολάμβανε, μετά η ακοή του μύριζε. Κι αυτό το καλοκαίρι μπορεί να του ψιθύριζαν πως τον αγαπούν. Δεν ήταν κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποκλείσει. Αντίθετα, ήταν κάτι στο οποίο θα μπορούσε να ελπίζει. Και θα ήθελε. Θα ήταν, λοιπόν, εξαιρετικά αμήχανο να φτάσει στην μύτη τους η τζιτζικίλα, την ώρα που θα έγερναν να του το πουν. Όχι, έπρεπε να διατηρήσει τα αυτιά του πεντακάθαρα. Να κάνει ό,τι περνούσε απ' το χέρι του ώστε να διασφαλίσει τις ιδανικότερες συνθήκες για τους πιθανούς σαγαπητές του. Ό,τι θα μπορούσε να καταστρέψει την μαγεία της στιγμής εκείνης έπρεπε να προληφθεί. Καλού κακού αποφάσισε να κρατά τα αυτιά του εντελώς κλειστά. Κάθε ήχος κουβαλούσε και το μικρόβιό του. Η παραγγελία του έφτασε. Η θερινή του μερίδα πλούσια. Είδε, έπιασε, μύρισε και γεύτηκε καλοκαίρι. Μόνο τα αυτιά κλειστά. Αλλά άρχισε να κουράζεται να τα κρατά συνεχώς έτσι, ενώ κι ο πειρασμός να ακούσει ολοένα και μεγάλωνε. Αν ήθελε να τα προστατέψει έπρεπε να τα κόψει. Τα έκοψε. Στη θέση τους δεν άργησαν να φυτρώσουν τζιτζίκια. Πολλά και τραγουδιάρικα. Τζι - τζι - τζι, τζι - τζι -τζι. Δεν μπορούσε να τα ακούσει βέβαια. Αλλά προφανώς ήταν ο μόνος, καθώς γρήγορα οι γείτονες παραπονέθηκαν. Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός. Φώναξαν και την αστυνομία. Δεν είχε διάθεση για τέτοια κι έφυγε. Κι απ΄το σπίτι του κι απ' την πόλη. Η αστυνομία αφού δεν βρήκε κανέναν δεν μπήκε στο σπίτι. Λίγες μέρες αργότερα ο διαρρήκτης αφού δεν βρήκε κανέναν μπήκε στο σπίτι. Μέσα σ' ένα βαζάκι είδε τα δυο αυτιά. Του έκαναν εντύπωση και τα πήρε μαζί με τα υπόλοιπα κλοπιμαία. Ο κλεπταποδόχος εντυπωσιάστηκε επίσης. Τα κράτησε, αν και σε μικρή τιμή. Λάθος μεγάλο του διαρρήκτη, γιατί μεταπωλήθηκαν πανάκριβα. Τελικός αποδέκτης τους -μέσω μια σειράς διαδικτυακών αγγελιών- ένας ολομόναχος άνθρωπος. Κράτησε το αριστερό στην παλάμη του, χαμήλωσε το κεφάλι του προς την παλάμη και ψιθύρισε συγκινημένος «σ' αγαπώ».

8 Comments:

At 7/25/2009 04:53:00 π.μ., Anonymous anasthod said...

Πέντε παρά, μπυρίτσα παγωμένη μουσική, αυτήν την περίοδο ακούω bestFm, περισσότερο από περιέργεια για το τι περισσότερο μπορούν να κάνουν προς "ανάδραση" μέσω στίχων. Προσπαθούν ακόμη να ανακαλύψουν ερωτευμένους στα κομμάτια τα οποία επιλέγουν, "δεν είναι δικό σου", "ονειρεύεσαι", "είσαι μωρό" και πολλά ακόμη τα οποία βαριέμαι πια και να γράψω. Δεν ξέρω πλέον σε τι σκοπεύουν, θέλουν να κλέψουν ιστολόγια, σπίτια, αυτοκίνητα, θέλουν να φοβήσουν τους ακροατές, να επιβάλλουν τις διαφημιστικές τους προτάσεις, να ασκήσουν εξουσία ως ερεθισμό, να απολύσουν, να ωθήσουν προς παραίτηση, νομίζουν πως είναι οι εργαζόμενοι στο σταθμό πλούσιοι και ικανοί επιχειρηματίες, δεν έχω πια ιδέα. Τους ακούω περί τα τρία διαδοχικά έτη κι έχω εκπλαγεί με τις μουσικές τους επιλογές και το κόλλημα το οποίο έχουν με το διαδίκτυο, ιδίως παλαιότερα με το athinorama και το forum στον rockFm. Αυτό μετά την εποχή klikFm, τον οποίο άκουγα νύχτες πίνοντας κανά γάρο, ενώ μετά κάμποσοι djs και ηχολήπτες ακολούθησαν στον bestFm. Κάτι σίγουρα δεν πάει καλά με αυτούς στον συγκεκριμένο σταθμό, ίσως δεν έχουν τίποτε καλύτερο να κάνουν. Κι εδώ στο διαδίκτυο θα 'μαι, να διαπιστώσω τι ακριβώς ζητούν τάχα "φωτογραφίζοντας" κείμενα και ιδιωτική ζωή.

 
At 7/25/2009 01:27:00 μ.μ., Blogger vague said...

Δεν έχω τι να πω...
Και απεχθάνομαι να αφήνω σχόλια όταν δεν έχω να πω "κάτι", οτιδήποτε, εκτός από επιβεβαιωτικά γλυκόλογα.
Η λογική και αυτονόητη αντίδραση σε μια τέτοια δήλωση θα ήταν "τότε γιατί δεν σιωπάς; Ποιος σε υποχρεώνει".
Σκέφτομαι ότι θα ήμουν ψεύτρα, αν παρίστανα την αδιάφορη και δεν εξέφραζα το θαυμασμό μου (και τον φθόνο μου) γι’ αυτό που έγραψες.
Δεν μπορώ να φύγω, χωρίς να σου πω: Τι υπέροχο, γοητευτικό και αυθεντικό κείμενο! Τι ειλικρινά παθιασμένο!

Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ δικαιώνεται και είμαι σίγουρη ότι σε ευγνωμονεί γι’ αυτό από ‘κει πάνω.

Σκέψου να είχα κάτι να πω...

 
At 7/25/2009 01:44:00 μ.μ., Blogger George Le Nonce said...

Ὡραιότατο! Καί, παραδόξως, εὐχάριστο ἐν τέλει.

 
At 7/25/2009 02:31:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ξεχειλωμένη μπούρδα.

 
At 7/25/2009 02:38:00 μ.μ., Anonymous anasthod said...

η ομορφιά φεύγει, οι γνωριμίες έρχονται, οι ευθύνες αναλήφθηκαν. Δέος. Ρίγος.

 
At 7/26/2009 01:37:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Συνοδοιπόρε, ευχαριστώ για τις υπερβολές :)
George, ευχαριστώ για τις μικρότερου βαθμού υπερβολές.
Ανώνυμε, θα την πλύνω και θα μπει, μην αγχώνεσαι.

 
At 7/26/2009 12:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έκοψε το τζιτζίκι, αλλά γαμήθηκε στο τζατζίκι. Μισές δουλειές. Και το αυτί δεν έπεσε καν σ' Αυτή αλλά σ' Αυτόν. Άμα δεν σε θέλει... :(

 
At 7/28/2009 09:42:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

κι εγώ "σ αγαπω" ολντ μπόι.
αυτιά ερμητικά κλειστά, μ ακούς?
d.o.w.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home