Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2007

«H Kαντέλα είναι κοινωνικό παιδί...»

Αναδημοσιεύω ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε με τον παραπάνω τίτλο στη χθεσινή «Sportday»:
«Σε παιδότοπο της Κηφισιάς βρέθηκε το Σάββατο σύσσωμη η Λάτιν παροικία της ΑΕΚ. Όπως γράψαμε χθες, οι Βραζιλιάνοι, οι Αργεντινοί και οι Πορτογάλοι της ομάδας βρέθηκαν δίπλα στον Ροδόλφο Μάρτιν Αρουαμπαρένα σε μια πολύ χαρούμενη μέρα: στο πάρτι γενεθλίων της 8χρονης κορούλας του, Καντέλα. Στο πάρτι πήγαν οι Ριβάλντο, Ζούλιο Σέζαρ, Μαντούκα, Μορέτο, Ράμος, Ζεράλντο, Μπλάνκο, Μανού και Ασκαράτε. Και μπορεί οι περισσότεροι να είχαν κι άλλες υποχρεώσεις (το Βusiness Forum της Puma) και να μην κατάφεραν να μείνουν πολύ εκεί, αλλά το σημαντικό είναι ότι έδωσαν το «παρών» και ευχήθηκαν στην Καντέλα, στον μπαμπά της, στην μαμά της, Μαρίζα, και στα αδελφάκια της, την Καμίλα και τον Λούκας, τα καλύτερα. Μάλιστα, οι συμπαίκτες του «Βάσκου» εντυπωσιάστηκαν από τον μεγάλο αριθμό παιδιών που αντίκρισαν στο πάρτι της Καντέλα. «Από πού ήρθαν όλα αυτά τα παιδιά; Από την Αργεντινή ή την Ισπανία τα φέρατε;», ρώτησαν τον Αρουαμπαρένα και εκείνος απάντησε: «Η Καντέλα είναι κοινωνικό παιδί. Πρόλαβε και έκανε τις γνωριμίες της στην Αθήνα!». Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δοκίμασαν την τούρτα, έδωσαν τα δώρα τους στην μικρή Καντέλα, κάθισαν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και κουβέντιασαν σε ζεστό κλίμα όσο διάστημα παρέμειναν στον χώρο».
Καντέλα Αρουαμπαρένα,
δέξου και από το μπλογκ μας τις θερμότερες ευχές για τα όγδοα γενέθλιά σου, να τα κατοστήσεις και μακάρι να μείνεις πάντα τόσο κοινωνική, για να σε χαίρονται και να σε καμαρώνουν, ο πατέρας σου, Ροδόλφο «Βάσκος» Μάρτιν Αρουαμπαρένα, η μητέρα σου, Μαρίζα Αρουαμπαρένα και τα αδελφάκια σου, Καμίλα και Λούκας Αρουαμπαρένα.

15 Comments:

At 11/20/2007 07:47:00 μ.μ., Blogger xasodikis said...

Νά 'σαι καλά βρε Old Boy που το αναδημοσίευσες, γιατί μπορεί αυτό το καίριο ρεπορτάζ να διέλαθε της προσοχής μας μέσα στη δίνη των καθημερινών προβλημάτων και να μέναμε ανενημέρωτοι και σε απόσταση από την καυτή επικαιρότητα.

¡Muy bien!

 
At 11/20/2007 08:16:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Χρέος και χαρά μου.

 
At 11/20/2007 08:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

H τούρτα είχε σοκολάτα;

 
At 11/20/2007 09:10:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Koίτα, εδώ εντοπίζεις ένα ευαίσθητο θέμα, που δεν ήθελα να το θίξω, ακριβώς για να μην φανεί ότι το ρεπορτάζ των Κοσμά - Τσακίρη είχε κενά. Το σίγουρο πάντως είναι ότι σοκολάτα, φράουλα, καραμέλα ή κρέμα η τούρτα ήταν γευστικότατη και η λάτιν παροικία της ΑΕΚ ρώτησε τον πατέρα, Ροδόλφο Μάρτιν Αρουαμπαρένα, από ποιό ζαχαροπλαστείο είναι το κέιτερινγκ, προκειμένου να βρίσκονται όλοι μαζί σε αυτό, σε ζεστό και εγκάρδιο κλίμα, ακόμη και αν δεν υπάρχουν γιορτές, και να τρώνε σοκολατίνες, σεράνο, και τσιζκέηκ. Καθόλου δεν αποκλείεται στις εξόδους αυτές να έρχεται και ο Δον Λορένσο Σέρα Φερέρ, καθώς και ο πρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ Ντέμης Νικολαϊδης και μετά να πάνε όλοι μαζί στον παράδεισο, ο οποίος είναι εδώ, στους κόλπους της ΑΕΚ (όπου όλα πάντα βαίνουν υπερπαραδείσια, as in a paradise city wher the grass is green and the girls are pretty) και του μεγάλου πατερούλη της, αφού το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έχει πάψει προ πολλού να είναι αθλητικό και έχει μετατραπεί σε θεολογικό, με έντονες πάντως επιρροές από τον Τύπο σε καθεστώτα υπαρκτού σοσιαλισμού.

 
At 11/20/2007 09:25:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, χασοδίκη, που ποτέ δεν ασχολείσαι με το επικοινωνιακό ύφος του πρώην Ραλίστα και της υπόλοιπης οικογένειας των βαζελοκρατόρων;

Πράσινη χαμερπής προπαγάνδα. Είναι να γελάει κανείς.

 
At 11/20/2007 10:07:00 μ.μ., Blogger Tzaki Jazz said...

oldboy, απορώ πώς διέλαθε της προσοχής σου και της κριτικής σου πένας το καίριο γεγονός οτι η (συμπαθέστατη, είμαι σίγουρος) νεαρά Καντέλα ανήκει στο δυναμικό ζώδιο του Σκορπιού.

 
At 11/21/2007 12:01:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καντέλα, μακάρι να παραμείνεις κοινωνική ως τα βαθιά γεράματα και να αντιπαθείς όλους τους μισανθρώπους συγγραφείς, ποιητές και φιλοσόφους. Μπορώ να σου δώσω λίστα, έτσι σα δώρο. Αλλά δε θα το κάνω αν δε μου το ζητήσεις, πράγμα αδύνατο.

Αντ΄αυτού όμως θα παρατηρήσω πως το ρεπορτάζ έχει και άλλα σημαντικά κενά. Για παράδειγμα, δε γνωρίζουμε αν μοιράστηκαν δώρα στην πολυπληθή παρέα από πιτσιρίκια.

Και είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, μια που ο Κορνήλιος Καστοριάδης himself χρησιμοποιεί αυτό το έθιμο ως εμπειρική παρατήρηση (δλδ ότι κάποτε τα παιδάκια έφερναν δώρα στο παιδί που γιόρταζε. Σήμερα, αντίθετα, συνηθίζεται το παιδί που γιορτάζει να μοιράζει δώρα στους καλεσμένους-παιδάκια).

Το άμεσο αποτέλεσμα είναι, κατά τον Κ.Κ., "η ακύρωση της σπουδαιότητας του δώρου και της ευχαρίστησης". Αλλά και ο "όλος ο σύχγρονος κόσμος είναι μια μικρογραφία μέσα σ'αυτή την κατάσταση" Γιατί σημαίνει "μια ακόμα ξέφρενη φυγή μπροστά στο θάνατο και τη θνητότητα που είναι άλλωστε όπως ξέρουμε εξόριστοι από τη σημερινή ζωή".

[Αυτά και άλλα για τις φαντασιακές κοινωνικές σημασίες (βλ.αξίες) στην "άνοδο της ασημαντότητας" του Κ.Κ.]

Το καίριο ερώτημα παραμένει. Κατά πόσο οι φαντασιακές κοινωνικές σημασίες έχουν παρεισφρύσει στη λάτιν παροικία των Αθηνών;

 
At 11/21/2007 12:49:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Lazopolis, ας τα αυτά. Χαλάστηκες που είσαι στα εξωτερικά και δεν μπορούσες να ήσουν παρών με την κόρη σου στα γενέθλια. Αν και η Καντέλα είναι τόσο κοινωνική που θα μπορούσε να καλέσει παιδάκια κι απ' τον Ειρηνικό.
Tzaki Jazz, το δύσκολο είναι τι ζώδια είναι η Καμίλα και ο Λούκας.
ΧΠΑΠ, το βασικό δώρο είναι να ανήκεις στην οικογένεια της ΑΕΚ. Αλλά ο Καστοριάδης πέθανε νωρίς και αυτά του διέφυγαν.

 
At 11/21/2007 02:06:00 π.μ., Blogger Jason said...

Κάποτε στην ΑΕΚ είπαν ότι θα φέρουν μεγάλο όνομα και έφεραν τον Ρα-μπε-σα-ντρα-τα-νά.
Τώρα έφεραν τον Α-ρου-α-μπα-ρέ-να.
Αλλά βεβαίως πολύ πιο σημαντικό για τη χώρα μας ήταν ότι έφερε ο Μάρτιν την κοινωνική του οικογένεια να εγκατασταθεί.
Από καρδιάς λοιπόν, χρόνια πολλά στην Καντέλα.

 
At 11/21/2007 02:49:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εκτός από λιμάνι θα λειτουργείς τώρα και σαν κέντρο ελέγχου;

 
At 11/21/2007 02:06:00 μ.μ., Blogger xasodikis said...

Προς στιγμήν ήμουν έτοιμος να ρωτήσω τον lazopolis "σε μένα απευθύνεστε ευγενικέ μου κύριε;", αλλά ευτυχώς έκανε την προβολή ο Old Boy, μάζεψε την πάσα και αποκατέστησε την τάξη...
:)

 
At 11/21/2007 04:23:00 μ.μ., Blogger ion said...

Όταν σηκώνουμε την κούπα θα 'χει και τούρτα-μανταρίνι για κάθε πικραμένο

υγ Καντέλα μη μασάς!

 
At 11/21/2007 04:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

kai emena me kalese. gia tin tourta den 3ero den prolava na fao.. rixtikan oi paixtes prin er8oun oi diaitologoi tous kai ta kaimena paidakia fagame ta psixoula..(einai timi mou pantos pou eglipsa ta psixoula tou rivaldo)

 
At 11/21/2007 04:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

kai emena me kalese. gia tin tourta den 3ero den prolava na fao.. rixtikan oi paixtes prin er8oun oi diaitologoi tous kai ta kaimena paidakia fagame ta psixoula..(einai timi mou pantos pou eglipsa ta psixoula tou rivaldo)

 
At 11/21/2007 11:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Feliz Cumpleanos, Candela!!!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home