Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2007

Έντεκα χρόνια σινεμά

Από «το ρεύμα του αυτονόητου» στη φιλοδοξία δημιουργίας εσωκομματικού αντιπολευτικού ρεύματος μεσολαβεί εν πάση περιπτώσει η πλήρης αδυναμία αναστροφής επί 50 ημέρες του «ρεύματος του υπαρκτού», όπως αυτό αποτυπωνόταν και γιγαντωνόταν από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση. Και η αδυναμία χειρισμού μιας δύσκολης κι απρόβλεπτης κατάστασης, η αδυναμία να ελιχθείς μπροστά στην επερχόμενη καταστροφή, είναι ο ορισμός της πολιτικής αδυναμίας.
---
Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στην έναρξη της σημερινής «Ανατροπής», από τον Γιάννη Πρετεντέρη και τους συνεργάτες του για τον αδόκητο χαμό του Βαγγέλη Βενιζέλου. Από τους καλεσμένους της εκπομπής ακούστηκαν ρηξικέλευθες απόψεις για τα αληθή αίτια της μεγάλης ήττας, τα οποία ομαδοποιήθηκαν σε δύο βασικές κατηγορίες: α) νοοτροπίες παρελθούσης εικοσαετίας («Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν η νοοτροπία και η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Μας εξήγησαν οι άνθρωποι ότι χάλασε η μηχανή που κουρεύει το χόρτο. Γνωρίζω καλά τι έχει συμβεί, αυτά όμως γίνονταν προ εικοσαετίας») και β) μη τήρηση του fair play από την ομάδα Παπανδρέου και αθέμιτη αποδοχή της τακτικής της από το διαιτητεύον εκλογικό σώμα («Μία ομάδα δεν την ενδιέφερε να παίξει και ο διαιτητής το αποδέχτηκε, οπότε δεν υπήρχε παιχνίδι»).
---
Τέλος -και δεν είναι αστείο- στην βραδυνή εκπομπή της ΝΕΤ ο Στέφανος Τζουμάκας δήλωσε, ότι εκείνος από το 1974 μέχρι το 1981 και από το 1989 μέχρι το 1993 δεν μπόρεσε να πάει ένα σινεμά, καθώς ήταν συνεχώς στον αγώνα για την εκλογή και επανεκλογή αντίστοιχα του Ανδρέα Παπανδρέου. Ειδικοί εκτιμούν ότι ο Στέφανος στάθηκε διπλά άτυχος, αφού στα έντεκα αυτά χρόνια έχασε από τον «Ελαφοκυνηγό» και τον «Ταξιτζή» μέχρι την «Διπλή Ζωή της Βερονίκ» και το «Μπάρτον Φινκ».

10 Comments:

At 11/13/2007 02:12:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Βρε τί τραβανε ορισμενοι με το ψηλό γκαζόν!

 
At 11/13/2007 02:44:00 π.μ., Blogger η Λίτσα said...

υποθέτω ότι τώρα πια θα τον συνανταμε συχνά (τον Τζουμάκα) στα βίλατζ και στα μώλ… και θα λιώσει τα ντι βι ντι…
(αλλά πάλι όλο στην οθόνη τον βλέπω –την μικρή- που να βρει χρόνο για την άλλη –την μεγάλη-…

 
At 11/13/2007 08:29:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο Στέφανος στάθηκε διπλά άτυχος, αφού στα έντεκα αυτά χρόνια έχασε από τον «Ελαφοκυνηγό» και τον «Ταξιτζή» μέχρι την «Διπλή Ζωή της Βερονίκ» και το «Μπάρτον Φινκ».

Κερδίσαμε όμως εμείς έναν κωμικό ρολίστα. Τύφλα να' χει ο Μάρλον Μπράντο.

 
At 11/13/2007 10:52:00 π.μ., Blogger xasodikis said...

Σαν να συμπέσαμε κάπως μου φαίνεται...

 
At 11/13/2007 12:38:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Στέφανος έχασε και τη "Φωλιά του Κούκου" (1975), που ταιριάζει γάντι στα τεκταινόμενα του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε εξέλεξαν για αρχηγό έναν τύπο που μοιάζει να έχει υποστεί ισχυρό ηλεκτροσόκ...

 
At 11/13/2007 04:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ευτυχής ο κινηματογράφος, λοιπόν!

 
At 11/13/2007 05:23:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Xασοδίκη, έτσι συμβαίνει με τα μεγάλα πνεύματα ;)

 
At 11/13/2007 06:59:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

....Στην πραγματικότητα, και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έπεσαν και ψιλές μεταξύ τους, κατά μια πηγή οι δύο ποδοσφαιριστές ήρθαν στα χέρια και κυλίστηκαν στο έδαφος......
επαγγελματίες παίκτες έως τη φυσούνα, ως το τέλος.
είναι γεγονός ότι στο βλέμμα του Τζουμάκα, χρόνια τώρα διακρίνω αυτό το άδειο, το κενό, την έλλειψη του να μην έχει δει τη ''διπλή ζωή της Βερονίκ'', ήρθες και με επιβεβαίωσες ως γνήσιο παρατηρητικό άνθρωπο.

 
At 11/13/2007 07:46:00 μ.μ., Blogger vasikos metoxos said...

Αχ αυτή η γενιά του πολυτεχνείου, μέρες που ναι μας κολάζει...Ο πολιτισμός του Τζουμάκα ολντ μπόυ ταυτιζόταν με την αισθητική του Ανδρέα, με ολονύχτιες κομματικές ασκήσεις στα "πολιτιστικά κέντρα" που έλεγε ο συχωρεμένος Βαγγέλης Γιαννόπουλος, με τη Ρίτα Σακελλαρίου, τις λουλουδούδες για τον τρίτο δρόμο προς τον σοσιαλισμό. Θυμάσαι όλντ τι έγινε όταν ήρθε ο Ορτέγκα στην Αθήνα και τον πήγαν στο "περιβόλι τ' ουρανού"? Κατάλαβε τότε τι σημαίνει "έγχορδος" σοσιαλισμός ο κομμαντάντε...

 
At 11/19/2007 04:12:00 π.μ., Blogger Τσούγδω said...

Opws eipe h sofh ellhnofreneia, opoos penthei anti gia stefani mporei na katathesei ena symvoliko poso sto tameio tou megarou mousikhs.
ENos leptou sigh loipon gia ta reumatika tou Euaggelou......

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home