Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2007

Six Degrees Of Separation

Στη χθεσινοβραδυνή «Ανατροπή» του Γιώργου Καρατζαφέρη, παρενέβη τηλεφωνικά ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και ευρωβουλευτής Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος προχώρησε σε μια εκ πρώτης όψεως απίστευτη καταγγελία.
Είπαμε να το ψάξουμε όμως, και το ψάξαμε. Και με κατάπληξη διαπιστώσαμε ότι ισχύει.
Στο σημείο αυτό, φίλη αναγνώστρια και φίλε αναγνώστη, βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν μικρά παιδιά μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου.
Εντάξει;
Καλά, περιμένουμε.
Εντάξει τώρα;
Ωραία. Λοιπόν, μπαίνοντας στο σάιτ της Νεολαίας του Συνασπισμού, πάνω αριστερά έχει μια ένδειξη που λέει «λινκς» και αν σύρεις το ποντίκι πάνω της γράφει (κατά λέξη) «Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες που σας προτείνουμε». Αν πατήσεις τώρα αυτά τα «λινκς», σε βγάζει («αυτομάτως», όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ) ανάμεσα σε άλλα σάιτς και (ξανατσέκαρε πρώτα αν τα παιδιά σου έχουν απομακρυνθεί)
Η έρευνα δεν σταματάει ποτέ: δυστυχώς το θέμα έχει πολύ βαθύτερες ρίζες από αυτές που ανέδειξε ο Πρόεδρος. Γιατί μακάρι να ήταν μόνο η επίσημη ιστοσελίδα της Νεολαίας του Συνασπισμού, που οδηγεί αυτομάτως στους αναρχοκουκουλοτρομοκρατοεξαρχειώτες.
Είναι η επίσημη ιστοσελίδα του Συνασπισμού, που σε οδηγεί αυτομάτως (λινκ στα δεξί άκρο της σελίδας) στη Νεολαία, που σε οδηγεί αυτομάτως στους αναρχοκουκουλοτρομοκρατοεξαρχειώτες.
Κρατιέσαι;
Είναι η επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής, που (πατώντας στο πάνω μέσο της σελίδας στο λινκ «Σύνδεσμοι») σε οδηγεί αυτομάτως στα «Κόμματα», που αν τα πατήσεις, σε οδηγεί αυτομάτως στο Συνασπισμό, που σε οδηγεί αυτομάτως στη Νεολαία, που σε οδηγεί αυτομάτως στους αναρχοκουκουλοτρομοκρατοεξαρχειώτες.
Κατάλαβες, θύμα; Κατάλαβες, φιλήσυχε - ευυπόληπτε πολίτη, τι παίζεται εις βάρος σου; Κατάλαβες ότι αν δεν κλείσει η Βουλή, το διαδίκτυο και τα Εξάρχεια, για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται μέχρι να επανέλθει η τάξη και η ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, οι μολότωφ θα εξακολουθούν να τσιγαρίζουν τις τριχωτές ωμοπλάτες των αστυνομικών και οι ρουκέτες θα εξακολουθούν να σπάνε τζάμια προσκρούοντας σε κάδους με κωλόχαρτα;
Μην ρωτάς λοιπόν αφελείς ερωτήσεις του στυλ ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο και του στυλ αν υπάρχουν εγγυήσεις ότι τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα έχουν και αυτά Καθηγητές με τα προσόντα της Άννας της Παναγιωταρέα.
Κανείς δεν έχει τα προσόντα της Άννας. Ούτε καν η ίδια η Άννα.
UPDATE: Όταν λέμε ότι η έρευνα δεν σταματάει ποτέ δεν είναι απλό σχήμα λόγου. Και πρόκειται για έρευνα που δεν διεξάγεται μονομερώς, από ιστολογικής καθέδρας, αλλά διαδραστικότατα, καθώς έρχεται ο απλός σχολιαστής, ο απλός αναγνώστης, ο μέσος τίποτας και εν προκειμένω ο Χαζόπολις (αν συγκράτησα σωστά το όνομά του), ο οποίος με δικά του έξοδα, εις βάρος του δικού του χρόνου, έψαξε σαν το μαμούνι, έψαξε και βρήκε, βρήκε και πρόσφερε το πόρισμά του στα σχόλια του ποστ. Ιδού λοιπόν:
Είναι η επίσημη ιστοσελίδα του ΛΑΟΣ , που (στο αριστερό τμήμα της σελίδας) έχει λινκ, που αν το πατήσεις σε οδηγεί αυτομάτως στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής, που σε οδηγεί αυτομάτως στο Συνασπισμό, που σε οδηγεί αυτομάτως στη Νεολαία, που σε οδηγεί αυτομάτως στους αναρχοκουκουλοτρομοκρατοεξαρχειώτες.
Τι συμβαίνει, Πρόεδρε; Έστησες τον ΛΑΟΣ ως Δούρειο Ίππο των αναρχοτέτοιων; Έτσι εξαπατάς τον απλό πατριώτη ψηφοφόρο; Επωάζεις το αυγό του αντιεξουσιαστικού φιδιού;

27 Comments:

At 1/23/2007 10:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

:) :) :)

ευτυχώς είχε μερικούς εκεί που του χαλάγανε τη σούπα του πρετεντέρη

τον τίτλο six degrees of separation δεν τον κατάλαβα :(

 
At 1/23/2007 11:13:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

Εγώ έβλεπα την παρεμβαση ενός ονόματι Πολίτη (?) στην εκπομπή του Καρατζαφέρη στην ΝΕΤ.Πρέπει να είναι του ιδίου φυράματος με τον Πρετεντέρη που λες.Καλά παιδιά φάινονται.Με τη γραβάτα τους το γυαλί τους.Θέτουν τα ερωτήματα που απασχολούν τον μέσο πολίτη.Απορώ που βρίσκουν το γελοίο ορισμένοι αλήτες τους οποίους συναναστρέφομαι.Μάλλον πρέπει να τους κόψω.

 
At 1/24/2007 12:17:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τι θα γίνει, τελικά, με τον Καρατζαφέρη; Ο τύπος όπου πάει πετάει κι ένα-δυο ψεματάκια, έτσι, για το χαβαλέ. Είναι πολιτική αυτό το πράμα;

 
At 1/24/2007 01:09:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

"Είναι πολιτική αυτό το πράμα;"

Φυσικά!

Old Boy, πάλι με τον Πρετεντέρη ασχολείσαι για να χτυπήσεις κατοστάρα, ε; Αλλά δε θα σου κάνουμε τη χάρη.. :)

 
At 1/24/2007 02:04:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αφού άντεξες να δεις τον Πρετεντέρη τι να πω...σκληρό καρύδι o old boy! Συγχαρητήρια!

 
At 1/24/2007 02:41:00 π.μ., Blogger kamenidis said...

Διόρθωση: Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε συγκεκριμένα για "λινκ που σε βγάζει στα ιντερμίντια, το σάιτ των αναρχικών"...!
Ναι, ιντερμίντια είπε.

Δεινοί χρήστες του διαδικτύου όλοι τους εκεί στο πάνελ (και στο πλαίσιο της δημοκρατίας που επιβάλλει να είμαστε όλοι ίσοι), καταχώρησαν την πρόταση αυτή ως "γνώμη" και απλώς κάποιοι διαφωνήσανε (με κλειστό το μικρόφωνο), κάποιοι προσπαθούσαν να καταλάβουν (σχεδόν όλοι, μαζί και η Συντακτική Ομάδα των Indymedia που παρακολουθούσε) και κάποιοι (ΣΥΝασπισμένοι) γίναν (για νιοστή φορά) το μόνο που μπορούν να είναι: γραφικοί.

Όπως ως "γνώμη" (ή "θέση" αν προτιμάτε) καταχωρήθηκε και η σύνδεση τηε επίθεσης τραμπούκων στον Πολυζωγόπουλο μαζί με το ζήτημα άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου, με ολίγη από το παραδοσιακό (ετήσιο) ξύλο ΔΑΠ-ΕΑΑΚ και τους μάρτυρες υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη (παρεμπιπτόντως: τρεις φορές αθώος από κατηγορίες για συμμετοχή σε 17Ν και ΕΛΑ).

"Γνώμη" και η τάση της κ.Παναγιωταρέα να εμφανίζεται και να λαλεί μόνο όταν πρέπει να εξάρει το έργο δικαστικών, ρουφιάνων, εισαγγελέων, αστυνομικών και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων. Για την ταμπακέρα ούτε κουβέντα. Ποτέ. Προς θεού!... Καθηγήτρια που ποτέ δεν ένιωσε το χρέος να παρέμβει και να χρησιμοποιήσει τη media θέση της σε συζήτηση σχετικά με κάποιο ζήτημα της ελληνικής εκπαίδευσης.

Και σ'αυτή την εκπομπή λοιπόν, ακούστηκαν "γνώμες" και συζητήθηκαν οι διάφορες "θέσεις". Και η δημοκρατία κέρδισε.
(Μεταξύ μας, αν εχθρός της δημοκρατίας είναι ο Συνασπισμός -όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ- τότε αυτή πάντα θα κερδίζει...)

Και έτσι λοιπόν,

 
At 1/24/2007 02:43:00 π.μ., Blogger kamenidis said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 1/24/2007 02:53:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«τον τίτλο six degrees of separation δεν τον κατάλαβα :(»
Kαταρχήν είναι ο τίτλος μιας εξαιρετικής ταινίας: http://www.imdb.com/title/tt0108149/
Τον έβαλα γιατί Six Degrees of Separation είναι μια θεωρία σύμφωνα με την οποία κάθε άνθρωπος στον πλανήτη μπορεί να συνδεθεί με οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο το πολύ μέσω άλλων έξι ενδιάμεσων γνωριμιών : http://whatis.techtarget.com/definition/0,,sid9_gci932596,00.html
Η θεωρία λοιπόν αυτή φαίνεται να έχει ισχύ όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά και στις ιστοσελίδες :)
Lazopolis, ασχολούμαι με Πρετεντέρη - Καρατζαφέρη ξανά γιατί όπως επισήμανα στο προηγούμενο ποστ το γυρνάω στην αυστηρή μονοθεματικότητα.
Ζaphod, αν συγχαίρεις εμένα που άντεξα να δω Πρετεντέρη, τότε τι πρέπει να πεις για τον Αlberich που άντεξε να δει Καρατζαφέρη (στο πρωτότυπο που λέμε).
Cyrusgeo, αυτό είναι και το μεγάλο παράδοξο. Ο αρχηγός του και καλά ακροδεξιού κόμματος είναι κατά βάση χαβαλετζής, ενώ αυτά που λέει για χαβαλέ τα ενστερνίζεται και τα υπερασπίζεται ως ζηλωτής ο κεντροαριστερός εκσυγχρονιστής μεγαλοδημοσιογράφος.

 
At 1/24/2007 02:57:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Iντερμίντια, ναι, έχεις δίκιο, Kamenidis. Πρέπει να είναι θυγατρική της Ιντεραμέρικαν.

 
At 1/24/2007 09:41:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ξεχασες το σημαντικοτερο link.
Στη σελιδα του State Department εχει ενα κουμπι (πανω-κατω στα λινκ, εκει που λεει Protektorata) που σε οδηγει στην επισημη ιστοσελιδα της Βουλης που σε οδηγει μπλα μπλα μπλα...

 
At 1/24/2007 11:00:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για να ξεκαθαρίσω κάτι: αν βάλω στα λινκ μου την επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής, όλους αυτούς θα τους έχω στο τσεπάκι μου, έτσι;

Ρουσφετάκι θα πάρετε μαζί με την σαμπάνια σας πρέσβη μου;

 
At 1/24/2007 12:22:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

Και φυσικά, στο http://www.laos.gr/ βλέπουμε στα αριστερά (!!! αχάαα) λινκ στη Βουλή που έχει λινκ στον Συνασπισμό που έχει λινκ στην Ιντιμίντια. Τρία λινκ μακριά από τους αναρχικούς του διαβόλου είναι, κύριοι, το ΛΑΟΣ. Να ποιά είναι η αλήθεια!!!

 
At 1/24/2007 01:25:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ευτυχώς που αγρυπνείς εσύ , ω εσύ Old Boy. Από εφησυχασμένος πολίτης θα γίνω "αγανακτισμένος πολίτης" (το θυμάσαι;) και θα πάω να κάψω τον ΣΥΝ, τη Βουλή και όλους αυτούς που υπονομεύουν το κράτος την ασφάλεια και την πορεία αυτού του τόπου προς τα μπρος.

 
At 1/24/2007 02:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ήταν από τις ελάχιστες φορές που η οργή μου ακούγοντάς τους δεν μου επέτρεψε να γελάσω με τα χάλια τους. Τόση ανεπάρκεια, τόση αγένεια, τόση θρασυδειλία, τόση ψευτιά και τόση υποκρισία μαζεμένη στην ίδια εμμετική προσωπικότητα. Ανατροπή της στοιχειώδους δημοσιογραφικής και προσωπικής αξιοπρέπειας. Αναρωτιέμαι: Πώς είναι δυνατόν να είναι τόσο λίγος, τόσο ανεπαρκής, τόσο επικίνδυνος; Με ποιο δικαίωμα τον βάζουν στα σπίτια μας; Αλήθεια, εκείνο το μπουκάλι που εξφενδόνισε στο γήπεδο του έχει έρθει πίσω ή ακόμη;

 
At 1/24/2007 02:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμη που είναι το πρόβλημα και ξεσηκωθήκατε όλοι σας να φάτε τον Καρατζαφέρη και τον Πρετεντέρη.
Βρίσκουν και τα κάνουν.
Ξαφνικά δηλαδή ανακαλύψατε μια "γραφική αριστερά" που θέλει να γίνει ολίγον δεξιά εδώ και χρόνια.
Από την εποχή που ο Καραμανλής νομιμοποίησε το ΚΚΕ τους ξεδόντιασε και τα υπόλοιπα είναι...του κώλου.
Ο Καρατζαφέρης και ο Πρετεντέρης δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να επιβεβαιώνουν το ξεδόντιασμα.
"Ιδού κύριοι. Κάποτε εδώ ήτο ένας κοπτήρ" .
Πλάκα έχετε.
gs

 
At 1/24/2007 02:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το χειρότερο όμως είναι ότι όλα καταλήγουν εδώ... http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=627123#632276
άρα είμαι και εγώ ένας από αυτούς κύριε Πρετεντέρη... κλπ κλπ
Να παραδοθώ σαν τον κουφοντίνα ή θα περιμένετε να σκάσει το blog μου στην μούρη μου στυλ Xiros :)

 
At 1/24/2007 04:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Intermedia, όπως λένε Interarapican (μεγάλη και σίγουρη). Νομίζω ότι πίσω από τους νεομπολσεβίκους με τα φλεγόμενα μπουκάλια Amstel κρύβεται ο Σατανάς (ρωτήστε και την Ελένη Λουκά αν δε με πιστεύετε). Ρε μήπως να ψηφίζαμε Χριστόδουλο στις επόμενες εκλογές; τουλάχιστον αυτός δεν ισχυρίστηκε ποτέ ούτε ότι είναι δημοκράτης, ούτε ότι αντιστάθηκε στη χούντα (διάβαζε άλλωστε το παλληκάρι, και κατάφερε να εξασφαλίσει λαμπρό μέλλον). Ο Πρετεντέρης βοηθάει τους βουλιμικούς να ξερνάνε, μη μου τον πειράζετε.

 
At 1/24/2007 04:29:00 μ.μ., Blogger Sraosha said...

Εγώ πάλι διάβασα αυτό (και αναφέρομαι ιδίως στο δεύτερο μέρος του και στη μισοξεχασμένη υπόθεση του φονικού ποδηλάτου). Γι' αυτό δε γελάω καθόλου.

 
At 1/24/2007 05:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

To κακό helix nebulae είναι ότι δεν ξερνάνε πάνω τους. Αυτή, ναι, θα ήταν interactive tv.

 
At 1/25/2007 09:00:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Old Boy, είναι fair use τώρα αυτό;; Να εμφανίζεται σύνδεσμος προς το μπλόγκ μου δίπλα δίπλα σε σύνδεσμο προς το ΛΑΟΣ;; Να είναι το μπλογκ μου προσβάσιμο από σελίδα η οποία λινκάρει στον οχετό της χυδαιότητας;;

Να αποσύρεις αμέσως τους σχετικούς συνδέσμους, αλλιώς θα αναγκαστώ να ακολουθήσω τη νομική οδό!!!

 
At 1/25/2007 04:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πολύ καλό, Old Boy! Τα σέβη μου!

 
At 1/26/2007 03:42:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γιατι εμείς (οι Bloggers) κάνουμε έρευνα.

Αξιόλογοι συσχετισμοί, πλούσια έρευνα, ποιοτικό αποτέλεσμα.

Αλλη μία συνομοσία απεκαλύθφει.

Well done, σύντροφε :)

 
At 1/27/2007 12:19:00 π.μ., Blogger DRN 06 said...

Πράγματι πολύ καλό! Έχεις και τα δικά μου σέβη. Εμετικός ο Πρετεντέρης.

 
At 1/28/2007 01:31:00 π.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Καλά τον είχα κόψει για αναρχοαυτονομοαντιεξουσιαστή τον Πρόεδρο. ¨Αλλωστε το Λάος συνορέυει με την Καμπότζη και τους Ερυθρούς Χμερ.

Χώσε χώσε Σ;))))))))

 
At 1/28/2007 05:05:00 μ.μ., Blogger Διονύσης said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 1/28/2007 05:07:00 μ.μ., Blogger Διονύσης said...

φίλε το έθεσες πολύ χιουμοριστικά, αλλά για σκέψου αυτό. Αν η νεολαία τού ΛΑΟΣ είχε στούς συνδέσμους της (links) τα χρυσά αυγά δεν θα γινόταν χαμός; Και μη μού πείτε ότι τα άθλια σχόλια στο indymedia και το ίδιο το indymedia για το κάψιμο τού βιβλιοπωλείου τού Γεωργιάδη, ή το κάψιμο αστυνομικών είναι καλύτερα από το να ασπάζεσαι φασιστικές ιδέες. it's the same piece of crap, dudes

1/28/2007 05:05:00 μμ

 
At 1/28/2007 09:51:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Αν η νεολαία τού ΛΑΟΣ είχε στούς συνδέσμους της (links) τα χρυσά αυγά δεν θα γινόταν χαμός;»
Εδώ έχεις δίκιο.
Όσο για τα σχόλια στο indymedia σχετικά με το κάψιμο του βιβλιοπωλείου, δεν τα διάβασα, γιατί σπανιότατα μπαίνω στο indymedia. Πάντως τα σχόλια σε ένα σάιτ δεν χαρακτηρίζουν απαραιτήτως και το ίδιο το σάιτ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home