Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2007

Για την τιμή των όπλων

Η αφετηρία
και των δύο ρυθμίσεων στηριζόταν στην ίδια βασική ιδέα: το ποιός θα πάει στο πανεπιστήμιο και το ποιός θα πάει στο στρατό δεν κρίνεται σε επίπεδο χρημάτων ή κοινωνικής ισχύος, αλλά σε επίπεδο ισότητας. Στο μεν πανεπιστήμιο μπαίνουν μόνο όσοι πετυχαίνουν στις εξετάσεις, στον δε στρατό μπαίνουν όλοι.
Η πραγματικότητα
έδειξε ότι οι θεωρητικές αυτές ρυθμίσεις στην πράξη παρακάμπτονται ως έναν βαθμό: όποιος δεν μπαίνει στο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα πάει στο εξωτερικό, αρκεί να έχει η οικογένειά του τα λεφτά να πληρώσει, ενώ αναλόγως του πόσα λεφτά και πόσες γνωριμίες έχεις, υπηρετείς από πολύ άνετα έως καθόλου.
Η τροποποίηση
του άρθρου για τα πανεπιστήμια φαίνεται να έχει ως βασική ιδέα, ότι αν δεν μπορείς να αποφύγεις την πραγματικότητα είναι προτιμότερο να συμφιλιώνεσαι μαζί της: από το να φεύγουν τα λεφτά των φοιτητών έξω απ' τη χώρα, είναι προτιμότερο να μένουν μέσα σ' αυτή.
Η απορία
κατόπιν τούτων είναι η εξής: αφού η απεξάρτηση της φοίτησης σε πανεπιστήμιο και της εισαγωγής στο στρατό από τα χρήματα και την πάσης φύσεως δύναμη αποδείχθηκε ανέφικτη και στις δύο περιπτώσεις, γιατί να τροποποιείται μόνο το άρθρο για την ανώτατη εκπαίδευση και όχι και αυτό για το στράτευμα, γιατί δηλαδή να μην επιτραπεί εκτός από την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και η ίδρυση μη κρατικών στρατευμάτων, όπου οι πλούσιοι και επώνυμοι θα μπορούν -απόλυτα σύννομα και χωρίς ανάγκη για λαδώματα επιόρκων- να υπηρετούν έναντι του ανάλογου τιμήματος μια χάι κουάλιτι θητεία, ανάλογη του στάτους τους, χωρίς ντροπές και υποκριτικές κατακραυγές;

26 Comments:

At 1/12/2007 12:36:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Και επειδή, όπως διδάσκει η πείρα, όποιος φωνάζει για ένα θέμα το πιθανότερο είναι να έχει την φωλιά του χεσμένη (π.χ. εκπομπές Τριανταφυλλόπουλου για τις παράνομες απαλλαγές από τη στράτευση ή πρόσφατα πύρινα ποστ από μπλόγκερς που παλιότερα επιδόθηκαν στο σπορ του «μπαινοβγαίνω στο Μόνιτορ»), να πω ότι και η δική μου η θητεία -ελέω καταλλήλου βύσματος- ήταν καλύτερη από την μεγάλη πλειοψηφία των υπολοίπων.

 
At 1/12/2007 12:45:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

να και κάτι που δεν έχω ξαναδιαβάσει...και καθώς η θητεία μου πλησιάζει...θα προτιμούσα αντί του μεταπτυχιακού μου να πλήρωνα τη χαζοθητεία...και το μεταπτυχιακό...θα το δούλευα...!γιατί βαριέμαι ένα χρόνο να κάθομαι...ή και να κουράζομαι...για να προστατεύω,χαζά...εντελώς χαζά, τη χώρα μου...τη χώρα που αγαπώ και δεν αρνούμαι...αλλά...εκείνη δεν φαίνεται να με αγαπάει και τόσο...χμ;...nighty...

 
At 1/12/2007 01:22:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ξεφευγω μπαϊ δε γουεϊ,αυτες οι οικογενειες που αναγκαζονται να στελνουν παιδια στο εξωτερικο για σπουδες αμφιβολου ποιοτητας ειναι καταδικασμενες να τα σκανε? και μας απασχολει το ζητημα αν θα τους τα φαει ο αλλοδαπος ή ο εγχωριος επιχειρηματιας?..ελεος,αλλο ειναι το θεμα...

 
At 1/12/2007 03:13:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

oldboy, είσαι ωραίος ως βάζελος (σου το έχω ξαναπεί)

Kαι μόνο που αντιτίθεσαι στην κλίκα των μπουρδολογούντων αντιεξουσιαστών (my ass) μυαλοφυγόδικων τύπου Γαλάνη, j95 κ.α., απλώς ΜΠΡΑΒΟ.

 
At 1/12/2007 05:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

http://triantafc.blogspot.com/2006/08/enjoy-silence.html

και καλό καλοκαίρι παρέα με τον ανώνυμο

...

 
At 1/12/2007 05:21:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

και τον Costas T. βεβαίως

έχετε πλάκα, μερικοί, άσχετα με το post του old boy

να 'στε καλά να μας αφηγείστε τις περιπέτειές σας
και να μας δείχνετε τις φωτό σας

 
At 1/12/2007 11:34:00 π.μ., Blogger Sissi Soko said...

Η αλήθεια είναι ότι αν η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι τα 18, μετά τη σχολή θα έπρεπε να είναι αμέσως υποχρεωτική η θητεία, όπως στην πατρίδα μου. Αλλά ιδιωτικό στρατό για πλούσιους - πολύ καλή ιδέα, θα την αναφέρω και στην Μπλογκοσλοβακία σαν μία πρόταση, είναι χαζοί στη πατρίδα μου και υπηρετούν και δύο χρόνια κιόλας;

 
At 1/12/2007 01:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δε νομίζω ότι το θέμα του άρθρου 16 έχει να κάνει με το ότι τα ξένα πανεπιστήμια θα μας τα παίρνουν εντός συνόρων, αντί να μας τα παίρνουν εκτός.
Το θέμα είναι να σταματήσουν τα Ελληνικά πανεπιστήμια να είναι μπουρδέλα και να εκσυγχρονιστούν με κάποιο τρόπο.
Αν ο εκσυγχρονισμός αυτός περνά μέσα από από το να δοθούν άδειες σε ξένα πανεπιστήμια να έλθουν στην Ελλάδα, κανένα πρόβλημα.
Μήπως δεν είναι ήδη εδώ ;
Μήπως η αγορά δεν "ψωνίζει" ήδη από τώρα στελέχη από αυτά τα πανεπιστήμια ;
Μήπως, ακόμη και αν τελείωσει κάποιος ένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο και θέλει να ψαχτεί παραπάνω έξω δεν θα πάει;
Και εν τέλει δηλαδή πόσα περισσότερα θα σου κοστίσει το Λονδίνο από τη Κομοτηνή ή από τη Θεσσαλονίκη ;
Διότι οι σπουδές δεν είναι ισολογισμός. Είναι - καλώς ή κακώς - μια επένδυση.
Ακόμη και αν σου κοστίσει κάτι παραπάνω η σχέση του επιπέδου σπουδών είναι η νύχτα με τη μέρα.
Αντί να πάρεις τα λεφτά του μπαμπά για να ανοίξεις μπαρ, τα παίρνεις και πηγαίνεις στο Σαρρέυ και μετά οφείλεις να αποσβέσεις την επένδυση σου.
Είναι πολύ απλά τα πράγματα.
Αναφορικά με το στράτευμα θα συμφωνήσω μαζί σου old-boy.
Ο αδελφός της μητέρας μου την περίοδο που υπηρετούσα ήταν ανώτατος αξιωματικός του στρατού ξηράς και η μητέρα μου, μου είχε απαγορεύσει να τον ενοχλήσω. Ο πατέρας μου έλειπε στο εξωτερικό την εποχή εκείνη για δουλειές και έτσι δεν είχα κανέναν να στηρίξει το δίκαιο αίτημα μου να καθαρίσει ο μπάρμπας.
Μάλιστα είχα υποστηρίξει ότι είναι αδύνατον να μην χρησιμοποιήσω τον θείο για τα δέοντα, αντί να κάτσω να φάω μια χαζομάρα στη μάπα και η μητέρα μου, μου είχε απαντήσει ότι "αν δεν ένιωθα ικανός να διαχειριστώ μια χαζομάρα - όπως έλεγα - τότε είχα σοβαρό πρόβλημα με τη ζωή μου".
Όπως καταλαβαίνεις το ήπια το ποτήρι μέχρι το τέλος και είπα και ευχαριστώ.
Εκτός από το χαμένο χρόνο κατά τα άλλα δεν έπαθα κάτι. Αντιθέτος δε σου κρύβω ότι έκτοτε με κάλεσαν δύο φορές για μετεκπαιδεύσεις και ανταποκρίθηκα και στις δύο.
Ξέρεις γιατί ; Γιατί τις εξέλαβα ως μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να ξεκουραστώ λίγο από το βαρύ πρόγραμμα της δουλειάς καθώς είχαν έρθει σε μια περίοδο που τα είχα φτύσει.
Μου ήρθε ακόμη μια, την οποία τελικά μου την έκοψαν απο την δουλειά και καθάρισαν εκείνοι με μια επιστολή προς το ΓΕΣ ότι είναι αδύνατο να είμαι παρόν λόγω σημαντικών υποχρεώσεων !!!
Σήμερα έχω δύο γιούς και κάποτε θα έρθει η ώρα να κληθούν αν φυσικά μέχρι τότε δεν έχει αλλάξει κάτι, είτε στο θέμα της στράτευσης, είτε στο θέμα των συνόρων μας. Δε σου κρύβω από τώρα σπάω το κεφάλι μου να δω πως θα τους γλυτώσω από αυτή τη μαλακία, για ιδεολογικούς λόγους όμως και υπό τη βασική προϋπόθεση ότι και οι γιοί μου θα έχουν προσχωρήσει στην άποψη που έχω τώρα για αυτά τα ζητήματα.
gs

 
At 1/12/2007 02:21:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

Εγώ λέω να δίνουν οι Έλληνες εξετάσεις για να μπαίνουν στο στρατό.

 
At 1/12/2007 04:03:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Melanhappy, ανάθεμα κι αν καταλαβαίνω πού κολλάνε αυτά που γράφεις.
Τhrass, κάθομαι και γράφω ένα ποστ με σοβαρές και καινοτόμες προτάσεις και απαντάς με αρλούμπες και αστειάκια. Κρίμα.

 
At 1/12/2007 04:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

'Eλα τώρα ρε ανώνυμους που πιστεύεις πραματικά ότι θά 'ρθει το Χάρβαρντ και το Κέημπριτζ να ανοίξουν παραρτήματα στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν ευγενή άμιλλα! Απλά κάτι κολλέγια και ΙΕΚ του κώλου θα κρεμάσουν μια ταμπέλα απέξω που θα γράφει πανεπιστήμιο και θα πουλάνε πτυχία. 'Ετσι ο μικρομεσαίος δεν θα χρειάζεται να στέλνει το παιδί του π.χ. στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία για να αγοράσει πτυχίο γυμναστή. Θα το ψωνίζει απ'τον τόπο του. Οι λεφτάδες από την άλλη θα συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στα καλά ξένα ιδρύματα γιατί άλλο το LSE και άλλο το Deree.

Αν ενδιαφέρονται πραγματικά οι "μεταρρυθμιστές" να ανεβάσουν το επίπεδο, πρώτα απ'όλα θα έπρεπε να κλείσουν όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ που ξεφύτρωσαν μαζικά ανά την ελληνική επαρχία. Και θα περιόριζαν δραστικά τον αριθμό των εισακτέων. Θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα διπλό σύστημα όπως το γαλλικό, που υπάρχουν κάποιες σχολές για τη μάζα που δέχονταιόλους τους απόφοιτους λυκείου και κάποιες σχολές-ελίτ με ειδικό, αυστηρότατο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων.

'Οσο για τον στρατό, αντί να υποκρινόμαστε για τους φυγόδικους ας φωνάξουμε όλοι για την πλήρη κατάργηση της θητείας. Αμυντικά δεν προσφέρει πλέον τίποτα και έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο ρουσφετολογικό σύστημα. 'Η τουλάχιστον αν κάποιοι εννοούν να περιορίσουν τη λούφα, ας επιβάλλουν υποχρεωτική θητεία για όλους στο Στρατό Ξηράς. Είναι γνωστό ότι οι έφεδροι στο Ναυτικό και την Αεροπορία είναι πλέον παντελώς περιττοί. Η θητεία σε αυτά τα σώματα διατηρείται μόνο και μόνο για να βολεύονται οι κανακάρηδες κάποιων.

 
At 1/12/2007 07:47:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Προτασεις:

Ιδρυση Ιδιωτικων στρατοπεδων. Υπο την επιβλεψη κλπ του κρατους. Να πηγαινουν εκει οσοι εχουν/θελουν/δεν μπορεσαν να γινουν δεκτοι στα Δημοσια.

"Αντικαταστατης" στρατιωτης. Δεν μπορεις εσυ; Και τι εγινε; Πληρωνεις εναν αντικαταστατη να κανει την θητεια σου.

Απαλλαγες στρατευσης ΝΑΙ αλλα για ολους. Μεσω λαχειου. 500 απαλλαγες καθε πρωτοχρονια. Ο πλουσιος παλι θα μπορει να εχει περισσοτερες ευκαιριες να αποκτησει μια, αγοραζοντας με τον τονο λαχεια. Και ο φτωχος παντα μπορει να ελπιζει. Και τα εσοδα του κρατους.

Θητεια κλειδωμενη με το επιτοκιο Γιουριμπορ. Χαμηλου ρισκου. Με εγγυημενο κατω/πανω οριο.

Μεταφορα υπολοιπου θητειας με ευνοικοτερους ορους. Κανεις 2 μηνες στρατο. Μεταφερεις στο ναυτικο το υπολοιπο κλπ.

Ασφαλεια θητειας. Πληρωνεις ενα Χ ποσο καθε μηνα για το καμαρι σου. Αν αυτο δεν παει, η ασφαλιστικη καλυπτει την ζημια. Αν παει, το λαμβανει σαν εφαπαξ ποσο μετα την απολυση του.

Αποθετηριο θητειας. Καταθετεις περισσοτερη θητεια για να κανει ο αδερφος σου η ο γιος σου αναληψη. Παραλλαγες αλα εθελοντικη αιμοδοσια. Καλουνται οσοι θελουν να βοηθησουν τον 18χρονο Αντωνακη να δηλωθουν στα κατα τοπους στρατολογικα γραφεια και να πανε εστω και μια μερα στρατο αντ? αυτου. Το ΑΣΜ του ειναι 2834739.

Υπαρχουν λυσεις!

--
e.

 
At 1/12/2007 07:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Νομίζω πως θα είχε μεγαύτερη αξία να γίνει συζήτηση επί της αρχής των θεμάτων. Κάποια σχόλια το υπαινίσσονται. Ας απαντήσουμε λοιπόν στο ερώτημα, χρειάζεται ή όχι στρατός; Αν η απάντηση είναι θετική τότε συζητάμε τι είδους πρέπει να είναι αυτός. Λέει ο ανώνυμος ότι "για ιδεολογικούς λόγους" ψάχνει τρόπο να γλυτώσει τα παιδιά του απ' αυτή τη μαλακία. Σωστό. Αλλά το θέμα της συζήτησης είναι ακριβώς οι ιδεολογικοί λόγοι. Ποιοί είναι και ποιες άλλους σχηματισμούς ή εκδηλώσεις κρατικές ή κοινωνικές αγγίζουν.
Η ιδέα για μη κρατικό στρατό, προφανώς είναι σαρκασμός για την ξεφτίλα ορισμένων καταστάσεων, αλλά βέβαια σαφώς και οδεύουμε σε αμειβόμενους στρατιώτες.
Οσο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ας θυμηθούμε το βασικό. Το θέμα μας είναι αν θα υάρχουν μη κρατικά ή αν τα υπάρχοντα κρατικά είναι πράγματι πανεπιστήμια; Αν δεν υπάρχουν μη κρατικά, θα βελτιωθούν αυτόματα τα κρατικά και αν είναι έτσι τότε γιατί έχουν γίνει μπουρδέλα, αν και δεν υπήρχαν μη κρατικά; Και αλλιώς, η ύπαρξη μη κρατικών θα εμποδίσει την μετατροπή των κρατικών σε πραγματικά πανεπιστήμια; Γιατί τελικά το επίπεδο και ο τρόπος λειτουργίας των κρατικών πανεπιστημίων εξαρτιέται απο την ύπαρξη ή όχι μη κρατικών;

 
At 1/12/2007 07:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Venture Capital funds στο Στρατο. Το ξενο κεφαλαιο αγοραζει ενα στρατοπεδο σε μια συμφωνηθεισα τιμη. Αν το κρατος το ξαναθελει και χρειαζεται τους στρατιωτες να τους κανει κατι σε κανα πολεμο, το εξαγοραζει πισω και το venture capital fund παιρνει πισω τα λεφτα του με το παραπανω.

Αλλιως το εμψυχο υλικο που παρουσιαζεται καθε χρονια, το εκμεταλλευεται το venture capital fund κατα βουληση (αδειες, ωραρια, δικαιωματα , μισθοι, παραμενουν οπως ισχυαν και πριν την πωληση, για τους στρατιωτες).

Εχω πολλες ιδεες δηλαδη...
--
e.

 
At 1/12/2007 08:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θητεια ΔΙΚΑΤΣΑ.

Κανεις την θητεια στην Νορβηγια και περνας εξετασεις στο ΔΙΚΑΤΣΑ:

στιβος μαχης, καλυψη-αποκρυψη-επικοινωνια με τον ηγητωρα, τεστ θαλαμοφυλακας, πεδιο βολης κλπ.

Αν περασεις, αναγνωριζεται η θητεια σου ως ισοτιμη.

--
e.

 
At 1/12/2007 08:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ανταλακτηριο θητειας.

Υποδεκανεας 2006 Α ΕΣΟ με υπολοιπο 8 μηνων, υπηρεσια Χαιδαρι Διαβιβασεις, την ανταλλασει με 2μηνη θητεια ως Αντισυνταγματαρχης Πυροβολικου σε νησι, λογω προβληματων υγειας.

--
e.

 
At 1/12/2007 08:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τα αλλα οταν πολιτευτω. Διαβαζουν και οι ανταγωνιστες.
--
e.

 
At 1/12/2007 08:18:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και να αποκατασταθει επιτελους και μια κοινωνικη αδικια.

Μιλαω, για αυτο που μας ενοχλει ολους. Οι πολυτεκνοι ξερω γω εχουν λιγοτερη θητεια (απαλλασονται εντελως;).

Αυτος δηλαδη εμ που προλαβε, βρηκε γυναικα, παντρευτηκε, εκανε παιδια κλπ του δινουνε και μπονους.

Και ο αλλος ο συνομηλικος ο ανυπαντρος; Που δεν ειναι ουτε στο ξεκινημα; Πως να προλαβει να βρει γυναικα, να, να, να. Ποτε να ρεφαρει. Ειδικα οταν τον καθυστερουμε και με την θητεια. Η ψαλιδα αυξανεται ετσι.

Εννοειται πως αν βρεθει καποιος ΠΑΡΘΕΝΟΣ στο στρατολογικο γραφειο παιρνει αυτοδικαιως ΑΠΑΛΛΑΓΗ με βαση το παραπανω σκεπτικο.

--
e.

 
At 1/12/2007 09:14:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

Gay super hero, έγραψες:

"Eλα τώρα ρε ανώνυμους που πιστεύεις πραματικά ότι θά 'ρθει το Χάρβαρντ και το Κέημπριτζ να ανοίξουν παραρτήματα στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν ευγενή άμιλλα! Απλά κάτι κολλέγια και ΙΕΚ του κώλου θα κρεμάσουν μια ταμπέλα απέξω που θα γράφει πανεπιστήμιο και θα πουλάνε πτυχία."

Μάλλον δε γνωρίζεις ότι το Carnegie Mellon University, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ιδίως σε θέματα πληροφορικής, προσπαθεί ήδη να βρει το δρόμο του για την Ελλάδα. Και ως ένα σημείο, τον έχει βρει κιόλας. Οπότε αυτό που λες δε στέκει.

 
At 1/12/2007 10:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=41201172

φίλτατοι συναλλασσόμενοι, με αφορμή τον άνω δεσμό και πέραν της αξιολόγησης της παράστασης που δεν την έχω δει, κι εν τέλει είναι μια μορφή ψυχαγωγίας, ποιά η γνώμη σας για άρθρα που δεν έχουν σχέση με το 16; Στις σπουδές δημοσιογραφίας είναι πιο σημαντική η τέχνη του μυθιστορήματος; Θα μου δώσει κάποιος τα φώτα του μιας κι όλοι κάποιο αριθμό έχουμε στην ταυτότητα;

 
At 1/12/2007 10:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

old boy έχω τη δυσάρεστη συνήθεια να προσπαθώ καμιά φορά να αποσυντονίζω τον πυρήνα του θέματος συζήτησης. Δεν το κάνω για λόγους που έχουν να κάνουν με κάποιον προσωπικά. Για παράδειγμα, στο συγκεκριμένο ζήτημα της στράτευσης είχα βύσμα (επίχρυσο σε soundblaster 16βάλβιδη) οπότε και και το παίζω china boy. Είναι να το πω πουθενά πως εγώ την έβγαλα ζωή και κότα σε ένα θέρετρο στην Καραϊβική για 20 ολάκερους μήνες; Δεν έχω γίνει και μπαμπάς οπότε καταλαβαίνεις (..)

 
At 1/12/2007 11:38:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ανωνυμε e,φοβερες ιδεες!!!κριμα που υπηρετησα πριν η καινοτομος σκεψις σου λυσει το προβλημα...
τωρα βεβαια απ τους 12 μηνες που καλουνται να υπηρετησουν τωρα τα αγορακια τους 6 μπορεις να τους δεις καλλιστα σαν κατασκηνωση,που θα τη νοσταλγεις μαλιστα μετα...πως θα κανεις τις γκομενες να βαριουνται μετα,αν δεν ανταλλασεις "ιστοριες απ το στρατο"?

 
At 1/13/2007 12:32:00 π.μ., Blogger basik-ly said...

Επιτέλους η φράση "για την τιμή των όπλων" απέκτησε το πραγματικό της νόημα! Απομένει να αποκαλυφτεί και η ταρίφα του "η τιμή τιμή δεν έχει" για να πέσει άλλο ένα ελληνικό οχυρό-μπούρδα.

 
At 1/13/2007 07:04:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

e, με τη σοβαρότητα που παγίως σε διακρίνει έβαλες τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και τολμώ να πω ότι άνοιξες νέους δρόμους. Να αναφέρω επίσης ότι το μπλογκ μας διεξάγει έρευνα η οποία αναμένεται να προκαλέσει πάταγο, καθώς τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι ηχηρά ονόματα της πολιτικής απ' όλο το κομματικό φάσμα, όπως η Πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, η Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δεν έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους.

 
At 1/13/2007 07:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για την Κανελη τι λεει η ερευνα; ΟΥΚ;
--
e.

 
At 1/14/2007 03:52:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Εκείνο που ξέρω είναι ότι το κάπνισμα το άρχισε στο στρατό και το συνεχίζει στην τηλεόραση.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home