Παρασκευή, Οκτωβρίου 14, 2005

Όνομα αντί ονόματος

Λίγη ευρηματικότητα να χαρακτήριζε την εξωτερική μας πολιτική και θα μπορούσαμε κάλλιστα να κάνουμε αντιπρόταση στον Νίμιτς, στην οποία θα εφαρμόζαμε τη γνωστή Χανιμπάλια διαπραγματευτική αρχή "quid pro quo", προσφέροντάς του όνομα για να πάρουμε όνομα. Εξηγούμαι: Παραιτούμαστε ρητά και ανεπιφύλακτα από οποιοδήποτε δικαίωμα στο όνομα του γνωστού στρατιωτικoύ νοσοκομείου στη Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο θα μετονομασθεί όπως αποφασίσει ο έως τώρα συνονόματός του ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ, κερδίζοντας σε αντάλλαγμα το δικαίωμα μονομερούς καθορισμού του ονόματος της γείτονος χώρας. Φυσικά θα είναι επώδυνο να χαθεί το όνομα ενός ιστορικού νοσοκομείου, αλλά ας μην ακουστούν οι γνωστές κραυγές περί ξεπουλήματος και προδοσίας. Η πολιτική -και δη η εξωτερική- είναι η τέχνη του συμβιβασμού. Και δυστυχώς μερικοί συμβιβασμοί είναι επώδυνοι.

3 Comments:

At 10/14/2005 06:44:00 μ.μ., Blogger macmanus said...

Kάτι παραπλήσιο, λογοπαίγνιο με το Νοσοκομείο μου έλεγε η κυρά μου εψές! Δεν πιστεύω να συναντηθήκατε πουθενά πίσω από την πλάτη μου; Είπαμε! Φίλοι-φίλοι, αλλά μην μας γαμήσεις κι από πάνω! Χαχαχαχα

 
At 10/14/2005 08:22:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Είναι που είμαι πρωτότυπος.

 
At 10/15/2005 11:31:00 π.μ., Blogger macmanus said...

Αν ακόμα έχεις την παραμικρή αμφιβολία για το "κόλλημα" μου, ξαναδιάβασε το τελευταίο ποστ που ανέβασες! Δεν γράφω τίποτις από κάτω, γιατί φοβάμαι ότι θα το μαγαρίσω!

Αν όλα αυτά είναι απόροια του πυρετού, μείνε εμπύρετος μιά ζωή! Χαχαχαχα

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home