Πέμπτη, Οκτωβρίου 06, 2005

Αποστρατευμένη δημοσιογραφία

Aντιγράφω απ΄τον αγαπητό Ναυτίλο (http://www.naftilos.blogspot.com/) μια πρόταση από την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και άλλων δύο συνεργαζόμενων σωματείων με θέμα την υπόθεση του Flash:
"Πρόκειται για μια γενικευμένη επίθεση των ιδιοκτητών των ΜΜΕ με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους αλλά τελικό στόχο το ίδιο το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης".
Για τους εργαζόμενους το καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης ας το αφήσουμε καλύτερα εκεί που ξεκουράζεται κι ας μην το ενοχλούμε.
Η ερώτηση είναι απλή: Ήταν ο Flash επί τόσα χρόνια -και όχι μόνον ο Flash βέβαια, η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ είναι έτσι- his master's voice ή δεν ήταν;
Η σωστή απάντηση μάλλον είναι ότι δεν ήταν μόνον his master's voice, αλλά και πολλά άλλα (ωφέλιμα) πράγματα μαζί.
Λυπάμαι λοιπόν για τους τεχνικούς και τους παραγωγούς, λυπάμαι για ένα μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων που έκαναν ευσυνείδητα τη δουλειά τους, αλλά δεν λυπάμαι για ένα σημαντικό αριθμό δημοσιογράφων που επί χρόνια εξέπεμπαν μια όζουσα αλαζονεία και γάβγιζαν κατά τα προεδρικά κελεύσματα.

2 Comments:

At 10/07/2005 12:06:00 π.μ., Blogger talos said...

Ετοίμαζα σχετικό ποστ αλλά με ερωτηματικό - γιατί ίσως παίζεται κάτι που δεν καταλαβαίνω... Αλλά, επειδή τα λες καλύτερα από μένα, ας συμφωνήσω απλώς κι εγώ ότι η παροχή του αγαθού της ενημέρωσης δεν ήταν ο λόγος ύπαρξης του Flash - και δεν θα είναι εξίσου (αν όχι περισσότερο) αν το σώσουν ο Κακαουνάκης, ο Τρύπας και ο Λιάτσος όπως λέγεται. Τολμώ να πω ότι σε κάποιες περιπτώσεις που άπτονταν, έμμεσα ή άμεσα, των συμφερόντων του ιδιοκτήτη του (και αυτές δεν ήταν λίγες) το Flash είχε ρόλο ιμάντα εταιρικών δημοσίων σχέσεων, που είναι ιδιωτικό και όχι δημόσιο αγαθό.

Και ναι είναι κρίμα να πεταχτεί τόσος κόσμος στον δρόμο για τα παιχνίδια εξουσίας του Κόκκαλη, αλλά πόσοι από τους απέξω που ωρύονται σήμερα, έβαλαν τις φωνές όταν ο Καλλιτέχνης Παλαιότερα Γνωστός και ως Ρόκο έδινε τον σταθμό στον Πουλόπουλο για 100.000 Ευρώ;

 
At 10/07/2005 02:33:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Xαίρομαι που ειδικά εσύ συμφωνείς.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home