Σάββατο, Ιουνίου 08, 2013

Γκάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι


Το ένα άκρο ομνύει μέσα στη Βουλή δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου στα «γραπτά της νιότης του», σύμφωνα με τα οποία «στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στα λόγια του Φύρερ», το άλλο άκρο διδάσκει στις τάξεις των σχολείων στα παιδιά μας, in their younger and more vulnerable years, Χατζιδάκι. «Ακούστε την ιστορία του Κεμαλίδη, ενός νεαρού οπλίτη της Σπάρτης, απόγονου του Λιονάιντας του στεριανού, που νόμισε ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, αλλά πικρές οι βουλές του Δία και σκοτεινές οι ψυχές των βαρβάρων». Δηλαδή πόσο θα μας χαλούσε να ήταν κάπως έτσι; Δηλαδή πόσο κακό θα ήταν να τραγουδούν οι Έλληνες για τους Έλληνες; Όχι όμως. Έπρεπε να τραγουδούν για πρίγκιπες της Ανατολής και τον Τίγρη και τον Ευφράτη. Λες κι εδώ δεν έχουμε αξιοτραγούδιστα ποτάμια. Ε, αρκετά. Ο λαός είπε εκλογικά και συνεχίζει να λέει δημοσκοπικά ακόμη βροντωδέστερα το «αρκετά» του. Γιατί είναι ακριβώς το μέχρι πρότινος ηγεμονικό πολιτιστικά και ιδεολογικά άκρο που οδήγησε τώρα στην ανάδυση του άλλου. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι υπερβολές, αν δεν υπήρχε αυτή η παλαβή κουλτουριαρίλα, αν οι Χατζιδάκιδες και οι Γκάτσοι δεν είχαν υπάρξει οι δολοφόνοι της πατριωτικής μας ψυχής, αν δεν υπήρχε αυτή η ακραία δράση, δεν θα είχε γεννηθεί η κατανοητά ακραία αντίδραση. Όταν όμως μεγαλώνεις με τον Γκάτσο στα χείλια σου, η απόσταση για να αποκαλέσουν τα ίδια αυτά χείλια τον αστυνόμο «μπάτσο» είναι ένας διφθογγος δρόμος. Θα άξιζε να έρχονταν κάποτε στην εξουσία οι συριζαίοι μόνο και μόνο για να δούμε ποιοί θα προφύλασσαν τις πόλεις μας και τις «αρχές της κοινής μας ζωής» από τους πάσης λογής κουκουλοφόρους. Διμοιρίες Γκάτσων που θα απήγγελαν τραγουδάκια ώστε ο κόσμος να πλαντάξει στα δάκρυα με όσο Μaalox κι αν είχε αλειφθεί;

Ό,τι κι αν λένε οι λαπάδες, Κεμάλ, ο κόσμος αυτός αλλάζει διαρκώς. Και πηγαίνει μάλιστα προς δύο αντίθετες κατευθύνσεις. Εξίσου ακραίες. Εξίσου επικίνδυνες. Στην Γαλλία οι ομοφυλόφιλοι άρχισαν να παντρεύονται μεταξύ τους και τους επιτρέπουν πλέον και να υιοθετούν. Στην Τουρκία από την άλλη κοντεύουν να απαγορέψουν το αλκοόλ και τα φιλιά σε δημόσιους χώρους. Και η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη είναι, όπως ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στα δύο ελληνικά άκρα, να το υψώσει και απέναντι στα δύο παγκόσμια άκρα. Οφείλει να σταθεί αποφασιστικά ανάμεσα στο άκρο του παρά φύσιν γάμου που ανατρέπει όλα τα ιερά και όσια από την μία και το άκρο του επελαύνοντος ισλαμισμού από την άλλη. Οφείλει να σταθεί ανάμεσα στο άκρο μιας Ευρώπης της ακολασίας και στο άκρο ενός Ισλάμ που προσπαθεί να επιβάλλει τη σαρία στην Ευρώπη δια του δούρειου μεταναστευτικού ίππου. Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη πρέπει, εκμεταλλευόμενη το πολιτικό κεφάλαιο που απέκτησε, οδηγώντας τη χώρα πέραν από κάθε προσδοκία από το Grexit στο Greekovery και ξεπερνώντας ακόμη και τα λάθη του ΔΝΤ, να μπει μπροστάρισσα στο όνομα μιας χριστιανικά ετεροφυλόφιλης Ευρώπης. Ναι, την ψηφίσαμε για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά τώρα πρέπει να ηγηθεί μιας προσπάθειας να κρατηθεί η Ευρώπη στην Ευρώπη, να μη δολοφονηθεί η δική της ψυχή από τους δικούς της Χατζιδάκιδες.

Στην ολόσωμη φωτογραφία του σαραντάχρονου παιδόφιλου που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, ένα άσπρο παραλληλόγραμμο φίλτρο καλύπτει τη στάμπα του τι σερτ. Είναι εντελώς συγκινητική αυτή η ευαισθησία να μην φανεί η στάμπα και δυσφημιστεί εξ αντανακλάσεως η άλφα ή η βήτα φίρμα. Είναι τεκμήριο ενός βαθέματος και πλατέματος της δημοκρατίας στον τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των εταιριών ένδυσης, ενός βαθέματος και πλατέματος περισσότερο σουρεαλιστικού παρά εφιαλτικού, περισσότερο ΓΑΠικού παρά οργουελικού. Πράγματι οι στάμπες δεν φταίνε σε τίποτα. Φταίνε όμως τα τραγούδια μιας ακραίας κουλτούρας, που είχαν σαν στάμπες τη ζωή μας σημαδέψει με το λάθος συμπέρασμα: θα περάσει και θα παραπεράσει ο φασισμός. 
(Κείμενο γραμμένο για την Ελευθεροτυπία

16 Comments:

At 6/08/2013 07:57:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

---- Φταίνε όμως τα τραγούδια μιας ακραίας κουλτούρας...

Kάποιοι δεν το λένε ειρωνικά. Ο Γκάτσος - αχ, φύσα αεράκι, φύσα με - έχει καταγραφεί ως ακραίος σε κάποια καμένα μυαλά. Ως ακραίος δεξιός, εννοώ, ελλαδέμπορος, πατριώτης (για βρισιά το 'χουν αυτό), εθνικιστής - έτσι έχει χαρακτηρισθεί και από νεοφιλελεύθερους και από πασοκίτες και από δημαρίτες και από αριστερούς και από ινδιμυδιακούς. Για τους δύο τελευταίους δεν απορώ, αλλά αν οι νεοφιλελεύθεροι, οι πασοκίτες και οι δημαρίτες τον χαρακτηρίζουν ακραίο δεξιό, κανονικά έπρεπε να τον θεωρούν δικό τους - για την ακραία δεξιά πολιτική που εφαρμόζει η τρικομματική δεν επιχαίρουν; ακραία δεξιά πολιτική δεν επικροτούν και θαυμάζουν; ακραία δεξιά πολιτική δεν στηρίζουν;

 
At 6/08/2013 07:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έχεις δίκιο , αυτή η κυβέρνηση μας εκπλήσσει με την πρακτική εφαρμογή του πατριωτισμού, με την θρησκευτική ευλάβεια και την οικογενειακή θαλπωρή που καθοδηγεί τα πράγματα .
Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις διαφορές τους, εξαιτίας της πνευματικής ανιδιοτέλειας που τους κάνει να μοιάζουν, τόσο μα τόσο πολύ [ 4-2-1].
Για να μη μπερδευόμαστε εντελώς , φτιάχνουν μια διαφωνία για να ισορροπούμε ιδεολογικά . Δεν είναι τρεις μόνο υπάρχει και ο κούκος [χρυσή αυγή] πουν την μαστιγώνουν ανελέητα χαρακτηρίζοντάς τη άκρο , για να μην νοιώθει μοναξιά ο ΣΥΡΙΖΑ στο άλλο άκρο.
Όσον αφορά το φασισμό ,το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ φύλαγαν καλά τα περάσματα για να μην περάσει , αλλά άνθρωποι είναι , δεν θα πάνε για ένα τσιγάρο, η για ένα κατούρημα ; Ε κάπου εκεί πέρασε ,αλλά θα τον τσακίσει ο Φώτης σαν τον αϊ Γιώργη . Είναι το ένα συν [4-2-1+] στη μοιρασιά της ανιδιοτελούς εξουσίας .
Μήπως δεν ήταν δεξιός ο Χατζιδάκις ;
zaxos

 
At 6/08/2013 08:15:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Υπάρχουν τρόποι να βγούμε απο την κρίση : ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ, ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ!!!

 
At 6/08/2013 08:27:00 μ.μ., Blogger Λύσιππος said...

πόσο μουλωχτά ακόμη?

 
At 6/08/2013 09:31:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Με μπέρδεψες λίγο, νομίζω ότι κάπου το χάνεις το κουβάρι. Όχι από τα καλύτερά σου κείμενα.

Στο έχω ξαναπεί, αυτό που κάνεις με την ειρωνεία θα σου γυρίσει πάλι μπούμερανγκ, χρειάζεται επεξήγηση στο τέλος για όσους δε σε ξέρουν αναγνωστικά.

 
At 6/08/2013 11:12:00 μ.μ., Anonymous Βασίλης said...

Κατ’ αρχήν, όχι πως έχει καμία ιδιαίτερη σημασία επί της ουσίας αλλά αξίζει να αναφερθεί ότι ο Χατζιδάκις ήταν Καραμανλικός και η γνώμη του για την ελληνική αριστερά δεν ήταν η καλύτερη.
Ως προς τα υπόλοιπα αυτή η αντιπαραβολή στα δυο άκρα όπου στο ένα χαρίζεις τον Γκάτσο ενώ στο άλλο αφήνεις να εννοηθεί πως τον εκπροσωπεί ο Καιάδας, δεν είναι ότι πιο τίμιο. Αφού αποφάσισες να κάνεις καλλιστεία άκρων, κάνε τα σωστά. Γιατί το αριστερό άκρο έχει και Ρωμανό, έχει και Μαζιώτη έχει από όλα. Όπως επίσης θα ήταν εξίσου άτιμη μια νοητή αντιπαραβολή Άνθιμου με Καβάφη στο θέμα της ομόφυλης συμβίωσης. Οι χομεϊνήδες Άνθιμοι του δεξιού άκρου αντιπαραβάλλονται όμως μια χαρά με τους χυδαίους Βαγιανάτους. Και τότε ναι, βγαίνουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα αρκετά διαφορετικά από αυτό που πήγες να παρουσιάσεις.
Είναι, πως να το θέσω, είναι σαν να μιλάς για χουλιγκανισμό συγκρίνοντας έντεχνα την εξέδρα των επισήμων του ΠAOK με την Θύρα 7 του Ολυμπιακού.

 
At 6/09/2013 04:53:00 π.μ., Anonymous spew my guts out said...

Φταίνε τα τραγούδια που με πήραν απ' το χέρι
Κάτι στιχάκια σαλεμένων εραστών
Μα εμένα τη στιγμούλα μου πίσω ποιος θα μου φέρει
Εγώ που ότι αγάπησα σ' εκείνα τα χρωστώ

Κι ύστερα πέρασε ο καιρός κι η ιστορία
χάθηκε εύκολα απ’ τη μνήμη, την καρδιά
ο τοίχος έγραφε για αίμα και τιμή
θάνατος σε όσους δεν είναι χρυσή αυγή

Μωρ' θα περά, μωρ' θα περάσει ο φασισμός

 
At 6/09/2013 04:54:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ihr Kommentar wurde gespeichert und wird nach der Bestätigung durch Blog-Eigentümer sichtbar.

Στιχουργικά χαιρετίσματα από έναν μετανάστη στη Γερμανία.

 
At 6/09/2013 10:08:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Προβάδισμα 2,3 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 25,6% και η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να αυξάνει εντυπωσιακά τα ποσοστά της πανελλαδικώς με 13,4%.

η πραγματικοτητα σε ξεπερναει και εσυ κλαιγεσαι δημοσια για τα χαμενα κοκκινα παραμυθια κακομοιρε ολντμπου

 
At 6/09/2013 11:51:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Ναι, βρε παιδί μου ομολογουμένως η αριστερά είναι σε γενικές γραμμές πολύ περισσότερο αντιεθνικιστική από τη δεξιά. Είναι ανάγκη να οικειοποιηθεί, στο πλαίσιο των μανιχαϊστικών σχημάτων που κινείται το άρθρο, και ερήμην του μάλιστα τον Χατζηδάκι; Αυτός εδώ δεν έχει σχέση με την αριστερά;

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/apanthsh_theodwrakh_se_repoush_na_pas_na_zhseis_sth_nighria.2279673.html#disqus_thread

Δεν αντιπροσωπεύει ιστορικά την κουλτούρα της και μάλιστα την εκλεκτότερη εκδοχή της; Που μπαίνει αυτός στο όλο σχήμα; Ποια ακραία διεθνιστική κουλτούρα, ποια διεθνιστικά βιώματα τον οδήγησαν στις σημερινές απόψεις; Ο Κεμάλ; Δηλαδή η αριστερά διαγράφει τον Θεοδωράκη, οικειοποιείται αναδρομικά τον Χατζιδάκι και αντιπροσωπεύεται σήμερα από τις θολοκουλτουριάρικες παπαρολογίες που αναπτύσσουν ο Θ.Μικρούτσικος ή ο Κιμούλης ή νεοταξιτομαχητής Στάθης; Και είναι περήφανη για αυτό, και θεωρεί εαυτόν αμέτοχο για την χρυσαυγίτικη κατάντια μας;

 
At 6/09/2013 12:00:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Μόλις τώρα ο Σαμαράς έκανε αναφορά στη δήλωση του Θεοδωράκη και υπονόμευσε το σχόλιό μου :)

 
At 6/09/2013 03:56:00 μ.μ., Blogger Unknown said...

θα συμφωνήσω με προηγούμενο σχολιαστή, 1 παράγραφος ανήκει στη Λουκά, μάλλον σε βρήκε σε στάση και σου πάσαρε κείμενο (δεν εξηγείται διαφορετικά)

 
At 6/09/2013 11:43:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Γάμος είναι η αμοιβαία χρησιμοποίηση των ιδιοτήτων δύο προσώπων διαφορετικών φύλων και η εφ όρου ζωής ιδιοκτησία των σεξουαλικών χαρακτηριστικών του ενός από τον άλλο.
…….
Γάλλος είναι η αμοιβαία χρησιμοποίηση των ιδιοτήτων δύο προσώπων του ίδιου φύλου και η εφ όρου ζωής ιδιοκτησία των σεξουαλικών χαρακτηριστικών του ενός από τον άλλο.
…….
Σύριζα είναι η αμοιβαία χρησιμοποίηση του Γάμου και του Γάλλου.

 
At 6/10/2013 09:52:00 π.μ., Anonymous Το λακωνίζειν... said...

Οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ.

 
At 6/12/2013 01:28:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

μην ανεβασεις σεντονι για την ερτ, δε χρειαζεται μας τα παν αλλοι πολλοι καλυτερα, κρατα τα για τον εαυτο σου

 
At 6/12/2013 07:21:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

01:28, είναι σαν να ζητάς από την Βασίλω να απουσιάσει από γάμο και χαρά. Δεν θα σου πάρει και την άδεια κιόλας. Είπαμε, με το πλευρό των πολλών. Το δόγμα είναι δόγμα.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home