Πέμπτη, Μαΐου 23, 2013

Ενσωμάτωση

The only reason we have killed this man today is because Muslims are dying daily by British soldiers, and this British soldier is one, is a eye for a eye and a tooth for a tooth. By Allah, we swear by the Almighty Allah we will never stop fighting you until you leave us alone. So what if we want to live by the sharia in Muslim lands. Why does that mean you must follow us and chase us and call us extremists and kill us? Rather you are extreme. You the ones. When you drop a bomb, do you think it hits one person, or rather your bomb wipes out a whole family. This is the reality. By the way if I saw your mother today with a buggy I would help her up the stairs. This is my nature. But we are forced by the Qur'an in Sura at-Tauba [Chapter 9 of the Koran], through many, many ayah [verses] throughout the Koran that [say] we must fight them as they fight us, a eye for a eye and a tooth for a tooth. I apologize that women had to witness this today, but in our land our women have to see the same. You people will never be safe. Remove your governments. They don’t care about you. Do you think David Cameron is gonna get caught in the street when we start busting our guns? Do you think the politicians are going to die? No it's going to be the average guy, like you, and your children. So get rid of them. Tell them to bring our troops back so we ca.., so you can all live in peace. Leave our lands and you will live in peace. That's all I have to say. Allah's peace and blessings be upon Muhammad .
Kι επειδή έχω ιδεολογική συγγένεια με τους ισλαμοφασίστες και τους τζιχαντιστές, θα ήθελα να δηλώσω τα κάτωθι: εδώ άραγε καταδικάζουμε τη βία από οπουδήποτε κι αν προέρχεται ή καταδικάζουμε μόνο τον αποκεφαλισμό του ανθρώπου στο Λονδίνο; Είμαι διατεθειμένος να δεχτώ οποιοδήποτε ειλικρινές επιχείρημα, του στυλ ή εμείς ή αυτοί, του στυλ έλα μωρή Δύση και σφάξε όσους γουστάρεις σε όποια χώρα γουστάρεις, αλλά κανένας δεν δικαιούται να καταδικάζει και να σοκάρεται ΜΟΝΟ από τον αποκεφαλισμό του ανθρώπου στο Λονδίνο. Η σφαγή του είναι απόλυτα αποτρόπαιη και απόλυτα φρικιαστική και κανένας μα κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να σφάζεται. Άρα προφανέστατα ούτε και αυτός. Και για τον οποιοδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένου του μηνύματος που ήθελαν να περάσουν οι δράστες. Αλλά όποιος βλέπει μόνο αυτή τη σφαγή και κλείνει τα μάτια στις δυτικές, όποιος κλείνει τα μάτια, ή δεν βλέπει καν επειδή δεν υπάρχουν κάμερες, τον τρόπο που οι δυτικές κυβερνήσεις σκοτώνουν, τότε ας πάψει να υποκρίνεται πως είναι κατά της βίας, υπέρ της πολιτισμένης επίλυσης των διαφορών κλπ. Απλά έχει διαλέξει πλευρά κι ευαισθησία.
Τέλος, και για να πάμε και σε θέματα πολυπολιτισμικότητας, η συγκεκριμένη γυναίκα που όσο ο σφαγέας σολάρει ον κάμερα εμφανίζεται να έρχεται από το βάθος και να σέρνει ένα καροτσάκι με ψώνια και να περνά ακριβώς δίπλα του, έχοντας ή δεν έχοντας δει ένα πτώμα σωριασμένο στη μέση του δρόμου, έχοντας ή δεν έχοντας δει τα ματωμένα χέρια του τύπου και τα μαχαίρια και τους μπαλτάκους που κρατάει, είναι ή δεν είναι βέρα Βρετανίδα; Αν δεν είναι, είναι ή δεν είναι ενσωματωμένη με τον δέοντα τρόπο στον πρέποντα τρόπο ζωής, ήτοι και να είναι σωριασμένος ένας άνθρωπος στη μέση του δρόμου σιγά τα νέα, ήτοι έχει βάλει το κεφάλι κάτω και πάει ντουγρού ευθεία στη δουλειά της και δεν ασχολείται με όλα αυτά κι ο σφαγέας ας κάνει λίγο πιο πέρα να περάσει;

40 Comments:

At 5/23/2013 10:27:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το ξέρουμε ότι έχεις ενσωματωθεί, συμβιβαστεί και έχεις διαλέξει πλευρά κι «ευαισθησία», όπως η συγκεκριμένη γυναίκα της φωτογραφίας. Τα έχουμε ξαναπεί όλα αυτά, επαναλαμβάνεσαι και γίνεσαι κουραστικός. Κάνε αυτό που σου λέει ο -κατα δηλωση σου- ιδεολογικά συγγενής σου ισλαμοφασίστας τζιχαντιστής και σταμάτα να φλυαρείς ακατάσχετα.

¨Remove your governments. They don’t care about you. Do you think Antonis Samaras is gonna get caught in the street when we start busting our guns? Do you think the politicians are going to die? No it's going to be the average guy, like you, and your son. So get rid of them. Tell them to bring our troops back so we ca.., so you can all live in peace. Leave our lands and you will live in peace.¨

 
At 5/23/2013 10:34:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Συμφωνώ με τη θέση του Ολντ. Φωνάζω κι εγώ τα ίδια όπου και όποτε μπορώ.

Όταν εγκλήματα διαπράττονται για λογαριασμό σου, ακόμα κι όταν δεν έχεις ψηφίσει τις κυβερνήσεις που το κάνουν, έχεις ευθύνη. Και πρέπει να εξοργίζεσαι και να αντιστέκεσαι με κάθε δυνατό τρόπο. Ακόμα και όταν τα ΜΜΕ δεν δείχνουν τις φωτογραφίες των θυμάτων της άλλης πλευράς.

 
At 5/23/2013 10:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Διαβάζοντας τον τίτλο 'ενσωμάτωση' περίμενα ότι θα αναφέρεται στο 'φύγετε από τις χώρες μας' που είπε ο δολοφόνος, τη στιγμή που η μόνη χώρα του θα (έπρεπε να) είναι το Λονδίνο, μιας και εκεί γεννήθηκε. Αυτουνού την ενσωμάτωση θα έπρεπε να σχολιάσεις.

Επιλέγεις να κρίνεις την ενσωμάτωση μιας κυρίας μόνο και μόνο επειδή έχει σκούρο χρώμα, μπορεί να είναι εκεί πέρα γενιές και γενιές. Είσαι και εσύ προϊόν του Ελληνικού περιβάλλοντός σου (όπως όλοι είναι προϊόντα του περιβάλλοντός τους).

Ο άλλος λόγος που επιλέγεις να σχολιάσεις αυτή την κυρία (και όχι την άλλη που έχουν αναδείξει τα ΜΜΕ σαν ηρωίδα και τους άλλους που έκατσαν και αντιμετώπισαν τους δολοφόνους) είναι επειδή βολεύει το συμπέρασμά σου και την αφήγησή σου ότι η βρεττανική κοινωνία είναι κοινωνία στρουθοκάμηλων. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα δηλαδή, ενδεικτικά δες πώς αντιμετώπιζαν τον Γκρίφιν του BNP και τι αντιμετώπιση έχουν οι φασίστες του EDL οι αντιφασίστες στην Βρεττανία και δες τα χάλια της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα πρωτού κουνήσεις το δάκτυλο.

Καλό σου βράδι από έναν βρετανόφιλο.

 
At 5/23/2013 11:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

μπηκα τυχαια και μετα θυμηθηκα μια σχεδον προφητικη παραγραφο του πιτσιρικου

"Οι πολίτες έχουν χρέος να ασχολούνται με τα κοινά και να ενδιαφέρονται για την πολιτική. Οι πολίτες έχουν χρέος να φροντίζουν την ψυχή τους και το μυαλό τους, να επιζητούν την γνώση και την καταδίκη της βαρβαρότητας. «Μας πρόδωσαν οι πολιτικοί» λένε οι πολίτες. Ναι, αλλά πολύ πριν, οι πολίτες είχαν προδώσει τους εαυτούς τους. Το πρώτο δεν θα είχε συμβεί, αν δεν είχε συμβεί το δεύτερο. Ο φασισμός είναι εδώ. Μέσα μας."

 
At 5/24/2013 12:07:00 π.μ., Blogger J95 said...

2 πράγματα:

1) ξέρεις πολλούς μουσουλμάνους με το όνομα Michael; Γιατί έτσι λέγεται ο κομμάτιας του βίντεο.

2) δε μπορώ να βρω το ποστ που σου είχα πει ότι την έχεις ψωνίσει τελείως αλλά τέλος πάντων ανακαλώ γιατί τότε δε μένει έκφραση στην ελληνική γλώσσα ικανή να περιγράψει αυτό που έπαθε η Niemandsrose.

 
At 5/24/2013 12:42:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

J95 ποτέ δεν κατάλαβα το παθολογικό σου μίσος για τον Niemandsrose, τι σου έχουμε κάνει, μήπως την έχεις ψωνίσει εσύ από το πολύ iq;

 
At 5/24/2013 12:55:00 π.μ., Anonymous ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ said...

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΜΟΦΩΝΩΣ. Ο ΛΟΓΟΣ ΣΕ ΕΣΑΣ.

 
At 5/24/2013 02:15:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

σορυ αλλα τι κοινο εχεις εσυ με εναν ισλαμοφασιστα;

 
At 5/24/2013 05:50:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

J95 στο μπλογκ σου πριν το κλείσεις έλεγες ότι κάθε φορά που σε πιάνουν τα νεύρα σου επειδή προσπαθείς να κόψεις το τσιγάρο βρίσκεις κάποιους στο ίντερνετ και τους ταλαιπωρείς, εμείς μπορεί να είμαστε ψωνισμένοι όπως λες αλλά εσύ με το να γράφεις σε κάθε ποστ αριθμημένα κατεβατά με 1, 2, 3, ... 10 λόγους και να μας λες ότι δεν έχουμε λογικά επιχειρήματα υποτιμάς πρώτα τη δική σου νοημοσύνη

 
At 5/24/2013 08:48:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

allo ena oti na nai post

 
At 5/24/2013 09:15:00 π.μ., Anonymous Γκούσταβ φον Άσενμπαχ said...

1) ξέρεις πολλούς μουσουλμάνους με το όνομα Michael; Γιατί έτσι λέγεται ο κομμάτιας του βίντεο.

Arabic name: Mikhail
Miḫāʾīl / miḵāʼīl / Mikhāʼīl
Mankāʼīl منكائيل

http://en.wikipedia.org/wiki/Arabic_name

 
At 5/24/2013 09:59:00 π.μ., Blogger J95 said...

πιο πολύ θα έπρεπε να σε απασχολήσει γιατί εγκρίθηκε το προηγούμενο σχόλιό μου. :*

 
At 5/24/2013 11:19:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

τι τραγικο πρεπει να σου εχει συμβει ανωνυμε;επαναλαμβανεσαι.σταθερα

 
At 5/24/2013 12:50:00 μ.μ., Blogger Elias said...

Old, νομίζω πως πρέπει να το δεις λίγο διαφορετικά: ο δολοφόνος, απ’ ό,τι φαίνεται, ήταν λονδρέζος, παιδί υπερθρησκευόμενης οικογένειας (χριστιανικής), όπου στην εφηβεία του έκανε μια προσωπική επανάσταση, άρχισε να γίνεται βίαιος και να ακολουθεί διάφορους θρησκευτικούς χρυσαυγίτες, ενώ κήρυττε τακτικά εναντίον της Δύσης. Στο μανιφέστο του επιχειρούσε να ταυτιστεί με το Αφγανιστάν ενώ δεν ήταν από το Αφγανιστάν – και, μαθημένος στη λονδρέζικη ζωή, πολύ αμφιβάλλω αν θα μπορούσε ποτέ να ζήσει στην Ασία. Νομίζω πως απλά ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος έφτασε στο «μαϊντανός να γίνουν όλα».

Ίσως το συμπέρασμα εδώ να είναι πως η Δύση αναπτύσσει έναν αυτοκανιβαλισμό, τρώει τις δικές της σάρκες. Πως ο δυτικός πολιτισμός δεν έχει όλες τις απαντήσεις, αντίθετα δημιουργεί έναν αριθμό αποξενωμένων νέων, οι οποίο στρέφονται ενάντια στην δική τους κοινωνία – κι οι ίδιοι όμως κομμάτια αυτής της κοινωνίας. Ίσως να είναι πως ο θρσηκευτικός δογματισμός δεν έχει χρώμα, από χριστιανός μπορεί να γίνεις μουσουλμάνος, όμως ο δογματισμός δογματισμός. Νομίζω όμως πως ο τύπος θα σκότωνε κι ας μην ήταν η συμμετοχή των Άγγλων στις εκστρατείες του Μπους – κάποια άλλη δικαιολογία θα ‘βρισκε.

 
At 5/24/2013 12:55:00 μ.μ., Anonymous Βασίλης said...

Μια είναι η λύση: Η δύση να αφήσει την ανατολή στην ησυχία της, να μην χειραγωγούμε τις κυβερνήσεις τους και να αγοράζουμε τους φυσικούς τους πόρους (ορυκτό πλούτο, γεωργικά προϊόντα, μεταλλεύματα, μπαχαρικά κ.α.) σε ότι τιμή γουστάρουν οι ανατολίτες, αφού δικά τους είναι, αυτό είναι και το σωστό. Αν θέλει ο άραβας να σου πουλήσει 300 δολλάρια το βαρέλι ή να σου κλείσει τη στρόφιγγα με το αέριο, εσύ ως δύση να ρουφάς το αυγό σου όπως κάνεις και με τον Πούτιν που όταν αρχίζει τα ζοριλίκια το φυσάς και δεν κρυώνει.
Στο κάτω-κάτω δεν ήρθαμε στη ζωή (και) για να σκοτωθούμε, αλλά μόνο για να αγκαλιαζόμαστε, να κάνουμε έρωτα, φιλία, να γράφουμε ποίηση, να ακούμε jazz και πίνουμε μπάφους κουνόντας τις τζίβες μας πέρα δώθε. Το λέει ρητά και ξεκάθαρα το "Manual της Ζωής" στην σελίδα 42. Όλα τα άλλα είναι «αρρώστια» και «στρέβλωση». Όσοι δεν ενστερνίζεστε τον μαρξισμό και τις αταξικές ονειρώξεις όπου όλοι θα είμαστε αδελφωμένοι και θα μοιραζόμαστε ισότιμα τα αγαθά του πλανήτη «από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του», να προσέχετε όταν κυκλοφορείτε στον δρόμο. Αν σας κοπεί κανένας λαιμός από τη χατζάρα εξοργισμένο αφροασιάτη μετανάστη δεύτερης, τρίτης ή τέταρτης γενεάς, καλά να πάθετε ως σιωπηροί συνένοχοι και κλεπταποδόχοι που είστε. Γι αυτό σταματήστε να είστε μονόπλευροι. Κι αν δεν γίνετε μαρξιστές με το καλό, θα γίνετε με το άγριο. Οπότε εξυπνότερο είναι να γίνετε με το καλό.

 
At 5/24/2013 07:17:00 μ.μ., Blogger Robopsychologist said...

Η φράση "είμαι κατά της βίας" είναι "βαριά" φράση, τουλάχιστον αν κάποιος/α θέλει να είναι συνεπής με αυτά που λέει. Ο πασιφισμός ή οποιαδήποτε προσέγγισή του δεν έχει σχέση με την καταδίκη μόνο της βίας που "δεν εγκρίνω", ή της βίας που δε με απειλεί. Η καταδίκη της μισής βίας - αυτής που ενδεχομένως με απειλεί ή αυτής που ασκείται από "τους άλλους" είναι πραγματικά επιλογή στρατοπέδου, επιλεκτική ευαισθησία και μισή αλήθεια...

 
At 5/24/2013 08:19:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Hλία, όπως πάντα όσα λες έχουν βαρύτητα και διαύγεια. Θα μπορούσαν να ισχύουν παράλληλα με όσα λέω, χωρίς να τα αναιρούν, ωστόσο αν έπρεπε κι εγώ να διαλέξω μία και μόνη ερμηνεία, θα διάλεγα τη δική σου :)

 
At 5/24/2013 08:22:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

J95, το προηγούμενο σχόλιό σου εγκρίθηκε γιατί δεν έχω κόψει ποτέ σχόλιό σου. Εκτός κι αν ισχυρίζεσαι το αντίθετο.

 
At 5/24/2013 08:23:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Βασίλη, αν νομίζεις πως αυτό που λες κάνει κάτι διαφορετικό από το να εξηγεί αυτό που λέω κι εγώ, οκ, πάσο.

 
At 5/24/2013 10:17:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Ο Βασίλης είπε: " Όσοι δεν ενστερνίζεστε τον μαρξισμό ... να προσέχετε όταν κυκλοφορείτε στον δρόμο."

Γιατι; Αυτοί με τις "χατζάρες" διαβάζουν μυαλά πριν χτυπήσουν; Ή δημιουργεί ο μαρξισμός μαγικό invisible shield;

Όσο για το γεγονός ότι λέγεται Michael και γεννήθηκε χριστιανός, τι σημασία έχουν αυτά; Ήταν μουσουλμάνος όταν σκότωσε τον στρατιώτη, και ο ίδιος εξήγησε τα κίνητρά του. Το όνομα και η παλιότερη θρησκεία του δεν αλλάζουν τίποτα.

 
At 5/24/2013 10:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η κρίση είναι πολιτισμική και βαθύτατη, τα αίτια είναι άλλα και την ευθύνη την έχει τόσο η δύση όσο και το Ισλάμ

الله أكبر الله اكبر
الله أكبر فوق كيد المعتدي
الله للمظلوم خير مؤيدي
أنا باليقين وبالسلاح سأفتدي
بلدي ونور الحق يسطع في يدي
قولوا معي قولوا معي
الله الله الله أكبر
الله فوق المعتدي
God is greatest! God is greatest!
And God is greatest above plots of the aggressors,
And God is the best helper of the oppressed.
With faith and with weapons I shall defend my country,
And the light of truth will shine in my hand.
Say with me! Say with me!
God, God, God is greatest!
God is above any attacker.

Ο προφητικός Δημήτρης Λιαντίνης είχε μιλήσει για την κρίση του πολιτισμού μας και τα είχε πει όλα, διαβάστε τον ίσως μάθετε κάτι.
http://www.newvibe.gr/2013/05/dimitris-liantinis.html

 
At 5/25/2013 04:45:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Όσοι δεν ενστερνίζεστε τον μαρξισμό ... να προσέχετε όταν κυκλοφορείτε στον δρόμο."

Τα 'ορφανά του Στάλιν' μας απειλούν;
Τι ηλικίες γράφουν εδώ;

 
At 5/25/2013 01:38:00 μ.μ., Blogger costinho said...

Hey sit down and listen and they'll tell you when you're wrong.
Eradicate but vindicate as "progress" creeps along.
Puritan work ethic maintains its subconscious edge
As Old Glory maintains your consciousness.
There's a loser in the house, and a puppet on the stool,
And a crowded way of life, and a black reflecting pool,
And as the people bend, the moral fabric dies,
The country can't pretend to ignore its people's cries.
You are the government.
You are jurisprudence.
You are the volition.
You are juridiction.
And I make a difference too.

και τραγουδιστά

 
At 5/25/2013 04:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

If comments made a difference, they would be illegal.

 
At 5/26/2013 11:30:00 π.μ., Anonymous Βασίλης said...

@04:45
Το ύφος του προηγούμενου σχολίου μου ήταν ξεκάθαρα σκωπτικό αλλά μπλέξαμε τα μπούτια μας, μέχρι και ο old-boy κατέληξε να θεωρεί πως συμφωνεί με αυτό που είπα. Εδώ εκείνος την πατάει από καιρού εις καιρό με το ειρωνικό ύφος των αναρτησεών του που ορισμένοι τις θεωρούν κυριολεκτικές, εγώ θα την γλίτωνα;



 
At 5/26/2013 12:26:00 μ.μ., Blogger not_me said...

καλημερα σε ολους.

νομιζω οτι μπορουμε απλα για το γεγονος να πουμε οτι ταιριαζει η απολυτη αληθεια :
οπου υπαρχει δραση υπαρχει και αντιδραση .

τοσο απλο ειναι...

 
At 5/26/2013 03:14:00 μ.μ., Anonymous Βασίλης said...

@not_me καλημέρα και σε 'σένα. Ζητούμενο είναι πώς θα προστατευτείς από την αντίδραση χωρίς να καταλήξεις να λες χριστιανικές ή μαρξιστικές γελοιότητες με το τσουβάλι.
Πώς δηλαδή θα μετριάσεις τη δράση, πώς θα την κουλαντρίσεις, πώς θα την καλιμπράρεις, χωρίς δρας σαν σιχαμένος φασίστας αλλά ούτε και να μιλάς σαν λοβοτομημένος χίπης. Κι αν έχεις παρατηρήσει τελικά δεν είναι καθόλου απλό.

 
At 5/26/2013 03:40:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Bασίλη, κατάλαβα τι είπες και πώς το εννοούσες. Το ποστ μου λέει πως δεν υπάρχει η δημοκρατία σε αντιδιαστολή με την τρομοκρατία, ούτε ο νόμος σε αντιδιαστολή με το έγκλημα. Υπάρχει η Δύση και η μη Δύση, και πως για να παραμένει η Δύση από πάνω έχει κάνει και μια σειρά από εγκλήματα, όχι για το καλό της ανθρωπότητας και του πολιτισμού, αλλά για το δικό της καλό. Περίπου το ίδιο λες κι εσύ, αλλά από άλλη οπτική γωνια.

 
At 5/26/2013 08:38:00 μ.μ., Blogger Prokopis Doukas said...

Old μου, η Δύση βεβαίως έχει κάνει τεράστια εγκλήματα, όπως όλοι οι ισχυροί στην ιστορία. Και τα πρόσφατα τα έχουμε καταδικάσει, και τους πολέμους και τα χημικά στη Φαλούτζα και τα Γκουαντάναμο και την κατάργηση του δικαίου από τον Μπους.

Γι αυτό και το ποστ σου δεν έχει κανένα νόημα, μη σου πω κάνει και κακό, γιατί αναπόφευκτα βάζει στη ζυγαριά (για να το μετριάσει τελικά) ένα έγκλημα *φανατικής επιδεικτικής φρικαλεότητας*, που έγινε ακριβώς ακριβώς για να τρομοκρατήσει. Και η (εκ του θρησκευτικού ή άλλου φανατισμού εκπορευόμενη) τρομοκρατία είναι μορφή "ανωτέρας" βίας, όπως είναι και η γενοκτονία και άλλα χιτλερικά.

Δεν θα τη μετριάσουμε (με κανέναν έμμεσο τρόπο, έστω και ελαφρά), υπενθυμίζοντας οτι στις χώρες τους γίνεται εισβολή και θάνατος, για οικονομικά ή άλλα συμφέροντα. Οι συμψηφισμοί κάθε είδους και τα "οφθαλμόν αντί οφθαλμού", "δράση-αντίδραση" κλπ είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, απολύτως ανώριμες προσεγγίσεις, που ταιριάζουν μόνο στη λογική των κυβερνήσεων του Ισραήλ. Σε αυτές τις λογικές βασίζονται και οι ακροδεξιές εξισώσεις "γεμίσαμε μαύρους που μας κλέβουν, χτυπάμε μαύρους"..

 
At 5/26/2013 08:59:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Προκόπη, και κατ΄ εμέ το να εξισώνουμε τη γενοκτονία με την τροομοκρατία (από όποιον φανατισμό κι αν προέρχεται) είναι φάουλ, το ίδιο ή και μεγαλύτερο από το τυχόν φάουλ που συνιστούν οι συμψηφισμοί ;)
Θέλω να πω δηλαδή πως μια γενοκτονία είναι μια γενοκτονία και τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί της, αν όχι για οποιονδήποτε άλλο λόγο, πάντως για λόγο σεβασμού στον αριθμό των ανθρωπίνων ζωών που εξ ορισμού προϋποθέτει ως απώλεια.
Από εκεί και πέρα γιατί ο φανατισμός του κάθε είτε βέρου ιδεολόγου είτε ψυχάκια είτε κάτι ανάμικτο, να συνιστά μορφή «ανώτερης» βίας από τους υπολογισμένους οργανωμένους επιθετικούς πολέμους της Δύσης; Γιατί λέμε στον εαυτό μας ότι το ένα είναι τόσο χειρότερο από το άλλο; Δεν προσπαθώ να πω πως είναι συγχωρητέο αυτό που έκαναν στο Λονδίνο. Το αντίθετο λέω και είμαι σαφής. Πως ασυγχώρητο είναι και ό,τι έγινε στο Ιράκ πχ

 
At 5/26/2013 11:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Γιατί λέμε στον εαυτό μας ότι το ένα είναι τόσο χειρότερο από το άλλο;"

Το λέμε γιατί στην μεγαλύτερη εικόνα των πραγμάτων, ισχύει πάντοτε πως το να αδικείσαι είναι χειρότερο από το να αδικείς. Εδώ και εκατομμύρια χρόνια, από τότε που προέκυψε η πρώτη σιαγόνα στην πλάση. Πόσο μάλλον όταν εσύ αδικείς εξ’ αποστάσεως δια αντιπροσώπων και ο άλλος σε αδικεί με τα ίδια του τα χέρια μεσ’ τη μέση του δρόμου.

 
At 5/27/2013 06:13:00 π.μ., Anonymous sarcastaball said...

https://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/aWQVn0A_700b_v1.jpg

 
At 5/27/2013 02:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γιατί έιναι απαραίτητο να αναφερθεις στο Ιράκ η σε κάτι παρομοιο;

Δεν μπορείς να περιοριστεις στη φρικαλέοτητα του ίδιου του γεγονότος, αφού ενιωσες την ανάγκη να κανείς πόστ για αυτό; Επρεπε να συμψηφισεις οπωσδήποτε;

 
At 5/27/2013 06:28:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

"Επρεπε να συμψηφισεις οπωσδήποτε;"

Τον συμψηφισμό τον έκανε ο δολοφόνος του στρατιώτη. Άρα και μόνο σ'αυτό το περιστατικό αν περιοριζόταν κάποιος, θάπρεπε να τον αναφέρει.

Αλλά και να μην τον έχει κάνει αυτός, με ποιά λογική συζητάς μόνο το Β αν πιστεύεις ότι είναι απόρροια του Α χωρίς να αναφέρεις το Α; Συζητάς την μιζέρια της ανεργίας στην Ελλάδα χωρίς να αναφέρεις τα αίτιά της; Ή το μαχαίρωμα ενός μετανάστη εδώ χωρίς να αναφέρεις τον νεοφασισμό που μεγαλώνει γύρω μας;

 
At 5/27/2013 09:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ΒΑΠ

Μόνο που, ξέρεις, επειδή τα πάντα είναι απόρροια των πάντων, τότε θα πρέπει να συζητήσεις και την αιτία της ανόδου του νεοφασισμού. Ύστερα την αιτία της αιτίας. Ωραίο χόμπι, δε λέω, αλλά όχι τη στιγμή που μας κυνηγάνε τον ναργιλέ. Τον καθένα ό,τι τον κυνηγάει δηλαδή. Αν εσένα σε κυνηγάνε οι φασίστες, τους αντιμετωπίζεις με κουτουλιές, δεν αρχίζεις φιλοσοφική συζήτηση περί ντετερμινισμού. Και καλά κάνεις. Τον άλλον τον κυνηγάνε οι τρομοκράτες. Τον παρ’ άλλον οι παράνομοι μετανάστες. Αυτούς γιατί τους καλείς πονηρά να κάνουν βουτιά στις αιτιοκρατικές διαδικασίες και να μπλέξουν σαν τον παπά στα βάτα ενώ εσύ ξεκινάς βολικά από τον φασισμό ως αφετηρία άνετος και ωραίος;

 
At 5/27/2013 10:32:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Ο κόσμος πράγματι δεν είναι απλός, και συμφωνώ ότι υπάρχει αλληλουχία αιτιών για όλα. Προτιμότερο όμως, κατά την γνώμη μου, να κυνηγάς τις αιτίες, και να ρωτάς σε ποιό μέρος της αλυσίδας μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση για να καλυτερέψουμε τον κόσμο, παρά να λες απλά -- Α, κάποιος μαχαίρωσε κάποιον άλλον, τι φρίκη, και να το αφήνεις εκεί.

 
At 5/27/2013 11:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΒΑΠ Οπότε στις πολύ δύσκολες στιγμές, πρέπει να ζυγίζουμε όσο πιο έξυπνα γίνεται ανάμεσα σε πρακτικότητα και ηθική. Γιατί όταν ο ένας κατηγορεί τον άλλον για ωμό κυνισμό και κρατάει την ηθική όλη για πάρτη του, κάποια στιγμή υπάρχει κίνδυνος να ακούσει «ε κράτα την ηθική γερά μη σου φύγει, προσωπικά στην δική μου σφαίρα πραγμάτων έχω άλλες προτεραιότητες να ιεραρχήσω» και μια τέτοια εξέλιξη έχει πάντοτε αρνητικές συνέπειες για όλους και λερώνονται οι πάντες. Δύσκολα πράγματα, όντως.

 
At 5/28/2013 01:07:00 μ.μ., Anonymous Αλλος Ανωνυμος said...

Βαπ, έιναι άλλο το να αναγνωρίζει κανείς τους ποικίλους και αλληλοσυνδεομενους παράγοντες που ενδεχομενωςκαθόρισαν τη γέννηση ενός γεγονότος, και εντελώς άλλο το να τους χρησιμοποιεί ως άλλοθι, προκειμένου να σχετικό ποιησει απόλυτες έννοιες όπως η αξία της κάθε μιας ανθρώπινης ζωής.

Τι δεν καταλαβαινεις;

 
At 5/28/2013 09:16:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

"Οπότε στις πολύ δύσκολες στιγμές, πρέπει να ζυγίζουμε όσο πιο έξυπνα γίνεται ανάμεσα σε πρακτικότητα και ηθική."

Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό, αλλά αν νομίζεις ότι η αναζήτηση αιτιών συνεπάγεται ανοχή του εγκλήματος τότε λέω απλά ότι κανείς, εδώ τουλάχιστον, δεν υποστήριξε αυτό. Επίσης: η ηθική, όταν δεν την εκλαμβάνεις σαν κάτι αυθαίρετο που κατέβασε ο προφήτης από το βουνό, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας οργανωμένος τρόπος με τον οποίο υποστηρίζεται και προωθείται η πρακτικότητα. Δηλαδή αποσκοπεί στο να δημιουργήσει έναν κόσμο που εγώ, εσύ, τα παιδιά μας, κτλ., μεγιστοποιούμε τις πιθανότητες να ζήσουμε καλά και με ασφάλεια. Και το ότι μπορεί να υπάρχουν πολλαπλά ηθικά συστήματα δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να διαλέξεις.

"...και εντελώς άλλο το να τους χρησιμοποιεί ως άλλοθι...".

Ίδια απάντηση: Αν νομίζεις Άλλε Ανώνυμε ότι κάποιος εδώ προσπάθησε να δώσει άλλοθι στο έγκλημα του Λονδίνου, δεν νομίζω ότι διάβασες προσεκτικά.

 
At 5/28/2013 11:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πρωτη φορα σχολιαζω γιατι αυτο ειναι τοσο ευκολο σχολιο, τοσο απλο, τοσο τραγικο κλπ : Αλλε ανωνυμε πιστευεις πραγματικα οτι η ανθρωπινη ζωη εχει απολυτη αξια; Σε ποιο συμπαν ζεις και τι δεν καταλαβαινεις;
Φυσικα οι αποψεις ειναι σαν τις κ. ο καθενας δικαιουται απο μια. Οποτε στο μυαλο του καθενος εχει η ανθρωπινη ζωη ο,τι αξια θελεις.
Στην πραγματικοτητα ομως...
στην πραγματικοτητα ειπα...οχι στον κοσμο σου...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home