Παρασκευή, Μαΐου 17, 2013

Σαμαρική ΝΔ: το πλυντήριο του νεοναζισμού

Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, υπήρξε παγκοσμίως μια ιδεολογία που θεωρήθηκε απόλυτο ταμπού, υπήρξε παγκοσμίως μια ιδεολογία που ταυτίστηκε με το απόλυτο κακό: ό,τι ήταν ναζιστικό δεν μπορούσε να σχετικοποιηθεί.
Στην Ελλάδα των ημερών μας, ίσως ακόμη πιο εντυπωσιακό και από τα ποσοστά και την απήχηση του νεοναζιστικού γκρουπ, είναι το γεγονός πως στο ναζισμό εκχωρήθηκε ένα νέο στάτους: δεν είναι πια το απόλυτο κακό, είναι ένα σχετικό κακό, είναι ένα κακό που συμψηφίζεται, είναι το ίσο από τα δύο κακά.
Το ΠΑΣΟΚ πέθανε χρεωνόμενο όλα τα στραβά της μεταπολίτευσης, χρεωνόμενο τη διαφθορά και τις δομικές αντιφάσεις του, χρεωνόμενο την παράδοση της χώρας στην τρόικα.
Ό,τι κι αν του καταλογίσει η Ιστορία όμως, θα σταθεί τελικά επιεικέστερα απέναντί του, από ό,τι στη ΝΔ, που ενώ είχε κι αυτή κανονικά πεθάνει, νεκραναστήθηκε ως όχημα που θα μας κρατούσε στην Ευρώπη και, ως ζόμπι πλέον, μετατρέπεται από θέση κυβερνητικής εξουσίας σε πλυντήριο του ναζισμού, αρχίζοντας να κλείνει με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα το μάτι στο νεοναζιστικό γκρουπ, μέχρι το κλείσιμο του ματιού να γίνει τικ, σαν εκείνο το παλιό του Κασιδιάρη.

10 Comments:

At 5/18/2013 07:19:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Λάθος πρώτο:
Παραγνωρίζεις ότι η κυβέρνηση της Ελλάδος για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας είναι τρικομματική και όχι νεοδημοκρατική, αποδεικνύοντας ότι στα δύσκολα συμβιβάστηκαν και συνεργάστηκαν για τα κεκτημένα μικροπολιτικά τους συμφέροντα, δηλαδή δεν κάνει "κουμάντο" μόνο ένας. Μάθε λοιπόν να αποδίδεις ευθύνες σε όλους και όχι μόνο όπου σε συμφέρει.

Λάθος δεύτερο:
Παραγνωρίζεις ότι η ιστορία της ανθρωπότητας μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο δεν περιορίζεται μόνο στην Ευρώπη, τη γενέτειρα του Ναζισμού, του Κομμουνισμού και πολλών άλλων -ισμών, αλλά αποτελείται από πολλές άλλες χώρες που ο Ναζισμός καμουφλαρισμένος ως δικτατορία (ακόμα και με στελέχη των Ναζί) άνθησε και θέριεψε. Μπορώ να σου αναφέρω αρκετά παραδείγματα, ιδίως στη Λ.Αμερική, αλλά τα γνωρίζεις ήδη, για να μη μιλήσω για τη Συρία. Εξάλλου το καλύτερο επιστημονικό δυναμικό της ναζιστικής Γερμανίας ενσωματώθηκε στις ΗΠΑ, όπου συνέχισε όλα τα πειράματά του, ακόμα και ευγονικής, ανεχόχλητο. Το μόνο που άλλαξε στα πειραματόζωα των Ιδρυμάτων Συγκέντρωσης ήταν η εθνικότητά τους. Μάθε λοιπόν να βλέπεις το δάσος και όχι μόνο το δέντρο.

Λάθος τρίτο:
Παραγνωρίζεις ότι μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η ανθρωπότητα ήταν διπολική, για να μην πω τριπολική εάν λάβεις υπόψιν σου και το κίνημα των ανεξάρτητων που όμως δε διαδραμάτιζαν ουσιαστικό ρόλο. Το να συμμερίζεσαι μόνο την ιστορική σκοπιά της παρούσας φάσης, δηλαδή αυτή που προβάλλουν οι ισχυροί, είναι σαν να ξαναγράφεις όλη την ιστορία στο πόδι. Ο Χίτλερ δεν ήταν ποτέ το απόλυτο κακό, διότι αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες που δαιμονοποιούν καρικατούρες ανθρώπων. Μάθε λοιπόν να ξεχωρίζεις τη διαφορά ιστορικής αφήγησης και φτηνής προπαγάνδας για τις μάζες.

Λάθος τέταρτο:
Η μεταπολίτευση δεν πέθανε, διότι αυτοί που την αποτελούσαν συνεχίζουν να απαρτίζουν την κυβέρνηση και τα έδρανα του κοινοβουλίου. Ούτε το Πασόκ πέθανε, ούτε η ΝΔ, ούτε η ρεβιζιονιστική αριστερά, ούτε καν το ΚΚΕ. Όλοι επιβίωσαν με λιγότερες δυνάμεις, ήτοι λιγότερους ψηφοφόρους. Το σύστημα επιβίωσε με την ψήφο του (γηρασμένου) πληθυσμού των ψηφοφόρων του, οι οποίοι προτίμησαν τα συνταξιοδοτικά κεκτημένα τους ακόμα και κουτσουρεμένα, αποδεικνύντας ότι είναι ραγιάδες και προσκυνημένοι. Όσο για τη ΧΑ αποτελείται από τους ήδη υπάρχοντες μικροαστούς κρυφοφασίστες που πάντα συναντούσαμε στην καθημερινότητά μας και πλέον εκδηλώθηκαν, όπως και από μεγάλο αριθμό των Σωμάτων Ασφαλείας που φασιστοποιήθηκαν, καθώς και μικρό αριθμό νεών ανθρώπων που θέλουν ριζική αλλαγή, χωρίς να ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει Ναζισμός, Φασισμός και άλλοι -ισμοί. Μάθε λοιπόν να κρίνεις την πολιτική πραγματικότητα με στοιχειοθετημένο τρόπο, βασισμένος στα δεδομένα του παρόντος, χωρίς περιττές υποθέσεις.

 
At 5/18/2013 07:20:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Λάθος πέμπτο:
Η εξουσία δεν αποτελείται από μοχθηρές καρικατούρες σε σκοτεινά δωμάτια και αλλα τέτοια γλαφυρά των ταινιών, αλλά από ισχυρές μειονότητες με βιτρίνα αχυρανθρώπων, δηλαδή από ομάδες που έχουν δύναμη είτε επειδή κατέχουν τα μέσα παραγωγής είτε επειδή ελέγχουν το εμπόριο ή το παρεμπόριο, και ασκούν πιέσεις με διάφορους τρόπους για την επίτευξη της ατζέντας τους. Η ομάδα προπαγάνδας της ΝΔ, η ευφημιστικά επονομαζόμενη και ομάδα αλήθειας, χρησιμοποιεί απλές διαφημιστικές μεθόδους που γνωρίζει και ο τελευταίος πρωτοετής φοιτητής και παρακολουθούμε όλοι καθημερινά στην TV, για να διαφοροποιήσει αυτό που πουλάει στους ψηφοφόρους της. Σχεδόν τα ίδια κάνουν όλοι, τα ίδια έκανε και ο Λαλιώτης επί δεκαετίες όταν μιλούσε για σκληρό ροκ και για φάντασμα της δεξιάς. Τα ίδια κάνει και το ΚΚΕ (τα έχει παραδεχτεί πρώην Γ.Γ. του κόμματος). Εάν δεν το κάνουν, θα ζημιωθούν από τις συνέπειες της προπαγάνδας των αντιπάλων. Τόσο ισχυρή είναι η προπαγάνδα, όπως διαπίστωσε πρώτος ο Άντολφ, μιλώντας για τη Μ.Βρετανία μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Η κυβέρνηση πολύ απλά χρησιμοποιεί τη ΧΑ, όπως τη βολεύει, όπως ακριβώς το Πασόκ χρησιμοποιούσε τα λοιπά δημοκρατικά ρετάλια της αριστεράς και τους γνωστούς αγνώστους κατά το δοκούν. Ο ένας χρησιμοποιεί τον άλλον και ο καθένας κάνει το κομμάτι του μέχρι εκεί που τον παίρνει. Κάπως έτσι χρησιμοπιούσαν και το Καρατζαφέρη και μετά οταν δεν τους βόλευε τον εξαφάνισαν. Άσε λοιπόν τις νομιμοποιήσεις και κατάλαβε επιτέλους πως λειτουργεί η εξουσία.

Λάθος έκτο:
Ο Ν.Γ.Μιχαλολιάκος ήταν είναι και θα είναι άνθρωπος των μυστικών υπηρεσιών και έχει τόση σχέση με το ναζισμό, όση το ΚΚΕ με το σοσιαλισμό. Κάθε μήνα επί συναπτά έτη τον είχαν στο pay roll, επειδή ήταν ο καταλληλότερος άνθρωπος για τη δουλειά λόγω της προϋπηρεσίας του, με σκοπό να ελέγχει τον εθνικιστικό χώρο, βάζοντας στο μαντρί όποιον σήκωνε κεφάλι. Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα, ο βίος και η πολιτεία του γνωστός (ιδίως όσα έκανε, οδηγώντας άνθρωπο σε αυτοκτονία, όταν πάσχιζε με νύχια και με δόντια να διοριστεί στο γραφείο Προστασίας Πολιτεύματος), ψάξε και διαβασέ τα. Μάθε λοιπόν να διαβάζεις την πραγματικότητα και όχι τις ετικέτες της.

Συμπέρασμα:
Όπως σου λένε και οι άλλοι, για άλλη μια φορά λαϊκίζεις.

 
At 5/18/2013 12:42:00 μ.μ., Anonymous το σόϊ του μπρους λι said...

Η φασιστοσυμμορία από τη μια και η τρου-τιμ του antonis_ από την άλλη παίζουν μπάλα ανενόχλητοι στον ελληναράδικο πολιτισμικό βούρκο.
Στην έδρα τους δηλαδή!
Γι'αυτό και ο σέλινας γοητεύεται τόσο από το saxess stori τους..
http://kato-kefali.blogspot.gr/2013/05/saxess-stori.html

 
At 5/19/2013 12:21:00 μ.μ., Anonymous Ας μη βγάζουμε τα μάτια μας said...

Όπως και ονομάσουμε την επιβολή αντιδημοκρατικής πρακτικής ,Ναζισμό, χούντα, πλήρωσε κορόιδο, υπερπατριωτισμό ,πίστευε και μη ερεύνα, υπερφορολόγησε για να σώσουμε τον φτωχό τραπεζίτη ,κυβέρνηση τρικομματική με τα τσιράκια της ,φωτισμένους αλάθητους ηγέτες, παγκόσμιο καπιταλισμό[βγάλε έξω την Μαριναλέντα],Υποταγή στους Ρωμαίους[ΗΠΑ], είναι χέσε ψηλά και αγνάντευε.
Είτε κάνεις ανάλυση τύπου βαριέμαι [Old Boy],γιατί δεν πιστεύω ότι είσαι λαϊκιστής , η εξαιρετική όπως εσένα - At 5/18/2013 07:19:00 π.μ., Anonymous[ συμφωνώ εκτός από το λαϊκιστής] -πείτε μου που να στρέψω το βλέμμα έστω και αν χρειάζεται να βάλω το χέρι πάνω από τα μάτια για να δω φως ;
Γιατί κακά τα ψέματα , αρκετοί ξέρουμε που το πάνε και πως το πάνε .Πως τους ξεφορτωνόμαστε με κλωτσιά στον πισινό είναι ζητούμενο .
Πόσα παπούτσια θα λιώσουμε ακόμα στο δρόμο αντέχοντας χλιμίτζουρες , που έρχονται από κομματικό καθήκον η για το θεαθήναι , χάρη της ενότητας της ποσότητας και της ελπίδας , που πεθαίνει τελευταία ;

 
At 5/19/2013 06:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ο μυθος της μαριναλεντας πρεπει καποτε να σταματησει, με τις επιδοτησεις της ευρωπης φτιαχνω και εγω σοσιαληστικες ουτοπιες.οταν τον ρωτησαν τον κοκκινο προεδρο της κοινοτητας για τις επιδοτησεις μασαγε τα λογια του

 
At 5/19/2013 08:12:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"...πείτε μου που να στρέψω το βλέμμα έστω και αν χρειάζεται να βάλω το χέρι πάνω από τα μάτια για να δω φως"

Έχεις ακούσει για τον Καζάκη; Κατ'εμέ η μοναδική αξιόλογη παρουσία στην αντιπροσωπευτική μας «δημοκρατία». Οι οικονομικές του γνώσεις είναι απαράμιλλες και νομίζω ότι αξίζει να διαβάσεις τα κείμενά του και, εάν συμφωνείς με αυτά που λέει, να τον υποστηρίξεις. Η προσπάθεια των ΜΜΕ να μην ακουστεί ήταν απερίγραπτη. Εγώ στις δημοτικές είχα ψηφίσει Αμυρά και στις βουλευτικές Καζάκη. Ακόμα και σήμερα δε το μετάνιωσα. Στα 40φεύγα μου δεν έχω αυταπάτες πια, το όνειρο της αμεσοδημοκρατίας ξέφτίζει όσο περνάνε τα χρόνια, ό,τι μπορεί να ανακόψει το ρεύμα της deptocracy παγκοσμιοποίησης είναι καλό.

 
At 5/19/2013 09:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ολντ, νομίζω έχεις χάσει την επαφή με το λαό, η ζωή σε προσπερνάει και εσύ λαικίζεις από τα ανάκτορικά σου προάστια. 100 χρόνια από τώρα τα κείμενα του Πιτσιρίκου θα απεικονίζουν με ακρίβεια την ελληνική πραγματικότητα γιατί έχουν πιάσει τον παλμό της κοινωνίας και εκφράζουν το λαικό συναίσθημα της μεταπολιτευτικής γενιάς που ασφυκτιά. Τα δικά σου σχόλια όζουν καμαρίλα, τα δικά του άρθρα με επιστολές αναγνωστών/ριών μυρίζουν έρωτα και απόγνωση. Ο Πιτσιρίκος είναι η φωνή μιας ολόκληρης γενιάς.

 
At 5/19/2013 10:03:00 μ.μ., Blogger J95 said...

Ξέχασες να αναφέρεις μέσα στο ποστ έστω και μισό επιχείρημα που να δικαιολογεί το συμπέρασμα που έχεις βάλει με γιγάντια γράμματα στον τίτλο.

 
At 5/20/2013 05:38:00 μ.μ., Anonymous sC. said...

Πέρα από πλυντήρια και έγνοιες για λαϊκισμό η κατάσταση έχει ως καταγράφεται στην καρδιά του κειμένου του OB:

1. για τον μέσο ευρωπαίο και αμερικανό πολίτη ο ναζισμός υπήρξε όντως το απόλυτο κακό, που όμοιό του δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει.

2. η ΝΔ συστηματικά, επιμελώς και εξοργιστικά μιλάει και δίνει γραμμή στα ΜΜΕ για την ισότητα των δύο άκρων και η τακτική αυτή δεν αποσκοπεί, βέβαια, στο να μπερδέψει τους ψαγμένους και τους υποψιασμένους.

Άρα, οι άνθρωποι δεν πρόκειται να δειλιάσουν μπροστά σε ο,τιδήποτε για λίγες ψήφους παραπάνω.

----

Το κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η προπαγάνδα αυτή της "εξίσωσης" ξεκίνησε βολικά με τις κατηγορίες για ανέχεια ή συμμετοχή και των δύο "άκρων" σε ταραχοποιές ομάδες, που δρουν με διαφορετικά μεν κίνητρα και μέσα αλλά με ένα κοινό αποτέλεσμα: επιθετικότητα και καταστροφή. Και δεν είναι πολύς ο καιρός που ο ΣΥΡΙΖΑ (εγκλωβισμένος ή όχι) σφύριζε αδιάφορα σε δράσεις αυτού του τύπου.

 
At 5/22/2013 04:29:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εισαι συριζαιος?

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home