Πέμπτη, Μαΐου 02, 2013

Για τη νομιμότητα

Δεν υπάρχει καμία γενική και αφηρημένη έννοια νομιμότητας, όπως τουλάχιστον την εννοούν. Η νομιμότητα όπως την εννοούν είναι η τυπολατρεία η ίδια και τελικά η υποκρισία η ίδια, το όχημα επιβολής εξουσίας με την τήρηση δύο μέτρων και δυο σταθμών. Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν κατεξοχήν σε αυτούς που θέλουν να δώσουν συσσίτια.  Το να δίνεις συσσίτιο είναι πιο νόμιμο από όποια παραίσθηση μεγαλείου έχει ο Καμίνης. Ο δημόσιος χώρος δεν εκχωρήθηκε σε κανένα πρωθυπουργό, πολύ περισσότερο σε κανένα δήμαρχο. Ο δημόσιος χώρος παραμένει δημόσιος. Υπάρχουν περιορισμοί και κανόνες, σύμφωνοι, αλλά πάντως δεν τους εκλέγουμε για να πούνε αν δικαιούμαστε να βγούμε έξω και να μοιράσουμε φαγητό σε αυτούς που δεν έχουν. Τους εκλέγουμε για να υπερασπιστούν εκτός των άλλων και τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και η δημοκρατία πλήττεται όχι από την «κατάληψη δημοσίου χώρου» για να δώσεις φαϊ στον Έλληνα, αλλά από την «κατάληψη δημοσίου χώρου» για να μη δώσεις φαϊ στον μη Έλληνα, από την κατάληψη δημοσίου χώρου για να δώσεις ένα ακόμη μήνυμα ρατσισμού και φυλετισμού. 

5 Comments:

At 5/02/2013 06:45:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

...και η δημοκρατία πλήττεται όχι από την «κατάληψη δημοσίου χώρου» για να δώσεις φαϊ στον Έλληνα, αλλά από την «κατάληψη δημοσίου χώρου» για να μη δώσεις φαϊ στον μη Έλληνα, από την κατάληψη δημοσίου χώρου για να δώσεις ένα ακόμη μήνυμα ρατσισμού και φυλετισμού.

Πιθανώς να μην έχω καταλάβει σωστά ή να μου έχει ξεφύγει κάτι στην όλη ιστορία αλλά τι διαφορετικό έχουν πει ο Καμίνης και η Πολιτεία στη συγκεκριμένη περίπτωση; Δεν απαγορεύτηκε η δράση της ΧΑ, με τη λογική να μη γίνει ρατσιστικό χάπενινγκ μπροστά από το κοινοβούλιο; Να πω την αλήθεια προσωπικά δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να απαγορεύονται τα ρατσιστικά χάπενινγκς ακόμα και κοντά σε χώρους με συμβολικό βάρος, πάντως από ότι ξέρω αυτό ακριβώς απαγορεύτηκε και όχι κάτι άλλο.

 
At 5/02/2013 07:16:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Οκ, μόλις είδα στο δελτίο του ΣΚΑΪ τον Καμίνη να λέει ότι γενικώς δεν θέλει να δίνει άδεια σε συσσίτια στο Σύνταγμα. Κακώς, νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο να εκθέσεις πολιτικά κάποιον, οποιονδήποτε, που θα πάει να δώσει συσσίτια ειδικά στο Σύνταγμα, γιατί είναι προφανής σε αυτή την περίπτωση η επικοινωνιακή διάσταση της δράσης.

 
At 5/03/2013 09:26:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλα είσαι φιλοσοφος! Έτσι ακριβώς ειναι, δεν αντέχεται το 50-50 του Καμίνη και των λοιπών θιασωτών της αστικής "νομιμότητας". Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στις φωτισμενες συλλογικότητες μας και όχι σε "δημοκρατικά" εκλεγμένα όργανα και αλλα ηχηρά παρόμοια. Στις πλατείες τιμούμε το Λαμπρο Φουντα, στις ακαδημίες κρεμαμε τη μαύρη και την κόκκινη σημαία, η βίλα θα γίνει ο τάφος του Καμίνη, απολειφαδι της Βαιμάρης, θα σαρωθεις. Επιτέλους ας τελειώνουμε με τις ουδετεροτητες, τις νομιμότητες και τις ίσες αποστάσεις, νόμος ειναι το δικό μας δίκιο.
Kronstadt13

 
At 5/05/2013 11:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αυτα να τα βλεπεις εσυ old που τον προμοταριζες πριν εκλεγει, τοτε που δεν ειχες ακομα "ριζοσπαστικοποιηθει"

 
At 5/06/2013 12:49:00 π.μ., Blogger J95 said...

προκειμένου:

1) να αποφύγετε να δώσετε πόντους στον πολιτικό ανταγωνιστή ΔΗΜΑΡ
2) να αποφύγετε να καταδικάσετε ρητά τον πολιτικό ανταγωνιστή της ΝΔ.
3) να αποφύγετε να πάρετε θέση υπέρ του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας

αρπαχτήκατε από το δήθεν δικαίωμά σας να διοργανώσετε συσίτια που στο κάτω κάτω ούτε μισό συσίτιο δεν έχετε διοργανώσει τα τελευταία 3 χρόνια καραγκιόζηδες.

και κάπου εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σαφές ότι δεν έχει πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή επειδή είναι παράνομη ή αντιδημοκρατική, αλλά απλά επειδή δεν είναι μαζί του.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home