Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2011

Seductive Default

Live your default in Greece.

Βαφτίστε την όπως θέλετε, αγορές· και χρεοκοπία να την πείτε, πρόκειται για μια χρεοκοπία όνειρο, μια χρεοκοπία να την πιεις στο ποτήρι, μια χρεοκοπία θριαμβευτική, μια χρεοκοπία που δεν θα είχε καταστεί δυνατή δίχως τις άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης και τις σοφές οικονομικές κατευθύνσεις που χάραξε η τρόικα πέρσι, επικαιροποιώντας τες και ελέγχοντάς τες άλλωστε διαρκώς, μην τυχόν και ξεφύγει το πράγμα.
Και το πράγμα δεν ξέφυγε. Η καταστροφή απεφεύχθη: χρεοκοπήσαμε.
Η σωτηρία μας από την περσινή σωτηρία ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχυ. Τι θα απαιτηθεί για να σωθούμε από την αποψινή σωτηρία; Ποιό θα είναι το επόμενο άλμα; Η ανάκτηση του εθνικού μας νομίσματος; Και μετά; Τι θα απομείνει να χαρούμε; Για τι θα απομείνει να θριαμβολογήσουμε; Για την επιστροφή στην ανταλλακτική οικονομία; Για την ξεανακάλυψη του τροχού; Για τον Ξεπρομηθέα Δεσμώτη; Για το Βang Big;

8 Comments:

At 7/22/2011 03:01:00 μ.μ., Blogger an said...

O Παπανδρέου ο Γ΄δήλωσε σήμερα ότι απαλλάχτηκε ο λαός από το βραχνά της χρεωκοπίας

Πρέπει να είναι όπως ο πεθαμένος που απαλλάσσεται από το βραχνά του φόβου του θανάτου

 
At 7/22/2011 05:42:00 μ.μ., Blogger the writer said...

Εδώ και καιρό έχουμε χρεοκοπήσει, αλλά είμαστε σιγανοπαππαδιές και το κρύβουμε. Λες και δεν θα το καταλαβαίναμε μόνοι μας...

 
At 7/22/2011 06:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

XΡΕΟΚΟΠΙΑ...΄ΓΚΟΥΡΜΕ΄ !

 
At 7/22/2011 07:46:00 μ.μ., Blogger Auslaender said...

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξελίσσεται στους νεκρούς της "6ης Αίσθησης" που δεν έχουν αίσθηση πως είναι νεκροί

 
At 7/23/2011 04:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Οτι πιο εύκολο είναι να γαντζωνόμαστε από τις κουβέντες των πολιτικών και να τις χρησιμοποιούμε ως άλλοθι.

Λες και δε ξέρουμε ότι οι πολιτικοί (και ειδικά στην Ελλάδα) προσπαθούν να παρουσιάσουν τα πράγματα ωραιοποιημένα.
Λες και δε ξέρουμε ότι αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού τους.

Περίμενε στ' αλήθεια κανείς στις εκλογές του 2009 να βγει ο Παπανδρέου και να περιγράψει τη ζοφερή πραγματικόητητα ως έχει?
Το "λεφτά υπάρχουν" ήταν μια φράση που κακώς την είπε (αν και ο ίδιος, μίλαγε για τα λεφτά που το κράτος χάνει λόγω φοροδιαφυγής και διαφθοράς).
Το ότι η πολιτική όμως γίνεται με όρους μάρκετινγκ τώρα το αντιλήφθηκαν όλοι και μάλιστα άνθρωποι νοήμονες και υποψιασμένοι?
Κι αν ο Παπανδρέου προεκλογικά είπε ότι "λεφτά υπάρχουν", παράλληλα μιλούσε για αποκρατικοποιήσεις, για λιγότερο εν γένει κράτος, για προώθηση στην επιχειρηματικότητα. Φυσικά λόγια γενικόλογα από έναν πολιτικό, που απέχουν αρκετά από το να γίνουν πράξη, που όμως έδιναν μια αίσθηση για το που πάει το πράγμα, σε συνδυασμό με το ότι ήταν κοινό μυστικό ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός και τα παραποιημένα στοιχεία που δίνονταν σχετικά με το έλλειμα. Η πορεία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δε θα ήταν αυτή που ο παραδοσιακός ψηφοφόρος του αλλά και τα πολιτικά στερεότυμα θα ανέμεναν.

Ως προς το πέρυσι, όπου έβαλε τη χώρα στο μηχανισμό στήριξης, τι θα έπρεπε να κάνει? Ο ίδιος είπε ότι η προσπάθεια θα είναι δύσκολη και ότι απαιτούνται θυσίες και ξεβολέματα. Δεν είπε ότι η επιτυχία είναι εγγυημένη.
Οταν όμως ξεκινάς υποτίθται μια τέτοια προσπάθεια δε πρέπει να δώσεις και μια αίσθηση αισιοδοξίας?
Τι στο διάολο να έκανε?
Να έβγαινε με κατεβασμένα μούτρα και να έλεγε ότι πάμε για φούντο?
Ολοι ξέρουμε άλλωστε ποιο είναι το Ελληνικό κράτος, τι κοπρίτες και ληγούρηδες εκτρέφει, πόσο αποκομμένοι από κοινωνικό τους ρόλο είναι, πόση διάθεση έχουν όλοι αυτοί που στελεχώνουν το κρατικό μηχανισμό να εκτελέσουν τη πολιτική της είσπραξης των φόρων, της πάταξης της διαφθοράς. Ξέρουμε πόσο αντικειμενικά δύσκολο είναι να επιτευχθεί δημοσιονομική πειθαρχία και κοινωνική συνοχή (ωραίο ανέκδοτο ε...) στη Ελλάδα.

Και σχετικά με τη προχθεσινή απόφαση...
Εγώ (όπως πολλοί μου προσάπτουν) μπορεί να βασίζομαι στην ενημέρωση των αναξιοπιστων καναλιών που παπαγαλίζουν αυτά που θέλει το σύστημα.
Μπορεί κάποιος που ενημερώνεται από πιο έγκυρα μέσα (όπως τα δεκάδες ...αξιόπιστα blogs που υπάρχουν) να μας πει τι καλύτερο μπορούσε να επιτευχθεί?

 
At 7/23/2011 05:18:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για τον Σαμαρά,ίσως;

 
At 7/24/2011 10:25:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Ανώνυμε (Πολίτη)
Έχεις το θράσος να ζητάς και συζήτηση;
Θα στο πω στα ίσα , εγώ που ενημερώνομαι και από τα κανάλια και από τα μπλόκς και από “εσένα”.
Το ποιηματάκι , δε το λες καλά.

 
At 7/24/2011 05:19:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Αγαπητέ Σωτήρη τη γνώμη μου λέω και δε θέλω ντε και καλά να ανοίξω συζήτηση.
Γιατί τη πέφτεις έτσι?
Να υποθέσω ότι αν έλεγα ότι:
ο Τζέφρευ είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία,
ότι κοιμάται και ξυπνάει με την έννοια της υλοποίησης του σχεδίου για τη καταστροφη της Ελλάδος, για το ξεπούλημά της, για τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων,
θα ήμουνα ένας ψαγμένος άνθρωπος που δεν τρώει τη προπαγάνδα του συστήματος.

Τώρα βέβαια πως γίνεται σε ένα περίπτερο να κυριαρχούν τα πρωτοσέλιδα με τις δικές σου θέσεις και να λες για εμένα ότι λέω ποιηματάκι, αυτό εσύ μπορείς να το εξηγήσεις.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home