Κυριακή, Μαΐου 15, 2011

Μaydays

Tην αγκάλιασε, λέει, για να σβήσει τη φωτιά. Και τώρα κι αυτός στην εντατική. Μία - μία μας πάνε οι όμορφες μέρες του Μάη, μονά - ζυγά, στις μονές κάποιος πεθαίνει, στις ζυγές κάποιος χαροπαλεύει. Στην ισοπαλία των νεκρών (Έλληνας - μετανάστης) και των ενδεχομένων αιτιών τους (νεκρός από την αυξημένη, συνεπεία της γκετοποίησης του κέντρου, εγκληματικότητα - νεκρός από χρυσαυγόψυχους τιμωρούς) έρχεται να προστεθεί και η ισοπαλία των ανθρώπων σε κρίσιμη κατάσταση (ένας από αστυνομική βία - ένας από μπούμερανγκ μετά από αντιαστυνομική βία).
Την Πέμπτη το απόγευμα στέκομαι στα Προπύλαια και παρακολουθώ τη διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας, καθώς ξεκινάει. Πρόσωπα καθαρά, πανό καθαρά, άνθρωποι που ξέρουν ότι κάτι δεν πάει καλά και το φωνάζουν. Μετά, καθώς τα καθαρά πρόσωπα προχωρούν, ακριβώς μπροστά μου αρχίζουν να μπαίνουν οι κουκούλες. Μπορεί να είναι ιδεολόγοι, μπορεί απλά να είναι μαλακισμένα γυμνασιόπαιδα, που την προηγούμενη εβδομάδα μπήκαν στον ΟΑΚΑ. Έχει τόσο μεγάλη διαφορά τι από τα δύο είναι; Ό,τι και να 'ναι φεύγω, έχω να πάω αλλού, κάπου πολύ καλύτερα.
Ο ιστορικός του μέλλοντος ας πει ό,τι θέλει, εγώ ως ιστολόγος του παρόντος θα πω τα δικά μου: στο θέμα βία, η βασική ευθύνη της αριστεράς είναι ότι δεν αντιλήφθηκε πως ήταν εκείνη που πρώτη έπρεπε να αποτρέψει τον εκφυλισμό κάθε διαδήλωσης σε πάρτι μολότοφ. Δεν ανησύχησε εγκαίρως, δεν κατάλαβε εγκαίρως τον φαύλο κύκλο που πυροδοτούνταν, της αρκούσε να ξέρει ότι εκείνη ήταν αθώα του αίματος με τη στενή έννοια, της αρκούσε να νιώθει για μια ακόμη φορά θύμα για τις άδικες συκοφαντίες εις βάρος της περί χαϊδέματος και ηθικής αυτουργίας. Το πρόβλημα δεν ήταν ότι χάιδευε, το πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε όσο κι αν δεν της πήγαινε να σφαλιαρίσει, προκειμένου να διαφυλάξει.
Αναφορικά με τη βασική ευθύνη της μη αριστεράς, ήτοι της καθεστηκυίας πασοκονεοδημοκρατικής δεξιάς τάξης, αυτή ποτέ δεν ήταν περισσότερο ευδιάκριτη από ό,τι τις τελευταίες ημέρες. Ανακεφαλαιώνοντας: ένας μη βίαιος διαδηλωτής χτυπιέται τόσο πολύ στο κεφάλι που παρά λίγο να χάσει τη ζωή του. Σε αντίθεση με την περίπτωση Κορκονέα, εδώ δεν βρίσκουμε καν τον θύτη. Ο ίδιος δεν ομολογεί ποιός είναι, οι συνάδελφοί του το ρίχνουν στην ομερτά, οι ανώτεροί του σφυρίζουν αδιάφορα. Γίνεται χαμός από τα ΜΜΕ; Γίνεται κατά του υπουργού. Επειδή επί των ημερών του όχι μόνο έγινε αυτό το "μεμονωμένο" περιστατικό αλλά και κυρίως επειδή οι "έρευνες" προς το παρόν δεν έχουν καταλήξει πουθενά; Όχι, ακριβώς. Γίνεται χαμός επειδή τόλμησε να επιπλήξει δημοσίως την αστυνομία για συντεχνιακή συγκάλυψη κρουσμάτων αυθαιρεσίας, βίας και κατάχρησης εξουσίας, επειδή ανέφερε ότι υπάρχει εμφανές δημοκρατικό έλλειμμα στα σώματα ασφαλείας και ότι η αυθαιρεσία ενδημεί εντός των σωμάτων ασφαλείας. Νέα Δημοκρατία, ΛΑΟΣ, Mega και Σκάι τον κράζουν. «Προτιμούν να τραυματιστούν παρά να μπουν σε διαθεσιμότητα» ολοφυρόταν χθες η μία λεζάντα στις ειδήσεις του Σκάι, για να έρθει η επόμενη να επισημάνει ότι είναι «Εγκληματικό λάθος το πολιτικό παιχνίδι με την αστυνομία» και ότι είναι «Χωρίς ηθική στήριξη οι αστυνομικοί». Απόψε στο Mega ο Στραβελάκης ωρυόταν ότι τις μέρες που η ανομία είναι το νούμερο ένα πρόβλημα βγαίνει και κάνει αυτές τις δηλώσεις ο υπουργός, ενώ ο Καψής συμπλήρωνε με τι θα αντικατασταθούν άραγε τα ΜΑΤ, με χορωδίες;
Ηθική στήριξη λοιπόν για να ανοίξουν ακόμη περισσότερα κεφάλια, στοργή και προδέρμ για να μη καμφθεί το φρόνημα του δημοκρατικού στρατού πόλεων αυτούς τους δύσκολους μήνες, κακώς μπήκαν σε διαθεσιμότητα οι άλλοι που κοπανούσαν και κλωτσούσαν τον πεσμένο διαδηλωτή, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση οι αστυνομικοί θα προτιμούν να τους χτυπούν οι παλαβοί αριστεροί παρά να κάνουν τη δουλειά τους.
Όσο για τα κατορθώματα της Χρυσής Αυγής των τελευταίων ημερών, αυτά είναι καταδικαστέα μεν, αλλά όχι και τόσο, δηλαδή οκ δεν θα το κάνουμε και τόσο θέμα τώρα, θα προτιμήσουμε το θέμα μας να είναι η ασφάλεια των κατοίκων του κέντρου και πόσο τους κλέβουν οι μετανάστες. Όπως οι Ατενίστας καθαρίζουν τις πόλεις μας από τις βρωμιές της (κι αυτό για να μην παρεξηγηθώ δεν είναι μπηχτή κατά των Ατενίστας), έτσι κι οι Χρυσαυγίστας καθαρίζουν το κέντρο από τις έμψυχες βρωμιές, στήνουν οδοφράγματα, κατεβάζουν ανθρώπους από το λεωφορείο, στέλνουν άλλους στο νοσοκομείο, προσάγονται στην ασφάλεια και τους κερνάνε καφέ, ίσως επειδή το ηθικό των αστυνομικών είναι πεσμένο και η ηθική στήριξη που έχουν ελλιπής.

19 Comments:

At 5/15/2011 09:33:00 π.μ., Blogger the elf at bay said...

Δύσκολες ημέρες....

 
At 5/15/2011 10:06:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Το τραγικό, έτσι όπως τα καταφέραμε, είναι ότι παλαιότερα το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου αναγνώριζε μεν τα προβλήματα που γεννά η λαθρομετανάστευση, αλλά έβλεπε με συμπάθεια το δράμα των ανθρώπων. Και μόνο με αποκρουστικότητα αντιμετώπιζε τη δράση της απολύτως περιθωριακής (τότε) ΧΑ. Τώρα δυστυχώς αναγνωρίζει ότι η ΧΑ είναι μια ακραία οργάνωση, αλλά βλέπει με σχετική συμπάθεια τη δράση της. Που σημαίνει ότι ο περισσότερος κόσμος δεν νοιώθει ότι κινδυνεύει από έλλειμα δημοκρατίας, αλλά από έλλειμα ασφάλειας. Άρα, εντελώς υποθετικά, θα μπορούσε να πει κανείς, ότι αυτή την περίοδο, είναι πρόσφορο να χρησιμοποιηθεί το δεύτερο για να επιδιωχθεί το πρώτο.

Το απολύτως ενδεικτικό για μένα του προβλήματος ανασφάλειας που αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας και για το πως αισθάνεται ο κόσμος, είναι ότι ένα κόμμα της αριστεράς, ζητά καθαρά και ξάστερα, περισσότερα άμεσα, πρακτικά και down to earth μέτρα ασφάλειας (φαντάζομαι αστυνομικού, επεμβατικού και αναπλαστικού χαρακτήρα), χωρίς κοινωνικές και οικονομικές θεωρητικές επεκτάσεις.

http://www.dimokratikiaristera.eu/index.php?option=com_content&view=category&id=54:2010-08-06-15-34-01&layout=blog&Itemid=145

 
At 5/15/2011 10:42:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

"Μπορεί να είναι ιδεολόγοι, μπορεί απλά να είναι μαλακισμένα γυμνασιόπαιδα, που την προηγούμενη εβδομάδα μπήκαν στον ΟΑΚΑ. Έχει τόσο μεγάλη διαφορά τι από τα δύο είναι;"


Oldboy, μόνο εδώ θα διαφωνήσω. Έχει τεράστια διαφορά. Άλλο η βία που προκύπτει από μαλακία στον εγκέφαλο, άλλο από κοινωνικά αίτια, και άλλο από ιδεολογία. Είναι για τον ίδιο λόγο που η βία που ασκεί η ΧΑ είναι απείρως πιο επικίνδυνη και δηλητηριώδης από αυτή των μπουκαδόρων του ΟΑΚΑ. Η αριστερά θα πληρώσει ακριβά τη δράση των κουκουλοφόρων, όχι γιατί δεν έριξε όταν έπρεπε μια καλοζυγιασμένη σφαλιάρα, αλλά επειδή ένα κομμάτι της ένοιωσε (τουλάχιστον) ιδεολογικά όμορη μαζί τους, ενώ ένα άλλο μας κοροϊδεύει απροσχημάτιστα ονομάζοντάς τους προβοκάτορες του κεφαλαίου.

 
At 5/15/2011 02:13:00 μ.μ., Blogger coolplatanos said...

Εχεις δίκιο για τα περί μολότοφ κλπ, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει μόνο η ορατή βία. Μετά από το δικό σου ποστ διάβασα και αυτό http://radicaldesire.blogspot.com/2011/05/cv.html

 
At 5/15/2011 02:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Στη συνείδηση του μέσου και "μη ακραίου" Ελληνα συνυπάρχουν και η ξενοφοβία και τα αντιδικτατορικά σύνδρομα κατά της αστυνομίας.
Επίσης συνυπάρχει και η αντίληψη του νοικοκύρη αλλά και η ευαισθησία απέναντι σε φτωχούς και δυστυχισμένους.
Το χειρότερο είναι ότι αυτά αλληλοσυγκρούονται και το μέτρο χάνεται.

Ετσι μπροστά στη θέα ενός διαδηλωτή που κλοτσοπατιέται από τα ΜΑΤ, ξεχνάει ο κόσμος ότι στις δεκάδες διαδηλώσεις που έγιναν το τελευταίο 1 με 1μιση χρόνο, η αστυνομία ήταν γενικά συγκρατημένη και ψύχραιμη. Οτι αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε διαδηλώσεις γιατί είχαν την εντολή να μην επέμβουν δυναμικά και φορτίζουν κι άλλο τη κατάσταση. Και έτσι αρχίζουν οι γενικεύσεις κατά της αστυνομίας, αρχίζει η σύγχυση στη κοινή γνώμη αντί να αναζητούνται οι μεμονωμένοι αυτοί και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Στη θέα ενδεχομένως ανθρώπων που ταλαιπωρημένοι και τρέμοντας από το κρύο περισυλλέγονται σε κάποιο νησί, ξεχνούν ότι σε μια ευνομούμενη χώρα δε μπορεί ανεξέλεγκτα να μπαίνει ο καθένας αγνώστου προέλευσης.
Κι έτσι στις όποιες προσπάθειες να μπει τάξη και να αποτραπεί το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, έχουμε τις γνωστές γενικεύσεις και αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές αντιδράσεις.
Αυτή τη σύγχυση ενίσχυαν και ενισχύουν τα αριστερά κόμματα τα οποία ανεύθυνα ποντάραν στο θυμικό του κόσμου, μια και ούτως η άλλως κυβερνητική ευθύνη δε πρόκειται να έχουν ποτέ (κορόιδα είναι?).

Αυτό δυστυχώς περνούσε και στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Κλασσικό παράδειγμα ο σημερινός υπουργός Προσ. του Πολίτη. Προερχόμενος από την μεταδικτατορική γενιά, με αριστερόστροφη ηθική (εκεί τουλάχιστον τον τοποθετεί το πολιτικομιντιακό σύστημα), έσπευσε να υπερθεματίσει για τα φαινόμενα "δημοκρατικού ελλείματος", (θεωρώντας λέει... προτιμότερη την διάλυση μιας υπηρεσίας της αστυνομίας), μη τυχόν και θεωρηθεί ότι υστερεί σε δημοκρατικό ήθος και μπερδευτεί ο κόσμος και ειδικά η κομματική του πελατεία, ως προς το ρολάκι το οποίο του έχει δοθεί.

 
At 5/15/2011 10:38:00 μ.μ., Blogger Xenoudis - Ξενούδης said...

Ένα σαθρό πολιτικό σύστημα αναπαράγει βία, υποδαυλίζει έντικτα βίας εκεί που δεν υπήρχαν πριν. Η μη αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης πού αλλού θα οδηγούσε;...
Ξενούδης

 
At 5/15/2011 10:40:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

@Ανώνυμε πολίτη
αιθάνομαι την ανάγκη να πω ότι αυτό είναι το μοναδικό σου μέχρι σήμερα σχόλιο με το οποίο δεν διαφωνώ, σχεδόν συμφωνώ μάλιστα. Δεν ξέρω αν πρέπει κάποιος απο τους δυο μας να ανησυχήσει...
Το μόνο με το οποίο διαφωνώ είναι αυτό το "σε μια ευνομούμενη χώρα". Δεν ζούμε σε μια ευνομούμενη χώρα, και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό πολύ καλά. Και να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε.

 
At 5/16/2011 08:26:00 π.μ., Blogger DaisyCrazy said...

όλοι αυτοί οι καψήδες που στηρίζουν το ξύλο των ματ όταν έρθει η ώρα να ανοίξουν τα δικά τους κεφάλια τότε κανείς δε θα τους λυπηθεί και πολύ λιγότερο κανείς δε θα βρεθεί να τους στηρίξει.
είτε υπάρχει δίκαιο και το στηρίζεις χωρίς συμφέροντα και ίδιον όφελος είτε δεν υπάρχει και όπως δεν υπάρχει για τους άλλους έτσι καταργείται και για σένα.
εκτός κι αν όλοι αυτοί ζούνε στον πλανήτη άρη κι όχι στον πλανήτη γη και τότε δεν κινδνεύουν από κανένα και τίποτα γήινο..

 
At 5/16/2011 01:09:00 μ.μ., Blogger the elf at bay said...

'Η ευνομούμενη χώρα'. Τι ανατριχιαστική έκφραση.

 
At 5/16/2011 02:02:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

Στη χωρα που ζω, απο το 80 και μετα, αυτοοργανωθηκαν οι μετανάστες και καθαρισαν τις συνοικίες τους απο χρυσαυγίτες.

Οσο δεν γίνεται αυτο, ο φασισμός θα επωάζεταθ...

 
At 5/16/2011 02:13:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

Οταν η συζήτηση για την εγκληματικότηατ μπερδεύεται με την συζ΄τηση για το ρατσισμο βγαίνει δηλητήριο...
Συγνωμη - αλλα δεν βλέπω την εξίσωση των δύο - η εγκληματικότητα στην Αθηνα (και η γκετοποίηση) δεν είναι μεγαλύτερη από ότι σε άλλες μεγαλουπόλεις της Ευρώπης. Σε καθε περίπτωση, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι υπερ-αντιπροσοπεύονται οι μεταν΄'αστες, σίγουρα υοάρχουν ΚΑΙ ελληνες παραβατικοί.
Το πογκρομ όμως που γίνεται δεν γίνεται εναντίον των εγκληματιων - γίνεται εναντίον των "μαυριδερων" - και των γυναικών και των παιδιών τους. Και η ανοχή της κοινωνίας και της αστυνομίας. και η έλλειψη συνολικης καταδίκης του πρώτου νεο-ναζιστικου πογκρομ σε δυτικη χώρα απο το Β πάγλο ειναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερο πρόβλημα α΄πό την εγκληματικότητα.
Απλως να υπενθυμίσω - τα πογκρομ δεν χρειάζονται (και σχεδον ποτε δεν είχαν) την συμμετοχή της πλειοψηφίας - απλως την ανοχή της....

 
At 5/16/2011 06:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ Ανώνυμος Πολίτης

Σύγχυση στην κοινή γνώμη προκαλεί η πονηρή λέξη "μεμονωμένα" που χρησιμοποιείται για να κρύψει το πρόβλημα, τις πραγματικές και άκρως ανησυχητικές του διαστάσεις.

Μόνο με μια πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ κάποιος Θα βρεθεί αμέσως μπροστά σε δεκάδες βίντεο, άρθρα και καταγγελίες για ζαρντινιέρες, φοιτητές με πράσινα παπούτσια, με πυτζάμες, καταδίκες της χώρας από τον Ο.Η.Ε και τη Διεθνή Αμνηστία για βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα - και εκτός, συγγενικές σχέσεις αστυνομίας και ναζιστών, ξυλοδαρμούς, "εκπυρσοκροτήσεις".

Όλα αυτά είναι συκοφαντίες? Όλα? Έχει γεμίσει η Ελλάδα με αντιεξουσιαστές και εχθρούς της "έννομης" τάξης? Όλα πηγάζουν από "τα αντιδικτατορικά σύνδρομα κατά της αστυνομίας"?

Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο? Μήπως αυτά τα περιστατικά δεν είναι και τόσο μεμονωμένα αλλά ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΑ? Εκεί είναι το θέμα. Η κατεύθυνση που ακολουθεί η αστυνομία, η εκπαίδευση, η στελέχωση, ο ρόλος της σε μια "δημοκρατική" πολιτεία.

Και για να συνεχίσουμε με τις πονηρές διατυπώσεις. Ο διαδηλωτής δεν "κλοτσοπατιέται από τα ΜΑΤ" (ΑΝ μιλάμε για το βίντεο της 11/5). Για κανονική απόπειρα ανθρωποκτονίας πρόκειται, και μάλιστα από κείνους που ό ίδιος πολίτης πληρώνει με τους φόρους του. Για να τον προστατεύουν σύμφωνα με το σύνταγμα, στο οποίο μάλιστα ορκίζονται...

 
At 5/16/2011 06:38:00 μ.μ., Anonymous Michael said...

Δεν υπάρχει καμία "ευνομούμενη χώρα" και συγγνώμη αγαπητέ Ανώνυμε Πολίτη αλλά η αστυνομία δεν έχει επιδείξει καμία αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία φέτος. "Αυτοσυγκράτηση" έδειξαν πολύ περισσότερο το "μαύρο Δεκέμβρη". Φέτος σε όλες τις μεγάλες πορίες, κάθε φορά που έφτανε ο κόσμος έξω από τη Βουλή, άγνωστο γιατί έπευταν χημικά. Και γενικά φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να έχουμε ένα τέτοιο περιστατικό.
Βεβαίως, η αστυνομία δέχεται και αυτή βία. Οφείλουμε να το παραδεχθούμε και να την κατακρίνουμε. Όμως "it goes with the job description" όπως λένε. Περιμένω να δείξει πολύ μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση από τους αναρχικούς, που κάνουν το παιχνίδι τους, ή κάποιον αγανακτισμένο πολίτη, που είναι μήνες άνεργος. Ας μην ξεχνάμε ακόμα, πως η δημοκρατία (αν έχουμε) δεν εκδικείται. Τιμωρεί. Η αστυνομία οφείλει να συλλάβει αυτόν που της ρίχνει μολότοφ. Όχι να τον φάει η ζαρτινιέρα.
Ο ισχυρός πρέπει πάντοτε να είναι υπεράνω, για να μη γίνουμε ζούγκλα. Και σόρρυ, αλλά πολλοί κουκουλοφόροι φέτος "μίλαγαν" στις πορίες με αναρχικούς. Και ας σταματήσει αυτό το φλερτ της Ελ.Ασ με τους εθνικιστές.

 
At 5/16/2011 06:41:00 μ.μ., Anonymous Michael said...

Εκ παραδρομής έγραψα δυο φορές "πορίες" αντί του σωστού "πορείες".

 
At 5/16/2011 09:04:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Χρίστο αυτές οι γραμμές σου:
" η έλλειψη συνολικής καταδίκης του πρώτου νεο-ναζιστικού πογκρομ σε δυτική χώρα απο το Β' παγκόσμιο πόλεμο ειναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερο πρόβλημα από την εγκληματικότητα. Απλώς να υπενθυμίσω - τα πογκρομ δεν χρειάζονται (και σχεδον ποτε δεν είχαν) την συμμετοχή της πλειοψηφίας - απλώς την ανοχή της..."
είναι οι πιο εύστοχες, απλές, σοκαριστικές αλήθειες που διάβασα πάνω στα όσα τραγικά συμβαίνουν στη χώρα μας αυτές τις μέρες. Θέλω να τις στείλω σ'όποιον ξέρω.
θα 'θελα τις δω να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά, μόνο αυτές, σε κουβέντες, σχόλια, μπλογκ, οπουδήποτε, για μέρες, μέχρι να φτάσουν στα αυτιά όλων.

 
At 5/16/2011 09:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Jormach δεν ανησυχώ για το ότι συμφωνούμε.
Προφανώς ευνομούμενη κοινωνία δεν έχουμε κι αυτό είναι το ζητούμενο.

Ως προς τα υπόλοιπα σχόλια, δε χρειάζεται να το συζητάμε και πολύ. Θέλω σαν κάτοικος της Αθήνας να είμαι και να νιόθω ασφαλής.Και θέλω τα φαινόμενα που ακυρώνουν αυτο το αίσθημα ασφάλειας, να παταχθούν από το κράτος.

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αυτά τα παιδάκια (που ηλικιακα δε είναι και τόσο παιδάκια), που ξεπηδάνε κάθε φορά στις διαδηλώσεις, διακατέχονται από φανατισμό και μηδενισμό, που έκαψαν πέρυσι τρεις ανθρώπους ζωντανούς, που έριξαν μολότωφ μέσα σε λαική αγορά γεμάτη κόσμο, δεν είδα να γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να απομονωθούν. Ακούω κάτι αόριστες καταδίκες, ότι είναι προβοκάτορες και διάφορα τέτοια. Ωστόσο όταν η αστυνομία μια φορά κυνήγαγε κάποια από αυτά ο Δημήτρης ο Παπαχρήστου, δε τους αρνήθηκε την κάλυψη και τη προστασία. Αν αυτά δεν είναι αντιδικτατορικά σύνδρομα τότε τι είναι?

 
At 5/16/2011 11:14:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

Αχ βρε Ανώνυμε Πολίτη ας έμενες στις τρεις πρώτες γραμμές... τέλος πάντων σου απάντησε ο Ανώνυμος, ο Μιχάλης και ο Χρίστος και με έχουν καλύψει.

Χρίστο, το σχόλιό σου με έκανε γι' ακόμα μια φορά να χαρώ, με την καθαρότητα της σκέψης και την ευστοχία του, να σχολιάζεις συχνότερα παρακαλώ.

 
At 5/16/2011 11:48:00 μ.μ., Blogger spap said...

πολύ ωραίο κείμενο αγαπητέ ολντ.
(αλλά σκέφτομαι ότι κακώς έφυγες, άφησες όλο το γήπεδο για τις κουκούλες).

 
At 5/17/2011 02:33:00 π.μ., Anonymous Γιάννης Α. said...

To KKE εφ' όσον θυμάμαι αρκετά καλά, τασσόταν κατά των κουκουλοφόρων και της βίας που προκαλούσαν. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκρινε το ΚΚΕ για αυτή του τη στάση.

Πίστεψέ με, δεν υποστηρίζω το ΚΚΕ εδώ αλλά, αν και οι οπαδοί είναι αρτηριοσκληρωτικοί και δεν υπάρχει η έννοια του διαλόγου ή των δημοκρατικών διαδικασιών,σε διάφορα ζητήματα έχει δικαιωθεί απόλυτα.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home