Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2011

Δυο λεπτά μίσους


Δυο λεπτά μίσους κάθε βράδυ στις τηλεοράσεις σας. Απόψε μισούμε γιατρούς, χθες φαρμακοποιούς, προχθές εργαζομένους στο μετρό, αντίπροχθες μετανάστες, παραντίπροχθες φορτηγατζήδες, αύριο τους «Δεν πληρώνω», μεθαύριο τους αγρότες, οι αρχές της δημοκρατίας πλήττονται κάθε μέρα κι από άλλη κοινωνική ομάδα, κι όπως η κάθε κοινωνική ομάδα μία - μία αντιδρά μόνο όταν έρχεται η δική της σειρά, έτσι κι εμείς μία - μία θα τις στοχοποιούμε, μία - μία θα τις εκθέτουμε σαν συντεχνίες που αδιαφορούν για το καλό του συνόλου, σαν συντεχνίες που βασανίζουν όλους εμάς τους υπόλοιπους. Δεν μπορεί ο πολίτης της επαρχίας να επωμίζεται το κόστους του εισιτηρίου του μετρό, είναι κοινωνικά άδικο, δεν μπορεί ο συνταξιούχος να γίνεται όμηρος της απεργίας των γιατρών, είναι απάνθρωπο, δεν μπορεί ο εργαζόμενος να μην μπορεί να πάει στη δουλειά του με τη συγκοινωνία, είναι βασανιστικό. Το παρήγορο είναι ότι η σειρά σου στον ρόλο του Γκολντστάιν διαρκεί λίγο. Για λίγο, για όσο διάστημα διαρκεί η δική σου αντίδραση στο κόψιμο των δικών σου σιχαμένων προνομίων, θα είσαι ο μισούμενος της προβολής. Για πολύ, για όσο διάστημα δεν αντιδράς και αντιδρά κάποιος άλλος, ελεύθερα θα μπορείς να μισείς και να μισείς και να μισείς τα σιχαμένα προνόμια των άλλων. Τα μόνα προνόμια που δεν είναι σιχαμένα και αντικοινωνικά είναι ο ανασταλθείς φόρος επί της τηλεοπτικής διαφήμισης και το αγγελιόσημο. Μπήκα ήδη στα μονοπάτια του λαϊκισμού. Ας τα ακολουθήσω ξανά. Πόσα χρήματα δανειζόμαστε με το μνημόνιο; 110 δις ευρώ; Το Σπίγκελ μιλά για καταθέσεις 600 δις Ελλήνων στην Ελβετία. Διαιρούμενα δια 11 εκατομμυρίων Ελλήνων, προκύπτει ότι ο κάθε Έλληνας σύντροφος (αυτός δηλαδή που τα συν-έφαγε με όλους τους άλλους μαζί) κατέθεσε στην Ελβετία 54.545,45 ευρώ. Αλλά κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών σπεύδουν να πουν πως το ποσό είναι μικρότερο. Είναι το ίδιο Υπουργείο Οικονομικών που πρώτα έφερε τροπολογία για διαγραφή χρεών 22 δις προς το Δημόσιο, μετά την κατακραυγή αναγκάστηκε να την πάρει πίσω, δεσμευόμενο όμως ότι θα την ξαναφέρει, αφού πρώτα αναρτήσει την πλήρη λίστα των χρεωστών και των χρεών που θα διαγράφονταν. Την επόμενη ημέρα θα την αναρτούσε τη λίστα για να μην υπάρχουν σκιές, το 'χε πει και στον Πρετεντέρη. Ήταν μέσα Δεκεμβρίου, και κοντεύουμε να φτάσουμε στα μέσα Φεβρουαρίου. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Ενώ το καλό το μίσος φουντώνει μέσα σε δυο λεπτά, κατά κάθε μεμονωμένης συντεχνίας που ζει εις βάρος του συνόλου, που κρατά όμηρο τον ελληνικό λαό.

77 Comments:

At 2/08/2011 08:38:00 μ.μ., Blogger celin said...

Tον απομονωτισμο των επαγγελματικων ταξεων,εκμεταλλευονται τα χουντοκαναλα.
Κ απο την αλλη,οι ιδιωτικοι υπαλληλοι,οι ανεργοι κ οι εξαθλιωμενοι,
οι ανημποροι να αντιδρασουν,
δεν τους ειναι κ ευκολο να συμπαρασταθουν σε αυτον που φωναζει επειδη του γινεται το διχιλιαρο,1500ευρω.

Ας ειμαστε ειλικρινεις,οσο δεν υπαρχει κοινο αιτημα,οσο δεν ενωνονται ΟΛΟΙ εναντιον αυτου που τους πετσοκοβει,
ο καθενας μονος του θα πετσοκοβεται ευκολα κ γρηγορα.

Ποιο θα ειναι ομως το κοινο αιτημα;Η διατηρηση της εστω και πετσοκομμενης ευημεριας της μεσαιας ταξης;
Ειναι ευκολο για τον ανεργο και τον εξαθλιωμενο δημοσιο υπαλληλο να εξακολουθησει να φωναζει ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ,ΑΠΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ;
Ποση αλληλεγγη μπορει να αντεξει ενας ανθρωπος;
Ποιο θα ειναι το κοινο αιτημα που θα συνενωσει τον κοσμο απεναντι στο νεοφιλελευθερο φασισμο;
Εμενα το δικο μου το αιτημα ειναι η Ισοτητα,αλλα το δικο μου κομμουνιστικο αιτημα δε συγκινει πολλους.
Φαινεται περιμενουμε ολοι την επιστροφη του Καπιταλισμου με ανθρωπινο προσωπο.Περιμενουμε τον Κευνς,ενω απο δω και στο εξης,κουμαντο κανει ο Φριντμαν.

Θα περιμενουν μεχρι να πεθανουν βεβαια,και οσο περιμενουν,θα μας καταπινει το ΔΝΤ,η ΕΕ και οι διεθνεις τοκογλυφοι.

Σκουρα τα πραγματα.Και το Καθεστως κανει ευφυεις-υπουλες κινησεις.Τα βαζει με τους δημοσιους υπαλληλους και τους μεταναστες,παιρνοντας μαζι του τη σιωπηλη πλειοψηφια,που σχεδον απεχθανεται και τους δυο.
Μιλαει για αυξηση ωρων εργασιας στους δημοσιους υπαλληλους,
μπινγκο,
100 χρονια ΠΑΣΟΚ μας περιμενουν.
Βεβαια η σιωπηλη πλειοψηφια -κανει πως-δε βλεπει πως η δικια της οικονομικη κατασταση δε βελτιωνεται,
ακομα κ αν η μεσαια ταξη παψει να ειναι μεσαια,η σιωπηλη φτωχη-μικρομεσαια πλειοψηφια,δε προκειται να επωφεληθει πουθενα.

600 δις ευρω οι οικονομικες ελιτ και οι κλεφτες πολιτικοι στην Ελβετια.

Γαμα τα,μαυρο σκοταδι.

 
At 2/08/2011 09:12:00 μ.μ., Blogger Nefosis said...

Ακριβώς αυτή η έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ μας, αποτελεί το πάτημα όσων αποκομίζουν συμφέροντα από τη διαδοχική μας απομόνωση και στοχοποίηση. Το φόρουμ κατά του φόβου ήταν μια καλή ιδέα. Ίσως θα έπρεπε να συνεχιστεί ως μέρα-ες υπεράσπισης της κάθε κοινωνικής ομάδας που βάλλεται.

 
At 2/08/2011 09:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν έχω τηλεόραση σπίτι. Αναγκαστικά εξέθεσα εαυτον επι το δίλεπτο που ακριβώς αναφέρεις λόγω επίσκεψης στη μάνα μου. Ήταν αυτο που περίμενα: ο τίτλος δεν είναι η είδηση: π.χ. "συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις". Ο τίτλος είναι ο σχολιασμός της είδησης ως είδηση: "συνεχίζεται η ταλαιπωρία". Μακριά, πίσα νύχτα.

 
At 2/08/2011 10:28:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ Jhttp://kinisigelme.wordpress.com/2011/02/07/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1/

 
At 2/09/2011 12:49:00 π.μ., Blogger Αταίριαστος said...

Μία απάντηση
(με εκτίμηση)

 
At 2/09/2011 01:30:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Αταίριαστε, αν όμως συναθροίσουμε μία μία τις ανά εβδομάδα προβαλλόμενες ως προνομιούχες συντεχνίες φτάνουμε σίγα σιγά στο παράδοξο να πούμε πως με ένα τρόπο όλη η ελληνική κοινωνία εκμεταλλευόταν και απομυζούσε με διαφορετικές μεθόδους ανά κομμάτι της όλη την ελληνική κοινωνία.
Θα μου πεις πως δεν πάει έτσι, πως τελικά εκείνο που εκμεταλλευόμασταν ήταν το κράτος, που διόγκωνε χρέη και ελλείμματα μέχρι που η φούσκα έσκασε. Αν είναι έτσι είναι ένα θέμα και μπορούμε να το συζητήσουμε, ωστόσο είναι κάτι διαφορετικό από το ότι η μισή κοινωνία κλέβει την άλλη μισή.
Να δούμε λοιπόν. Ποιά μπορεί να είναι η άλλη μισή. Η καλή κοινωνία. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ας πούμε; Βλέπεις ή δεν βλέπεις τη λύσσα να γίνουν οι κλαδικές συμβάσεις επιχειρησιακές, οι επιχειρησιακές ατομικές, η πλήρης εργασία μερική απασχόληση κλπ. Βλέπεις να εργάζεται ή να μιλά κανείς για το καλό της υγιούς ας την πούμε έτσι μερίδα της κοινωνίας;
Οπότε για να έρθω στη δική μου θέση, έχεις δίκιο σε πολλά από όσα λες και πράγματι και προνόμια υπήρχαν και αληθινές στρεβλώσεις υπήρχαν και πράγματα που είναι δίκαιο να αλλάξουν υπάρχουν.
Αλλά προσωπικά το δικό μου μίσος ξεκινάει από την κορυφή. Από εκείνους που στα χρόνια του πάρτι έβγαλαν 600 δις έξω (ή 500 ή 400 ή 200 ή όσα θέλει το Υπουργείο Οικονομικών) και δεν τρέχει μία. Και αυτό επιτρέπεται και είναι και νόμιμο και όλα καλά. Από τους Πάγκαλους και τους Μητσοτάκηδες που είναι τιμητές μας. Από τη συγκλονιστική αθλιότητα των τηλεοπτικών καναλιών που δεν λένε πια ειδήσεις αλλά κάνουν την πιο ατόφια, την πιο κρυστάλλινη, την πιο κραυγαλέα προπαγάνδα που έγινε ποτέ. Από εκεί ξεκινά το μίσος μου και όσο και αν πράγματι βρωμά και το σώμα του ψαριού, δεν μπορώ να πω πως το κεφάλι είναι το μόνο που παραμένει απείραχτο και κουνά το κεφάλι του με νόημα, ξερνώντας πάνω μας.

 
At 2/09/2011 01:39:00 π.μ., Blogger ellinida said...

Διαίρει και βασίλευε.

 
At 2/09/2011 01:40:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Γμστα Oldy.. ειδα πριν απο λιγο ενα σεβασμιο γεροντα, αρχοντόγερο θα λέγαν την παλια εποχη, συν/χο πολ. μηχ/κο, να ψαχνει στον καδο με τα ανακυκλισιμα...

Ομολογω οτι δεν καταλαβαινω τί ακριβως συμβαινει -ούτε στο περίπου, δλδ.

 
At 2/09/2011 08:44:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πρώτα θα πρέπει να απαλλαγούμε από τους "δημοσιογράφους", ακολουθούν οι "συνδικαλιστές" και έπονται οι "πολιτικοί".

 
At 2/09/2011 09:08:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Oldboy, δεν είναι δυνατόν, να φανούν άμεσα τα αποτελέσματα των αντιστρεβλώσεων, όσο μάλιστα η ανάπτυξη είναι αρνητική και το κράτος διατηρεί υψηλή φορολογία λόγω της δημοσιονομικής κατάρρευσης. Μπορεί θεωρητικά η εκμετάλλευση της μιας συντεχνίας από την άλλη να ρεφάρει την αδικία, αλλά όλο αυτό το σύστημα οδηγεί σε χαμηλή παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα - δεν είναι χαζές ή δυναστικές οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που κατά κανόνα έχουν εξαλείψει τέτοιου είδους στρεβλώσεις. Ακόμα εφόσων συμφωνούμε ότι βρωμάει όλο το ψάρι, γιατί μισούμε συνήθως τους πολιτικούς που επιχειρούν να καταμερίσουν την ευθύνη και προς τα κάτω (έστω ανισομερώς και κυνικά), και όχι αυτούς που χαϊδεύουν τα αυτιά του λαού; Τέλος όπως έχει ποσοτική σημασία πόσα είναι τα λεφτά στην Ελβετία, έχει και ποιοτική από που είναι αυτά τα λεφτά. Άλλο πράγμα να είναι μίζες, η "μιλητά" κέρδη ενός εθνικού εργολάβου, άλλα να είναι καταθέσεις ενός εφοπλιστή που έχει βγάλει τα λεφτά από δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο (χωρίς να εξωραΐζω φυσικά τον οποιοδήποτε). Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχουν μόνο επενδύσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, υπάρχει και το αντίθετο. Κατά τα άλλα δελτίο ειδήσεων, νομίζω, έχω να δω κανά εξάμηνο.

Κατάρρευση έχει υποστεί και το PC μου, βλέπω τον κόσμο μέσα από Safe mode.

 
At 2/09/2011 01:12:00 μ.μ., Blogger Auslaender said...

Ο δικός μας λαϊκισμός είναι πάντα ο σωστός

 
At 2/09/2011 02:00:00 μ.μ., Blogger Vortex said...

Ας αθροίσουμε λοιπόν τις συντεχνίες..

Δεν διαμαρτύρονται ΟΛΟΙ οι φαρμακοποιοί ΑΛΛΑ μόνο αυτοί που έχουν ήδη φαρμακεία, οι χιλιάδες υπόλοιποι που δεν μπορούν να ανοίξουν δεν άκουσα να λένε ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ!

Δεν διαμαρτύρονται ΟΛΟΙ οι φορτηγατζήδες ΑΛΛΑ οι έχοντες πολλές άδειες στα χέρια τους (και τι τύχη είναι τα συνδικαλιστικά μεγαλοκοτσάνια τους), οι υπόλοιποι που είναι έξω από το χορό και δουλεύουν ως οδηγοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δώσουν τα λεφτά που ζητούν οι έχοντες για να αποκτήσουν και αυτοί το δικαίωμα της δικής τους επιχείρησης.

Δεν διαμαρτύρονται ΟΛΟΙ οι γιατροί ΑΛΛΑ μόνο αυτοί που είχαν τα προνόμια του ελέγχου του συνταγολογίου του ασθενούς και της εξέτασης αυτού ακόμη και παρατύπως στο ιατρείο τους με το ανάλογο αντίτιμο. «Θα ρημάξει η υγεία γιατί κανένας ιδιώτης γιατρός δε θα θέλει να υπογράψει συμβάσεις που θα προτείνουν τα ταμεία για πληρωμή κατά ασθενή και περίπτωση που μπορεί να φτάσουν και τα 10 ευρώ!» ωρύονται στα κανάλια!! Μπα? Ρώτησαν τους χιλιάδες γιατρούς που έχουμε στη χώρα και δεν έχουν την άπειρη πελατεία και είπαν όχι? Μάλλον θα ρώτησαν εμάς που περιμένουμε με τις ώρες για να πάρουμε κάτι για το οποίο έχουμε χρόνια τώρα χρυσοπληρώσει και τους είπαμε ναι συμφωνούμε μαζί σας.

Διαμαρτύρονται ΟΛΟΙ οι διαφόρου τύποι οδηγοί και εργαζόμενοι στα διάφορα ΜΜΜ και αυτό γιατί ΔΕ διαμαρτύρομαι ΕΓΩ που έκατσα και σπούδασα αλλά δε μου είπες κανείς πριν το κάνω αυτό ότι μπορείς να παίρνεις τα 2πλάσια τελειώνοντας μόνο το λύκειο (στη χειρότερη των περιπτώσεων) με μόνο προσόν τον κατάλληλο συνδικάλα ή πολιτικό.

Αλλά τι λέω εδώ δε διαμαρτυρήθηκαν για αυτό οι καθηγητές μου στο Πανεπιστήμιο που παίρνουν και αυτοί τα μισά από κάποιους από αυτούς του αποφοίτους λυκείου, Αλλά ξέχασα οι Καθηγητές μου διαμαρτύρονται για τη αξιολόγησή τους! ΟΛΟΙ? ΟΧΙ υπάρχουν και αυτοί (που οι περισσότεροι από αυτούς δυστυχώς έπρεπε να φύγουν να διδάξουν πρώτα στο εξωτερικό για να τους δεχθεί η οικογενιοκρατία του Ελληνικού Πανεπιστημίου) οι οποίοι δεν την φοβούνται και μάλιστα τη θέλουν για να αναγνωριστεί η δουλεία τους.

Όταν λοιπόν οι καλοί μας εργατοπατέρες το μόνο που είχαν στο μυαλό τους ήταν η βολή τους και των «φίλων τους» οι πολιτικοί αφέθηκαν ανεξέλεγκτοι να κάνουν ότι θέλουν στις εργασίες μας . Όταν τόσα χρόνια στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του δημοσίου που υποτίθεται ότι φροντίζουν για την επιβολή της εργατικής νομοθεσίας υπάρχουν οι «κοπρίτες» του παγκάλου (ευτυχώς με κάποιες εξαιρέσεις) άνθρωποι απαίδευτοι και πολλές φορές ανίδεοι και κανένα εργατοπατέρας δεν πήγε να κάνει μία κατάληψη σε αυτές τις υπηρεσίες, να ζητήσει να προσληφθούν με αξιοκρατία για την κάθε θέση εργαζόμενοι (εργαζόμενος απέναντι σε εργαζόμενο… απαπα κακο, μακρυά από εδώ) και να ζητήσει την εφαρμογή των νόμων ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!!

Τελικά μήπως το άθροισμα δε βγαίνει? Μήπως οι συντεχνίες δεν αφορούν τελικά ολόκληρους τους κλάδους αλλά κάποιους οι οποίοι έχοιν βολευτεί σε βάρος των «συναδέλφων» τους;
ΟΧΙ να τα αφήσουμε όλα ως έχουν, να αρχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτούς που αδίκως τόσα χρόνια πληρώνονταν πολλαπλάσια για αυτά που παράγουν και να ζητήσουμε και εμείς μία θεσούλα από έναν πολιτικό να μας βολέψει!

 
At 2/09/2011 02:31:00 μ.μ., Blogger Vortex said...

Και για να μην παρεξηγηθώ, ΟΧΙ δε στηρίζω απόλυτα τις επιλογές της κυβέρνησης και ο λόγος είναι το γεγονός ότι οι αλλαγές που προτείνει γίνονται με πολύ αργό ρυθμό και πάλι αφήνει στο απυρόβλητο κάποια παράδοξα και άδικα κεκτημένα κάποιον συντεχνιών και φίλων! Πρέπει να αλλάξουμε όχι όμως να ανακαλύψουμε καινούρια πράγματα. Ας εφαρμόσουμε σε πρώτη φάση τα αυτονόητα που ισχύουν σε άλλα κράτη με κοινωνικούς θεσμούς και ισχυρή οικονομία και μετά ας προχωρήσουμε σε ανακαλύψεις.

 
At 2/09/2011 08:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

+1000 στον Vortex.

Λες Oldboy ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να παρασιτούσε εις βάρος των υπόλοιπων; Μπα δε νομίζω. 300 άνθρωποι φταίγανε όλοι και όλοι.

Λοιπόν υπάρχει λύση. Σκοτώνουμε τους 300 και πλάθουμε 300 άλλους (μα δεν υπάρχει άλλος τρόπος σύντροφοι όλα τα άλλα τα κάναμε) που μας αρέσουν καλύτερα. Με τα 600 δις (που μένουν ορφανά πλέον) ξεχρεώνουμε και προσλαμβάνουμε κι άλλους δημοσίους υπαλλήλους. Και το παραμύθι συνεχίζεται από εκεί που είχε μείνει. Και έχουμε και δεύτερο βασιλόπουλο ή βασιλοπούλα άμα λάχει. Δεν κωλώνουμε.

Δυστυχώς δεν έχουμε αντιληφθεί ή δε θέλουμε να αντιληφθούμε πως λειτουργεί το σύστημα και η παγκόσμια οικονομία. Μας άρεσε όταν δανειζόμασταν με γερμανικά επιτόκια, τώρα κοιτιόμαστε σαστισμένοι. Μα υπάρχει καπιταλισμός; λέμε από τις οθόνες των γιαπωνέζικων laptop μας στο μοντέρνα ιταλικά επιπλωμένο τριαράκι μας με το γερμανικό στερεοφωνικό να παίζει αγγλική μπάντα στο μπακγκράουντ Ε τότε τώρα που ξεβολευόμαστε να τον ρίξουμε ρε μάγκες. Όλοι μαζί ενωμένοι.Δεν υπάρχουν πεινασμένοι στον πλανήτη να το κάνουμε περιμένανε το λαό με τους μεταξωτούς κώλους να τους δώσει τα φώτα του και σε αυτό. Το ότι ο Πακιστανός ζει με 2 δολλάρια τη μέρα μας φαίνεται φυσιολογικό σύντροφοι, απλά δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί κόβονται τα προνόμια της κοινωνίας μας (αν ζήσετε εξωτερικό θα καταλάβετε ότι ο Έλληνας είναι πολύ πρωτοπόρος και σε αυτό το σημείο).Α μάλλον ξέρουμε γιατί. Τα κλέψανε 300 - 5000 (το ανώτατο όριο καθορίστε το κατά βούληση). Οπότε εύκολη η λύση. όλα τα blog τη φωνάζουν άλλωστε. Δεν έχουμε παρά να την εφαρμόσουμε

Πτωχεύσαμε παιδιά. Και δυστυχώς όχι μόνο οικονομικά, γιατί αυτό θα παλεύονταν...

 
At 2/09/2011 09:11:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Ενα συνοθύλευμα βολεμένων προνομιούχων στο φαγοπότι που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια, αριστερών που έχουν χάσει την επαφή τη πραγματικότητα και βρίσκουν λόγο ύπαρξης στο μπάχαλο και το χαβαλέ, ψευτοεπαναστατών, ξεμοραμένων που βλέπουν παντού συνομοσίες κατά του έθνους, έχει ορθώσει το ανάστημά της ενάντια στη ...λαίλαπα της Τρόικας και του ΠΑΣΟΚ.

Για τους υπόλοιπους το μόνο που απομένει είναι υπομονή.

Έρμη Ελλάδα τι τραβάς...

 
At 2/09/2011 11:06:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

Παιδιά το ερώτημα ειναι απλό: σας αρέσει αυτή η κυβέρνηση; θεωρείτε ότι μπορεί να μας βγάλει απο την κρίση; την εμπιστεύεστε; βρίσκετε πως παρα τα λάθη και τις καθυστερήσεις είναι σε καλό δρόμο;
ΑΝ ΝΑΙ, τότε οι αναλύσεις σας (αταίριαστε, vortex, ανώνυμε και ανώνυμε πολίτη) διέπονται απο λογική και έχουν μια σεβαστη επιχειρηματολογία.
Για μας τους άλλους που πιστεύουμε ότι αυτοί οι ίδιοι που μας έφεραν εδώ μας κυωβερνάνε ακόμα, ότι η διακυβέρνηση τους ειναι άδικη, κυνική, χυδαία και οδηγεί σε βέβαιη εξαθλίωση όχι μόνο οικονομική (γιατι αυτη θα παλευόταν) τα επιχειρήματά σας ειναι άτοπα. Κάθε κίνηση - κίνημα - θεσμός ή άτομο που έχει στόχο την ανατροπή αυτού του καθεστώτος ειναι σύμμαχός μας και ας βγάζει άδικα παραοπάνω λεφτά απο μας έχοντας σπουδάσει λιγότερο, αυτά ειναι παλιά δεδομένα, τώρα όλων μας τα παιδιά θα γίνουν άνεργοι ή χειρόνακτες, το είπε ο αντιπρόεδρος!

 
At 2/09/2011 11:19:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Το ποστ μου πάντως μιλάει για κάτι αρκετά έως πολύ συγκεκριμένο. Και τα σχόλια που πράγματι αρθρώνουν έναν πολύ αναλυτικό αντίλογο, δεν αντιλέγουν πάντως σε όσα αναφέρει το ποστ.
Οπότε ας το λήξουμε το ματς ισόπαλο: ας δεχθούμε πως εγώ δεν μπορώ να αντικρούσω βάσιμα όσα λέτε στα σχόλιά σας, αλλά δεχθείτε κι εσείς πως δεν μπορείτε να αντικρούσετε βάσιμα όσα λέει το ποστ.
Εναλλακτικά αντικρούστε όσα λέει το ποστ, για να αντικρούσω κι εγώ τα σχόλιά σας ;)

 
At 2/09/2011 11:24:00 μ.μ., Blogger celin said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 2/10/2011 12:49:00 π.μ., Blogger fpboy said...

Καλησπέρα. Νομίζω οτι τα λεφτά στην Ελβετία, είναι ''λεφτά στην Ελβετία''. Είτε είναι Ελλήνων, είτε Σποπιανών, είτε Νιγηριανών,
δεν έχουν σχέση με το τι γίνεται στην χώρα καταγωγής του ιδιοκτήτη.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως συνδέεις τα δανεικά του κράτους με τα λεφτά
της Ελβετίας.

 
At 2/10/2011 01:17:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν κατάλαβα καλά, το άρθρο σου στηλιτεύει το γεγονός ότι η κοινωνία αντιμετωπίζει τα δικαιώματα κάθε κοινωνικής ομάδας (που λειτουργεί ως συντεχνία συμπληρώνω εγώ) εχθρικά, μη αντιλαμβανόμενη ότι ουσιαστικά όλες οι κοινωνικές ομάδες θα περάσουν από την «αρένα» με συνέπεια στο τέλος όλοι να χάσουν. Και θεωρείς (όπως και οι περισσότεροι άλλωστε) πως δεν ήταν δυνατόν η Ελλάδα να έφτασε σε αυτό το σημείο και να «ευθύνονται» τόσοι πολλοί. Θεωρείς πιο φυσιολογικό να φταίνε λίγοι. Οι γνωστοί δηλαδή. Πολιτικοί (που πέφτουν από τον ουρανό) και επιχειρηματίες (διαχρονικά κακοί στο πέρασμα των χρόνων). Το συμπέρασμα. Οι πολλοί δεν μπορεί να φταίμε άρα πρέπει να μονιάσουμε υπό την απειλή του πετσοκόμματος και να τα χώσουμε στους κακούς. Μπλέκεις επίσης τα 600 δις για να αποδείξεις ταχυδακτυλουργικά ότι δε φάγανε όλοι (όπως ισχυρίζονται διάφοροι παχύσαρκοι πολιτικοί, αλλά και πολυλογάδες ανώνυμοι) και καταλήγεις να μέμφεσαι το υπ.οικ. ότι είναι αναξιόπιστο λόγω της περίφημης διαγραφής χρεών και τη μη ανάρτηση της λίστας όπως είχε υποσχεθεί. Αν κάτι δεν κατάλαβα καλά διόρθωσε με

Σε αυτό το πνεύμα σου απάντησα λοιπόν κι εγώ. Με δυο λόγια θεωρώ ότι τα προνόμια θα κοπούν γιατί η κάνουλα των δανεικών έκλεισε και σαν χώρα δεν παράγουμε ούτε βελόνα για να είμαστε σε θέση να λογιζόμαστε ως προνομιούχα. Τα χ ευρώ των φαρμακοποιών, τα ψ που παίρνουν οι μεταφορείς, τα ω των υπαλλήλων είναι πληθωριστικό δανεικό χρήμα. Δεν αντιστοιχεί στην παραγωγή πλούτου της χώρας και στη δομή της οικονομίας. Αυτή τη δομή μας επιβάλουν να αλλάξουμε για να μπορέσουμε να παράξουμε περισσότερο πλούτο, να γίνουμε πιο αξιόπιστοι και σταθεροί, όχι γιατί μας αγαπάνε αλλά για να διασφαλίσουν τα λεφτά που μας δάνεισαν (στην αρχή τσάμπα με επιτόκια Γερμανίας, μετά τοκογλυφικά) Ακόμα και να μας μηδενίσουν το κοντέρ τώρα από την επομένη θα αρχίσει να ξαναγράφει. Όχι γιατί θα τα τρώνε οι πολιτικοί (που τρώνε και θα τρώνε πάντα γιατί είναι σαν κι εμάς που τους εκλέγουμε) αλλά γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα του τι παράγουμε, τι οικονομία έχουμε και τι προνόμια θέλουμε ως κοινωνία. Αγροτική χώρα που εισάγει ντομάτες από χώρα με υψηλότερο βιωτικό επίπεδο είναι καταδικασμένη σε οικονομικό θάνατο. Αυτό σημαίνει ότι θα υποστεί όλη η κοινωνία τις συνέπειες. Και οι γιατροί, και οι δικηγόροι και οι επιχειρηματίες και όλοι. Μέχρι και τα λαμόγια λιγότερα θα βρουν να φάνε.

Υγ
να ξέρεις ότι η διορθωτική εκτίμηση του υπουργείου για 150 είναι πιο λογική, το 600 ειπώθηκε για εντυπωσιασμό από γερμανικό έντυπο και ανακυκλώθηκε για τον ίδιο λόγο / διαβάζω ότι 800 δις είναι όλες οι καταθέσεις στην Ελβετία αδύνατον οι 600 να είναι ελληνικές.Σε αυτά τα 150 εκτός από κλοπιμαία και μίζες είναι και λεφτά που κερδήθηκαν τίμια, όπως αυτό ορίζεται στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος

 
At 2/10/2011 01:24:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

H σύνδεση είναι η εξής: Και σωστοί να είναι οι ισχυρισμοί περί κοινού φαγώματος των χρημάτων, και σωστοί να είναι οι ισχυρισμοί περί πάρτι που τελείωσε, και σωστοί να είναι οι ισχυρισμοί πως τέτοια χρέη για να δημιουργηθούν δεν δημιουργούνται από πέντε, δέκα, είκοσι, εκατό ανθρώπους αλλά προϋποθέτουν ένα ολόκληρο λαό που «τρώει», για να είναι απόλυτα σωστοί, για να είναι απόλυτα έγκυροι, για να έχουν τελικά στα μάτια μου μια αξιοπιστία θα πρέπει να κοιτάνε όλη την εικόνα και όχι να αφήνουν την κορυφή της πυραμίδας απ' έξω.
Αν λοιπόν συντεχνιακά, κρατικοδίαιτα, ανομικά ή όπως αλλιώς θέλουν να το πουν ένας λαός έκανε πάρτι, ο μεν λαός το έκανε για να ζήσει και ένα ποσοστό του να ζήσει και άνετα, κάποιοι όμως, κάποιοι ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ, έκαναν αμύθητες περιουσίες όλες αυτές τις δεκαετίες του πάρτι.
Οπότε στο παιχνίδι:
α) της συλλογικής ενοχοποίησης, θα πρέπει να μπουν κατ΄εξοχήν αυτοί, που όμως δεν μπαίνουν,
β) της αφαίρεσης προνομίων και θυσιών θα πρέπει κατ΄εξοχήν να μπουν αυτοί, που όμως δεν μπαίνουν.
Και σε τέτοια ιλιγγιώδη ποσά τα όρια μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας είναι σκοπίμως και συστημικά θολά. Η διαφορά φοροδιαφυγής και φοροαπαλλαγής είναι πολύ τεχνική.
Οπότε αν Έλληνες έβγαλαν τόσο πλούτο την περίοδο που το Κράτος χρεοκόπησε υπάρχει ένα θεματάκι.
Αυτή είναι η σύνδεση που κάνω και με το σχόλιο αυτό απαντάω εν μέρει και στα προηγούμενα σχόλια, στα οποία λίγο πριν είπα ότι δεν θα απαντήσω.

 
At 2/10/2011 01:47:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έτερον εκάτερον oldboy. Δεν πλουτίζουν όλοι οι Έλληνες από το κράτος. Η λέξη κλειδί δεν είναι το «τρώω» σε διάφορους χρόνους, αλλά το «παράγω» και «καταναλώνω». Μην κολλάς στο ότι έχουμε καταλήξει εδώ επειδή φάγαμε όλοι μαζί. Καταλήξαμε εδώ επειδή είμαστε όλοι μαζί πάνω σε μια φούσκα που φουσκώνει καταναλώνοντας ενώ δεν παράγει. Αν σκάσει η φούσκα μας παίρνει όλους μαζί. Σαφώς και φταίνε οι πολιτικοί. Σαφώς και αυτοί που «φάγανε» έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Υπερθεματίζω στο να πληρώσουν. Δεν αρκεί για να βγούμε από την κρίση αυτό. Αυτή τη στιγμή η λύση δρομολογείται ερήμην μας από αυτούς που μας δανείζουν. Αυτοί έχουν προκατ συνταγές ανόρθωσης της οικονομίας. Ενδιαφέρονται να πάρουν τα λεφτά τους. Το αν θα τα πάρουνε στο τέλος δεν το ξέρω. Το ότι θα φτωχύνουμε σαν κοινωνία γιατί καθόμαστε σε μεγάλη φούσκα το υποπτεύομαι έντονα

 
At 2/10/2011 01:56:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

και κάτι ακόμα. Αν εσύ έχεις ένα μικρό μερίδιο ευθύνης και ο διπλανός σου μεγαλύτερο, θα αποφύγεις τις ευθύνες σου λόγω μεγέθους; Γιατί μπαίνεις σε αυτή τη λογική; Το ότι ο Πάγκαλος βγαίνει και μιλάει για συλλογικό φαγοπότι από πολλούς μέσω διορισμών έχει δίκιο, το ότι δε συμπεριλαμβάνει τον εαυτό του είναι γελοίο, το ότι δεν παραιτείται ως βασικός υπεύθυνος της συνδιαλλαγής με τους κοπρίτες είναι εμετικό. Εσύ κι εγώ γιατί θα πρέπει να ορίζουμε την ηθική και τις ευθύνες μας με μέτρο τον κάθε αμετροεπή πολιτικό;

Σε ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση για όλα μου τα σχόλια που δημοσίευσες. Αν μη τι άλλο το μπλογκ σου είναι ανοιχτό σε γόνιμο διάλογο κι εσύ ποιοτικός συνομιλητής, άσχετα που δε συμφωνώ μαζί σου σε πολλά :-)

 
At 2/10/2011 02:27:00 π.μ., Blogger Prokopis Doukas said...

@Ανώνυμος: Προσπαθώ εδώ και καιρό να πείσω τον αγαπητό old, για περίπου τα ίδια πράγματα, αλλά μάλλον εσείς τα καταφέρατε καλύτερα..

Περάστε κι από τα μέρη μας, ακόμα και χωρίς όνομα.. :-)

 
At 2/10/2011 03:13:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Aνώνυμε, στο σχόλιο του Fpboy απαντούσα, αλλά την ώρα που το έγραφα μεσολάβησε και το δικό σου.
Επιφυλάσσομαι να απαντήσω αύριο και σε σένα και συνολικότερα, όχι τίποτα άλλο, αλλά γιατί είδα ότι φτιάχτηκε κι ο Προκόπης ;)

 
At 2/10/2011 09:43:00 π.μ., Blogger jomarch said...

Παρόλο που κανείς δε μου δίνει σημασία, ξανασχολιάζω: ολη αυτη η ανταλλαγή απόψεων, πολύ λογικών και σεβαστών όπως ξανάπα, για το ποιος πρέπει και ποιος δεν πρέπει να πληρώσει την κρίση (αναλογα με το ποιος έφταιξε κλπ) ειναι θαυμάσια, αλλα η πραγματικότητα ειναι ότι όλος ο λαός, σε κάθε περίπτωση, ακόμα και σε περίπτωση ανατροπής της ισχύουσας πολιτικής, όλος ο λαός ξαναλέω, μεσαίοι , μικρομεσαίοι, εργατική τάξη, ΟΛΟΙ θα πληρώσουν την κρίση. ΟΚ;
Αρα, ενταξει, ειμαστε συνυπεύθυνοι, πληρώνουμε. Οι ευθύνες και η ποινές είναι αντιστρόφως ανάλογες, αυτό ειναι σίγουρο, αλλα εντάξει, πληρώνουμε.
Γιατί φωνάζουμε; γιατί ειμαστε αλληλεγγυοι; γιατι αυτά που πληρώνουμε, αυτά που θυσιάζουμε, πιστεύουμε ότι πάνε χαμένα. Οτι οι αλλαγές που γίνονται δεν ειναι για να σωθούμε εμείς ή εστω η χώρα αλλα για να σωθούν αυτοί που ειναι οι βασικοί δημιουργοί της κρίσης κι εμεις να εξαθλιωθούμε. Ζητάμε λοιπον να εξασφαλίσουμε ότι δεν πανε χαμενα, οτι θα υπάρξει δικαιοσύνη και ότι τα χρηματα που εξοικονομούνται απο τις θυσίες μας δεν πανε στις τσέπες τους αλλα σε αναπτυξη που θα φέρει ανακαμψη. Πιστεύετε ότι είναι άδικο αυτό το αίτημα; Πιστεύετε ότι ειμαστε παρανοικοί που δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση ΓΑΠ; Σ' αυτό μπορεί κανείς να απαντήσει;

 
At 2/10/2011 02:36:00 μ.μ., Blogger celin said...

Eπειδη εδω οι φιλοι του Πασοκ,του Γιωργου Παπανδρεου και του Διεθνους Νομισματικου Ταμειου δεν απαντανε ποτε σε τιποτα,αλλα λενε τα δικα τους,με αποτελεσμα να γινονται παραλληλοι μονολογοι,
ας πω κ εγω τα δικα μου,γιατι πρασινιζει ο χωρος των σχολιων σε αυτη την αναρτηση,
κ αυτο ειναι παρα πολυ θετικο.

Ζητω η χουντα του Πασοκ!
Στη Κερατεα δερνουν οποιον βρουν μπροστα τους,δερνουν γερους νεους,παιδια,βγαζουν πιστολια μπατσοι με πολιτικα κ απειλουν πολιτες στον δρομο,
εδω θα απολαυσουμε πολλα βιντεακια απο το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ που βρισκεται εν πληρη εξελιξει
http://histologion-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post.html
εδω ενα αλλα καλο
http://omadeon.wordpress.com/2011/02/09/mat-stin-keratea/

Ζητω η χουντα του πασοκ
ποινικο αδικημα(πλημμελημα)για τους σιχαμενους τσαμπατζηδες των λεωφορειων
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4617122
και εξω απο τη φυλακα οι Ακηδες,οι Μισελ,οι Γιαννοι κ ολοι οι Υπουργοι που καναν οτι μπορουσαν για να καταστραφει η χωρα,

Ζητω η χουντα του πασοκ
οι ασκησεις στο στρατο γινονται επι "εξοργισμενων πληθων",στην επομενη διαδηλωση ισως σκασει μυτη κ ο στρατος για να αποκαταστησει τη ταξη
http://rigasili.blogspot.com/2011/02/blog-post_7283.html
η οχι,μπορει να μη φτανει ο Ελληνικος στρατος.Ετσι υπογραψαμε εμεις οι δωσιλογοι το νεο στρατιωτικο δογμα του νατο,συμφωνα με το οποιο ο στρατος του νατο θα μπορει να σωζει τη χωρα καθε φορα που θα απειλειται απο διαδηλωτες
http://rigasili.blogspot.com/2010/11/blog-post_9998.html

Ζητω η χουντα του πασοκ,
στις Σερρες ο αστυνομικος διευθυντης επεβαλλε στρατιωτικο νομο,ετσι γιατι γουσταρε,ανω των 3 ειναι διαδηλωση.

Ωρε να ζησει ο/Ελληνικος στρατος/Παπαδοπου/λος και Παττακος!!

Ο αλλος εδω λεει τι σχεση εχουν τα κλεψιμεικα των Υπουργων στην Ελβετια με το χρεος της Ελλαδας,
η τα κλεψιμεικα των αλητο-ελιτ,που κονομανε λεφτα απο την εκμεταλλευαση εδω κ αντι να στηριξουν την Ελληνικη οικονομια κρατωντας τα λεφτα εδω,τα βγαζουν εξω.Και ρωταει τι σχεση εχει το ενα με το αλλο.

Ο αλλος κραζει που εισαγουμε ντοματα απο το Βελγιο.Ενω η ιδια η Ευρωπαικη Ενωση ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΚΟΜΑ Κ ΑΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΧ ΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.Και οσα αγροτικα προιοντα βγαζουμε παραπανω απο το οριο,στη χωματερη.

Ο,τι να ναι,ο,τι πασοκια μας ερθει στο κεφαλι,τη πεταμε.

Ρε ζητω η χουντα του πασοκ,
για "ελαφρυνση του μισθολογικου κοστους στον ιδιωτικο τομεα" μιλαει η Κατσελη,αυτα για τα κοροιδα που νομιζαν οτι τη πουτσα θα τη φανε μονο στον δημοσιο.
Η ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ της Ελλαδας προχωρα.
Αντε παληκαρια,λιγο ακομα και θα τα καταφερουμε,
θα γινουμε Κινα για να κονομανε μονο οι κομματικες και επιχειρηματικες ελιτ,
και ολοι οι υπολοιποι στο κ@@λι του Λοβερδου,του Παπουτση,
ζητω η χουντα του πασοκ και τα παπαγαλακια της.

 
At 2/10/2011 04:53:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Jomarch, ποιοι ακριβώς είστε εσείς που δεν εμπιστεύεστε τη μνημονιακή πολιτική; Η ΝΔ; Το ΚΚΕ; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Οι αναρχικοί; Η Χρυσή Αυγή; Ο Μίκης Θεοδωράκης; Οι συνδικαλιστές; Η Ιερά Σύνοδος; Όπως δεν έχει νόημα να πω εγώ ότι θεωρώ όλους όσους έχουν αντίρρηση στο μνημόνιο παρανοϊκούς, έτσι δεν έχει νόημα και η ερώτησή σου. Προφανώς και είναι εύλογες πολλές από τις αντιρρήσεις των αντιμνημονιακών, προφανώς όμως υπάρχουν απόψεις που είναι για τα πανηγύρια ή επικίνδυνες. Και συνήθως για την ασάφεια των θέσεων και των επιδιώξεων περισσότερο ευθύνη έχει ο πομπός παρά ο δέκτης.

 
At 2/10/2011 05:17:00 μ.μ., Blogger Auslaender said...

ΑΦ, απορώ με τις αποροίες σου καμια φορά :). Όπως είπε ο George Bush "you are either with us or against us". Οπότε φύλαξε τα άδεια μπουκάλια μπίρας για να φτιάξουμε καμια αντι-μνημονιακή μολότωφ όπως αυτές που καταβρέχουν τα ΜΑΤ στα video του Celin (εκτοξευόμενες από προβοκάτορες του παρακράτους πάντα) αλλιώς τις βλέπω να έρχονται στο κεφάλι μας :)

 
At 2/10/2011 05:31:00 μ.μ., Blogger ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ said...

Πολυ καλός!

Βέβαια όπου γράφεις λαός βάλε μαλάκας χωρίς ίχνος αρχιδιών.

Και οι εξαιρεσεις που επιβεβαιώνουν τους μαλάκες!

 
At 2/10/2011 06:12:00 μ.μ., Blogger celin said...

Ρε auslaender,δε μπορω κ να εκφραστω οπως θελω μαζι σου ρε γαμωτο γιατι οταν καποιος ειναι ευγενικο,οσες μπηχτες κ αν πεταει,δε μου κανει καρδια να τα πω οπως θελω,

αλλα απο ολα τα βιντεο που προφανως ειδες,ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ;
Το κερατο μου μεσα,τη γυναικα τη πενηνταχδρονη δε την ειδες,μωλωπιασμενη απο τις γκλομπιες των ματατζηδων;
Τον παππου που τον πετανε κατω σα σακι με πατατες,δε τον ειδες;
Ρε αυτοι θα μπορουσαν να ηταν οι γονεις μας,μηπως τους εκοψες για εξτρεμιστες κ αυτους;
Ρε τι δηλητηριασμενη απο τη προπαγανδα μπηχτη ηταν αυτη,
θα τρελαθω ρε γαμωτο.

 
At 2/10/2011 06:22:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

"Μα υπάρχει καπιταλισμός; λέμε από τις οθόνες των γιαπωνέζικων laptop μας στο μοντέρνα ιταλικά επιπλωμένο τριαράκι μας με το γερμανικό στερεοφωνικό να παίζει αγγλική μπάντα στο μπακγκράουντ Ε τότε τώρα που ξεβολευόμαστε να τον ρίξουμε ρε μάγκες. Όλοι μαζί ενωμένοι.Δεν υπάρχουν πεινασμένοι στον πλανήτη να το κάνουμε περιμένανε το λαό με τους μεταξωτούς κώλους να τους δώσει τα φώτα του και σε αυτό. Το ότι ο Πακιστανός ζει με 2 δολλάρια τη μέρα μας φαίνεται φυσιολογικό σύντροφοι, απλά δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί κόβονται τα προνόμια της κοινωνίας μας"
Με αυτά συμφωνώ. Καμία μα καμία μα καμία αντίρρηση δεν έχω πως την μεγάλη πλειοψηφία δεν την ενοχλεί ο καπιταλισμός σαν καπιταλισμός αλλά το να μην πειράζεται ο δικός της κώλος. Και για να μην παρεξηγηθώ με βάζω μέσα σε αυτήν την πλειοψηφία.

 
At 2/10/2011 06:30:00 μ.μ., Blogger vasscon said...

Ο ανώνυμος (17:00, 10 Φεβρ. 2011) έγραψε:
>> Ακόμα και να μας μηδενίσουν το κοντέρ τώρα από την επομένη θα αρχίσει να ξαναγράφει. Όχι γιατί θα τα τρώνε οι πολιτικοί (που τρώνε και θα τρώνε πάντα γιατί είναι σαν κι εμάς που τους εκλέγουμε) αλλά γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα του τι παράγουμε, τι οικονομία έχουμε και τι προνόμια θέλουμε ως κοινωνία.

Είναι λαθεμένος αυτός ο συλλογισμός και στηρίζεται πάνω στο ιδεολόγημα ότι οι δαπάνες του ελληνικού κράτους είναι περισσότερες από τα έσοδά του, πράγμα που δεν ευσταθεί.
Εκείνο που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι το χρέος είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί πια, και όχι η καθημερινή ζωή και οι ανάγκες των Ελλήνων.
Αυτή τη στιγμή αυτό που βιώνουμε όλοι είναι μια βίαιη ανακατανομή εισοδήματος και πλούτου που βρίσκεται ακόμη στην αρχή και το «παιχνίδι» αυτό παίζεται και μέσα και έξω από την Ελλάδα (έξω πχ ξαναμοιράζεται η τράπουλα της οικονομικής ηγεμονίας στην ευρωπϊκή ένωση).
Ο old boy θέτει προτίστως θέμα αλληλεγγύης κοινωνικών ομάδων, κάποιοι έχουν ονμάσει το φαινόμενο κοινωνικό κανιβαλισμό. Εγώ θα σημειώσω μόνο ότι αυτό συμβαίνει γιατί λείπει η ιδεολογική ηγεμονία ενός διαφορετικού «οράματος». Πράγματι, μετά την κατάρρευση των καθεστώτων του «υπαρκτού» σοσιαλισμού και την ιδεολογική αφωνία της κοινοβουλευτικής αριστεράς όλων των αποχρώσεων, οι μόνοι που έμειναν να αντιπαρατίθενται σ' αυτό το μοντέλο ζωής και κοινωνίας είναι οι αντιεξουσιαστές και γι αυτό και οι τάξεις τους πυκνώνουν και μαζικοποιούνται, ενώ πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής νεολαίας αυτοτοποθετείται στο χώρο αυτό.

 
At 2/10/2011 06:31:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

"Αν κατάλαβα καλά, το άρθρο σου στηλιτεύει το γεγονός ότι η κοινωνία αντιμετωπίζει τα δικαιώματα κάθε κοινωνικής ομάδας (που λειτουργεί ως συντεχνία συμπληρώνω εγώ) εχθρικά, μη αντιλαμβανόμενη ότι ουσιαστικά όλες οι κοινωνικές ομάδες θα περάσουν από την «αρένα» με συνέπεια στο τέλος όλοι να χάσουν"
Και αυτό. Αλλά στηλιτεύει και τον τρόπο που λειτουργούν τα ΜΜΕ. Και ένα εξαιρετικά χρήσιμο παράδειγμα του τρόπου αυτού, είναι αυτό που συνέβη με τους γιατρούς.
Δευτέρα βράδυ στις ειδήσεις του Μega είχαν καταλάβει ότι με το νέο σύστημα Λοβέρδου οι γιατροί θα πληρώνονται ανά περίπτωση. Άρα δεν καταλάβαιναν γιατί αντιδρούν οι γιατροί. Αντιδρούσαν χωρίς λόγο σε ένα μέτρο που μόνο καλά είχε, επιτρέποντας στους ασφαλισμένους να πάνε σε πολλαπλάσιους γιατρούς. Ήταν ένα ακόμη αυτονόητο μέτρο, ένα σωτήριο μέτρο ΟΠΟΥ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. Τρίτη βράδυ είχαν πια καταλάβει ότι δεν θα πληρώνονται ανά περίπτωση, αλλά με κάποιον αδιευκρίνιστο ακόμη τρόπο, και ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ότι αν πληρώνονταν ανά περίπτωση, θα διέλυαν την οικονομία της χώρας ή ότι εν πάση περιπτώσει κοιτούσαν μόνο την τσέπη τους.
Το θέμα δηλαδή δεν είναι το τι είναι συνολικά καλύτερο. Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Μπορεί αυτό που θα γίνει τώρα να αποδειχθεί αριστουργηματικό, μπορεί και να διαλύσει το σύστημα. Δεν έχω ιδέα. Το θέμα είναι ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
Και στο σημείο αυτό να προσθέσω πως αν θέλω να υπερασπιστώ φορτηγατζήδες, γιατρούς, φαρμακοποιούς, δικηγόρους ή υπαλλήλους των ΔΕΚΟ, δεν βλέπω γιατί να ντραπώ να το κάνω. Όλο αυτόν τον καιρό όμως γράφω για συγκεκριμένα πράγματα, για συγκεκρίμένες μεθόδους και ιδεολογίες που επιβάλλονται και κυριαρχούν. Σε αυτά σπανίως παίρνω απάντηση.

 
At 2/10/2011 06:32:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

ΑΦ, εμεις είμαστε αυτοί που δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση ΓΑΠ, τελεία και παυλα. Εγω δε σου εβαλα ποτε ταμπέλα και δε θα μου βαλεις εσυ.
Τωρα, αν δε θες να απαντήσεις ευθέως δεν εισαι υποχρεωμένος αλλα η ερώτηση ήταν αν εσύ και όσοι άλλοι σχολιαστές συμφωνούν μαζί σου εμπιστεύεστε την κυβέρνηση αυτη. Και, πρόσεξε, δεν ειναι απαραίτητο να εισαι ενάντια στην Τρόικα ή την ΕΕ για να μην τους εμπιστεύεσαι (εγω ειμαι, αλλα ειναι δυο διαφορετικά θέματα). Μπορει κάποιος να πιστεύει ότι η τρόικα θα μας έκανε καλό αν την κρίση διαχειριζόταν μια άλλη κυβέρνηση που να μην αποτελείται απο δοσίλουγους προδότες. Και με αυτόν διαφωνώ, αλλα λιγότερο.

 
At 2/10/2011 06:33:00 μ.μ., Blogger Auslaender said...

Celin, και την 52άχρονη είδα και την (απαράδεκτη) ακινητοποίηση του παππού είδα. Αλλά είδα περισσότερες σκηνές με πολύ περισσότερες μολότωφ να πέφτουν σα βροχή στα ΜΑΤ (τουλάχιστον στα 2 βίντεο που παράθεσες), σε μία μάλιστα ήταν δίπλα σε βενζινάδικο (!) . Αυτές τις σχολιάζουν αρνητικά ελάχιστοι, λες και δεν είναι άνθρωποι ή επειδή βρίσκονται στην "εμπόλεμη" Κερατέα για να εφαρμόσουν δικαστικές αποφάσεις είναι άξιοι για ότι τους συμβαίνει. Εκτός βέβαια και αν όσοι εργάζονται στην αστυνομία δεν θα μπορούσαν να είναι οικογένεια μας αλλά είναι ανδροειδή σταλμένα από το Skyet.
Αν λοιπόν η άποψη πως η βία κατά αστυνομικών είναι το ίδιο αποδοκιμαστέα με τη βία κατά πολιτών είναι δηλητηριασμένη από την προπαγάνδα μπορείς να με αποκαλείς Μιθριδάτη :).

 
At 2/10/2011 06:37:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

"καταλήγεις να μέμφεσαι το υπ.οικ. ότι είναι αναξιόπιστο λόγω της περίφημης διαγραφής χρεών και τη μη ανάρτηση της λίστας όπως είχε υποσχεθεί".
Δεν βλέπω γιατί το Υπ Οικονομικών που προσπαθεί να βγάλει από την μύγα ξύγκι πρώτα αποφασίζει να διαγράψει χρέη 22 δις επειδή τα βαφτίζει ανείσπρακτα ή μη δυνάμενα να ειπραχθούν και μετά όταν το κράζουν δεσμεύεται ότι θα δημοσιοποιήσει αμέσως τις λίστες. Γιατί δυο μήνες τώρα δεν το κάνει; Το ξέχασε; Τις μαγειρεύει; Μήπως επειδή εκεί μέσα είχαν χωρέσει και χρέη που μια χαρά μπορούν να εισπραχθούν; Και δεν λέω ντε και καλά ότι υπάρχει δόλος. Αλλά και η αμέλεια σε ένα θέμα τέτοιας σπουδαιότητας εμένα μου αρκεί.

 
At 2/10/2011 06:40:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

auslaender απορείς με την απορία του ΑΦ ειρωνικά, διότι εσυ ξέρεις "ποιοι είμαστε εμείς;" Αριστεριστές συνδικαλιστές και βέβαια κάποιοι απελπισμένοι όπως ειπε ο Παπαχελάς μήπως;
Εχω πει και παλιότερα και το ξανάπα και παραπάνω, όποιοι ειναι ενάντια σ' αυτο το καθεστώς ειναι συμμαχοί μου, όλοι όσοι αναφέρει ο ΑΦ, και η Ιερά Σύνοδος ακόμα, αλλα δεν ταυτίζομαι με καμία ομάδα ιδεολογικά ή πολιτικά. Αν έχετε άλλες απορίες και θέλετε λεπτομέρειες στη διάθεσή σας...

 
At 2/10/2011 06:45:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

και κάτι ακόμα: το ότι οι άνδρες των ΜΑΤ στην Κερατέα φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του Αλέξη Γρηγορόπουλου υπάρχει κάτι, οτιδήποτε, μα οτιδήποτε, που να το δικαιολογεί και να το κάνει να φαντάζει λιγότερο χυδαίο, κυνικό, ανήθικο, ενάντιο σε κέθε λαικό αίσθημα σεβασμού στα ιερά και τα όσια από την εποχή της Αντιγόνης;

Οι άνδρες των ΜΑΤ στην Κερατέα ειναι οι εκφραστές του καθεστώτος, γιατι αν δεν ήταν, ο Παπουτσης η και ο ΓΑΠ θα έπρεπε να τοποθετηθούν επί του θέματος και να κατακρίνουν τη συμπεριφορά τους, το έκαναν; ΟΧΙ.

 
At 2/10/2011 06:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Είδα το βίντεο στο οποίο μας παραπέμπει ο celin.

Και ως συνήθως το ίδιο σκηνικό.
Οι αστυνομικοί δέχονται ύβρεις από κάποιους ψευτοτσαμπουκάδες και παραμένουν ψύχραιμοι (έχοντας σαφή εντολή να μη σηκώσουν το γκλοπ εναντίον κανενός). Μόνο σε κάποια στιγμή ρίχνουν χάμω έναν ηλικιωμένο, ο οποίος δείχνει να μη καταλαβαίνει βέβαια από τις συστάσεις που του κάνουν.

Και όλο αυτό το σκηνικό διογκώνεται και διανθίζεται με υπερβολές ("ναζιστική επίθεση", "βαρέσαν ηλικιωμένους και παιδιά") και άλλα τέτοια, για να ξεχαρμανιάζουν και να δημιουργούν τη δική τους πραγματικότητα οι στερημένοι αριστεροί.

 
At 2/10/2011 06:57:00 μ.μ., Blogger celin said...

auslaender,το πρωτο ομως που βρηκες να σχολιασεις ειναι και αυτο που σε εκφραζει περισσοτερο.Θα μπορουσες ολα αυτα που λες στο δευτερο σχολιο να τα πεις και στο πρωτο,αλλα δεν..

Και κατι που δεν αντεχει σε διαλογο,τουλαχιστον απο δημοκρατικους πολιτες,
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δεν εχει η βια απεναντι στα οργανα της ταξης με τη βια των οργανων της ταξης απεναντι στον λαο.
Καμια μα καμια απολυτως σχεση,
μπορει και οι 2 βιες να μη δικαιολογουνται,
αλλα στη πλαστιγγα σε επιπεδο ηθικης αποδοκιμασιας,
η πλεον απαραδεκτη βια ειναι η βια του αστυνομικου.

Να στο πω κ αλλιως,εγω σαν πολιτης,δε τρεχει τιποτα αν παρανομησω.Βεβαια,μετα θα συλληφθω και καλως θα συλληφθω αν εχω παρανομησει,αλλα εγω,ο παρανομος ειμαι πολυ λιγοτερο ηθικα αποδοκιμαστεος απο εναν αστυνομικο που παρανομει χτυποντας κ ταπεινωνοντας γερους και γριες.

Η δικια μου η παρανομια ειναι απλως παρανομια,η παρανομια του αστυνομικου ειναι καταλυση του Συνταγματος και των νομων

Ελπιζω να το καταλαβαινεις αυτο,διχως καμια εμπρηστικη διαθεση,οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο,δεν ειναι δημοκρατης.

 
At 2/10/2011 07:00:00 μ.μ., Blogger celin said...

"Μόνο σε κάποια στιγμή ρίχνουν χάμω έναν ηλικιωμένο, ο οποίος δείχνει να μη καταλαβαίνει βέβαια από τις συστάσεις που του κάνουν. "

Η εμμεση δικαιολογηση της βιας απεναντι σε εναν ηλικιωμενο ανθρωπο,ειναι δειγμα στερημενου φασιστα.Καταντια μεγαλη ανωνυμε πολιτη,καταντια μεγαλη.
Τη γυναικα την ειδες που τη λυσσαξαν στο ξυλο και ειχε στο προσωπο μελανιες;
Θα μπορουσε να ηταν η γυναικα σου,η η αδελφη σου.

 
At 2/10/2011 07:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σε ευχαριστώ που τοποθετήθηκες αναλυτικά σε όλες μου τις παρατηρήσεις και μάλιστα με ευγένεια, παρ'όλο που εγώ σ' έπιασα από τα μούτρα από την αρχή. Πράγματι έχεις δίκιο για το πως λειτουργούν τα ΜΜΕ, αλλά αυτό δεν είναι μόνο θέμα προπαγάνδας αλλά και ανικανότητας - ανευθυνότητας του πομπού, αλλά δυστυχώς και του δέκτη.

Για το ότι μας επιβάλουν να τρώμε ντομάτες βελγίου και ότι είναι ιδεολόγημα πως τα έξοδα του κράτους είναι λιγότερα από τα έσοδα πάω πάσο

 
At 2/10/2011 07:09:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

"Και θεωρείς (όπως και οι περισσότεροι άλλωστε) πως δεν ήταν δυνατόν η Ελλάδα να έφτασε σε αυτό το σημείο και να «ευθύνονται» τόσοι πολλοί. Θεωρείς πιο φυσιολογικό να φταίνε λίγοι. Οι γνωστοί δηλαδή. Πολιτικοί (που πέφτουν από τον ουρανό) και επιχειρηματίες (διαχρονικά κακοί στο πέρασμα των χρόνων). Το συμπέρασμα. Οι πολλοί δεν μπορεί να φταίμε άρα πρέπει να μονιάσουμε υπό την απειλή του πετσοκόμματος και να τα χώσουμε στους κακούς".
Το αντίστροφο από αυτό που λες συμβαίνει. Φταίνε οι πολλοί; Ασφαλώς και φταίνε. Αν μη τι άλλο φταίνε γιατί δημοκρατία είχαμε και δεν τους εμπόδισε κανείς να ψηφίζουν άλλα κόμματα και δεν τους εμπόδισε κανείς να φέρονται και γενικότερα αλλιώς.
Η αντίρρησή μου δεν είναι στο αν φταίνε οι πολλοί. Η αντίρρησή μου είναι ότι δημιουργείται μια θεωρία συλλογικών ευθυνών που αποκλείει όμως από αυτή τις κορυφές της πυραμίδας και εφαρμόζεται μια πρακτική νομοθετημάτων που εντοπίζει τις τομές και επιβάλλει τις θυσίες στους πολλούς αφήνοντας τις κορυφές ανέπαφες. Δηλαδή για να έχει μια στοιχειώδη σοβαρότητα μια θεωρία συλλογικής ευθύνης πρέπει να υπάρχει και κάτι που λέγεται αναλογικός επιμερισμός των ευθυνών, πρέπει να υπάρχει και κάτι που λέγεται αναλογικός επιμερισμός των συνεπειών. Και εδώ λοιπόν κολλάει και το θέμα των καταθέσεων στην Ελβετία, είτε 600 δις είναι, είτε 150, είτε λιγότερα. Πώς είναι δυνατόν να λέμε και να ξαναλέμε ότι μια κοινωνία χρεοκόπησε και την ίδια ώρα οι άνθρωποι που ΝΟΜΙΜΑ ή ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΑΝ ΤΡΕΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, μένουν εκτός της συνολικής ευθύνης, μένουν εκτός των συνεπειών;
Αυτό όμως δεν είναι θέμα ηθικό, αυτό είναι θέμα καθαρά λειτουργίας του συστήματος.
Και επαναλαμβάνω η διάκριση μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας σε ποσά τέτοιου ύψους, υφίσταται μεν σε ένα βαθμό, στον υπόλοιπο όμως βαθμό είναι ζήτημα τεχνικό, ζήτημα νομικών ορισμών και παραθύρων, ζήτημα πολιτικών επιλογών του ποιές συμπεριφορές νομοθετούνται για να είναι νόμιμες και ποιές όχι. Αλλά ας πούμε πως είμαι υπερβολικός. Ας πούμε πως έχουμε να κάνουμε με τα πιο καθαρά χρήματα του κόσμου (αν και πάλι η απορία παραμένει: σε μια κοινωνία κρατικότατης παρέμβασης σε όλα, αυτοί δεν έκαναν δουλειές με το κράτος, δεν έβγαλαν χρήματα από δουλειές με το κράτος, πώς γίνεται μια κοινωνία να λειτουργούσε λάθος σε όλα της, αλλά αυτοί που πλούτισαν μέσα σε αυτήν την κοινωνία να λειτουργούσαν καλά;). Έστω λοιπόν και με αυτή την εκδοχή. Έχουν καμία ευθύνη αυτή να φέρουν τα λεφτά τους εδώ, να πάψουμε σαν κράτος να επιδοτούμε τις ελληνικές τράπεζες, να δουν και οι ξένες τράπεζες πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν τρελή κεφαλαιοποίηση, να ξαναρχίσουν να τις δανείζουν. Να κινηθεί η αγορά βρε αδελφέ και να πάρει μπρος η ανάπτυξη.

 
At 2/10/2011 07:22:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Στα περί νομιμότητας δυο σκέψεις ακόμη: νόμιμο καθ' όλα είναι να είσαι μεγαλομέτοχος σε μια μεγάλη εταιρια και σε μια τράπεζα και να παίρνεις κάθε χρόνο μερισματάρες και να τις βγάζεις στην Ελβετία. Αυτά τα λεφτά είναι ΔΙΚΑ ΣΟΥ, ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Κι όταν η εταιρία πάει άσχημα, ας μειωθούν οι μισθοί, ας γίνουν απολύσεις, ας την κλείσουμε. Κι όταν η τράπεζα πάει άσχημα, ας τη βοηθήσει το κράτος. Μπορεί να αντικρούσει κανείς και να πει, μα πώς αλλιώς; Έτσι δουλεύει το σύστημα κι έχει τη λογική του. Ναι, έτσι δουλεύει και τη λογική του την έχει. Την ηθική του αμφισβητώ ή εν πάση περιπτώσει για αυτή αναρωτιέμαι.
Νόμιμο είναι επίσης να εισάγεις την εκδοτική σου εταιρία στο χρηματιστήριο, να είναι οι χρυσές εποχές του, να κονομάς τα κέρατά σου, να τα παίρνεις και να τα βάζεις στην Ελβετία. Και τώρα να κλείνεις εφημερίδες και περιοδικά γιατί πια δεν βγαίνεις. Τα λεφτά σου όμως είναι εκεί. Βγαλμένα.
Νόμιμο, νομιμότατο είναι να έχεις τα λεφτά σου σε οφ σορ.
Νόμιμη, νομιμότατη είναι η ύπαρξη της Ελβετίας.
Μεταφορικά μιλώντας όμως τίποτα πιο ανήθικο από την ύπαρξη της ίδιας της Ελβετίας, τίποτα πιο ανήθικο από την ύπαρξη φορολογικών παραδείσων που αντιστοιχούν αναπόφευκτα σε μισθολογικές, εργατικές και κοινωνικές κολάσεις, καθώς είναι χρήματα που δεν φορολογούνται.

 
At 2/10/2011 07:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Οι ξένες τράπεζες θα μας ξαναδανείσουν όταν θα διασφαλίσουν ότι η δομή της οικονομίας θα είναι τέτοια που θα τους επιτρέπει να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.

 
At 2/10/2011 07:24:00 μ.μ., Blogger celin said...

"Για το ότι μας επιβάλουν να τρώμε ντομάτες βελγίου και ότι είναι ιδεολόγημα πως τα έξοδα του κράτους είναι λιγότερα από τα έσοδα πάω πάσο"

Δεν ειναι ιδεολογημα ουτε ονειροφαντασια,ειναι κανονας της Ευρωπαικης Ενωσης.Οι χωρες υποχρεουνται να εισαγουν προιοντα ακομα και προιοντα στα οποια η εγχωρια παραγωγη τους ειναι αυταρκης.
Ετσι φαινεται προωθειται το εμποριο κ οι συναλλαγες.
Ετσι αχρηστευεται η αγροτικη παραγωγη και οι χωρες καταντανε εξαρτωμενες ακομα κ σε τομεις που πριν δεν υπηρχε εξαρτηση,ουτε χρειαζονταν εισαγωγες προιοντων.
Ετσι δομηθηκε η ΕΕ εξαρχης.

Οσο ζεις,μαθαινεις,κανονας διαχρονικος αυτος.

 
At 2/10/2011 07:27:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

oldboy η ηθική έχει πάει περίπατο από τη στιγμή που κατεβαίνει στο ορυχείο της Κίνας παιδί 12 χρονών και στα 25 του αν ζει θα φτύνει αίμα και όχι αν ο πλούσιος θα βγάλει τα λεφτά του στην Ελβετία. Ποιος δικαιούται να μιλάει για ηθική στον πλανήτη αυτό; Οι μεταξωτοί μας κώλοι πάντως (κι εγώ μέσα) σίγουρα όχι

 
At 2/10/2011 07:29:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Όλα αυτά που λέει ο Vortex είναι λάθος; Όχι, κάνει και σωστές επισημάνσεις. Αλλά είναι ένα ζήτημα το ότι η κοινωνία μας ήταν δομημένη με τρόπο μαλακισμένο και ένα διαφορετικό ζήτημα του προς τα πού πάει μετά από όσα γίνονται ένεκα του μνημονίου. Και μπορεί να εστιάζουμε στα της Ελλάδας, αλλά βλέπουμε ότι το ζήτημα είναι πανευρωπαϊκό τουλάχιστον. Ένα είδος μνημονίου επιβάλλεται παντού. Και μπορεί κανείς να το δει σαν εξορθολογισμό κλπ, αλλά εκείνο που εγώ βλέπω είναι ότι στραγγίζοντα ολοένα και περισσότερο εργατικά δικαιώματα και κοινωνικό κράτος προς χάρην μιας δημοσιονομικής πειθαρχίας, προς χάρην τελικά εξυπηρέτησης δανείων, λες και το παιχνίδι της αγοράς ομολόγων βασίζεται σε κανόνες δίκαιους και ωραίους.
Νόμιμο είναι λοιπόν οι τράπεζες να δανείζονται από την ΕΚΤ με 1 και 1,5% επιτόκιο, για να δανείζουν μετά τα κράτη με πολλαπλάσιο επιτόκιο. Κι όταν κρασάρουν να τις επιδοτούν τα κράτη.
Επιτρέψτε μου λοιπόν Vortex, ΑΦ, Ανώνυμε Πολίτη και Ανώνυμε να πω πως μια τέτοια νομιμότητα εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο, είναι μια νομιμότητα στα μάτια μου παράνομη και αισχρή, για αυτό εγώ θα συνεχίσω να οργίζομαι με την μεγαλύτερη εικόνα, με τον συνολικό τρόπο που παίζεται το παιχνίδι. Ότι μέσα στην μεγαλύτερη εικόνα υπάρχει και η εικόνα συντεχνιών και αδικιών και αθέμιτων προνομίων ασφαλώς και υπάρχει. Αλλά όταν από τα ΜΜΕ μου λένε μόνο αυτή να κοιτάω και αυτούς τους Γκολντστάιν να μισώ, λυπάμαι αλλά δεν θα πάρω.

 
At 2/10/2011 07:32:00 μ.μ., Blogger celin said...

Και αυτο το φταιμε ολοι,αρχιζει να κατανταει μια αηδια και μιση.Γιατι φταιει ο πασοκος η ο νεοδημοκρατης;Ειχαν ποτε το πασοκ η η νδ γραμμενη στο εκλογικο τους προγραμμα τη φραση:"ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΡΗΜΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ-Ο-ΛΥΚΟΥ;"
Και η προπαγανδα εχει τα ορια της.
Η μηπως ψηφισαν ολοι αυτα τα κομματα για να γινουν δημοσιοι υπαλληλοι;
Αυτα ειναι ηλιθιες κ αστοχες γενικευσεις.
Πολλοι απο αυτους πιστεψαν πραγματικα και στο πασοκ κ στη νδ,πιστεψαν οτι οι πολιτικες τους θα πανε μπροστα τη χωρα.

Ηλιθια σκεψη;Μπορει,αλλα αυτο δε την κατατασσει στις αιτιες συλλογικης ευθυνης,ουτε της προσδιδει ενοχη για τη καταρρευση της χωρας.
Ψηφισαμε τη γαλαζοπρασινη συμμορια γιατι πιστεψαμε οτι ηταν η πιο συμφερουσα για τον τοπο,
αλλα η ευθυνη κ η ενοχη ανηκει στη γαλαζοπρασινη συμμορια που κατεστρεψε τον τοπο,οχι στους αφελεις που τη πιστεψαν.

 
At 2/10/2011 07:35:00 μ.μ., Blogger Auslaender said...

Jomarch, αντίθετα με εσένα και τον Παπαχελά, δεν βλέπω "εσάς" σαν μια ενότητα, δεν αποδέχομαι μανιχαϊσμούς "εμείς και εσείς" και δεν βλέπω τη συμπάθεια ή μη προς την κυβέρνηση ΓΑΠ ως την απόλυτη διαχωριστική γραμμή της Ελληνικής πολιτικής ιδεολογίας. Δεν την αποδέχομαι ως τέτοια γιατί αντίθετα με την Αίγυπτο, στην Ελλάδα σε 2.5 χρόνια το πολύ θα έχουμε δημοκρατικές εκλογές και αν η πλειοψηφία των πολιτών διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική ας στείλουν τον ΓΑΠ πίσω στο Elmhurst για μεταπτυχιακό με τις ευχές μου . Οπότε και δεν αισθάνομαι την ανάγκη να συμπορευθώ με Χρυσαυγίτες και ΚΚΕ, φορείς απεχθών σε εμένα ιδεολογιών ενάντι σε μια κυβέρνηση με την οποία επίσης έχω πολλές διαφωνίες.

Για την Κερατέα, όπως έγραψα και πριν, δε βλέπω τα ΜΑΤ ως φρουρούς ενός μη δημοκρατικά εκλεγμένου καθεστώτος για να αποδέχομαι τη βία απέναντι τους περισσότερο απο όσο αποδέχομαι τη δική τους βία. Ναι, το σύνθημα που αναφέρεις είναι εμετικό στο επίπεδο του συμβολικού - οι προπυλακισμοί πολιτών, και οι μολότωφ κατά αστυνομικών προσβάλουν τη μνημη του Γρηγορόπουλου, ενός θύματος της βίας, σε ένα πιο βαθύ επίπεδο και πιο κοντά στη σάρκα. Τέλος θα μπορούσα να γράψω πως ο ΓΑΠ και ο Παπουτσής κατέκρινε τη συμπεριφορά της αστυνομίας όσο και ο Δήμαρχος Κερατέας τη ρίψη μολότωφ - δηλαδή καθόλου. Αλλά το παιχνίδι για το ποιός είναι πιο λάθος είναι μηδενικού αθροίσματος. Το μόνο παρήγορο είναι πως σε μια δημοκρατία ο αστυνομικός που τράβηξε το όπλο παραπέμπεται σε διοικητική εξέταση με πιθανές συνέπειες. Για κάποιους δεν είναι αρκετό, εγώ το έχω πάρει απόφαση πως δε θα ζήσω να δω την ουτοπια και το προτιμώ από την εναλλακτική (;)

 
At 2/10/2011 07:46:00 μ.μ., Blogger celin said...

"oldboy η ηθική έχει πάει περίπατο από τη στιγμή που κατεβαίνει στο ορυχείο της Κίνας παιδί 12 χρονών και στα 25 του αν ζει θα φτύνει αίμα και όχι αν ο πλούσιος θα βγάλει τα λεφτά του στην Ελβετία. Ποιος δικαιούται να μιλάει για ηθική στον πλανήτη αυτό; Οι μεταξωτοί μας κώλοι πάντως (κι εγώ μέσα) σίγουρα όxi"

Αλλο ενα παραμυθι,αλλη μια ασυνεπεια,αλλη μια προπαγανδα.
Ποιος φταιει που το παιδι στη Κινα μπαινει στα ορυχεια;
Ποιος φταει που στη Ταιβαν κ στο Μπανγκλαντες δουλευουν μικρα παιδια στα εργοστασια της nike και αλλων αιμοβορων πολυεθνικων;
ποιος φταει ακομα κ για τις σεξουαλικες επιθεσεις σε μικρα κοριτσακια σε αυτα τα εργοστασια,ποιος φταιει για την εκμεταλλευση και την εξαθλιωση του τριτου κοσμου;

Φταιω εγω;Φταιει ο ολντ μπου;
Τι λετε ρε;
Οι νεοφιλελευθεροι φασιστες ειναι αυτοι που εκμεταλλευονται κ εξαθλιωνουν τον τριτο κοσμο,
σε συνεργασια βεβαια με τις εξαγορασμενες τυραννικες δικτατοριες του τριτου κοσμου που δεχονται να εξαθλιωθει ο λαος τους για να εχουν οι κομματικοι αξιωματουχοι τα προνομια που διαθετουν.

Η παγκοσμια νεοφιλελευθερη χουντα δημιουργει,επεκτειννει κ ατσαλωνει τις ανισοτητες,
διαβαστε και το NO LOGO της Ναομι Κλαιν,ειναι πολυ χρησιμο για να γινει αντιληπτο το σχεδιο των πολυεθνικων να γαμησουν ολον τον πλανητη προς οφελος των γαμημενων υπερκερδων τους.

Η μονη ευθυνη που εχω εγω ειναι που αγοραζα αυτες τις μαρκες,
διαβαστε το no logo και δεν θα τις ξανααγορασετε!

 
At 2/10/2011 08:02:00 μ.μ., Blogger Auslaender said...

Celin, στο αρχικό μου σχόλιο έκανα μια φευγαλέα αναφορά στην άλλη πλευρά των χαρακωμάτων της Κερατέας, την οποία με τη σειρά σου απέφυγες να θίξεις.
Κατα τα άλλα για εμένα η βία είναι βία, άνθρωποι υποφέρουν και πεθαίνουν απο όποια μεριά και αν ασκείται. Για εμένα αυτό είναι το πρωταρχικό κριτήριο, όχι η θεσμική οπτική, αν διαφωνείς δικαίωμα σου.
Επίσης συγνώμη αλλά την επιχειρηματολογία σου δεν την καταλαβαίνω απόλυτα. Σε μια δημοκρατία δίνουμε το δικαίωμα της άσκησης έννομης βίας ως έσχατη λύση στο κράτος στα πλαίσια του κοινωνικού συμβολαίου. Υπό αυτή την σκοπιά δεν αποδέχομαι πως ένας αστυνομικός που χτυπάει έναν της Original 21 που καίει αυτοκίνητα έξω από το γήπεδο είναι πιο ηθικά καταδικαστέος από τον Originalά που θα του επιστρέψει το μπουνίδι. Δεν μπορώ να σκεφτώ πολλές δημοκρατίες όπου όλα τα μέλη έχουν ίσο δικαίωμα προσφυγής στη βία.
Εάν εννοείς μόνο την παράνομη βία εκ μέρους των οργάνων της τάξης τότε συμφωνώ πως σε θεσμικό επίπεδο είναι η χείριστη και πρέπει να τιμωρείται βαρύτερα. Αλλά θα συνταχθώ υπέρ του "τιμωρία στην άνομη βία της εξουσίας", όχι του "βία στη βία της εξουσίας".

 
At 2/10/2011 08:03:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Χαμός!

Jomarch, σοβαρά εσείς αυτοπροσδιορίζεστε ΜΟΝΟ ως αντίθετοι στην κυβέρνηση ΓΑΠ; Δηλαδή δεν έχει σημασία η θέση, μόνο η αντίθεση; Η πρόσκαιρη συμπαράταξη και όχι η ιδεολογία, η αφετηρία, οι προτάσεις και οι επιδιώξεις του καθενός; Έχεις πειστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, ότι η κυβέρνηση ΓΑΠ είναι το απόλυτο κακό, που μόνο μια τέτοια τυχάρπαστη στάση ανίερων συμμαχιών είναι η μόνη επιλογή;

Τις απόψεις μου γενικά τις ξέρεις. Δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση ΓΑΠ, εμπιστεύομαι την ανάγκη που βρισκόμαστε και την ΕΕ. Η πλάκα είναι ότι δεν την εμπιστεύομαι για λόγους ακριβώς αντίθετους από τους δικούς σου.

Αν θες, απαντησέ μου με τη σειρά σου, σε παρακαλώ. Εσύ ποιους εμπιστεύσαι;

Auslaender, σου θυμίζω έχω κλείσει θέση πολιτικού πρόσφυγα στην Ελβετία. Νάμαι και κοντά στις καταθέσεις μου :)

Oldboy, όλα εύλογα αυτά που λες, ειδικά για τα εκδοτικά και τα εργολαβικά να συμπληρώσω. Αν μιλάμε τώρα για τίμια χρήματα, να παρατηρήσω τα εξής: Όπως ένας πλούσιος εκμεταλλεύτηκε την φούσκα και έβγαλε λεφτά στην Ελβετία, έτσι και ένας φτωχός για τον ίδιο λόγο απόλαυσε μια πολύ καλύτερη ζωή, άλλαξε συχνότερα αυτοκίνητο, μάζεψε μεγαλύτερη προίκα για τα παιδιά του. Όπως ένας φτωχός υποφέρει τώρα από την κρίση, έτσι και ένας πλούσιος, που επένδυσε στην Ελλάδα λίγο πριν την έναρξή της, πήρε τα αρχίδια του. Βεβαίως αυτόν δεν θα τον λυπηθούμε, αλλά δεν ισχύει ότι οι πλούσιοι περπατούν στο νερό. Και γενικά, χωρίς στο τόσο σύνθετο περιβάλλον να μπορώ να προσδιορίσω αν η ύπαρξη φορολογικών παραδείσων είναι χρήσιμη για την παγκόσμια οικονομία, είναι μύθος ότι όπου οι φορολογικοί συντελεστές των εταιρικών κερδών είναι χαμηλοί, υποφέρουν οι εργαζόμενοι.

Ακόμα πως γίνεται να είναι κακοί και οι Έλληνες που έχουν δανείσει το Ελβετικό δημόσιο και ταυτόχρονα και οι ξένοι που έχουν δανείσει το Ελληνικό δημόσιο (και έχουν φορολογηθεί κανονικά).

Εντάξει η διάσωση των τραπεζών είναι ο κάλος που πατάς συνέχεια! Αλλά τα κράτη δεν είναι ανεύθυνα για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. Γενικά μάλλον πλέον είναι άστοχο κράτη και ελεύθερη οικονομία να τα θεωρούμε σαφώς διαχωρισμένα. Βέβαια, κάποια στιγμή πρέπει να παραδεχθείς και εσύ τα καλά του καπιταλισμού :)

 
At 2/10/2011 08:11:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

Auslaender: "στην Ελλάδα σε 2.5 χρόνια το πολύ θα έχουμε δημοκρατικές εκλογές" Δεν συμφωνώ ότι οι εκλογές είναι δημοκρατικές ουσιαστικά και όχι τυπικά, όταν τα κανάλια είναι απολύτως ελεγχόμενα και παραπληροφορούν μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που ενημερώνται απο αυτά αποκλειστικά και όταν γίνονται προεκλογικά εκφοβισμοί (Ή ΠΑΣΟΚ ή χάος)
Το ΚΚΕ και η ΧΑ ειναι και σε μένα επαχθείς (οχι το ίδιο αλλα τεσπα) αλλα και η κυβέρνηση ειναι επαχθής απόλυτα (οχι εχω κάποιες διαφωνίες)

"εγώ το έχω πάρει απόφαση πως δε θα ζήσω να δω την ουτοπια και το προτιμώ από την εναλλακτική (;)" Ουτοπία είναι η δημοκρατία; δε νομίζω. Παραπέμπονται οι άντρες των ΜΑΤ στην Κερατέα; επίσης δε νομίζω. Για ποια εναλλακτική μιλάς; Αν υπαινίσσεσαι ότι εγώ θα ήθελα κουμουνισμό, λυπάμαι που έδωσα λάθος εντυπώσεις, δημοκρατία θέλω, όχι τίποτα φοβερό, ας πουμε μια άλλη κυβέρνηση απο πρόσωπα με καθαρό παρελθόν σε εξαπάτηση του λαού, αν μη τι άλλο.

 
At 2/10/2011 09:48:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Επειδή δεν διαθέτω τόσες πολλές και καλές θεωρητικές οικονομικές γνώσεις όπως ορισμένοι
από τους συμμετέχοντες ( Ανώνυμε για σένα λέω ) και επειδή για να κατανοήσω καλά το θέμα
πρέπει να το προσαρμόσω στην πραγματική οικονομία και κοινωνία , μου δημιουργήθηκαν κάποιες
απορίες. Για να καταλάβω επιτέλους τι πρέπει να αλλάξω εγώ ώστε να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο.
Απορία πρώτη.
“Δυστυχώς δεν έχουμε αντιληφθεί ή δε θέλουμε να αντιληφθούμε πως λειτουργεί το σύστημα και η παγκόσμια οικονομία.”
Πολύ σωστά , τώρα που το διαβάζω μάλιστα αισθάνομαι και ενοχές που πήρα απλά ένα πτυχίο
και όχι διδακτορικό στα οικονομικά για να μπορώ να το αντιληφθώ.
Τι γίνετε όμως με την κυρά Κατίνα από το Αιγάλεω που δεν έχει βγάλει ούτε το δημοτικό ;
Ας πρόσεχε θα μου πεις , έτσι είναι η ζωή.
Απορία δεύτερη.
“Η λέξη κλειδί δεν είναι το «τρώω» σε διάφορους χρόνους, αλλά το «παράγω» και «καταναλώνω».”
Πολύ σωστά , τώρα που το διαβάζω μάλιστα καταλαβαίνω πως έκανα μαλακία που πήρα δάνειο
μισό εκατομμύριο ευρώ και αγόρασα μεζονέτα στην Κηφισιά . Θα την πουλήσω λοιπόν και θα γυρίσω στο τριαράκι στα Πατήσια για να τα βγάλω πέρα.
Τι γίνετε όμως με την κυρά Κατίνα από το Αιγάλεω που μένει σε σπίτι πενήντα τετραγωνικά ,
δεν έχει πάρει ποτέ της δάνειο , δεν ξέρει τι είναι η πιστωτική κάρτα και ζει με τον ίδιο τρόπο τα τελευταία τριάντα χρόνια ; Κατεψυγμένο αρνάκι Νέας Ζηλανδίας μια φορά το μήνα και μια ρόμπα το χρόνο.
Τι ακριβώς πρέπει να αλλάξει αυτή η γυναίκα , τι ακριβώς πρέπει να καταναλώσει λιγότερο ώστε να
μπορεί με τη σύνταξη της ( 870 ευρω ) να πληρώσει το πετρέλαιο για τη σόμπα ;
Ας πρόσεχε θα μου πεις έτσι είναι η ζωή.
Απορία τρίτη.
Μήπως το 1982 όταν διπλασιάστηκε η σύνταξης της έπρεπε να του πει “ κοίτα Αντρέα παιδί μου,
μπορεί καθηγήτρια οικονομικών να μην είμαι αλλά νομίζω ότι αυτά τα λεφτά είναι δανεικά και θα πρέπει να τα πληρώσουν κάποτε τα παιδιά μου, γι αυτό όχι ,δεν μπορώ να τα πάρω”. Δεν το είπε όμως
και τα πήρε, γιατί ήταν αμόρφωτη . Γι αυτό και δυο χρόνια μετά δεν μπορούσε να καταλάβει πως είναι
δυνατόν το 1981 να τα φέρνει βόλτα τσίμα τσίμα και δυο χρόνια μετά με διπλάσια σύνταξη και χωρίς
να έχει αλλάξει τρόπο ζωής πάλι να μην της φθάνουν , πάλι τσίμα τσίμα.
Ε λοιπόν ναι , τώρα το κατάλαβα. Αυτή φταίει , η κυρά Κατίνα από το Αιγάλεω , η αμόρφωτη ,αυτή να πιάσουμε να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω.
Απορία τέταρτη.
Βρε παιδί μου (Ανώνυμε για σένα λέω) σε ποιους νομίζεις ότι μιλάς όταν κάνεις εδώ ,σχόλιο ομιχλώδες, αόριστο και παραπλανητικό ; Σε τοπική οργάνωση ; Δεν ξέρεις ότι αυτός εδώ ο χώρος , είναι για ανθρώπους ελεύθερους και απεξαρτημένους ;

 
At 2/11/2011 10:25:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητέ Σωτήρη

η κυρία Κατίνα από το Αιγάλεω δε φταίει σε τίποτα, όπως δε φταις ούτε εσύ, ούτε εγώ. Καλά έκανε και έζησε καλύτερα με τα δανεικά του Ανδρέα. Όλοι μας καλά κάναμε. Απλά ήρθε η ώρα να τα επιστρέψουμε πίσω, γιατί είναι δανεικά. Εγώ που ζω σε 86 τετραγωνικά θα ζήσω πλέον στα 50 και η κυρία Κατίνα θα στερηθεί και την καινούργια ρόμπα της. Δε λέω πως κάποιος φταίει, ούτε καμιά σοφία γενικότερα. Μην πολυζορίζεσαι λοιπόν. Λύσεις έχεις να προτείνεις; Πρακτικές λύσεις φυσικά (όπως το να φτιάξουμε μια παραγωγική εξαγωγική οικονομία για να μην την ξαναπατήσουμε με δανεικά). Καλό είναι κι εσύ κι εγώ κι ο Oldboy να αντιληφθούμε καλύτερα ότι στα καλά χρόνια που ζήσαμε, καπιταλισμό είχαμε και πάλι. Και τώρα καπιταλισμό έχουμε. Στα προηγούμενα 30 χρόνια δεν έπαψαν να πεθαίνουν παιδιά στον πλανήτη, όπως δεν έπαψαν να πεθαίνουν τα τελευταία 3000 χρόνια (3000 χρόνια νεοφιλελευθερισμού). Μας ένοιαξε καθόλου; Όχι. Άρα καλύτερα να μη μιλάμε για ηθική και νομιμοποίηση. Ας μιλήσουμε για όλα τα άλλα. Σε αυτή τη βάση δε διαφωνώ με το πνεύμα του blogger και των φαν του. Θα δαγκώσουμε για τα κεκτημένα μας και τις ανέσεις που συνηθίσαμε. Αυτό επιτάσσει η φύση μας κι αυτό κάνουμε. Κι άσε το μεγκα να ωρίεται

Για τον φίλο με τις ντομάτες. Έχεις πάει να αγοράσεις ντομάτες μόνος σου; Ξέρεις πόσο έχει η ελληνική και πόσο η βελγική (που έχει και μεταφορικά;) έχεις δει ελληνική ντομάτα στο βέλγιο;

 
At 2/11/2011 12:13:00 μ.μ., Blogger Auslaender said...

Jomarch, η δημοκρατία μας είναι αποτυχημένη μόνο αν θεωρούμε τα τηλεοπτικά κανάλια εκ των ουκ άνευ συνιστώσα της. Η δημοκρατία απαιτεί ενεργούς και πληροφορημένους πολίτες και σε μια εποχή με 10δες εφημερίδες, κανάλια και internet αυτό είναι πιο εύκολο απο ποτέ. Η εικόνα των συμπολιτών μας ως άβουλα γελάδια που τρώνε το σανό το Πρετεντέρη είναι κάπως ελιτίστικη και μονόδιάστατη, όχι;
Όσο για την Κερατέα, διάβασα αυτό:
http://tinyurl.com/6yo8629

 
At 2/11/2011 02:56:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

Να διορθώσω την λάθος λέξη "επαχθής" που χρησιμοποίησα αντι για "απεχθής" στο προηγούμενο σχόλιο και να συνεχίσω

ΑΦ,
η συζήτηση γίνεται κάτω απο ένα ποστ που μιλάει για την διάσπαση τις κοινωνίας σε αντίπαλες συντεχνίες. Σε αυτό το πλαίσιο δηλώνω την εντονη αντίθεσή μου στο φαινόμενο αυτό και την αλληλεγγύη μου σε όλες τις αγωνιζόμενες κοινωνικές ομάδες και η στάση μου αυτή δεν είναι στάση ζωής αλλα στάση που υπαγορεύεται απο μια συγκεκριμένη συγκυρία: την ανάγκη ανατροπής της συγκεκριμένης κυβερνητικής πολιτικής. Θεωρώ πως δεν ειναι ώρα να λύσω τις διαφορές μου ως μηχανικός ή ως καθηγήτρια (ειμαι και τα δυο) με τους γιατρούς του ΙΚΑ ή όποιον άλλον.

Εμεις λοιπον ειμαστε αυτοί οι γιατροί οι μηχανικοί οι εκπαιδευτικοί οι φαρμακοποιοί οι οδηγοί λεωφορείων που δρούμε ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Καποιοι απο μας ανήκουν σε ξεκάθαρους πολιτικούς χώρους (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΟΕ, κα)και καποιοι που δεν ανηκουν αυτοπροσδιορίζονται ως γενικά αριστεροί ή αντιεξουσιαστές ή πρώην πασοκτζήδες που αισθάνονται προδομένοι ή Σπιθιστές. Καπου εκει ειμαι εγω, στο γενικά. Μεταξύ μας έχουμε πολλές ιδεολογικές διαφορές, αγεφύρωτες ενίοτε, αλλα τωρα ειμαστε σε σχετική ανακωχή μπροστά στον κοινό σκοπό. Το λέω λίγο απλοϊκά μήπως και γίνω επιτέλους κατανοητή.

Το ότι η αριστερά ειναι πολυδιασπασμένη και δεν εχει σαφή θέση ειναι για μένα τραγικό , ειναι ενα θέμα για το οποίο θα λογοδοτήσει ιστορικά και ειναι ο λόγος που δεν μπορω να ενταχθώ σε καμία παράταξη. Απο την άλλη ούτε τυχάρπαστη ειναι ούτε και ανίερη η συμμαχία και με ενοχλούν ο χαρακτηρισμοί.

Για μένα η κυβέρνηση ΓΑΠ ειναι (όχι το απόλυτο κακό), αλλα μια προδοτική ανυπόληπτη εξοργιστική κυβέρνηση. Οι λόγοι εχουν χιλιοειπωθεί.
Δεν θεωρώ όπως είπε ο auslaender ότι αυτή ειναι η απόλυτη διαχωριστική γραμμή της πολιτικής ιδεολογίας, αλλα τη θεωρώ ενα καλό ξεκαθάρισμα για την παρούσα συζήτηση. Προσπαθώ να πω απλά ότι αν πιστεύεις στην κυβερνητική πολιτική πάω πασο, θα φανεί στην πορεία ποιος εχει δίκιο, αλλα αν δεν πιστεύεις, ασε τωρα τις αναλύσεις, τωρα ειναι η ώρα της ενότητας, τα λόγια έχουν ειπωθεί πολλάκις, μη χανεις το στόχο, το κεφάλι του ψαριού κοκ. Προφανώς ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, κι όπως εχω ξαναπεί, μακάρι να εχεις δίκιο εσυ κι εγώ άδικο, γιατι εγώ δεν αγωνίζομαι ούτε ως καθηγήτρια ούτε ως μηχανικός ούτε ως αριστερή, αγωνίζομαι σαν μάνα για το μέλλον των παιδιών μου. Οσο κι αν σας φαίνεται μελοδραματικό, μιλάω σοβαρά.

 
At 2/11/2011 02:58:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

@Σωτήρη
ευχαριστώ για το σχόλιό σου, με εκανε να παρω μια ανάσα.
@celin ειναι περιττό να το πώ, αλλα ας το πω, συμφωνούμε

 
At 2/11/2011 05:55:00 μ.μ., Blogger celin said...

Για τον φιλο που με λεει φιλο με τις ντοματες,
καταρχας δεν ειμαι ο φιλος με τις ντοματες,το nickname που χρησιμοποιω ειναι celin.Θα με λες celin κ εγω θα σε λεω οπως θες αρκει να το γραψεις,δε βλεπω nickname για αυτο και δε ξερω πως να σε αποκαλεσω.

Επειτα,θεωρω ειρωνικη την ερωτηση για το αν παω να αγορασω ντοματες,κ αν ξερω ποσο κανουν,
Στο ιδιο υφος,θα μπορουσα να απαντησω "Οχι,στελνω τη Φιλιππινεζα και τον Πακιστανο που μου κουρευει το γρασιδι σε μια απο τις επαυλεις μου"
αλλα επειδη οι σαρκασμοι κ οι εξυπνακισμοι δεν ειναι για ολες τις ωρες,θα σου απαντησω σοβαρα,
πανω κατω ιδια τιμη εχουν.Γυρω στο 1,60 με 1,80.Συνηθως του Βελγιου ειναι ελαχιστα ακριβοτερες,αλλα οχι ανω απο 10-20 λεπτα.

Προφανως εξακολουθεις να μην αποδεχεσαι αυτο που λεω,αλλα δε τρεχει τιποτα,ελευθεροι ειμαστε να λεμε ο,τι γουσταρουμε.Εγω επειδη το χω ψαξει το ζητημα κ επειδη το Κοινοτικο Δικαιο το εχω σπουδασει,ειπα να σε ενημερωσω για την υποχρεωση των χωρων να εισαγουν προιοντα,ακομα κ αυτα που θα καλυπτε η εγχωρια παραγωγη.
Οποτε,εχω δικιο κ εσυ αδικο.

Οχι,δεν εχω παει στο Βελγιο,αλλα ξερω οτι το Βελγιο σιγουρα θα εισαγει κ Ελληνικα προιοντα.

Τελος,απο ολα οσα ειπα,εσυ εστιαζεις στις ντοματες.Καλα κανεις,γιατι για ολα τα υπολοιπα που λεω,δεν υπαρχει απαντηση.Ουτε αντιλογος.
Ο μονος αντιλογος σε αυτα ειναι
"Ετσι ειναι ο καπιταλισμος,με τα καλα κ τα κακα του,take it or leave it"

Για να ειμαι ειλικρινης,η σαρωτικη πλειοψηφια ακομα ειναι στο take it.
Aν ποτε επιλεξει το leave it,εδω θα ειμαστε για να συζητησουμε σε διαφορετικη βαση.

ΥΓ Και για να μη ξεχνιομαστε:η Κυβερνηση Παπανδρεου ειναι εκνομη απο την υπογραφη του Μνημονιου κ μετα,η οποια υπογραφη ηταν συνταγματικη εκτροπη,απο τη στιγμη που δε ψηφιστηκε απο 180 βουλευτες.
Καταλυση του Συνταγματος σημαινει καταλυση της Δημοκρατιας,
και καταλυση της Δημοκρατιας ενεργοποιει το ακροτελευτιο αρθρο,δηλαδη το δικαιωμα αντιστασης.
Δε μιλαω εδω για την ηθικη απονομιμοποιηση απο τη στιγμη που δεν εχουν μπει οι αποδεδειγμενα κλεφτες στη φυλακα.
Μιλαω καθαρα τεχνικα,σαν(!) υποστηρικτης της αστικης δημοκρατιας.Η ιδια η αστικη δημοκρατια,λογω της ακροτελευτιας Συνταγματικης διαταξης,μας δινει το δικαιωμα να αντισταθουμε με καθε τροπο.
Αυτο σημαινει οτι στη Κερατεα πχ οι κατοικοι ειναι οι νομιμοι και οι αστυνομικοι,οι παρανομοι.

 
At 2/11/2011 06:04:00 μ.μ., Blogger celin said...

jomarch,δεν ειναι κακο να τα λεμε και να τα ξαναλεμε,ετσι για να ισχυροποιουνται κ αλλο οσα μας ενωνουν,
ποιοι ειμαστε εμεις,το περιεγραψες στο σχολιο σου,ειμαστε πολλοι απο παντου.
Βεβαια μου εριξες μαχαιρια στη καρδια με την απεχθεια προς το ΚΚΕ,αλλα δε πειραζει,εγω παλι μαζι σου ειμαι!

 
At 2/11/2011 06:11:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Jomarch, καθόλου μελοδραματικό δεν το βρίσκω, τα παιδιά σου σκέψου, όταν, αν έχω καταλάβει σωστά, καλείς να φύγουμε από το μνημόνιο, την ΕΕ, και να δείξουμε το μεσαίο δάκτυλο στους πιστωτές, τους εταίρους και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, και να ζήσουμε φτωχοί και περήφανοι. Ακόμα, να σου ξεκαθαρίσω ότι πότε δεν έχω ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, για να σου τονίσω ότι δεν δίνω σημασία που τοποθετείται ο καθένας κομματικά, αλλά στο που τοποθετείται ιδεολογικά, πως έχει ερμηνεύσει τον κόσμο, ποιες είναι οι αξίες του, τι οραματίζεται και τη πορεία έχει να προτείνει. Άρα ο αχταρμάς του αντιμνημονίου είναι και πραγματικότητα και ουσιαστικός, και δεν έχει να κάνει μόνο με την πολυδιάσπαση της αριστεράς. Σε ότι αφορά αυτή, απορώ πως δεν συνειδητοποιείς ότι δεν οφείλεται σε κάποια ιστορικής σημασίας ανεπάρκειά της, αλλά στο γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξουν σοσιαλδημοκράτες ΚΑΙ αντιεξουσιαστές ΚΑΙ ελευθεριακοί κομμουνιστές ΚΑΙ ανανεωτικοί ΚΑΙ σταλινιστές ΚΑΙ η αποκρουστική χίμαιρα της εθνικιστικής αριστεράς, η οποία δεν βλέπω να σας πολυενοχλεί. Οπότε, προτείνω, στον αγώνα σου, να δίνεις σημασία για το ποιος είναι δίπλα σου, τι κοινά σημεία έχει μαζί σου, αν επιδιώκει το ίδιο όραμα εντέλει ή κάτι εντελώς αντίθετο και πολύ χειρότερο από αυτό που πολεμάς τώρα.

 
At 2/11/2011 06:39:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

Auslaender, ελιτίστικο είναι να θεωρείς ότι όλοι έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ και χρόνο για ψάξιμο. Η ενημέρωσή μου απαιτεί γρήγορη σύνδεση και κάποιες ΩΡΕΣ κάθε μέρα, δύο πράγματα που θεωρώ μεγάλα προνόμια και που το ένα απο τα δύο ή και τα δύο στερείται μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που ψηφίζει, συμπεριλαμβανομένων των γονιών μου και πολλών άλλων μελών της οικογένειάς μου και των φίλων μου. Αρα ναι, όταν δεν υπάρχει κανένα κανάλι και καμία μεγάλη εφημερίδα που να ελέγχει την εξουσία ή έστω να λέει αλήθεια, αυτό είναι μια έλλειψη δημοκρατίας.
Σε παραπάμπω κι εγώ εδώ: http://www.aksioprepeiakantoxh.com/mesa-mazikis-eximerosis/arthra/363-ntabantzides-pornes-telos.html

Λάθος μου το "παραπάμπονται" έπρεπε να γράψω "τιμωρούνται". Μιλώ για τους αστυνομικούς. Και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, πχ πολιτικούς.

 
At 2/11/2011 06:42:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

αγαπητέ μου celin, το ΚΚΕ πέρα από τα γνωστά του θέματα με την ιστορία, έχει μια πολύ εκνευριστική πρακτική που σίγουρα θα την έχεις "λουστεί" αν εχεις συναναστραφεί με Παμίτες. Δεν ειναι της παρούσης αλλα οι πρακτικές αυτές ειναι τροχοπέδη για το "κινημα" και εχω την ατυχία να τις βρίσκω συνεχώς μπροστά μου και στα ετγοτάξια παλιότερα και τώρα στην ΕΛΜΕ.
Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι εμεις συμφωνούμε :)

 
At 2/11/2011 06:47:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

ΑΦ, το αίτημα με το οποίο συντάσσομαι ανεπιφύλακτα είναι η δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου για το χρέος, για την οποία δε νομίζω να υπάρχει καμία λογική αντίρρηση απο κανέναν. Ειναι επίσης η "τιμωρία" των υπευθύνων για την χρεοκοπία, εκ των οποίων κάποιοι θα αποκαλυφθούν μέσω της επιτροπής και κάποιοι ειναι ήδη γνωστοί και ατιμώρητοι. Ειμαι ενάντια στα άδικα μέτρα της κυβέρνηση που δεν έχουν σκοπό την ανάπτυξη και την ανάκαμψη αλλά ειναι μια μπακαλίστικη εισπρακτική πολιτική εις βάρος των αδυνάτων. Αν αυτά για σένα σημαίνουν ότι θέλω να ζήσω στην πρώην σοβιετική ένωση, δεν ξέρω πως αλλιώς να στο εξηγήσω, ΔΕ ΘΕΛΩ.

 
At 2/11/2011 07:15:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

http://arkoudos.com/blog/?p=2580

 
At 2/11/2011 07:17:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

φίλε celin μπορείς να με αποκαλείς ανώνυμο. Μάλλον θα πρέπει να αλλάξουμε λαχανικό. Ας πούμε για μαρούλια Ισραήλ που δεν είναι στην ΕΕ και έχει υψηλότερο βιωτικό επίπεδο για να καταλάβεις τι θέλω να πω. Εσύ μίλησες για παραμύθια και προπαγάνδες και δεν παρεξηγήθηκα. Εσένα σε πείραξε η ειρωνεία μου; Την παίρνω πίσω λοιπόν. Δεν κόλλησα εγώ στις ντομάτες σου εσύ κόλλησες στις δικές μου. Ούτως ή άλλως δεν έχει και πολύ σημασία. Διαφωνούμε σχεδόν σε όλα. Γενικά σύντροφε αν κάτσω λίγο ακόμη εδώ θα βγάλεις σπυράκια κι εσύ κι ο Σωτήρης και οι άλλοι αγωνιστές. Όσα είχα να πω τα είπα νομίζω. Ευχαριστώ τον oldboy για την ευγένειά του να δημοσιεύσει τις θέσεις μου και την υπομονή του να τις σχολιάσει. Αφήνω στο πόδι μου τους επώνυμους πράκτορες και καθεστωτικούς Vortix, Auslander και ΑΦ να συνεχίσουν τη δολιοφθορά κι εγώ αποσύρομαι σε άλλα ιστολόγια. Μια τελευταία παρατήρηση προς oldboy. Μπήκα για μία φορά ύστερα από πρόταση ενός φίλου που σε εκτιμάει και δε θα ξαναενοχλήσω. Δε θεωρώ ότι το blog σου προσφέρει κάτι διαφορετικό από τα χιλιάδες άλλα που γκρινιάζουν ομφαλοσκοπώντας για τα αυτονόητα από θέση (νομίζοντας) ηθικής ισχύος. Έχεις ευφράδεια και καλή ροή λόγου, αλλά τα κείμενά σου είναι υπερβολικά συναισθηματικά φορτισμένα και μονοδιάστατα. Αυτό δε σημαίνει και τίποτα, αφού δεν είμαι κάτοχος καμιάς αλήθειας, απλά είναι η προσωπική άποψη ενός 33χρονου ανώνυμου από την επαρχεία με παρόμοια μουσικά και κινηματογραφικά γούστα με τα δικά σου. Καλή συνέχεια στο μπλογκ σου και προσοχή μην αρπάξετε φωτιά από καμιά μολότοφ εδώ μέσα

 
At 2/11/2011 08:36:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Jomarch, ποιος μίλησε για την μακαρίτισα την ΕΣΣΔ; Η δημοκρατία είναι μια σύνθετη και ευαίσθητη κατασκευή που μπορεί να καταρρεύσει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Οπότε για να κλείσω, beware αυτούς που την απεχθάνονται.

 
At 2/11/2011 08:51:00 μ.μ., Blogger celin said...

Aνωνυμε,καλα το πηγαινες μεχρι που αρχισες τα καραγκιοζιλικια με τις μολοτωφ και δε πειθεις πια για καλοπροαιρετος.Δε χρειαζεται να μας φυγεις,αραξε εδω και enjoy the ride.Απλα,την επομενη φορα απο μενα τουλαχιστον δε θα αντιμετωπιστεις τοσο ευγενικα.Μολοτωφ δε θα φας γιατι δε ξερω πως φτιαχνονται αλλα και ετοιμη να την ειχα,δε θα στην εριχνα,τις μολοτωφ εγω τις ριχνω με τα λογια.

ΥΓ Φυσικα και ειναι παραμυθια και προπαγανδα οσα λες.Αλλα αυτο δε σημαινει σωνει κ καλα οτι τα λες συνειδητα,πολλοι συμπολιτες μας τρωνε παπα και αναπαραγουν τη προπαγανδα γιατι η προπαγανδα χρησιμοποιει αυτους και γινονται-αθελα τους-φορεις της.

50 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΖΗΤΑΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Και μη ξεχνιομαστε,η Κυβερνηση Παπανδρεου ειναι παρανομη γιατι παρεβη το Συνταγμα.Οι υποστηρικτες της ειναι υποστηριχτες παρανομης Κυβερνησης και υπηρετων διεθνων τοκογλυφων.

 
At 2/12/2011 04:11:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Aνώνυμε, αντιπαρέρχομαι τα περί φαν μου που λες σε προηγούμενο σχόλιο και τα περί μη διαφοράς του μπλογκ μου από χιλιάδες άλλα (διαφοράς που επικαλέστηκα άραγε πουθενά εγώ και μου διέφυγε;), θα προτιμήσω να ξαναμπείς και να ξανασχολιάσεις αφού λες ενδιαφέροντα πράγματα (αλλά σε κάθε περίπτωση όπως προτιμάς και όπως αγαπάς θα κάνεις, ωστόσο να απαντήσω οπωσδήποτε σε κάτι:
Παραδέχτηκα κι εγώ πως δεν μας ενοχλεί ο καπιταλισμός (με το χρηματιστήριο του 99 και την προοπτική να βγάλουμε φούσκινο χρήμα δεν είχαμε καμία αντίρρηση πχ) αλλά η κρίση του, παραδέχτηκα πως δεν μας νοιάζει αν οι άλλοι ψοφάνε αλλά εμείς να είμαστε καλά, ωστόσο από το σημείο αυτό μέχρι να λες πως ο μεταξωτός μας κώλος δεν δικαιούται να ομιλεί για την Ελβετία, αφού υπάρχει παιδική εργασία και αθλιότητα, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη.
Το άδικο είναι άδικο και το σκανδαλώδες είναι σκανδαλώδες. Τελεία.
Και ο κώλος των καταθετών στην Ελβετία είναι πολύ μεταξώτερος. Οπότε ο καθένας και δικαιούται και οφείλει να μιλά για τους μεταξωτότερους του κώλους. Το ότι δεν κοιτάζει τους κώλους που καλύπτονται από κουρέλια αποτελεί ντροπή του και όνειδός του. Αλλά όχι απαλλακτικό για εκείνους που βρίσκονται πάνω από αυτούς στην πυραμίδα της αδικίας.

 
At 2/12/2011 09:29:00 π.μ., Blogger jomarch said...

ΑΦ, επιμέμεις να μην παραδέχεσαι πως εχει ήδη καταρρεύσει στη χώρα μας η δημοκρατία και πρέπει να την αναστήσουμε, προσυπογράφω το τελυταίο σχόλιο του celin και... ευχαριστώ, θα προσέχω.

 
At 2/12/2011 11:45:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Oldboy, σε ότι αφορά τα μέσα δεν υπάρχει μόνο η προπαγάνδα του Mega. Υπάρχει και αυτή του Alter, του Τράγκα ή του Αυτιά (με συγκλονιστική επιρροή στα παππούδια). Αν μη τι άλλο, παρότι είναι απαράδεκτο ο καθένας να διαλέγει την πολιτική του γραμμή αναλόγως το συμφέρον του, δεν νομίζω ότι η γενική συνιστώσα των ΜΜΕ είναι φιλομνημονιακή η φιλοΓΑΠική, ή αντισυνδικαλιστική.

 
At 2/12/2011 02:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Εγραψε ο celin:
"Η εμμεση δικαιολογηση της βιας απεναντι σε εναν ηλικιωμενο ανθρωπο,ειναι δειγμα στερημενου φασιστα.Καταντια μεγαλη ανωνυμε πολιτη,καταντια μεγαλη.
Τη γυναικα την ειδες που τη λυσσαξαν στο ξυλο και ειχε στο προσωπο μελανιες;
Θα μπορουσε να ηταν η γυναικα σου,η η αδελφη σου.
"

Υπάρχει εντολή στους άνδρες των ΜΑΤ σε διαδηλώσεις να χρησιμοποιούν το γκλοπ μόνο σε έσχατη ανάγκη άμυνας. Πουθενά δε φαίνεται αστυνομικός να χτυπά πολίτες που διαδηλώνουν, έστω κι αν αυτοί πολλές φορές βρίζουν και προκαλούν τους αστυνομικούς και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο.
Φυσικά η ίδια εντολή δεν ισχύει στις περιπτώσεις κουκουλοφόρων και χουλιγκάνων που τα σπάνε.

Οσο για τη γυναίκα θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω αν χτυπήθηκε τόσο πολύ όσο η ίδια φωνάζει. Μου μοιάζει να κάνει και λίγο σόου.

 
At 2/12/2011 03:42:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Γενική συνισταμένη είναι το σωστό.

 
At 2/12/2011 08:46:00 μ.μ., Blogger celin said...

Aνωνυμε πολιτη,να ξεκαθαρισω κατι,ειμαι υπερ της ταξης και της δημοσιας ασφαλειας.Οταν καποιος κραταει ομηρους σε μια τραπεζα,δεν εχω κανενα προβλημα με τη βια,αλλωστε δε προκειται να συλληφθει με παρακαλια κ λουλουδια..Οση βια απαιτειται για να απελευθερωθουν οι ομηροι,επιβαλλεται να χρησιμοποιηθει.

Απο κει και περα,η Δημοκρατια εχει καταλυθει στην Ελλαδα
(δε σου μιλαω σαν κομμουνιστης,σου μιλαω σα νομικος που εχει σπουδασει Συνταγματικο Δικαιο και το γνωριζει σχετικα καλα),επομενως η Εξουσια εχει απονομιμοποιηθει.Να στο πω κ αλλιως,οταν η Εξουσια ειναι παρανομη,δε νομιμοποιειται να συλλαβει κανεναν

Υστερα απο αυτη την εισαγωγη,απανταω:στα βιντεο δε βλεπουμε ματωμενα κεφαλια αναρχικων
(υποθετω οτι εσυ θα επικροτουσες κατι τετοιο)
Βλεπουμε ενα μωλωπιασμενο προσωπο μιας σαρανταχρονης γυναικας,η οποια,περα απο το γκλομπ που φαινεται καθαρα οτι εχει προσγειωθει στη μαπα της,
ακουσε και σεξουαλικα βρισιδια.

Μπροστα σε αυτη την αλητεια,συγχωρεσε με αλλα εγω δε μπορω να βρω ελαφρυντικα.

Αν καποιος δει καποιον αστυνομικο να χτυπαει με γκλομπ τη μανα του,την αδελφη του,η τη κοπελα του,
και ταυτοχρονα τον ακουγε, να την απειλει οτι θα τη γαμησει,
εγω προσωπικα θα τον δικαιολογουσα ο,τι κ αν εκανε μετα σε αυτον τον αστυνομικο.

Αν εσυ ακομα κι αυτο προσπαθεις να το δικιολογησεις,τι να πω ρε γαμωτο,σταματαει ο θυμος μου κ αρχιζει η θλιψη.

 
At 2/18/2011 08:34:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

oldboy σήμερα τα έβαλαν με τα αδέλφια της ΓΕΝΟΠ

Παρακαλώ τοποθετήσου επί του θέματος. Δεν έχουν αφήσει κοινωνική ομάδα που να μη τα έχουν βάλει

Συμπαράσταση στους αγωνιστές της ΓΕΝΟΠ. Αδέλφια μη τρώτε τις σάρκες μας

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home