Τετάρτη, Μαΐου 05, 2010

Nα καείτε μουνάκια

---
Το μόνο σίγουρο αυτήν τη στιγμή είναι ότι τίποτα δεν φαίνεται πια σίγουρο. Είδαμε βεβαιότητες δεκαετιών να γκρεμίζονται από μήνα σε μήνα, μετά από εβδομάδα σε εβδομάδα, μετά από μέρα σε μέρα και πια από ώρα σε ώρα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια νομοτέλεια τα πράγματα να πάνε προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση. Ίσως το προς τα που θα γείρουν να εξαρτηθεί από τυχαία και χαοτικά φαινόμενα. Είτε έτσι είτε αλλιώς ο άνθρωπος ήταν, είναι και θα είναι τραπουλόχαρτο της Ιστορίας. Ακόμα και αυτός που βοηθά να κινηθεί προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση, τραπουλόχαρτό της είναι.
---
Βλέποντας στην τηλεόραση τον Πάνο Σόμπολο πίσω από τον Παναγόπουλο, την ώρα που ο τελευταίος έκανε αγωνιστικές δηλώσεις, σκέφτηκα ότι η εκπροσώπηση σε αυτή τη χώρα δεν είναι ούτε τραγική, ούτε ιλαροτραγική, είναι σκέτα ιλαρή. Ιλαρά και χαλαρά φτάσαμε ως εδώ, αλληλοκοροϊδευόμενοι και υποδυόμενοι διάφορους ρόλους ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Έτσι δεν ξέρω τι νόημα θα είχε «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», αφού η Βουλή είναι το κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωσίν μας μπουρδέλο, ο εκπρόσωπος του μπουρδέλου που κουβαλάμε μέσα στη ψυχή μας.
---
Μαθαίνοντας την είδηση για τους τρεις νεκρούς μεσολάβησαν μερικά λεπτά για να μάθουμε τι ήταν οι τρεις νεκροί. Κάθε νεκρός είναι ένας πολιτικός νεκρός. Έτσι νεκροί διαδηλωτές θα οδηγούσαν σε εντελώς άλλες συνέπειες από ό,τι νεκροί απεργοσπάστες. Αν ο 15χρονος Αφγανός ήταν μια παράπλευρη απώλεια, αυτοί εδώ they had it coming. Αλλά πάλι we all have it coming. Στα λεπτά που μεσολάβησαν, το πολιτικό τους στάτους έμεινε μετέωρο, και έτσι για αυτά τα λίγα λεπτά ήταν τρεις σκέτοι νεκροί. Μόλις μάθαμε τι είδους νεκροί ήταν, αναρωτήθηκα πώς θα κοιμηθούν το βράδυ εκείνοι που πέταξαν μέσα στην τράπεζα αυτό που οδήγησε στο θάνατό τριών ανθρώπων.
---
Και μετά διάβασα για τον ηλικιωμένο και έπαψα να αναρωτιέμαι για τον φυσικό αυτουργό, έπαψα να ασχολούμαι με το θέμα της εκπροσώπησης, έπαψε και να με νοιάζει ο τρόπος κάλυψης της διαδήλωσης από την -τελειωμένη ούτως ή άλλως στη συνείδησή μου- τηλεόραση. Άλλωστε με την τελευταία οι μολοτωφίστες έχουν ακριβώς τη σχέση που έχουν και οι τρομοκράτες: Η τρομοκρατία είναι ως προς τα ΜΜΕ και ιδίως τα τηλεοπτικά ΜΜΕ, ό,τι ο πατατοπαραγωγός για τους κατασκευαστές τσιπς. Είναι παραγωγός του προϊόντος που διακινούν. Ο ένας παράγει τον τρόμο του θεάματος και ο άλλος πουλάει το θέαμα του τρόμου. Πρόκειται για συμβιωτική σχέση, αμιγώς επικοινωνιακού περιεχομένου με ασύμμετρα ποιοτικά οφέλη: ο μεν τρομοκράτης, ο ιδεολόγος ας πούμε τρομοκράτης, φαντασιώνεται ότι η πράξη του είναι παραδειγματική, ενώ τα Media δολώνουν σοκαρισμένους τηλεθεατές για να τους ανταλλάξουν με διαφημιστικά έσοδα.
---
Προφανώς και η κατάσταση είναι οριακή. Προφανώς και το διακύβευμα παύει πια να είναι μια φαντασιωτική, θολωμένη και πάνω απ' όλα βολεμένη αμφισβήτηση του «συστήματος» και του «καπιταλισμού» και μετατρέπεται σε κάτι πολύ πιο κρίσιμο, πολύ πιο ζωτικό. Μετατρέπεται ενδεχομένως σε μια αληθινή αμφισβήτησή τους, με πρώτη ύλη την πραγματικότητα που παύει να μας τα φέρνει όπως τα είχαμε φανταστεί. Και αν δεχτούμε ότι η χώρα λειτουργεί και σαν πειραματόζωο, ενδεχομένως η αντίδραση να έχει συνέπειες μη τοπικές, συνέπειες με ευρύτερες επιπτώσεις. Και επίσης η βία ήταν, είναι και θα είναι μοχλός πολιτικών εξελίξεων. Ωστόσο τη στιγμή που ο ηλικιωμένος φωνάζει «να καείτε μουνάκια», όλα έχουν πια τελειώσει, ντρέπεσαι που είσαι άνθρωπος, ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας, ντρέπεσαι που ζεις στην ίδια εποχή και στην ίδια κοινωνία, ντρέπεσαι όχι γιατί εσύ είσαι κάτι διαφορετικό, αλλά γιατί τελικά δεν μπορούσες ως τώρα να συνειδητοποιήσεις ότι όλα έχουν την τελική τους εξήγηση και την τελική τους αναγωγή στην κραυγή αυτού του ηλικιωμένου. Που σε εκπροσωπεί αυθεντικότερα από κάθε Πάνο Σόμπολο και κάθε Τάσο Μαντέλη.
---
Κι έτσι τρία μουνάκια παθαίνουν ασφυξία και ένα έμβρυο μέσα σε μια κοιλιά δεν θα προλάβει να ζήσει τα τόσο αμφίβολα μας μελλούμενα.
Τρία και μισό μουνάκια λιγότερα.

83 Comments:

At 5/05/2010 11:06:00 μ.μ., Blogger DonnaBella said...

ειναι το γνωστο με τις γατες που ειναι μεσα σε ενα δεμενο τσουβαλι που το πεταν στη θαλασσα. οι γατες αντι να σκισουν το τσουβαλι, ξεσκιζουνε η μια την αλλη.
"αιωνες φαρμακι, γενιες φαρμακι. γραμμη, αντιλαλησε αδιαφορος ο τιμονιερης."
...

 
At 5/05/2010 11:19:00 μ.μ., Blogger Μύριος said...

Τραγικοί...

Σκοτωνόμαστε για ένα μάτσο αράδες γραμμένες απο κάτι Μάρξ και κάτι Κέινς. Το σήμερα το έχουμε γραμμένο.

 
At 5/05/2010 11:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αναγάγεις μια μοναδική άποψη ή στιγμιαία αντίδραση σε γενικολογία.
Ο γέρος μιλούσε όντας οργίλος και ασφαλής, σε κάποιους που ήταν σχετικά ασφαλείς στο μπαλκόνι και φώναζαν, ούτε που ήξερε ότι κάποιοι έσκασαν, ούτε που θα πέρασε από το μυαλό του, τώρα θα το έχει ήδη μετανιώσει. Νομίζω είσαι άδικος και μονόπλευρος (στην θεώρηση της στιγμής ως είδηση)με διάθεσh να το λογοτεχνίσεις μελοδραματικά έστω και αν απεικονίζει και το δικό σου στιγμιαίο συναίσθημα.
Απομονώνεις από ένα κλίμα (αναλύεται στο ποστ αλλά το ένιωσαν και όλοι στο πετσί τους εκεί στην πρώτη γραμμή) μια φράση μέσα από χιλιάδες. Αν καιγόταν στο ''να καεί, να καεί'' το μπουρδέλο η Βουλή, τι θα έλεγες; για ολοκληρωτισμό του πλήθους, αναίτια μανία, λήξη της δημοκρατίας;
Αν σου πω ότι η απόκρυψη της αλήθειας έχει κάνει όλους εμάς να τρέμουμε, θα μας κατηγορήσεις για πιθανούς μελλοντικούς εγκληματίες; Το σημαντικό είναι να αξιολογήσεις που μπορούν οι ακραίες συνθήκες να οδηγήσουν τον όχλο. Και ποιος είπε ότι μπορεί ποτέ κανείς να είναι περήφανος για όχλους ή για μερικά χουλιγκάνια εδώ ή εκεί;
Το ''μουνάκι'' που τους είπε να κάτσετε ανοιχτά μέσα σε τέτοια διαδήλωση (ποτέ δεν δίνονται τέτοιες εντολές σε τράπεζες ιστορικά) τι έχει να σου πει; ή σου φάνηκε περίεργο που στον Βγενόπουλο φώναζαν ''τους είχες να δουλεύουν αλήτη;''.

gasireu

 
At 5/05/2010 11:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κακό πράγμα το μίσος. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ευθύνη των πολιτικών. Κανείς πια δεν μπορεί να ξεθυμάνει "μαυρίζοντας" ένα κόμμα. Τώρα πια θέλουν μαυρισμένους τοίχους, χωρίς, απ' ό,τι φαίνεται, να τους ενοχλούν και τα μαυρισμένα πτώματα.

Και κάτι άλλο: μήνες τώρα ο κόσμος παλεύει, κάνει διαδηλώσεις, γίνονται απεργίες. Κανένα κανάλι δεν διέκοψε την απεργία για να μας πει τι σκατά γίνεται. Σήμερα, όμως, με τα τρία πτώματα...

Χρήστος

 
At 5/05/2010 11:58:00 μ.μ., Blogger squarelogic said...

Ο κόσμος μπήκε ταχυτατα στο στάδιο της τυφλής οργής απέναντι σε οποιονδήποτε φαίνεται οτι αντιπροσωπεύει κατι πιο προνομιούχο από κείνους...το ίδιο ταχύτατα,όπως ξηλώθηκαν οι σταθερές και οι βεβαιότητες μιας ζωής!
Μέσα στο "μπουρδέλο",τα τυπάκια που δημιούργησαν το πρόβλημα ή οι απόγονοι τους,τα τελευταία προιόντα του Συστήματος που μας οδήγησε ως εδώ,καλούνται να ψηφίσουν "υπεύθυνα"
για την υποδούλωση του μέλλοντος μας ώστε να παραταθεί κατάτι το τωρινό mondus operandi.
Ας μην "σκάσει" το τσέκι τώρα και σε 2 χρόνια "έχει ο Θεός"...
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη των πραγμάτων.Πράγματι,η τελική έκβαση πιθανότατα θα αποφασιστεί χαοτικά.
Σήμερα θρηνούμε τους πρώτους νεκρούς μιας μακράς περιόδου αναταραχών.Δυστυχώς,θα ακολουθήσουν κι άλλοι...

 
At 5/06/2010 12:06:00 π.μ., Blogger Leo Kastanas said...

Μια κουλτούρα βίας που καλύπτεται ιδεολογικά και πολιτικά από κρατικοδίαιτους δεινόσαυρους της δήθεν εναλλακτικής Αριστεράς με θύματα - θύτες παιδιά με ψυχολογικά προβλήματα, απλά χουλιγκάνια που σήμερα ενδύονται το μανδύα του επαναστάτη και αύριο του ρατσιστή η ακροδεξιού.Από την ίδια αγορά ψωνίζουν όλοι. Κοινός τόπος ο φασισμός τους. Το κείμενο φίλε μου είναι θαυμάσιο και προσυπογράφω.
Τώρα άσε κάποιους να λένε για Βγενόπουλους, κεφάλαιο, δωσίλογους, κατοχή και παπαριές.
Έχουμε την Αριστερά που μας αξίζει.

 
At 5/06/2010 12:13:00 π.μ., Blogger Unknown said...

Το απόσπασμα της εισαγωγής σου Old-Boy πάει ως εξής: "Ο Α. είναι στα προπύλαια. Το έχει ακούσει. Μου λέει: Όταν περνούσα από κει, είχε ανάψει μια μικρή φωτιά κλπ. κλπ." Ποιος είναι αυτός ο Α., ήταν πράγματι έξω από την τράπεζα όταν έπιασε φωτιά (γιατί έφυγε και πήγε στα Προπύλαια) και πώς δεν είδε αυτό που σχεδόν όλα τα ΜΜΕ μετέδωσαν, ότι οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους, μόνο που η εξώπορτα ήταν κλειδωμένη;

 
At 5/06/2010 12:14:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@gasireu

Βρε παπάρα πασοκτζή εσύ και τα τάγματα ασφαλείας που πετάτε τις μολότοφ όπου λάχει, πότε θα πάρετε τον πούλο, γαμώ τον θεό που σε ξέρναγε από το μουνί του;;;

 
At 5/06/2010 12:19:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

παπάρας πασοκτζής; ε όχι και πασοκτζής ρε φίλε, σε έβρισα εγώ;

gasireu

 
At 5/06/2010 12:22:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ vrennus,
o A. είναι φιλός. Δεν είπε ότι δεν βοήθησαν οι διαδηλωτές. Προφανώς σημείωσα μια κουβέντα που ειπώθηκε την ώρα που περνούσε. Δεν κατηγορεί κανείς όλους τους διαδηλωτές, μια αντίδραση ήταν στιγμιαία και μάλιστα προσωπικά συμφωνώ με gasireu, δε νομίζω ότι είχε καμιά εντύπωση ότι όντως κινδύνευαν οι άνθρωποι μέσα πραγματικά.
το βυτίο.

 
At 5/06/2010 12:45:00 π.μ., Blogger celin said...

Οι δολοφονοι αυτων των ανθρωπων ειτε ειναι προβοκατορες,ειτε ειναι παραστρατημενοι αναρχικοι,ειτε Ελληνες,Πακιστανοι,εξωγηινοι πρεπει να συλληφθουν κ να τους κρεμασουν αναποδα
Δεν υπαρχει ναι μεν αλλα εδω,υπαρχει μονο απεριφραστη καταδικη


Απο κει κ περα,ελεγα οτι ερχεται πολεμος κ μου απαντουσαν για ανθρωπους που πρεπει να πεταχτουν στη θαλασσα
Ελεγα οτι η οργη δε θα εκτονωθει αν αυτο το σαπιο Καθεστως,αυτη η Μασονια δε τιμωρησει καποια επιορκα μελη της
κ θεωρουνταν αυτο που ελεγα σχεδον γραφικο

Ξανα απλα τα πραγματα,παντα απλα ειναι τα ερωτηματα,εμεις τα περιγραφουμε συνθετα για να αποφευγουμε να τα απαντησουμε

Ο κοσμος ειναι οργισμενος,καλως η κακως,ειτε εχει ευθυνη μεγαλη ο ιδιος ειτε η ευθυνη εχει ιεραρχια οπως λεει κ ο squarelogic

η οργη του ειναι ανεξελεγκτη,κεκτημενα χανονται κ την οργη του αυτη κανενας σχηματισμος της Αριστερας η της Δεξιας δε μπορει να την ελεγξει η να τη χειραγωγησει

Τι μπορεινα γινει μεσα στα πλαισια του Αστικου Κρατους?
1)Φυλακιση ΤΩΡΑ των υπευθυνων της κρισης,αν δε θελετε κυριοι του δικομματισμου να ερθει ολοκαυτωμα,κλειστε μεσα πρωην πρωθυπουργους,πρωην Υπουργους,αυτον της Ασπις Προνοια που εκλεψε τον κοσμο,διεφθαρμενους μεγαλοαστους,μεγαλοφοροφυγαδες κτλ

2)Αναπτυξιακα μετρα κ ελαφρυνσεις για τους ασθενεστερους ΤΩΡΑ
Πατε ρε αλητες να αφαιρεσετε τη συνταξη του γερου που παιρνει 500 ευρω?αντε κ στο διαολο προσκυνημενα καθαρματα

3)Επαφες με κοινωνικους φορεις των επιχειρηματικω ταξεων για να κατεβασουν τις τιμες ΤΩΡΑ
Εχω πει οτι ο αποπληθωρισμος οδηγει σε βαθια υφεση κ μειωση του ΑΕΠ,αλλα απο τη στιγμη που μας κανουν αφαιμαξη στο πορτοφολι,ας τον κανουν σωστα

Δεν επαναλαμβανω εδω τα διλημματα,εχω πειστει οτι αντισταση στη νεοφιλελευθερη λαιλαπα δε μπορουν να κανουν τα αστικα κοματα
Ομως,αν υποθεσουμε οτι κανω λαθος,πρεπει οι μεγαλοεπιχειρηματιες να βαλουν πλατη,μειωση ΤΩΡΑ ιδιαιτερα στα ειδη πρωτης αναγκης

 
At 5/06/2010 12:58:00 π.μ., Blogger Χρίστος said...

Τέλεια συμμετρία -
έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν (τους φηφίζουμε 30 χρόνια)
τους δημοσιογράφους που μας αξίζουν (τους βλέπουμε κάθε βράδυ)
και τους διαδηλωτές που μας αξίζουν
(είμαστε εμείς)

 
At 5/06/2010 01:02:00 π.μ., Blogger Alpha said...

"φοβόσουν καθόλου, τότε πίσω στις παλιές μέρες?"

"δε θυμάμαι.την περισσότερη ώρα ήμουν μεθυσμένος".

celin συμφωνώ με τα (1) και (2) που προτείνεις.

ειδικά με το θέμα των συνταξιούχων.είναι το απολύτως άδικο ο απόμαχος που έχει δουλέψει 30-40 χρόνια, ειδικά του ιδιωτικού τομέα, να πρέπει να σβύσει αναξιοπρεπής.

στο (3) δεν ξέρω αν αυτό που λες θα βοηθήσει.για μένα το κέρδος είναι θεμιτό.αυτό πληρώνει τους μισθούς και τις επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας.

αν κατεβάσουν τις τιμές δεν ξέρω αν οι εργαζόμενοι τους, τα κεκτημένα δικαιώματα αυτών, και τα συμφέροντα αυτών(των εργαζομένων) μείνουν αλώβητα.

για μένα ο ανταγωνισμός λειτουργεί στους περισσότερους κλάδους κι αν θέλει ο καταναλωτής μπορεί να πιέσει κάνοντας τις σωστές επιλογές.

όχι με το ζόρι στη διατίμηση γιατί τότε είναι που θα γίνει κόλαση.
-------
αν και η πρόβλεψη μου είναι ότι όλοι(ή οι περισσότεροι) νέοι 20 - 30 θα φύγουν απ τη χώρα τους επόμενους 18 μήνες, και η κόλαση είναι αναπόφευκτη

 
At 5/06/2010 01:04:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

Φίλε,
με κάθε σεβασμό για το πολύ ωραίο κείμενο σου θα προτιμούσα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ,
από σεβασμό για τους αθώους νεκρούς,να είχες αποφύγει την εντυπωσιοθηρία των τελευταίων 3 γραμμών.
Κάνει γκελ,αλλά δεν το χρειάζεσαι...

 
At 5/06/2010 01:20:00 π.μ., Blogger celin said...

mosaic
ο αποπληθωρισμος νομιζω ειναι κατι που ετσι κι αλλιως θα γινει,θα μειωθουν δηλαδη ετσι κι αλλιως οι τιμες,βλεπεις ποσο η αγορα εχει παγωσει,δε λεω οτι σωνει κ καλα αυτο ειναι επιβεβλημενο,αλλα το βλεπω ως αναποφευκτο

δε ξερω ρε γαμωτο,δεν ειμαι οικονομολογος,το μονο που θελω ειναι να βρεθει ενας τροπος να επιβιωσει με μια σχετικη αξιοπρεπεια ο αδυναμος

Δε γινεται οι γεροντες να πεθανουν διχως να χουν λεφτα να φτιαξουν με λαδι το φαγητο τους
Δε γινεται ο νεος εργαζομενος να μην του περισσευουν λεφτα για ενα σινεμα με τη κοπελα του
δε καταλαβαινουν οι σιχαμενοι οτι δε γεννιουνται παιδια απο τη τοση φτωχια?τη ξεχασαμε την υπογεννητικοτητα,με τι λεφτα να κανει ο αλλος οικογενεια σημερα?τι θελουν,να μας εξαφανισουν απο το χαρτη?

Για αυτο φωναζω mosaic κ ειμαι εκνευρισμενος,γιατι ολοι εμεις εδω που μιλαμε-δεν αναφερομα τωρα σε σενα,σε παρακαλω,μη με παρεξηγησεις-δε καταλαβαινουμε οτι εχουμε να κανουμε με ανθρωπινες ψυχες κ οχι με αριθμους

 
At 5/06/2010 01:25:00 π.μ., Blogger Alpha said...

celin οι τιμές έχουνε μειωθεί ήδη πολύ

δουλεύω στο σύμπαν του σουπερμαρκετ και σου δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν έχει υπάρξει καλύτερη εποχή για τους καταναλωτές και χειρότερη για τις εταιρείες

ειδικά για τις μεγάλες πολυεθνικές

σύντομα κι άλλοι κλάδοι θ ακολουθήσουν

είναι κουφό για μένα που ο καφές εξακολουθεί να είναι στα 4 ευρώ

το εβερεστ έκανε την αρχή με το 1 ευρώ η τυρόπιτα και τώρα θα ρθει η λαίλαπα κι εκεί.

με κακά βέβαια αποτελέσματα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες αλλά ο καταναλωτής είναι βασιλιάς στον καπιταλισμό, οπότε η πτώση είναι αναποφευκτη.
-----------
κι εγώ είμαι εκνευρισμένος, και καταλαβαίνω ότι δεν είμαι εγω που σου φταίω.

 
At 5/06/2010 01:29:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Squarelogic, καταλαβαίνω πολύ καλά τι θες να πεις και από την πλευρά σου έχεις δίκιο. Εννοώ έχεις δίκιο να το θεωρείς υπερβολικό, άκομψο, άστοχο και όλα τα συναφή. Δεν το έβαλα όμως ούτε για γκελ, ούτε πολύ περισσότερο για εντυπωσιοθηρία. Το έβαλα επειδή όταν τα πράγματα φτάνουν στον πάτο, ο πάτος πρέπει να δείχνεται μέσα σε όλη του την αποσύνθεση. Και η αποσύνθεση δεν αφορά μόνο αυτούς που έριξαν τη βενζίνη ή τη μολότωφ ή ό,τι ήταν αυτό που έριξαν ενώ μέσα ήταν άνθρωποι, αλλά και τους άλλους που έκαναν την ώρα εκείνη αστεία, αν ήταν αστεία.

 
At 5/06/2010 01:36:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Vrennus, κατ' αρχάς αν εγώ εστιάζω σε αυτό το κομμάτι του ποστ του Βυτίου, δεν έχει καμία ευθύνη ο ίδιος ο Βυτίος, ούτε τον ρώτησα πριν το κάνω και ενδεχομένως να θεωρεί και ο ίδιος πως ρίχνω υπερβολικό φως σε λάθος σημείο. Ωστόσο είναι δική μου επιλογή το που θα ρίξω το φως και εγώ είμαι ο μόνος που ευθύνεται για αυτή. Από εκεί και πέρα επειδή τον άνθρωπο προσωπικά δεν τον ξέρω, αλλά από όσα γράφει τον εκτιμώ αφάνταστα, αξιολογώ ότι δεν μεταφέρει μια πληροφορία του κώλου αλλά κάτι που όντως έγινε. Τώρα το πώς ακριβώς ειπώθηκε αυτό και κάτω από ποιές συνθήκες είναι όντως η ουσία και θα το απαντήσω στο επόμενο σχόλιο, για να συμπεριλάβω και όσα λέει ο Gasireu.

 
At 5/06/2010 01:39:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΜΩΡΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΡΕ Κ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΙΑ Κ ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΜΑΡΞ........

 
At 5/06/2010 01:59:00 π.μ., Blogger pensierix said...

Αυτό που με τρομάζει είναι το γεγονός ότι πολλοί δυσκολεύονται να αποκαλέσουν τον αναρχοφασίστα, Χρυσαυγίτη, Πασόκο, Νεοδημοκράτη, προβοκάτορα, πρεζάκια και δεν ξέρω εγώ τι άλλα σκατά μπορεί να είναι αυτός που πέταξε τη μολότωφ, "δολοφόνο". Κι αν αυτό γίνει, θα υπάρξει στο καπάκι και το γαμημένο, ψαγμένο "αλλά" αυτού που δεν χαμπαριάζει από συναισθηματισμούς, καμμένα πτώματα και δε παρακολουθεί τηλεόραση. "Αλλά το κράτος δολοφονεί τους συνταξιούχους με τις περικοπές των συντάξεων", "αλλά κανείς δεν μιλάει για τα εργατικά ατυχήματα", "αλλά κανείς δε μιλάει για τις αυτοκτονίες που έχουν πάρει την ανηφόρα","αλλά το καθήκι ο Βγενόπουλος τους μάντρωσε μια τέτοια μέρα". Δεν διαφωνώ με τα "αλλά". Δεν καταλαβαίνω απλά γιατί θυσιάζονται τόσο φτηνά στο βωμό της υπεράσπισης ενός δολοφόνου.

Μπορεί να κάνω και λάθος και να ήταν η κακιά στιγμή, μια παράπλευρη απώλεια διότι η επανάσταση έχει και τέτοιες, ένα δυστύχημα βρε αδερφέ, στην χειρότερη των περιπτώσεων.

Ας μιλήσουμε τώρα και για την πορεία που επισκιάστηκε από το ατυχές αυτό περιστατικό και μην το κουράζουμε άλλο.

 
At 5/06/2010 02:08:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Gasireu λες: «Ο γέρος μιλούσε όντας οργίλος και ασφαλής, σε κάποιους που ήταν σχετικά ασφαλείς στο μπαλκόνι και φώναζαν, ούτε που ήξερε ότι κάποιοι έσκασαν, ούτε που θα πέρασε από το μυαλό του»
Θεωρώ κι εγώ πως πιθανότατα έτσι έγινε. Δεν έγραψα το ποστ θεωρώντας πως ήξερε ότι καίγονται άνθρωποι μέσα. Αλλά ήξερε πάντως ότι άνθρωποι βρίσκονται σε μια κατάσταση μικρότερου ή μεγαλύτερου κινδύνου, μικρότερης ή μεγαλύτερης ταραχής. Και επιλέγει εκείνη την ώρα να βγάλει μίσος, να βγάλει χολή, να βγάλει -αν το χαρακτηρίσεις αστείο- ευφρόσυνη διάθεση με συνανθρώπους του που ζορίζονται. Νομίζω ότι το ρήμα «ζορίζονται» είναι το επιεικέστερο που μπορώ να χρησιμοποιήσω.
Και έτσι διαφωνώ με αυτό που λες, ότι δηλαδή «αναγάγω μια μοναδική άποψη ή στιγμιαία αντίδραση σε γενικολογία», γιατί η αντίδραση μπορεί όντως να ήταν στιγμαία, θεωρώ όμως πως κάθε άλλο παρά μοναδική είναι, θεωρώ πως είναι ενδεικτική μιας γενικότερης αγριάδας που έχουμε απέναντι στον διπλανό μας. Μιας αγριάδας που μας κάνει να θέλουμε να τον ξεσκίσουμε όταν βρεθεί για τον άλφα ή βήτα λόγο απέναντί μας. Τώρα ήταν ο απεργοσπάστης κι ο γέρος ο διαδηλωτής, μια άλλη στιγμή μπορεί να ήταν δυο οδηγοί στο δρόμο, μια τρίτη κάποιος που σε μια υπηρεσία του φέρθηκε άσχημα, μια τέταρτη κάποιος που του χρωστάει λεφτά.
Λες «τώρα θα το έχει ήδη μετανιώσει». Νομίζω κι εγώ πως ναι. Αλλά δεν είμαι πια και σίγουρος. Μπορεί να είναι τόσο στραβωμένος, τόσο αγριεμένος επειδή δεν θα έχει πια αρκετά λεφτά για να ζήσει ή επειδή είναι ιδεολόγος ή επειδή χίλια δυό, που οι τύψεις του να προσπαθήσουν να βρουν διέξοδο μέσα από διαδικασίες απόδοσης της ευθύνης για το συμβάν αλλού.
«Το ''μουνάκι'' που τους είπε να κάτσετε ανοιχτά μέσα σε τέτοια διαδήλωση (ποτέ δεν δίνονται τέτοιες εντολές σε τράπεζες ιστορικά) τι έχει να σου πει; ή σου φάνηκε περίεργο που στον Βγενόπουλο φώναζαν ''τους είχες να δουλεύουν αλήτη;''»
Όχι καθόλου περίεργο δεν μου φαίνεται. Αντίθετα όσα λες ενισχύουν όσα λέω στο ποστ. Το να τα έχεις με τον Βγενόπουλο είναι μια πολιτική στάση. Το να τα βάζεις με τους απεργοσπάστες είναι και αυτό μια πολιτική στάση, όσο απλώς τα βάζεις μαζί τους. Το να αφήνεις τον άλλο να τους πετάει μολότωφ ενώ είναι μέσα, παύει να γίνεται πολιτική στάση και μετατρέπεται σε εχθροπραξία, σε ανεγκέφαλο και υπερεπικίνδυνο παιχνίδι με ανθρώπινες ζωές εργαζομένων. Και αν φοβάσαι ή δεν προλαβαίνεις να εμποδίσεις αυτόν που πετάει τη μολότωφ, πάντως δεν απαντάς στο θα καούμε, με το να καείτε μουνάκια. Γιατί τότε, κι αν ακόμα δεν επιδοκιμάζεις το θάνατο, επιδοκιμάζεις τον τρόμο του άλλου, χαίρεσαι με τον τρόμο του άλλου. Του άλλου που δεν είναι ούτε ο Βγενόπουλος ούτε ο Παπανδρέου ούτε ο Στρος Καν.
«Απομονώνεις από ένα κλίμα (αναλύεται στο ποστ αλλά το ένιωσαν και όλοι στο πετσί τους εκεί στην πρώτη γραμμή) μια φράση μέσα από χιλιάδες»
Το ποστ μου όμως λέει κι άλλα πράγματα εκτός από τη φράση αυτή και ακόμη και αν δίνει βάρος σε αυτή τη φράση, μπορεί κανείς να διαβάσει και τα υπόλοιπα που λέει το ποστ και να τα αξιολογήσει ανάλογα.

 
At 5/06/2010 02:18:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«Και κάτι άλλο: μήνες τώρα ο κόσμος παλεύει, κάνει διαδηλώσεις, γίνονται απεργίες. Κανένα κανάλι δεν διέκοψε την απεργία για να μας πει τι σκατά γίνεται. Σήμερα, όμως, με τα τρία πτώματα...»
Χρήστο, είτε ως συνένοχοι είτε ως βλάκες (προφανώς το πρώτο) είχαν απεργία σήμερα. Θα μπορούσαν να την έχουν αύριο ώστε να καλύψουν την απεργία. Αλλά δεν ήθελαν. Από εκεί και πέρα καλά έκαναν και διέκοψαν την απεργία. Θα ήταν πολύ χειρότερο να μην την είχαν διακόψει. Όμως, αφού τη διέκοψαν, ο τρόπος που επέλεξαν να ΜΗΝ δείξουν τη διαδήλωση, με π.χ. τεράστια πλήθη να φαίνονται ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΦΟΝΤΟ επεισοδίων, είναι κατάπτυστα, είναι η ίδια η διαστρεβλωτική της αλήθειας νοοτροπία που έχει μεγάλο μέρος της ευθύνης και για τη συνολική κρίση και για την οργή του κόσμου.

 
At 5/06/2010 02:19:00 π.μ., Anonymous vogelfrei said...

Φίλε μου Old Boy,
Αν εννοείς ότι η 'κραυγή' του ηλικιωμένου εκρφράζει κατά κάποιο τρόπο μια συλλογική κανιβαλική κραυγή του 'Έλληνα που διαμαρτύρεται', νομίζω ότι είσαι φάουλ.

Συγχώρεσέ με αν σε κατάλαβα λάθος-εξάλλου μετά τα σημερινά ούτε ιδιαίτερο ψυχικό κουράγιο έχω,ούτε καθαρό μυαλο- πάντως η συντριπτική πλειοψηφία των 200.000 που διαδηλώναμε, σε διαβεβαιώ δεν διψάγαμε για 'αίμα απεργοσπαστών'.

Και πολύ περισσότερο οι μπαχαλάκηδες δεν πραγματώνουν το απενοχοποιημένο συλλογικό υποσυνείδητο των ''πιο συγκρατημένων'' διαδηλωτών...

 
At 5/06/2010 02:27:00 π.μ., Anonymous vogelfrei said...

...και ναι, ο ηλικιωμένος είναι σε κάποιο βαθμό καθρέπτης της αναλγησίας του νεο-έλληνα, όμως στην προκειμένη περίπτωση, ελλοχεύει και λίγο ο κίνδυνος του τσουβαλιάσματος, δε νομίζεις;

 
At 5/06/2010 02:36:00 π.μ., Blogger fanfarone said...

Έλαβα μέρος στη σημερινή πορεία. Στη σημερινή πολύ μεγάλη πορεία. Κάποια στιγμή βρέθηκα στο μπλοκ των εκπαιδευτικών. Ξαφνικά ακούω από πίσω μου μια κυρία να λέει σε έναν νεαρό (30άρη) "να φύγεις από το μπλοκ" ή κάτι τέτοιο. Ο κύριος αυτός είχε καλυμμένο το πρόσωπο και απάντησε στην κυρία "Δεν μας παρατάς δασκαλίτσα! Αυτά να τα πεις στους μαθητές σου!". Εγώ απλά τον έσπρωξα στον ώμο και του είπα "Να μιλάς καλύτερα". Αυτός συνέχισε το παιχνίδι του κι εγώ συνέχισα να πορεύομαι. Αυτό. Αργότερα, ακούγοντας την τραγική είδηση, μου ήρθε στο μυαλό το προηγούμενο περιστατικό και έπαιζα στο μυαλό μου το σενάριο ξανά και ξανά. "Να μιλάς καλύτερα..." Αυτό μόνο μπόρεσα να πω.

Αυτό το ανόητο και ασήμαντο γεγονός με βάραινε σε ολόκληρη την πορεία. Η ανάρτησή σας κάτι μου έκανε σε σχέση με αυτό αλλά δεν μπορώ να το συγκεκριμενοποιήσω.

--
Μάλλον πρέπει να το ψάξω. Εννοώ την ανάγκη της ιστοψυχανάλυσης που μου βγάζουν οι αναρτήσεις σας.

 
At 5/06/2010 02:38:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Vogelfrei, όχι φυσικά δεν εννοώ ότι διψούσε ο κόσμος για αίμα απεργοσπαστών. Εξηγώ σε προηγούμενο σχόλιο τι εννοώ.
Και προσθέτω εδώ ότι μπορεί πράγματι «να μην πραγματώνουν το απενοχοποιημένο συλλογικό υποσυνείδητο των ''πιο συγκρατημένων'' διαδηλωτών» ως προς την αφαίρεση ζωών, μπορεί πιθανότατα να μην το πραγματώνουν και ως προς τις καταστροφές, αλλά ίσως το πραγματώνουν ως προς την οργή και αυτό το άγριο και τυφλό πράγμα που αρχίζει πια να κατοικοεδρεύει στις καρδιές μας και το οποίο είναι έτοιμο να ξεσπάσει κατά δικαίων και αδίκων.
Και εννοείται ότι μιλώ κατ' εξοχήν και για τις καρδιές εκείνων που δεν διαδήλωσαν, που έμειναν σπίτι τους ή και που ήταν και κατά των διαδηλώσεων.
Μερικές φορές οι φράσεις που χαρακτηρίζουν καλύτερα μια κοινωνία δεν είναι οι φράσεις τις οποίες η κοινωνία θα προσυπέγραφε, δεν είναι οι φράσεις τις οποίες η κοινωνία θα δεχόταν ποτέ πως την εκπροσωπούν, αλλά οι φράσεις που λέγονται φωναχτά από έναν και τις οποίες οι υπόλοιποι ντρέπονται να τις πουν ή έχουν ταμπού και να τις σκεφτούν.
Θέλω να πω ότι η διαδρομή που έκανε η φράση από το μυαλό στο στόμα του ενός ανθρώπου ίσως είναι ενδεικτικότερη της κοινωνίας, από τη διαδρομή φράσεων που θα αποτυπώνονταν στο χαρτί και θα είχε χαρακτήρα συλλογικό.

 
At 5/06/2010 08:12:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

συμφωνώ vogelfrei, τα είπες πιο περιεκτικά!

gasireu

 
At 5/06/2010 08:19:00 π.μ., Blogger Lex_Luthor06 said...

Από χθες το πρωί θα έψαχναν να βρουν τι να πούνε για να πρυτανεύσει η λογική και μετά την εκτόνωση της μιας μέρας ο πολύς κόσμος να μείνει σπίτια του τις επόμενες.
Η γραμμή που προφανώς υιοθετήθηκε ήταν «Τα γεγονότα αυτά κάνουν τρομερό κακό στον τουρισμό –το 20% του ΑΕΠ- που τόσο τον έχουμε ανάγκη. Θα είναι η ταφόπλακα μας».

Φυσικά οι τρεις θάνατοι ήταν δώρο γι αυτούς. Τι καλύτερο θα ζητούσαν; Ο κόσμος μουδιασμένος και στενοχωρημένος κάθεται σπίτι του. Τα κανάλια τα ραδιόφωνα και οι χιουμοριστικές εκπομπές καλλιεργούν κλίμα πένθους. Λες και δεν υπάρχουν κάθε μέρα άνθρωποι που χάνουν άδικα τη ζωή τους. Σε ληστείες, εργατικά ατυχήματα κτλ.

Το σενάριο του τουρισμού ήταν τελικά αχρείαστο. Άκουγα στα κανάλια πολιτικούς και δημοσιογράφους να λένε για ταξιδιωτικές οδηγίες που θα καταστρέψουν τον τουρισμό. Ο Βλάκας ο ασπρομάλλης που κάνει το οικονομικό ρεπορτάζ στο Αλτερ είπε ότι η Μ Βρετανία εξέδωσε οδηγία να μην επισκέπτονται οι Βρετανοί την Ελλάδα. Το είπαν και άλλοι.

Εδώ είναι η σελίδα με τις ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ελλάδα:
http://www.fco.gov.uk/en/travel-and-living-abroad/travel-advice-by-country/europe/greece/
(υπάρχει για κάθε χώρα).

Ας κρίνει ο καθένας αν υπάρχει κάποια οδηγία για μη επίσκεψη ή αν απλά πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη υπηρεσία που περιγράφει το κλίμα που επικρατεί σε κάθε χώρα την τρέχουσα περίοδο. Οι χώρες που το υπουργείο δεν συνιστά για επίσκεψη αναφέρονται σε άλλον τομέα στην κεντρική σελίδα.

 
At 5/06/2010 08:49:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

μην αθωώνουμε με τόση ευκολία

"να καείτε μουνάκια" φώναξε

σε κάποιους που βρισκόταν πάνω απο τσιμέντα που κάπνιζαν, με φωτιά κάτω απ'τα πόδια τους

όχι σε κάποιους στην παραλιακή που προσπαθούσαν να σβήσουν με μπύρες τη φωτιά σε μια τρίλιτρη Καγιέν, γιατί δεν είχαν νερό πρόχειρο

μη βρίσκουμε σε όλα άλλοθι, όχι πια

Κ.Κ.Μ.

 
At 5/06/2010 09:08:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ένα από τα τεράστια κακά που μας άφησαν η μετεμφυλιακή Ελλάδα και η χούντα, είναι το γεγονός ότι έχει έχει απενοχοποιηθεί και ηρωοποιηθεί η "επαναστατική" βία στην Ελλάδα. Απλώς δεν θα περίμενα, τώρα και στο πιο ακατανόητο δολοφονικό επεισόδιο, να ενεργοποιούνται τόσα αμυντικά ανακλαστικά.

ΑΦ

 
At 5/06/2010 09:15:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν ακουσες τιποτε αλλο απο τη κραυγη μισους του κομμουνισμου.
100 εκατομμυρια νεκροι στον 20ο αιωνα και εκατονταδες χιλιαδες στην Ελλαδα που τους ξεχασαμε και ηρωοποιησαμε τους δολοφονους.
Φυσικα ολοι αυτοι οι νεκροι δεν εγιναν σε ομαλες συνθηκες.Σε πολεμους και οικονομικες κρισεις αναβιωνει το κομμα του εγκληματος και του μισους.
Το βιβλιο "Μαυρη Βιβλος του κομμουνισμου τα γραφει ολα και ειναι αφιερωμενο στα παρελθοντα,σημερινα και μελλοντικα θυματα του κομμουνισμου.

 
At 5/06/2010 09:25:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Πολύ ωραίο post. Το θέμα δεν έχει να κάνει με το θάνατο. Έχει να κάνει με τη στάση των πολιτών στις επόμενες κινητοποιήσεις. Οι προβοκάτσιες -συνειδητά ή ασυνείδητα- αποθαρρύνουν κόσμο από τη συμμετοχή του -δεδομένου ότι ξεπέρασαν τις 150.000 στην Αθήνα οι διαδηλωτές. Στόχος ήταν να προκληθούν επεισόδια και να αποτραπούν μελλοντικές μαζικές κινητοποιήσεις. Δεν πιστεύω ότι είναι μία συνωμοτική πράξη, αλλά ουσιαστικά όλα οδηγούν σε ένα αποτέλεσα ανεξάρτητα από τα αίτια.

 
At 5/06/2010 09:25:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το ανθρώπινο κρέας έγινε πολύ φθηνό πια, και όχι μόνο για το κοινό έγκλημα. Σίγουρα οι χιλιάδες διαδηλωτές δεν ήθελαν αίμα απεργοσπαστών με τα 900 ευρώ το μήνα. ΑΛλά κάποιοι (πολλοί, αρκετοί;) μπορεί και να ήθελαν τον ανασκολοπισμό των πλουτοκρατών. Σε μια εποχή που κυριαρχεί η ατιμωρησία, βασιλεύει συνακόλουθα και η αυτοδικία. Μπορεί να ξεκινάει με δημόσιες λοιδορίες πολιτικών αλλά δεν ξέρουμε πού είναι ο πάτος.
Ναι, ωραία η διαδήλωση και μαχητική, σημαντική και η επιβίωση όταν σου κόβουν κάποια χιλιάρικα και δεν έχεις να βγάλεις το μήνα. Αλλά για χρόνια τώρα βλέπαμε τη διαφθορά, φτωχούς πολιτευτές να γίνονται ιδιοκτήτες μεγάρων, τζάκια να γίνονται πλουσιότερα και με πολλές οφ σορ. Αλλά είχαμε και κάποιο χρήμα, έστω και δανεικό, καινούργια αμάξια, νεόδμητα σπίτια. Δεν είδα καμιά διαδήλωση όλα αυτά τα χρόνια για την ουσιαστική παθογένεια αυτού του κράτους. Αντίθετα ο καθένας προσπαθούσε να φοροδιαφύγει όσο μπορούσε, να κάψει το διπλανό δασάκι για να χτίσει, να προσπέσει στον πολιτευτή για μια θεσούλα στο δημόσιο.
Αυτός oldboy είναι ο πάτος και χρόνια τον γλείφουμε. Τώρα ξυπνάμε γιατί το χρήμα κινεί τα πάντα. Τώρα βλέπουμε το πόσο ανίκανοι άνθρωποι μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν -που εμείς τους βάλαμε στο θώκο τους, με τη δική μας ψήφο.
Κοινοτυπία αλλά ο πάτος μπορεί να είναι λυτρωτικός. ΑΝ μπορεί όλο αυτό να αλλάξει τη χρόνια ασθένειά μας τότε είθε να γίνονται για κάνα χρόνο ειρηνικές διαδηλώσεις.
Αλλά...

 
At 5/06/2010 09:26:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Και ας συμπληρώσω και τούτο: οι απεργοσπάστες πάντα είχαν κακή αντιμετώπιση. Κανείς βέβαια δε σκέφτηκε ότι η ΟΤΟΕ δεν είχε προκηρύξει απεργία...

 
At 5/06/2010 09:40:00 π.μ., Blogger pantsik said...

Έπρεπε να καεί το κέντρο της Αθήνας και να πεθάνουν τρεις άνθρωποι για να δούμε τον πρωθυπουργό να δείχνει πως συμμερίζεται λίγο τα προβλήματα των πολιτών και να μας κάνει τη χάρη να πει δυο κουβέντες παραπάνω σχετικά με την «αναγκαιότητα» των μέτρων για την οικονομία. Δεν δικαιούμαστε να ξέρουμε τη λογική διαδικασία που τους οδήγησαν σε τόσο σκληρά μέτρα. Ούτε καν τις εναλλακτικές λύσεις που υπήρχαν. Αρκεί που τα ξέρουν αυτοί.

Από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα ενότητα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφώνησε (!) με αυτό και επανέλαβε πως αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Μετά το τέλος των ομιλιών τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χειροκρότησαν τον αρχηγό τους ενώ έμειναν παγεροί στην ομιλία του αντίπαλου αρχηγού και οι βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν τον δικό τους αρχηγό και αγνόησαν τον πρώτο. Βλέπουμε δηλαδή πώς το μήνυμα των δύο μεγάλων κομμάτων για ενότητα είναι μόνο όψιμο, αφού υπονομεύεται την αμέσως επόμενη στιγμή από ίδιους.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας καταδίκασε τα επεισόδια και ζήτησε να γίνει έρευνα σε βάθος για να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της τρομοκρατίας και να τιμωρηθούν για τις πράξεις τους. Για να βοηθήσω λίγο την έρευνα, δηλώνω πως έχω στοιχεία για τους τρομοκράτες. Ο πρώτος απεβίωσε και έτσι αποσύρονται οι όποιες κατηγορίες σε βάρος του. Ο δεύτερος είναι ψηλός και γκαντέμης. Ο τρίτος φέρει ελιές στο πρόσωπο και στην πιάτσα τον φωνάζουν «τάπερμαν». Ο τέταρτος είναι χοντρός και δυσκίνητος, αλλά τον τελευταίο καιρό φαίνεται να απέχει από τη δράση της οργάνωσης και κάνει διακοπές. Ο πέμπτος λέγεται πως είναι ξένος πράκτορας με χαρακτηριστικά σημάδια στα δάκτυλα, αφού τα μαγκώνει συχνά πειράζοντας την αλυσίδα του ποδηλάτου του.

 
At 5/06/2010 10:16:00 π.μ., Anonymous ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ said...

εγραψες παλιόφιλε.

 
At 5/06/2010 10:22:00 π.μ., Blogger non simone said...

"Ντρέπεσαι που είσαι άνθρωπος, ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας, ντρέπεσαι που ζεις στην ίδια εποχή και στην ίδια κοινωνία...."
Ναι, ντρέπομαι, όχι γιατί είμαι κάτι διαφορετικό, αλλά ούτε και γιατί δεν είχα συνειδιτοποιήσει την ύπαρξη τέτοιων κραυγών σαν αυτού του ηλικιωμένου...
Ντρέπομαι, γιατί όπως και πολύ άλλοι "σκεπτόμενοι" (εντός και εκτός εισαγωγικών) δεν κάνουμε ουσιαστικά ΤΙΠΟΤΑ για να αλλάξουμε αυτή τη σαπίλα στην κοινωνία που ζούμε. Ντρέπομαι, γιατί ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΝΗΔΕΙΤΟΠΟΙΗΣΕΙ το διεστρεβλωμένο τρόπο σκέψης κάποιων, αφήνουμε όλους εκείνους τους ανεγκέφαλους να παρεισφρύουν και να κάνουν την αδιάκριτη ψευτοεπανάστασή τους δημιουργώντας ΜΟΝΟ παράπλευρες απώλειες και ΚΑΜΜΙΑ ουσιαστικά και σωστά στοχευμένη. Ντρέπομαι, γιατί δεν πιστεύουμε στο "Η ισχύς εν τη ενώσει" και αφήνουμε να μας διέπει ο γνωστός "ωχ-αδελφισμός". Κάποτε, η ιστορία απέδειξε οτι ο Έλληνας ζυγό δεν ανέχεται. Ποιος είναι λοιπόν ο σημερινός Έλληνας και γιατί δεν τον αναγνωρίζω; Ντρέπομαι λοιπόν -εν κατακλείδι-, γιατί συνειδητά αφήνουμε μια χώρα να καταστρέφεται, ένα λαό να ντροπιάζεται, μια ιδέα να πεθαίνει...

 
At 5/06/2010 11:04:00 π.μ., Anonymous Πικαρος said...

Λέτε κάποιοι, ότι γέρος δεν το εννούσε στα αλήθεια και ότι δεν ήξερε ότι μπορούσε πράγματι να καούν.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Νομίζουμε όλοι ότι ζούμε στον κόσμο των τηλεοπτικών ειδήσεων όπου τίποτα δεν συμβαίνει στα αλήθεια. Σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο ένα κτήριο που λαμπαδιάζει είναι απλά εικόνα και σαν τέτοια δεν μπορεί να κάψει τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Ή οι κραυγές μίσους σβηνουν και ξεχνιούνται στο επόμενο διαφημιστικό διάλειμμα

 
At 5/06/2010 11:31:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ότι και να είπε ο γέρος είναι μια κουβέντα φίλε, δεν έριξε αυτός τη μολότωφ, έχει διαφορά το άντε γαμήσου με το να σε γαμήσει κάποιος, αν δεν το καταλαβαίνεις και νομίζεις ότι ένας μεμονωμένος θυμωμένος φραστικά άδικος γέρος είναι η πηγή του κακού, τι να σου πω!

 
At 5/06/2010 12:04:00 μ.μ., Blogger Xatzis said...

Εφτασε η εποχη των ξυλοδαρμων και θα σκληρυνει κι αλλο. Γυμναστειτε, εξοπλιστειτε. Επιτεθειτε στα ζόμπι. ΥΣ: κι εγω "μουνακι ειμαι" δουλευα σε σκαλωσια την ωρα που εβριζε ο γερος.

 
At 5/06/2010 12:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"έχει διαφορά το άντε γαμήσου με το να σε γαμήσει κάποιος"

όχι όταν στο πει κάποιος κατάμουτρα την ώρα που σε βλέπει να σε βιάζουν

το ίδιο ακριβώς είναι, βιαστής κι αυτός

Κ.Κ.Μ.

 
At 5/06/2010 12:37:00 μ.μ., Blogger idealhsths said...

pensierix
spot on!

κάποιοι είναι πολύ 'εξυπνοι' : αρκετοί -ειδικά στο net- έχουν την τάση να βρισκουν την ουσία πίσω από την ουσία, με την πολυτέλεια να αναθέτουμε σε άγνωστα κέντρα (βλ. συνομωσιολογία) ή σε ακραίους μηχανισμούς (αντιεξουσιαστικούς ή καρασυστημικούς παρακράτους) το τι συμβάινει.

λες και το τι γίνεται τελικά δεν αλλάζει από τη στάση όλων ξεχωριστά.

τι σημαίνει φταιει η τράπεζα? εγώ πρώτα το οτι έριξε φωτιά κάποιος βλέπω ως αίτιο των θανάτων.
ισως δε ζούμε σε υγιή εποχή και έχουμε αναπτύξει οικείους συνειρμούς σε αίσχη βίας (φωτιές σε μπατζάκια και γκλομπιές είναι πλέον youtube-able) μα το οτι γίνεται πρέπει να το λέμε λάθος αυ τό μα τα!
και αν δεν κάνουμε ένα βήμα πίσω ΟΛΟΙ από τις ταμπού εξυπνακίστικες θεωρήσεις μας, δε θα αλλάξει τίποτα στη σύνδεση αιτίων και φαινομένων με λογική.

Χρειάζεται αφοπλισμός των μονάδων καταστολής (ειδικά των νέων) αναζήτηση παρανομων και επιτέλους παραδειγματική δικαιοσύνη σε σκάνδαλα που έχουν γίνει βούκινο. και συγκράτηση στις εκφρασεις οργής από όλους.

και κάτι ακόμα

πως γίνεται να σταματήσει η φιλολογία στα κανάλια? είναι πολύ κρισιμες στιγμές για να βλέπω τυχάρπαστους πολιτικούς στον αέρα!

 
At 5/06/2010 01:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

είναι ακριβώς έτσι old boy!τραγωδία, είναι απίστευτο!
να σταμάτησουν επιτέλους και τα ΜΜΕ τις αερολογίες και εξυπνακίστικες αναλύσεις.
ρίξτε αν θέλετε μια ματιά και σε ένα νέο πολιτικό blog:
http://politikosxolio-sxoliastis.blogspot.com/

 
At 5/06/2010 01:41:00 μ.μ., Blogger It's a-me! said...

Το πώς φτάνει το πράγμα από το "οι μπάτσοι μας φοβίσανε/ψεκάσανε/κλωτσήσανε" στο να σκοτώνονται 3 άσχετοι από μολότοφ απαιτεί ένα άλμα λογικής που πρέπει να μην έχεις λογική εξαρχής για να το ακολουθήσεις. Είτε είναι εγκληματική συνειδητή ενέργεια είτε εγκληματική ηλιθιότητα (και μην ακούσω κανέναν να λέει πως δεν ξέρανε αν ήταν κανείς μέσα, ότι έπρεπε να απεργούν και άλλα τέτοια ανεγκέφαλα - εδώ μιλάμε για εγκληματική ενέργεια χειρίστου είδους).

Όσο για τους ηθικούς αυτουργούς, πολλά θα ακουστούν για την κακούργα την κενωνία, την κακιά στιγμή, τα καλά παιδιά που τα σπρώχνει το σύστημα και τους καρχαρίες που θέλουν να μας πιουν το αίμα. Παπάρια μάντολες, το ίδιο μπορεί να πει κανείς για τον οποιοδήποτε δολοφόνο, βιαστή και βασανιστή.

Σε τελική ανάλυση μια ομάδα μαλακές σκότωσαν 3 ανθρώπους και κατά πάσα πιθανότητα είχαν,έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν την υποστήριξη του πλήθους - φαντάζομαι όταν φεύγανε οι μολότοφ η πορεία ζητοκραύγαζε την ηρωική αυτή αντικαπιταλιστική πράξη - "να καείτε μουνάκια", αν είναι δυνατόν!

Η Βουλή, που τόσο θέλουμε να καεί ως αρχιπολεμισταράδες και τουΈλληναοτράχηλοςζυγόδενυπομένει-γαμιάδες, είναι γεμάτη από αυτούς που εμείς διαλέξαμε. Η ίδια ιστορία και πάλι, όπως με τις φωτιές, όπως με τα σκάνδαλα, όπως με όλα. Και τώρα ας βάλουμε όλοι τα μαύρα μας μπλουζάκια και τα σκούρα-βυσσινί μπανεράκια στα μπλογκ μας για να δείξουμε ότι κάτι κάναμε πάλι και είμαστε άμοιροι ευθυνών που 3 συμπολίτες μας που υποφέρουν τις ίδιες συνθήκες με τους διαδηλωτές δολοφονήθηκαν από τους συμπολίτες τους.

Ένα μάτσο ζώα και τίποτε άλλο.

ΥΓ. Για το σχόλιο του Κ.Κ.Μ. για την Καγιέν και τις μπύρες... άπαιχτο

 
At 5/06/2010 03:56:00 μ.μ., Blogger celin said...

ανωνυμε των 9 κ 15
ελπιζω να μην εισαι ο ΑΦ,με τον οποιο εχουμε κ εναν δημιουργικο διαλογο

γιατι αυτο που κανεις ειναι Γκαιμπελικο,αισχρο κ καταπτυστο
τολμας κ μιλας για εγκληματα του Κομμουνισμου σημερα προσπαθωντας να περασεις υπουλα το μηνυμα οτι η κομμουνιστικη βια χτυπησε χθες κ δολοφονησε τους ανθρωπους?
τι εισαι αληθεια,αντικομμουνιστης,φασιστας η αγραμματος?η κ τα τρια?
εδω τετοιες προπαγανδες δε θα περνανε
κ η προσπαθεια εκμεταλλευσης της δολοφονιας 4 ανθρωπων,καταλαβαινεις τι φανερωνει για το ατομο σου
Αυτοι οι ανθρωποι δολοφονηθηκαν απο καποιους που μαλλον ηταν τελικα αναρχοφασιστες κ αυτοι οι αναρχοφασιστες πρεπει να τιμωρηθουν με τον χειροτερο τροπο
Δε τους σκοτωσε το ΠΑΜΕ η το ΚΚΕ η ο ΣΥΡΙΖΑ
Λιγος σεβασμος στη μνημη τους

 
At 5/06/2010 04:28:00 μ.μ., Anonymous Ραμνούς said...

Κι όμως, το περιστατικό αυτό (πυρπόληση ανθρώπων μετά διαπομπεύσεως) εδράζεται στη λαϊκίστικη-νταβατζήδικη ενθάρρυνση της τυφλής και μανιχαϊκής βίας του όχλου, την οποία παντού και πάντα χρησιμοποίησαν οι κομμουνιστές.

Ειδικά στην ελληνική κοινωνία, τα ιδεολογήματα της κομμουνιστικής προπαγάνδας (αντιεξουσιαστικά, και διεθνιστικά, δήθεν) έχουν επικρατήσει απόλυτα (για ιστορικούς λόγους που βαρύνουν σαφέστατα και την άλλη πλευρά) και διέπουν ένα κοινό πολύ ευρύτερο από τα μέλη και ψηφοφόρους των κομμουνιστικών κομμάτων. Έχουν καταστεί, τα ολέθρια, ανθελληνικά και φασιστικά αυτά ιδεολογήματα, κοινός τόπος και στη mainstream κονωνία.

Καλόν θα ήταν να διαβάσουμε όλοι τη σπαρακτική μαρτυρία "Πτώματα, πτώματα, πτώματα" του συχωρεμένου Ηλία Πετρόπουλου (εκδ. Νεφέλη), μία λαογραφία των εκτελέσεων και δολοφονιών επί Κατοχής, από έναν ένοπλο ΕΠΟΝίτη της εποχής.

Η τυφλή κραυγή "να καείτε μουνάκια" (επειδή δουλεύετε σε τράπεζα - έχετε κατσίκα κι εγώ όχι - ο άντρας σας είναι μετανάστης στις φάμπρικες των ΗΠΑ κι ο δικός μου όχι - κλπ) είναι, πολιτικώς και ιστορικώς, πέρα για πέρα κομμουνιστική.

 
At 5/06/2010 04:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Celin, δεν έχω τάσεις πολλαπλής προσωπικότητας ακόμα

ΑΦ

 
At 5/06/2010 05:29:00 μ.μ., Blogger celin said...

ΑΦ προς στιγμη μου περασε απο το μυαλο οτι επειδη τα σχολια σας ακολουθουσαν το ενα το αλλο,τα εγραψες εσυ ξεχνωντας να γραψεις κ αρχικα σου

Αλλα μετα σκεφτηκα οτι οσο αντιθετος κ αν εισαι με την Αριστερα,δε θα εκανες τετοια εμετικη προπαγανδα αυτη τη μερα

Οσον αφορα το δικο σου σχολιο,συμφωνω με αυτα που λες κ να το θεσω σε ενα γενικοτερο πλαισιο?
υπαρχει κουλτουρα βιας,οχι μονο επαναστατικης η "επαναστατικης"
αλλα βιας της καθημερινοτητας

Στα μπουζουκια,στους δρομους,στο παρκαρισμα,παντου ειμαστε ετοιμοι να πλακωθουμε στο ξυλο
Δε μιλαω για vis compulsiva,αλλα για ωμη,σωματικη βια,ειμαστε βιαιος λαος γενικα

 
At 5/06/2010 06:17:00 μ.μ., Anonymous jojos said...

Στα μπουζούκια, στους δρόμους, στο παρκάρισμα, παντού είμαστε έτοιμοι να πλακωθούμε στο ξύλο...
Είσαστε και όχι είμαστε, δυστυχώς για πολλούς από σας υπάρχουν και εξαιρέσεις και αυτές οι εξαιρέσεις δεν απείργησαν γιατί σκέφτονται και δεν παρασύρονται από συναισθηματισμούς (τουλάχιστον), που θα δουλέψουν για να αναταθεί η χώρα, είναι δε πολλοί, περισσότεροι από τις 300.000 διαδηλωτές. Αλήθεια ποιοι ήταν αυτοί που διαδήλωναν
1. Κομματικοί στρατοί (ήπιος χαρακτηρισμός)
2. Συνδικα-ληστές που σκοπό έχουν την επιβίωση τους στο θολό μέλλον
3. Δ.Υ, αυτοί που έπαιρναν (και παίρνουν) επίδομα έγκυρης προσέλευσης. Αυτοί που μαζί με τους προηγούμενους κατάφεραν να μας οδηγήσουν στον εξευτελισμό. Που εκβίαζαν τους πολιτικούς (ναι, αυτούς που ήταν μέσα στο μπουρδέλο) για ρουσφέτι, μίζα κ.λπ. . Δημόσιοι υπάλληλοι που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει εργασία, εργοδότης, ανεργία. Υπάλληλοι που δεν έχουν μερίδιο στην παραγωγικότητα και λαμβάνουν για την μισθοδοσία τους το 50% περίπου του ΑΕΠ. Δυστυχώς αυτό το κράτος το συντηρούσαν οι δανειστές και οι πραγματικά εργαζόμενοι. Τώρα οι δανειστές είπαν «πάπαλα» και θα πρέπει εμείς να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Τουλάχιστον αφήστεμας να δουλέψουμε, και προπάντων μη μας σκοτώνετε δεν σας συμφέρει.
Αισθάνομαι, τώρα τελευταία, «και κερατάς και δαρμένος», ακούς εκεί οργή και μάλιστα δικαιολογημένη, από ποιούς ΡΕ.
Κάποιοι, είμαι σίγουρος, ότι θα αναφέρουν και τους συνταξιούχους. Όχι βέβαια τους 50χρονους δημόσιους με σύνταξη 2.500 (αυτή η σύνταξη, κατά έγκυρο δημοσιογράφο είναι ,άκουσον άκουσον, μεσαία) αλλά τα γεροντάκια των 700,00 που θα χάσουν περίπου 600,00 το χρόνο, σύμφωνοι και εγώ αντί για τα 58 θα πάρω σύνταξη στα 60 (λέμε τώρα) μειωμένη και αν έχω δουλειά, ο.κ θα φτωχύνουμε, για κάποιον που μεγάλωσε το 60 δεν είναι τραγικό, όμως αγαπητοί επαναστάτες αυτοί που διαδηλώνουν αυτοί (και οι πολιτικοί) είναι που μας οδήγησαν στην άβυσσο στην φτώχεια. Κόμματα Συνδικαλιστές Δ. Υπάλληλοι και πάνω απ’ οι Πολιτικοί, αυτοί που ψήφιζαν κατά κόρον οι «διαδηλωτές» και οι αγανακτησμένοι για τους δανειστές μας.
Ουφ τα είπα και ξελάφρωσα αμάν πια, υποκριτές...

 
At 5/06/2010 06:26:00 μ.μ., Blogger fanfarone said...

@jojos
Συγγνώμη αλλά βρίσκω τη λογική σας εξίσου ισοπεδωτική με αυτούς που κατηγορείτε. Προσωπικά απήργησα και συμμετείχα στην πορεία χωρίς να είμαι Δ.Υ., συνδικαλιστής ή κομματικός.
Είστε σίγουρος ότι αυτοί που δεν απήργησαν, το έκαναν για να αναταθεί η χώρα; Μήπως τελικά εσείς παρασύρεστε από συναισθηματισμούς;

 
At 5/06/2010 07:04:00 μ.μ., Anonymous jojos said...

fanfarone
οκ μπορεί όντως να είναι ισοπεδωτική η λογική μου και να κάνω λάθος, μπορείτε να μου πείτε (αφού είστε ενάντια στα μέτρα και απεργήσατε) έναν άλλο τρόπο, ρεαλιστικό, χωρίς να φτωχύνουμε για να βγούμε από την δύσκολη!!!! θέση που βρισκόμαστε???

Στην Λετονία όταν βρέθηκαν σε αντίστοιχη θέση κάθισαν όλοι μαζί (πολιτικοί - κόμματα – συνδικάτα) και πήραν τα μέτρα μόνοι τους. Βεβαίως και φτώχυναν, βεβαίως και η ανεργία πήγε στα ύψη, το έκαναν όμως με συναίνεση ελπίζοντας ότι θα βγουν από την κρίση. Εμείς αντίθετα ή δεν έχουμε καταλάβει που βρισκόμαστε η περιμένουμε πως με τσαμπουκάδες και φωτιές θα φοβίσουμε τους δανειστές μας για να μας δώσουν κι άλλα χρήματα (δανεικά κι αγύριστα) για να συνεχίσουμε να περνάμε ζωή και κότα. Πάσχουμε αγαπητέ μου, σαν κοινωνία σαν άτομα κι γι αυτό έχουμε τα κόμματα και τους πολιτικούς που μας αξίζει.

 
At 5/06/2010 07:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

@celin
"Δε τους σκοτωσε το ΠΑΜΕ η το ΚΚΕ η ο ΣΥΡΙΖΑ"

Ο ΣΥΡΙΖΑ περιθάλπει αυτά τα άτομα και πρωτοστατεί στην υπεράσπιση πολλών από αυτών όταν οι αστυνομιά κάνει συλλήψεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά των προληπτικών προσαγωγών (ΡΕΣΑΛΤΟ και άλλα).
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της παρουσίας της αστυνομίας στα Εξάρχεια, γράφοντας στα παπάρια του την επιθυμία των κατοίκων.
Σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν να προστατευθούν με ομιλητή το "ιερό τέρας" της Δημοκρατίας μας Παπαχρήστο, όταν τους κυνήγαγν οι αστυνομικοί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει κομματικό ακροατήριο και χαιδεύει αφτιά ανώριμων και μη συνειδητοποιημένων παιδιών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της παρουσίας της αστυνομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους, όπου γίνονται εγκληματικές πράξεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλλε στη στοχοποίηση των αστυνομικών από τρομοκράτες με ξεχαρβαλωμένα μυαλά και συνειδήσεις.

Να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους και να μη μιλάμε θεωρητικ.α.

Οπως στρώνει θα κοιμηθεί.
Είναι υπεύθυνοι των όσων έλεγαν και έπρατταν. Να μην είμαστε αυστηροί όνο με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

 
At 5/06/2010 07:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

jojos
σας παραπέμπω στο αμέσως προηγούμενο και το προ - προηγούμενο και το προ-προ-προηγούμενο ποστ του oldboy μαζί μα τα σχόλια γιατί αυτο το θέμα μάλλον έχει εξαντληθεί με ομιλητές και των δύο πλευρών και απόψεων.

 
At 5/06/2010 08:00:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

Τα ελαφρυντικά των ακροδεξιών για τον Κορκονέα

"μα τι ηθελε τέτοια ώρα, μικρό παιδί στα Εξάρχεια"
"καθημερινά αντιμέτωπος με βρισιές και μολότοφ, τι να κάνει έχασε την ψυχραιμία του"
"ηθικός αυτουργός είναι όλοι αυτοί που προκαλούν τους αστυνομικούς με καθημερινη βία"

πόσο καλά αντανακλώνται στα ελαφρυντικά των δολοφόνων στη Marfin

"μα τι ήθελαν εκεί τέτοια ώρα οι απεργοσπάστες"
"μέσα στα νεύρα του ο κόσμος έχασε την ψυχραιμία του"
"ηθική αυτουργοί είναι αυτοί που προκαλούν τον λαό"

 
At 5/06/2010 08:08:00 μ.μ., Anonymous jojos said...

Άρα, ανώνυμε, δεν υπάρχει άλλη ρεαλιστική πρόταση, ή μήπως υπάρχει, μα και βέβαια να τους φεσώσουμε (το ξέρουμε καλά το κόλπο,το χουμε ξανακάνει) σιγά τώρα εμ μας δανείζουμε εμ θέλουν και τα λεφτά τους πίσω. Μωρέ πριτσ εδώ είναι Ελλάδα, έχουμε το γονίδιο του έξυπνου, του πονηρού, του απατεώνα, εμείς έχουμε βγάλει τον Κεντέρη την Θάνου την Χαλκιά, τι να μας πουν τώρα; Αναρωτήθηκες όμως τι θα συμβεί αν δεν μας δώσουν τα χρήματα; Λυπάμαι που το λέω αλλά τα εξώφυλλα του focus ήταν πολύ χαρακτηρηστικά και αντιπροσωπευτικά της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα.

 
At 5/06/2010 08:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εχουν ακουστει σχεδον τα παντα εκτος απο αυτο που γυρναει στο δικο μου το μυαλο - εκτος αν καποιος το εθεσε ηδη, ειναι και πολλα τα σχολια,,- . Μου φαινεται εντελως αδιανοητο το πως μια ομαδα ανθρωπων μερα - μεσημερι, εν μεσω χιλιαδων ανθρωπων, στο κεντρο της αθηνας (που ειναι & τιγκα στις καμερες), βαζει φωτια σε ενα κτιριο γεματο ανθρωπους. Αληθεια για σκεφτειτε το, σε ποια αλλη πρωτευουσα του κοσμου (ας πουμε δυτικη γιατι στην καμπουλ μπορει να γινονται τετοια) θα μπορουσε να συμβει αυτο? ΣΕ ΚΑΜΙΑ, μονο σε μια που οι ενοχοι πιστευουν οτι θα εχουν την συνενοχη -τουλαχιστον- του πληθους. Πιστευει καποιος οτι σε μια παρομοια διαδηλωση στο Λονδινο π.χ. η το Παρισι αν καποιοι αποφασιζαν να κανουν κατι τετοιο ο κοσμος δεν θα τους ειχε λιντσαρει? Και αφηνω τους δολοφονους στην ακρη, εστω οτι ειναι προβοκατορες αυτοι (αν και δεν νομιζω) αλλα εστω, οι γυρω γυρω τι διαολο κανανε? χαβαλε με τους ανθρωπους στα μπαλκονια? 'πεστε πεστε' και τετοια? Το αρθρο ειναι λαμπρο και παλι old boy, περα απο τα μετρα, το ΔΝΤ, την κριση, και τις πολιτικες αναλυσεις για τα οποια σηκωνει ατελειωτη κουβεντα, εδω ειδαμε την εικονα μιας κοινωνιας που βαδιζει με μαθηματικη ακριβεια στην αποκτηνωση
(γιωργος)

 
At 5/06/2010 09:39:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Lex Luthor, λες «Τα κανάλια τα ραδιόφωνα και οι χιουμοριστικές εκπομπές καλλιεργούν κλίμα πένθους. Λες και δεν υπάρχουν κάθε μέρα άνθρωποι που χάνουν άδικα τη ζωή τους. Σε ληστείες, εργατικά ατυχήματα κτλ».
Διαφωνώ εντελώς. Δεν μπορεί να μπαίνει σε τέτοια μεζούρα η ανθρώπινη ζωή. Έχεις απόλυτο δίκιο ότι τα εργατικά ατυχήματα δεν προβάλλονται, αλλά αυτό σε καμία μα καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι ή επιχείρημα προς συμψηφισμό. Όσο για τις ληστείες, αυτή ακριβώς είναι η διαφορά, ότι μια ληστεία είναι γενικώς καταδικαστέα, ενώ περιστατικά όπως αυτό είναι καταδικαστέα μεν, αλλά με αστερίσκο.

«Το σενάριο του τουρισμού ήταν τελικά αχρείαστο. Άκουγα στα κανάλια πολιτικούς και δημοσιογράφους να λένε για ταξιδιωτικές οδηγίες που θα καταστρέψουν τον τουρισμό. Ο Βλάκας ο ασπρομάλλης που κάνει το οικονομικό ρεπορτάζ στο Αλτερ είπε ότι η Μ Βρετανία εξέδωσε οδηγία να μην επισκέπτονται οι Βρετανοί την Ελλάδα. Το είπαν και άλλοι.
Εδώ είναι η σελίδα με τις ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ελλάδα:
http://www.fco.gov.uk/en/travel-and-living-abroad/travel-advice-by-country/europe/greece/
(υπάρχει για κάθε χώρα).
Ας κρίνει ο καθένας αν υπάρχει κάποια οδηγία για μη επίσκεψη ή αν απλά πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη υπηρεσία που περιγράφει το κλίμα που επικρατεί σε κάθε χώρα την τρέχουσα περίοδο. Οι χώρες που το υπουργείο δεν συνιστά για επίσκεψη αναφέρονται σε άλλον τομέα στην κεντρική σελίδα».

Αυτό που επισημαίνεις είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Αν ισχύει και δεν υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει, πρέπει να αναδειχθεί και να τονιστεί, ως μια ακόμη ένδειξη της γενικότερου τρόπου με τον οποίον λειτουργεί η τηλεόραση.

 
At 5/06/2010 09:42:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«σε κάποιους που βρισκόταν πάνω απο τσιμέντα που κάπνιζαν, με φωτιά κάτω απ'τα πόδια τους
όχι σε κάποιους στην παραλιακή που προσπαθούσαν να σβήσουν με μπύρες τη φωτιά σε μια τρίλιτρη Καγιέν, γιατί δεν είχαν νερό πρόχειρο»
Έτσι ακριβώς, ΚΚΜ.

«Λέτε κάποιοι, ότι γέρος δεν το εννούσε στα αλήθεια και ότι δεν ήξερε ότι μπορούσε πράγματι να καούν.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Νομίζουμε όλοι ότι ζούμε στον κόσμο των τηλεοπτικών ειδήσεων όπου τίποτα δεν συμβαίνει στα αλήθεια. Σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο ένα κτήριο που λαμπαδιάζει είναι απλά εικόνα και σαν τέτοια δεν μπορεί να κάψει τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Ή οι κραυγές μίσους σβηνουν και ξεχνιούνται στο επόμενο διαφημιστικό διάλειμμα»
Έτσι ακριβέστερα, Πίκαρε.

 
At 5/06/2010 09:43:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Δεν ακουσες τιποτε αλλο απο τη κραυγη μισους του κομμουνισμου».
Οκ, φίλε, φαντάζομαι πως ό,τι κι αν πει κανείς θα είναι αδύνατο να σε βγάλει από τις ψευδαισθήσεις σου.

 
At 5/06/2010 09:44:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Δεν πιστεύω ότι είναι μία συνωμοτική πράξη, αλλά ουσιαστικά όλα οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα ανεξάρτητα από τα αίτια».
Πράγματι, Δείμε του Πολίτη.

 
At 5/06/2010 09:48:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Αυτός oldboy είναι ο πάτος και χρόνια τον γλείφουμε. Τώρα ξυπνάμε γιατί το χρήμα κινεί τα πάντα».
Μολονότι -μην τρελαθούμε κιόλας- δεν είναι επιλήψιμο να εξεγείρεσαι όταν φτάνεις να μην έχεις να ζήσεις, συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με τις διαπιστώσεις του σχολίου σου, Ανώνυμε των 9:25.

 
At 5/06/2010 09:54:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Ότι και να είπε ο γέρος είναι μια κουβέντα φίλε, δεν έριξε αυτός τη μολότωφ, έχει διαφορά το άντε γαμήσου με το να σε γαμήσει κάποιος, αν δεν το καταλαβαίνεις και νομίζεις ότι ένας μεμονωμένος θυμωμένος φραστικά άδικος γέρος είναι η πηγή του κακού, τι να σου πω!»
Κι όμως, εκείνος που ρίχνει τη μολότωφ είναι ο ήδη χαρακτηρισμένος ως ακραίος. Εκείνος δηλαδή που από όποια πλευρά κι αν τον προσεγγίσει κανείς, ακόμη και από τη πλευρά των θετικά διακείμενων, η πράξη του θεωρείται ακραία: κάνεις αυτό που δεν θα έκανα εγώ, ρίχνεις μολότωφ σε τράπεζα που εγώ δεν θα έριχνα, αλλά πάντως και εμένα η τράπεζα μου φταίει.
Ωστόσο εκείνος που τη λέει αυτή τη φράση βοηθά πολύ καλύτερα να καταλάβουμε ποιοί έχουμε φτάσει να είμαστε ως κοινωνία. Φυσικά δεν διεκδικώ το αλάθητο, την άποψή μου λέω και μπορεί να έχεις δίκιο κι εσύ και άλλοι και να πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση. Δεν το πιστεύω όμως.

 
At 5/06/2010 09:58:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«τι σημαίνει φταιει η τράπεζα? εγώ πρώτα το οτι έριξε φωτιά κάποιος βλέπω ως αίτιο των θανάτων».
Ιδεαλιστή, ασφαλώς και πρώτα και κύρια φταίει αυτός που έριξε φωτιά. Αλλά αυτό δεν αποκλείει αυτομάτως τις τυχόν ευθύνες της τράπεζας. Κάθε άλλο.

 
At 5/06/2010 10:01:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Αληθεια για σκεφτειτε το, σε ποια αλλη πρωτευουσα του κοσμου (ας πουμε δυτικη γιατι στην καμπουλ μπορει να γινονται τετοια) θα μπορουσε να συμβει αυτο? ΣΕ ΚΑΜΙΑ, μονο σε μια που οι ενοχοι πιστευουν οτι θα εχουν την συνενοχη -τουλαχιστον- του πληθους. Πιστευει καποιος οτι σε μια παρομοια διαδηλωση στο Λονδινο π.χ. η το Παρισι αν καποιοι αποφασιζαν να κανουν κατι τετοιο ο κοσμος δεν θα τους ειχε λιντσαρει? Και αφηνω τους δολοφονους στην ακρη, εστω οτι ειναι προβοκατορες αυτοι (αν και δεν νομιζω) αλλα εστω, οι γυρω γυρω τι διαολο κανανε? χαβαλε με τους ανθρωπους στα μπαλκονια? 'πεστε πεστε' και τετοια?».
Γιώργο, δεν διαφωνώ, αρκεί να μη φτάνουμε στο άλλο άκρο και θεωρούμε πως το 99,99% του κόσμου που διαδήλωσε ήθελε να πεθάνει κανείς.

 
At 5/06/2010 10:02:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Χρίστο, πράγματι, υπάρχει η αντιστοιχία που περιγράφεις.

 
At 5/06/2010 10:04:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε Πολίτη, όμως η ενοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν της μόδας το Δεκέμβρη του οκτώ. Τώρα στη μόδα έχει έρθει η ενοχοποίηση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

 
At 5/06/2010 10:16:00 μ.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Ο γέρος μάλλον θα ήταν κολλητός του Βγενόπουλου και θα ήξερε ότι ο μαλάκας δεν είχε ούτε έξοδο κυνδίνου στην τράπεζα.

Με συγχωρείτε αλλά σε μία επιχείρηση, σε ένα δημόσιο ή ιδιωτικό κτίριο όπου εργάζονται άνθρωποι, μπορεί να συμβούν και φωτιές και σεισμοί και, ειδικά άμα είναι τράπεζα, και τρομοκρατικές επιθέσεις ή ληστείες. Ποιός είναι υπεύθυνος για την σωματική ακαιρεότητα των εργαζομένων μέσα στον εργασιακό τους χώρο, όταν επί της ουσίας το πρόβλημα είναι ο καπνός από πυρκαγιά;

Δεν είναι έξω από τη γενικότερη συζήτηση το θέμα. Μέσα είναι. Πώς δίνεται άδεια σε ένα κτίριο χωρίς έξοδο κυνδίνου; Σύστημα πυρόσβεσης, όπως στα ξενοδοχεία; Πώς γίνεται μια τράπεζα να μην έχει κάνει ποτέ άσκηση σε περίπτωση πυρκαγιάς, ώστε όλοι να ξέρουν πού να πάνε;
Νομίζετε ότι υπάρχει τράπεζα, σχολείο, επιχείρηση στην Αγγλία που δεν το έχει κάνει αυτό;

Η λαμογιά, πάνω στη λαμογιά.

Αυτά που λέω δεν είναι δικαιολογίες για κανέναν ηλίθιο που θέλει να σκοτώσει. Αλλά να μην τα ξεχνάμε γιατί είναι μέρος της κατάστασης που ζούμε. Αν ήταν η μάνα μου σκοτωμένη εκεί, τα ρέστα θα τα ζήταγα από την επιχείρηση, όχι από έναν τρελλό με μολότοφ.
Δεν ζούμε στα 1700 να καίγονται οι άνθρωποι αβοήθητοι.

 
At 5/06/2010 10:57:00 μ.μ., Blogger celin said...

Ρε παιδια γιατι δε λεμε αυτο που πραγματικα πιστευουμε κ περιμενουμε καποιον να μας τα βγαλει με το τσιγκελι?
Γιατι υπονοουμενα,γιατι ολο γυρω γυρω κ οχι αυτο που πραγματικα θελουμε να πουμε?
Για σενα παει αυτο Ανωνυμε Πολιτη

Βγαινουν πολλοι αυτο το διαστημα κ πισω απο τη λεοντη του αγανακτισμενου πολιτη κρυβεται ενα ακραιο ιδεολογημα
Πες αυτο που θελεις να πεις
Πες οτι θες να σταματησει η Αριστερα να εκπροσωπειται στη Βουλη κ να κλεισει η Δικαιοσυνη αυτους τους πολιτικους σχηματισμους
Πες οτι θα πρεπει να το βουλωσουν ολοι κ να σκυψουν το κεφαλι στην επιχειρουμενη σφαγη
Πες -σα τον νεοφιλελευθερο εδω συνομιλητη μας που ειχε τη τολμη κ τη γενναιοτητα να το πει στα ισα-οτι οι αδυναμοι πρεπει να πεταχτουν στη θαλασσα

Εσυ μονο με την Αριστερα τα βαζεις λες κ αυτοι σου[μας]εκλεισαν το σπιτι,μας διερρηξαν το κοινωνικο ιστο,μας εκμαυλισαν δημιουργωντας κοινωνια μιζαδορων,λουφαδορων κ υποκριτων
κ ολων των υπολοιπων που αντισταθηκαν στα κελευσματα της περιρρεουσας ανηθικοτητας να πασχιζουν σε ενα περιβαλλον αναξιοκρατιας

λες κ η Αριστερα τα εφαγε απο τα δομημενα ομολογα,τα Χρηματιστηριαν κ τ Βατοπαιδια

Μην αφηνεις το ολοφανερο μισος σου για την Αριστερα να θολωνει τη κριση
Κ για να ειμαι ειλικρινης,αυτη η προτροπη απευθυνεται στους υπολοιπους εδω συνομιλητες
γιατι εσυ απο οτι βλεπω εισαι τοσο πωρωμενος που αποκλειω να δεις ψυχραιμα τα πραγματα

Κ για να μη νομιζεις οτι δεν απανταω,
τους Μαζιωτηδες οντως στελεχη της Αριστερας πηγαιναν κ τους υπερασπιζονταν
αλλα οι Δικαστες ηταν αυτοι που τους αθωωναν,οχι οι Αριστεροι,
ξερεις γιατι?
γιατι δεν υπηρχαν αποδειξεις για να καταδικαστουν
η υπηρχαν αλλα για τους δικους της λογους η Αστυνομια τους αφηνε ελευθερους

Τον Παπαχριστο τον ξερεις?ξερεις τους αγωνες που εκανε για να βγαινουμε σημερα εμεις κ να αρχιζουμε τα κηρυγματα?
δε τον ξερεις
τους ανθρωπους που δεν εξαργυρωσαν την αντιστασιακη τους δραση,δεν τους ξερουμε
τις Δαμανακαινες ξερουμε

old boy
λες "Αν ισχύει και δεν υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει, πρέπει να αναδειχθεί και να τονιστεί, ως μια ακόμη ένδειξη της γενικότερου τρόπου με τον οποίον λειτουργεί η τηλεόραση."
Γιατι σου προκαλει εκπληξη?
θυμασαι πριν λιγους μηνες τη νεα γριππη που θα σκοτωνε εκατονταδες χιλιαδες?
θυμασαι τη τρομολαγνεια των ΜΜΕ?
ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ?
ΤΑ 16.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Κ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ?
[6 δις Ευρω χρεος αφησε στην Υγεια ο Αβραμοπουλος]

Βγαιναν χθες στο χουντοκαναλο κ ελεγαν οτι οι διαδηλωτες εκαψαν το Υπουργεο Οικονιμικων κ χαθηκαν τα στοιχεια για τους μεγαλους φοροφυγαδες,για καταρρευση των οικονομικων μηχανισμων του κρατους λεγανε
για να τρομοκρατησουν τον λαο κ να τον κραταν φοβισμενο
ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΕΛΙΚΑ,ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕ ΣΥΝΕΒΗ

Στο μεγκα τσανελ,κοψανε τον Καμμενο οταν τολμησε να τα βαλει με τον Βαρδινογιαννη

Στα καναλια βγαζουν μονο τους εκδιδομενους που συμφωνουν με το διεφθαρμενο Ιερατειο που διαφεντευει τη χωρα

 
At 5/06/2010 11:00:00 μ.μ., Blogger celin said...

old boy,μια που ανεφερες τη τηλεοραση,ριξε κ μια ματια αν θες εδω
http://celinathens.blogspot.com/2010/03/blog-post_21.html

 
At 5/07/2010 01:49:00 π.μ., Anonymous Blah said...

@ apologia pro sua vita: Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ.

 
At 5/07/2010 02:23:00 π.μ., Blogger pensierix said...

Σκέψεις και «στραβά μάτια»

Εδώ και δεκαετίες είμαστε εμείς οι αναρχικοί που φωνάζαμε ότι «εσείς μιλάτε για βιτρίνες, εμείς μιλάμε για ζωές». Σήμερα οι “άλλοι” μιλάνε για ζωές και ορισμένοι από “εμάς”, ασχολούνται με το αν υπήρχαν πυρόσβεση, άθραυστα τζάμια και έξοδοι ασφαλείας. Ως αναρχικοί δεν εγείρουμε απαιτήσεις, αυτής της μορφής, από αυτούς που πολεμούμε, διαφορετικά ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Δεν απαιτούμε από κανέναν Βγενόπουλο να παρέχει κανόνες ασφαλείας στη τράπεζα και στο προσωπικό του, τις στιγμές της δικής μας κοινωνικής δράσης. Άλλωστε είναι λίγο αντιφατικό κάποιος που πυρπολεί να επιζητά ταυτόχρονα και συστήματα πυρόσβεσης. Όπως και δεν εξιλεωνόμαστε με το να λέμε, ότι λυπούμαστε γι’ αυτό το τραγικό συμβάν αλλά …φταίει το Κράτος…φταίνε οι καπιταλιστές…φταίει ο Βγενόπουλος.

Οφείλουμε να ενδοσκοπήσουμε εάν δεν θέλουμε να απολαμβάνουμε τον ρόλο των «καλομαθημένων παιδιών» που για όλα φταίνε οι «άλλοι». Που τα λάθη μας σβήνονται ή εξωραΐζονται με ένα «δεν ήξερα». Άλλωστε τα λάθη, καλώς ή κακώς, πάντα θα υπάρχουν σε όσους δρουν και αγωνίζονται. Αλλά συμπεριφορές έπαρσης και τσαμπουκά που «δεν σηκώνουν κουβέντα», πέρα από την απωθητική εξουσιαστική διάσταση που προσφέρουν, ξεπερνούν σημαντικά τις ζώνες και τα όρια της λαθεμένης εκτίμησης. Γιατί έτσι εθελοτυφλούμε σε καταστάσεις ξένες και διαστρεβλωτικές προς την αναρχία αλλά και στον κοινωνικό αγώνα γενικότερα. Έννοιες όπως: «παράπλευρες απώλειες», «ατύχημα», «κακιά στιγμή» δεν μπορούν να σταθούν μέσα στο λεξιλόγιο μας.

Μήπως πολλές «ατυχίες» και πίκρες δεν έχουν συσσωρευτεί τελευταία;

Αναρχικός Πυρήνας Χαλκίδας

(από anarchypress.gr)

 
At 5/07/2010 03:01:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Kαλησπέρα σε όλους,και λυπάμαι celin αλλά είσαι σε μεγάλο βαθμό απληροφόρητη.
Δεν στο καταλογίζω,ίσως είναι η ηλικία σου τέτοια που δεν σου επιτρέπει να γνωρίζεις πως εξαργύρωσε η γενιά του 73 τα αγωνιστικά της μετάλλια.Και ναι ήταν άδικη και υποκινούμενη απο τα κανάλια η ενοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ το Δεκέμβρη του οκτώ. Τώρα στη μόδα έχει έρθει η ενοχοποίηση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.Και το λέω χωρίς να είμαι οπαδός τους.Αυτά είναι τα αποτελέσματα της παραπληροφόρησης.Να δούμε το θέμα της βίας σαν κοινωνία πιο συνολικά και σε λεπτομέρεια σίγουρα χρειάζεται.Η ανεξέλεγκτη οργή δεν ανήκει σε κανένα κόμμα,και δε φορά ταμπελάκια.Είναι εσωτερικό χαρακτηριστικό ακόμη και προοδευτικών ανθρώπων.Όσο για τα μέτρα πυρασφάλειας,δεν θα τα υποτιμήσω,γιατί θα είχαν κινδυνεύσει μεν,αλλά 99%100 θα είχαν σωθεί.

 
At 5/07/2010 04:35:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Pensierix, μακάρι να σκέφτονταν όλοι όπως ο Αναρχικός Πυρήνας Χαλκίδας.
Celin, έχεις δίκιο, δεν θα έπρεπε να μου προξενεί έκπληξη.

 
At 5/07/2010 10:05:00 π.μ., Blogger pantsik said...

apologia pro sua vita συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Εκτός από τον καταλογισμό ευθυνών σε αυτούς που έκαψαν την τράπεζα, σημαντικότατο ρόλο παίζει το σχέδιο άμεσης εκκένωσης των κτιρίων σε ανάλογες περιπτώσεις.
Έχετε σκεφτεί τι ακριβώς θα κάνετε στους χώρους εργασίας σας σε περίπτωση που ξεσπάσει φωτιά στην κύρια είσοδο; Εγώ προσωπικά δεν είχα και διαπίστωσα πως με την υπάρχουσα κατάσταση στο χώρο εργασίας μου θα είχα την ίδια τύχη με τους 3 εργαζόμενους.

 
At 5/07/2010 04:38:00 μ.μ., Blogger celin said...

ανωνυμε των 3 κ 01,δε καταλαβαινω τι θες να πεις κ σε τι μου απαντας.Αν εισαι ο ιδιος που ελεγε για κραυγες μισους του κομμουνισμου,αστο,δε θελω να καταλαβω
μια παρακληση,το χω γραψει 500 φορες ειμαι Ο Σελιν,οχι Η Σελιν

 
At 5/07/2010 06:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Celin,

Λέω αυτό που πιστεύω.

Ναι θα προτιμούσα το ΚΚΕ να μην είναι στη βουλή, ώστε να εοαναστατικά καραγκιοζιλίκια που διοργανώνει να μην έχουν τη παραμικρή νομιμοποίηση παρά μόνο τη διάσταση της γραφδικότητας.


Ναι δε θα με χάλαγε αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν στη βουλή.

Επίσης πιστεύω ότι "κινητοποιήσεις" όπως αυτή με τα κρουαζιερόπλοια πρέπει να απαγορευτούν.

Δε ξέρω επίσης αν είδες το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη εχθές Πέμπτη. Δεν ανέφερε πουθενά για το ότι 3 άνθρωποι πεθάναν, θριαμβολογούσε για το μέγεθος της πορείας, και μόνο σε ένα μικρό μέρος έλεγε κάτι για προβοκάτσιες.

Είναι κατάπτυστοι. Το σαματά επιδιώκουν καί μόνο έτσι έχουν λόγο ύπαρξης.

Το Παπαχρήστο το ξέρω και με συγκινούσε πολύ όταν τον άκουγα όταν απήγγελε τον εθνικό ύμνο το βράδυ της 17ης Νεόμβρη 1973. Αυτό όμως δεν τον νομιμοποιεί να είναι στο απυρόβλητο. Χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος όταν η αστυνομικοί μπήκαν να κάνουν έλεγχο σε ομιλία του περιέπαιζε τον αστυνομικό, αντλώντας το θράσος αυτό από την αγιοποίηση που εμείς του εξασφαλίσαμε, ως εκφωνητή του Πολυτεχνείου.

 
At 5/07/2010 07:19:00 μ.μ., Blogger celin said...

Ανωνυμε πολιτη,οχι,δεν ελεγες αυτα που πραγματικα πιστευεις,τωρα αρχιζεις σιγα-σιγα να τα βγαζεις

το "θα προτιμουσα να μην ειναι η Αριστερα στη Βουλη" ξερεις ποσο ευκολα γινεται "θα πρεπει ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ στην Αριστερα να εκπροσωπειται στη Βουλη"?

Στη περιπτωση σου φρονω οτι αυτο εχει ηδη συμβει
Κ μια που λεμε για καταπτυστους,υπαρχει ενα κειμενο ενος δημοσιογραφου
Αυτοι που συμφωνουν με αυτο ειναι οι καταπτυστοι

Κ η μελλοντικη συγκρουση θα γινει μεταξυ εκεινων που θα εχουν αυτο το αντιδραστικο κειμενο ως Ευαγγελιο
κ εκεινων που θα κανουν ο,τι μπορουν για να το αποτρεψουν

Ιδου το κειμενο

""Το ΠΑΣΟΚ δέν διαθέτει δημοκρατική νομιμοποίηση για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα. Να κάνουμε εκλογές; Δέν είμαστε αυτόχειρες. Αρα τι μένει; Μία κυβέρνηση σαν και εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Ιούλιο του 1974, από όλους τους πολιτκούς χώρους. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να έχει έκτακτες εξουσίες, για να το πώ πιο απλά η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς δικτατορία αλλά ορισμένα άρθρα του συντάγματος πρέπει να βγούν "εκτός" η να ερμηνευτούν ανάλογα. Εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα [να] κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου, πρέπει να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς (πχ πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, απεργία εκπαιδευτικών μέσα στις εξετάσεις). Στο Βέλγιο πρίν μερικά χρόνια μία τετοια κυβέρνηση συναπισμού προχώρησε σε αναστολή ορισμένων συνταγματικών διατάξεων για ενα διάστημα. Ο κ Παπανδρέου είναι ακατάλληλος για να ηγηθεί μιας τέτοιας κυβέρνησης "εθνικής ανάγκης", μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της και υπουργός των Εξωτερικών αλλά επικεφαλής πρέπει να είναι κάποιος που να μην διστάζει μπροστά σε όποιο κόστος. Η μόνη προϋπόθεση που θέτει η κοινωνία είναι να μοιραστεί το βάρος δίκαια."
Τάσος Τέλλογλου, σχόλιο στο ιστολόγιο www.protagon.gr, 28/4/2010"

 
At 5/07/2010 07:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Από την άλλη σύμφωνα με το ΚΚΕ, εξ ονόματος των διακίων των εργαζομένων, νομιποιείται μια ομάδα 25 ατόμων να κλείνει λιμάνια, δημόσιες υπηρεσίες όποτε γουστάρει, την είσοδο και την έξοδο από ξενοδοχεία. Και βέβαια το ΚΚΕ νομιμοποείται πάντα να ομιλεί στο όνομα όλων των εργαζομένων και να θεωρεί τον εαυτό του προστάτη αυτών.

Δε καταλαβαίνω γιατί η αντίληψη δεν είναι φασιστική και είναι φασιστικά αυτά που λέει ο Τέλογλου.

 
At 5/07/2010 07:54:00 μ.μ., Blogger celin said...

Ας αφησουμε λιγο απεξω το ΚΚΕ,εσυ συμφωνεις με τον Τελλογλου?

 
At 5/07/2010 08:19:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Κοίτα ο Τέλογλου τα λέει αυτά με αφορμή κάποιες εκδηλώσεις του ΚΚΕ που εν τέλει εμποδίζουν αποφάσεις της νόμιμης κυβέρνησης να εφαρμοστούν (όπως η άρση του Καποτάζ). Το γεγονός αυτό όπως και άλλα δείχνει ότι η απαιτούμενη σοβαρότητα και ψυχραιμία για τη κρίσιμη κατάσταση που περνάμε στη πράξη δεν υπάρχει.

Ναι συμφωνώ με το Τέλογλου.

 
At 5/08/2010 01:07:00 π.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

@Pantsik
Ναι πολλές φορές και σε όλους τους χώρους. Έχω σκεφτεί.
Καλό είναι να σκεφτόμαστε όλοι μας, αφού κανένας άλλος δεν σκέφτεται για μας. Και πέστε με εμένα αγοραφοβική, που είμαι, και κλειστοφοβική, που είμαι. Η ζωή δεν είναι περίπατος σε ροδώνα. Πολλές φορες σκέφτομαι, αύριο μανούλα μου ένας πεινασμένος, αγανακτισμένος στα όρια της απελπισίας θα σου βγάλει μαχαίρι να σου πάρει το εικοσάρικο που κουβαλάς. Μπορεί και να σε σκοτώσει γι' αυτό. Πολλές φορές το έχω σκεφτεί όταν περπατάω την Πειραιώς βράδυ. Και λέω στον εαυτό μου, εντάξει, κι αν το κάνει, θυμήσου να μην θυμώσεις με αυτόν. Θυμήσου. Και μπορεί να τρέμω από τον φόβο μου. Πες με και φοβιτσιάρα, είμαι. Αλλά τις ευθύνες της κοινωνίας μου τις πάιρνω. Προσωπικά.

 
At 5/08/2010 01:28:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Oπότε με αυτόν που βγάζει νόμο για να στο πάρει το εικοσάρικο, γιατί θυμώνεις;
:)

 
At 5/09/2010 02:54:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αλήθεια το βίντεο όπου φαίνεται ότι ο κόσμος βοηθά και καλεί την πυροσβεστική για να σωθούν οι άνθρωποι γιατί δεν γίνεται γνωστό; γιατί εύκολα τα λογικά άλματα και οι μαζικοί αφορισμοί αλλά αν θες να προσεγγίσεις την αλήθεια πρέπει να ψάχνεις αρκετά.

κανένας λογικός άνθρωπος δεν χάρηκε με τον θάνατο των ανθρώπων. το καπήλευμα όμως από τους εθνοσωτήρες είναι απλά αισχρό.

όποιος έχει πάει σε πορεία γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι η πορεία τρώει τα δακρυγόνα και το ξύλο ενώ οι μπαχαλάκηδες μένουν πάντα ανενόχλητοι. και συνήθως οι συλλήψεις γίνονται μέσα από τα μπλοκ κι όχι από τους μπαχαλάκηδες (σε πιο ακραίες περιπτώσεις έχουν κατεβεί και από κλούβα των ματ πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια).

οι δολοφόνοι και οι θανατοκάπηλοι απλά τους αξίζει ο θάνατος. δεν ξέρω τι ήταν οι δολοφόνοι (αν ήταν προβοκάτσια ή αναρχανεγκέφαλοι) αλλά είναι δολοφόνοι. .-

οι περισσότεροι χρησιμοποίησαν τους θανάτους ως βήμα για να βγάλουν τις θεωρίες τους. φτάνει. καμία ανοχή στο μη σεβασμό αυτής της αισχρής δολοφονίας από όπου κι αν προέρχεται.

πολύ σωστός ο σύζυγος της κοπέλας που είχε την δύναμη να ζητήσει δημόσια να μην καπηλευτούν τα κανάλια τον θάνατο της συζύγου του για να περάσουν μηνύματα ή να ανεβάσουν την τηλεθέασή τους.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home