Δευτέρα, Μαΐου 10, 2010

Το κρυμμένο υπερόπλο

Διεξήχθη κανονικά η προγραμματισμένη photo op μεταξύ των αρχηγών των νοικοκυραίικων κομμάτων, στα οποία αυτονόητα δεν συμπεριλαμβάνονται τα δύο (λακε)δαιμόνια κόμματα, που ενέχονται άλλωστε, το μεν ένα στη βία του Δεκέμβρη του οκτώ, το δε άλλο στη βία του Μάη του δέκα, και τα δύο μαζί στην μάστιγα της συντεχνιοκρατίας και του κρατισμού, μάστιγα που οδήγησε την προηγούμενη εβδομάδα τα όπου γης χρηματιστήρια σε αμόκ, αφού ο ελληνικός δημόσιος τομέας είναι τόσο διογκωμένος που η παγκόσμια οικονομία δεν μπορεί εξ αντικειμένου να αντέξει το βάρος του, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για κρυμμένο υπερόπλο που τώρα απασφάλισε και απειλεί να ανατινάξει τον καπιταλισμό στα εξ ων συνετέθη. Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη και τον κόσμο, το φάντασμα του ελλειμματικού ελληνικού Δημοσίου.
Στο πλαίσιο λοιπόν των συνεχιζόμενων κρίσιμων διαπραγματεύσεων για τη σύναψη των δανειακών συμβάσεων και την εκταμίευση των αναγκαίων ποσών πριν την 19η Μαΐου, τέθηκε από τους αντισυμβαλλόμενους της χώρας μας η απαίτηση η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να διεξαχθεί υπό τον Υπουργό Οικονομικών και όχι υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε με μια διασταλτική ερμηνεία του Συντάγματος γνωμοδοτήσει ότι αφού η σύσκεψη δεν προβλέπεται από κάποιο συνταγματικό άρθρο δεν υπάρχει και κανένα πρόβλημα (ενόψει πάντα των ειδικών συνθηκών που συντρέχουν), αλλά τελικά η κυβέρνηση πάτησε πόδι και όπως κατόρθωσε να διασώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, κατόρθωσε και να καθίσει στην κεφαλή του τραπεζιού ο Κάρολος Παπούλιας.
Οι δανειστές μας πάντως είχαν καλωδιώσει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου με ειδικά γκάτζετ μέσα από το πουκάμισό του, για να έχουν οπτικόακουστική επαφή με τα τεκταινόμενα στην αίθουσα, ώστε αν ακουγόταν οτιδήποτε περίεργο να τον ειδοποιούσαν ότι η εκταμίευση δεν θα λάβει χώρα. Το κόστος για τη χρήση, τοποθέτηση κλπ των ανωτέρω υλικών παρακολούθησης προστίθεται μεν στο χρέος της χώρας, τοκίζεται όμως με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από αυτό των αγορών.
Σύμφωνα με πληροφορίες όλα πήγαν καλά, γεγονός που αντανακλάται και στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος μίλησε για διπλή δικαίωση του αγώνα της κυβέρνησης. Τα δύσκολα πέρασαν, οι μέρες του έρπητα πέρασαν, η κυβέρνηση δικαιώθηκε διπλά, δικαιώθηκε σχεδόν όσο ο Παναγιώτης Γιαννάκης που με νόημα σχολίασε ότι η Μπαρτσελόνα έκανε έξι χρόνια να χτιστεί, άρα χρειάζεται ακόμη τριάμιση χρόνια για να αφήσει τη δουλειά του να φανεί, δουλειά που έχει ως κεντρική ιδέα το σκαλί σκαλί πιο πάνω, πρόπερσι εκτός φάιναλ φορ, πέρσι στον ημιτελικό, φέτος στον τελικό με 18 πόντους, του χρόνου με 15 και τα λοιπά, μέχρι στην εξαετία πάνω να σηκώσει το κύπελλο, αλλά μόλις με ειδοποιούν ότι ο Αντώνης Μείγμα Σαμαράς κάνει τώρα δηλώσεις για την απόσυρση του μεταναστευτικού νομοσχεδίου, έχοντας προφανώς χάσει τα ενδιάμεσα επεισόδια στο μεταναστευτικό ρεύμα, αφού κύμα Ελλήνων σκέφτεται να μεταναστεύσει προς χώρες με κυβερνήσεις λιγότερο δικαιωμένες, νιώθοντας πως πνίγεται από διάφορες αιτίες, ανάμεσα στις οποίες δεσπόζουν πάντως τα ούλτρα αγχωτικά κρεατάκια του Μανώλη Σπινθουράκη. Ο λαός κάνει μια ευχή, η Ελλάδα να τα καταφέρει, έρπη - έρπη, έρπη - έρπη, με τον Καρατζαέρπει.

22 Comments:

At 5/10/2010 05:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και αηδιασμένα τα προμηθεϊκά κόμματα του λαού, αφήνουν πίσω τους το έτσι και αλλιώς κουρελιασμένο αστικοακροδεξιό σύνταγμα με μικρό σ, για να κάνουν τη δική τους σύσκεψη αρχηγών του βουνού

ΑΦ

 
At 5/10/2010 05:51:00 μ.μ., Blogger celin said...

Εισαι αγριεμενος τελευταια!!αψογος,πολυ δυνατο κειμενο!

["Καρατζαερπει"?τι ειναι αυτα,ντροπη!αφηνεις υπονοουμενα οτι ο Προεδρος ερπει,ας πουμε,σαν ερπετο?
οτι ειναι κατι σα φιδι κολοβο,ας πουμε?ελπιζω να μην εχεις υποπεσει σε αυτο το ολισθημα,γιατι ο Προεδρος,στην οικουμενικη που σχεδιαζεται,κερδισε σημαινοντα ρολο με το γλειψιμο κ την αξια του,
οποτε να τον προσεχουμε τον Προεδρο ετσι??!]

 
At 5/10/2010 09:19:00 μ.μ., Blogger Nechayev said...

Κείμενο που διαβάζεται απνευστί.
Φοβερός.

 
At 5/10/2010 10:13:00 μ.μ., Blogger pensierix said...

To C4I (ή μάλλον το πιο εξελιγμένο μοντέλο, C4Us) πρέπει να...4έσανε στον Παπακωνσταντίνου. Πάλι καλά να λέμε, διαφορετικά θα μας είχαν αλλάξει τα φώτα με τα επιτόκια των αγορών. Tώρα που το καλοσκέφτομαι, αν δεν υπήρχε ο Χριστοφοράκος, θα είχαμε ήδη χρεωκοπήσει.

 
At 5/11/2010 09:43:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Δεν ξέρω για το Γιαννάκη, αλλά πρέπει να σημειώσουμε ότι η ΕΕ απομόνωσε ένα γενικό πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα, επειδή έτσι βόλευε τις πολυεθνικές, τις τράπεζες-δανειστές-οίκους αξιολόγησης και τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Δεν ήθελαν να δουν ότι μετά την Ελλάδα θα ακολουθήσουν άλλες χώρες.

 
At 5/12/2010 01:25:00 π.μ., Blogger Auslaender said...

Ευτυχώς η Ελληνική Αριστερά για άλλη μια φορά κοίταξε το θεριό στα μάτια και του έσκασε ένα μειδίαμα που έσταζε περιφρόνηση. Δε δεχόμαστε τη δημοκρατία των photo ops. Προτιμάμαι να μένουνε στα άκρα, να αφουγκραζόμαστε τον (ελάχιστο) λαό που στρέφει το αυτί του στη ντουντούκα μας και να καταγγέλουμε τη δημοκρατία-ΔΗΠΕΘΕ σας - καθώς εισπράτουμε τις αποζημιώσεις που αυτή προβλέπει. O ΜαΪλής χάραξε το δρόμο "Το Σύνταγμα είναι λεπτομέρεια της δημοκρατίας". Γιώργο Παπακωσταντίνου προχώρα και πάτα στη ρότα του χωρίς φόβο, ο Κάρολος σε έχει δικαιώσει αρκεί ο Ντομινίκ και οι 5 νοματαίοι του να βροντοφωνάζουν το λαϊκό τους δίκιο.

 
At 5/12/2010 01:36:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Οκ, έχει μια βάση η κριτική που κάνεις, δεν αντιλέγω. Αλλά αυτό δεν αναιρεί -νομίζω- ότι έχει βάση και η κριτική που κάνω εγώ.

 
At 5/12/2010 02:04:00 π.μ., Blogger celin said...

Αυτη η Αριστερα,κουρελοχαρο το χει κανει το Συνταγμα,πιστευω οτι η Παπαρηγα ευθυνεται για το κοινοβουλευτικο πραξικοπημα του Παπακων/νου,ο Τσιπρας ευθυνεται που στο δανειο εχουν μπει ως εγγυηση οι κινητες κ ακινητες αξιας της χωρας κ ετσι,ουσιαστικα,εκποιηθηκε ολη η χωρα.
Ασε που αυτοι μαλλον θα φαγαν τα λεφτα,Βατοπαιδια,Χρηματιστηρια κ στρεψοδικουν τωρα οι αθλιοι κατηγορωντας τους πρασινογαλαζιους.Νομιζω κ η Κυβερνηση Τσολακογλου ηταν αριστεροι,Εθνοπροδοτες μια ζωη,αστα να πανε

 
At 5/12/2010 08:17:00 μ.μ., Blogger Auslaender said...

Όσο η Αριστερά στην Ελλάδα αρέσκεται στο ρόλο του μισότρελου ιεροκήρυκα της Times Square να κηρύττει καθημερινά το τέλος του κόσμου λόγω της διάχυτης αμαρτίας μέχρι είτε να δικαιωθεί είτε να τελειώσει η ίδια, ένας σοσιαλιστής Λούλης ξαπλωμένος κάτω απ'το δέντρο να ζεσταίνει με το βλέμμα του το φρούτο μέχρι να ωριμάσει, θα είναι στα μάτια μου το ίδιο ένοχη με τον Κωστάκη. Όσο για το ποιος πρόδωσε το έθνος πριν από 60 χρόνια είμαι σίγουρος πως δεν ήταν η Παπαρήγα. Μακάρι όμως να μπορούσε να προδώσει τις Σταλινικές γραφές 60 χρόνια μετά. Και μακάρι να σεβόταν το νόμο του Κοινοβουλείου με τον ίδιο ζήλο που ζητά οι λοιποί να σεβαστούμε το δίκιο του εργάτη (συνώνυμο του συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ)
ΥΓ Το σχόλιο για το χαμηλο επιτόκιο των υλικών παρακολούθησης στο άρθρο ήταν θεϊκό!

 
At 5/14/2010 05:16:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Μακάρι όμως να μπορούσε να προδώσει τις Σταλινικές γραφές 60 χρόνια μετά».
Προφανώς.

 
At 5/14/2010 08:05:00 μ.μ., Blogger celin said...

Aυtο με τους σταλινισμους εχει καταντησει λιγο αστειο.Παιρνουμε μια ταμπελα "σταλινικος",τη κολλαμε για να απαξιωσουμε κ ολα καλα.
old boy,δεν ισχυριζομαι οτι το κανεις συνειδητα προς Θεου,τοσους μηνες τα λεμε εδω,δε θα αρχισω τωρα να βλεπω φαντασματα κ"πρακτορες του εχθρου"!!

Αλλα ακου λιγο κ τη γνωμη μου
Υπαρχει το σημαινον "Σταλιν",το οποιο ειναι προφανως αρνητικα φορτισμενο.Επομενως,η ταση για απαξιωση ειναι προφανης.Τι σημαινει ομως σταλινικος κ τι σημαινει κομμουνιστης?
Ειναι το ιδιο?
οχι!
Κ βεβαια η Παπαρηγα ΔΕΝ ειναι σταλινικια υπο την (αρνητικη φορτιση)του σημαινοντος Σταλιν!!
Αν δηλαδη εβγαινε αυριο πρωτο κομμα,δε θα εβγαζε τις κονσερβες για να σφαξει τους αντιπαλους!Πρεπει να ειναι πολυ ηλιθιος η γκεμπελιστης καποιος για να πιστευει κατι τετοιο!καμια σφαγη αντιφρονουντων δε θα συμβει εδω γιατι οταν το ΚΚΕ υπερασπιζεται τον Σταλιν,δεν υπερασπιζεται τις σφαγες του.Υπερασπιζεται μια κομμουνιστικη ηγεσια η οποια,ειχε κ θετικες πτυχες,ειχε πρωτοφανη αναπτυξη των επιστημων,ειχε 0% ανεργια κ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΨΟΦΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ
Δηλαδη οταν καποιος αμερικανοφιλος νεοφιλελευθερος υπερασπιζεται τον μαζικο σφαγεα Χαρυ Τρουμαν/Νιξον/Τζονσον/Ρηγκαν/Μπους επι δυο,
αυτος ειναι καλυτερος?

Ναι,ειναι λαθος του ΚΚΕ που δε βγαινει να διαχωρισει τις αρνητικες πτυχες απο τις θετικες,ναι ειναι λαθος που δεν αποκηρυσσει τις μαζικες δολοφονιες.
Το κανει ομως με τη προσηλωση ενος Χριστιανου,που προφανως δε δεχεται τις αιμομειξιες,τις σφαγες κ τα καραγκιοζιλικια της Παλαιας Διαθηκης,αλλα δε μπορει κ να την αποκηρυξει!Γιατι?διοτι αυτο ειναι το δογμα.αν αλλαζουμε δογμα καθε τοσο,πεφτουμε στη παγιδα του μεταμοντερνου σχετικισμου,κακη η ακαμψια αλλα κ η υπερβολικη ευκαμψια ,χειροτερη

Το οτι δεχομαστε το δογμα ομως δε σημαινει οτι εχουμε σκοπο να το αναπαραγουμε

 
At 5/15/2010 12:12:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σταλινισμός δεν σημαίνει απαραίτητα σφαγές, αλλά σημαίνει απαραίτητα ανελευθερία, μονολιθικότητα, απόλυτος δογματισμός, αντιδημοκρατικότητα, χαφιεδισμός, απόλυτη εξουσία ενός ανδρός μέχρι το θάνατό του.

Ο Χίτλερ να δεις τι επιτυχίες είχε με τις επιστήμες, την ανεργία και τις κοινωνικές παροχές.


ΑΦ

 
At 5/15/2010 05:26:00 μ.μ., Blogger celin said...

Ωπα,εσκασαν κ οι προβοκατορες!
Ναι,στο Συλλογικο Ασυνειδητο του Ελληνα,μπορει ολα αυτα ειναι ο σταλινισμος.
Αλλα επαναλαμβανω,καμια σχεση δεν εχει το ΚΚΕ με αυτα.Ισως με τη μονολιθικοτητα κ τον δογματισμο να εχει σχεση,αλλα σε μια τοσο ρευστη εποχη,στον θριαμβο του μεταμοντερνου σχετικισμου οπου ο καθενας λεει οτι του ρθει,δε πειραζει,καλος ειναι κ ο δογματισμος
τι ειναι ο δογματισμος αλλωστε?
η πιστη σε μια ιδεα.

"Για να το πουμε με μια λεξη,χρειαζομαστε το θαρρος να εχουμε μια ιδεα.Μια μεγαλη ιδεα.Ας πειστουμε οτι δεν ειναι ουτε γελοιο ουτε εγκληματικο να εχει κανεις μια μεγαλη ιδεα.Ο κοσμος του γενικευμενου κ αλαζονικου καπιταλισμου στον οποιο ζουμε μας παραπεμπει στη δεκαετια του 1840,στον εν τη γενεσει καπιταλισμο,του οποιου το προσταγμα,οπως διατυπωθηκε απο τον Γκιζω ειναι "ΠΛΟΥΤΙΣΤΕ"
Το οποιο μεταφραζουμε "ΖΗΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΑ"
Οφειλουμε να πουμε οτι δεν ζει κανεις χωρις ιδεα"
Αλεν Μπαντιου "Η Κμμουνιστικη Υποθεση"

Κ οσον αφορα τη συγκριση με τον Χιτλερ,τελοσπαντων..ναζιστης παντως ειναι αυτος που αντιμετωπιζει τις ανθρωπινες ζωες σαν αριθμους,ναζιστης ειναι ο εχων μονεταριστικες αντιληψεις οχι εκεινος που αντιμετωπιζει τους ανθρωπους σαν ισους
Θα ελεγα κ αλλα ΑΦ αλλα εισαι η συμπαθεια μου απτο στρατοπεδο του "εχθρου" κ δε μου παει καρδια!

 
At 5/16/2010 02:17:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Celin, επίτρεψε μου να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την δημοκρατικότητα του ΚΚΕ.

Μη μας φορτώνεις τον μεταμοντερνισμό, ως καλλιτεχνικό ρεύμα είναι ενδιαφέρον, ως φιλοσοφικό, "επιστημονικό" ήταν η μεγαλύτερη μπαρούφα του αιώνα.

Καλές είναι οι μεγάλες ιδέες, αρκεί να μην κονιορτοποιούν ανθρώπους. Και εννοείται ότι διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως ότι στο αστικοδημοκρατικό σύστημα δεν υπάρχουν μεγάλες ιδεές

Τώρα πιστεύεις ότι ο Στάλιν δεν αντιμετώπιζε τους ανθρώπους ως αριθμούς;

ΑΦ

 
At 5/16/2010 06:25:00 μ.μ., Blogger celin said...


Σταλινικα κομματα ειναι οι ΝΔ κ το ΠΑΣΟΚ,στα οποια ο αρχηγος εχει τη δυνατοτητα οποτε γουσταρει να διαγραφει βουλευτες[ΣΑΚΟΡΑΦΑ,ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,ΔΗΜΑΡΑΣ,ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ ΚΤΛ]διχως καν να συγκαλει η κοινοβουλευτικη ομαδα η να ρωταει τον οποιονδηποτε.
Εσυ που εισαι φιλελευθερος,δε νομιζω οτι θα αρνηθεις αυτο που σου λεω.

Πες μου μια μεγαλη ιδεα τα τελευταια 30 χρονια.Η μοναδικη ιδεα του επικρατουντος συστηματος ειναι "ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΣΑ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ,ΜΕΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΠΙΤΙ,ΑΠΟΧΑΥΝΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ Κ ΠΕΣΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ"

Αντε παλι με το Σταλιν!Βρε γιατι με μπλεκεις με το Σταλιν?Θες να αρχισω κ εγω να σε μπλεκω με τον George Bush Jr?μη μου πεις οτι θα ειναι αυθαιρετο,οι φιλελευθεροι την Αμερικη εχετε προτυπο κ κατι αποτυχημενους γκουρου της οικονομιας τυπου Φρηντμαν τους εχετε κ ινδαλματα!
ο ενας εσφαζε στο εσωτερικο,ο αλλος στο εξωτερικο,σιγα τις διαφορες.
Εγω κατακρινω τις σφαγες του Σταλιν.Ενω πολλοι φιλελευθεροι μπορει κ να μη κατακρινουν τους "ανθρωπιστικους πολεμους"της Αμερικης,τις εισβολες στη Σερβια,στο Αφγανισταν η στο Ιρακ,
η να αδιαφορουν για τις collateral damages.
Eπομενως?γιατι να φερει ο κομμουνιστης το στιγμα του Σταλιν κ οχι εσυ το στιγμα του Μπους?η του Τρουμαν?
Ποιος ειναι ο βαρβαρος,ο αιμοδιψης κ ο πολεμοχαρης?γιατι το σφυροδρεπανο κ οχι ο Αμερικανικος Αετος?

Κ για να μη νομιζεις οτι πασχω απο ιδεολογικη τυφλωση,ναι,σαν αριθμους τους εβλεπε.Αλλα το ξαναλεω,δε θελει το ΚΚΕ,ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟ.
Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Κ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ.
Σιγα μη φτασουμε δηλαδη αλλα τελοσπαντων.Βλεπεις οτι οι πολιτες βγαζουν το λευκο κ το ακυρο πρωτο κομμα στις δημοσκοπησεις.
Απτη στιγμη που οι πολιτες ειναι τοσο απολιτικ κ συμβιβασμενοι,μην ανησυχεις ΑΦ,ο νεοφιλελευθερισμος θα κυριαρχει εις τους αιωνες των αιωνων

 
At 5/16/2010 07:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ σε μπλέκω με το Στάλιν; Εσύ συχνά-πυκνά βγαίνεις σαν light υπερασπιστής της πολιτικής του, μόλις τολμήσει κανείς και τον αναφέρει. Δηλαδή είναι τρομέρο, αφού με εγκαλείς, παρακάτω τον υπερασπίζεσαι πάλι!

Η μεγάλη διαφορά της δημοκρατίας από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, είναι ότι τα σφάλματά τους ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ και ΕΛΕΥΘΕΡΑ κρίνονται σκληρά και ανελέητα. Θυμίσου τι γινόταν στην Αμερική με τον πόλεμο του Βιετνάμ και του Ιρακ, και τι στην ΕΣΣΔ με τις εισβολές σε Αφγανιστάν, Ουγγαρία και Τσεχοσλοβακία. Νεκρική Σοσιαλιστική Σιγή. Αλλά ξέχασα, εκείνες οι εισβολές ήταν στα πλαίσια του νόμου του εργάτη.

Ναι συμφωνώ σε αυτά που λες με τον αρχηγισμό το κομμάτων, αλλά για την
ώρα κανείς πολιτικός διαφωνών δεν έχει πάει σε κάτεργα να σπάει πέτρες, ή να τον έχουν σβήσει από φωτογραφίες.


Ένας πόλεμος ποτέ δεν μπορεί να είναι ανθρωπιστικός. Όσο για τον αντιαμερικανισμό των Ελλήνων δεν πιστεύω να έχεις παράπονο είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον πλανήτη (τώρα είναι και ο αντιγερμανισμός). Εσύ μιας και το έφερε η κουβέντα είσαι περήφανος για την compact στήριξη που είχε ο παρανοϊκός Μιλόσεβιτς από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά στην αδελφή Ελλάδα;

"ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΣΑ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ,ΜΕΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΠΙΤΙ,ΑΠΟΧΑΥΝΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ Κ ΠΕΣΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ"

Κατηγορηματικά ΟΧΙ δεν είναι έτσι ούτε στην Αμερική, ούτε στην Ευρώπη. Να τελειώνει το παραμυθάκι ότι διεκδίκηση είναι μόνο οι χουλιγκανισμοί των αποπαίδων του Στάλιν. Ο δημοκρατικός διάλογος, οι ανησυχίες, οι διεκδικήσεις, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, ο εθελοντισμός κτλ είναι περισσότερα ζωντανά από ποτέ στις δημοκρατικές χώρες. Παράδειγμα είμαστε και εμείς εδώ.

ΑΦ

 
At 5/16/2010 08:54:00 μ.μ., Blogger celin said...

Kαταρχας,κοψε τις σαχλαμαρες για τα αποπαιδα του Σταλιν κ μη ριχνεις το επιπεδο.Γιατι θα αρχισω να μιλαω κ εγω για τα μπασταρδα του φασιστα του Λιντον Τζονσον η για τις μισοριξιες της Θατσερ.Να τον κανουμε ετσι τον διαλογο?Η να τον συνεχισουμε ομορφα?

Για τις ΜΚΟ κ τους εθελοντισμους,ελπιζω να αστειευεσαι.Οι ΜΚΟ εχουν κατασπαταλησει τη δημοσια περιουσια σε αχρηστες δρασεις τυπου "καλλιεργεια πατατας στο Σουδαν",με δουλευεις?εργαλειο ειναι για τη διασπαθιση δημοσιου χρηματος,μη με κανεις τωρα να ψαξω να βρω ποσα που σπαταληθηκαν στις ΜΚΟ του Υπουργειου Εξωτερικων του ΓΑΠ επι Σημιτη[κ ακομα υφιστανται].
Οποιος ασχολειται με τη πολιτικη επικαιροτητα,γνωριζει καλα την απατη με τις ΜΚΟ.
Τρωνε οι ημετεροι λεφτα διχως να λογοδοτουν πουθενα.
Εθελοντισμος?
Ωραια.Μου θυμιζει τους Ολυμπιακους Αγωνες το 04!"ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ" ΟΜΟΡΦΑ Κ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ!

Δεν υπαρχουν ουσιωδεις διεκδικησεις στον νεφιλελευθερισμο.Ιδεολογικες ζυμωσεις ναι,ελευθερια να πιστεψεις το ο,τιδηποτε κ να διαβασεις το ο,τιδηποτε,ναι.
Αλλα,σου λενε,ΠΙΣΤΕΨΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ,ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΑΤΤΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

θΑ σου φανει παραξενο αλλα δεν ειμαι αντιαμερικανος.Κ εγω με Σπηλμπεργκ κ Λουκας μεγαλωσα,με guns n roses κ metallica.Aλλα μη τους αθωωνουμε επειδη η χολυγουντιανη κουλτουρα θελει να αγιοποιησει το american way of life.Δολοφονοι στο Βιετναμ,δολοφονοι κ στη Πραγα

Για το Μιλοσεβιτς εχεις δικιο.Κ εγω τοτε τον υποστηριζα,επηρεασμενος απο τη προπαγανδα,το ομολογω.Μονο οι φιλελευθεροι τοτε εβγαιναν να τον κατηγορησουν,θυμαμαι τον Μιχα κ την Τετα Παπαδοπυλου στην Ελευθεροτυπια να μιλανε για τις σφαγες στη Σρεμπρενιτσα κ ΟΛΟΙ τουμπεκιαζονταν.
Αλλα-ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ-ειναι εξισου αισχρο κ καταπτυστο καποιος να υποστηριζει τις "ανθρωπιστικες παρεμβασεις" κ τη καταστροφη που υπεστη η Σερβια απο τον εξισου παραφρονα Κλιντον.Παραφρων ειναι εκεινος που εξοντωνει αμαχους.Ο Κλιντον δηλαδη,κ κατι αλλοι τοτε σα τον Προντι κ τον Ντ'Αλεμα,ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.

Τωρα κατι εντυπωσιοθηρικες ανοησιουλες για διαφωνουντες που σπανε κατεργα,ενταξει,ασχολιαστες.Κανεις που διαφωνει με την Παπαρηγα δε σπαει πετρες στα κατεργα.Ουτε κ το ελληνικο ΚΚΕ,εχει σχεση με διωξεις αντιφρονουντων.
Διωξεις αντιφρονουντων εκαναν οι φασιστες στη Δεξια κ στην Ενωση Κεντρου,αυτοι που εστελναν κοσμο στα ξερονησια,τα χουντοκαθαρματα,οκ?η Ελληνικη Αριστερα δεν εχει Σταλιν ουτε Ταγματασφαλιτες Τσολακογλου,εχει Ε.Δ.Α,εχει Ηλια Ηλιου,εχει αγωνιστες εναντιον των Γερμανων,ανιδιοτελεια κ αγνη ιδεολογια.Μη κανεις φτηνες ταυτισεις της ελληνικης Αριστερας με τον Σταλιν

 
At 5/16/2010 09:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δηλαδή η Διεθνής Αμνηστία και η Action Aid είναι άχρηστες απάτες που τρώνε τα λεφτά του δημοσίου;

Οκ, μάλλον διαφωνούμε στο τι εννοούμε με τον όρο διεκδίκηση. Για μένα η απαίτηση για 1300 ευρώ βασικό μισθό στην Ελλάδα δεν είναι διεκδίκηση, είναι σουρεαλισμός.

Μήπως το ΚΚΕ δεν έχει στείλει ακόμα κανένα να σπάει πέτρες επειδή δεν έχει πάρει την εξουσία; Εσύ που φαντάζομαι ξέρεις καλύτερα την ιστορία του ΚΚΕ από εμένα δεν έχεις ακούσει για τον απάνθρωπο τρόπο, με το οποίο έχει συμπεριφερθεί σε διαφωνούντες πρώην συναγωνιστές του;

ΑΦ

 
At 5/16/2010 09:38:00 μ.μ., Blogger celin said...

Bασικα,δε ξερω πολυ καλα την ιστορια του ΚΚΕ,διοτι δε γεννηθηκα κομμουνιστης,ψηφοφορος αστικου κομματος ημουν μεχρι προσφατως.
Για αυτο κ δε με νοιαζει τι γινοταν πριν ουτε θα υπερασπιστω λαθη κ αδικιες του παρελθοντος.Εγω βλεπω τους σημερινους Αριστερους κ οταν τους κοιταζω,ξερω οτι κοιταζω προσωπα εντιμων ανθρωπων,μη απατεωνων.Κ μιλαω κ για τον ΣΥΝ.
Ειλικρινα πιστευεις-ασε τη Παπαρηγα,ενταξει,τι να σε κανουμε,δε γουσταρεις καθολου το ΚΚΕ-ΟΤΙ ο Τσιπρας θα ηταν χειροτερος Πρωθυπουργος απο τον Καραμανλη?!
Εχω διαβασει πολλα κ για τις διεθνεις ΜΚΟ,αλλα η γνωση μου ειναι ελλιπης,για αυτο προς το παρον,σιωπω.
Για τις Ελληνικες ΜΚΟ,ελεγα προηγουμενως.Για αυτες που ιδρυσε ο τζωρτζ.Ψαξτο,δε λεω μπαρουφες.Πολυ χρημα,πολυ διασπαθιση,πολυς Σορος κ υποπτα συμφεροντα.

 
At 5/16/2010 09:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για τον Τσίπρα να ήταν καλύτερος πρωθυπουργός;!;! Θα προτιμούσα την Παπαρήγα, τουλάχιστον θα είχαμε συνέπεια λογων και τάξη

ΑΦ

 
At 5/17/2010 02:17:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«Αν δηλαδη εβγαινε αυριο πρωτο κομμα,δε θα εβγαζε τις κονσερβες για να σφαξει τους αντιπαλους!Πρεπει να ειναι πολυ ηλιθιος η γκεμπελιστης καποιος για να πιστευει κατι τετοιο!»
Προφανώς
(είδες που απάντησα με τη λέξη που σε κούρδισε);
:)

 
At 5/17/2010 03:16:00 π.μ., Blogger celin said...

old boy,ελπιζω να ειναι αντιληπτο οτι αυτη η φραση μου που επαναλαβες,δε πηγαινε για σενα!
κουρδιζομαι αναλογως με ποιον εχω συνομιλητη.
κ να ισχυριζοσουν εσυ κατι τετοιο,δε θα κουρδιζομουν,αντιθετως θα στεναχωριομουν
αν το πει κανας μονεταριστης,εκει ειναι που θα ετοιμαζω αναλογες απαντησεις!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home