Σάββατο, Μαΐου 08, 2010

Τα μείζονα εθνικά αγαθά (UPDATED)

(Λόγω μεν δημοκρατία, έργω δε του Υπουργού Οικονομικών λευκή επιταγή)
Όσοι σκούζουν και μιλάνε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ας αναλάβουν για μια φορά τις ευθύνες τους και ας πουν τι προτιμάνε: την τήρηση του Συντάγματος ή τη δανειοδότηση της χώρας; Αν επιλέγουν το πρώτο να μας πούνε και πώς θα πληρώσουν αύριο μισθούς και συντάξεις. Αρκετά με την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό. Η κατάσταση είναι έκτακτη και απαιτεί έκτακτα μέτρα. Ειδικά δε κόμματα που ρητώς αρνούνται το Σύνταγμα, δεν δικαιούνται και δια να το επικαλούνται όποτε τα βολεύει.
Στο πολίτευμα της Βασιλευομένης Δημοκρατίας ο βασιλεύς βασιλεύει και ο λαός δια της Βουλής κυβερνά, στο πολίτευμα της Διεθνονομισματικοταμειοποιημένης Δημοκρατίας ο λαός παραδίδει λευκές επιταγές στον Υπουργό Οικονομικών, που όταν του τις συμπληρώνουν οι δανειστές τις επαναφέρει συμπληρωμένες στη Βουλή για συζήτηση, ενημέρωση, τσάι και συμπάθεια. Αλλά επειδή ο συγκεκριμένος είναι και παιδί τζιμάνι υπόσχεται να τις φέρνει και προς κύρωση στη Βουλή. Δεν το ορίζει ο νόμος πια, τον τροποποίησε κατόπιν εορτής και ψήφισης επί της αρχής γιατί στο μεταξύ του το απαίτησαν οι δανειστές (που λεφτά δίνουν, δεν μπορούν να εξαρτώνται από την έγκριση της κάθε ακοντίστριας και του κάθε ρεπόρτερ), αλλά μας δίνει τον λόγο του πως θα τις φέρνει. Και θα τις φέρνει μάλλον. Οπότε κακώς κολλάμε τώρα σε λεπτομέρειες και τεχνικά θέματα. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος: «Τα παιχνίδια του τύπου να πάμε με άλλο άρθρο του Συντάγματος δεν είναι της στιγμής». Νισάφι με αυτά τα παιχνίδια θα συμπλήρωνε, αν δεν ήταν μετριοπαθής.
Συμπέρασμα: εδώ ο κόσμος καίγεται και η γριά χτενίζεται.
Μετάφραση: κόσμος είναι πια μόνο ο οικονομικός (ήταν ως πρότινος το πώς θα δανειζόμαστε από τις αγορές και το τι θα κάναμε για να τις πείσουμε να μην ανησυχούν, είναι πλέον το πως θα γίνει η εκταμίευση από τους δανειστές μας το συντομότερο δυνατόν και το τι θα κάνουμε για να τους πείσουμε να μην ανησυχούν),
και γριά η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία με τις προβλέψεις της περί κοινοβουλίου που αποφασίζει με νόμους, σε μια εποχή που απαιτείται ανάλογη των αγορών ταχύτης στις αποφάσεις, στις διαβουλεύσεις, στις δεσμευτικές υπογραφές.
UPDATE:
Και φυσικά, γριά δεν είναι μόνο η δική μας κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά κάθε κοινοβουλευτική δημοκρατία, με όλο το κομβόι των αγκυλώσεων που σέρνει μαζί της. Στην περίπτωσή μας έτυχε να είναι η αγκύλωση που προέβλεπε ότι τη νομοθετική εξουσία ασκεί η Βουλή και όχι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Στην περίπτωση της Αγγλίας τυχαίνει να είναι τώρα η αγκύλωση που προβλέπει ότι για να σχηματιστεί μετά από εκλογές κυβέρνηση πρέπει να έχει την πλειοψηφία της Βουλής. Και ο Λίαμ Φοξ, ηγετικό στέλεχος των Συντηρητικών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Δεν θα ήταν καθόλου χρήσιμο, εάν τη Δευτέρα που ανοίξουν πάλι οι αγορές εξακολουθεί να μην υπάρχει σταθερή κυβέρνηση στην Αγγλία». Γιατί, ειδικά τώρα, σε μια περίοδο έντονης ανησυχίας των αγορών, τι μήνυμα θα δώσουν τρία κόμματα που δεν μπορούν να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να τα βρουν ώστε να σχηματίσουν μια κυβέρνηση; Ό,τι κι αν έχουν να μοιράσουν, διακυβεύονται και εδώ μείζονα εθνικά αγαθά, όπως νέα άνοδος των σπρεντ, νέα άνοδος των ασφαλίστρων κινδύνου των ομολόγων, νέα πτώση των χρηματιστηρίων. Ας βγάλουν μια κυβέρνηση μέχρι το βράδυ της Κυριακής και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, όταν τα δημοσιονομικά μεγέθη της Βρετανίας είναι τέτοια ώστε οι αγορές να νιώσουν μια ασφάλεια, το ξαναβλέπουν το θεματάκι το κυβερνητικό τους. Ειδάλλως υπάρχει περίπτωση, όχι Δευτέρα που λέει ο Λίαμ, αλλά να φτάσουμε Τετάρτη και Πέμπτη και Παρασκευή. Και αντιλαμβάνονται όλοι τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Όπως λοιπόν οι καιροί αλλάζουν, πρέπει αντίστοιχα να αλλάζουν και οι κανόνες των πολιτευμάτων. Γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που κινούνταν με ρυθμούς περασμένων αιώνων. Αδυνατεί με τις γραφειοκρατικές προβλέψεις της να ανταποκριθεί στις ταχύτητες των αγορών. Αν τα κράτη δεν θέλουν να χάσουν οριστικά το παιχνίδι, ας εγκαταλείψουν τα πολιτειακά σχήματα του παρελθόντος και ας προσπαθήσουν να συμβαδίσουν με την εποχή τους. Αν δεν το κάνουν, αυτά θα χάσουν. Οι αγορές δεν πρόκειται να τα περιμένουν.
Υπό αυτήν την έννοια, το να εγκαλεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για «μη σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών», επειδή αρνήθηκαν να παραστούν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών διαμαρτυρόμενοι για την ελέω Παπακωνσταντίνου δημοκρατία, δεν είναι ούτε οργουελιανή διπλολαλιά ούτε επανάληψη της κασέτας την πιο γελοία στιγμή. Αντίθετα, ο Γιώργος ο Πεταλωτής έχει απόλυτο δίκιο, αρκεί να επανανοηματοδοτήσουμε τον όρο «δημοκρατικοί θεσμοί» με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα: σε παλαιότερες εποχές, πράγματι, τόσο ο θεσμός της ανάδειξης της κυβέρνησης από το κοινοβούλιο μέσω των εκλογών, όσο και ο θεσμός της ψήφισης των νόμων από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού ήταν πρωταρχικοί δημοκρατικοί θεσμοί. Σήμερα όμως οι δημοκρατικοί θεσμοί οφείλουν να κοιτάνε όχι μόνο προς τα μέσα, όχι μόνο προς το ίδιο το κράτος που αφορούν, αλλά κατ' εξοχήν και προς τα έξω, προς το διεθνές οικονομικό περιβάλλον, προς τις αγορές ενώπιον των οποίων τελικά θα κριθούν. Οι θεσμοί δεν μονολογούν πια, αλλά διαλέγονται. Είναι κενό γράμμα αν μείνουν εσωστρεφείς. Έχουν νόημα μόνο αν είναι εξωστρεφείς. Το έχει πιάσει πολύ καλά κι ο Πρωθυπουργός μας αυτό, όταν λέει και επαναλαμβάνει ότι τον ενδιαφέρει να σώσει τη χώρα εξακολουθώντας να παίρνει χρήματα απ' έξω, και ότι όλα τα άλλα δεν είναι του παρόντος και είναι πολυτέλειες.
Δημοκρατικός λοιπόν, αληθινά δημοκρατικός (με την έννοια της κόκκινης πρωθυπουργικής γραμμής), είναι πια ο θεσμός εκείνος που κάνει τις αγορές να νιώθουν καλύτερα, ώστε να συνεχίσουν να δανείζουν το κράτος και τον αντίστοιχο λαό του: το να μπορεί ο Παπακωνσταντίνου να υπογράφει ό,τι θέλει και λογαριασμό να μη δίνει, το να έχουν σχηματίσει μια οποιαδήποτε κυβέρνηση οι Άγγλοι μέχρι τη Δευτέρα που θα ξανανοίξουν οι αγορές, το να κάτσουν οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ένα τραπέζι για μια photo op που θα στείλει ένα παγκόσμιο μήνυμα, για μια εικόνα που θα συνομιλήσει με πρωτογενείς, δευτερογενείς και ουτωκαθεξογενείς αγορές.
Τίποτα δεν δίνει περισσότερη εμπιστοσύνη στις αγορές από τους δημοκρατικούς θεσμούς ως εικόνες.

30 Comments:

At 5/08/2010 09:03:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

Με πρόλαβες...τελικά ο τυπάκος μπορεί να μην είναι τόσο έξυπνος ώστε να "πάρει τα πουκάμισα των Πωλσον και Σόρος",είναι όμως επικίνδυνα "γάτος" για το επίπεδο του ιεραρχικά ανώτερού του...
Είτε έτσι είτε και οι 2 δουλεύουν για άλλους απ τους εντολείς τους.

 
At 5/08/2010 09:09:00 π.μ., Blogger jomarch said...

Βλέπουμε το έργο "ο Σαρλό δικτάτωρ", ποιος να το λεγε τρία χρόνια πριν πως ο ακατάλληλος θα κυβερνούσε την Ελλάδα και μάλιστα έτσι...
Η ρήση "οποιος δεν ειναι μαζί μας είναι εναντίον μας" ειναι βασική αρχη κάθε φασισμού, σωστα;

 
At 5/08/2010 09:16:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τα κόμματα που αμφισβητούν το Σύνταγμα έχουν κάθε δικαίωμα να κριτικάρουν τις αντισυνταγματικές ενέργειες της κυβέρνησης για να καταδείξουν την υποκρισία της. Δεν μπορούν να πείσουν όμως ότι είναι ηθικότερα από αυτήν.

ΑΦ

 
At 5/08/2010 09:23:00 π.μ., Blogger jomarch said...

Μα επιτέλους, ΑΦ, δεν ειναι αυτό το θέμα, ας σταματήσει αυτή η κόντρα και εδω μέσα και στην κοινωνία. Οταν καταστρατηγείται η δημοκρατία, και για τους λόγους που καταστρατηγείται...

 
At 5/08/2010 09:43:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Jomarch, δεν έχω διαφωνίες και ανησυχίες ειδικά με την αριστερά. Σε ότι συμφωνώ με ότι διαβάζω συνήθως δεν κάθομαι να υπερθεματολογίσω. Αν ο Oldboy φοβάται ότι σε σχέση με το κυρίαρχο οικονομικό σύστημα και το παρόν πολιτικό σύστημα για πολλά πράγματα σε ηθικό επίπεδο καταπίνεται η κάμηλος, εγώ φοβάμαι ότι γίνεται το ίδιο πράγμα και για τις εναλλακτικές. Και κάθε κόντρα για καλό είναι.


ΑΦ

 
At 5/08/2010 01:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

H μικρομεσαία δικτατορία της βλακείας, της μετριότητας, των κηφίνων του δημοσίου,του "εμείς να μα στε καλά και δε πα να μαμηθεί η χώρα" δεν ενοχλούσε όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης δεν ενοχλούσε ότι σε μια οπιαδήποτε απόφαση σε μια οπιαδήποτε επένδυση 20 - 30 άτομα μπορούσαν να συστήσουν ένα σύλλογο και να τη παταιώσουν προσφεύγοντας στο συμβούλιο της επικρατείας.

Μακάρι όλα αυτά να τα παρακάμψει η κυβέρνηση η οποία είναι τελικά η μόνη που μάχεται. Ολοι οι άλλοι κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς ανέξοδα, με σημείο αναφοράς τους συναισθηματισμούς, τα ιδεολογικά τους στερεότυπα και το λαικισμό που αναπαράγουν τα ΜΜΕ
Οπως π.χ φέρτε τα κλεμμένα πίσω, νεοφιλεύθερα ψευδοδιλλήματα, ψεύτες πολιτικοί, να πληρώσουν αυτοί που φταίνε άσχετα αν αυτός που το λέει πληρωνόταν με κάνα 2 χίλιαρο (βλέπε ΕΑΒ, τελωνεία, εφορείες κ.α) και τα ξινε όλη μέρα στην υγειά των κορόιδων.

 
At 5/08/2010 02:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ακόμη και τώρα,στην κρίσιμη ώρα,το παιχνίδι επικεντρώνεται στο ποιός τα πήρε,και όχι στο τι μπορούμε να κάνουμε,εναλλακτικά.Δεν υπάρχει μια ομάδα βοήθειας,μια ομάδα με πρακτικό προσανατολισμό για την επιβίωση.Τώρα που έχω κλείσει 3 χρόνια επίσημα στην ανεργία,ακόμη μια φορά μετανιώνω για το ότι δεν δικτυώθηκα.Είτε Πασοκικά,είτε Νεοδημοκρατικά,είτε αλλιώς,σε ΜΚΟ.Και να ακούω ο άνθρωπος ότι.Κρίμα στη βλακεία μου.Κρίμα που δεν κατάλαβα νωρίτερα τι σημαίνει η δικτατορία των πολλών.
Είμαι ο Στάθης και δεν ξέρω αν αντέχω ακόμη.

 
At 5/08/2010 04:51:00 μ.μ., Blogger oneinchman said...

Κακή στιγμή για το πολιτικό σύστημα, πράγματι.

Αν όμως ισχύει η ανακοίνωση του Υπ. Οικονομίας:
Ενώπιον αυτής της κατάστασης και προκειμένου να διασφαλιστεί η εκταμίευση των αναγκαίων ποσών πριν την 19η Μαΐου, δηλαδή προκειμένου να διασφαλιστούν τα μείζονα εθνικά αγαθά που συνιστούν τη βάση και το σκοπό του νόμου 3845/2010, η Κυβέρνηση έλαβε την πρωτοβουλία να εισάγει στη Βουλή αναδιατύπωση της ψηφισμένης χθες διάταξης της παρ. 4 του πρώτου άρθρου του νόμου 3845/2010 με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.
αντιλαμβάνομαι ότι τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε, προκειμένου να είμαστε σε θέση να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα...
Με την κοινωνική συνοχή να κρέμεται σε μια κλωστή δεν είμαι βέβαιος ότι το επιχείρημα “δε θα πληρωθείτε αυτό το μήνα για λόγους συνταγματικής τάξης, μην ανησυχείτε όμως, θα τα πάρετε μαζεμένα τον επόμενο” θα γινόταν αποδεκτό από συνταξιούχους και μισθωτούς που φαντασιώνονται ήδη το κοινοβούλιο στις φλόγες!

 
At 5/08/2010 08:24:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

Ανώνυμε πολίτη, ρωτάς "H μικρομεσαία δικτατορία της βλακείας, της μετριότητας, των κηφίνων του δημοσίου,του "εμείς να μα στε καλά και δε πα να μαμηθεί η χώρα" δεν ενοχλούσε όλα αυτά τα χρόνια."; ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ. Και το άλλο που ρωτάς, κι αυτό ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ. SO WHAT?
Λες: "αυτός που το λέει πληρωνόταν με κάνα 2 χίλιαρο (βλέπε ΕΑΒ, τελωνεία, εφορείες κ.α) και τα ξινε όλη μέρα στην υγειά των κορόιδων" αυτός ο τύπος που περιγράφεις δεν έιναι στο δρόμο, δεν μπορεις να ταυτίζεις αυθαίρετα αυτό τον τύπο με τον καθε διαμαρτυρόμενο πολίτη, εκτός αν έχεις καποιο τετοιο στατιστικό. Αυτός ο τύπος ψηφίζει τα δυο μεγάλα κόμματα και ειναι τωρα στον καναπέ του περιμένοντας το ΔΝΤ να του σωσει την τσεπη και το status. Στο δρόμο ήμουνα εγώ κι εγώ δεν ειμαι αυτός ο τύπος. ΑΛΛΑ, όταν αυτός ο τύπος αποφασίσει να έρθει μαζί μας, όταν κι εσυ αποφασίσεις να έρθεις μαζί μας (γιατί θα καταλάβεις ότι αυτή η κυβέρνηση "που αγωνίζεται" ειναι η ίδια κυβέρνηση που χτες εκλεβε και συγκάλυπτε και δεν αγωνίζεται ούτε για σένα ούτε για μένα), ειστε ευπρόσδεκτοι, μην ντραπείτε.

 
At 5/08/2010 09:17:00 μ.μ., Blogger Lex_Luthor06 said...

έχω γίνει λίγο (οκ ίσως πολύ) spamer αλλά δείτε και αυτό:

http://www.youtube.com/watch?v=9loPiyKm-z8

Πρόκειται για το Μemoria de Saqueo του Fernando Solanas (2003), ένα δίωρο ντοκυμαντέρ (12 μέρη) σχετικά με τα γεγονότα της Αργεντινής. Η γνώμη μου είναι ότι η συγκυρία επιβάλει σε όποιον θέλει να λέγεται υπεύθυνος πολίτης να μη δει μια μέρα Φώτη και Μαρία-Ειδήσεις-Λάκης ο Γλυκούλης και να αφιερώσει 2 ώρες για να το δει. Οι ομοιότητες Αργεντινής-Ελλάδας είναι απίστευτες. Μιλάμε για μια χώρα που έγινε ανεξάρτητη το 1824 (με χρηματοδότηση Βρετανικής τράπεζας), που απαλλάχθηκε από τη Χούντα το 1983 με σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, που ουσιαστικά υιοθέτησε το δολάριο για νόμισα , όπως εμείς το ευρω. Μια χώρα με μεγάλα χρέη στην οποία επενέβη το ΔΝΤ, μια χώρα που ιδιωτικοποίησε όλες τις κρατικές επιχειρήσεις και μια χώρα στην οποία κυριαρχούσε η διαφθορά και η ατιμωρησία.

Πρόκειται για μια ματιά στο παρελθόν , το παρόν και το ΚΟΝΤΙΝΟ μέλλον της Ελλάδος.

Το νοκυμαντέρ βρεβεύτηκε το 2004 στο διεθνές φεστιβάλ κιν/φου του Βερολίνου με τη Χρυσή Άρκτο

 
At 5/09/2010 12:03:00 π.μ., Blogger jomarch said...

Lex Luthor, το εχω δει και συμφωνώ απόλυτα. Για την ακρίβεια, απο τότε που το είδα περίπου 2 μηνες πριν, αρχισα να συνειδητοποιώ τι γίνεται, τι μας περιμένει και πως πρεπει να αντιδράσουμε.

 
At 5/09/2010 02:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εγώ προτείνω να δείτε και την εξόμολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνουν και εκεί να δείτε τι μας ετοιμάζουν.

μιλάνε για την δήθεν σωτηρία της χώρας αυτοί που την πουλήσανε τόσες κι άλλες τόσες φορές. αυτοί που όταν έρχεται το παλούκι στον κώλο την κάνουν για γαλλία και αίγυπτο.

και ναι όταν σε μία χώρα ο ίδιος πρωθυπουργός μιλά ότι δεν θα υπάρξει κάθαρση, διότι κάθαρση σημαίνει να δούμε ποια άτομα ήταν πίσω από την φούσκα του χρηματιστηρίου, το άδειασμα τον ταμείων , την υπερτιμολόγιση των ολυμπιακών έργων, το σκάνδαλο της Ζιμενς, του Βατοπεδίου κτλ. Όταν μου λες ότι ο μηχανισμός αυτός που έκλεψε και έφαγε είναι κι ο ίδιος που θα διαχειριστεί και τα χρήματα του ΔΝΤ για ποια σωτηρία της χώρας μιλάς;

χεσμένο έχουν τον λαό οι χαραμοφάηδες. είναι θρασύδειλοι , πατριδοκάπηλοι και προδότες. και όσο προχωρά το θέμα ναι πάμε για πόλεμο...

 
At 5/09/2010 02:31:00 π.μ., Blogger pensierix said...

Mια μικρή διόρθωση:

Βραβεύτηκε ο Σολάνας με τιμητική Χρυσή Αρκτο (σαν Οσκαρ καριέρας ένα πράμα) και όχι το ντοκιμαντέρ, το οποίο παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ, εκτός διαγωνισμού.

 
At 5/09/2010 03:50:00 π.μ., Blogger celin said...

ein land,ein nazion,ein fuhrer

H ιστορια επαναλαμβανεται,κανει κυκλους,ιδιοι ρολοι,μονο τα προσωπα αλλαζουν
Μη φοβαστε ελεγαν το 1940,καλο ειναι που ερχονται οι Γερμανοι,ερχονται να μας εκσυγχρονισουν
Μη φοβαστε ελεγαν κ το 1967,δε βλεπετε το χαος στους δρομους,παλι καλα που ηρθαν οι Συνταγματαρχες για να αποτρεψουν την αναρχια κ τον κομμουνισμο

Στο ονομα της Δημοκρατιας,καταλυουμε τη Δημοκρατια
Στο ονομα του Συνταγματος,καταλυουμε το Συνταγμα
Στο ονομα των Ελληνων πολιτων,ας ξεπαστρεψουμε τους μισους απο αυτους

Στο ονομα της πατριδας,
προδιδουμε τη πατριδα.Ετσι πανε αυτα,οσοι πουλανε πατριωτισμο,παντα το ιδιο επρατταν,πουλαγαν τη χωρα,
οσοι πουλανε ταξις κ ηθικη,ειναι οι ανηθικοι

Κ οσοι κλεινουν τα ματια μπροστα στο δραμα των συνανθρωπων τους,ειναι οι "υπευθυνοι",οι "αξιοπιστοι",εκεινοι που "δυστυχως τους ελαχε αυτο το ιστορικο καθηκον να βγαλουν τη χωρα απο το αδιεξοδο,αλλα θα κανουν ο,τι μπορουν για να ανταπεξελθουν

Κ απο κοντα "αγανακτισμενοι" πολιτες με τις ακροδεξιες αντιληψεις να σταζουν απο τα χειλια τους,ζητωντας τον πονο
τον πονο των συνανθρωπων τους
για να "συμμαζευτει" το κρατος
για να σωθει το Εθνος
Αυτα λενε οι Κουισλινγκ/Πινοσετ καθε εποχης

Κ απο κοντα η πλειοψηφια να σιγονταρει με την ανοχη της,με τα ευχολογια της,7 χρονια εξουσιαζε η Χουντα κ τα πληθη αποχαυνωνονταν απο τις χουντοταινιες,απο τη Βουγιουκλακη,τον Βοσκοπουλο κ τους τοτε "προοδευτικους" κ "ρεαλιστες"

Τι αλλο λεει ο μεγιστανας ο Μπαφετ?"ΦΥΣΙΚΑ Κ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ.ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ"

Αλλα το προβλημα δεν ειναι ουτε οι μεγιστανες
ουτε τα τσιρακια τους
ουτε-για να ειμαι δικαιος-καποιοι που παραπλανηθηκαν κ πιστεψαν πραγματι ο τι το ΔΝΤ ειναι μονοδρομος κ οτι ολα θα καλυτερεψουν με την ελευση του

Το προβλημα δεν ειναι καν οι μικροβολεμενοι που εχουν χαμπαρι τι θα γινει,βεβαιως δεν επιδιωκουν τις ανισοτητες που θα δημιουργηθουν
αλλα στο τελος θα το δεχτουν γιατι,ενταξει,καπως θα τη κουτσοβγαλουν
Στην τελικη,ειναι κ ανθρωπινο

Το προβλημα ειναι οι υπολοιποι
Ο φτωχο-μικρομεσαιος που εχει τοσο ευνουχιστει ωστε να λεει κ ευχαριστω στη σχεδιαζομενη δολοφονια του,που εξυφαινεται μπροστα στα ματια του
Αυτο ειναι το προβλημα

 
At 5/09/2010 04:41:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Lex, δεν είσαι σπάμερ. Τα σπας ;)

 
At 5/09/2010 04:42:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Oneichman, διαφωνώ και ουσιαστικά με αυτό που λες, φοβάμαι όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι καν αυτό. Φοβάμαι δηλαδή ότι δεν διακυβευόταν η εκροή της χρηματοδότησης από το αν θα μπει ή δεν θα μπει στο νόμο αυτή η αντισυνταγματική πρόβλεψη. Η τρόικα λογικό είναι να θέλει να κάνει τα πάντα ώστε να εξασφαλιστεί, αλλά σε κάθε διαπραγμάτευση υπάρχουν δυο πλευρές. Και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με δυο εταιρίες ή με δυο ιδιώτες που φοβούνται να μην τους βγει στην πορεία ο ένας απατεώνας. Για όνομα του θεού, με το ελληνικό κράτος διαπραγματεύονται. Θα τους παίρναμε τα λεφτά και μετά θα λέγαμε σας κοροϊδέψαμε, τώρα δεν κυρώνουμε τη συμφωνία; Θα μπορούσε λοιπόν Α ΝΕ ΤΟ ΤΑ ΤΑ και η κυβέρνηση να πει, παιδιά έχουμε και ένα Σύνταγμα, δεν μπορούμε να το κάνουμε κουρέλι, αλλά πρόβλημα ουσιαστικό δεν υπάρχει και το ξέρετε. Κράτος είμαστε και όχι απατεωνίσκος από τον οποίο θέλετε να προφυλαχθείτε. Κράτος με εκλεγμένη κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία που τους νόμους που θέλει τους περνάει.
Αλλά φοβάμαι ότι αυτή η «λεπτομέρεια» μπορεί να είναι ενδεικτική του γενικότερου πνεύματος με το οποίο διεξήγαγε η κυβέρνηση τις διαπραγματεύσεις.
Ένα πνεύμα που το είδαμε άλλωστε να κυριαρχεί και πριν οδηγηθούμε σε αυτές: είναι το πνεύμα του «Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, δεν έχω καμία άλλη επιλογή».

 
At 5/09/2010 12:38:00 μ.μ., Anonymous σ.λ. said...

"Για όνομα του θεού, με το ελληνικό κράτος διαπραγματεύονται."

Γι' αυτό ακριβώς έχουν κάθε λόγο να είναι επιφυλακτικοί. Μιλάμε για ένα κράτος που για δέκα χρόνια κορόιδευε όλη την υφήλιο με ψεύτικα στοιχεία.

 
At 5/09/2010 01:27:00 μ.μ., Anonymous Thrass said...

Οld Boy,

"Για όνομα του θεού, με το ελληνικό κράτος διαπραγματεύονται. Θα τους παίρναμε τα λεφτά και μετά θα λέγαμε σας κοροϊδέψαμε, τώρα δεν κυρώνουμε τη συμφωνία;"

Φυσικά και θα μπορούσαμε. Αυτό κάναμε τόσα χρόνια, όπως λέει ο σ.λ. από πάνω, αλλά και όπως προσπαθούσα να εξηγήσω στα προηγούμενα κείμενά σου. Επιπλέον, κάποιο σεβαστό κομμάτι τού λαού ζητάει να κάνουμε αυτό ακριβώς ακόμα και αυτή τη στιγμή.

Ας το αντιμετωπίσουμε, η αξιοπιστία τού ελληνικού κράτους είναι υπό τού μηδενός εδώ και πολύ καιρό. Και προς τα μέσα και προς τα έξω.

Το update που έκανες στο κείμενό σου με βρίσκει σύμφωνο, αν και δεν ξέρω ποιός είναι ο κατάλληλος τρόπος να εκσυγχρονιστούν αυτές οι διαδικασίες. Πάντως έχεις δίκιο, ο τρόπος λειτουργίας τού κοινοβουλευτικού πολιτεύματος έχει αρχίσει να θυμίζει την Εκκλησία. Σαν να ανήκει σε άλλη εποχή.

Και για να πω και ένα καλό για την κυβέρνηση, έχει πάρει όλο το βάρος των εξελίξεων πάνω της. Οπότε ή θα τα καταφέρουν ή θα αποτύχουν και ποιός τούς σώζει.

 
At 5/09/2010 08:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν έχεις ακουστά την ειρωνεία;

 
At 5/09/2010 11:08:00 μ.μ., Blogger Sarah said...

Οι δημοκρατίες σε υποανάπτυκτες κοινωνίες όπως η δική μας, φτάνουν το βαθμό ξε-αγκύλωσης που επιτρέπει η εκάστοτε μεσαία τάξη.Στις αναπτυγμένες κοινωνίες, η μεσαία τάξη έχει εξελιχθεί σε κοινωνία πολιτών με έντονο συνδετικό κρίκο αυτόν του civic responsibility. Οι εκάστοτε κρίσεις δοκιμάζουν τις δημοκρατίες τους επιφανειακά ή και καθόλου.

Αντίθετα, η δική μας μεσαία τάξη, με τους "γνωστούς" συνδετικούς ή ξεχαρβαλωτικούς κρίκους θα απαιτήσει τώρα περισσότερο απολυταρχισμό.
Και μακάρι να τον έχει. Τουλάχιστον ο μετριοπαθής απολυταρχισμός θα φέρει αλλαγές.Θα φτιάξει υποδομές.

ΥΓ
Κοίταγα προ ολίγου το σάϊτ του
African Virtual University, άφωνη με το πως αυτές οι κοινωνίες αγκάλιασαν το distance learning, ενω οι δικοί μας οι "εξελιγμένοι" φρόντισαν να μείνουμε μίλια πίσω και σε αυτόν τον τομέα για να προστατέψουν το οικτρό τους μονοπώλιο.

 
At 5/09/2010 11:43:00 μ.μ., Blogger Alpha said...

η γνώμη μου είναι ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ποτέ η ίδια

η γνώμη μου είναι ότι η
Ελλάδα δε θα είναι η επόμενη Αργεντινή

σε καμία περίπτωση

κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί κάτι πολύ χειρότερο απ αυτό που συνέβη εκεί

ή θα γίνει υπέρβαση-δεν ξέρω τι είδους υπέρβαση

υποπτεύομαι κάτι, αλλά θα με πάρετε για τρελλό οπότε το αφήνω προς το παρών

η γνώμη μου είναι ότι η Ελλαδάρα μας έχει σηματοδοτήσει με τον πιο έντονο και αναμφισβήτητο τρόπο μια υποτροπή στην παγκόσμια κρίση που άρχισε το 2008

οι αγορές αύριο πρέπει να κλείσουν θετικά ύστερα από 2 σερί αρνητικές μέρες

ήδη ο πανικός ότι η "ελληνική μόλυνση" θα επεκταθεί έχει χτυπήσει κόκκινο

πολύ θυμήθηκαν τώρα ότι τα 300εκατομύρια που χρωστάμε εμείς δεν
είναι τίποτα μπρος στο 1,6 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ

τι σημαίνει ο πανικός των αγορών?

σημαίνει ότι θα χαθούν άπειρα λεφτά από συνταξιοδοτικά ταμεία

σημαίνει ότι πολλά λεφτά θα γίνουν απλά χαρτιά

τέλος σημαίνει ότι σύντομα θα χουμε ελλείψιες τροφίμων

το συγκεκριμένο χρήμα που στο ποστ αναφέρεται ως "αγορές" είναι χρήμα που κινείται συνεχώς με σκοπό το κέρδος

κι εκεί που θα πάνε τώρα(αν τα Χρηματιστήρια αυριο καταρεύσουν)θα ειναι τα commodities, οι πρώτες ύλες, και πρώτες ύλες δεν είναι μόνο ο χαλκος και το αλουμινιο, είναι και το γάλα, η χαρτόμαζα, το καλαμπόκι, και το στάρι κλπ

ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην κλείσουν αρνητικά αύριο

ο πανικός θα είναι πρωτοφανής
(ααα...και πολύς κόσμος θα πάει να τραβήξει λεφτά απ τις τράπεζες την Τριτη)

για την υπέρβαση τα λέμε από Πέμπτη...

 
At 5/10/2010 01:27:00 π.μ., Anonymous ζωή στο σαλόνι said...

Η μετοχοποίηση της δημοκρατίας:
http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100509.htm

 
At 5/10/2010 01:32:00 π.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

θα ήθελα να αναφέρω κάτι παντελώς άσχετο, εφόσον έχω ταλέντο στα άσχετα.


Την ημέρα των εκλογών στην Μεγάλη Βρετανία ένα μεγάλο πσοοστό ανθρώπων δεν κατάφερε να ψηφίσει. Ο λόγος;
Τα εκλογικά κέντρα δεν ήταν προετοιμασμένα για μια τόσο μεγάλη προσέλευση. Οι κάλπες άνοιξαν μεν με την ανατολή του ηλίου και έκλεισαν στις 10 το βράδυ, αλλά κάποιοι έμειναν απόξω.
Τι έγινε;;;;;;

Κάθε ψηφοφόρος που προσήλθε στις κάλπες και δεν ψήφισε αποζημιώνεται με 700 λίρες.

Δεν είναι ανέκδοτο, είναι αλήθεια, αλλά το λέω για να γελάσουμε, μέρες που είναι.

 
At 5/10/2010 01:48:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Zωή στο σαλόνι, το έχω διαβάσει, εξαιρετικό όντως.
Αpologia, έχεις κανένα λινκ για αυτό που λες; Μου φαίνεται εξωπραγματικό, αλλά πάλι τώρα τελευταία κατάλαβα ότι τίποτα δεν πρέπει να μου φαίνεται εξωπραγματικό.

 
At 5/10/2010 01:51:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

σ.λ., υπάρχουν όρια σε όλα όμως. Ακόμη και στην απαξίωση ή στην έλλειψη εμπιστοσύνης. Και εν πάση περιπτώσει -όπως λέω και σε προηγούμενο σχόλιο- αυτά τα όρια μπορούσε και έπρεπε να τα βάλει η πλευρά της κυβέρνησης.

 
At 5/10/2010 02:05:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Mosaic, η Ελλάδα γέννησε τον δυτικό πολιτισμό, από την Ελλάδα ξεκίνησε η διάλυση του καπιταλισμού ;)
Κι όποιος πεινάσει πείνασε.

 
At 5/10/2010 10:10:00 π.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

http://www.dnaindia.com/world/report_turned-away-from-booths-british-voters-could-get-compensation_1380311

http://www.dailymail.co.uk/news/election/article-1274485/UK-ELECTION-RESULTS-2010--750-compensation-polling-booth-fiasco.html

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/election2010/2964865/Voters-could-claim-compensation-after-being-turned-away-from-polling-stations.html

 
At 5/10/2010 11:09:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Mαγεία. Μαγεία.
Μαγεία.

 
At 5/10/2010 04:06:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

"η Ελλάδα γέννησε τον δυτικό πολιτισμό, από την Ελλάδα ξεκίνησε η διάλυση του καπιταλισμού"
έτσι!

 
At 5/11/2010 06:43:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

«η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που κινούνταν...»
Σωστο! Τωρα το πολιτευμα ειναι ακινητο. Εχει πεσει σε κώμα...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home