Δευτέρα, Μαρτίου 29, 2010

Οι Κάδοι των Άλλων

Μια -ξένη- γυναίκα με τα δυο -ξένα- της παιδιά ψάχνουν τη νύχτα τα σκουπίδια.
Από τι εξαρτάται ο τρόπος με τον οποίο τους κοιτάς την ώρα που ψάχνουν;
Από τον χαρακτήρα σου;
Από την ιδεολογία σου;
Από το αν μένεις δίπλα τους ή σε άλλες, ευτυχέστερες γειτονιές;
Από όλα μαζί;
Και πόσο σημασία έχει ο τρόπος που τους κοιτάς, αν μόνο τους κοιτάς και τίποτα άλλο δεν κάνεις;
Αλλά εν πάση περιπτώσει, αν δεχθούμε ότι το ακροδεξιό βλέμμα τούς κοιτάζει με απέχθεια (να τους κάνουμε κακό), το συντηρητικό - νοικοκυραίικο βλέμμα τούς κοιτάζει -ειδικά αν πρόκειται για δικούς του κάδους και όχι για θεωρητική συζήτηση πάνω στους κάδους των άλλων- με φόβο (να φύγουν, να τους γυρίσουν πίσω με αεροπλάνα και βαπόρια) και το αριστερό βλέμμα τούς κοιτάζει με συμπάθεια (να τους εντάξουμε, ει δυνατόν και πολυπολιτισμικά), πώς τους κοιτάζει το επαναστατικά αριστερό βλέμμα; Σαν έναν από τους βασικούς δικαιολογητικούς λόγους της όλης επαναστατικής τους πρακτικής; Σαν ένα από τα κύρια επιχειρήματα για την ύπαρξη πλανητικής αδικίας και καταπίεσης;
Και στο σημείο αυτό -κρατώντας για λόγους αρχής την μικρή επιφύλαξη να μην πρόκειται για τέτοιου είδους οργάνωση που έβαλε την βόμβα- το υποθετικό ερώτημα:
Αν και εφόσον την βόμβα την έβαλαν άνθρωποι που έχουν μια τέτοια ιδεολογία, πώς αντέχουν τον εαυτό τους σήμερα; Πώς την βγάζουν καθαρή μέσα τους; Πίνουν να πάνε τα φαρμάκια κάτω; Μιλάνε μεταξύ τους για παράπλευρες απώλειες που έχει κάθε πόλεμος; Τους αρκεί πως δεν το ήθελαν; Ικανοποιούνται με το ότι ήταν η κακιά η ώρα ή αμέλεια της αστυνομίας ή ότι εν πάση περιπτώσει έτυχε; Θα θεωρήσουν ότι οι ενοχές τους είναι αρκετή αυτοτιμωρία;
Αν δεν πιστεύουν ότι ο ιερός σκοπός τους αγιάζει τα μέσα (ή ότι εν πάση περιπτώσει αγιάζει ορισμένα μέσα, αλλά ορισμένα άλλα μέσα, όπως η ζωή 15χρονων Αφγανών, δεν είναι δεκτικά αγιασμού) ας δεχθούν να τιμωρηθούν με κάτι περισσότερο από τις τύψεις τους. Αν πάλι πιστεύουν ότι ο σκοπός τους αγιάζει τα μέσα, ας δεχθούν να παραδοθούν μόνοι τους, ακόμη και σε αυτό το δικαιϊκό και σωφρονιστικό σύστημα του εχθρού, όχι για να το νομιμοποιήσουν, αλλά ακριβώς προσφέροντάς τον εαυτό τους ως μέσο που θα θυσιασθεί προκειμένου να μείνει ζωντανή η φλόγα του σκοπού.
Με άλλα λόγια ο σκοπός τους θα υπηρετηθεί από ανθρώπους που δείχνουν ότι έχουν διαφορετική αντίληψη της ηθικής και της συνέπειας από όλους τους σάπιους λειτουργούς του συστήματος που καταγγέλλουν.
Σκοτώθηκε ένα παιδί από τα εκρηκτικά μας; Δεν το αντέχουμε, δεν πρεσβεύαμε αυτό, το ακριβώς αντίθετο πρεσβεύαμε, δεν θα κρυφτούμε όπως όλοι αυτοί που σιχαινόμαστε πίσω από δικαιολογίες και τερτίπια. Είμαστε ιδεολόγοι και αναλαμβάνουμε το κόστος, δεν είναι η ιδεολογία μας σάπια, η ιδεολογία μας μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και ιδού η απόδειξη, ιδού η διαφορά μας.
Παραδινόμαστε.

38 Comments:

At 3/30/2010 01:05:00 π.μ., Blogger celin said...

Δηλαδη,τι προτεινεις,να πανε σε ενα τμημα κ να πουνε,γεια σας συναδελφοι συλλαβετε μας?!!

Η να πανε στην ΕΥΠ κ να πουνε,συγχωρεστε μας ελληνες συναδελφοι πρακτορες,ενταξει,δε κανουμε κ κανα μεγαλο κακο,απλα τη χωρα σας θελαμε λιγο παραπανω να την αποσταθεροποιησουμε,αλλα το μετανιωσαμε γιατι εχετε κ κριση?

κ να μη συμβαινει παντως αυτο που υποννοω παραπανω,σωστη η προτροπη σου,αλλα δε θα την ακολουθησει κανεις τους

οχι αναρχικος,ναροντνιστης να εισαι,βλεπεις τους εγχωριους ¨"τρομοκρατες" κ σε πιανουν κρισεις καθεστωτισμου
αλλα ενταξει,δοξα τω θεω,βλεπεις τον Πεταλωτη κ σου περνανε γρηγορα

 
At 3/30/2010 01:15:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Όχι με τις ίδιες συνθήκες, αλλά πάντως εκούσια παράδοση έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα.
Από εκεί και πέρα ούτε ελπίζω ούτε προτρέπω. Λέω τι θα συνέβαινε αν υπήρχε συνέπεια με βάση τη δική τους κοσμοθεωρία.

 
At 3/30/2010 01:23:00 π.μ., Blogger celin said...

Φιλε,νομιζω οτι ειναι τετοια η κοσμοθεωρια τους που τους επιβαλλει ακριβως το αντιθετο,δηλαδη το να μη παραδοθουν
Γιατι σιγουρα η κοσμοθεωρια τους ειτε δεν ειναι εκεινη που νομιζουν οι πολλοι ειτε δεν ειναι αυτη που νομιζουν κ οι ιδιοι οτι εχουν
Τη ξεχασα τη παραδοση Κουφοντινα,αλλα οπως λες,ηταν κ διαφορετικες οι συνθηκες

 
At 3/30/2010 02:32:00 π.μ., Blogger vague said...

Ίσως να μπορούσε να τεθεί ένα τέτοιο θέμα, στην ιδανική περίπτωση που αυτές οι ενέργειες γίνονταν πράγματι από ιδεολόγους, πράγμα που και πάλι θα ήταν αντιφατικό και ανακόλουθο, λόγω της ποιότητας των ενεργειών.
Αλλά φυσικά, κάνεις πλάκα..

 
At 3/30/2010 08:25:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Το αν η δολοφονία αυτή θα φέρει στην κρίση συνείδησης στην ομάδα θα φανεί στο μέλλον και θα κρίνει και το μέλλον της. Ωστόσο, επίτρεψέ μου να είμαι απαισιόδοξος. Έχει φανεί από το παρελθόν ότι τέτοιες ομάδες αδιαφορούν πλήρως για τους γύρω. Τους εντάσσουν ψύχραιμα στον άμαχο πληθυσμό που χάνεται σε πολέμους.

 
At 3/30/2010 09:47:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αυτη η ζαρτινιερα ηταν επαναστατικη...οπως και η ρουκετα που σκοτωσε τον Αξερλιαν.Ο Αγωνας συνεχιζετε.

 
At 3/30/2010 11:24:00 π.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Και βρεθήκαμε πάλι θεατές-ηδονοβλεψίες. Παρακολουθώντας ασφαλείς από το πι σι μας αίμα, σεξ, ψέμματα και δάκρυα. Διαμμελισμένα σώματα. Γενικά.
Έχουμε ήδη παραδοθεί. Κι αυτή είναι η ομοιότητά μας.
Κι αν είναι οι Πυρήνες, που μάλλον δεν είναι, κι αν παραδοθούν, ποιός θα αποκωδικοποιήσει όπως της πρέπει την πράξη της παράδοσης. Ποιός θα της δώσει την αξία που της αναλογεί;
Τα παιδιά που στα τριανταπέντε έχουν βαρεθεί τον έρωτα και πίνουν κοκτέιλ - οργασμούς; Που παντρεύονται για να κάνουν το γάμο τους όπως κανένας δεν το έχει κάνει ποτέ; Στη Αράχωβα και στη Μύκονο -και σε όποιο μέρος είναι τρέντι τελευταία και μου διαφεύγει- θα κουνήσουν στοχαστικά το κεφάλι καθώς θα βάζουν την μπότα του σκι και θα πουν: " Τουλάχιστον είναι ιδεολόγοι, ιδού η διαφορά."

Αν είναι έτσι παραδίνομαι κι εγώ. Μεγάλη Εβδομάδα είναι ας άρω της αμαρτίες του κόσμου.

 
At 3/30/2010 11:47:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

''αλλά πάντως εκούσια παράδοση έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα''
εγώ μόνο του Αλβανού που η ιστορία γυρίστηκε στο Edward ξέρω...και την παραδοχή λάθους στην δολοφονία της υπόθεσης Αξαρλιάν!

gasireu

 
At 3/30/2010 12:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

OB, από που τεκμαίρεις ότι οι βομβιστές-αν υποτεθεί ότι την έβαλαν τα συνήθη καλόπαιδα- εκπροσωπούν την επανασταστική αριστερά? Because they say so? Kαι εγώ είμαι ο Κόμης του Αγίου Γερμανού τότε.
Ή μήπως έκανες μία εμβριθή ανάλυση στα γραπτά τους;

Δεν υπάρχει σήμερα επαναστατική αριστερά πουθενά στην Ευρώπη.

Είναι δολοφόνοι του κοινού ποινικού δικαίου. Αλλά δεν τους αξίζει ούτε δίκαιη δίκη, παρά μόνο μία βόμβα στον ύπνο τους. Without notice.

 
At 3/30/2010 12:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

προηγούμενο σχόλιο,

Σατυρικόν

 
At 3/30/2010 01:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συμβαινουν και λαθη πολλες φορες.
Με παραπλευρες απωλειες δυστυχως.

 
At 3/30/2010 02:28:00 μ.μ., Blogger jean couceau rouceau said...

καμία ιδεολογία δεν ειναι ικανη να τιθασευσει τον ανθρωπο κι οσα σερνει μαζι του αυτός.ειναι αστειο να μιλαμε για αριστεροκεντροδεξιες. Απεβιωσαν με τη χαραυγη της τρεχουσας χιλιετιας Οι ευτελεις ιδεολογιες παντα εβρισκαν αποδοχη στα τεμπελικα μυαλά.
Κι αυτη σου η ανθρωπιστικη γραφη αρχιζει και κουραζει.Μοιρασε τα υπαρχοντα σου αμα εισαι καλός ανθρωπος. Η αμοιβόμενη αντιδραση-αντισταση αυτο που κανει ειναι να θεμελιωνει την ελαχιστη ταχυτητα εξελιξης της δυτικοπολιτισμικοτητας. Καθιερωνει τη βλακεια δηλαδη ως το μοναδικο εχεγγυο για ενα καλυτερο αυριο.

 
At 3/30/2010 02:42:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ένα δεκαπεντάχρονο έφυγε για να γλυτώσει απο τις έξυπνες βόμβες με ονοματεπώνυμο και τέλειωσε με μιαν ορφανή γνωστού αγνώστου πατρός ή σκέτου αγνώστου, δεν θα το κάνουμε και θέμα

όλα τα άλλα είναι κουβέντα να γίνεται..

Κ.Κ.Μ.

 
At 3/30/2010 04:11:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σατυρικόν, αν τους αξίζει βόμβα και όχι δίκαιη δίκη, είσαι σαν αυτούς ήδη.
Ζαν Κούκου Ρούκου, κι ο Σαμαράς έλεγε ότι είναι αστείο να μιλάμε για αριστεροκεντροδεξιές και έφτιαξε κόμμα πάνω σε αυτό το αστείο. Το κόμμα του δεν υπάρχει πια, ενώ ο ίδιος ξαναθυμήθηκε πως είναι δεξιός. Από εκεί και πέρα σου ζητώ συγγνώμη που σε κούρασα, αλλά απευθύνομαι βασικά σε τεμπέλικα μυαλά που τα αντέχουν αυτά.

 
At 3/30/2010 04:22:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Αpologia, ωστόσο αν σε όλη αυτήν την παραδομένη κοινωνία που σε μεγάλο βαθμό σωστά περιγράφεις, αυτοί εξεγέρθηκαν και επαναστάτησαν και προσπάθησαν να κάνουν κάτι διαφορετικό, ας το αποδείξουν τώρα. Δηλαδή τι θες να πεις, ότι είμαστε τόσο σάπιοι που δεν μας αξίζει να παραδοθούν γιατί δεν θα το εκτιμούσαμε; Τότε δεν είναι απλοί άνθρωποι αυτοί για να έχουν τέτοια ανωτερότητα, είναι οι επαναστατικοί Χριστοί (πλην της θυσίας βέβαια).

 
At 3/30/2010 04:46:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Το βλέπω καπως διαφορετικα το θεμα, ισως για τουτο δεν εγραψα τπτ -ακομα.
1. Βόμβες δεν βαζουν (γενικα) ανθρωποι. Κατι ανθρωπογκαγκαμορφα πλασματα...
2. Ιδεολογιες δεν ειναι οι ιδεοληψιες...
3. Η βια αποτελει ενα αλυτο προβλημα -για μενα, ακομα...

 
At 3/30/2010 05:20:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=146717

 
At 3/30/2010 05:36:00 μ.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Τί θέλω να πω μωρέ. Ξέρω γω; Η κάθε εποχή έχει τους ήρωες που της αξίζουν και τους επαναστάτες που της αναλογούν.
Πρώτον δεν πιστεύω ότι ήταν καμία από τις οργανώσεις τύπου "ατομικοί πυρήνες του Σερν" και "Σέχτα ανακύκλωσης ενωμένου παλαιοαναρχισμού", διάβαζα και σήμερα κάτι πράγματα και ψιλοπέιστηκα μέχρι αποδέιξεως του αντιθέτου φυσικά.
Αλλά αν είναι αυτοί και αν παραδοθούν Μεγάλη Παρασκευή λες να αναστενάξει ανακουφισμένο και συγκινημένο το χριστιανο-ορθόδοξο με αγκυλωτό σταυρό και κεντροαριστερό με σκάφος πλήθος;;;;

Θέλω να πω, πως ο επαναστάτης του σήμερα δεν μπορεί να σκέφτεται τελείως διαφορετικά από την κοινωνία που τον έχει γεννήσει. Ας δούμε την Γερμανική κοινωνία της σαπίλας που γέννησε τους Μπάαντερ Μάινχοφ. Η δική μας εποχή γεννάει τέρατα με μεγαλύτερο δείκτη προστασίας.

Κάτι στην Ιταλία πήγε να γίνει το 70 το φάγανε οι σιες και τα εφ μπι άι και ο κόσμος ολόκληρος(εννοώ την ένωση Μπερλινγκουέρ και ΄Αλντο Μόρο για να μην παρεξηγούμαι)

Δεν πιστεύω ότι τις βόμβες τις βάζουν γκαγκαουάνθρωποι. Αλλά δεν είμαι σίγουρη πια αν δεν τις βάζουν στελέχη πολυεθνικών, πράκτορες της ΕΥΠ, ο διπλανός μου που έχει να γαμήσει πέντε χρόνια ή ο ίδιος ο Χρυσοχοείδης την ώρα που υπνοβατεί και σκέφτεται πώς να λύσει το μεταναστευτικό. Δεν περιμένω κανέναν να παραδοθεί, κανέναν να πεθάνει στο σταυρό και κανέναν να αναστηθεί.
Αν τα καταφέρω θα τα κάνω όλα μόνη μου σε οικονομική συσκευασία δυόμιση τόνων. Εκρηκτικών. Αλλά εκεί που πρέπει.

 
At 3/31/2010 12:28:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Όντως η κάθε εποχή έχει τους επαναστάτες που της αναλογούν, δεν θα διαφωνήσω.

 
At 3/31/2010 10:02:00 π.μ., Blogger fpboy said...

Εννοείται οτι αν έχεις τσίπα,
λες κάναμε λάθος
και σταματάμε.

 
At 3/31/2010 03:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η κοσμοθεωρία που προβάλλει κάποιος (ειδικά αν την προβάλλει έντονα και με πάθος) δεν είναι απαραίτητα και η κοσμοθεωρία σύμφωνα με την οποία ζει, όπως ξέρουμε.

Με προβληματίζει το εξής: όποτε κάθεται στραβή (από τη μία πλευρά) αρχίζουν τα "αυτοί δεν είναι αριστεροί", "αυτοί δεν είναι επαναστάτες", "αυτοί δεν είναι άνθρωποι". Γιατί; Έχουμε πολλές αποδείξεις πως οι άνθρωποι, οι ακρο-(έστω)-αριστεροί ή οι επαναστάτες είναι κατά πλειοψηφία αλλιώς;

 
At 3/31/2010 04:09:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

Απο την περιορισμένη ενημέρωση και γνωση που έχω πάνω στο θέμα, θεωρώ ότι οι οργανώσεις που κινούνται στα άκρα των ιδεολογιών και εκτός νόμου (ή στο περιθώριό του) έχουν περισσότερες ομοιότητες απ ότι διαφορές είτε προέρχονται από το δεξιό είτε από το αριστερό άκρο. Ντύνονται παρόμοια, χρησιμοποιούν το ίδιο προπαγανδιστικό υλικό (φανζίν αφίσες κλπ)ακούνε την ίδια μουσική και είναι πολύ θυμωμένα παιδιά. Η προσπάθεια σύνδεσής τους με αυτό που έχουμε μάθει να ονομάζουμε "αριστερά" και "ακροδεξιά" είναι ανευ νοήματος και σίγουρα αφήνει αδιάφορους τους ίδιους. Αρκεί να διαβασει κανείς τις προκηρύξεις τους για να το δει αυτό. Πριν λίγο στο zougla.gr ανέλαβε την ευθύνη (με e mail) μια τέτοια "ακροδεξιά" οργάνωση. Με κάθε επιφύλαξη αυτό. Τωρα τι αλλαζει;

 
At 3/31/2010 04:34:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aerosol, θα συμφωνήσω με το σκεπτικό σου.
Jomarch, ενδιαφέρον αυτό που λες για τις «τεχνικές» ομοιότητες ανάμεσα στις οργανώσεις. Δεν συμφωνώ όμως ότι τους ίδιους τους αφήνουν αδιάφορους οι ιδεολογικές διακρίσεις. Από εκεί και πέρα η ανάληψη της ευθύνης που αναφέρεις θεωρείται μαϊμού από την αστυνομία από ό,τι έχω καταλάβει. Εάν όμως τελικά είναι ρατσιστική οργάνωση αλλάζουν πάρα πολλά, αφού στην μια περίπτωση θα πρόκειται για χτύπημα που είχε ένα αποτέλεσμα συμβατό με την κοσμοθεωρία της, ενώ αν πρόκειται για ακροαριστερή το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι εντελώς ασύμβατο.

 
At 3/31/2010 04:45:00 μ.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Εκ του αποτελέσματος μερικές φορές είναι πιο συνετο να συμπεραίνουμε.

Κάθε στενό και αστυνόμος, κάθε γωνία και ματατζής. Η ασφάλεια ήρθε επιτέλους κι εδώ στην Κυψέλη. Πάνω σε μηχανάκια, πάνω σε αυτοκίνητα. Παντού. Τελικά μήπως αυτός ήταν ο στόχος. Κι αν αυτός ήταν ο στόχος, δεν μας λέει κάτι για τον δράστη; Δεν πα να τον λένε και "Μετεμψύχωση Τσε Γκεβάρα";Στα ονόματα θα κολλήσουμε;

 
At 3/31/2010 04:51:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

Δεν είπα ότι τους αφήνουν αδιάφορους οι ιδεολογικές διαφορές τους, αυτό προφανώς δεν ισχύει. Ειπα ότι τους αφήνει αδιάφορους η σύνδεσή τους με την επικρατούσα αριστερή ή ακροδεξιά (αντίστοιχα) ιδεολογία - παραταξη - διανόηση. Και το πιστεύω. Επίσης είναι σε κάθε περίπτωση αντιεξουσιαστές, δεν έχουν καμία εκτίμηση για το κράτος και τις δομές του και είναι οπαδοί της βίας. Αυτό από μόνο του είναι μια σοβαρή ιδεολογική ταύτιση, ενώ στα 2 πρώτα ταυτίζονται επίσης και με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας.

 
At 3/31/2010 04:58:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι για μενα δεν εχει σημασία αν είναι ακροαριστερή ή ακροδεξιά η οργάνωση (αν και κλινω προς το ότι είναι ακροδεξιά ακριβώς για το λόγο που λές - και δεν με πειθει η αστυνομία) γιατί εχουμε να κάνουμε με νεαρά άτομα εξίσου θυμωμένα και αποπροσανατολισμένα για τους ίδιους λόγους, παράγωγα της ίδιας κοινωνίας και του ίδιου κενού.

 
At 3/31/2010 05:03:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Jomarch & Apologia, μπορεί να έχετε δίκιο, ωστόσο έχουμε πάντα μια δυσκολία να αποδεχθούμε πράγματα απέναντι στα οποία είμαστε εκ των προτέρων για τον άλφα ή βήτα λόγο καχύποπτοι. Ας πούμε αν δεν είχε δώσει ο Σάββας Ξηρός την περίφημη «συνέντευξη» στον Τριανταφυλλόπουλο, τότε ακόμα και σήμερα πιστεύω ότι πάρα πολλοί δεν θα είχαν πειστεί ότι ο Γιωτόπουλος ήταν στη 17Ν.

 
At 3/31/2010 07:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είσαι άγριος φυτιλανάφτης όμως ε; ;)
Μάο

 
At 3/31/2010 08:34:00 μ.μ., Blogger celin said...

apologia pro sua vita
ακριβως αυτο που λες
παντου
κ μαλιστα αυτο να το δουμε κ με ανακουφιση

 
At 3/31/2010 09:11:00 μ.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

@σελίν,

ορίστε;;;;;;;

 
At 3/31/2010 11:10:00 μ.μ., Blogger celin said...

ναι,ημουν λιγο ασαφης,εννοουσα οτι στοχος του Καθεστωτος ειναι η δημιουργια αστυνομοκρατουμενου κρατους
κ πως θα το πετυχουν αυτο?
οταν τρομοκρατηθουν οι πολιτες κ φτασουν σε σημειο να δεχτουν περιστολη των ατομικων τους δικαιωματων
η να βλεπουν τους αστυνομικους να ειναι παντου κ να ελεγχουν τα παντα
κ ολα αυτα να τα βλεπουν με ευχαριστηση
κ να τα δεχονται ανακουφισμενοι
τα περιγραφει ο αλντους χαξλευ στο brave new world
οταν αφηνεις τους δηθεν η απλα ηλιθιους τρομοκρατες να αλωνιζουν
κ οταν βυθιζονται οι πολιτες στον τρομο απο την κυριαρχια του οργανωνενου εγκληματος
συντηρητικοποιουνται
κ διαλεγουν την ασφαλεια απο την ελευθερια
κατι το οποιο ειναι ασφαλως προπαγανδιστικο ψευδοδιλημμα
γιατι μια δικαιοκρατουμενη Πολιτεια δεν επιλεγει να προασπισει ενα απο τα δυο αλλα κ τα δυο
ελπιζω τωρα να εγινα κατανοητος

 
At 4/01/2010 10:50:00 π.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

@σελίν
έτσι πες. Με τρόμαξες νόμιζα ότι έπρεπε να ανακουφιστώ κι από πάνω.

@ ολντ μπόι,
για αναπτύξτε το θέμα παρακαλώ, όταν θα έχετε χρόνο.
Σήμερα εγραφε ο Κούλογλου ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα του θυμίζει την "γενική" τρομοκρατία στην Ιταλία του 70. Πρώτον η τρομοκρατία της Ιταλίας του 70 δεν ήταν καθόλου "γενική", μπερδεμένη και ανεξιχνίαστη, ίσως, αλλά και πολλή στοχευμένη. Μήπως ο κύριος Κούλογλου ξέρει κάτι παραπάνω;
Ή τελικά οι τρομοκράτες μας απλώς δεν είναι και τζιμάνια;

 
At 4/01/2010 10:58:00 π.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Στην Γκλάντιο αναφέρομαι από πάνω για να συνενοούμαστε.
ή το πράγμα είναι πολύ μπερδεμένο ή μας έτυχαν κάτι παιδάκια που δεν ξέρουν να βάζουν καλά τις βόμβες.

 
At 4/01/2010 01:05:00 μ.μ., Blogger Arkin said...

Εγώ πάντως δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι την βόμβα έβαλαν οι Πυρήνες ή οποιαδήποτε παρόμοια ομάδα.

Στο 'Κόκκινο Μπαλόνι' διάβασα τα εξής:
Σιδερένιους σωλήνες ίδιους με αυτούς της επίθεσης στο ελευθεριακό στέκι Buenaventura βρήκε στα Πατήσια η ΕΛΑΣ, αλλά το κρατάει μυστικό η πονηρούλα (ευτυχώς που οι αστυνομικοί συντάκτες είναι πολυλογάδες)
«Ο σιδερένιος πυροσωλήνας που χρησιμοποιήθηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό στα Πατήσια, προβληματίζει τους ειδικούς της Αντιτρομοκρατικής. Μόνο δυο φορές στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε σιδερένιος και όχι πλαστικός πυροσωλήνας σε εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ηταν δυο εκρήξεις τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο του 2009, σε ισάριθμα στέκια αντεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη και καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη γι’ αυτά τα χτυπήματα»

http://kokkinompaloni.wordpress.com/2010/03/30/poia-via/

 
At 4/01/2010 05:42:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Arkin, δεν ξέρω, μπορεί να είναι και έτσι. Αν είναι έτσι όμως, οδηγούμασε σε άλλα εξαιρετικά δυσοίωνα μονοπάτια και δεν το εννοώ τόσο σε σχέση με το ποιός έβαλε τελικά τη βόβμα, όσο με το γεγονός της απόκρυψης πληροφοριών από την αστυνομία.

 
At 4/01/2010 05:45:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Αpologia, δεν έχω εντρυφήσει όχι μόνο στα της ιταλικής τρομοκρατίας των σέβεντις, αλλά και στα της ελληνική τρομοκρατίας των τενς. Οπότε το μόνο εμβριθές σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι ότι δεν θα μου έκανε την παραμικρή εντύπωση οι τρομοκράτες μας να μην είναι τζιμάνια και να μην ξέρουν να βάζουν καλά τις βόμβες.

 
At 4/02/2010 03:41:00 μ.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Εμ τί τόχεις το ψαχτήρι; Βάλε Γκλάντιο και Ερυθρές ταξιαρχίες και θα δεις μια ομορφιά άλλο πράγμα.
Δεν είναι τυχαία η αναφορά στην ιταλική τρομοκρατία από τον ΣΚ. Αλλά το "γενική" με πονήρεψε λιγουλάκι. Εφόσον στόχος της Γκλάντιο που πιθανόν χρησιμοποίησε και τις Ερυθρές Ταξιαρχίες (εδώ αρχίζουν τα μαύρα σκοτάδια), ήταν να μην πετύχει το εγχείρημα Μπερλινγκουέρ για συγκυβέρνηση Κομμουνιστών με Συντηριτικούς (Άλντο Μόρο). Ε αυτά τα ξέρεις είμαι σίγουρη. Εδώ έχουμε ένα λάκκο και ψάχνουμε να βρούμε τη φάβα.

 
At 4/08/2010 03:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τελικά την Ενέργεια την ανέλαβε η
Πρωτοεξαφανισμένη Οργάνωση
Αριστερή Δαπάνη , η οποία και θα
αναλάβει τα έξοδα για τη μεταφορά
τριών εκ των πέντε κομματιών του ξένου παιδιού.
Για τα υπόλοιπα δύο κομμάτια μάζεψαν
χρήματα οι γιατροί του Ερυθρού.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home