Δευτέρα, Μαρτίου 29, 2010

Και 15χρονος;
Και Αφγανός;
Σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες και ίντερνετ ξεκινά το μεγάλο πάρτι του σχολιασμού, της ανάλυσης, της πικρής σάτιρας, της σημειολογίας, της οργής και του λυρισμού (με κύρια τόπικς: «Τώρα οι τοίχοι δεν θα γεμίσουν με τα 15 χρονών νεκρός;», «Τα σκουπίδια στην Καμπούλ είναι ασφαλέστερα», «Τι σόι μπάχαλο χώρας είναι αυτό, όπου αστυνομικοί σκοτώνουν πλουσιόπαιδα και οι της επαναστατικής αριστεράς μετανάστες;», «15χρονος στην Αθήνα: μια επικίνδυνη ηλικία», «Μήπως ήταν προβοκάτσια;»), το οποίο προβλέπεται να μας βγάλει ως την Μεγάλη Πέμπτη.
Μετά Πάσχα Κυρίου Πάσχα.
Μεταπασχαλινά επιστροφή στους όρους δανεισμού.

18 Comments:

At 3/29/2010 08:36:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αν το δει κανείς σημειολογικά , θα ήταν ακόμη πιο πολύπλοκο αν το θύμα ήταν Γερμανός οπότε οι "όροι δανεισμού" θα παρέμεναν στο προσκήνιο όλη την εβδομάδα

Κ.Κ.Μ.

 
At 3/29/2010 09:33:00 π.μ., Blogger mitsaras said...

what a bahalo of a country

 
At 3/29/2010 09:37:00 π.μ., Blogger Αθ. Αναγνωστoπουλος said...

Ας το βουλώσω για μια φορά.

 
At 3/29/2010 10:36:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πράγματι, είναι επικινδυνο να είσαι 15χρονος στην Ελλάδα. Μένει να δούμε αν οι δημοσιογραφάρες μας ανακαλύψουν τον "απροσάρμοστο χαρακτήρα" του θανόντα, όπως στην περίπτωση του άτυχου Αλέξανδρου. Την καλημέρα μου.

 
At 3/29/2010 10:45:00 π.μ., Blogger ΠΑΝΟΣ said...

Επειδή η έκρηξη έγινε (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ) στα 50 μέτρα από το σπίτι μου και στο ίδιο στενό, σας διαβεβαιώ πως τίποτα δεν εξοστρακίστηκε. Τι έχουμε να ακούσουμε δεν λέγεται. Ευτυχώς που δεν έχω τηλεόραση. Το πρωί που έφευγα ήταν ακόμα γεμάτο κάμερες κτλ.

 
At 3/29/2010 01:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αρπάζεις και 2 ένοπλες με 1 νεκρό (πάλι) στα κάτω Πατήσια για την καλημέρα...

παλιόπαιδο και κάτι ακόμα: διαβάζεις εδώ ένα ανατρεπτικό άρθρο για το μεγαλέξανδρο: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=72&artId=296120&dt=28/03/2010

γιώργος από ν.κόσμο

 
At 3/29/2010 02:08:00 μ.μ., Blogger Ιφιμέδεια said...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός ο 15χρονος δεν έχει την αξία του άλλου 15χρονου: όλοι θα ψήσουμε κανονικά και δεν θα καεί η Αθήνα.
Η ζωή στην Ελλάδα αξιολογείται ως γνωστόν.

 
At 3/29/2010 03:17:00 μ.μ., Blogger Sraosha said...

Υπάρχει όμως διαφορά: τον Γρηγορόπουλο τον φόνευσε άνθρωπος που πληρώνεται από το Δημόσιο, εντεταλμένος να υπηρετεί και να προστατεύει. Το παιδί το φόνευσαν ανώνυμοι τρομοκράτες, κατά τεκμήριο βαθιά ηλίθιοι και γι' αυτό ακόμα πιο επικίνδυνοι.

Ωστόσο. Αν υπήρχε ευαισθησία στην Ελλάδα (εδώ κάνουμε μια παύση για πικρά γέλια), μια μεγάλη ειρηνική πορεία για έναν (1) ανήλικο (2) μετανάστη (3) εξαθλιωμένο (4) που έψαχνε κάτι τυχερό στα σκουπίδια νυχτιάτικα (5) στα Πατήσια (6) και φονεύθηκε από βόμβα (7) οργάνωσης που παλεύει για κοινωνική δικαιοσύνη (ΜΗ ΧΕΣΩ), θα την είχαμε προγραμματίσει για αύριο. Επίσης, μεγαλοπαρασκευιάτικες κορώνες ήδη θα τραγουδιόντουσαν κλαμένα από τους πιο αριστεροποιητίζοντες.

Πλην όμως, ό,τι λέει η Ιφιμέδεια. Επίσης, είμαστε γνωστά καθηκάκια.

 
At 3/29/2010 04:49:00 μ.μ., Blogger fpboy said...

πάει το παιδάκι,
αυτό έχει σημασία.

 
At 3/29/2010 05:31:00 μ.μ., Blogger ggl said...

Αυτό που μένει είναι μια μεταφυσική ειρωνεία. Ένα παιδί έρχεται στη “δύση” για να αποφύγει φτώχεια και βόμβες, βρίσκει μια βόμβα ψάχνοντας στα σκουπίδια.

Ίσως το παιδί διέπραξε ύβρης στα μάτια του Θεού πετώντας ένα χαλασμένο ρολόι αντί να προσπαθήσει να το διορθώσει. Ίσως τιμωρήθηκε διότι αποπήρε την αδελφή του ή διότι διάλεξε να μείνει σε μια μπάχαλο χώρα, “όπου αστυνομικοί σκοτώνουν πλουσιόπαιδα και οι της επαναστατικής αριστεράς μετανάστες”, όπου το “ΕΒΕΕ” μοιάζει με το “ΕΕΔΕ”. Ίσως να τιμωρήθηκε επειδή δεν είχε ήδη ανατιναχτεί αυτοβούλως ως μάρτυρας του Αφγανιστάν στο αττικό μετρό. Ίσως διότι πριν 2 χρόνια δεν είχε διαμαρτυρηθεί για ένα άλλο 15χρονο ή διότι είχε διαμαρτυρηθεί. Ίσως διότι πίστευε στο κισμέτ και όχι σε μια κβαντική διακύμανση, η οποία στην απειρία των δυνατών κοσμικών διαδρομών επέλεξε αυτή στην οποία το σώμα του γίνεται κομμάτια.

Match point

 
At 3/29/2010 09:47:00 μ.μ., Blogger celin said...

Tι σοι "τρομοκρατες" ειναι αυτοι με βομβες στα Πατησια που σκοτωνουν φτωχα παιδια που ψαχνουν στα σκουπιδια να φανε?
Δεν ειμαι καλος στην ετυμολογια αλλα τρομοκρατης δεν ειναι αυτος που προκαλει τρομο στην εξουσια?
Τρομαζει καμια εξουσια με βομβες στα Πατησια κ με καταστροφες μεσων μαζικης μεταφορας για μικρομεσαιους σαν εμενα οπως ο Ηλεκτρικος?
Τρομαζει καμια εξουσια με γαζωμα πιτσιρικαδων αστυνομικων που πασχιζουν να βγαλουν το ψωμι τους?
¨"τρομοκρατες"

 
At 3/29/2010 09:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μπήκα για να γράψω αυτά που έγραψαν ήδη η Ιφιμέδεια και η Σράοσα, ότι δηλαδή θα έπρεπε να γίνει μία ειρηνική αυθόρμητη διαδήλωση κατά της τυφλής βίας, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες (λ.χ. Ισπανία).
Αυτά είχα γράψει και μετά τη δολοφονία του αστυνομικού που έγινε λίγες εβδομάδες μετά τη δολοφονία του Αλέξη. Η έλλειψη αυτών των αυθόρμητων διαδηλώσεων αποδεικνύει δυστυχώς ότι 1. Ο Δεκέμβρης είχε στόχο το μπαχαλάκι, και δεν προκλήθηκε από αγανάκτηση και 2. Η κοινωνία μας νοσεί βαθύτατα.

Σατυρικόν.

 
At 3/29/2010 11:35:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Noμίζω κάποια πορεία έχει προγραμματιστεί, αλλά και τι μ' αυτό; Σίγουρα δεν είναι η συγκέντρωση για την οποία μιλάει ο Σραόσα, σίγουρα από όπου και αν το πιάσεις το πράγμα το κοινωνικό, το πολιτικό, το των ιδεών, το της συμπεριφοράς, το της συνέπειας βρωμάει.

 
At 3/29/2010 11:38:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σατυρικόν, η αντίφαση βρίσκεται στο πότε αγανακτούμε και πότε όχι, πόσο αγανακτούμε και πώς εξωτερικεύουμε την αγανάκτησή μας. Δεν βρίσκεται στο ότι τότε δεν υπήρχε αγανάκτηση. Επίσης θυμίζω ότι όσοι αρνήθηκαν στον Δεκέμβρη τον πολιτικό του χαρακτήρα, τον αρνήθηκαν επειδή ακριβώς αρνήθηκαν και το ότι η κοινωνία μας νοσεί βαθύτατα.

 
At 3/29/2010 11:39:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

GGL, κάπως έτσι.

 
At 3/30/2010 12:03:00 π.μ., Blogger gasireu said...

Και το έλεγα ότι τα σεμινάρια της ΕΕΔΕ δεν έλεγαν και πολλά ήταν θέμα χρόνου να τα πάρει στο κρανίο κάποιος τρομερά μαζί τους...
Λυπηρό πολύ.
Αν και πάλι ο συνιδιοκτήτης του νεκρού καταστηματάρχη στα Πατήσια σήμερα το πρωί, που έφαγε την άλλη σφαίρα ήταν πάλι Αφγανός...περιέργη πανσέληνος μας ξημέρωσε...

αχ old boy...πως και έτσι, χωρίς φωτό, δεν το περίμενα από σένα...

 
At 3/30/2010 12:11:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όχι ΟΒ. Όσοι αρνήθηκαν τον πολιτικό χαρακτήρα του Δεκέμβρη, το έκαναν θεωρώντας ότι ο διάλογος σε μία συντεταγμένη πολιτεία και σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα δε γίνεται βάζοντας φωτιά σε δημόσια κτίρια, καταστρέφοντας περιουσίες ιδιωτών, τραυματίζοντας κόσμο, αμαυρώντας την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Γίνεται με συγκεκριμένες προτάσεις και απόψεις, και με δυναμική διεκδίκηση.

Βέβαια, θα έπρεπε πρώτα να ορίσουμε τι είναι πολιτικό και τι δεν είναι. Προσωπικά, υιοθετώ την διασταλτική ερμηνεία, και θεωρώ ότι όλα είναι πολιτικά, και κατά συνέπεια κι ο Δεκέμβρης. Όχι όμως γιατί έδειξε μία νεολαία, σε απόγνωση. Αλλά γιατί έδειξε μία νεολαία άλογη, με μόνο δυνατό μέλλον να γίνουν κι αυτοί κάποτε σε δέκα - είκοσι χρόνια δολοφονικοί πυρήνες.

 
At 3/30/2010 12:12:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για το προηγούμενο σχόλιο,

Σατυρικόν.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home