Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2009

Φέτος θα κάνουμε γιορτές

- O αστυνομικός τρόπος αντιμετώπισης της επετείου φανερώνει αν όχι την μόνη, πάντως την πιο ουσιώδη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ: οι φίλα προσκείμενοι ή εν πάση περιπτώσει οι συμπαθούντες το ΠΑΣΟΚ θα χαρακτήριζαν την διαφορά αυτή «αποτελεσματικότητα», οι εχθρικά προσκείμενοι ή εν πάση περιπτώσει οι αντιπαθούντες θα την χαρακτήριζαν «απενοχοποίηση». Διαλέγεις και παίρνεις. Ό,τι να διαλέξεις και να πάρεις μην κάνεις όμως το λάθος να θεωρήσεις ότι αυτή η same difference περιορίζεται μόνο στα της καταστολής (αν πρόκειται για κυβέρνηση ΝΔ) ή της τήρησης της τάξης (αν πρόκειται για κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ), αφού επεκτείνεται και στα των εργασιακών σχέσεων, των ασφαλιστικών σχέσεων, της φορολογικής πολιτικής κλπ. Υπό μία έννοια το ΠΑΣΟΚ είναι το ιδανικό κόμμα (ή αν θες κίνημα) για να μας κυβερνά, αφού μας κυβερνά με τον δεξιό τρόπο που θέλουμε, ονοματίζοντας τον με τον αριστερό τρόπο που θέλουμε.
- Παρατηρήσεις σχετικές με ένα βίντεο:
1) Καμπουράκης: «Κύριε Νιώτη, δυο λεπτά, τον Χρυσοχοϊδη τον πήρατε ένα τηλέφωνο να ρωτήσετε τι είναι αυτό, ρε παιδιά, είναι δεν είναι;».
2) Στα τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο, χρήσιμο είναι επίσης να ακουστεί η υπέρτατη κατανόηση στη φωνή του Πάνου Σόμπολου, σε αντιδιαστολή με τις συνήθεις οιμωγές του.
3) Αν αυτά που λέει στο βίντεο ο Νιώτης τα έλεγε ο Τσίπρας, τι ακριβώς θα είχε επακολουθήσει και τι είδους πολιτικά συμπεράσματα θα είχαν εξαχθεί; Κι αν εδώ επιδειχθεί κατανόηση επειδή είναι πατέρας, γιατί τον πατέρα τον κατανοούμε, ενώ εκείνον που προσπαθεί να κατανοήσει τα παιδιά με πολιτική ανάλυση των αιτίων που τα κάνουν να αντιδρούν δεν τον κατανοούμε;
- Παρατήρηση σχετική με ένα γεγονός: Γράφει σήμερα ο Στάθης: «Οπως σε κάθε εξέγερση, διάφοροι βαλτοί ή άλλοι που βλέπουν τα πράγματα αλλιώς προσπάθησαν να περάσουν το δικό τους μηδενιστικό μήνυμα (που εδράζεται όχι στο ταξικό μίσος που σημαίνει αγάπη για τον άνθρωπο, αλλά στο ηθικό μίσος που σημαίνει υπέρβαση του καλού και του κακού, ανάλογη της φασιστικής «λογικής»). Το -θεωρώ διόλου μεμονωμένο- παράδειγμα των παιδιών του Νιώτη είναι ένα χρήσιμο παράδειγμα για το ότι ο μαρξισμός δεν μπορεί να εξηγεί επαρκώς τα πάντα, για το ότι η ζωή είναι λιγάκι πιο σύνθετο φαινόμενο, για το ότι σε μια -εντός ή εκτός εισαγωγικών- εξέγερση μπορεί να συνυπάρχουν και αυτοί που εξεγείρονται επειδή βλέπουν ότι δεν έχουν οικονομική στον ήλιο μοίρα, αλλά και εκείνοι που το πιθανότερο είναι ότι την έχουν και την παραέχουν αυτήν την μοίρα, τους ενοχλεί όμως η μέθοδος με την οποία θα την κατακτήσουν, αντιδρώντας σε αυτήν την μέθοδο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
- Και τέλος, σχετικά με ένα άρθρο για το οποίο θα μπορούσε κανείς να αντιτείνει ένα σωρό πράγματα (και κυρίως την πραγματικότητα έναντι των ψεμμάτων), θα ήθελα να σταθώ στο εξής εντυπωσιακό: «Δεν ήταν αυθόρμητη. Αν και η προσέλευση στις διαδηλώσεις πολλών νέων, ιδιαίτερα μαθητών, ήταν αυθόρμητη, ο σκληρός πυρήνας που πρωτοστάτησε στις καταστροφές κάθε άλλο παρά αυθόρμητα έδρασε. Γνωρίζουμε πως ο συντονισμός μέσω Διαδικτύου και κινητών έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην κλιμάκωση της βίας». Είχες μήνυμα στο κινητό; Διάβασες κάποιο ποστ; Τότε παύεις να δρας αυθόρμητα. Υπό μία έννοια και αυτή καθαυτή η πληροφορία πως γίνεται διαδήλωση αναιρεί τον αυθόρμητο χαρακτήρα της συμμετοχής σου. Ίσως θα θεωρούνταν αυθόρμητη αν ήσουν περαστικός, έπεφτες πάνω στη διαδήλωση και γινόσουν μέρος της. Ή αν δεν έπεφτες πάνω της αλλά μύριζες αυθόρμητα τα νύχια σου. Κάθε άλλη γνωστοποίηση γεγονότος σε καθιστά μέρος σχεδίου. Συντονισμένου.
Αν δηλαδή μέχρι τα τελευταία χρόνια γνωρίζες ότι συλλογικές δράσεις και κινητοποιήσεις μπορούσαν να υπάρξουν μόνο στη βάση φορέων που τις οργάνωναν
κι αν νόμιζες ότι αυτό που άλλαξε το διαδίκτυο είναι ότι κατέστησε σαφές πως συλλογικότητες μπορεί να υπάρξουν και δίχως κεντρική καθοδήγηση
κι ότι αν εσύ γράψεις κάτι που εμπνεύσει, μπορεί μέσα σε πέντε ώρες να διαδοθεί και μέσα σε πέντε μέρες να έχει βγάλει πολύ κόσμο στο δρόμο,
κακώς νόμιζες ότι αυτό αλλάζει τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού προς την κατεύθυνση του πιο αυθόρμητου, αφού τελικά τους αλλάζει προς την ακριβώς αντίθετη.

30 Comments:

At 12/07/2009 09:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το καλυτερο κομματι του ποστ ειναι το λινκ στο αρθρο του Καλυβα. Αναφερομαι σ'ολοκληρο το αρθρο που αξιζει να διαβαστει και οχι στο συγκεκριμενο αποσπασμα που παραθετεις.

 
At 12/07/2009 09:16:00 μ.μ., Blogger Σπύρος Ντόβας said...

"Αν αυτά που λέει στο βίντεο ο Νιώτης τα έλεγε ο Τσίπρας, τι ακριβώς θα είχε επακολουθήσει και τι είδους πολιτικά συμπεράσματα θα είχαν εξαχθεί; Κι αν εδώ επιδειχθεί κατανόηση επειδή είναι πατέρας, γιατί τον πατέρα τον κατανοούμε, ενώ εκείνον που προσπαθεί να κατανοήσει τα παιδιά με πολιτική ανάλυση των αιτίων που τα κάνουν να αντιδρούν δεν τον κατανοούμε;"

Φαντάζομαι γιατί στην περίπτωση του Νιώτη δεν έχουμε αμφιβολία ότι νοιάζεται για τα παιδιά του και τα λέει, ενώ στην περίπτωση του Τσίπρα υπάρχει πάντα η υποψία ότι το βασικό του κίνητρο είναι η αποκόμιση πολιτικού οφέλους.
Ειδικά από όσους είναι γονείς, νομίζω δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση ή παραλληλισμός των δύο περιπτώσεων, ακόμη και αν πουν λέξη προς λέξη τα ίδια πράγματα.

 
At 12/08/2009 12:44:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Σπύρο, αποδείχθηκε περίτρανα ότι εκείνο που είχε ο Τσίπρας ήταν πολιτικό κόστος και όχι πολιτικό όφελος. Συνεπώς στο μέτρο που συνεχίζει να λέει όσα λέει, μάλλον πρέπει να του αναγνωρίσεις κάτι διαφορετικό από πολιτικό καιροσκοπισμό: ή πραγματική πίστη σε κάποιες αρχές ή πολιτική ηλιθιότητα.
Από εκεί και πέρα εγώ δεν λέω ότι ο Νιώτης τερατολογούσε. Το αντίθετο. Λέω όμως ότι τελικά χρειάζεται να βρεθεί στην θέση του γονέα ο Νιώτης για να τα πει αυτά τα πράγματα, ενώ οποιοσδήποτε άλλος τα πει, χαρακτηρίζεται από ανεύθυνος υμνωδός της βίας έως ηθικός αυτουργός της.

 
At 12/08/2009 01:23:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"μπορεί να συνυπάρχουν και αυτοί που εξεγείρονται επειδή βλέπουν ότι δεν έχουν οικονομική στον ήλιο μοίρα, αλλά και εκείνοι που το πιθανότερο είναι ότι την έχουν και την παραέχουν αυτήν την μοίρα, τους ενοχλεί όμως η μέθοδος με την οποία θα την κατακτήσουν, αντιδρώντας σε αυτήν την μέθοδο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. "

Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι ολοι αυτοι "εξεγειροντε"? Αποκλειεται δηλαδη να πηγαν οντως για καφε, οπως ειπε και ο Νιωτης? Αποκλειεται κατ'επεκταση να αποτελει αυτο το πραμα ενα life style για πολλους αυτοαποκαλουμενους επαναστατες?

 
At 12/08/2009 01:44:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Κοίτα, έχουν να αντιμετωπίσουν κακούργημα τώρα, οπότε το life style τους έχει μια στάλα μεγαλύτερους κινδύνους από αυτό των μήτε αυτοαποκαλούμενων μήτε ετεροαποκαλούμενων επαναστατών.

 
At 12/08/2009 02:48:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κακουργηματα αντιμετωπιζουν και οι γηπεδικοι χουλιγκανς, σημαινει αυτο οτι ο χουλιγκανισμος δεν ειναι (για καποιους εστω) life style?

 
At 12/08/2009 03:17:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Δεν αντιμετωπίζουν κακουργήματα, αλλά πάντως η απάντηση στην ερώτηση είναι όχι.

 
At 12/08/2009 09:43:00 π.μ., Blogger HollowSky said...

Πολύ πολύ πολύ καλό!

 
At 12/08/2009 11:52:00 π.μ., Blogger jonizoltan said...

mou aresei h prospa8eia sou na kinhse se mia lepth grammh.
pistevw einai h pio or8i politiki topo8etisi giati kanena antikeimeno sizitisis den exei monodiastati eksigisi.

omws 8a prepei na doume kai epitelous ti exei afhsei olh auti h diaxeirhsh mias "krisis" kai apo tis duo pleures.

h mia pleura antidra gia ton tropo pou kuvernietai...kai anti na paei na spasei to "up.paideias" kai to "up.eswterikwn" spaei to panepisthmio....me apotelesma na afairountai kektimena allwn epoxwn...
h allh pleyra....antidra gia ton tropo pou htan perusi eunouxismenh kai den mporouse na kanei to paramikro...

apotelesma kai twn duo autwn sunostoswn einai ayto poy eipes "Υπό μία έννοια το ΠΑΣΟΚ είναι το ιδανικό κόμμα (ή αν θες κίνημα) για να μας κυβερνά, αφού μας κυβερνά με τον δεξιό τρόπο που θέλουμε, ονοματίζοντας τον με τον αριστερό τρόπο που θέλουμε."

uparxei la8os anagnwsh tou provlhmatos pou odhgei opws eipes kai esu se la8os kateu8unsh....
o au8ormitismos kai to politiko paixnidi einai annoies pou den eksipuretoun h mia thn allh....

giortes den 8a kanoume ...giati den uparxoune giortes....uparxei mono hmerologiaki dia8esi na ksefantwnei o kosmos kai na kanei dwra o enas ton allon. dwra pou dinontai mono autes tis meres dixws tis upoloipes na leei oute ena s'agapw....

 
At 12/08/2009 12:18:00 μ.μ., Anonymous Αλέξης said...

Για μία ακόμη φορά εξαιρετικό άρθρο. Ευχαριστούμε Old Boy!
Σου κρατάω μούτρα όμως γιατί με έβαλες να διαβάσω το άρθρο του Καλύβα πρωί πρωί και να συγχυστώ! :)
Αν και δεν θα έπρεπε να περιμένω κάτι καλύτερο από τον "αναθεωρητή" ιστορικό που έχει βάλει σκοπό της καριέρας του να μας πείσει ότι οι ταγματασφαλίτες ήταν θύματα της "κόκκινης τρομοκρατίας" του ΕΛΑΣ...

 
At 12/08/2009 12:26:00 μ.μ., Blogger 2000man said...

"...αλλά και εκείνοι που το πιθανότερο είναι ότι την έχουν και την παραέχουν αυτήν την μοίρα, τους ενοχλεί όμως η μέθοδος με την οποία θα την κατακτήσουν, αντιδρώντας σε αυτήν την μέθοδο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο"

Μα υποτίθεται ότι αντιδράς σε κάτι κακό ασχέτως αν πλήττει εσένα. Δεν λέω ότι συνέβη σε αυτήν την περίπτωση, απλά επισημαίνω ένα λογικό κενό στην ροή της σκέψης. Δηλαδή και οι βολεμένοι έχουν δικαίωμα να επαναστατούν όταν βλέπουν κάτι κακό, ακόμα και αν δεν τους επιρεάζει προσωπικά. Και μάλιστα σε αυτούς πρέπει να βγάζουμε δυο φορές το καπέλο.

 
At 12/08/2009 02:25:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Όταν το δημιούργημα είναι αποτέλεσμα ελεύθερης κριτικής
σκέψης και τα σχόλια που το ακολουθούν αντάξια του,
τότε η σιγή και στοχασμός επιβάλλονται. Εύγε.

 
At 12/08/2009 03:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Να σε ρωτήσω κάτι Όλντ Μπόι; Αν δεις ένα μήνυμα στο κινητό σου που σε "καλεί" σε ανατρεπτικές δραστηριότητες μέχρι και σπάσιμο των πάντων, θα πάς; Όχι.
Ποιά άτομα άραγε καλούνται και ποιοί άραγε είναι οι άνθρωποι εκείνοι που ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους προσκλήσεις;

 
At 12/08/2009 04:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η ηλιθιότητα σου Ob παιδί μου εξηγεί επαρκώς τα πάντα, και της άβιας ύλης και της έμβιας.

 
At 12/08/2009 04:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

den exo logia gia na ekfraso ton thaumasmo mou pros to arthro tou k.Kaluva...BALLES!

epitelous kai mia orthri apopsi apenanti se olous autous pou eite adiafroun pantelos gia oti sunevi persu ton Dekemvri,eite vlepoun ta gegonota san 'laiki' eksegersi kai den skero ego ti allo papariliki.kai to simantikotero,kataligei kapou o anthropos:

Δεν άφησε κάποιο ίχνος πίσω της. Οι εξεγέρσεις των μαύρων στις αμερικανικές πόλεις το 1968 ή των φοιτητών στο Παρίσι τον Μάη της ίδιας χρονιάς είχαν καταλυτικές συνέπειες. Η «εξέγερση» της Αθήνας δεν είχε καμία απολύτως πολιτική προέκταση, με εξαίρεση την εμφάνιση μιας νέας γενιάς τρομοκρατικών οργανώσεων και τη σχεδόν καθημερινή πρακτική του προπηλακισμού πνευματικών ανθρώπων. Θα αποκτήσει ενδεχομένως ιστορική σημασία αν αποδειχθεί ότι κατάφερε να αφυπνίσει την κοινωνία και να την κάνει να αντιληφθεί το κόστος που ενέχει η συντήρηση και αναπαραγωγή μιας ξεπερασμένης κουλτούρας στον κόρφο της οποίας παράγονται φαινόμενα όπως η «εξέγερση του Δεκέμβρη».

meshuggener

 
At 12/08/2009 05:04:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ως απόσταγμα του ποστ , ομολογώ πως συνειδητοποίησα οτι έχω προ πολλού απωλέσει τον αυθορμητισμό μου


Κ.Κ.Μ.

 
At 12/08/2009 05:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Απ'το ιδιο τευχος του ΒΗΜΑΤΟΣ

 
At 12/08/2009 07:24:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

2000man, δεν διαφωνώ με αυτό που λες. Απλά αναρωτιέμαι για αυτό που λέει ο Στάθης. Αν ας πούμε κάποιος ενοχλείται από την διάσταση μεταξύ διακηρυγμένων αξιών και πράξης, την αναξιοκρατία, τη διαφθορά, το πελατειακό αλισβερίσι κομμάτων - ψηφοφόρων, την κομματική καμαρίλα, την υποκρισία και τις διαρκείς υποκύψεις που απαιτεί η συμμετοχή στο κομματικό παιχνίδι, αυτό είναι ταξικό μίσος;

 
At 12/08/2009 07:29:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Να σε ρωτήσω κάτι Όλντ Μπόι; Αν δεις ένα μήνυμα στο κινητό σου που σε "καλεί" σε ανατρεπτικές δραστηριότητες μέχρι και σπάσιμο των πάντων, θα πάς; Όχι.
Ποιά άτομα άραγε καλούνται και ποιοί άραγε είναι οι άνθρωποι εκείνοι που ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους προσκλήσεις;».
Βλέποντας την εκπομπή του Παπαχελά χθες νομίζω ότι κατέληξα στο συμπέρασμα πως σημαντικό ποσοστό αυτών των ανθρώπων είναι μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς οργανωμένο έγκλημα, τρομοκράτες, ζωνιανίτες, παλαιοκωστικοί και κουκουλοφόροι είναι συγκοινωνούντα δοχεία που τα είχαν οργανώσει όλα εδώ και καιρό και ο θάνατος του Γρηγορόπουλου τους έδωσε το πράσινο φως για να βάλουν εμπρός το σχέδιο τους.
Όλοι αυτοί συνεργάζονται με τους τζαμάδες και είχαν κανονίσει ότι θα έχουν ποσοστό 40% επί του τζίρου τους. Εκτός αν οι τζαμάδες τους ζητούσαν απόδειξη οπότε θα έπαιρναν 50% (10% οι του οργανωμένου, 10% οι τρομοκράτες, 10% οι ζωνιανοί, 10& οι παλαιοκωστικοί και 10% οι κουκουλοφόροι).

 
At 12/08/2009 07:43:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε των 5:29, μέσα σε όλες τις αμφιβολίες μου για τον Δεκέμβρη που εκφράζω και στο αμέσως προηγούμενο ποστ, για ένα όμως είμαι σίγουρος, με αφορμή το απόσπασμα αυτό από το άρθρο που επισημαίνεις - θαυμάζεις:
«Τι να απόμεινε άραγε από τον περσινό Δεκέμβρη; Η μοναδική απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι: Απολύτως τίποτε!
Τα γεγονότα που ξεκίνησαν με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου οδήγησαν τότε μερικούς να προφητεύσουν μια «κοινωνική Δευτέρα Παρουσία» όπου όλοι οι αμαρτωλοί θα έπρεπε να μετανοήσουμε. Αρκετοί άλλοι νόμιζαν πως παρακολουθούσαν μια μεγάλη κοινωνική έκρηξη με μακροχρόνιες και απρόβλεπτες συνέπειες. Γελάστηκαν».
Ακόμα και αν γελάστηκαν, ακόμα και αν δεν έμεινε τίποτε, είναι πάντα τέτοιας νοοτροπίας άρθρα που θα θυμίζουν ότι ανεξάρτητα με το τι πέτυχε ή δεν πέτυχε ο Δεκέμβρης, η καθεστωτική υμνωδία των υπολοίπων έντεκα μηνών θα εξηγεί πάντα τι τον γέννησε.

 
At 12/08/2009 08:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δηλαδη αν δεν επικροτουμε το μπαχαλο ειμαστε υμνωδοι του καθεστωτος. Μαλιστα.

"θα εξηγεί πάντα τι τον γέννησε"
Not convinced οτι αυτη ειναι η εξηγηση, αλλα τα ειπαμε και πιο πανω (life style κλπ.) και αρχιζουμε να κανουμε κυκλους.

 
At 12/08/2009 08:42:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 12/08/2009 08:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

θέλετε όλη η παρεούλα εδώ να σχολιάσουμε την αιτία της ανωνυμίας και τα συναφή; είναι εκνευριστικό να σας εκνευρίζει μερικούς

 
At 12/08/2009 09:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

κάτι δεν πάει καλά.

 
At 12/08/2009 11:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

09:16 ολα πανε καλα, το ΙΙΤΝ ειναι η πιο cult μορφη της ελληνικης μπλογκοσφαιρας.

 
At 12/09/2009 10:50:00 π.μ., Anonymous Ένα φάντασμα said...

Ανώνυμε και άλλοι με τα ίδια μυαλά,

αν ο περσινός Δεκέμβρης δεν είχε αφήσει τίποτα,

τότε δεν θα σπαταλούσαν τόση φαιά ουσία, εργατοώρες συγγραφής και τηλεσκηνοθεσίας, πολύ μελάνι κι ακόμα πιο πολλά χιλιόμετρα φιλμ

οι διανοούμενοι-δημοσιογράφοι της καθεστηκύιας τάξης πραγμάτων

για να πείσουν ότι ... δεν άφησε τίποτα!

Κάτι άφησε λοιπόν, κάτι που το φοβούνται, κάτι που έχουν ανάγκη να το μειώσουν, κάποιο φάντασμα έστω που πλανιέται πάνω από τα κεφάλια τους.

Εκτός κι αν είναι πανηλίθιοι, ή δεν έχουν με τι άλλο ν' ασχοληθούν....

 
At 12/09/2009 02:38:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"δεν αφησε τιποτα" διαβαζεται "δεν αφησε τιποτα καλο, τιποτα θετικο για την κοινωνια". Τα πλανωμενα φαντασματα προσφερουν μονο υλικο στους διανοουμενους-δημοσιογραφους που αναφερεις.

 
At 12/09/2009 05:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

anaferomenos ston oro tipota,milao gia to idio 'ideologiko' upovathro ton antiksousiaston opos legontai gia na'maste politically correct,KAKOPOION STOIXOION KAI TIPOTA ALLO ,gia na'maste correct teleia.

persu ton Dekemvri diadramatistikan gegonota protognora.os pros tin ektasi tis vias,ton arithmo ton atomon pou ta espagan me tin eksousia,tin sxedon ametoxi stasi tis astunomias-to astunomiko kratos to opoio mas exei kurieusei-,kai tin 24ori sxedon kalupsi ton gegonoton apo ta M.M.E.(den eixa skopo na vriso,sorry)

auto arkei gia na asxolithoume ki ena xrono meta,eidika otan uparxoun pollitika kommata pou mprosta stin proti auti atupi epeteio,erxontai na upenthumisoun tin anuparksia tous.

kathe morfis sullogikotita einai ek tis fuseos tis duskoli kai sunithos provlimatiki.gia tin sugrotisi opoiasdipote morfis omadas apaititai kali thelisi,katanoisi tou skopou-an uparxei kati tetoio,teleutea vlepo perissotero logo tis katastasis 'se douleia na vriskomaste'-kai kurios GNOSEIS.protaseis pou erxontai mesa apo skepsi,pou einai proionta alithina kritikis skepsis,kai to kuriotero,oi pragmatika aksioi kai ikanoi anthropoi na einai PROTAGONISTES.oxi atoma pou anelixthikan se opoiadipote ierarxia apla kai mono logo tis kommatikis tous idiotitas..

ap'tin stigmi pou ksestomizetai asustola i idea oti exeis dikaioma-akomi kai upoxreosi-na katastrefeis kai na kais,arkei na uparxei ideologiko upovathro,apla den mporo na katalavo pos autoi i anthropoi den katanooun tin kratiki katastoli.den diaferei kai polu..kai stis duo periptoseis exei xathei i epikoinonia,i mipos apla i koinonia??

meshuggener

 
At 12/09/2009 08:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Κρίμα...

Καθόμαστε κι ασχολούμαστε με καμιά 500 αριά χιλιάδα... δε ξέρω, ατόμων που μέσα από το μπάχαλο διεκδικούν και κάνουν αισθητή τη παρουσία τους.

Ενα τυχαίο θλιβερό γεγονός που διεπράχθη από έναν ηλίθιο πρόκάλεσε είναι φανερό δυσανάλλογη αντίδραση και διαμαρτυρία εναντίον των πάντων. Η οποία μάλιστα καπελώθηκε από την αριστερά κοινοβουλευτική και εξοκοινοβουλευτική που άδραξε την ευκαιρία να κάνει αισθητή τη πολιτική της παρουσία.

Ετσι ο Τσίπρας εκπρόσωπος του 3,5% κάνει μαθήματα κοινωνικής ηθικής σε όλους τους άλλους με το να οικειοποιείται το χαμό του 15χρονου ενώ διάφοροι άλλοι (το βλέπω και στα blog τους από αριστεροί, ακροαριστεροί έως αναρχικοί) θεωρούν ότι εκροσωπούν όλη τη κοινωνία και αυθαίρετα εντελώς καταπατούν τους νόμους (καταστροφές στις σχολές, καταστροφή των εθνικών συμβόλων καμρόνοντας μάλιστα μπροστά στις κάμερες) και επιτίθενται στα όργανα και τους θεσμούς της κοινωνίας. Ποιοί είναι αυτοί ρε γαμώτο...
Ποιος τους το δίνει αυτό το δικαίωμα να ενοχοποιούν τους πάντες...
Ρωτήσαν το κόσμο αν τους ακολουθεί στη παράνοιά τους;

Στο κάτω κάτω για τις δολοφονικές επιθέσεις του ΣΕΧΤΑ και των άλλων τι πρέπει να γίνει...

Να αρχίσουμε να κατηγορούμε όλη την αριστερά και να ορίσουμε ηθικό αυτουργό το Τσίπρα;

Eλεος...

 
At 12/10/2009 06:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

οτι να ναι...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home