Το μητσοτακέικο (εν προκειμένω στην εκδοχή της Ντόρας) είναι σαν την γρίπη: παλιό όσο ο χρόνος - γνωστό μέγεθος από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου - οικεία φοβιστικό - παίρνεις πάντα τις προφυλάξεις σου.
Ο Σαμαράς είναι σαν τη νέα γρίπη: πιθανότατα απείρως επικινδυνότερος, αλλά ταυτόχρονα με υποσχέσεις μυστηρίου και συναρπαστικότητας, την ώρα που περισσότερο από τον ίδιο φοβάσαι και υποπτεύεσαι ως αποτέλεσμα σκοτεινών συμφερόντων το εμβόλιο που θα σε προστατεύσει από την επίδρασή του.
Το μεγαλύτερο -το αξεπέραστο- πρόβλημα της Ντόρας είναι βέβαια ότι είναι η Ντόρα, κι αυτό συνιστά μόνο φαινομενικά ταυτολογία, αφού πρόκειται για οντολογικό επιχείρημα που κανονικά θα έπρεπε να σταματά κάθε περαιτέρω συζήτηση, αν όμως χρειάζεται μια επιπλέον εις βάρος της μομφή, τότε μπορούμε να πούμε ότι Ντόρα είναι το πολιτικό πρόσωπο που είναι αδύνατο να στριμωχθεί σε τηλεοπτική συζήτηση.
Μπορεί να τον πληρώσουμε πολύ ακριβά τον Σαμαρά; Μπορεί. Άρα δεν θα ήταν συγκριτικά μικρότερο κακό η Ντόρα; Αν παραστεί ανάγκη η Ντόρα μπορεί να επιχειρηματολογήσει ακόμη και για το ότι είναι το μικρότερο κακό, αλλά και ανάγκη να παραστεί, αλλά και να επιχειρηματολογήσει, δύσκολα θα πείσει και τους ίδιους τους ψηφοφόρους της ότι είναι το μεγαλύτερο καλό.
12 Comments:
flu post
ευφυές
Κ.Κ.Μ.
Ο Ντανυ Κρειν παντως στις τελευταιες εκλογες ψηφισε Ομπαμα για δικους του λογους-πεστροφα και γυναικες. Οι νεοδημοκρατες οσο και να ψαξουν δεν μπορουν να βρουν αναλογα επιχειρηματα για να ψηφισουν τον εναν η την αλλη. Εκτος αν διαλεξουν αναμεσα στο ποιος/α απ τους δυο πηρε το "χρσιμα" απο τον Ανθιμο.
parton enan kai vara ton allon einai, min to psaxnis.
Σοφιστείες. Και βέβαια υπάρχουν διαφορές. Αλλά δεν νομίζω να σας πείσω για κάτι που συζήταμε εδώ και χρόνια, ήτοι την ομορφιά του να παίρνεις θέση, να τοποθετείσαι υπέρ του ενός και κατά του άλλου. Όχι συνέχεια. Some times. Έτσι, for the sake it.
Για την ιστορία, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο. Και αυτή έγκειται στο ότι η υπερψήφιση του ενός θα σπάσει το φαύλο κύκλο της οικογενειοκρατίας που διέπει την πολιτική ζωή της χώρας μας. Θυμίζει Πακιστάν η κατάσταση, όπου μετά το θάνατο της Μπούτο, ο γιος της τέθηκε επικεφαλής του κόμματος της και ο άντρας της πρωθυπουργός.
Έπειτα, αυτό που η μία υποψήφιά επικαλείται ως αδυναμία του ανθυποψηφίου της, ότι δηλαδή έφυγε από το κόμμα και έριξε την κυβέρνηση του πατέρα της, εκεί ακριβώς έγκειται η δύναμή του. Στο ότι είχε το θάρρος να διαφωνήσει με την επίσημη γραμμή, να φύγει, να διασχίσει την πολιτική του έρημο για πολλά χρόνια. Κι όλα αυτά για το πιστεύω των απόψεών του.
Και κάτι τελευταίο αγαπητέ οικοδεσπότη: εάν νομίζεις ότι δεν τη στριμώχνουν στις συνέντευξεις, δε διαβάζεις μεταξύ των γραμμών. Αυτό το αναρτημένο χαμόγελο, νομίζεις ότι είναι αυτοπεποίθηση;
Αν Ντόρα είναι η παλιά γρίπη και ο Σαμαράς η νέα,
μήπως το εμβόλιο είναι το Ι.Ι.Τ.Ν.;
Εμβόλιο Ι.Ι.Τ.Ν.
Διώχνει τη Δεξιά για πάντα
θα μου πει κανείς τελικά τί είναι αυτό το Ι.Ι.Τ.Ν.;
Σωτήρη μου καλέ, γιά δε μιλάς;
otan to stomaxi xwnevei astako h xwnevei fasolada, ti vgainei apo thn allh? ap'oso kserw skata kai stis 2 periptwseis...
Otan ston kommatiko mhxanismo ths ND mpei kai apo th mia kapoios apo to Mitsotakeiko kai apo thn allh o syggenhs ths Phnelophs Delta ti anadyetai sthn epifaneia?
«Flu post». Χαχαχα.
Εspectador, οι πέστροφες και οι γυναίκες είναι οι λόγοι για τους οποίους είχε πει ότι θα ψήφιζε Μπους, άλλο αν ψήφισε Ομπάμα τελικά :)
Ανώνυμε των 9:45, Ι.Ι.Τ.Ν = Ιδρωμένο Ιμάτιο Της Νύχτας = τρολ.
Αγρία ακροδεξιά = οι φαμίλιες που κληρονομικά νέμονται το κράτος, ως αξεσουάρ (Γκλύξμπουργκ, Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Καραμανλής).
Πολλά μπορεί κανείς πιθανόν να αντιτάξει στον Σαμαρά, αλλά όχι ότι είναι ιδοτελής, διαπλεκόμενος και κληρονόμος.
Και τον Σαμαρά το τζάκι Καραμανλή τον επανέφερε, και το τζάκι Καραμανλή στήριζε τόσα χρόνια. Απλά εδώ μιλάμε για μια διαφορετική οικογενειοκρατία, αντί για συγγενής ο Σαμαράς είναι "οικογενειακός φίλος".
Υ.Γ Μακάρι όλοι να περνούσαν αυτή την πολιτική έρημο, και να είχαν τόσο νερό ώστε να γεμίζουν ολόκληρη την πισίνα τους.
Υ.Γ Ο φαύλος κύκλος της Πολιτικής μας ζωής δεν είναι η οικογενειοκρατία αλλά ψευδαίσθηση των πολιτών ότι τα πράγματα θα αλλάξουν με τους ίδιους σκάρτους ανθρώπους και κόμματα. Αντί για ανακάτεμα πετάξτε τη σούπα. Διότι αν δεν κάνεις κάτι το διαφορετικό είναι παράλογο να περιμένεις να αλλάξουν τα πράγματα.
Θέλω Ντώρα Σαμάρι.
Δημοσίευση σχολίου
<< Home