Κυριακή, Σεπτεμβρίου 13, 2009

Mάσεϊ ο Μακεδών

Μπορεί ο Κώστας Καραμανλής να υπενθύμιζε διαρκώς στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πως είναι Μακεδών, ωστόσο ήταν για τη φανέλα με το σκοπιόσημο που τιμούσε ο Τζερεμάια Μάσεϊ, που αναγράφονταν τα αρχικά ΜΚD. Όχι για πολύ βέβαια, αφού η ΝΕΤ έσπευσε να τα σβήσει από τους δέκτες μας, σε μια κίνηση που και να ήθελε να είναι περισσότερο συμβολική δεν θα μπορούσε: Από την πραγματικότητα που δεν μπορείς να αποφύγεις, κρύψου. Κλείσε τα μάτια. Ζήσε στο δικό σου αυτάρκες κι αυτιστικό σύμπαν. Δεν πάει να τους λέει όλος ο υπόλοιπος κόσμος Μακεδονία; Εμείς, σκοπιοκαμηλίζοντας, δεν θα το δούμε στις οθόνες. Αυτά όμως είναι πταίσματα. Το εξοργιστικό κι αυτό για το οποίο κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει είναι άλλο: η ίδια ΝΕΤ που ήξερε να κρύψει το ΜΚD στο σκορ του αγώνα, επέμενε προκλητικά να μην κρύβει το σκορ του Εργοτέλης - Ολυμπιακός.
Eν τω μεταξύ πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως το διπλό χτύπημα Καρατζαφέρη με την πρόταση σε Ψινάκη κι Ανατολάκη διόλου αυτοσχεδιαστικό δεν ήταν, ούτε αποτέλεσμα κάποιου στοιχήματος που έχει βάλει ο Αρχηγός με χωρατατζή φίλο του. Αντίθετα είναι αποτέλεσμα μετρήσεων που δείχνουν ότι οι δύο ευρύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες Ελλήνων είναι ο Έλλην τηλεοπτικός γκέι κι ο Έλλην σέντερ μπακ. Στο πρόσωπο του Ηλία και του Γιώργου αυτά τα τάργκετ γκρουπ ψηφοφόρων στοχεύονται. Γιατί μπορεί στην έξω κοινωνία ο κανονικός ομοφυλόφιλος να βρίσκεται ακόμη καθημερινά αντιμέτωπος με ένα σωρό προκαταλήψεις, αλλά ο τηλεοπτικός γκέι εξαπλώνεται. Όπως μπορεί στις υπόλοιπες ποδοσφαιρικές ομάδες της υφηλίου τα δύο σέντερ μπακ να είναι ο κανόνας και τα τρία η σπάνια εξαίρεση, οι τέσσερις σέντερ μπακ όμως που λανσαρίστηκαν με την είσοδο του Αβραάμ στον αγώνα με την Ελβετία δείχνουν ότι έχει κερδηθεί μια μάχη κι όχι ο πόλεμος, αφού απομένουν ακόμη επτά θέσεις στη εντεκάδα να κερδηθούν.
Οι κινήσεις Καρατζαφέρη δεν εξαντλούνται εδώ, αφού αναγγέλλει κάθε μέρα και την προσχώρηση ενός πολιτευτή της ΝΔ, σαν άλλη Ισινμπάγεβα που σπάει τα παγκόσμια ρεκόρ πόντο πόντο, αντί να το σπάσει μια και καλή. Ηχηρότερο ως τώρα όνομα ο Δημήτρης Κωσταντάρας ο οποίος μια φορά κι ένα καιρό μας ξυπνούσε ραδιφωνικά με το εμπνευσμένο «Αθηναίοι, Αθηναίες και Αθηναιάκια». Αλλά δυστυχώς η εποχή εκείνη παρήλθε ανεπιστρεπτί, ο Τράγκας από αξημέρωτος ραδιοφωνατζής έγινε μουλτιμιντιάρχης με ντοκτορά στην κρατική διαφήμιση, ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος έχει να κουρευτεί από τότε και τελευταία φορά που ακούστηκαν νέα του εξακολουθεί ακόμη να προσπαθεί να κάνει τους ακροατές του να πουν «ναι», κι ο μόνος που άντεξε και μέστωσε στο χρόνο είναι ο ανυπέρβλητος, ο ακατάβλητος, ο φίλος σας, ο Μάριος ο Μπλάκμαν.
Εκτός από τον ΛΑΟΣ όμως την παράσταση κλέβει κι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα βασιστεί στο περίφημο «Δόγμα Πούσκας»: 11 αυτοί, 11 κι εμείς. Ωστόσο στο σημείο αυτό είμαι αναγκασμένος με λύπη μου να καταγγείλω για ηγεμονισμό τη συνιστώσα του ΣΥΝ, καθώς μποϊκοτάρισε την απόπειρά μου να αποτελέσω νεοπαγή μονοπρόσωπη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ (συνιστώσα «Οld Boy»), απόπειρα που δεν έκανα για λόγους προσωπικών επιδιώξεων (είναι γνωστό, άλλωστε, πως δεν πιστεύω ότι μπορεί καμία πραγματική αλλαγή να έρθει μέσω των εκλογών), αλλά μόνο και μόνο για να δώσω λίγο χαμόγελο στον πικραμένο από το μπάχαλο των τελευταίων μηνών κόσμο της Αριστεράς. Και την μποϊκοτάρισε, θέλοντας ο Αλέξης Τσίπρας να είναι πρώτος μεταξύ ίσων, αλλά αυτές δεν είναι ούτε δημοκρατικές ούτε αριστερές αντιλήψεις, αυτό είναι καθαρός ηγεμονισμός στον οποίο δεν είμαι διατεθειμένος να υποκύψω νομιμοποιώντας τον δια της παρουσίας μου. Ας πορευθούν μόνοι τους.
Ελπίζω απλώς να μην αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ήδη σε αρκετές από τις συνιστώσες παρατηρούνται έντονες ενδοσυνιστωσικές διεργασίες, διαφωνίες, αποκλίσεις και διασπάσεις, με κυριότερη αυτή του ΔΗΚΚΙ, όπου οργιάζουν οι φήμες πως διασπάστηκε στα δύο ο επικεφαλής του (όχι ο Δημήτρης Τσοβόλας, που αποκαμωμένος από την μάχη του με τους νταβατζήδες, επέστρεψε στη μάχιμη δικηγορία, υπερασπιζόμενος από αυτό το μετερίζι τα συμφέροντα του λαού και του Θέμου). Αν τελικά οι φήμες επαληθευθούν, ο Πάντζας δεν θα κατέβει μόνος του, αλλά χωριστά η συνιστώσα «Άντζας» και χωριστά η συνιστώσα «Π», η οποία θα βάλει στόχο το 3,14%, ποσοστό που σε βάζει με τα μπούνια στη Βουλή.
(Κείμενο γραμμένο για το «SMS» της «SportDay»)

3 Comments:

At 9/13/2009 05:12:00 μ.μ., Anonymous Έλλη said...

Μπορεί να αποσύρθηκες τυπικά, η συνιστώσα σου όμως, ως δυναμική τουλάχιστον, είναι ουσιαστικά γεγονός.
Τώρα, εκτός από ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορεί στην αριστερή πολιτική αγορά και ένας ακόμα επαναστατικός όρος-συνιστώσα:
"ΣΥΝOLDBOYΚΑΙΧΕΙΡΑΚΙΝΕΙ".

 
At 9/14/2009 12:15:00 π.μ., Anonymous Αρνίμπουργκερ said...

Τι "μονοπρόσωπη συνιστώσα" και παραμύθια.

Αφού:

Old = Αλαβάνος
Boy = Τσίπρας

Διπρόσωπη κάργα!

 
At 9/14/2009 10:32:00 π.μ., Anonymous smurf said...

μου τη δίνουν οι συνιστώσες

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home