Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2009

Μπάτε σκύλοι και χτίστε

Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές ο λαθρομετανάστης μετατράπηκε σε κεντρική φιγούρα του πολιτικού σκηνικού· η κυβέρνηση έσπευσε να «καθαρίσει» τις πόλεις από κάποια από τα μέρη που συγκεντρώνονταν ή ζούσαν και να τους μαντρώσει αλλού, οι περισσότεροι κάναμε τα στραβά ματιά, το γενικό δημοσιογραφικό κλίμα ήταν πως μόνο ο ΛΑΟΣ είχε ακομπλεξάριστο λόγο απέναντι στο πρόβλημα, στο πρόβλημα που φορτώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην Αριστερά, η οποία ήθελε τη χώρα σκορπιοχώρι. «Επιτέλους πόσους λαθρομετανάστες μπορεί να αντέξει η χώρα;» ήταν το κεντρικό ερώτημα.
Αμέσως μετά τις φωτιές ο ιδιοκτήτης αυθαιρέτου δεν φαίνεται να μετατρέπεται σε κεντρική φιγούρα του πολιτικού σκηνικού. Είναι λίαν αμφίβολο αν σε αντιστοιχία με τον καθαρισμό των πόλεων από όσους κυκλοφορούν χωρίς χαρτιά, θα επιχειρηθεί καθαρισμός των δασών από όσους έχουν χτίσει σπίτια χωρίς χαρτιά, ενώ η δοξολογημένη στο θέμα της μετανάστευσης νομιμόμητα παύει να δοξολογείται και τόσο, την ώρα που το επάρατο «μπάτε σκύλοι αλέστε» φαίνεται ότι δεν πειράζει και τόσο εφόσον οι σκύλοι μπαίνουν στο δάσος και χτίζουν σπίτια. Αν για το μεταναστευτικό αποφασίστηκε πως φταίνε τα θολά ιδεολογήματα της Αριστεράς περί αλληλεγγύης, στο θέμα των πυρκαγιών δεν ενοχοποιείται αντίστοιχα η μη Αριστερή ιδεολογία του να χτιστεί όσο περισσότερη γη γίνεται. Η αλληλεγγύη και τα ανθρωπιστικά κριτήρια περνάνε τώρα στα χέρια του ΛΑΟΣ που δηλώνει πως «όλα τα σπίτια που κάηκαν θα πρέπει απαραιτήτως - εφόσον αυτά αποτελούν 1η κατοικία - να επανέλθουν στην κατάσταση που είχαν όταν ανεγέρθησαν». Δεν είναι λοιπόν κριτήριο αν είναι αυθαίρετα. Αν είναι πρώτη κατοικία πρέπει να αποκατασταθούν. Απαραιτήτως. Εξίσου απαραιτήτως με το κλείσιμο των συνόρων. Γιατί δεν αντέχουμε άλλους ξένους. Γιατί τα δάση της Ελλάδας ανήκουν στους Έλληνες. Γιατί η αυθαίρετη δόμηση στα δάση δεν συνιστά εγκληματικότητα, δεν συνιστά ασυδοσία, γιατί στο ερώτημα «Επιτέλους, πόσα χτισμένα δάση μπορεί να αντέξει η χώρα;» η απάντηση είναι τα πάντα όλα, αρκεί επί των πλαγιών τους να χτίζονται πρώτες κατοικίες.

10 Comments:

At 8/27/2009 02:01:00 π.μ., Blogger vague said...

Πριν λίγο έλαβα με μέιλ αυτό και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον.

 
At 8/27/2009 02:06:00 π.μ., Blogger vague said...

Όπως θα προσέξεις είναι δημοσιευμένο το Μάιο.

 
At 8/27/2009 02:13:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Μια χαρά.

 
At 8/27/2009 02:32:00 π.μ., Blogger spiral said...

όπου να'ναι θα ακουστεί η ακομπλεξάριστη άποψη οτι έχουμε πολλά δάση και δε μας χρειάζονται, κι οτι ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο φτηνά εξοχικά για να είναι ευχαριστημένος. θέμα χρόνου είναι...

 
At 8/27/2009 03:53:00 π.μ., Blogger costinho said...

Έλειπα και έχασα τα τελευταία ποστ σου, τα οποία ξεκινάω να διαβάζω μετά τη δημοσίευση αυτού του κόμμεντ που περισσότερο έχει χαρακτήρα καλωσορίσματος και ευχών -εν όψει του τέλους του θέρους και της αρχής νέας σεζόν- και λιγότερο συγχαρητήριου για άλλο ένα to the point (πιο to the point δεν γίνεται) ποστ. Εύγε.

Καλό μας χειμώνα. Καλή μας προεκλογική περίοδο. Μόνιμη προεκλογική περίοδο.

 
At 8/27/2009 08:29:00 π.μ., Blogger Snowball said...

Κανένα αυθαίρετο να μην ξαναχτιστεί, είτε είναι πρώτη κατοικία, είτε εξοχικό...

Το ζήτημα είναι βέβαια πώς ορίζεις το αυθαίρετο σε αυτή την χώρα...
Είναι αυθαίρετος αυτός που χτίζει σε δασική περιοχή αλλά γιατί η ΔΕΗ του δίνει ρεύμα? Γιατί πληρώνει εφορία για το (αυθαίρετο) ακίνητό του?

Τι λέω, εδώ ολόκληροι οικισμοί είναι χτισμένοι σε δασικές εκτάσεις..

Η λογική του Έλληνα συνοψίζεται στο "τσιμέντο να γίνει"...Όσο περισσότερο τόσο καλύτερο, από την εποχή του "εθνάρχη" με την αντιπαροχή είναι το μότο της χώρας...

 
At 8/27/2009 11:31:00 π.μ., Blogger ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ said...

Κοίτα, φίλε... είμαστε Έλληνες (ή και Ελληνάρες, διάλεξε), άρα η Ελλάδα είναι τσιφλίκι μας και ΕΜΕΙΣ μπορούμε να την πηδάμε!
Δική μας είναι, της βάζουμε φωτιά και την καίμε! (μα, κυριολεκτίκά!...)

έτσι, απλά...

 
At 8/27/2009 06:51:00 μ.μ., Blogger coolplatanos said...

@Συνοδοιπόρε, μάλλον είδαν ότι κυκλοφόρησε και το παγώνουν http://aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=3748

 
At 8/27/2009 06:56:00 μ.μ., Blogger coolplatanos said...

Δείτε και αυτό http://aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=3765

 
At 8/27/2009 07:23:00 μ.μ., Blogger aKanonisti said...

Το ΛΑΟΣ.. ως σατανικότατο κόμμα... ακολουθεί την επικρατούσα επιθυμία της κοινωνίας για εκπτώσεις...

Οταν τα όρια δεν είναι καθαρά...
οταν γίνονται εκπτώσεις σε αξίες, νόμους, ηθικές... τότε ο καθένας δικαιούται την "νίκη", έστω και με ζαβολιά...

Πιστεύω πως αυτό είναι το κύριο πρόβλημα της σημερινής Ελλάδας... η οποία δεν θέλει τους μετανάστες... αλλά προσλαμβάνει μία αλλοδαπή... να εκπληρώσει τα οικογενειακά της καθήκοντα προς την γριά μάνα....
Κακοπληρώνει τον αλβανό να κτίσει το αυθαίρετο... αλλά του κλείνει τα σύνορα μόλις το τελειώσει...

Οχι άλλες εκπτώσεις λοιπόν... γιατί... στο τέλος...θα στο(υ)κάρουμε....

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home