Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2009

Ο άνθρωπος ως μέσο

1) Μαθήματα επικοινωνίας από την οικογένεια Μητσοτάκη.
Μόλις βγει στον αέρα κάτι που σε εμπλέκει μην κρυφτείς δευτερόλεπτο: με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα τα ΜΜΕ, κάθε μέρα που περνάει και συζητείται το όνομά σου ως ύποπτο είναι και μια μέρα που σε θάβει όλο και πιο μέσα. Εκείνο που τα ΜΜΕ απαιτούν από εσένα είναι να τηρήσεις «μια ξεκάθαρη στάση»· κι αν η υπόθεση είναι στην εντελώς αρχή της, όσο κραυγαλέα και αυταπόδεικτα κι αν είναι τα εις βάρος σου στοιχεία, όταν βγαίνεις επιθετικά και «γενναία», η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου θα πληροφορηθεί την υπόθεση από εσένα· και δεν είναι μόνο ότι θα ακούσει πρώτα τη δική σου εκδοχή, είναι και ότι θα πιστέψει αυτήν ακριβώς την μούφα: ότι βγαίνεις και μιλάς επειδή «δεν έχεις κάτι να κρύψεις».
Έτσι, μόλις μαθαίνεται ότι στο παραλογιστήριο της γερμανικής Siemens υπάρχουν ανεξόφλητα τιμολόγια που αφορούν εξοπλισμό του γραφείου του Κυριάκου, ο Κυριάκος περνάει από το ένα μετά το άλλο τα βραδυνά δελτία ειδήσεων. Το τι λέει ελάχιστη σημασία έχει. Θα μπορούσε να πει και κάτι εξωφρενικό, κάτι ας πούμε του στυλ πως επειδή ο Χριστοφοράκος ήταν φίλος του είχε κάνει προφορικό διακανονισμό για την εξόφληση και πως μπροστά στα λόγια τι είναι τα τιμολόγια (για τους αληθινούς άντρες άλλωστε ο λόγος τους είναι και συμβόλαιο). Σημασία έχει πως έχει βγει χαμογελαστός και κορδωτός αμέσως, αφού δεν έχει κάτι να κρύψει.
Έτσι, μόλις μαθαίνεται ότι το τηλεγράφημα από την Ουρουγουάη παρέμεινε κάτι μερούλες στο Υπουργείο Εξωτερικών, αμέσως η Ντόρα θα βγει με παρρησία και θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την μαλακία των διπλωματών, διατάσσοντας μάλιστα και ΕΔΕ για να βρεθεί ο κωλυσιεργήσας μαλάκας. Κι αφού έχει επικοινωνιακά προβληθεί και ως εύθικτη και ως αγανακτισμένη, όταν βγαίνει το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο των διπλωματών και λέει κάτι σαν «μα ποιόν κοροϊδεύουμε τώρα, από την πρώτη στιγμή το ήξερες το τηλεγράφημα κι εσύ και μόνο εσύ το καθυστέρησες», η απάντηση είναι οι διπλωμάτες θέλουν να προκαταλάβουν την ΕΔΕ (την ΕΔΕ με την οποία εκείνη έχει ήδη σπεύσει να προκαταλάβει την κοινή γνώμη). Αριστούργημα.
2) Μια αναλογία.
Έχω την εντύπωση πως η ίδια ακριβώς ιδεολογική χρήση συγκεκριμένων ανθρώπων ως μέσων για την επίτευξη αλλότριου σκοπού συμβαίνει και στην περίπτωση των παιδιών του Καραβέλα.
Αυτά που διαβάζω μου φαίνονται σχεδόν απίστευτα· ή μάλλον ανακαλώ το σχεδόν.
Το νομικό μας σύστημα και η νομική μας πραγματικότητα είναι αναμφίβολα δομημένη με τέτοιον τρόπο ώστε όσο μεγαλύτερο ψάρι είσαι τόσο δυσκολότερο να γίνεται να υποστείς τις κυρώσεις του νόμου, γεγονός απόλυτα απεχθές και αποθαρρυντικό.
Αλλά ακόμη απεχθέστερο και τρομακτικότερο είναι οι δικαστές και οι εισαγγελείς να αρχίσουν να δίνουν την εικόνα πως ενεργούν ως τρομοκράτες, ως εκδικητές, ως εκβιαστές.

28 Comments:

At 6/03/2009 06:17:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για τους ίδιους σχεδόν λόγους πριν από καιρό ειπώθηκε ότι μόνο κατά θάλασσα μεριά (οπουδήποτε) η απελευθερώτρια Έξοδος.
Το Σύστημα που Αυτοί έχουν επιλέξει (χωρίς να με (μας?) αντιπροσωπεύουν τελικά δυστυχώς) είναι χρεοκοπημένο, έχει καταρρεύσει, ηθικά - δικαιϊκά- οικονομικά και ελληνικά.
Σεισμός / πλημμύρα / καταποντή δεν σώζει, γι' αυτό και η σημερινή ανάγκη Διαχείρισης της κρίσης...(κατά την προσφιλή έκφραση όσων ασχολούνται με τα δημοφιλή σπορ και αναζητούν προπονητή με συμβόλαιο 1+1 κλπ)
ΚΠ

 
At 6/03/2009 07:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

συγνωμη αλλα τωρα θελεις να με κανεις να λυπηθω τα παιδια του καραβελα,του μητσοτακη,του παπανδρεου,του κοτσογιωργια και ολα τα αλλα τεκνα τον βρικολακων??οχι ρε φιλε δεν θα παρω.Οπως καταπατουν το δικαιο και το σωστο με χερια και με ποδια ας τους πατηση και αυτους καπιοις.Οι φιλοσοφικοι προβληματισμοι ας περασουν σε δευτερη μοιρα,εστω και για φορα.Υ.Γ εχεις ιδεα ποσα παιδια πληρωνουν τις μαλ.... των γονεων τους στις εφοριες και τραπεζες.

 
At 6/03/2009 08:37:00 μ.μ., Anonymous Daisies, Cats and Spacemen said...

Hard rock of old/Speedy people, tall cities/The ones with the powers/Live in old bits, green bits/Bits by the river, ones highest up/Far from fumes, thousands of cars/Rhythmic motion of light/Methodically in streets of simple lines/One eye behind/Consuming readily, their malady/Lashes on the floor/Daisies, cats, and spacemen on the wall/Treading engrossed paving stones below/Filthy footmarks reflecting tear filled skies/But, in a world frozen still, my love/To find you’re with me still this night/Perfect plentiful pastures/Metal monsters’ industries/Cities on stilts, mined hollow underground/Silver pay for healing tide/Tracks carry ashes
Carefully placed water-burial site nearby/Tales of all kind/Solitary confusion as blood runs its course to purify/In a world frozen still my love/To find you’re with me still this night/Treading engrossed paving stones below/ Filthy footmarks reflecting tear filled skies.

 
At 6/03/2009 08:37:00 μ.μ., Anonymous Ετερώνυμος για βαρέθηκα τους Ανώνυμους said...

Είναι αυτό που λένε, "άμα έχεις τα μέσα δεν σε πιάνει τίποτα και κανείς" ... αλλά από την πίσω όψη.

Πώς διάολε κάποιες φράσεις έχουν φριχτά διπλό νόημα...

Π.χ. "Δεν ξέρει τι έχει". Αλλιώς όταν αναφέρεται στο ζάμπλουτο, κι αλλιώς στον χρόνια ασθενή.

 
At 6/03/2009 10:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Μακαρονάς said...

Αυτό που έχει σημασία δεν είναι τόσο αυτά που λες αλλά το πως τα λες και το γενικότερο προφίλ σου που έχεις καταφέρει να περάσεις στο μέσο άνθρωπο.

Γιαυτό το λόγο άλλωστε ο Καραμανλής έχει κατορθώσει να διατηρήσει σχετικά υψηλή δημοτικότητα. Ο κόσμος δεν ακούει τις αρλούμπες που λέει, αλλά πείθεται από τη βλοσυρότητα του και τις έντονες χειρονομίες του που θυμίζουν υπερκινητικό μαθητή. Αν δεν λέγονταν Καραμανλής θα μπορούσε ίσως να γίνει ένας εξαίσιος ηθοποιός.

Η τακτική του και η γενικότερη συμπεριφορά του ορίζουν την συμπεριφορά και των υπολοίπων κορυφαίων του πολιτικού μας συστήματος. Τώρα είναι η σειρά της Ντόρας να αναλάβει γενικώς και αορίστως-και πάνω απόλα ανέξοδα-την πολιτική ευθύνη για τα όσα συνέβησαν. Οι ευθύνες θα πέσουν και πάλι στις πλάτες υπηρεσιακών παραγόντων για τους οποίους όμως η Ντορούλα ως προϊστάμενη τους δεν είχε φροντίσει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

 
At 6/03/2009 11:15:00 μ.μ., Blogger fanfarone said...

Αν, όπως λέει το κατηγορητήριο, μετακινήθηκαν χρήματα (και πολλά μάλιστα) από λογαριασμό που ανήκε στην κόρη του Καράμπελα προς ύποπτους Ζημενικούς λογαριασμούς, τότε που είναι το πρόβλημα; Δεν είναι παράνομο να διακινείται μαύρο χρήμα από τον λογαριασμό κάποιου;

Με ποια λογική θα πρέπει ο κάθε δικαστικός να θεωρήσει ότι τα κορίτσα δεν ήξεραν τι γίνεται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς; Ήταν ενήλικες, και είχαν υπογράψει φαντάζομαι για τη δημιουργία και τις κινήσεις των λογαριασμών αυτών. Δεν νομίζω ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί ή θα έπρεπε να λειτουργεί με το "Έλα μωρέ, μικρά κορίτσα είναι! Μην την ψάχνεις τη δουλειά!"

Τα κορίτσα δεν θα έπρεπε να είχαν εμπιστευτεί τον πατέρα τους εξ αρχής. Και μόνο που τον εμπιστεύτηκαν είναι αρκετό για πολυετή φυλάκιση! Από εδώ και στο εξής θα προσέχουν που θα βάζουν την υπογραφή τους.
Αν και δεν ανησυχώ. Έπειτα από τον ντόρο των Ευρωεκλογών τα κορίτσα με τη μαμά θα βγουν έξω και θα μπορούν να χορεύουν ντισκοτσιφτετέλια ή/και να σπουδάζουν φιλοσοφία γέρνοντας απαλά πάνω σε στοίβες 500ευρων.

 
At 6/04/2009 01:32:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«Οπως καταπατουν το δικαιο και το σωστο με χερια και με ποδια ας τους πατηση και αυτους καπιοις.Οι φιλοσοφικοι προβληματισμοι ας περασουν σε δευτερη μοιρα,εστω και για φορα».
...
«Τα κορίτσα δεν θα έπρεπε να είχαν εμπιστευτεί τον πατέρα τους εξ αρχής. Και μόνο που τον εμπιστεύτηκαν είναι αρκετό για πολυετή φυλάκιση!»
...

 
At 6/04/2009 02:10:00 π.μ., Blogger Knoulp said...

Exoho post Old. Sinithws sou aresei na aiwreisai twn gegonotwn, alla egw to protimw otan eisai deiktikos kai stoxevmenos pou kai pou, opws edw.

 
At 6/04/2009 08:44:00 π.μ., Anonymous Θεία said...

Old Boy,

κάποιες απ' τις απαντήσεις που έλαβες, αποτυπώνουν αυτό που συμβαίνει όταν επικρατεί χρόνια χαλαρότητα και ατιμωρησία σοβαρών υπευθύνων: ξάφνου ο κόσμος περνάει στην πιο απόλυτη αδιαλλαξία και χιμάει να φάει όποιον βρει μπροστά του...

Διαπιστώσεις που τρομάζουν λιγάκι,αν μάλιστα σκεφτεί κανείς πως τη χαλαρή "δημοκρατία της Βαϊμάρης" διαδέχτηκε ο όμορφος κόσμος των Αδόλφων.

 
At 6/04/2009 10:03:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Τους ακούσαμε λοιπόν και τους διαβάσαμε τους «θεωρητικούς» αυτού του λάιφ στάιλ να καλούν το κοινό τους να πράξει την ημέρα των εκλογών ό,τι και οι αφεντιές τους: «να πάνε Μύκονο», ή σε οποιοδήποτε νησί, αρκεί να μην ψηφίσουν. Οι πιο βολεμένοι του συστήματος δηλαδή, αυτοί που έχουν πλουτίσει κι έχουν αποκτήσει υπέρμετρη ισχύ εκμεταλλευόμενοι ακριβώς το σύστημα το οποίο υπηρετούν ενώ ταυτόχρονα τους υπηρετεί και αυτό, παριστάνουν τους αντισυστημικούς, τους αντάρτες, και προτρέπουν τους «θαυμαστές» τους να «ρίξουν μια μούντζα στην κάλπη» και να περάσουν αραχτοί με μπίρες και ηλιοθεραπεία την 7η Ιουνίου. Κάλπηδες είναι βέβαια όλοι τούτοι οι εκ του ασφαλούς αρνησίκαλποι, για να τους δώσουμε ένα όνομα. Αριστοκρατίσκοι που δυάρα δεν δίνουν γι’ αυτήν τη λειψή έστω δημοκρατία που έχουν ανάγκη όσοι δεν διαθέτουν τη δική τους δύναμη.
Παντελής Μπουκάλας , ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ , 4/6/09

 
At 6/04/2009 10:05:00 π.μ., Blogger fanfarone said...

@ Θεία
"...και ατιμωρησία σοβαρών υπευθύνων"
Υπάρχουν σοβαροί και ασόβαροι υπεύθυνοι; Η απάντηση σε μια κατηγορία "Εμένα βρήκατε; Γιατί, ο άλλος;" δεν νομίζω ότι στέκει νομικά.

"...να φάει όποιον βρει μπροστά του"
Όποιον βρει μπροστά του που απλά έτυχε, όπως περνούσε έξω από μια ελβετική τράπεζα, άνοιξε έναν λογαριασμό από τον οποίο περνούσε μαύρο χρήμα της τάξης των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η σύνδεση με τον Αδόλφο είναι λίγο Γκεμπελική.

 
At 6/04/2009 10:28:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Στη χώρα των κουμπάρων και των νταβατζήδων φταίνε τα παιδιά τους.
Για αυτό και τα πιάνει (τα παιδιά, όχι τα φράγκα) η εξουσία! (που έπαιρνε τα φράγκα απ' τους πατεράδες των παιδιών)...
Γεια σου κυρ Εισαγγελέα με την Εξουσία την Ωραία!
Οταν φέρ' ειπείν ο μπαμπάς έκανε καθωσπρέπει παρανομίες, το παιδάκι ήταν τεσσάρων ετών ή οκτώ
παρ' το μέσα τώρα το συνυπεύθυνο παιδάκι
τον τρομερό κλεπταποδόχο
και συνδικαιούχο των κριμάτων του πατέρα του
κάν' το το παιδάκι κιμά, κυρ Εισαγγελέα μου, θάψε του τις σπουδές, σκίσε του τη ζωή και το όνομα, αλάλιασέ τα, το κορίτσι και το αγόρι
και μην παραλείψεις τα εγγόνια του αρχικατεργάρη (τώρα! -ενώ πριν ήταν κι αυτός ένας ακόμα ευυπόληπτος γιάπης, ένας Κορωνιάς, ένας επιτυχημένος μάνατζερ, ένας Χριστοφοράκος, ένα σαξέσφουλ golden boy) -τώρα κυρ Εισαγγελέα βάλ' τον στην μπουζού τον κλεφταρά
να τη γλυτώση ο κ. Παραγραφής, ο πολιτικός που τα 'παιρνε. Και μην παραλείψεις, κυρ Εισαγγελέα, να κάνεις το κοινό περί δικαίου αίσθημα αρένα.
Αν τα παιδιά αυτά γνώριζαν ή όχι τις δουλειές στις οποίες τα ενέπλεξε ο πατέρας τους, δεν έχει καμμιά σημασία.
Χάιδεψέ μας τα αυτιά!
Πες μας ότι είναι δικαίωση για τον άνεργο και τον πιτσιρικά των 700 ευρώ (που δουλεύει ήδη για 500) να πηγαίνει μέσα το παιδί του κλέφτη πλούσιου, στήσε
κι ένα «Λαϊκό Δικαστήριο» στο Σύνταγμα
να δικάσει η Συλλογική και η Οικογενειακή Ευθύνη το παιδί που δεν καταδίδει τον πατέρα, τη γυναίκα που δεν προδίδει τον άντρα της, άντε λοιπόν Λίντερ του Οχλου και κυρ Φύρερ μας, θύμισέ μας πώς να ξαναγίνουμε ζώα, μάθε μας και πάλι τη «νύχτα των κρυστάλλων», τη διαπόμπευση και τα πογκρόμ, δείξε μας πως ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
Διότι είναι νόμιμο να βάζεις παιδιά στη φυλακή (έχεις ήδη μέσα κάμποσους διαδηλωτές), νόμος σε αυτό το κράτος είναι το δίκιο του δωρολήπτη: χώσε μέσα τα παιδιά του δωροδόκου.
Νόμος στη χώρα των νταβατζήδων είναι αυτοί που τα παίρνανε να διώκουν αυτούς που τα δίνανε...
ΥΓ.: Δεν με εκπλήσσει η θεία οργή των κυνικών, αυτών που κατά τα άλλα λοιδορούν τους αδύνατους, να θέλουν τώρα το αίμα κάνα δυο παιδιών των Δυνατών, για να ξεπλύνουν με δαύτο τις ευθύνες των πολιτικών πατρόνων τους -του κ. Σημίτη χθες, του κ. Καραμανλή σήμερα ή της κυρίας Μπακογιάννη- μια ζωή ντερμπεντέρηδες, αισχρή ζωή...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 4.VI.2009

 
At 6/04/2009 11:14:00 π.μ., Anonymous Θεία said...

@ fanfarone,

υπάρχουν, και νομικά, διαβαθμίσεις υπευθυνότητας αγαπητέ. Πρώτη φορά το ακους; Ούτε όλα τα αδικήματα είναι ίδια (υπάρχουν λ.χ. πταίσματα αλλά και κακουργήματα), ούτε και όλες οι ποινές του ίδιου αδικήματος τιμωρούνται με μια ποινή-φασόν. Κ.λπ,κ.πλ ...

"Όποιον βρει μπροστά του" εννοεί, εδώ, χωρίς την παραμικρή συναίσθηση της παραπάνω διάκρισης.

Εξαρτάται τι συνδέει κανείς με τον Αδόλφο.

 
At 6/04/2009 11:50:00 π.μ., Anonymous anasthod said...

οργιάζει η φαντασία των δημοσιογράφων.. Αν ξεκινήσουν να γράφουν μυθιστορήματα σε πολιτικές, αθλητικές και gossip εφημερίδες δε θα εκπλαγώ..όπως άλλωστε και πόσων ανήλικων παιδιών στο διαδίκτυο. Γιατί άραγε δεν τα γράφουν ως ιστορίες σε βιβλία να πουλήσουν τόση φαντασία..

 
At 6/04/2009 01:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Απορια ενως κυνικου??Αν ο πατερας μου λυστεψη μια τραπεζα και τα χρηματα μπουν στον δικο μου λογαρισμο,οι δικαιουχοι και το κρατος εχει το δικαιομα να μου τα κατασχεσι??Συμπερασμα ενος κυνικου-Αν η δημοκρατια ειναι η θεληση των πολλων σε τι καθεστως ζουμε σημερα-ΗΡΩΔΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ where are you now??

 
At 6/04/2009 02:29:00 μ.μ., Blogger Filboid Studge said...

Old Boy,
ερώτηση επί της διατύπωσης του κατηγορητηρίου:
Ο ανακριτής απευθύνεται στην θυγατέρα του καταζητουμένου χρησιμοποιώντας ενικό (απέκρυψες, αποδέχθηκες κλπ).
Επιβεβαιώνει, χονδροειδώς, την εξουσία του, ή μήπως εφαρμόζει προβλεπόμενη διαδικασία;

 
At 6/04/2009 02:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ας έπιαναν κάποιους από τους μεγαλοσχήμονες, πολιτικούς, δικούς τους κλπ και μετά ας κατηγορούσαν και τα γυναικόπαιδα. Αλλά παραγραφή για τους μεν και σύλληψη για τους δε, δεν λέει.
Μπορούσαν απλά να κατασχέσουν το προϊόν του εγκλήματος που όταν τελέσθηκε τα παιδιά ήταν στην ηλικία των δεκα κάτι.

 
At 6/04/2009 05:18:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Fliboid, είναι κάτι σύνηθες.
Fanfarone, όχι, δεν είσαι ποινικά υπόλογος αν διακινείται μαύρο χρήμα από το λογαρισμό σου, εάν δεν γνωρίζεις ότι αυτό που κινείται είναι μαύρο χρήμα. Οι κόρες του Καραβέλα μπορεί να ήξεραν μπορεί και να μην ήξεραν. Το κράτος πρέπει να αποδείξει ότι ήξεραν, όχι αυτές ότι δεν το ήξεραν. Αλλά και αν ακόμη το ήξεραν θα πρέπει και πάλι να συνεκτιμηθεί η συγγενική τους σχέση, όχι για άλλο λόγο, αλλά για να διακριβωθούν τα κίνητρά τους. Δεν είναι το ίδιο να βοηθάς κάποιον να ξεπλύνει μαύρο χρήμα προκειμένου να πάρεις το μερτικό σου και δεν είναι ίδιο να βοηθάς τον πατέρα σου ακόμη και αν ξέρεις ότι είναι απατεώνας.
Το τραγελάφικο του όλου θέματος στα δικά μου τα μάτια είναι το εξής: ζούμε σε ένα οικονομικό σύστημα που ακριβώς επιτρέπει πλουτισμούς θεότρελους, που ακριβώς δεν σκανδαλίζει κάποιος που σήμερα έχει 1 ευρώ αύριο να έχει 1.000.000. Που τα βρήκες; Είμαι επιχειρηματίας, έπαιξα στο χρηματιστήριο. Από εκεί και πέρα είναι υποχρέωση της εφορίας ή όποιας άλλης κρατικής αρχής να ελέγξει αν ανταποκρίνονται στην αλήθεια οι δηλώσεις σου και αν η πηγή των εισοδημάτων σου είναι νόμιμη.
Το να λέμε ότι a priori ένα παιδί που βλέπει τον πατέρα του να πλουτίζει ΟΦΕΙΛΕΙ να τον υποπτεύεται και ΟΦΕΙΛΕΙ ακόμη και να καταδίδει στις αρχές οδηγεί σε εντελώς άλλως λογικές.

 
At 6/04/2009 06:01:00 μ.μ., Anonymous jojos said...

Κάτι μου λέει ότι δεν θα μείνουν για πολύ μέσα, ούτε τα παιδιά ούτε η σύζυγος. Το ξέρει καλά αυτό ο πατέρας και δεν ανησυχεί. Τους κρατάει φαίνεται καλά από χαμηλά και δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα.
Πώς κατάφερε άλλωστε να φύγει τόσο εύκολα; Εδώ και ένα χρόνο μεταφέρει χρήματα αγοράζει σπίτια ιδρύει εταιρείες (όντας ύποπτος) και εμείς περιμέναμε να μας το σφυρίξουν από την Ουρουγουάη!!! και όταν μας το σφύριξαν του το σφυρίξαμε και εμεις, μην τυχόν και γίνει κανένα λάθος και τον πιάσουν, αν είναι δυνατό! Και προβληματιζόμαστε λέει, αν οι εισαγγελείς έπραξαν σωστά ή όχι; Θα διαβάζει όλα αυτά ο Καραβελας και θα έχει λυθεί στα γέλια.

 
At 6/04/2009 06:14:00 μ.μ., Blogger fanfarone said...

Δεν έχω -ούτε εξέφρασα- άποψη για το αν η οικογένεια του Καραβέλα είναι ένοχη ή όχι. Ούτε για το αν οι πρακτικές της δικαιοσύνης είναι σωστές ή όχι. Η πολυετής φυλάκιση ήταν (ίσως κακόγουστο) χιούμορ.

Εκεί που διαφωνώ είναι στο σημείο όπου εστιάζουν τα ΜΜΕ. Δηλαδή, στο ότι εκλήθησαν οι κόρες ενός -φερόμενου- μεγαλοαπατεώνα από τη δικαιοσύνη. Έχουμε "μιθριδατιστεί" ως κοινό από την τρέλα των σκανδάλων τόσο πολύ, που δεν μας ξαφνιάζει ούτε μας εξοργίζει τόσο η εγκληματική πράξη αυτή καθεαυτή όσο τα παραλειπόμενα των τηλεπαραθύρων. Αν ρίξετε μια ματιά στο πρωτοσέλιδο του σημερινού Έθνους θα καταλάβετε σε τι αναφέρομαι.

Οι φωτογραφία της κόρης του κυρίου αγκαλιά με το γατάκι της είναι τόσο κακόγουστο θέαμα όσο θα ήταν και το σύνθημα "Λευτεριά στην Καραβέλα" σε τοίχο στα Εξάρχεια.

 
At 6/04/2009 06:44:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Δεν εκλήθησαν απλά. Η μία έχει ήδη προφυλακιστεί.
Και κατά τη γνώμη μου δεν αποτελεί αναίρεση του μιθριδατισμού όλο αυτό, αλλά όπως γράφει και ο Στάθης, λαϊκίστικη επέκτασή του, φυσική του συνέχεια, αντέστραμμένη όψη του.
Όσο για το πρωτοσέλιδο είναι προφανώς γελοίο.

 
At 6/04/2009 07:17:00 μ.μ., Blogger ΔΙΟΝΥΣΟΣ said...

Μιζομαζέματα, διαολοσκορπίσματα. Οι γιατροί και οι δικηγόροι ανακατανέμουν το πλούτο και δεν αφήνουν χώρο για δημοσιολόγους, ορκωτούς λογιστές και πολιτικούς προστάτες.......

 
At 6/04/2009 07:40:00 μ.μ., Blogger Filboid Studge said...

Old Boy,
σ' ευχαριστώ.
Επίτρεψέ μου ένα δεύτερο ερώτημα.
Διαβάζοντας τα πρακτικά της δίκης της 17 Νοέμβρη διεπίστωσα ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόταν σε κάθε κατηγορόυμενο στον πληθυντικό και τον προσφωνούσε κύριο.
Γιατί αυτή η διαφοροποίηση συμπεριφοράς μεταξύ του ανακριτού της υπόθεσης Καράβελα και του προέδρου του δικαστηρίου;

 
At 6/04/2009 07:55:00 μ.μ., Anonymous Θεία said...

@ fanfarone,

όπως επισημαίνει κι ο ΟΒ, οι κόρες δεν εκλήθησαν απλώς (κάτι με το οποίο κανείς μας δεν θα διαφωνούσε), αλλά υπήρξε προφυλάκιση.

Αλλά έχεις δίκιο ότι η φωτό με το γατάκι είναι κακόγουστη. Ο λαϊκισμός είναι πράγματι η χειρότερη απάντηση στο λαϊκισμό.

 
At 6/05/2009 02:34:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Fliboid, φαντάζομαι ότι κι ο ανακριτής στο γραφείο του προφορικά στον πληθυντικό απευθυνόταν στους κατηγορούμενους.

 
At 6/05/2009 03:31:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Στην περιπτωση που το σοι του καρ.....διεφευγε απο την χωρα,εγω θα επρεπε να νιωθω υπεριφανος που ζω σε αυτη την χωρα???Μια και η δικαιοσηνη δεν δρα εκβιαστικα..

 
At 6/05/2009 04:19:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Yπάρχει κι αυτό που λένε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Από το να μην μπορείς να βγεις από τη χώρα ως το να μην μπορείς να βγεις από το κελλί σου, υπάρχει μια άλφα απόσταση.

 
At 6/06/2009 11:28:00 π.μ., Blogger ggl said...

Αναφέρεσαι στις "αταξίες" των παιδιών του Μητσοτάκη και μεταπηδάς αθώα στην προφυλάκιση των παιδιών του Καραβέλα. Αν υπονοείς κάτι νομίζω ότι ήρθε η ώρα να φύγεις από την χώρα, πριν σου απαγορεύσουν την έξοδο.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home