Τρίτη, Μαΐου 26, 2009

Η ολότελα γελοία ιδέα

O Sraosha λέει γράψε κανένα σχόλιο για τον Rakasha που φεύγει, αλλά εκείνο που πάντα έκανα ήταν να μιλάω για τον εαυτό μου,
οπότε με αφορμή τον Rakasha τώρα ή τον Thas που έχει να ποστάρει από πέρυσι ή τόσους άλλους
και με αιτία τόσο τα σε διαρκή πτώση νούμερα των αναγνωστών του δικού μου μπλογκ (7 αναγνώστες σύμφωνα με την τελευταία Βari - Focus), όσο και την γενικότερη μείωση του ενδιαφέροντος που παρατηρώ, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ μήπως τελικά καταντάει αφύσικο να ποστάρεις εσαεί, μήπως τελικά είναι πιο νορμάλ να ποστάρεις για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά να σταματάς, αν όχι για άλλο λόγο, πάντως επειδή κουράζεσαι εσύ ή όσοι σε διαβάζουν ή και τα δυο συγχρόνως.
Από την άλλη ξέρω ότι όταν έχεις αρχίσει να γράφεις και εκτός μπλογκ, το τελευταίο που πρέπει να κάνεις είναι να παραδέχεσαι πως η αναγνωσιμότητά σου πέφτει. Η αγορά έχει μια αλλεργία απέναντι στην κάθε λογής αποτυχία, η αγορά θέλει επιτυχημένους τύπους, η αγορά, τέλος, περισσότερο κι από τo τι πραγματικά συμβαίνει ενδιαφέρεται για την επιτυχημένη εικόνα που προβάλλεις προς τα έξω.
Αλλά το προσωπικό μου παιχνιδάκι ήταν πάντα να προβάλλω προς τα έξω -ενίοτε καμουφλαρισμένα- την εκάστοτε εικόνα που είχα μέσα μου: στην τελική αυτό εμπορεύομαι, αυτή είναι η αξία που ανταλλάσσω.
Όσο για τα μπλογκ που έκλεισαν ή απλά αδράνησαν όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούν ένα είδος παρηγοριάς, καθώς δείχνουν πως τα διατηρούσαν κανονικοί άνθρωποι, οι οποίοι κάποια στιγμή παραιτήθηκαν από την ολότελα γελοία ιδέα, ότι είναι ποτέ δυνατό να έχεις να πεις κάθε μέρα κάτι αξιοσημείωτο.

32 Comments:

At 5/26/2009 08:54:00 μ.μ., Anonymous Κ.Κ.Μοίρης said...

ας δοκιμάσουμε λοιπόν και το "κάθε τρίτη μέρα" πριν τα τσιμεντώσουμε..

 
At 5/26/2009 10:13:00 μ.μ., Anonymous anasthod said...

κάπου πέτυχα σε torrent το Il Divo όταν κυκλοφόρησε στις αίθουσες, ωστόσο τι με νοιάζει εμένα η βιογραφία του Giulio Andreotti; Περί αναγνωσιμότητας δεν κάνω ούτε κλικ στα κείμενα των free press πια, ενώ μόις διαβάζω για αθλητικά ή περί πολιτικής σε αυτό blog αλλάζω καρτέλα.

 
At 5/26/2009 10:17:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

:)

 
At 5/26/2009 10:23:00 μ.μ., Anonymous anasthod said...

στο μεταξύ θυμήθηκα περί πολυεθνικών τη χρέωση ενός βασικού μισθού περί τα 700ευρώ από τη Vodafone για κατανάλωση δεδομένων ασύρματου internet και τα νάζια υπαλλήλου υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας όσο αφορά στην καταστροφή πιστωτικής κάρτας, καθώς επέμενε να μην καταστρέφει την μαγνητική ταινία. Ok να μην μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου καλά, αλλά να επιμένεις κιόλας με τέτοια τακτική..Ποιές ιδιωτικές κια ποιές δημόσιες επιχειρήσεις. Μερικοί και μερικές πολύ πεινάλες.. Αφορμές να λέω πάντα ναι, μέχρι να διαπιστώσω ποιός έχει πιο ανθεκτικά νεύρα. (αυτό πιθανόν να είναι ένα πιο ενδιαφέρον σχόλιο)

 
At 5/26/2009 11:17:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old boy, σε ανακάλυψα πριν κανα δυο χρόνια, αλλά μόλις τώρα τελευταία άρχισα να σε διαβάζω συστηματικά. Και θα συνεχίσω. ;-)

 
At 5/27/2009 12:15:00 π.μ., Anonymous Ανατολή σε λέγανε... said...

Σε ένα ποστ σου, σου έγραψα κάποια θετικά σχόλια για το μπλογκ σου Old boy.


Είναι καιρός πια (on line αφού το έφερε έτσι η τύχη) να σου αναφέρω κι ένα αρνητικό, το οποίο όμως όπως παρατήρησα δεν χαρακτηρίζει μόνο τον δικό σου τρόπο, αλλά και τον τρόπο ανάλυσης των γεγονότων και συμβάντων άλλων ιστολόγων.

Πρόκειται για την απουσία της αλήθειας.

Είναι κάτι που νομίζω ότι εφόσον γίνει αντιληπτό προκαλεί την απώθηση.

Προς αποφυγή παρερμηνείας, δεν μιλάω για την μεθοδευμένη απομάκρυνση από την αλήθεια, προς Θεού, μιλώ για την γυάλα εκείνη που μας κάνει όλους μας καμιά φορά και αρκετές φορές χωρίς τη θέλησή μας να κλεινόμαστε στα όριά μας, μην τολμώντας να κοιτάξουμε καν προς τα έξω.

Δες ένα παράδειγμα. Στο προηγούμενο ποστ σχολίασα κάτι που άφησες αναπάντητο.
Για μένα, την αναγνώστριά σου, είναι σημαντικό.
Το γεγονός όμως της σιωπής σου με κάνει να πιστεύω ότι για κάποιο λόγο δεν επιθυμείς τον σχολιασμό και την δημοσίευση της γνώμης σου.
Μπορεί και να αδιαφορείς.
Αφού είσαι και δημοσιογράφος, θα πρέπει να το καταλαβαίνεις αυτό.


Όπως και νά 'χει, προσωπική μου αίσθηση είναι αυτή:

ότι παρόλο που βιώνουμε την αλήθεια ως κόσμος καθημερινά, ποτέ ωστόσο δεν την ακούμε και δεν την διαβάζουμε εκφρασμένη στην πληρότητά της δημοσίως.
Έτσι δημιουργούνται πολύ εύκολα συναισθήματα αγανάκτησης, θυμού και απογοήτευσης.

Γι΄ αυτόν τον λόγο προβλέπω ότι θα μειωθεί κι άλλο ο αριθμός των αναγνωστών, των ανθρώπων που αισθάνονται ότι δεν εκφράζονται πια και δεν τους νιώθει κανείς.

Τα συναισθήματα –ίσως να το έχεις νιώσει κι εσύ- βρίσκουν στενό χώρο στην εξωτερίκευσή τους και ακόμη στενότερο στο χώρο των σχολίων ενός ιστολογίου.


Υ.Γ.:
Μπορεί να σου φαίνεται ωμό ή και προσβλητικό αυτό που γράφω, αλλά είναι η προσωπική μου άποψη για το φαινόμενο που σε απασχολεί στη δημοσίευσή σου

 
At 5/27/2009 01:44:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

K.K.Moίρη, το παρακάνατε ;)
Μάο, όλο υπονοούμενα σε βρίσκω.
Ανώνυμε, να 'σαι καλά.
Ανατολή, όχι, δεν είμαι δημοσιογράφος. Αν παρεξηγήθηκες που δεν απάντησα στο σχόλιό σου, λυπάμαι. Δεν θεωρώ όμως ότι οφείλω να απαντάω σε κάθε σχόλιο, εν γνώσει μου βέβαια ότι δεν είναι και η πιο ευγενική συμπεριφορά του κόσμου αυτή.

 
At 5/27/2009 07:34:00 π.μ., Anonymous Mantalena Parianos said...

Ω! Screw Bari-focus! People are people!

καλημέρα από την άλλη πλευρά

 
At 5/27/2009 08:32:00 π.μ., Blogger katerina said...

Αληθεια γράφεις για να σε διαβαζουν ή γράφεις για να σε διαβάζεις;
Γιατί ξαφνικά έχουμε άναγάγει τους άλλους σε μέτρο του "γουστάρω" μας;
Στην όποια βιοποριστική δουλειά μπορώ να το καταλάβω...αν το καταλαβαινω λεει!!!!!!!!!!
αλλά γιατί στο hobby;;;

Βρεθηκαμε με μια adsl, και ο καθένας μας βγάζει στρογγυλεμένα τα σωψυχα του, στον αερα. Εκει που θα προσκυνουσαμε το χερι του εξομολογητή, εκει που θα τα σκαγαμε ...για 45' συνεδριας, τα ξαμολάμε φόρα παρτιδα στο Συμπαν.
Αυτό δνε ειναι;;;
So simple...
Αγαπητό ...παλιοαγορι, μην απαιτεις ποτέ κάτι περισσότερο απο αυτό που μπορεί να σου δωσει κάτι. Η "επιτυχία" πάντα κλεβει στο ζυγι. Και ετσι...αποφευγε να την ζυγιζεις...

 
At 5/27/2009 10:34:00 π.μ., Blogger jinjir minjir said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 5/27/2009 10:35:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σπάνια σχολιαζω, αλλα σ αυτο το ποστ το αισθανομαι ως υποχρέωση: σε διαβαζω καθημερινά και ειμαι σιγουροι οτι υπαρχουν πολλοί σαν εμενα που εχουν αυτή τη συνηθεια. Και μου αρεσει πόλύ το μπλογκ σου και ο τρόπος που γραφεις, οχι βεβαια το ίδιο σε καθε ποστ αλλα σε γενικές γραμμες. Οποτε, όσο έχεις κατι να πεις και όσο υπαρχουμε εμεις, δε βλέπω το λόγο να σταματήσεις.
Δεν ψαχνω εδω για ενημέρωση, ούτε και για την αλήθεια, μου αρεσει ο καθαρά υποκειμενικός σχολιασμός σου στην καθημερινότητα σου, ειτε αφορα το "κοινα" είτε όχι. Και μ αρεσει το κεφι που φαινεται πως εχεις στο να το κάνεις αυτό. Οποτε, αν σου λεει κάτι αυτό, σε προτρέπω να συνεχίσεις.

Γεωργία

 
At 5/27/2009 10:53:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

GRAFONTAS IKANOPOIOYME ESWTERIKI MAS ANAGI.DEN EINAI NOHTO KAI ARA PARADEKTO-ETSI TOYLAXISTON PISTEYW- OTI GRAFOYME GIA TOUS ALLOYS.ANAPOFEYKTA H DHMOSIA GRAFI MAS SXOLIAZETAI,EPIKROTEITAI,APODOKIMAZETAI,KOYRAZEI,ENTHOUSIAZEI,DHMIOURGEI FILOYS H ANTIPALOUS KLP.SHMASIA,OMWS,EXEI AN GRAFOYME APLA KAI MONO GIA NA..GRAFOYME H GIATI EXOUME APOPSI KAI THN EKFRAZOYME,WS ANAGI POY VGAINI APO TO..SWPSYXO MAS.STIN TELEYTAIA AYTH PERIPTWSI,ISXYEI H GNWSTI RISI -MOY FTANEI O ENAS,MOY FTANEI O KANENAS.-

 
At 5/27/2009 12:52:00 μ.μ., Anonymous Ανατολή σε λέγανε... said...

"Ανατολή, όχι, δεν είμαι δημοσιογράφος. Αν παρεξηγήθηκες που δεν απάντησα στο σχόλιό σου, λυπάμαι. Δεν θεωρώ όμως ότι οφείλω να απαντάω σε κάθε σχόλιο, εν γνώσει μου βέβαια ότι δεν είναι και η πιο ευγενική συμπεριφορά του κόσμου αυτή."


Δεν εννοούσα την ευγένεια.
Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τί εννοώ, αλλά κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.
Απλώς κακή συνήθεια.

 
At 5/27/2009 01:16:00 μ.μ., Anonymous Ανατολή σε λέγανε... said...

"Ανατολή, όχι, δεν είμαι δημοσιογράφος."

Δεν χρειάζεται π.χ. ευγένεια για να μου απαντήσεις στο εξής:

γράφεις ή όχι στο "Exodos" και στη "Sport day";

 
At 5/27/2009 02:27:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Mανταλένα, πέρασες στην άλλη πλευρά; ;)
Κατερίνα και Ανώνυμε, ποτέ δεν ανήγαγα τους άλλους σε μέτρο του «γουστάρω» μου. Αλλά ποτέ δεν πίστεψα και ότι οι άλλοι και η γνώμη τους είναι άνευ σημασίας. Η γνώμη των άλλων δεν θα με επηρεάσει ποτέ πριν γράψω κάτι (υπό την έννοια να με κάνει να γράψω κάτι που θα πιστεύω πως θα είναι αρεστό), αλλά αφού το έχω γράψει το κάτι, ναι, πολλές φορές με επηρεάζει.
Γεωργία, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιό σου και όχι, δεν υπονοούσα ότι θα σταματήσω.
Ανατολή, εάν απαντούσα στο σχόλιό σου στο οποίο δεν απάντησα, θα απαντούσα ότι δεν μου ξεφεύγει καμία λεπτομέρεια, ότι προφανώς ξέρω ότι οι ευρωβουλευτές δεν σταυροδοτούνται, αλλά ότι όταν βάζεις επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου σου την Γιαννάκου, έχεις προφανώς συνυπολογίσει το κόστος από την επιλογή της και το έχεις βρει λειψό, ακριβώς γιατί η ιδεολογική διαμάχη κράτησε όσο ένας καφές.
Από εκεί και πέρα και στο ένα έντυπο που αναφέρεις έχω στήλη και στο άλλο. Αυτό όμως δεν με κάνει και δημοσιογράφο.

 
At 5/27/2009 02:34:00 μ.μ., Blogger ΠανωςΚ said...

Ολντ μπόη, να 'σαι καλά άνθρωπέ μου, κι όποτε σου βγαίνει, να γράφεις παραγράφους σαν την τελευταία.

 
At 5/27/2009 04:16:00 μ.μ., Anonymous Ανατολή σε λέγανε... said...

«Ανατολή, εάν απαντούσα στο σχόλιό σου στο οποίο δεν απάντησα, θα απαντούσα ότι δεν μου ξεφεύγει καμία λεπτομέρεια, ότι προφανώς ξέρω ότι οι ευρωβουλευτές δεν σταυροδοτούνται, αλλά ότι όταν βάζεις επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου σου την Γιαννάκου, έχεις προφανώς συνυπολογίσει το κόστος από την επιλογή της και το έχεις βρει λειψό, ακριβώς γιατί η ιδεολογική διαμάχη κράτησε όσο ένας καφές.
Από εκεί και πέρα και στο ένα έντυπο που αναφέρεις έχω στήλη και στο άλλο. Αυτό όμως δεν με κάνει και δημοσιογράφο.»
5/27/2009 02:27:00 μμ


Μπορείς να βάλεις για λίγο καιρό στο περιθώριο του μπλογκ σου μια ψηφοφορία σχετική με την διάρκεια ενός καφέ και «το λειψό κόστος»;

Εκτός αυτού, θα φανεί εάν πράγματι είσαι δημοσιογράφος ή όχι.

Θα είναι ένα δείγμα για την αλήθεια που σού λεγα και την αντοχή της.

 
At 5/27/2009 04:25:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Όχι, δεν χρειάζεται, παραδίνομαι: α) είμαι δημοσιογράφος και β) δεν αντέχω την αλήθεια.

 
At 5/27/2009 04:44:00 μ.μ., Anonymous Ανατολή σε λέγανε... said...

Είδες λοιπόν τί γίνεται στον κόσμο αγαπητέ Μπόι;


Μια απορία ακόμη. Αφού είσαι καλό παιδί, γιατί θες να παριστάνεις τον κακό;
Μου φαίνεται ότι επηρεάζεσαι από τις ταινίες που βλέπεις.

Πρόταση δική μου για ταινία: δες καμία του Φώσκολου, είναι ό,τι πρέπει για να αντιστρέψεις την κατάσταση...

 
At 5/27/2009 05:57:00 μ.μ., Anonymous anasthod said...

κι εγώ το πιστεύω πως είναι καλό παιδί κι έντιμος, καπάτσος δημοσιογράφος, κι όχι μόνον αυτό, αλλά επιπλέον χαίρομαι που απουσιάζει τα Σαβ/κα. Εγώ το μόνο παράπονο το οποίο έχω από όσους δημοσιογράφους στο διαδίκτυο είναι ο κρυψινισμός τους όσο αφορά στην ταυτότητά τους, γεγονός το οποίο κάμποσες φορές δημιουργεί ανώφελες προστριβές κι έλλειψη σεβασμού προς το επαγγελματικό τους πρόσωπο και τη δραστηριότητά τους. Αυτό αποτελεί μια εν γένει απώλεια του δημοσιογραφικού κόσμου σε σχέση με τη δεοντολογία και την αξιοπιστία των αναγνωστών προς αυτόν, καθώς κάμποσοι δημοσιογράφοι δεν λένε να απαρνηθούν την εμπάθεια και το "ψάρεμα". Εγώ εάν γνώριζα την μία και μοναδική Αλήθεια, δεν το κρύβω πως θα ήθελα να γίνουμε αχώριστοι φίλοι.

 
At 5/27/2009 07:27:00 μ.μ., Blogger Katerina said...

διαβάζω τα κείμενα σου σχεδόν 2 χρόνια όχι κα8ημερινά και όχι όλα τα ποστ όμωσ ειναι πολλά τα ωραία και θεωρώ ότι γραφεις απίστευτα.. μου αρέσει ιδιαίτερα ο τρόπος που εκφράζεσαι..και ναι'σαι σίγουρος πως σίγουρα θα έχεις μια αναγνώστρια πάντα... καλή συνέχεια!

 
At 5/27/2009 07:47:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

έλα μωρέ, ίσα-ίσα που χαμογελάω που είχα συνεισφορά στην αφορμή για το σούπερ ποστάκι. στο κλείσιμο μας πήρες και τα ρέστα μας

αλλά ξέρω που το πας, θες να ανοίξουμε συζήτηση για ένσημα :Ρ

 
At 5/27/2009 09:39:00 μ.μ., Blogger Nomad said...

Γειά,

συνήθως τα κείμενά σου είν αι πολύ όμορφα ασχετα αν μιλας για σένα η για σένα μέσω αλλων, ετσι κι αλλιως όλοι και τα παντα περιστρέφονται γύρω απο τον εκάστοτε πομπό. Υπαρχει ομως και η παραμετρος του του ματιού που βλέπει τι γραφεις. Να γραφεις για σένα χωρίς εμένα (τον οποιον εμένα) , θα σήμαινε περίπου να κρατάς ημερολόγιο κατω απ το κρεβατι. Λογικο, αν ήσουν 14χρονη κοπελίτσα η ο Πεσσόα. :Ρ Αρα γραφεις για "σένα", ΕΠΕΙΔΗ υπαρχω εγώ να σε δώ. Νομιζω ολοι μας λιγο πολύ καπως ετσι λειτουργουμε.

Αυτο που δεν καταλαβαίνω ρε συ ολντ μπου, είναι τι σε κανει ενώ αντιλαμβανεσαι οτι δεν ειναι ευγενικο να απαντας επιλεκτικα, εντούτοις να το αποδέχεσαι.

Σνομπιζεις; Εγινες αλλαζόνας επειδή έχεις το κοκκαλακι της γραφής; Δε νομίζω. Θεωρείς δικαιωμά σου να επιλεγεις τι και ποιον θα αντισχολιάσεις; Ισως. Και είναι, παρότι δεν είναι οπωςε λες και τοσο ευγενικό.

Δεν ξερω, ισως φταίει ο ογκος των απαντησεων που λαμβανες πιο παλια, ισως σπαζεσαι να απαντας σε μερικά εκτός πασης λογικής σχόλια (κι εχω δει πολλά εδώ...), δεν ξερω, δεν το κρίνω.

Απλα απο οσα είπες, αυτό μονο μου προκαλεσε απορία, ειλικρινή απορία.

Ισως γιατι εγω αν δεν απαντησω σε ενα σχόλιο ακομα και ανοητο (οχι και σε σπαμ βεβαια) αισθανομαι λίγο ασχημα. Καμια φορά που περνάει καιρός ώσπου να δω τοτι μου αφησαν σχόλια, αισθάνομαι οτι εκανα τον αλλον να περιμένει. Σαν κάποιος να ξοδεψε 5 λεπτά απ το χρόνο του για μενα και λιγη απ τη σκεψη του κι εγω να τον αγνοησα.

Αλλα παλι δεν το κρίνω, απλα σκέψεις διατυπωνω, εξ αφορμής οσων είπες.

Κατα τ αλλα είναι αδυνατο να μιλας καθε μερα και να λες κατι σημαντικο, σωστά το σκέφτεσαι κι ετσι είναι, εκτός κι αν μιλαμε για καποιον εξαιρετικά παραγωγικό σοφό ανθρωπο. Αραιότερα, καλυτερα. Καθε σκέψη δεν αξίζει να ειπωθεί, μα κάθε σκέψη που αξίζει να ειπωθεί θα βρει σίγουρα το δρόμο της.

Συνεπως δεν σε νοιαζει η αναγνωσιμότητα. Θα πεσει, θα ανέβει, θα κατρακυλήσει. Τι σημασία εχει; Τι σημασία έχει να είναι καανείς δηξμοφιλής και καποιος οχι; Τι σημασία εχει στην τελική οτιδήποτε ρε συ Ολντ; Αφου τα ξερεις, το ξερω.

Η ποιότητα των σχολίων που λαμβάνεις είναι το θεμα. Η δυναμή σου εκει θα φανει, κι ας είναι μονο ενα το σχόλιο.

Νομίζω οτι οι ανθρωποι που διαβαζουν ενα βλογ εξηγούν περισσότερα για τον βλογερ, απο οσα μπορεί να μας πει ο ίδιος για παρτη του.

Κι εδώ, εκτός απο τα τρολς (για να σε τρολαρουν ομως και παλι κατι σημαίνει αυτό)εχω δει και απιθανους τύπους. Οπως και στον ΚΚΜοίρη, του οποίου εχω την τιμή να είμαι τακτικος σχολιαστής.


Χαιρετισμους, εγώ σε διαβαζω οντως λιγο πιο ατακτα απο πριν, ομως δεν ειναι τα κειμενα σου που εκπίπτουν, αλλα η δουλειά μου που αυξάνεται. Προσωρινό είναι.

:)

 
At 5/28/2009 12:03:00 π.μ., Blogger lousy said...

Old boy, δεν θα πρέπει να παραπονιεσαι καθολου...καθημερινα στον ελαχιστο ελευθερο χρονο που διαθετω διαβάζω επιλεκτικα ορισμένα blogs κ είσαι ο μοναδικός τον οποίο δεν παραλείπω ποτέ να διαβάσω (ελπίζω να μην ακουγεται σαν γλείψιμο αυτό). Παντως ποστάρεις ένα κειμενο κ αμεσως παίρνεις αβίαστα καμια 20αρια σχόλια (τουλάχιστον) σε θέματα τόσο ιδιαιτερα κ δυσπροσιτα, που συχνα δυσκολα προσφέρονται για σχολιασμο (εγώ τουλάχιστον κωλύομαι να γράψω κατι, απλα αποστομωτικός) εν αντιθεσει με αλλα blogs που εχουν πιο ευπεπτα κ ευληπτα κειμενα και που ενω προσφέρονται για αναλυση κ σχολιασμο, δε συγκεντρώνουν την προσοχή των αναγνωστών. Εχεις το κοινό σου (ενα πολυ ενδιαφέρον κοινό, λατρέυω τις στοιχομυθίες σας) και μια υπέροχη έμπνευση που καθηλώνει.

Keep writing old boy, you simply rock!:)

 
At 5/28/2009 12:41:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Bubble Fish και Lousy, ευχαριστώ πολύ.
Μάο, κι όμως τις σκέψεις τις είχα αρκετό καιρό τώρα, απλά τώρα ήρθε η ευκαιρία να τις εξωτερικεύσω, γιατί με το ρυθμό που πάει το πράγμα λίγο ακόμη να αργούσα θα έφευγαν και οι τελευταίοι και δεν θα τα διάβαζε κανένας :)
Νοmad, εάν είναι σνομπισμός πάντως είναι σνομπισμός που είχα εκδηλώσει σχεδόν από την αρχή αρχή του μπλογκ. Δηλαδή γρήγορα κατάλαβα ότι τελικά το να «πρέπει» να απαντήσω σε κάθε ένα σχόλιο ήταν ένα πρέπει που για πολλούς και διάφορους λόγους δεν μου πήγαινε. Από την άλλη καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τη δική σου στάση απέναντι στα σχόλια και δεν αμφιβάλλω ότι είναι η σωστότερη. Δεν ήταν η σωστότερη για τον δικό μου χαρακτήρα όμως, με αποτέλεσμα να μην την τηρήσω και να εκλαμβάνεται έτσι ως ένδειξη αγένειας. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι αγενής και πάντως η στάση μου αυτή δεν αντικατοπτρίζει έλλειψη σεβασμού ή γαϊδουριά.
Όσο για το άλλο θέμα, η αναγνωσιμότητα με απασχολεί στο βαθμό που με απασχολούσε πάντα (και πριν ανοίξω το μπλογκ, όπου άρα εκ των πραγμάτων δεν έμπαινε η παράμετρος της «δημοφιλίας») η ερώτηση: πώς εισπράττονται αυτά που γράφω και τι αντίκτυπο έχουν. Δεν έχει να κάνει με επιτυχία ή αποτυχία, έχει να κάνει με το αν γράφω πράγματα που είναι ή δεν είναι μπούρδες, και δυστυχώς επειδή εμένα σπανιότατα θα μου φανεί κάτι που έγραψα ως μπούρδα -γεγονός που πιθανότατα αποτελεί και το μεγαλύτερο ελάττωμά μου στο γράψιμο- πρέπει να χρησιμοποιώ ως κριτήριο και την γνώμη των άλλων.

 
At 5/28/2009 12:52:00 π.μ., Blogger Knoulp said...

Go On Old-Boy!
An thes enan akoma logo, gia merikous isws to ena kai monadiko prisma gia na vlepoun tin Ellada apo makria..
Kai min agxwnesai an stereveis pou kai pou,anthropino einai.
Kaitha simfwnisw oti einai toso mataiodoxo to na grafeis kati spoudaio kathe mera, oso einai na eisai erwtevmenos sinexeia me to idio proswpo.

 
At 5/29/2009 02:25:00 μ.μ., Blogger ΒΙΒΙΑΝ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ said...

Όταν εμφανίστηκαν τα μπλογκ, άρα και η δυνατότητα να γράφει ο καθένας ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι, φάνηκε ότι μπορούσε να προκύψει μια νέα φουρνιά ανθρώπων που θα έγραφαν την αλήθεια που παρατηρούν γύρω τους και μέσα τους. Φάνηκε ότι θα μπορούσε κανείς να διαβάσει ερμηνείες για όσα.. φαίνονται, κοντινές στην πραγματικότητα, που θα άλλαζαν όμως τον αέρα που αναπνεύουμε...(!!!) Υπήρξε θέλω να πω μια υπερβολή στις προσδοκίες κι έπειτα στις απαιτήσεις. Αυτό, όπως ήταν φυσικό, δεν συνέβη. Και δεν συνέβη διότι στα μπλογκ κυριάρχησαν κατά κύριο λόγο δημοσιογράφοι που δεν μπορούσαν να γράψουν την αλήθεια στα έντυπα που ήδη εργάζονταν. Με κάποιες εξαιρέσεις, άρχισε να χύνεται άπλετο φως στην... ανεπάρκεια.
Αυτό που βασικά αιτούνταν οι πολυπληθείς (!) αναγνώστες των μπλογκ ήταν αδύνατον. Σπουδαίες πένες, αποκαλύψεις, φρέσκες ιδέες, μια άλλη ματιά στα πράγματα... Και είναι λογικό. Από που ακριβώς θα ξεφυτρώσουν όλ’ αυτά;
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία όσοι διατηρούν μπλογκ είναι εργαζόμενοι. Είναι επίσης εκπρόσωποι μιας-δυο γενεών που στόχος τους είναι κατ’ αρχήν να μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Πολλοί από αυτούς χρησιμοποίησαν τα μπλογκ για να ψαρέψουν μια θέση, να βολευτούν κάπου για ένα μισθό. Θεμιτό, αλλά διόλου αποτελεσματικό.
Από όσους ανθρώπους –στην Ελλάδα τουλάχιστον- χρησιμοποιούν το internet, πόσοι «μπαίνουν» και διαβάζουν τα μπλογκ; Γνωρίζω προσωπικά δεκάδες, που βαριούνται και δεν το έχουν κάνει ποτέ, και δεν αναφέρομαι σε θείτσες των 65 ετών που προτιμούν τη μπιρίμπα. Γνωρίζω επίσης αρκετούς που μπήκαν μια-δυο φορές, δεν ανατρίχιασαν και δεν ξαναμπήκαν ποτέ.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα μπλογκ «πεθαίνουν». Απλώς ακολουθούν τη αφύσικη ταχύτητα των πραγμάτων στη χώρα. Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού άνθισαν, διότι οι ΗΠΑ είναι μια χώρα με πυρηνική δυναμική. Μια χώρα όπου μια καλή ιδέα πληρώνεται, ενίοτε αδρά, και μετατρέπει ένα νέο άνθρωπο σε πολυεκατομμυριούχο μέσα σε λίγα χρόνια. Μια χώρα που έχει ελευθερία λόγου που εμείς ακόμη την ατενίζουμε με τα κιάλια. Η δική μας νοοτροπία δεν έχει καμία σχέση και η «χρυσή τομή» μας αργεί ακόμη δεκαετίες, μπορεί και κανέναν αιώνα. Αυτό που παρουσιάζουν τα ελληνικά μπλογκ είναι μια ενδιαφέρουσα προς εξαγωγή συμπερασμάτων εικόνα του ενεργού πληθυσμού και όχι μόνον. Αν αλλάξουμε (για να μην βουλιάξουμε :-) θα αλλάξουν και τα μπλογκ. Έτσι όπως την κόβω τη «φυλή», μάλλον θα χρειαστεί να βουλιάξουμε πρώτα και μετά... ίσως να αλλάξουμε.
So keep posting, έτσι όπως φεύγουν τώρα κύματα αναγνωστών, έτσι θα έρθουν άλλα. Το πότε είναι αδύνατο να το πρσδιορίσουμε.

 
At 5/29/2009 04:04:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Να φύγουν και να ΄ρθουν και να ξαναφύγουν και να ξαναρθούν, πρώτα ο Θεός εμείς εδώ θα 'μαστε, Βίβιαν :)

 
At 5/29/2009 09:07:00 μ.μ., Blogger ΒΙΒΙΑΝ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ said...

don't stop 'till you get enough, όπως θα έλεγε και ο πρώην καλλιτέχνης & νυν άλιεν ;-)

 
At 5/30/2009 09:42:00 μ.μ., Blogger Knoulp said...

Old-boy , i anartisi afti itan ontws thema anasfaleias, i mipws itan afto pou lene stin politiki sispeirwsi eklogikou swmatos???

 
At 5/31/2009 01:47:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Knoulp, θερμή καταγραφή ψυχρών δεδομένων ;)

 
At 5/31/2009 02:49:00 μ.μ., Anonymous anasthod said...

άκουσα χθες αποβραδίς στην πόλη της Ζακύνθου από προσκείμενους ψηφοφόρους στο ΚΚΕ το σύνθημα "ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες" κι αναρωτήθηκα για ποιό λόγο αυτή η αντιπαράθεση, πώς περιμένουν οι όσοι προσκείμενοι στη συγκεκριμένη ιδεολογία ευημερία και βελτίωση σε οικονομία και πολιτισμό δίχως να συνεργαστούν με το "κεφάλαιο", δηλαδή με όσους τόλμησαν, κόπιασαν, επιχείρησαν και έκαναν πολλά λεφτά, πολλά χρήματα, είτε προηγουμένως είχαν, είτε δεν είχαν την απαραίτητη χρηματοδότηση. Δυστυχώς, σε εμένα αυτή η αντιπαράθεση καταδεικνύει θερμοκέφαλους, όχι πως έχω σε εκτίμηση το συγκεκριμένο νησί λόγω της ανέκαθεν προτίμησης της πλειοψηφίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της ρήσης "στη Ζάκυνθο ήρθε η Χαρούλα, γλείψε ούλα". Ο Τσόμσκι ξαναζεί σε άλλη persona βεβαίως λόγω επανάληψης.. Τρομερό, δε θα πεθάνει ποτέ! Τι μαρτύριο, κι ο κος Νίκος Δήμου, αειθαλής, δε θα αναπαυθεί ποτέ στη μνήμη των δημοσιογράφων.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home