Δευτέρα, Μαΐου 25, 2009

Ο Σφριγηλός Θεός

Tο απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ένας δεύτερος Θεός -πολύ πιο σφριγηλός από τον κουρασμένο Θεό των Ελλήνων- έκανε αισθητή την παρουσία του πάνω από την Αθήνα. Ο Αλλάχ είναι μεγάλος, το Κοράνι είναι η απαγγελία των λόγων του, είναι βιβλίο ιερό και πρέπει να το σέβεστε.
Πριν την πανηγυρική είσοδο του Κορανίου στη ζωή μας, το τελευταίο βιβλίο που είχε προξενήσει σαματά ήταν η Ιστορία της Έκτης. Αν οι θεωρητικές αντιμαχίες για την Ιστορία της Έκτης αφορούσαν το πώς βλέπουμε ως λαός το παρελθόν μας, η πρακτική διαμαρτυρία για το Κοράνι αφορά το πως καλούμαστε να δούμε ως κοινωνία το παρόν μας. Κι αν στα ιερά βιβλία σκανδαλίζει οποιασδήποτε μορφής επέμβαση στο περιεχόμενό τους (ή και στο χαρτί πάνω στο οποίο είναι τυπωμένα), στα ανίερα βιβλία σκανδαλίζει το ίδιο το περιεχόμενό τους (με λέξεις όπως «συνωστισμός»).
Άλλο βέβαια ότι επειδή στην Ελλάδα κάθε σφοδρή ιδεολογική διαμάχη κρατάει όσο ένας καφές, η Μαριέττα Γιαννάκου -την οποία τιμώρησαν οι ψηφοφόροι μόνο και μόνο επειδή «επέτρεψε» το βιβλίο- είναι σήμερα επικεφαλής ευρωψηφοδελτίου.
Αν τον Δεκέμβρη η μηδαμινή απόσταση που χώριζε τα Εξάρχεια από το Κολωνάκι συμβόλιζε μια πόλη στην οποία όλα συγγενεύουν κι όλα συμφύρονται, την Παρασκευή η μηδαμινή απόσταση που χώριζε το κάτω της Ομόνοιας γκέτο με τα μπροστά στο Σύνταγμα επεισόδια συμβολίζει μια πόλη στην οποία βγαίνει από τα όρια του γκέτο του ένα νέο είδος διαφορών, πολύ λιγότερο συγχυσμένων και θολών.
Και τώρα σύσσωμο το πολιτικό σύστημα θα κινηθεί μια σκάλα δεξιότερα, αν μη τι άλλο για να μην υπάρξει χάσμα μεταξύ του ίδιου και της εκλογικής του πελατείας.
(Κείμενο γραμμένο για το «Exodos»)

6 Comments:

At 5/25/2009 09:19:00 μ.μ., Blogger notiX said...

όπως πάντα, Old Boy, έγραψες!

 
At 5/25/2009 09:49:00 μ.μ., Anonymous Έκλεισαν την Αχαρνών... said...

Κάτοικοι της περιοχής του Αγ. Παντελεήμωνα έκλεισαν την οδό Αχαρνών για να διαμαρτυρηθούν στην ολοένα και αυξανόμενη εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών.
Σήμερα μάλιστα οι γνωστοί "αντιρατσιστες" που πρόσκεινται στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αλλά και της ακροαριστεράς. με την κάλυψη φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ είχαν διοργανώση καποιες εκδηλώσεις ενάντια στο ρατσισμό... Να προσθέσουμε επίσης οτι αυτούς τους μανιασμένους και εξεγερμένους λαθρομετανάστες ο Τρεμόπουλος των ΟΙΚΩΛΟΓΩΝ τους έδινε δίκαιο και...
θέλει ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ αδιαφορώντας για τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Σε αυτούς τους "δημοκράτες" το μόνο που μπορούμε να πούμε ειναι οτι το πρόβλημα δε λύνεται με συγκάληψη ή με απλα στρουθοκαμηλισμό όπως τον επιχειρούν.
Η βία φέρνει βία και όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες
Ας ελπίσουμε να κυλήσουν όλα ομαλά διότι ώς γνωστών τη "νυφη" την πληρώνει πάντα ο αθώος καταστηματάρχης και νόμιμος πολίτης...

 
At 5/25/2009 10:49:00 μ.μ., Anonymous Ευγένιος Ραμίρεζ said...

Ποιός αθώος καταστηματάρχης; Αυτός που μου πούλησε ληγμένο γιαούρτι;

Αν ξαναποτίσω λοιπόν τις γλάστρες μεσημεριάτικα, να με φτύσετε! Δεν είμαι εγώ ποιητής, ν' αναπαύομαι στον ίσκιο μιας πορτοκαλάδας.

Όμως δεν είχα άλλη ώρα, αφού πριν από την ΤΕ της ΝΔ του Αγίου Παντελεήμονα ανοίγω πάντοτε το SSL 546 και αναδιαμορφώνω τα busters.

Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να μην το καταλαβαίνει αυτό;

 
At 5/26/2009 02:13:00 π.μ., Anonymous p.gtt said...

@ Έκλεισαν την Αχαρνών...

κι εμείς τι πρέπει να κλείσουμε για να προφυλαχτούμε από τη βία της ηλιθιότητας;

 
At 5/26/2009 03:31:00 μ.μ., Anonymous Ανατολή σε λέγανε... said...

"Άλλο βέβαια ότι επειδή στην Ελλάδα κάθε σφοδρή ιδεολογική διαμάχη κρατάει όσο ένας καφές, η Μαριέττα Γιαννάκου -την οποία τιμώρησαν οι ψηφοφόροι μόνο και μόνο επειδή «επέτρεψε» το βιβλίο- είναι σήμερα επικεφαλής ευρωψηφοδελτίου."


Σου ξεφεύγει όμως η εξής σημαντική λεπτομέρεια, ότι ένας βουλευτής ή ένας ευρωβουλευτής δεν εκλέγεται άμεσα από το λαό παρά ορίζεται από το κόμμα και το σύστημα. Βασική παράλειψη που νομίζω πρέπει να αναφέρεις.
Οπότε η ιδεολογική διαμάχη δεν "κρατάει όσο ένας καφές".

 
At 5/27/2009 07:20:00 μ.μ., Blogger Unknown said...

Μήπως βλέπομε την Ευρώπη της επόμενης εικοσαετίας;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home