Σάββατο, Μαρτίου 07, 2009

Ι - ΣΟ - ΤΗΣ

Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων- Αντιδημαρχία Ισότητας και Κοινωνικής Ένταξης, συμμετέχουν ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και προσφέρουν δωρεάν μετακινήσεις την Κυριακή 8 Μαρτίου σε όλες τις γυναίκες, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και με τον ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα.
Δήλωση Υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη:
«Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μία ελάχιστη, συμβολική χειρονομία αναγνώρισης του ρόλου και της συμβολής της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία. Η παγκόσμια αυτή ημέρα, ημέρα χωρίς εισιτήριο στα συγκοινωνιακά μέσα για όλες τις γυναίκες, πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι η τιμή και ο σεβασμός προς τις γυναίκες, πρέπει να αποδίδονται όλο το χρόνο, μέσα από τις ενέργειες και τις πράξεις μας».

---
Κορίτσια, πάρτε τις φίλες σας, τις μανάδες σας, τις κοράκλες σας, τις θειάδες σας και την Κυριακή ξεσκίστε τις συγκοινωνίες.
Μην αφήσετε κανένα μέσο ανεκμετάλλευτο, από τρόλεϊ ως μετρό κι από λεωφορείο ως ηλεκτρικό.
Είναι η μέρα σας, είναι η Κυριακή σας, είναι το τζόιράιντ σας.
Αυτήν την Κυριακή τιμούμε την προσφορά σου, την δική σου προσφορά, Ελληνίδα Γυναίκα.
Ελληνίδα Γυναίκα, αυτήν την Κυριακή μπορείς να νιώσεις κατ΄εξαίρεση κι εσύ ως μία από εμάς.
Φτιάχτηκες από το πλευρό μας, αλλά αυτό δεν σε καθιστά σε καμία περίπτωση κατώτερη ποιότητα ανθρώπου.
Όχι, άνθρωπος είσαι κι εσύ, και μάλιστα άνθρωπος υπερπολύτιμος για τον Άνδρα, στον δύσκολο καθημερινό αγώνα του να φέρνει στο τραπέζι ψωμί.
Μολονότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε η δωρεάν σου μετακίνηση -έστω και για μια μέρα- μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς καλύτερα το χαρτζηλίκι που σου δίνει ο άντρας σου, να ξέρεις ότι το εισιτήριο που σου κάνουμε δωρεάν δεν μπορεί να χωρέσει τον σεβασμό που σου οφείλουμε.
Είναι κυρίως συμβολικό, είναι συμβολικό του αγώνα που κάνεις μέσα στο σπίτι, μεγαλώνοντας τα παιδιά μας, κρατώντας τα νοικοκυριά μας, ανακουφίζοντας μας τα βράδια με τα ανοιχτά σου σκέλια.
Ελληνίδα Γυναίκα, αυτήν την Κυριακή είσαι το τιμώμενο πρόσωπο και πας όπου θες.
Κύριοι εισπράκτορες, μην ξεχαστείτε και τους βάλετε τις φωνές που δεν θα στέκονται στην ουρά. Αυτήν την Κυριακή εισπράττετε μόνο ανδρικές δραχμές.
Κι εσύ Έλληνα Ομοφυλόφιλε, μην ζηλεύεις. Θα έρθει και σένα η σειρά σου. Όλα στην καλή τους ώρα. Θα ξημερώσει η Κυριακή του 2050 που θα κάνουμε και τα δικά σου εισιτήρια.

19 Comments:

At 3/07/2009 03:01:00 π.μ., Blogger k1 said...

Ακριβώς αυτό είναι η μέρα της γυναίκας, δεν θα μπορούσες να το θέσεις καλύτερα: ένα γραφικό πανηγυράκι, το φολκλόρ του εξωτικού πουλιού που για μια μέρα δικαιούται να βγει απ'το κλουβί του, ένα απονευρωμένο πλάσμα που, όπως όλες οι μειονότητες στη φορμόλη, έχει κι αυτό τη μέρα του. Και τα νεύρα του...

 
At 3/07/2009 03:15:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

πολύ ωραία πρωτοβουλία, συμβολική κίνηση μεν, ουσιαστική και με απήχηση δε, δίχως σημαντικές σπατάλες. Για τους ομοφυλόφιλους - δίχως να με αφορά στο φύλο - εγώ προτείνω να μην κάνει κανείς τίποτε εκτός από το να τους αφήσει στην ησυχία τους και να τους συμπεριφέρεται δίχως καμία προκατάληψη όσο αφορά στο φύλο και στα πολιτικά τους δικαιώματα. Αυτό διότι περισσότερα δυσάρεστα συμβαίνουν σχετικά με τα κεκτημένα δικαιώματά τους και την αντιμετώπισή τους από τους "straight" άντρες και γυναίκες (βλ. παρόν post του old-boy κι άλλη μια ρατσιστική διάκριση την οποία υποθάπλτει). Τουναντίον, προτείνω μια συμβολική ημέρα κάθε έτος κι έναν κερδοφόρο εθνικό λαχνό για τον συντάκτη olb-boy και την μοναδική του προσφορά στο πανελλήνιο πέραν δωρεάν εισιτηρίων, κι αυτό μπικόζ μετά τα πρόσφατα μεγαλόστομα "γαμώ το μουνί της μάνας σας" στο παρόν ιστολόγιο, οι διαθέσεις του έχουν αγριέψει και δεν αποκλείεται να τους βατέψει όλους, straight & gays, άνδρες και γυναίκες.

 
At 3/07/2009 03:23:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το καλύτερο σχόλιο γι' αυτή τη φαιδρή (όπως την έχουν καταντήσει) "ημέρα", το έχω ακούσει από τον Τζίμη Πανούση:
"Σήμερα είναι η ημέρα της γυναίκας και κανείς δεν μου έχει ευχηθεί χρόνια πολλά. Είμαι συνεπώς υπερήφανος για τον αδιαμφισβήτητο ανδρισμό μου!"
χαχαχαχαχαχα
(γαμώ τις αυπνίες μου)

 
At 3/07/2009 10:40:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σαν άμεσα ενδιαφερόμενη ... ή μάλλον θιγόμενη ... γυναίκα, έχω να πω:

το πιο ενδιαφέρον σε αυτή την υπόθεση είναι ότι κάτω από το έμβλημα της Ισότητας, οι γυναίκες θ' αρχίσουν να συνταξιοδοτούνται στα 65 τους και αυτές, όπως οι άντρες (μάλιστα, όπως λέγεται, με ένα νομοθέτημα αναδρομικής ισχύος!).

Περίεργη αντίληψη περί ισότητας, πολύ μονόπλευρη - συγκεκριμένου συμφέροντος δηλαδή.

Διότι: για ποιο λόγο να μη γίνει το ΑΝΑΠΟΔΟ;

Με έμβλημα δηλαδή την Ισότητα, να συνταξιοδοτούνται οι άντρες στα μέχρι τώρα προσδιορισμένα όρια ηλικίας των γυναικών;

Κι ακόμα, πάλι για λόγους Ισότητας των Φύλων, να απολαμβάνουν και οι άντρες ειδικές άδειες πατρότητας και λοιπά, πολύ φυσιολογικά και ανθρώπινα ευεργετήματα, τα οποία απολάμβαναν έως τώρα, και πολύ σωστά, μόνο εμείς οι γυναίκες;

 
At 3/07/2009 11:07:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κάπου κοντά είναι και η παγκόσμια μέρα του ύπνου νομίζω.

(μέρα, του ύπνου. και νυχτοπούλι ο παγκοσμιος ημεροσημασιοδότης)

 
At 3/07/2009 12:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

βασικά οι γυναίκες είναι άνθρωποι και το μόνο που θα έπρεπε να ζητούν ειναι ανθρώπινη αντιμετώπιση απλά

 
At 3/07/2009 01:31:00 μ.μ., Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

Δεν είμαι "οπαδός" των παγκόσμιων ημερών, ποιος ο λόγος να τιμάς κάποιον μία μόνο ημέρα το χρόνο;

Υπάρχει ένα site που αναφέρει τις "παγκόμιες ημέρες": http://sansimera.gr/

 
At 3/07/2009 01:48:00 μ.μ., Blogger BlogBastard said...

...και πόσο ειρωνική - αλήθεια -σύμπτωση να πέφτει φέτος μαζί με την Κυριακή της Ορθοδοξίας...! Έτσι γιατί πραγματικά ένα free "τζόιραιντ" είναι ο Ορθός τρόπος να Δοκούμε τη γυναικεία συνεισφορά και ύπαρξη...
Εγώ που θα πάρω το πατίνι μου μετράει???

Χρόνια Μας Πολλά Κάθε Μέρα!!!

και Χρόνια Πολλά Σε όλους Μας, γιατί χωρίς το ένα δεν μπορεί να υπάρχει το άλλο... φΙλο!!!
(η εσκεμμένη ανορθογραφία μου είναι και η ευχή μου και ελπίζω να ισχύσει κάποτε για όλα τα φύλα και τα 3...)

*ΚαληΜεραΣεΟλους*

 
At 3/07/2009 03:15:00 μ.μ., Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

Μιας και ο BlogBastard ανέφερε ότι φέτος το πάσχα συμπίπτει με μία άλλη επαίτειο. Το 1994 το πάσχα είχε πέσει με την πρωτομαγιά και το θάνατο του Ayrton Senna.

 
At 3/07/2009 03:37:00 μ.μ., Blogger vg.92 said...

" Δεν είμαι "οπαδός" των παγκόσμιων ημερών, ποιος ο λόγος να τιμάς κάποιον μία μόνο ημέρα το χρόνο; "

Για να δικαιολογείσαι στον εαυτό σου, για όλα όσα του κάνεις όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Άντε μωρή, πλύνε τα πιάτα, πήγαινε στη δουλειά, ξεσκάτισε τα μωρά, κάνε το ένα, κάνε το άλλο. Τι παραπονιέσαι? Μια μέρα το χρόνο θα έχεις τσάμπα εισιτήριο. Δίκαιο δεν ακούγεται?

Και γι΄ αυτό υπάρχει μια τέτοια μέρα το χρόνο, μόνο για τους πληγέντες σε αυτή την κοινωνία. Έχετε ακούσει παγκόσμια μέρα του άνδρα, του δημοσιογράφου, του εφοπλιστή, του golden-boy, του πολιτικού? Αντιθέτως χορτάστε αναξιοπαθούντες αυτού του κόσμου από παγκόσμιες μέρες:

14 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια ημέρα των ερωτευμένων

08 Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

15 Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα Προστασίας του Καταναλωτή

05 Απριλίου - Παγκόσμια ημέρα Προσφύγων

κλπ, κλπ...

Άντε, χρόνια πολλά! :D

 
At 3/07/2009 06:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ένα post από τον πιτσιρίκο περί παραίτησης και προσδιορισμού αξιοπρέπειας. Αυτό το οποίο δεν μας καταδυκνύει ο πιτσιρίκος είναι αφ'ενός το ζήτημα της αξιοπρέπειας και το πώς προσδιορίζεται σε μια συγκεκριμένη δουλειά, αφ'ετέρου ποιοί είναι αυτοί που "δεν θέλουν" τον οποιονδήποτε σε μια δουλειά, ποιά η θέση τους στην εταιρία, αλλά και πόσο καλά κάνουν οι ίδιοι τη δουλειά τους και σέβονται τους νόμους όπως αυτοί ισχύουν αντικειμενικά για όλους κι όχι υποκειμενικά στο "πνεύμα" του νόμου. Το κείμενο από τον νομοταγή, αξιοπρεπή, εγχώριο, πολυάσχολο κι ολιγαρκή γελωτοποιό των 720ευρώ: "Το να χάνει ένας άνθρωπος τη δουλειά του είναι εξαιρετικά δυσάρεστο αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Το να χάνει την αξιοπρέπειά του είναι όμως το δικό του τέλος. Αναρωτιέμαι δεν υπάρχουν άνθρωποι που να απολύονται και να λένε "Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία - αντίο"; Άκουσα μια κυρία που εργάζεται στον Alpha να λέει στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου πως "η αγάπη μας για τον Alpha αποδεικνύεται από το γεγονός ότι καθόμαστε και δουλεύουμε για 1000 και 1500 ευρώ". Τι μου λες; Δηλαδή είχατε καλύτερες προτάσεις και τις αρνηθήκατε εξαιτίας της αγάπης σας για τον Alpha; Της αγάπης σας για τον Alpha; Από πότε οι άνθρωποι αγαπάνε εταιρίες; Από τη στιγμή που χάνουν την αξιοπρέπειά τους. Συγγνώμη αλλά, αν δεν σε θέλουν πια σε μια δουλειά, σηκώνεσαι και φεύγεις. Δεν με θέλετε μία φορά, εγώ δεν σας θέλω δέκα. Τα υπόλοιπα είναι ξεφτιλίκια. Και θα δούμε πολλά από δω και πέρα. Σε απευθείας μετάδοση."

 
At 3/07/2009 06:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

διορθ.: "καταδεικνύει". Εγώ παρακαλώ όποιον πληρώνει τον πιτσιρίκο σε όποιες εταιρίες "δουλεύει", δώστε του κάτι παραπάνω από 720ευρώ, να βρει μια σύζυγο, να κάνει μια οικογένεια, μήπως πάψει να παριστάνει το εγχώριο σούργελο του 21ου αιώνα. Δεν είναι ούτε ηθοποιός, ούτε μίμος, ούτε πολιτικός, ούτε δημοσιογράφος, ούτε συγγραφέας, ούτε φοιτητής, ούτε παραγωγός ραδιοφώνου, ούτε μουσικός, ούτε επιστήμονας, ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε προσφέρει γνώσεις. Ξεκινήστε ένα ιστολόγιο, κάντε μοντάζ σε εικόνες, γράψτε σωστά τη γνώμη σας, κάντε τη βιβλίο, κάντε γνωριμίες, γλείψτε τους όλους με σατιρικό "στυλ" κι έχετε δουλειά στον sky.

 
At 3/07/2009 11:18:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

απο μια ξεφτιλα συμμετοχη,καλυτερη η..μη συμμετοχη!

αλλα που μυαλο!

Α.Γ.

 
At 3/08/2009 01:24:00 π.μ., Blogger vague said...

Δεν το είχα ακούσει το νέο για το αυριανό bonus. Τώρα που το έμαθα, θα ξεχυθώ στους δρόμους. Αν και ίσως θα ήταν καλύτερα να μας έδιναν δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια του εξωτερικού, μήπως την κάναμε σιγά σιγά.
Άντε και του χρόνου, που η μέρα μας πέφτει Δευτέρα και είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, να δείτε που θα μας δώσουν για bonus (συγνώμη, συμβολική χειρονομία), κουπόνια για δωρεάν σερβιέττες.

 
At 3/08/2009 01:43:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και πού να δεις τι διάβασα: Ο φωστήρας Στυλιανίδης με την Αλεξία Έβερτ (υπεύθυνη ισότητας του Δήμου Αθηναίων) τα συμφώνησαν μεταξύ τους, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο οτι θα ισχύσει σε όλα τα μέσα...

 
At 3/08/2009 06:53:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Mια άλλη εξαίρετη παρατήρηση του Τζιμ (Πανούση) [σε συνέχεια της έξοχης παραπομπής του oneinchman] είναι η ευτυχία του να το παίζεις "φεμινιστής" (όντας ελεεινός) για να γαμήσεις, α-λα Λευτέρης Παπαδόπουλος (το τυπάκι αυτό υπήρξε όντως απίστευτο).

Ξεχυνόμενοι αύριο στο Μετρό των Αθηνών, και αποδεχόμενοι τη συγκριτική οικονομική επιβάρυνση σε σχέση με τον δωρεάν κυκλοφορούντα στόχο, οι τυχόν κλώνοι του Λευτέρη όλο και κάποια θυμωμένη "προοδευτική" Θ\θεία θα βρουν να γαμήσουν...
Ο Γιώργος Νταλάρας θα τραγουδά για τσιμινιέρες στο φόντο των αναστεναγμών των περιπτύξεων...
Ο τόπος αυτός είναι ευλογημένος. Ο καφές μας... ελληνικός. Γλυκάζω εκ καύλας.

 
At 3/08/2009 12:15:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

φίλτατε μπόμπιρα, μού είσαι συμπαθής, ξέρω πως δεν δέχεσαι συμβουλές για τη ζωή σου, αλλά όποτε "τον κόψεις" και πάψεις να ασχολείσαι (ούτε την τελεία δε θα διατυπώνεις με παρόμοιο τρόπο στο ιστολόγιο), συνυπάρχουμε peacefully και χαμογελαστοί. Το γνάθος σ'(ε)αυτόν μέσω μαλακίας δεν είναι ντροπή. Γνωριστείτε. It's simple.

 
At 3/08/2009 07:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Διαπιστώνω ότι μερικοί άντρες είναι τόσο ηλίθιοι που χαιρεκακούν επειδή οι γυναίκες θα συνταξιοδοτούνται στα 65 όπως κι αυτοί. "Καλά να πάθετε που θέλατε ισότητα", λένε!

Είναι η γνωστή περίπτωση του τύπου που τον πηδάνε και ρίχνει κακιούλες για τα γαμίσια άλλων.

Χέρι-χέρι πάει η μαλακία με την ηλιθιότητα.

 
At 3/09/2009 12:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν οντως ηθελαν να γιορτασουν την ημερα της γυναικας θα φροντιζαν να μην εχει καθολου ποδοσφαιρο!
(απο το χθεσινο ΕΨΙΛΟΝ)

χι χι χι!
Α.Γ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home