Πέμπτη, Φεβρουαρίου 19, 2009

Aς πούμε ψέματα

Όχι δεν μπορείς με 11 παίκτες να πάρεις περίπατο το ελληνικό πρωτάθλημα (ακόμη και αν μιλάμε για τους συγκεκριμένους υπερπαίκτες που έχει φέρει ο Πρόεδρος, βάζοντας βαθύτατα το χέρι στην τσέπη, επενδύοντας για πολλοστή φορά και ανεβάζοντας για πολλοστή φορά το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου). Για να πάρεις περίπατο το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται και κάτι παραπάνω. Φυσικά και δεν μιλάω για τη διαιτησία. Τα όποια λάθη των διαιτητών είναι ανθρώπινα (αν και έπαψαν προσωρινά να είναι ανθρώπινα μετά το περασμένο Σάββατο και άρχισαν να γίνονται ύποπτα, όταν αποκαλύφθηκε προβοκατόρικο σχέδιο απαξίωσης του πρωταθλήματος του Θρύλου). Άλλωστε, όπως δήλωσαν από κοινού Βγενόπουλος - Τζίγγερ (δήλωση με την οποία εκπληρώσαν τα διοικητικά τους καθήκοντα για τον φετινό χειμώνα, με αποτέλεσμα να μην πάρουν σέντερ φορ), όποιος προπονητοπαίκτης του Παναθηναϊκού διαμαρτύρεται για τη διαιτησία είναι ηθικός αυτουργός της βίας. Και αν δεν είναι ανθρώπινα, εν πάση περιπτώσει όλοι οι μεγάλοι ευνοούνται, όπως δήλωσε την περασμένη αθλητική Κυριακή ο -καθυστερημένα αφιχθείς από την Πάρο την οποία άλωσε ως προπονητής του Ρουφ- Πέτρος Μίχος. Ορίστε, και στην ΑΕΚ έδωσαν χθες πέναλτι επειδή το ξεροβόρι ταρακούνησε μια τρίχα από τη χωρίστρα του Ντούσαν (αυτή είναι η πιθανότερη εκδοχή, καθώς από το βίντεο δεν βγαίνει άλλη άκρη, αν και υποστηρίχθηκε η άποψη ότι ο διαιτητής θέλησε να κάνει το μπαμ και να πάρει με τη βία μια θέση στην πρώτη πενηντάδα των καλύτερων Ελλήνων του Σκάι, θέση που κέρδισε ήδη επάξια ο Δημοσθένης Καρμοίρης με την αλησμόνητη χθεσινή περιγραφή του ματς ή, αν όχι ακριβώς του ματς, αυτού πάντως του πράγματος που αντιλαμβανόταν ως μάτς υπό την επήρεια των ψυχοτρόπων ουσιών, οι οποίες προφανώς αλλοίωναν την αντικειμενική πραγματικότητα μετατρέποντάς την σε σουρεαλιστικά υποκειμενική). Όλοι οι μεγάλοι λοιπόν ευνοούνται, το λέει ο Πανόπουλος (που κάνει τον Ολυμπιακό να φτύσει αίμα όποτε παίζει τελευταίες αγωνιστικές στην Ξάνθη είτε 11 παίκτες έχει, είτε ενδεχομένως και λιγότερους, αφού στις τελευταίες αγωνιστικές αν χρειαστεί γίνεται προπονητής ο Σεγούρα κι ο Προτάσωφ, πρωταθλητής ο Μαντζουράκης, κίλερ ο Μήτρογλου, πίνει το ελιξήριο της νεότητας ο Τζόλε και μασάει σίδερα ο κάθε Κατσιαμπής), το είπε και ο Καραγεωργίου (που κέρδισε τον Παναθηναϊκό μέσα - έξω όχι εξαιτίας των σφυριγμάτων αλλά πάντως κερδίζοντας καθοριστικά σφυρίγματα), το λέει με κάθε ευκαιρία ο Λάμπρος Σκόρδας, ενώ όπως προσφυέστατα δήλωσε και ο Κατσαβάκης, ας μην μιλάει ο Παναθηναϊκός για ψύλλου πήδημα, οι μικροί είναι που μαχαιρώνονται πισώπλατα.
Η διαιτησία λοιπόν δεν παίζει ρόλο στον περίπατο του Ολυμπιακού κι αυτό αποδείχθηκε με τον πλέον περίτρανο τρόπο χθες, αφού μολονότι ο θρύλος σκόραρε με πέναλτι που προήλθε από ανατροπή η οποία έλαβε χώρα λίγο έξω από την περιοχή (τη δική του περιοχή - από την αντίπαλη απείχε περισσότερο ο Πάτσα όταν εκλαδεύθη) και πάλι έφαγε τρία. Ιδού λοιπόν ότι αν έχεις ομάδα η διαιτησία δεν μπορεί να αλλοιώσει κανένα αποτέλεσμα. Ιδού λοιπόν ότι τα διαιτητικά λάθη είναι ανθρώπινα και όχι εκ του πονηρού. Βέβαια θα μπορούσε κανείς να αντίπει ότι αν πράγματι ένα σφύριγμα είναι λανθασμένο ή εσκεμμένο φαίνεται από όλα τα υπόλοιπα δεκάδες σφυρίγματα στο παιχνίδι. Από το πώς αφήνεται μια ομάδα να παίξει ή να μην παίξει. Από το πώς κάθε επαφή έτσι σφυρίζεται φάουλ και κάθε επαφή αλλιώς όχι. Από το πώς το διαρκές σφύρα - σφύρα αφήνει ή δεν αφήνει να παιχτεί ποδόσφαιρο. Από το πώς δίνονται ή δεν δίνονται οι κάρτες. Από το πώς σφυρίζονται τα οφσάιντ τα έτσι και τα αλλιώς. Οι παίκτες του ΝBA όταν παίζουν στην Ευρώπη ή με τους κανονισμούς της FIBA νομίζουν ότι παίζουν άλλο άθλημα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τους παίκτες του Ολυμπιακού όταν βγαίνουν από το θερμοκήπιο του Έλληνα διαιτητή.
Πέρσι ο Ολυμπιακός μετά από μια δεκαετία αλησμόνητων σφαλιαρών στην Ευρώπη έδειξε κάτι διαφορετικό. Έκανε διπλό στην Βρέμη και την Ρώμη, έπαιξε γαμάτα στην Μαδρίτη. Κάτι διαφορετικό φάνηκε να χτίζεται. Αλλά στον Πρόεδρο δεν άρεσε αυτό που χτιζόταν, γιατί η ομάδα έχανε πόντους στην Ελλάδα. Αυτό που χτιζόταν γκρεμίστηκε σε χρόνο ντε τε και η ομάδα επέστρεψε εκεί που την ενδιαφέρει. Πήρε ανερυθρίαστα ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά μην αφήνοντας την ΑΕΚ να χαρεί ένα τίτλο μετά από 135 χρόνια. Μετά τον τελικό του Κυπέλλου με τον Άρη ο Σάββας Θεοδωρίδης επαναλάμβανε σε τηλεοπτικές δηλώσεις σε λούπα: «Είμαστε Αχόρταγοι - ο Πρόεδρος είναι Αχόρταγος - εγώ είμαι Αχόρταγος - είμαστε Αχόρταγοι».
Χαρακτήριζα πριν λίγο καιρό τον Σάββα «ακατάβλητης γραφικότητας γεροντοπαλίκαρο», αλλά έκανα τεράστιο λάθος, αφού ο Σάββας θα ήταν γραφικός σε οποιοδήποτε άλλο ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Εδώ γραφικοί είναι όλοι οι υπόλοιποι, γιατί ο Σάββας δεύτερη - τρίτη αγωνιστική που έκανε την πρώτη γκέλα ο Ολυμπιακός (γιατί γκέλα είναι πια να μην κερδίζει το οποιοδήποτε ματς μέσα - έξω στην Ελλάδα) άρχισε να σκούζει για τον τρόπο που μαρκάρουν οι αντίπαλοι με αποτέλεσμα να μην προστατεύονται οι παικταράδες που μας έκανε την τιμή να φέρει ο Πρόεδρος. Ο Πρόεδρος που τα ρεπορτάζ γράφουν ότι ετοιμάζεται να προστατέψει την ομάδα κάνοντας Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ τον άλλο Πρόεδρο, τον Βασίλη τον Γκαγκάτση, αλλά δεν τρέχει τίποτα, η συνταγή έχει δοκιμαστεί σε μικρότερο βαθμό στο παρελθόν με τους Τσιρώνηδες και τους Μπαλώκες και δεν έχει τρέξει κάστανο.
Συμπερασματικά, όσα γράφω, ναι, είναι αποτέλεσμα εμπάθειας και προϊόν 12 χρόνων κυριαρχίας Ολυμπιακού. Αλλά η εμπάθεια και ο βαθμός της είναι κάτι σχετικό. Πέρσι, όσο εμπαθής κι αν ήμουν έβλεπα τον Ολυμπιακό να παίζει μπάλα στην Ευρώπη. Μέχρι που αυτό χάλασε τον Πρόεδρο, αφού η μπάλα της Ευρώπης αποπροσανατόλιζε από την Υποχρέωση να πάρει τα πάντα εδώ. Η Ψύχωση είναι Ψύχωση, οι Αχόρταγοι είναι Αχόρταγοι και μέχρι ο Πρόεδρος να εγκαταλείψει την ομάδα όλα δείχνουν ότι το 12 στα 13 θα έχει γίνει 22 στα 23 ή 32 στα 33.
Η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος εξαρτάται από την βιολογική αντοχή του Σωκράτη Κόκκαλη στο γήρας. Μέχρι τότε, ο Αχόρταγος θα κολλάει τους δικούς του την Ψύχωσή του και θα οδηγεί όλους τους άλλους σε Χολή σαν αυτού εδώ του ποστ και σε βραδιές παρηγοριάς σαν τη χθεσινή, όπου το απόρθητο κάστρο αποδεικνύεται παλάτι στην άμμο, γιατί άλλο το αμμουδένιο έδαφος της Ευρώπης κι άλλο το μαϊμουδένιο έδαφος του ελληνικού ποδοσφαιρικού οικοσυστήματος.

27 Comments:

At 2/19/2009 09:40:00 μ.μ., Blogger fpboy said...

Είναι η συνήθεια να σε βοηθούν οι διαιτητές που κόβεται στην Ευρώπη και φέρνει εκνευρισμό.

 
At 2/19/2009 10:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Φοβερό κατασκεύασμα (και) αυτό το εξώφυλλο της Sportday! Και ως συνήθως κάτω από πηχυαίους τίτλους που υπόσχονται την Αλήθεια, σερβίρει μαζεμένα όλα τα γνωστά ΨΕΜΜΑΤΑ.

Ο ΟΣΦΠ είναι θύμα του επικοινωνιακού κόλπου στο οποίο έχει στηριχτεί, αγνοώντας κάθε ποδοσφαιρική λογική.

Με τα γλύψε, γλύψε, "προστάτευε", "προστάτευε", χτίστηκε αυτή η ποδοσφαιρική ΦΟΥΣΚΑ και όπως είναι επόμενο πίστεψε κι η ίδια τα ψέμματά της...

... παρόλο που όποτε καλείται να παίξει σε συνθήκες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, δηλαδή εκτός Ελλάδας, 8 στις 10 φορές έχει φάει τα μούτρα του και έχει γελοιοποιηθεί με τους πιο απίστευτους τρόπους κι από τις πιο απίθανες ομάδες.

Οι ολυμπιακοί πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι το μόνο που νοιάζει τον Κόκκαλη είναι να βγαίνει πρώτη η ομάδα του στο ντόπιο πρωτάθλημα ώστε να τσεπώνει χωρίς πολύ κόπο τα 15-18 εκ. της απλής παρουσίας στους ομίλους του Champions League.

ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ δεν τον ενδιαφέρει και πάνω σε αυτή τη λογική έχτισε και συντηρεί (ακόμα και με τεχνητές αναπνοές και σωληνάκια) την πειραϊκή ομάδα-φούσκα.

Γι' αυτό άλλωστε τη μια φορά που δεν μπήκε απευθείας στους ομίλους του Ch.L. και αναγκάστηκε να παίξει προκριματικά, επήρε τον πούλον με συνοπτικές διαδικασίες.

Κάτι ακόμα που πρέπει να καταλάβουν οι ολυμπιακοί, είναι ότι ο πρωταθλητής (σε κάθε σπορ) δεν έχει μόνο αυξημένα δικαιώματα. Έχει και αυξημένες ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

Δηλαδή, σε ό,τι αφορά τη μπάλα, ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ όταν παίζει σε ευρωπαικές διοργανώσεις ... και όχι να τους πετάει στον κουβά (με αποτέλεσμα, 2 χρόνια να μην πάει καλά στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός, να πέφτει η Ελλάδα στη 18η θέση).

 
At 2/19/2009 10:35:00 μ.μ., Blogger vg.92 said...

Δεν νομίζω ότι κανένας Ολυμπιακός είπε ότι του έφταιξε η διαιτησία. Ίσα ίσα, έχω ακούσει αρκετούς πολυμετοχικούς και άλλους να μιλούν για στημένο, μούφα πέναλτι, και λοιπές μλκίες. Μας φταίει ότι ενώ καλοκαιριάτικα ακούμε ότι θα πάρουμε Ronaldinho, Kaka, Messi, καταλήγουμε να είμαστε πρωταθλητές από το χειμώνα στην Ελλάδα, με μια ομάδα που πεθαίνεις από βαρεμάρα να βλέπεις στο 99% των περιπτώσεων, αλλά είναι κλάσσεις ανώτερη από τους υπόλοιπους (στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος). Αν όμως περιμένεις στην Ευρώπη να τα βγάλεις πέρα με έναν Diogo και έναν Beluschi, έναν Djole που πάει σιγά σιγά για σύνταξη να παλεύει για να βγάλει 90λεπτο, και έχοντας ως μόνη επιλογή για 2ο επιθετικό κάποιον Derbyshire, τότε ...

 
At 2/19/2009 10:35:00 μ.μ., Blogger squarelogic said...

Φοβεροί οι της Sportday,ε?
μίλησαν πράγματι τη γλώσσα της αλήθειας!
(δια στόματος Χριστόγλου ή Νικολακόπουλου?)

Τέλος πάντων,χθες είδαμε τον Ολυμπιακό που όλοι αγαπήσαμε!
Η Τάξις του Σύμπαντος αποκαταστάθηκε.

 
At 2/19/2009 10:57:00 μ.μ., Blogger fpboy said...

A, και κάτι άλλο.
Η σπορντγκέυ είναι η πρώτη που πουλάει το ''προιόν ολυμπιακός''
καλύτερα και απο τον πρωταθλητή
με φοβερό μάρκετινγκ και σπονσοράρει και τα ημερολόγια της θύρας 7 για να μην ξεχνιόμαστε.

 
At 2/19/2009 11:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

πίσω έχει η αχλάδα την ουρά της...
χαρείτε τώρα που μπορείτε μια και οι Γάλλοι κάναν την δουλειά. Όσο για τις σφαλιάρες και τα λοιπά να κρατάτε που και που μικρό καλάθι γιατί από 5αρες και 6αερς όλοι έχουν αρπάξει, βέβαια ο ΟΣΦΠ σαν πρωταγωνιστής κρατάει και εδώ τα πρωτεία (7αρα)

 
At 2/20/2009 01:36:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Vg92, το ποδοσφαιρικό παράδοξο όμως παραμένει: πώς γίνεται και ο κλάσεις ανώτερος πρωταθλητής φέρνει τα περισσότερα από τα τελευταία δώδεκα χρόνια αισθητά χειρότερα αποτελέσματα από τον συνήθως δεύτερο Παναθηναϊκό. Πώς γίνεται δηλαδή και κάποιος είναι τόσο καλός εδώ και τόσα αναντίστοιχα καλός έξω. Αν το ζήτημα ήταν τα όρια του ελληνικού ποδοσφαίρου σε σχέση με το ευρωπαϊκό τότε αυτό θα έπρεπε να ισχύει σε πολλαπλάσιο βαθμό και για τον Παναθηναϊκό.

 
At 2/20/2009 01:37:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Tζόνι, Square και Fpboy, προφανώς κι εγώ ειρωνεύομαι το πρωτοσέλιδο της Sportday, για να είμαι δίκαιος όμως πρέπει να πω ότι σχεδόν ένα χρόνο τώρα στο SMS έχω γράψει πολλά και διάφορα, χωρίς ποτέ να μου τα έχουν πειράξει.

 
At 2/20/2009 10:11:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

v.92,

δεν σε καταλαβαίνω. Μα πώς να τα βάλει ο ΟΣΦΠ με τη διαιτησία για τις ευρωπαϊκές ήττες του, αφού ποτέ δεν φταίει γι' αυτές η διαιτησία; Θα ήταν ανόητο.

Όπως θα ήταν όμως εξίσου ανόητο να αρνηθεί ο ΟΣΠΦ ότι, στο ελληνικό πρωτάθλημα, ευνοείται μονίμως και καθ' υπερβολήν από τη διαιτησία - οπότε επόμενο είναι οι άλλες ομάδες (όχι μόνον ο ΠΑΟ) να τα βάζουν με τη διαιτησία.

Για βάλε κάτω μόνο φέτος σε πόσα παιχνίδια σερί ο ΟΣΦΠ έχει πάρει βαθμούς που δεν τους κέρδισε ποδοσφαιρικά; Μα είναι πασίγνωστο αυτό, δεν το λένε μόνο οι παναθηναϊκοί, ούτε μόνο οι αεκτζήδες ή τα παόκια!

 
At 2/20/2009 10:27:00 π.μ., Blogger scarface said...

Η πιο σημαντική φάση του αγώνα ήταν κατά τη γνώμη μου η βουτιά του Ντιόγκο στο 81ο λεπτό.

Στο Ελληνικό πρωτάθλημα θα είχε δωθεί πέναλτι και ίσως δεύτερη κίτρινη στον αμυντικό (όλο και καμιά άλλη θα του ΄χε φορτώσει στα προηγούμενα λεπτά ο κάθε Καζναφέρης) ο Ολυμπιακός θα ισοφάριζε και στα υπόλοιπα 10 λεπτά με τον κόσμο και τις γιόμες και την απογοήτευση του αντίπαλου που βλέπει το μάταιο του πράγματος ο Θρύλος της άσπρης βούλας θα πετύχαινε και 3ο γκολ.

Το αποτέλεσμα θα ήταν να βγουν οι χθεσινές Sportday και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις με άλλου τίτλους "Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ" , "Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" και άλλες γραφικότητες.

Είδατε λοιπόν, πως μπορεί ένα σφύριγμα να αλλάξει τα πράγματα??. Αρκεί να είναι το "σωστό" σφύριγμα.

Με τα σφυρίγματα αυτά ζούμε στις εποχές των παγετώνων. (-14).

 
At 2/20/2009 11:34:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old Boy θα περίμενα κάτι περισσότερο από άστοχες καφενειακού επιπέδου γενικεύσεις.Όταν έρχεται η κουβέντα στην αιώνια μ@λ@κυνση οσφπ-παο γίνεσαι και συ ένας απ'όλους.Κρίμα...

 
At 2/20/2009 12:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ ανώνυμος 11:34
Δεν νομίζω ότι είναι θέμα μαλάκυνσης.Αποτελεί σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο πλέον και ως τέτοιο προσεγγίζεται (νομίζω).
@old boy.
Για άλλη μια φορά ταυτίζομαι με το post σου για το θέμα.Μην ξεχνάμε φυσικά και τις συνέπειες της προαπαγάνδας.Μια γενιά οπαδών γαλουχήθηκε με το δόγμα "ο Ολυμπιακός να κερδίζει και οι άλλοι να παν΄να γαμ....." και το αποτέλεσμα είναι να μην μπορείς να κάνεις ούτε πλάκα μαζί τους.Πιστεύουν ότι η τσέπη του Κόκκαλη τους ανήκει και την υπερασπίζονται με κάθε τρόπο. Γιαυτό πανηγύριζαν έτσι λυτρωτικά τον περσινό χάρτινο τίτλο (αγκαλιά με τον Γκαγκάτση) ώσπου ήρθε η επ-Ανόρθωση του αυγούστου.
Στον αντίποδα είμαστε εμείς που πιθανόν κραυγάζουμε χειρότερα από τους γαύρους και φαινόμαστε γραφικοί αλλά δεν γίνεται αλλιώς.Υπομονή. Χούντα είναι, θα περάσει.
Αλήθεια τι είναι αυτό που μετατρέπει την εμπάθεια σε απίστευτη χαρά (όπως προχθές);

 
At 2/20/2009 01:21:00 μ.μ., Blogger duendes said...

Αίσχος!
Έλεος με αυτούς τους άσχετους Πορτογάλους διαιτητές. Απαίτηση των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων είναι να σφυρίζουν τα Ευρωπαικά παιχνίδια, Έλληνες διαιτητές.

 
At 2/20/2009 01:25:00 μ.μ., Blogger costinho said...

Καλέ μου Ολντμπόη,

σχετικά με το τελευταίο σου comment εδώ, θα είχαμε αρκετά να πούμε, αλλά μάλλον σε καφέ θα τα λέγαμε καλύτερα, κοιτώντας και τις γκόμενες που περνάνε. Ίσως και να μην αξίζει να αρχίσουμε εδώ αναλύσεις και στατιστικά, τα οποία δεν συνηγορούν ακριβώς και απόλυτα σ'αυτό που ισχυρίζεσαι και έχει κατοχυρωθεί ως άλλος ένας μύθος. Πάμε παρακάτω.

Σχετικά με το ποστ καθαυτό, όσο γάβρος και να'μαι, νομίζω πως συντάσσομαι πλήρως, κι αν κάπου μπορεί να τσινίζω, αυτό έχει προφανώς συναισθηματική αφετηρία, οπότε δεν λογίζεται, γιατί αυτό που λογίζεται είναι η λογική, και η λογική λέει άλλα και σχεδόν λέει αυτά που λες κι εσύ. Και, ναι, ξέρω πως για άλλη μια φορά σου χαλάω το στερεότυπο. Γαμώτη.

Αυτό όμως που πρέπει να παραδεχτείς είναι ότι ο Θρύλος των γηπέδων Ολυμπιακέ, είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να προσφέρει γενναιόδωρα και με συνέπεια θέαμα σε όλους τους Έλληνες.
Και σε μας, με τα (ανά τακτά και κρίσιμα χρονικά διαστήματα) ενέσιμα πυροτεχνήματα τύπου εξάρες στη Λεβερκούζεν. Και σε σας, όλες τις υπόλοιπες μέρες, που για να γελάσει λίγο το χειλάκι σας πρέπει να δείτε αυτό τον περιφερόμενο θίασο, μιας και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σε αναπηρικό και οι μούτες του Καραγκούνη δεν προσφέρονται, και προκαλούν περισσότερο αισθήματα λύπησης και συμπόνιας, παρά οπαδικής αλληλεγγύης. Καλά, για μπάλα και ποιότητα δεν το συζητάμε καν...

Και πάλι εδώ θα'μαστε. Γαμώτη.

 
At 2/20/2009 02:51:00 μ.μ., Blogger Snowball said...

Σωστός από την αρχή ως το τέλος...

Ολυμπιακός είμαι...

 
At 2/20/2009 03:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

PES TA!!!a,na prosthesw mono pws polla lathi o Olumpiakos sto paixnidi me tous Gallous,polla aviasta lathi,ma para polla lathi.oxi pos oi Galloi tous eixan valei mesa sto terma tou khpourou.etsi den einai re Aleko?

 
At 2/20/2009 03:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εγώ Skoda είμαι και το ποστ μίλησε κατευθείαν στον TSI μου, ρίγησα...
(φυσούσε άσχημα στα Πηγάδια)

 
At 2/20/2009 04:11:00 μ.μ., Blogger vg.92 said...

@oldboy σίγουρα υπάρχει παράδοξο, αφού με εξαίρεση την περσινή χρονιά, και τότε που επί Μπάγιεβιτς αποκλειστήκαμε στο παρά 5 από τη Λίβερπουλ, οι βάζελοι κάνουν καλύτεροι πορεία από εμάς στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα... Πάντως δεν έχει κάνει και καμία εξαιρετική πορεία ο πολυμετοχικός στην Ευρώπη (επί δημοκρατικών πολιτευμάτων τουλάχιστον). Απλά είναι ανώτερός μας στις περισσότερες των περιπτώσεων.

@τζόνι τουρτούρας δεν θέλω να φανώ κολλημένος, ούτε εθελοτυφλώ, το παραδέχομαι πως η μπάλα του Ολυμπιακού φέτος συνήθως δεν βλέπεται. Όπως όμως για την ξεφτίλα μας έξω δεν ευθύνεται η διαιτησία, έτσι και για την πορεία μας μέσα δεν βασιζόμαστε στη διαιτησία. Σύγκρινε τις ομάδες μας και πες μου. Σφυρίγματα παίρνουμε που δεν θα παίρναμε αν ήμασταν Παοκ ή Εργοτέλης, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι αυτά μας δίνουν το πρωτάθλημα, ή ότι δίνονται πληρωμένα, ή ότι το σύμπαν συνωμοτεί, ώστε να μην βγεί ο Βάζελος, λόγω των κωλοτούμπων του Diogo. Δίνονται ασυναίσθητα στην καλύτερη ομάδα. Δεν μου αρέσει να ισχύει το δίκιο του ισχυρού, αλλά έτσι γίνεται. Σε όλα τα αθλήματα ;)

 
At 2/20/2009 05:37:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aνώνυμε των 11:34, μπορεί να έχεις δίκιο και δεν το λέω ειρωνικά. Ωστόσο και δίκιο να έχεις δεν χάλασε ο κόσμος που ένα ποστ είναι καφενειακό ή βουτηγμένο στον οπαδισμό.

 
At 2/20/2009 05:40:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Πάντως δεν έχει κάνει και καμία εξαιρετική πορεία ο πολυμετοχικός στην Ευρώπη (επί δημοκρατικών πολιτευμάτων τουλάχιστον)».
Ή όπως θα έλεγαν οι αρτηριοσκληρωτικότεροι των ομοθρήσκων σου, οι πορείες είναι για το Πολύτεχνειο, οι κούπες μετράνε ;)

«polla lathi o Olumpiakos sto paixnidi me tous Gallous,polla aviasta lathi,ma para polla lathi».
Αν αυτό υπαινίσσσεται την θεωρία ότι το πούλησε το ματς ο Κόκκαλης για το στοίχημα, λυπάμαι αλλά δεν θα πάρω, γιατί αυτή η θεωρία λέει με άλλα λόγια ότι ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να χάνει από την Σεντ Ετιέν παρά μόνο αν το ματς έχει στηθεί.

 
At 2/20/2009 05:50:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Κ.Κ. Μοίρη, αν όντως είστε Ξάνθη, αυτή η ομάδα έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η δεύτερη πιο αντιπαθητική σε εμένα ομάδα. Η πρώτη δεν λέω ποιά είναι θα το αφήσω να πλανηθεί ως μυστήριο ;))

«Στον αντίποδα είμαστε εμείς που πιθανόν κραυγάζουμε χειρότερα από τους γαύρους και φαινόμαστε γραφικοί αλλά δεν γίνεται αλλιώς»
Δυστυχώς κάπως έτσι είναι. Ουαί τοις ηττημένοις :((

«ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σε αναπηρικό»
Για τον Ζιλμπέρτο (όπως και για τον Τεν Κάτε) τσακώνομαι και με παναθηναϊκούς. Αλλά εν πάση περιπτώσει ακόμη και αν ο Τεν Κάτε μπορεί στην χώρα της ποδοσφαιρικής βλακείας να έχει βαφτιστεί «βοηθός», ο άλλος είναι ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας. Ο Ριβάλντο ήταν βετεράνος και είχαμε πάθει επί τέσσερα χρόνια ομαδική παράκρουση. Για να μην παρεξηγηθώ, ιστορικά και συγκριτικά είναι πολύ μεγαλύτερο όνομα και παίκτης ο Ριβάλντο. Αλλά ο Ζιλμπέρτο για όποιον έχει μάτια και βλέπει και πρώτους στον όμιλο μας έβγαλε και αν όχι τα πάντα όλα, πάντως δείχνει πως θα παιζόταν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα αν όλοι είχαν τη δική του ποδοσφαιρική παιδεία, τοποθετήσεις στο γήπεδο, αντίληψη του παιχνιδιού. Και τέλος μολονότι παίζει κι αυτός ασταμάτητα δεν έχει (ακόμα βέβαια, δεν αποκλείω να συμβεί, ειδικά με τον παροπλισμό του Μάτος) κλατάρει σαν τον πολύ νεότερο του Ντουντου.

 
At 2/20/2009 07:42:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για τον Zilberto θα συμφωνήσω.Δεν ήταν ποτέ ο μεγάλος παίκτης στην καριέρα του,αλλά υπήρχε μια δουλειά που μπορούσε μόνο αυτός να κάνει.Το ότι μπορεί να την κάνει ακόμη σε επίπεδο εθνικής Βραζιλίας τα λέει όλα.Λάβε υπόψιν σου

@ Old Boy.To ξέρω ότι δεν το γράφεις ειρωνικά.

Το ποδόσφαιρο μας αρρωσταίνει και αυτή είναι η ουσία του.Το άσχημο είναι ότι στα ελληνικά πλαίσια αυτή η "αρρώστια" υφίσταται μόνο στην κυριολεξία.Εκτός αν οι φίλαθλοι του Παο πιστεύετε ότι ο απολυταρχισμός ή η γραφικότητα έχει μόνο χρώμα ερυθρόλευκο.

Για να τελειώνουμε.Αναγκαία συνθήκη για να ασχοληθεί κάποιος με το Ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να μην είναι ο ίδιος σοβαρος.

 
At 2/20/2009 07:52:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Το ποδόσφαιρο μας αρρωσταίνει και αυτή είναι η ουσία του»

Για την ουσία του (για την κατά τη γνώμη μου ουσία του) έχω γράψει πολλάκις και έχω παραπέμψει πολλάκις σε αυτά που έχω γράψει, οπότε δεν το ξανακάνω έχει καταντήσει γελοίο.
Ωστόσο, με δεδομένη την αγάπη που έχω για την ομάδα μου, η λύση του να μην ασχολούμαι με το ελληνικό πρωτάθλημα, μολονότι μου έχει περάσει πολλές φορές απ' το μυαλό, δεν μου είναι τελικά καθόλου εύκολη.
Με αποτέλεσμα όμως όντως να αρρωσταίνω και το πάθος υπέρ της ομάδας μου να μετατρέπεται σε χολή κατά του Ολυμπιακού.

 
At 2/21/2009 12:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η κωλοτουμπα του καρμοιρη κατα τη δειαρκεια της μεταδοσης στο πεναλτι που καταλογιστηκε στο γαυρο αφησε ιστορια! Στην αρχη πεναλτι με γυμνο ματι, μετα βουτια μεσα σε μια εξαρση αντικειμενικοτητας, υστερα παλι πεναλτι και στο τελος φαουλ με τις ευλογιες της υπερσυγχρονης μεταδοσης του ΣΚΑΙ!

 
At 2/22/2009 04:26:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Nαι, πιστεύω ότι η μετάδοση του Καρμοίρη ήταν εντελώς καλτ.

 
At 3/01/2009 08:54:00 μ.μ., Blogger vg.92 said...

Aπαντώ πολύ καθηστερημένα, γιατί ξέχασα να τσεκάρω το ποστ για απαντήσεις, τέσπα, ελπίζω να το δεις.

"Ή όπως θα έλεγαν οι αρτηριοσκληρωτικότεροι των ομοθρήσκων σου, οι πορείες είναι για το Πολύτεχνειο, οι κούπες μετράνε"

Εγώ πρώτα απ΄ όλα πρέπει να πω ότι δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Δηλαδή και οι πορείες είναι επίσης, όχι εξίσου, σημαντικές, και δεν μετράει μόνο το κύπελλο.

Έπειτα πρέπει να εξετάσουμε ΠΏΣ κατακτά κάποιος κάτι. Δηλαδή εγώ με κάτι τέτοια (http://www.youtube.com/watch?v=F9DzbcIkwlY&eurl=http://efhbos.wordpress.com/2008/11/17/21aprili-youtube/) ξερνάω, και δεν θα ήθελα να ισχύουν για την ομάδα μου, ακόμα κι αν ήταν να πάρουμε το cl.

Τέλος, ακόμα κι αν δεχτώ ότι μετράνε τα πρωταθλήματα, τα κύπελλα, και όχι οι πορείες, ακόμη κι αν δεχτώ ότι δεν μετράει το μέσο, αλλά μόνο ότι το αποτέλεσμα, και πάλι από πάνω είμαι ;)

Πότε πήρε ο πολυμετοχικός ευρωπαϊκό, ή μήπως έχει πιο πολλά κύπελλα στις εγχώριες διοργανώσεις?

Ξέρω ότι το μπλογκ δεν είναι αθλητικό, αλλά μιας και το ποστ είναι ανάλογο είπα να τα γράψω, σόρυ αν ξέφυγα λίγο :)

 
At 7/27/2009 07:24:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home