Πέμπτη, Ιουνίου 05, 2008

Δημόσιοι Χώροι

Την Κυριακή κάποιοι κατέλαβαν συμβολικά την πεζογέφυρα Καλατράβα στην Μεσογείων για να εκδηλώσουν την υποστήριξή τους στον Μπάρακ Ομπάμα και κάποιοι άλλοι πραγματοποίησαν αυτοσχέδιο street-party στο Θησείο, το Ζάππειο, την Πλάκα και το τέρμα της Ερμού. Οι μεν το έκαναν στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «Γέφυρες για τον Ομπάμα»: σε 30 χώρες και 60 περίπου πόλεις διοργανώνονται παρόμοιες εκδηλώσεις, που περνούν το μήνυμα ενός Ομπάμα που γεφυρώνει τις διαφορές.
Όσο για τους δε, θα προτιμήσω να αντιγράψω γιατί το έκαναν: «Η πόλη μάς ανήκει και τα νιάτα επίσης. Μπορούμε και μόνοι μας... Δεν κάνουμεκάτι κακό. Διεκδικούμε το αυτονόητο σ΄αυτή τη γαμώπολη! ... Φέρτε μάσκες, βατραχοπέδιλα, καπέλα, μπύρες, τεκίλες, παιδιά, σκυλιά,ταπεράκια, κουβαδάκια, ποδήλατα, μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, ράκμπυ, φέρτε τύμπανα, τρομπέτες, φωτογραφικές μηχανές, video, γδυθείτε, φέρτε και κανένα ψυγειάκι να βάζουμε πάγο, φέρτε ό,τι γουστάρετε!! Συνεισφέρετε τα δικά σας. No sponsors, no leaders, just US».
Έψαχνα ένα τρόπο να ενώσω τις δυο εκδηλώσεις σ΄ένα κείμενο, να τις συγκρίνω και να βρω πολύ περισσότερο πολιτική την δεύτερη από την πρώτη. Να βρω δηλαδή πολύ περισσότερο πολιτική την χρησιμοποίηση του δημοσίου χώρου του ίντερνετ για να προταθεί η επανεξέταση στην πράξη της σχέσης μας με τους δημόσιους χώρους της πόλης και να διοργανωθεί ένα (δυο, εκατό) πάρτι μακριά από χορηγούς και πάσης φύσεως καπελώματα. Μακριά από τη λογική της αγοράς και λίγο πιο κοντά στη λογική της χαράς, που δεν είναι απαραίτητο να εξαρτάται από το εμπόριο της διασκέδασης. Ελπίζω να μην κάνω λάθος. Σίγουρα όμως έκανα λάθος που δεν πήγα. Την επόμενη φορά.
(Κείμενο γραμμένο για το «Exodos»)

24 Comments:

At 6/05/2008 06:31:00 μ.μ., Blogger Niemandsrose said...

Αυτό το just US με κεφαλαία διαβάζεται και τζαστ γιου ες. Για να σου γεφυρώσω το χάσμα που σε παίδεψε, φίλτατε.

 
At 6/05/2008 08:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

niemandsrose, αναρωτιέμαι πώς αισθάνονται τα άτομα σαν εσάς που η σοφία τους ξεχειλίζει σε κάθε τους σκέψη, σε κάθε τους λέξη. θέλω να πω, κάθε φορά που μοιράζεστε τη διανοητική σας μεταρσίωση, νιώθετε πλουσιότερη που κάνετε τον κόσμο σοφότερο (άρα και εσάς αφού ανήκετε στον κόσμο) ή φτωχότερη που, επειδή ο κόσμος γίνεται σοφότερος, χάνετε το πλεονέκτημα της υπερεκχειλίζουσας ευφυίας που σας καθιστά ξεχωριστή;

φιλικά,
ένας θαυμαστής Σας

 
At 6/05/2008 09:01:00 μ.μ., Blogger Niemandsrose said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 6/05/2008 09:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Χα-χα-χα! Σωστόοοος!
Ένας θαυμαστής τού θαυμαστή τής Niemandsrose

 
At 6/05/2008 09:38:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Χάζευα από μακριά. Δεν είμαι πιά για ξεποδαριάσματα και δεν ακολούθησα. :(
Ωραία τα παιδιά! Να πας, να πας, να εξακολουθήσει να συμβαίνει...

 
At 6/05/2008 09:48:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ροδιά, όπως προκύπτει από την κατεύθυνση που πήραν τα σχόλια, ναι, αυτην την φορά είσαι εκτός θέματος ;)

 
At 6/06/2008 01:54:00 π.μ., Blogger Chaca-Khan said...

Γεια σας.
Τολμώ να πω -ως εκ των "παιδιών"- πως αποκλείω το σχόλιο του ανώνυμου να ήταν ένας από εμάς. όσο μπορώ.
Αυτό δεν αναιρεί ότι πραγματικά θα πρέπει να προσπαθήσει κανείς πολύ για να βρει να πει κάτι όχι καλό για τη δράση (όπως το "us"=USA). και χωρίς λόγο.
oldboy, να έρθεις οπωσδήποτε στο επόμενο (στο λέω μετά λόγου γνώσης) το οποίο και θα γίνει Σεπτέμβρη. Το ίδιο ισχύει και για εσένα niemandrose. PEACE

 
At 6/06/2008 01:58:00 π.μ., Blogger Chaca-Khan said...

voila.. http://arxediamedia.blogspot.com/2008/06/what-street-party-2-updating-footage.html

 
At 6/06/2008 02:10:00 π.μ., Blogger Niemandsrose said...

Προς επίρρωσιν της υπόθεσης εργασίας που έχω διατυπώσει αλλού, οι "ανώνυμοι" είναι περισσότεροι του ενός. Ένα buzzo δεν αρκεί. Θρίαμβος!

@chaca-khan, θα έρθω αφού απεκδυθώ τα λιβάις και τα νάικ μου και εφόσον ένας από "εσάς" δε θα με κλώτσαγε με τα δικά του νάικ. Πης.

 
At 6/06/2008 02:29:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Θα φέρουμε και τον μπέμπη, να μπαίνει στο κλίμα, Chaca :)

 
At 6/06/2008 02:37:00 π.μ., Blogger Chaca-Khan said...

:)))))))))))))

 
At 6/06/2008 07:27:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Προς επίρρωσιν της εργασίας που έχω διατυπώσει και αλλού..."
Α ρε Niemandsrose, κάτι τέτοια γράφεις και τρελαίνεις όλο το ανωνυμαριό.
Δημήτριος Νικολοπούλου
(όχι, για να μη λες, αν και πολύ φοβάμαι ότι με το ονοματάκι μου αποδυναμώνω την υπόθεση, ίσως ακόμα και την εργασία σου. Αν όντως κάνω τέτοια ζημιά, πες μου να επιστρέψω ανωνύμως).

 
At 6/06/2008 04:07:00 μ.μ., Blogger Niemandsrose said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 6/06/2008 05:11:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αααααααααχ, γλυκιά μας Niemandsrose, αν δεν είχαμε και σένα τι θα κάναμε... Θα μέναμε ορφανά!

Με δέος
(αλλά και με ονοματεπώνυμο),
τα credits

 
At 6/06/2008 06:06:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ωχ, κι άλλο χτύπημα! Niemandsrose, βάστα γερά!
(Κι όχι τίποτ' άλλο, αλλά στο τέλος θα την πληρώσει ο κακομοίρης ο Old Boy, που δεν τραβάει τ' αφτάκι όλων ημών των ελεεινών ανωνύμων, που τολμούν να κάνουν χαβαλέ -οϊμέ, αλί και φευ- με τη σοφή μας Niemandsrose. Μόνο και μόνο από συμπαράσταση στον Old, εγώ κόβω την πλάκα εδώ.)

 
At 6/06/2008 06:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Niemandsrose, μην τους ακούς ψυχή μου, σε ζηλεύουν επειδή είσαι επώνυμη και όχι ανώνυμος χυλός σαν και δαύτους. Αλλά όπως θα έπρεπε να γνωρίζει η σοφία σου, σε αυτή τη χώρα μη δουν κανέναν να προκόβει (δηλαδή να γίνεται επώνυμος), όλοι (οι ανώνυμοι) να πέσουν πάνω του να τον φάνε! Παλιοχώρα.

 
At 6/06/2008 06:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τέτοια τής λέτε και διαγράφει τα σχόλιά της! Σταματήστε επιτέλους! Σε λίγο θα πάρει το κουβαδάκι της και θα πάει σ' άλλη παραλία -στην παραλία Μαύρα Βότσαλα, τρώγωντας το παγωτάκι Δροσερός Πύραυλος -του Έβγα και της Δέλτα- ατενίζοντας ευθαρσώς τον κ. Ήλιο Ηλιάτορα με γυαλιά Ντόλτσε Καμπάνα. (Μόνο εμείς δεν έχουμε όνομα, ρε πούστη μου; Στην κολυμπήθρα ολοταχώς!!!)

 
At 6/06/2008 06:59:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Έλα, φτάνει νομίζω, το παραξεφτιλίσαμε το θέμα. Άντε να τσακωθείς αλλού.

 
At 6/08/2008 01:08:00 π.μ., Blogger Chaca-Khan said...

particularly in (post's) context : a new video

 
At 6/08/2008 02:39:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Mιμή Ντενίση, ποιοί είναι οι άντρες που σημάδεψαν τη ζωή σου;
Ο Αντώνης Τρίτσης, ο Βάτσλαβ Χάβελ και o Chaca-khan.

 
At 6/09/2008 09:27:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

μάλιστα, μάλιστα, το μέλος της μπλογκόσφαιρας NIEMANDSROSE κάνει θέμα τις τακτικές του όουλντμπόυ στο μπλόγκ του, τσουβαλιάζει ανθρώπους αποκαλώντας πάντα ανώνυμο "κουράδα", επικρίνει τη στάση του όουλντμπόυ και θέτει το θέμα προς σχολιασμό απ τους άλλους, επειδή άκουσον άκουσον κάποιος αχρείος τόλμησε (αν είναι δυνατόν!!!!!!!) να το ειρωνευτεί το φτωχό πλην τίμιο μέλος.....

στη συνέχεια δέχεται άτιμη και κακόβουλη επίθεση στο μπλογκ του από (άκουσον!!!!!) άθλιο και χυδαίο κουκουλοφόρο (ήμαρτον, τι άλλο θα δούμε ακόμα δλδ).

το μέλος της μπλογκόσφαιρας NIEMANDSROSE αντιδρά στην χυδαία επίθεση αποκλείοντας το σχολιασμό από ανωνυμους στο μπλογκ του. Γούστο του και καπέλλο του και καουμποϊλικί του, τσιφλίκι του είναι, ότι γουστάρει κάνει. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το εξής: ενώ αποκλείει τον σχολιασμό στους ανωνύμους εξακολουθεί να απαντά και να προκαλεί τον ανώνυμο που έκανε την υποτιθέμενη επίθεση χωρίς εκείνος να έχει τη δυνατότητα να απαντήσει... αλλά όχι, αυτό δε λέγεται κατάχρηση εξουσίας, είναι απλώς δημοκρατικός μονόλογος ... Να τον χαίρεσαι αγαπητό το μέλος της μπλογκόσφαιρας NIEMANDSROSE

Υ.Γ.: γενικώς βέβαια σιγά τα αυγά, το μόνο που με ψιλοενόχλησε ήταν ότι έγινε ολόκληρο θέμα (δημοσίευση και σχόλια) που σκοπό είχε να τοποθετηθούν οι μπλογγερσ σχετικά με το αν η τακτική του οουλντμποι ήταν σωστή ή όχι, και όλα αυτά για λίγη ειρωνεία ενός που προφανώς δεν έχει τι να κάνει, σιγά το θέμα δλδ που θα γράψουμε και άρθρο....

 
At 6/09/2008 10:42:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

δημόσιοι χώροι...τσκ...τσκ...τσκ...

 
At 6/10/2008 01:26:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Δημόσιοι χώροι, με τα καλά και τα λιγότερο καλά τους.

 
At 6/12/2008 12:54:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Χαχα!! Ο ΟΜΠΑΜΑ των φτωχών και των κατατρεγμένων, ο Ομπάμα της ελπίας και του αύριο, αλλά τι να κάνει κι αυτός ο άμοιρος (και πραγματικά δεν φταίει αυτός δηλαδή), που τώρα που φτάσαμε στον τελικό γύρο, πήγε κι αυτός στο AIPAC να δώσει τα διαπιστευτήριά του στους ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ! Και να τα «θα κάνουμε τα πάντα για το Ισραήλ, και εννοώ τα πάντα», και να τα «πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι η Ιερουσαλήμ», αφού κατάλαβε κι αυτός ότι διαφορετικά... γιοκ προεδρία!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home