Πέμπτη, Ιουνίου 05, 2008

Δυο εικόνες και μια είδηση

Το πρωτοσέλιδο της «Ελευθεροτυπίας»: η ευαισθησία που κραυγάζει, η σκηνοθεσία της ευαισθησίας, ο ακκισμός της ευαισθησίας, η παρωχημένη αισθητική, η σοκαριστική σούπα μαγειρεμένη με ληγμένα αισθητικά υλικά, μια εικόνα που θέλει να προκαλέσει αίσθηση και η μόνη αίσθηση που τελικά προκαλεί είναι της συμπύκνωσης ενός γερασμένου πνεύματος, μιας εμμονής στο παρελθόν, μιας αδυναμίας ανανέωσης που να μη συνιστά αναπαλαίωση, κάτι που γερνά αμήχανα, ο μικρός Αλέξανδρος θρυμματισμένη κούκλα κορμοράνος.

H τελευταία σελίδα της «Lifo»: εδώ το πνεύμα είναι νέο και η αισθητική ψαγμένη. Μόνο που πληροφορούμαστε ότι «Οι Αθηναίοι γδύνονται για καλό σκοπό! Οι φωτογραφίες θα δημοπρατηθούν σε μια μεγάλη έκθεση την άνοιξη. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα «Πίστη» για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο», όπως επίσης πληροφορούμαστε ότι ο Νίκος Κουρής φωτογραφήθηκε στις 2 Ιουνίου στο Imperial Hotel στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Λεζάντα στην φωτογραφία οι συνήθεις παπάρες («Χρειαζόμαστε τις αποδείξεις των αισθημάτων, των σχέσεων, της επικοινωνίας μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα»), παπάρες όχι απαραίτητα από μόνες τους, αλλά παπάρες αναπόφευκτα στο πλαίσιο που μας προσφέρονται, ως απόσταγμα σοφίας κάτω από το κρυμμένο παπάρι του Νίκου, που εξαιρετικός ηθοποιός είναι και τον θαυμάζω, αλλά ξαναντύστε τους Αθηναίους άμεσα και αφήστε τα παιδάκια να πεθάνουν από καρκίνο στην ησυχία τους, χωρίς να μπερδεύουμε πάντα τα πάντα με τα πάντα, την φιλανθρωπία με το λάιφ στάιλ, τον πόνο με το γυμνό, το κορμί το προσβεβλημένο από καρκίνο με το κορμί το επώνυμο, το σοβαρό με το ευτελές, ας κρατήσουμε κάποιους απειροελάχιστους χώρους μακριά από την σάχλα και την πόζα της.

26 Comments:

At 6/05/2008 10:39:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

ζηλεύεις τον γυμνασμένο καλλίπυγο ταλαντούχο Νίκο ε; παραδέξου την αλήθεια ότι σου έγινε πρόταση και φοβήθηκες τον ανταγωνισμό! θέλει θυσία η φιλανθρωπία και η show biz ωρέ old boy! που (δεν) πας ξεβράκωτος στ' αγγούρια;
τα υπόλοιπα μέλη της πλαστικής κουκλίτσας που είναι, τα έφαγε ο Hannibal (θα ξέμειναν στην Ε από καλλιτεχνικό υπεύθυνο-γραφίστα, περικοπές);
anyway μπράβο, καθένας καταλαβαίνει ότι και οι βάζελοι πρέπει να χαμογελάνε που και που..

 
At 6/05/2008 10:50:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Oι χαμένες ψυχές της showbiz ΔΕ σώζονται με τηλεμαραθώνιους, φωτογραφίσεις και φιλανθρωπικά γκαλά. Ας τους το πει κάποιος επιτέλους. Ούτε καν τα προσχήματα σώζονται πλέον.

 
At 6/05/2008 11:02:00 μ.μ., Blogger Alpha said...

άσχετο:
αφείστε ήσυχα τα σουπερ μάρκετ σκυλιά μεγαλοδημοσιογράφοι.

δε φταίει η τιμή στο κολοκυθάκι για τη μιζέρια μας, φταίει αυτή η γελοία αίσθηση μαγγιάς που ξεχειλίζει από παντού σ αυτή τη χώρα και δεν αφήνει κανένα να παράξει κάτι ουσιαστικό(οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαίωνουν τον κανόνα)

είμαι ένας από τους 50.000 εργαζόμενους των βερόπουλου, μαρινόπουλου, βασιλόπουλου, σκλαβενίτη, μασούτη, ατλάντικ και βαρέθηκα να ακούω παπαριές.

δεστε τους ισολογισμούς γαμημένοι.δεστε τα ανύπαρκτα επι χρόνια υπερκέρδη.

όταν όλα θα χουν γίνει σα το λιντλ(εκεί που όλα είναι φτηνά και αμφίβολα) και οι μισοί από μας θα ψάχνουμε δουλειά θα ναι αργά.


και βέβαια:οι ελευθεροτυπίες και οι λάιφο αυτού του κόσμου θα εξακολουθήσουν να πουλάνε όλο αυτό που πουλάνε, καθώς ένας ολόκληρος κλάδος έρχεται στο τέλος του.

όπως έγινε και με τόσους άλλους άλλωστε πριν απ αυτούς.

 
At 6/05/2008 11:11:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συμφωνώ για τη ροζέ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, διαφωνώ για το LIFO: είναι της πλάκας εντελώς, τίποτα το νέο, καμιά τόλμη, αναμασήματα με κλισαρισμένες ευαισθησιούλες.

Η είδηση που αξίζει είναι αυτή για την ΟDEON και μπράβο που την ανέδειξες τόσο λιτά και όμορφα.

 
At 6/05/2008 11:13:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

''όταν όλα θα χουν γίνει σα το λιντλ(εκεί που όλα είναι φτηνά και αμφίβολα)''
ενώ το ελληνικό επώνυμο προϊόν είναι λίρα εκατό ε;
o Νίκας με τα ληγμένα, η Φάγε με τα μουχλιασμένα, ο τύπος με τα ορυκτέλαια μετονομασμένα, κλπ!
τα Lindl είναι γερμανικά και έχουν και ένα κύρος ελέγχου παραπάνω εξ' ορισμού. Το είπε και ο Στέφανος Μάνος ότι είναι μια εναλλακτική. Η δήλωση του αγωνιστή εργαζόμενου μπάζει από παντού.

 
At 6/05/2008 11:21:00 μ.μ., Blogger Univers said...

Καθώς το life style είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της σύγχρονης ζωής, όλα "πωλούνται" με αυτό το επιτυχημένο περιτύλιγμα: ζωή και θάνατος, αισθήματα, σκέψεις, παραινέσεις, ιδέες. Όλα για το φαίνεσθαι. Συγκεντρώσεις φιλανθρωπίας σε σουαρέ με ακριβές τουαλέττες, μοντέλα που αγωνίζονται ενάντια στον καρκίνο του μαστού καλύπτοντας τα αλαβάστρινα στήθη τους με σικ μπλουζάκια, ζάπλουτοι που καταβεβλημένοι από οικολογικές τύψεις αγοράζουν (και) ένα Hybrid. Και βέβαια, κώλοι και παπάρια στην υπηρεσία των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.

Τι φυσικότερο! C'est très chic!

 
At 6/05/2008 11:30:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εχεις δικιο.
Ελεος πια με τους ηθοποιους που ποζαρουν γυμνοι για δηθεν καλο σκοπο και λενε σοφιες του κωλου.(οπως δειχνει και η φωτο).
Αν ειναι οντως τοσο ευαισθητοποιημενοι, να πανε να βοηθησουν αμεσα.

 
At 6/05/2008 11:51:00 μ.μ., Blogger Alpha said...

εεε...αφου το είπε ο Μάνος(είπε ο Μανος ότι ήταν οι γερμανοί φίλοι μας είναι η μόνη αλυσίδα που δεν απέσυρε οικειοθελώς και προληπτικά το ηλιέλαιο της όπως κάνανε όλοι οι άλλοι?είπε ο Μάνος ότι το δικό τους-όχι γερμανικό ηλιέλαιο-ήταν το μόνο με τεκημριωμένη επιμόλυνση από τον ΕΦΕΤ?)


(i thought that i heard you laughing, i thought that i heard you sing)

φίλε gazireau δεν υπάρχει περίπτωση σε μια αγορά σαν αυτή των τροφίμων(δισεκατομύρια τεμάχια πουλιούνται κάθε χρόνο) να υπάρξουν προβλήματα

εδώ ακόμα και οι τογιότες κάνουν αποσύρσεις

τα προβλήματα δε λύνονται πυροβολώντας τους παραγωγούς

αλλά κανείς δεν έχει όρεξη να λύσει τα προβλήματα εδώ-μόνο να γκρινιάξει

(τέλος το βουλώνω-άλλο είναι το θέμα του ποστ-βαρέστε όσο θέλετε-δε θ αντιδράσω)

 
At 6/06/2008 01:17:00 π.μ., Blogger ou ming said...

Η ζωή είναι δύσκωλη.

 
At 6/06/2008 01:57:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«anyway μπράβο, καθένας καταλαβαίνει ότι και οι βάζελοι πρέπει να χαμογελάνε που και που..»
Ε, ναι, μια στις τόσες παίρνουμε κι έναν τίτλο και σπάμε λίγο την απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού στο μπάσκετ. Ξεγελιόμαστε, ξεχνιόμαστε και μετά ο Ολυμπιακός τα ξανασαρώνει όλα.
Μοsaic, ειλικρινά ρωτάω, δεν ξέρω: τι δείχνουν δηλαδή οι ισολογισμοί τους;

 
At 6/06/2008 02:08:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πάντως, αν και αηδιάζω γενικά με τη φιλανθρωπία, προτιμώ να βλέπω το κωλαράκι του Κουρή από τη φάτσα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

 
At 6/06/2008 02:22:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Έτσι είναι ο Έλληνας. Προτιμά την ήσσονα προσπάθεια παντού και πάντα. Ακόμη και σε συμβολικό επίπεδο. Προτιμάς δηλαδή έναν απλό ακατέργαστο κώλο, από ένα πρόσωπο πάνω στο οποίο έχει επενδυθεί τόση και τόση τεχνογνωσία, κόπος, μαστοριά και χρήμα.

 
At 6/06/2008 02:29:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ε, είσαι μεγάλο πειραχτήρι :P

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, η ρητορική της φιλανθρωπίας συγγενεύει στενά με το ήθος του πορνό. Νομίζω εδώ εντοπίζεται και η αιτία της μεγάλης επιτυχίας του χριστιανισμού: στη λατρεία του γυμνού σώματος του Σωτήρος. Όλες αυτές οι γριέτζες και όλοι αυτοί οι τράγοι σίγουρα ξεροχύνουνε στους επιτάφιους.

 
At 6/06/2008 02:51:00 π.μ., Blogger greekgaylolita said...

Πρεπει να ομολογησω ολδ μου, πως αυτη η φιλανθρωπια του Κωλου, εχει ενα ικανο(and very pleasant indeed) attraction level,σε αντιδιαστολη με τις οργουελικα προπαγανδισμενες φιλανθρωπιες της λεγαμενης(ασχετα απο το αποτελεσμα και των 2,κωλων και ξανθομποτοξιασμενης δηλ).
Εχουμε μπαφιασει να βλεπουμε τα εν ειδει μεγατσανελικων επικαιρων κατορθωματα της, βασισμενα στη copy&paste ζαμπουνειο φιλοβασιλικη συνταγη της καλης νεραιδας που στεργει και θαλπει το καραβοτσακισμενο ποπολο(απο την Ελισαβετ εως την Φρειδερικη και απο κει στις τροφιμους του Εκαλη Κλουμπ εχουν μαθει μια χαρα τα πολλαπλα οφελη του φιλανθρωπικου γραμματος ολες αυτες). Και τα αριστεροστροφα τσιρακια σουζα και μοκο μπροστα τους.
Αυτος ο Μανος Κρεζιας ο προεδρος της Οντεον πρεπει να ειναι πολυ μαλακοκαυλικο αγουορι.Τοτε ο Φινος τι επρεπε να κανει?(και για ολα φταιει αυτος ο γαμημενος τυπονομος του Μπενιζελου

 
At 6/06/2008 03:33:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Τις χυδαιότητες για την Μαριάννα τις αντιπαρέρχομαι. Η αλήθεια είναι αυτή και μόνο αυτή: http://old-boy.blogspot.com/2007/04/blog-post_25.html
Όσο για τον νόμο Βενιζέλου είμαι εδώ και καιρό αμφίθυμος απέναντί του. Σίγουρα πάντως αν (ΑΝ) ισχύει ότι η απομάκρυνση του Φραγκούλη έγινε λόγω της Οντεόν, δεν φταίει κανένας νόμος και καμιά διάταξη.

 
At 6/06/2008 03:46:00 π.μ., Blogger greekgaylolita said...

Χεχε,Kill Marianna;-)
(ε, εδω δεν ηταν free press για να ασκησουν διαφημιστικες πιεσεις και αξιωσεις απομακρυνσεων, οποτε το πηγαν αλλιως)

 
At 6/06/2008 08:47:00 π.μ., Blogger gasireu said...

''... να χαμογελάνε που και που'' γενικά, όχι ειδικά στο μπάσκετ, στα ομαδικά αθλήματα εννοώ, χαριτολογώντας πάντα.

φίλε mosaicau (για να δώσω και εγώ μια ρουμάνικη εσάνς στο nick σου), έχεις μια προσωπική ας πούμε οπτική στο θέμα, οκ, αλλά στα άσχετα αυτά σχόλια μας με το ποστ, να προσθέσω ότι δεν βλέπω πως οι κακοί ισολογισμοί των σ/μ συνδέονται με το να μην πυροβολούμε τους παραγωγούς, με την αισχροκέρδεια όλου του συστήματος και με το κλείσιμο της σούπερμαρκετ εποχής.
καλά να είμαστε και μην ανησυχείς, μπορούν να πουληθούν όλα στα Tesco, Carrefour και άλλες μεγάλες ‘καλές’ πολυεθνικές του κόσμου και να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι παγκόσμιο παίκτη εργοδότη, με άλλους κανόνες.
Η αναφορά στο Μάνο ήταν σουρεαλιστική. Για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα να προσθέσω ίσως την αγένεια των υπαλλήλων, ειδικά στα ελληνικότερα των σ/μ και την κακή διατήρηση προϊόντων που δεν έχουν a priori προβλήματα, βλέπε ταγγισμένο από τη ζέστη πατατάκι 3Eυρώ εξαίρετης αγγλικής εταιρείας στον Βασιλόπουλο ή μουχλιασμένα τυριά πριν την ημερ. λήξης? Δυστυχώς η παγκόσμια αγορά είναι μονόδρομος όχι επιλογή. Έτσι ναι, θα σφίξουν οι κώλοι για να περάσουμε και στο θέμα του ποστ.
Εγώ έχω μια απορία, που φιλανθρωπεί η Μαριάννα τα περσινά της Chanel ταγιέρ, βραδυνά των 10-15 χιλ Ευρώ. Ευχαρίστως αν τα δίνει σε φυσικά πρόσωπα μαζί με τα κουστούμια του Βαρδή και του Γιαννάκη να αιτηθώ φιλανθρωπίας!!

 
At 6/06/2008 09:26:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Προς LIFO,

έλεος επιτέλους με την αισθητικοποίηση των πάντων, ακόμα και των πιο τραγικών στιγμών της ζωής!

Μελαγχολιούλα, νοσταλγιούλα, εξυπναδούλα ανακατεμένη με κώλους, λίγη φιλανθρωπιούλα συν trendy περιβαλλοντικές ανησυχιούλες ... κι όλα αυτά να κραυγάζουν
"κοιτάξτε με, κοιτάξτε με, κοιτάξτε με" - δεν βαρεθήκατε πια;

....

Τι EΡΤ, τι ODEON, η λογοκρισία καλά βαστάει!

Crazy Manos

 
At 6/06/2008 12:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"δεν βλέπω πως οι κακοί ισολογισμοί των σ/μ συνδέονται με το να μην πυροβολούμε τους παραγωγούς, με την αισχροκέρδεια όλου του συστήματος και με το κλείσιμο της σούπερμαρκετ εποχής.
καλά να είμαστε και μην ανησυχείς, μπορούν να πουληθούν όλα στα Tesco, Carrefour και άλλες μεγάλες ‘καλές’ πολυεθνικές του κόσμου και να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι παγκόσμιο παίκτη εργοδότη, με άλλους κανόνες."

και ποιοι κανονες θα ειναι αυτοι; απο την αισχροκερδεια θα περασουμε στην κακοποιηση των εργαζομενων στις "καλες" πολυεθνικες και την καταπατηση των δικαιωματων των κατοικων των περιοχων οπου εχουν τις μοναδες παραγωγης τους οι εν λογω εταιριες;
προσφατα παραδειγματα
http://indy.gr/other-press/ena-mna-sta-katerga-tis-germanias
Eνα μήνα στα κάτεργα της Γερμανίας
δουλεύοντας για προμηθευτή του Lidl, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ενός καλού δημοσιογράφου

"Αδιάκριτα μάτια παντού φαίνεται πως έχουν τα γνωστά σούπερ μάρκετ LIDL. Μάτια ηλεκτρονικά που παρακολουθούν τους υπαλλήλους τους ακόμα και στις τουαλέτες!"
http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=lidl&a=&id=79158976

Η Κόκα Κόλα παραβιάζει τ' ανθρώπινα δικαιώματα
http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=28.04.2006,id=4784044
"Ο ένας μετά τον άλλον, φοιτητές, συνδικαλιστές, περιβαλλοντολόγοι και ακτιβιστές έχουν σαρώσει το αρχείο της Κόκα Κόλα αναδεικνύοντας υποθέσεις και κατηγορώντας την εταιρεία ότι εκμεταλλεύεται τους χαλαρούς νόμους για το περιβάλλον και την εργασία που ισχύουν στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι έχουν εστιάσει τα πυρά τους στην Τουρκία, την Ινδονησία, αλλά κυρίως στην Κολομβία, όπου η εταιρεία κατηγορήθηκε ότι ευθύνεται για τη δράση παραστρατιωτικών οργανώσεων, οι οποίες σκοτώνουν και βασανίζουν συνδικαλιστές και μέλη των συνδικάτων. Αλλοι εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην Ινδία, όπου χωρικοί που βρίσκονται κοντά σε εγκαταστάσεις εμφιάλωσης της Κόκα Κόλα ισχυρίστηκαν ότι η στάθμη στα πηγάδια τους πέφτει, πολλές φορές περισσότερο από 25 μέτρα και ότι το νερό έχει ρυπανθεί από χημικές ουσίες."

ελπιζω να μην προφητεψες με χαιρεκακια το κλεισιμο ή το ξεπουλημα των ελληνικων σ.μ. σε πολυεθνικες αλυσιδες.

 
At 6/06/2008 03:05:00 μ.μ., Blogger Nomad said...

Καμιά φορά με πιάνει η συνείδηση απο τα @@ και μου λεει:

καταγγελτικέ τύπε, είσαι επαγγελματίας της καταγγελίας.
Πολεμάς τους δράκους κι εγινες δράκος μεγάλε. Ο,τι ακριβώς κατηγορείς, στον πυρήνα της ύπαρξης το περιέχεις.
Και πια δεν πολεμάς, χαιδεύεις, κρύβεσαι μην καταλάβουν.

Εσένα;

Καλημέρα

(με εκτίμηση, μην το παρεις αλλιως)

 
At 6/06/2008 06:33:00 μ.μ., Blogger gay super hero said...

'Οταν λογοκρισία ασκούν υπουργοί και εισαγγελείς ξεσηκώνεται το σύμπαν. Όταν οι πολυεθνικές κλείνουν στόματα οι πάντες σιωπούν. Για τον Κούλογλου έγινε χαμός επειδή τον έδιωξε η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης. Για αυτό το απίστευτο αίσχος το δικό σου είναι το πρώτο δημοσίευμα που διαβάζω!

 
At 6/06/2008 06:45:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Gay Super Hero, και μένα μου κάνει εντύπωση. Κι αν πεις ότι τα ΜΜΕ έχουν λόγο να σιωπούν, δεν μπορώ να καταλάβω τι λόγο έχουν τα μπλογκ να σιωπούν και να μην θυμώνουν.
Νοmad, σ΄εμένα συμβαίνει ανά περιόδους. Μου ρχεται και μου φεύγει αυτή η αίσθηση. Επειδή όμως πάντα έχω κάτι για να κατηγορώ μέσα μου τον εαυτό μου, εξισορροπώ ψυχολογικά την πλευρά του εαυτού μου που και καλά «την λέει» και εξυπνακίζει. Δηλαδή αν ένα μέρος του εαυτού μου την βρίσκει με μένα, ένα άλλο δεν την βρίσκει καθόλου. Που κι αυτό βέβαια δήθεν είναι. Όπως εδώ που τα λέμε δήθεν είναι και να χαλιόμαστε όταν γινόμαστε καταγγελτικοί. Γενικά αυτά τα ψυχολογικά παιχνίδια έχουν το στοιχείο της πολυτέλειας. Που και που, στο βάθος της αυτοϊκανοποιούμενης επιδειξιομανίας, υπάρχει όμως και κάτι αληθινό: π.χ. ένας θυμός για κακώς κείμενα (όπως αυτός με την οντεόν) που βρίσκει διέξοδο. Τουλάχιστον κατέγραψα τον θυμό μου λες και μετά ξαναπιάνεις το γαϊτανάκι απ΄την αρχή.

 
At 6/06/2008 07:38:00 μ.μ., Blogger Alpha said...

old boy οι ισολογισμοί τους δείχνουν ότι τα κέρδη τους επί χρόνια είναι στο 1%

ολων

και των ελλήνων σκλαβενίτη/βερόπουλου/ατλαντικ

και των τρομερά παραγωγικών ξένων

καρφουρ/ντελαίζ(Α-Β δηλαδή)

αυτή είναι η αισχροκέρδεια που ισχυρίζονται οι χατζηνικολάοι/ευαγγελάτοι/τρέμηδες και το λοιπό συνάφι

τα νούμερα δε τα λένε ποτέ

ποτέ!!!

το πράμα είναι περίπλοκο και δυστυχώς δε μπορώ εδω να τ αναλύσω

πάντως:ναι κάποια προιόντα στην ελλάδα είναι ακριβά(κάποια άλλα όχι όμως π.χ τα είδη μαναβικής στο s/m, πράμα που κρύβεται επιμελώς),

αλλά για το γεγονός ότι ο βασικός εδώ είναι 630 ευρώ και στη γερμανία 1250 ευρώ δε μπορεί να φταίει ο σκλαβενίτης

ιζντ ιτ?

(ευχαριστώ για την παρεμβαση περι λιντλ/κοκα κολα τον καλό φίλο)

 
At 6/06/2008 11:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

πώς μπλέχτηκαν οι φιλεύσπλαχνοι κώλοι με τα ταγκισμένα πατατάκια, όσο κι αν προσπάθησα δεν μπόρεσα να καταλάβω

τα μπινελίκια όμως στην καλλιτεχνίζουσα φιλανθρωπία με βρίσκουν αλληλέγγυο

 
At 6/07/2008 04:24:00 π.μ., Blogger gasireu said...

κ.κ.μοίρης
τα είπες όλα χαχα χα!
feel the vibe of παγκοσμιοποίηση, κώλος της φιλανθρωπίας και ταγκισμένο πατατάκι!

 
At 6/11/2008 01:39:00 π.μ., Blogger Γνωμοδότης said...


ο/η mosaic είπε...
old boy οι ισολογισμοί τους δείχνουν ότι τα κέρδη τους επί χρόνια είναι στο 1%

ολων

και των ελλήνων σκλαβενίτη/βερόπουλου/ατλαντικ

και των τρομερά παραγωγικών ξένων

καρφουρ/ντελαίζ(Α-Β δηλαδή)


Και αυτά που τα βλέπεις ακριβώς ρε mosaic;

Γιατί εγώ άλλα βλέπω:

http://www.greekretail.gr/articles/1977/1/index.html

("Το 2006 οι πωλήσεις των 10 μεγαλύτερων ομίλων και εταιρειών, σύμφωνα με την ανάλυση των οικονομικών μεγεθών τους στο πλαίσιο της έκδοσής μας Πανόραμα των Ελληνικών Σούπερ Μάρκετ 2007, σημείωσαν θετική μεταβολή 6,86%, έναντι 6,35% του κλάδου. Το 2005 οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 4,36% σε σχέση με το 2004, έναντι 4,07% του μέσου δείκτη του κλάδου. Οι δέκα όμιλοι και εταιρείες αντιπροσώπευαν: Το 2004 το 80,86% περίπου των πωλήσεων στο δείγμα των 82 εταιρειών, το 2005 το 80,57%,και το 2006 το 80,96% στο δείγμα των 87 εταιρειών.")

Ή εδώ:

http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/PrinterFriendly.aspx?ID=878

Αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας βλέπω.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home