Παρασκευή, Μαΐου 02, 2008

Τζαμπ του μάι Γιάγκουάρ

Και αφού κοινώνησα σήμερα το συγκλονιστικό βίντεο του παραπάνω ποστ (το οποίο μέχρι πρότινος βρισκόταν σε αυτό το ποστ, αλλά μόλις πας να διορθώσεις μια κραυγαλέα ανορθογραφία του κειμένου σβήνεται το βίντεο και έχουν γίνει ήδη σχόλια που θα μείνουν ξεκρέμαστα αν τα ξαναποστάρω σετάκι, γαμώ το γιουτιούμπ και την ασχετοσύνη μου μέσα), δεν μπορώ παρά να το κοινωνήσω περαιτέρω, προτού περάσω σε ατάκτως ερριμένες απορίες που με προβληματίζουν πολύ έντονα αυτήν την έμμηνο ρύση:

1) Πόσο ρόλο παίζει ο προσωπικός παράγοντας στην εξωτερική πολιτική; Πόσο πιθανόν είναι στις επιλογές Καραμανλή να έχει παίξει ρόλο το ότι οι Αμερικάνοι παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά του;
2) Έβλεπα αφιέρωμα του Σπύρου Παπαδόπουλου για τους «Ρεπόρτερς». Τους θυμάμαι μεν, αλλά ήμουν μικρός για να τους παρακολουθώ δε. Πόσο πιθανόν είναι ο Χαρδαβέλας να ήταν σοβαρός δημοσιογράφος τότε και να ασχολείται με τους εσωγήινους σήμερα; Πόσο εντελώς πιθανότερο είναι να ήταν σαχλαμάρας από τότε; Από την άλλη οι περισσότεροι εκπίπτουμε με τα χρόνια. Μήπως απλώς σαχλαμπούχλεψε στα γεροντοπαλικαράματα;
3) Με γέλασαν τα μάτια μου ή είδα στη ΝΕΤ αργά χθες το βράδυ διαφήμιση βιβλίων του Λιακόπουλου; Και αν δεν με γέλασαν και αν το γεγονός αυτό με χαλάει, αν δηλαδή δεν θέλω στην κρατική τηλεόραση τέτοιου είδους διαφημίσεις, πόσο διαφορετικός είμαι από τον Πλεύρη που δεν θέλει στις σχολικές βιβλιοθήκες λογοτεχνία με «κακές» λέξεις και «κακές» σκηνές; Δεν λέω ότι δεν είμαι διαφορετικός, απλά αναρωτιέμαι για το πόσο.
4) Πώς γίνεται και στα Σκόπια, μετά τον θάνατο του Γκλιγκόρωφ, όλοι μα όλοι (πρωθυπουργοί, πρόεδροι, διαπραγματευτές, υπουργοί, δημοσιογράφοι, ο κόσμος στους δρόμους που απαντά στους Έλληνες δημοσιογράφους) είναι μέχρι 45 χρονών μάξιμουμ; Τι τους κάνουν τους γέρους στο γειτονικό κρατίδιο; Τους εξοντώνουν; Αποτελεί αυτό ισχυρό διαπραγματευτικό ατού για μας ορ γουάτ;
5) Είναι ή δεν είναι συγκλονιστική στιγμή στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού το Χρηματιστήριο Ρύπων; Υπάρχει ή δεν υπάρχει μια γαμημένα ποιητική διάσταση στην εμπορία διοξειδίου του άνθρακα από βιομηχανία σε βιομηχανία και από κράτος σε κράτος; Πόσο πολύ την έχω καταβρεί με την εμπορευματοποίηση των ρύπων; Πόσο πολύ; Είναι ή δεν είναι ένας θεσμός βγαλμένος από τις ενδοξότερες εμπνεύσεις των e roosters; Αποκλείω τελικά να λειτουργεί και να είναι αποτελεσματικό μέσο μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης; Τίποτα δεν αποκλείω. Αλλά δεν μπορώ παρά να θαυμάσω τη σύλληψη και να υποκλιθώ στην εμπορευματοποίηση της μόλυνσης. Κάτω τα χέρια από την μόλυνσή μας. Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ. Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΟΘΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ.
6) Στο Mega καλά κάνουν και διαμαρτύρονται για την ακρίβεια. Από την άλλη δεν είναι υπέροχο να βλέπεις την Τρέμη και το πάνελ της να αναρωτιούνται πώς θα τα βγάλουν πέρα με την αλυσίδα των αυξήσεων;
7) Είναι ή δεν είναι μια εικόνα από το ίδιο δελτίο χίλιες λέξεις για τον τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας, για την ιδεολογία του τι συνιστά είδηση και τι όχι, για τον τρόπο μετάδοσης μιας συγκεκριμένης εκδοχής της πραγματικότητας, το κλείσιμο με κόκκινο κύκλο και το ριπίτ -η λούπα θα έλεγα- του μισοάδειου πλαστικού μπουκαλιού νερού μικρού μεγέθους που έπεσε την Πρωτομαγιά στο Πεδίο του Άρεως (που έπεσε στην άσφαλτο, ούτε καν σε κεφάλι);
8) Γιατί στο ίδιο σημείο λίγες μέρες πριν μια πορεία για τον Παναθηναϊκό είχε πολύ περισσότερο κόσμο από την πορεία της Πρωτομαγιάς; Μέρος της απάντησης ονομάζεται Λάμπρος Κανελλόπουλος, Χρήστος Πρωτόπαπας, Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Ένα άλλο μέρος της θα μπορούσε να λέει ότι οι αληθινές διεκδικήσεις δεν μπορεί ποτέ να έχουν επετειακή χροιά. Όπως και να ΄χει έγινε ποτέ η πορεία των Παναθηναϊκών σύμφωνα με το δελτίο του Mega;
9) Με τις τιμές του πετρελαίου και τα χρηματιστηριακά τζογαρίσματα στις τροφές είναι τουλάχιστον παρήγορο ότι πέντε - δέκα - εκατό άνθρωποι βγάζουν ένα σκασμό λεφτά; Θέλω να πω δεν είναι προτιμότερο το να ωφελούνται εκατό άνθρωποι από το να ζημιωνόταν το σύνολο της ανθρωπότητας; Το μη χείρον βέλτιστον. Μπορεί κανείς να διαφωνήσει στα σοβαρά; Κανένας απολύτως έλεγχος στην αγορά. Μετά τον ΟΤΕ ιδιωτικοποιήστε και το Ποτέ. 'Ενα ιδιωτικό ποτέ, ποτέ δεν θα είναι αληθινό ποτέ. Ένα ιδιωτικό ποτέ σύντομα θα μετατραπεί σε πάντα.

14 Comments:

At 5/02/2008 10:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ο χαρδαβελλας απο τοτε εβγαζε θεματα ουφο: π.χ. το χωριο μπαμπινι,

το ξεκαρδιστικο: ειχε βγαλει στον αερα καποιον ραβδοσκοπο που οι γερμανοι τον εβαλαν να ψαχνει για ουρανιο και του ειχαν, εξ αυτου του λογου, δωσει το χιουμοριστικο παρατσουκλι "το ραδιενεργο κεφαλι"...

ε λοιπον ο χαρδαβελλας ειχε κανει ολοκληρο θεμα με ειδικους επιστημονες για τον αν ειναι δυνατον να εχει ραδιενεργεια το κεφαλι του ραβδοσκοπου!

το ζητημα παραμενει ανοικτο απο τοτε...

 
At 5/02/2008 10:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Απαντήσεις
1.Ο Καραμανλής ξεκινησε προσπαθώντας να δημιουργήσει καλή σχέση με τους Αμερικανούς.Η πρώτη δουλειά του ήταν η παραγγελία F-16.O Μπους απάντησε με την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία και τότε ο Καραμανλής το γύρισε στο ρώσικο.Δε νομίζω ότι οι υποκλοπές ήταν σημαντικό.
2. Οι Ρεπόρτερς πάντα ήταν σαχλαμάρα μέσα στη σαχλαμάρα της μεταπολίτευσης.Απλώς τώρα φαίνεται πιο εύκολα.
3. Είσαι ίδιος με τον Πλεύρη και καθόλου κακός.'Αλλο η ελυθερία του τύπου και άλλο οι κρατικές βιβλιοθήκες ή η κρατική τηλεόραση.
Τα κρατικά ιδρύματα πρέπει να έχουν ένα ελάχιστο επίπεδο σοβαρότητος και άρα δεν έχουν θέση εκεί ούτε κοσμοσφαίρες ούτε ζικ-ζακ στις νερατζιές.
4.Οι γέροι στα Σκόπια ήταν όλοι κομμουνιστές και αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία για να παίξουν μπάλα οι αμερικανοτραφείς.
5.Όλη η ιστορία με τους αέριους ρύπους είναι αριστεροφιλελεύθερη οικολογική μπαρούφα σημείο των καιρών.
6.Το Mega δεν πείθει κανένα.
7. Ως άνω.
8.Οι παναθηναικοί πίστευαν ότι αν φύγει ο Βαρδινογιάννης κάτι μπορεί να γίνει ενώ οι εργαζόμενοι δεν πιστεύουν σε τίποτε.
9. Παν μέτρον άριστον.Το εκκρεμές δημόσιο-ιδιωτικό πλησιάζει στο ένα άκρο του και ετοιμάζεται για αναστροφή.

 
At 5/02/2008 10:09:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Ωραίο το βιντεάκι. Μερικές ατάκτως ερριμένες απαντήσεις:

1) Νομίζω ότι ο μόνος άνθρωπος που θα ενδιαφερόταν να παρακολουθεί τα τηλέφωνα του Καραμανλή είναι η Νατάσσα. Κι αυτή όχι απαραίτητα.

2) Μάλλον δεν ήταν σαχλαμάρας από τότε, απλώς έχει μείνει στο τότε.

3) Δεν βλέπω τηλεόραση πλην κάποιων ταινιών. Αν επιμένεις να βλέπεις (που δε νομίζω), άλλαζε κανάλι στις διαφημίσεις.

4) Εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια έχει αναγνωριστεί ως 'Μακεδονία' ή FYROM η γειτονική χώρα και δεν είδα από τότε που υπάρχει στο χάρτη μ' αυτά τα ονόματα μέχρι σήμερα να πάθαμε τίποτα. Έχει πλάκα μάλιστα που μιλάμε για την 'αδιαλλαξία' τους όταν επιμένουμε (δε μιλάω για σένα αλλά γενικά) να αναφερόμαστε σ' αυτή μ’ ένα ανύπαρκτο (πλην της πρωτεύουσας) όνομα. Αν κάποιοι μας έλεγαν 'Αθήνα' μήπως θα μας φαινόταν περίεργο αυτοί οι κάποιοι να μιλάνε επιπλέον καθημερινά και για την 'αδιαλλαξία' μας; Αλλά για να επιστρέψω στο ερώτημά σου, έχω δει και γέρους, σε εκπομπές της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης γύρω από τον 'αλυτρωτισμό' των γειτόνων. Μάλλον στα στούντιο του MEGA και του ANT1 θα τους βρούμε.

5) Νομίζω ότι μεταφορικά χρησιμοποιείται η φράση.

6) Είναι αστείο, όντως.

7) Δεν την πολύ-έπιασα την ερώτηση, πάμε παρακάτω.

8) Η πορεία για το νέφος, τη διαφθορά, την ακρίβεια, τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, την απαράδεκτη τηλεόραση και την πολιτιστική μας κατρακύλα πότε έγινε; Απαντάω με ερώτηση σε ερώτηση αλλά τι να κάνεις, κάποιες ερωτήσεις έχουν μείνει και μένουν αναπάντητες εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα.

9) Αν ή μάλλον όταν φτάσει στα 2 ευρώ η αμόλυβδη, πολύ θα γελάσω βλέποντας κάποιους κοιλαράδες γιωταχίδες να καβαλάνε ποδήλατα. Αν και υποψιάζομαι ότι ακόμα και τότε κάποιοι θα προτιμήσουν να πουλήσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν και να κοιμούνται μέσα στα αυτοκίνητα και τα SUV τους παρά να στερηθούν τις τσάρκες.

 
At 5/02/2008 11:44:00 μ.μ., Blogger Orestis said...

Στα όχι του 5 βάλε και ένα όχι στον περιορισμό της μόλυνσης και έδεσε. Τι να το κάνω εγώ το χρηματιστήριο ρύπων όταν θα έρχεται το κάθε λαμογιστάν (βλέπε Ελληνική Δημοκρατία) και θα δίνει ψεύτικα στοιχεία για τους ρύπους μπας και του μείνει να πουλήσει και τίποτα;
Τα 6 και 7 μου δημιούργησαν μια μεγάλη απορία... πιστεύεις ότι από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων μαθαίνεις ειδήσεις; Ειδικά στο μέγκα με το τέλεια σκηνοθετημένο δελτίο που και καλά μοιάζει με διάλογο των παρουσιαστών. Εγώ σταμάτησα να βλέπω δελτία στην τηλεόραση από τότε που δοκίμασα να παρακολουθήσω ένα έχοντας κλείσει τελείως τον ήχο. Τους, χάζευα, τους χάζευα και μετά από δέκα λεπτά περίπου αποφάσισα στο εξής να τα αποφεύγω όσο μπορώ...
Μην τα παρακολουθείτε ούτε για πλάκα!
Για το 8, να μην σου φαίνεται περίεργο που ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερο κόσμο και στη χούντα τα ίδια γίνονταν. Δώσε μπάλα στο λαό και όλα γίνονται πιο εύκολα, ποιος τη χέζει τη Πετραλιά και τον Αλογοσκούφη.
Στα υπόλοιπα με κάλυψαν οι προλαλήσαντες. Το βιντεάκι γαμάτο!

 
At 5/02/2008 11:59:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 5/03/2008 12:08:00 π.μ., Blogger lemon said...

Βρε καλέ μου, που το βρήκες αυτό το απίθανο βιντεάκι; Μα, αυτό είναι ταμάμ για να σβήνει κάθε είδους απορίες: αδειάζει και λευκαίνει το μυαλό, διότι σου κολλάει στα μούτρα το νόημα της ζωής!
Το καλύτερο πράγμα που μου συνέβει σήμερα!

 
At 5/03/2008 12:33:00 π.μ., Blogger Zorba the Greek said...

Όλα καλά, έχω όμως μιά απορία γιά το 4. Αυτό που γράφεις περί εξόντωσης των γερόντων στα Σκόπια καλά θα κάνεις να το αφαιρέσεις διότι, ως επληροφορήθην, στα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ψάχνουν μεθόδους να κόψουν εντελώς τις συντάξεις. Πρέπει να κάνουν κάτι με την τρίτη ηλικία. Μην τους βάζεις ιδέες. ;)

 
At 5/03/2008 01:51:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

To βιντεάκι δεν είναι δική μου ανακάλυψη. Το έμαθα σήμερα από τα παιδιά του Fight Club (όχι τον Μπραντ και τον Έντουαρτ, του άλλου Fight Club).

 
At 5/03/2008 02:03:00 π.μ., Blogger scarface said...

@old boy ,
Μου είναι πιο εύκολο να βάλω άλλα εννιά ανάλογα ερωτήματα παρά να απαντήσω σε αυτά που έθεσες.

 
At 5/03/2008 11:55:00 π.μ., Blogger Swell said...

Για το MEGA, ό,τι ενοχλεί τους μετόχους/ιδιοκτήτες ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΕΙ ΠΟΤΕ!

 
At 5/03/2008 12:39:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

'Τους θυμάμαι μεν, αλλά ήμουν μικρός για να τους παρακολουθώ δε.''
καλά δεν ντρέπεσαι λιγάκι, μεγαλωμένος άνθρωπος, να λες ψέμματα;
τόσες υπαρξιακές απορίες δεν έχουν ματαμπεί σε ένα ποστ μονοκόμματο, old boy βγέκα και καμία βόλτα γιατί θα γίνεις σαν την ελληνορουμάνα στο αφιέρωμα της καθημερινής, θα κλείνεσαι μέσα, θα ακους απερίσπαστα Παπαδόπουλο και θα κλαις για το χαμένο κάλλος, ήθος, και παροντικό ψέγος...με γνώμωνα αισθητικής τον Μαχαιρίτσα-πρεσβεύω την ποιότητα, που ''κάνει ένα τσιγάρο απ' τ' απαγορευμένα'' και ουχί τον Τσίπρα που κάνουν οι παρέες του κάργα μαύρο μεν, αλλά αυτός φτου κακά.

 
At 5/03/2008 09:51:00 μ.μ., Blogger βιολιστης στη στεγη said...

Old boy, αφού όπως πολύ σωστά ο Κάφκα διαπιστώνει ότι"η ορθή αντίληψη ενός ζητήματος, και η παρανόηση ενός ζητήματος, δεν αποκλείονται αμοιβαίως", τότε πώς ρε γαμώτο δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ζούμε στην απόλυτη παράνοια? Αντιλαβού λοιπόν ορθώς τον παραλογισμό, και θα "κερδίσεις" την βασιλεία των ουρανών! Αυτήν που σου τάζουνε δηλαδή... Την δική τους... Αντε και λίγες ώρες ήσυχου ύπνου το βράδυ! Ασε που θα κάνεις τα απανταχού ανθρωποειδή ευτυχέστερα, που κατάφεραν να σε κάνουν "ευτυχέστερο"... και πάει λέγοντας, και γάμησέ τα δηλαδή, αλλά ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!
Υ.Γ Ετσι ξεκινάω μαλακά, με πρώτη αλλά στη διαδρομή φτιάχνομαι, να πάρει η ευχή να πάρει!

 
At 5/04/2008 12:32:00 π.μ., Blogger gasireu said...

καλά το τσιτάτο του Κάφκα δεν σημαίνει αυτό, αλλα ας τοποθετηθεί για το νόημα ο old boyς ως ειδικός στον Κάφκα...χου χου

 
At 5/04/2008 05:05:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

έπιασες τα κέρατα του ταύρου.

επίσης να κινητοποιηθούμε για την ιδιωτικοποίση του beauté

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home