Δευτέρα, Απριλίου 14, 2008

Τα δύο λάθη



Κατά την «Αθλητική Κυριακή», όλες αυτές οι δεκάδες χιλιάδες κόσμου ουδέποτε συγκεντρώθηκαν σήμερα, ουδέποτε έκαναν πορεία προς το γήπεδο, ουδέποτε στράφηκαν κατά της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ: αν είχαν συμβεί όλα αυτά, μάλλον θα είχαν αξιολογηθεί και ως είδηση που πρέπει να μεταδοθεί.
Προσπαθείς δηλαδή να χωνέψεις πώς μπορεί να μην συνέβησαν όλα αυτά σύμφωνα με τα αθλητικά του «Μega» και λες, εντάξει, μέτοχος είναι ο Βαρδινογιάννης, δεν γαμιέται κι η ενημέρωση, δεν γαμιέται και η δημοσιογραφική δεοντολογία· πρωτάρηδες είμαστε άλλωστε;
Αλλά η «Αθλητική Κυριακή», που κρατάει και πέντε ώρες και εκπέμπεται και από κρατικό κανάλι, δεν μπορεί να σεβαστεί στοιχειωδώς την ιστορία της;
Επειδή η κρατική τηλεόραση ακριβοπληρώνει -σε τιμές εκτός λογικής της αγοράς- τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, η συμβατική της σχέση με την ΠΑΕ έχει μετατραπεί σε σχέση εξάρτησης και υποστήριξης του ιδιοκτήτη της;
Σήμερα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ο κόσμος έκανε δύο τεράστια λάθη:
1) Απέδειξε ότι μπορεί να οργανώνεται και να διαδηλώνει μόνος του, χωρίς κανέναν από πίσω του.
2) Απέδειξε ότι μπορεί να διαδηλώνει εντελώς ειρηνικά χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο.
Αν δεν είχε κάνει το πρώτο λάθος, ο υποκινητής του όλο και κάποιο κανάλι θα είχε, ώστε να παρουσιάσει το γεγονός με εικόνα και ήχο, όπως του αξίζει και στις διαστάσεις που του αξίζει.
Αν δεν είχε κάνει το δεύτερο λάθος, τα υπόλοιπα κανάλια θα αναγκάζονταν τουλάχιστον να δείξουν αποσπάσματα από το συλλαλητήριο: έναν κάδο στις φλόγες, ένα μπατσοκυνηγητό, κάτι που να αξίζει να προβάλουν, κάτι που να αξίζει να περάσουν ως μήνυμα.

26 Comments:

At 4/14/2008 01:53:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

Τετράγωνη η λογική σου!
-)))

Σοβαρά μιλάς οτι δεν εδειξαν τίποτε οι αλήτες???
Γι'αυτο δεν πέτυχα τίποτε τόσες φορές που είπα στο έτερον ήμισυ να γυρίσει στη ΝΕΤ απ'αυτό που έβλεπε?

Πέρνα κι απο μένα που προσπαθώ να εξηγήσω στους αδαείς το γιατί κατέβηκε όλος αυτός ο κόσμος στους δρόμους...

ΥΓ.Δεν πειράζει-ας καταλάβει επιτέλους ο κόσμος για τι "ανεξάρτητη δημοσιογραφία" μιλάμε,σε ποιά "δημοκρατία' ζούμε,και πως μας έχουν υποχείρια χωρίς να το καταλαβαίνουμε!

 
At 4/14/2008 02:07:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Ένα σχόλιο έκανε μόνο -παρεμπιπτόντως- ο ρεπόρτερ από τη Λεωφόρο και του απάντησε ο Αντωνίου.
Ο Πουρουπουπού κι ο Κατσαρός έκαναν ότι δεν άκουσαν.
Αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου για τη γενικότερη διάσταση του ζητήματος: αν σε αυτό το θέμα πέφτει τόσο ξεδιάντροπα σιωπητήριο, φαντάσου τι σιωπητήριο πέφτει για θέματα πιο επικίνδυνα και αιχμηρά.

 
At 4/14/2008 02:41:00 π.μ., Blogger Thrass said...

Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να αποφασίσουμε αν υπάρχει ο κόσμος τριγύρω μας ή αν υπάρχει ο κόσμος των ελληνικών ΜΜΕ.

Το χειρότερο όμως είναι ότι τη ΝΕΤ την πληρώνουμε κι από πάνω, για να μάς δουλεύει!

Ας είναι. Πολλά ελληνικά ΜΜΕ μπορεί να μην πήρανε τίποτα πρέφα, ως εκεί φτάνει η αξία τους άλλωστε, αλλά τα ξένα κάτι... είδαν:
CNN
Fox
Goal.com
Guardian

 
At 4/14/2008 02:54:00 π.μ., Blogger ANTI-BET ARMY FACTION said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 4/14/2008 02:56:00 π.μ., Blogger ANTI-BET ARMY FACTION said...

Σημείο των καιρών, που στιγματίζονται από τους λίγους...

Εκτός αυτού, δεν σας έκανε έκπληξη ο δεδομένος "υποβιβασμός" της Καλαμαριάς για τους εν λόγω κυρίους και οι προκλητικές καρτέλες βαθμολογίας της ΝΕΤ, παρότι εκκρεμεί η απόφαση του CAS;

 
At 4/14/2008 10:36:00 π.μ., Blogger scarface said...

Δεν πειράζει, το μύνημα παραδόθηκε.

Το ότι δεν έγιναν επεισόδια πρέπει να τους πείραξε πολύ όμως.

Είχαν ετοιμάσει σχετικά βίντεο σε υπόκρουση "μπήκαν στη πόλη οι οχτροί" αλλά τελικά έμειναν με την όρεξη.

 
At 4/14/2008 11:21:00 π.μ., Blogger gasireu said...

είναι ντροπή μια τέτοια σχεδόν συντονισμένη αποσιώπηση,
ειδικά από τα κρατικά κανάλια, που είχαν υποσημείωση την πορεία και ως δυναμική της ότι τους ήρθε, όταν η Καλομοίρα στην Κωνασταντινούπολη, ήταν στο πολιτικό μέρος του δελτίου, είδηση πέραν του πενταλέπτου.
τσι για να ξέρουμε τι ψαλίδι πέφτει στην υπόλοιπη ειδησεογραφία για θέματα που θίγουν κάποιους!

 
At 4/14/2008 01:02:00 μ.μ., Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Να πώ τη μλκία μου;
Ας την πώ:
Αυτός ο κόζμος έδειξε επίσης ότι νοιάζεται πολύ περσότερο για την Πανάθα, παρά για το Ασφαλιστικό. Αν όχι όλος, τουλάχιστον εν μέρει.
Ακόμα και αν οι μισοί χτεσινοί είχαν κατέβει ΚΑΙ στο Ασφαλιστικό, οι άλλοι μισοί πώς και δεν κατέβηκαν;-((((

 
At 4/14/2008 01:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Να πω ότι συμφωνώ με τη μλκία του "Σκύλου"; Ας το πω -κι ας είμαι και Πανάθα...
Σε κάθε περίπτωση, η κολοβή κάλυψη
της συγκέντρωσης είναι αισχρή
από την πλευρά των ΜΜΕ, και δη των κρατικών.

 
At 4/14/2008 02:46:00 μ.μ., Blogger Swell said...

Μα αυτό είναι το επίπεδο της "στρατευμένης" δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Και υπάρχουν ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ!

 
At 4/14/2008 03:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

κατσε ρε παιδια, επειδη κανατε μια διαδηλωση σημαινει οτι θα κοψουμε χρονο δηλαδη απο τον πετρο μιχο?

 
At 4/14/2008 04:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΘΟΝ (ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΩΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ). ΤΩΡΑ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΥ ΤΟ "ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ" ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ - ΥΠΟΚΤΙΤΕΣ

 
At 4/14/2008 04:43:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

YΠΟΚΤΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΓΙΣΑΙΟΙ.
ΠΟΥΤΑΝΑ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΠΑΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑ.

 
At 4/14/2008 04:54:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aγαπητέ Σκύλε και Ανώνυμε, δεν μπορώ να πω ότι αυτή δεν είναι μια λογική ένσταση.
Ωστόσο, η απάντηση που δίνω (στον εαυτό μου κατ΄αρχήν και μετά σε σας) είναι ότι αφενός όταν κάποιος εθίζεται σε μια διαδικασία κινητοποιήσεων θα του έρθει πιο εύκολο αν βγήκε στο δρόμο σήμερα για τον Παναθηναϊκό (ή χθες για τα δάση) αύριο να βγει για το ασφαλιστικό και αφετέρου ότι από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο έχει έναν άλφα ρόλο στη ζωή πολλών ανθρώπων (εμού συμπεριλαμβανομένου) δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η αντίδραση πρέπει να μπει σε καλούπια. Έχω γράψει παλαιότερα τη γενικότερη θεώρησή μου για το τι ρόλο παίζει η δική μου ομάδα στη δική μου ζωή (http://old-boy.blogspot.com/2007/06/blog-post_25.html). Μπορώ λοιπόν πιο εύκολα να αντιληφθώ την λογική κάποιου που απαξιώνει γενικά το ποδόσφαιρο παρά τη λογική κάποιου που θεωρεί το ποδόσφαιρο απλά θέαμα, απλά διασκέδαση και τις ΠΑΕ απλές ανώνυμες εταιρείες θεάματος και άρα τις διαμαρτυρίες άτοπες, γραφικές και εκτός πραγματικότητας.
Από τη στιγμή που κάτι σε επηρεάζει και το αγαπάς, δεν είναι άτοπο να αντιδράς και να μην παραμένεις παθητικός δέκτης των αποφάσεων των άλλων.
Αυτά απαντάω πρόχειρα, αλλά νομίζω ικανοποιητικές απαντήσεις δίνουν στα μπλογκ τους ο Squarelogic και ο Στέλιος Μαρκάκης.

 
At 4/14/2008 05:29:00 μ.μ., Blogger fpboy said...

Χίλια μπράβο για το ποστ!
Και εγώ τα ίδια γράφω στο blog μου !
Η πορεία αυτή ήταν για μένα απίστευτη εμπειρία !
Μπράβο σε όλους που ήρθανε !

 
At 4/14/2008 05:31:00 μ.μ., Blogger fpboy said...

Επίσης ''σκύλε της Βάλια κάντα'' ,
σου υπενθυμίζω οτι οι απεργίες για το ασφαλιστικό γίνονται μόνο απο ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ καθώς κανένας στον ιδιωτικό τομέα δεν τολμάει να απεργήσει !

 
At 4/14/2008 07:20:00 μ.μ., Blogger Laplace said...

φιλε μου δυστυχως ζουμε σε μια χουντα..και εγω απο εχθες με αυτο το θεμα ασχολουμαι..μπραβο που τα γραφετε κ εσεις με τον fpboy

 
At 4/14/2008 08:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θα τολμήσω να πω ότι θεωρώ πολύ πιο υγιές τα παιδιά των 20 χρονών να διαδηλώνουν και να ενδιαφέρονται για το Παναθηναικό παρά για τη σύνταξή τους...

Είναι νέα παιδιά που έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους να δουλέψουν και να δημιουργήσουν και παράλληλα να φωνάξουν και για την ομάδα τους.
Κάποιοι που άπό το "προοδευτικό" χώρο τους θέλουν εν δυνάμει συνταξιούχους.

Ας αφήσουν επιτέλους κάποιοι τις κοινωνικές τους ευαισθησίες για αλλού.

 
At 4/14/2008 09:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Βγαίνει δε βγένει ο πρωταθλητής.
Ε όχι και έτσι. Καλά μάλλον κάνει ο άλλος και μιλάει για Πελάτες (θυμίζοντας πάντα επίκαιρα ελληνική κωμωδία)

 
At 4/14/2008 10:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κατέβηκα με πολύ αμφιβολία για το τί θα είναι αυτή η πορεία.Δυστυχώς έχασα τις ομιλίες,αλλά πήρα μια καλή γεύση του τί έπαιζε καθώς στεκόμουν κι έβλεπα το πράσινο τσουνάμι ν'ανηφορίζει...

Δεν αντιλήφθηκα κάποια άμεση συσχέτιση ούτε με Βγενόπουλο ούτε με άλλους - πλην ίσως των Γιαννακοπουλαίων,που και πάλι δε φωνάχτηκε το σχετικό σύνθημα καθώς ανηφορίζαμε.

Με εξαίρεση κάποιο/α σηκωμένο/α χέρια (αλά Γερμανία '36)στο άσμα του Ξυλούρη + ανάλογα καπέλλα/μπλουζάκια καθώς επίσης και τα πεσίματα επί δικαίων κι αδίκων για τα 20 (το πολύ) άδεια μπουκάλια που έπεσαν ενάντια στα ΜΑΤ,θεωρώ πως το 1ο βήμα ήταν θετικό,παρόλο που η αμηχανία εκεί στην Λουκάρεως ήταν έκδηλη.Ίσως να έπρεπε να καθίσουμε κι άλλη ώρα,τραγουδώντας τον ύμνο μας ώστε ν'ακουστεί εκεί μέσα!

Κατά τ' άλλα,με προβληματίζει κι εμένα ότι σοβαροί άνθρωποι κατεβαίνουν μόνο σε τέτοιες πορείες,αλλά προσδοκώ πως το μέλλον θα είναι διαφορετικό κι ίσως τώρα που βίωσαν αυτή την ομορφιά του δρόμου,να ξανασκεφτούνε πως αξίζει να συμμετέχεις και για άλλα πιο (ορθολογικά)ζητήματα της ζωής...

Υ.Γ.1/ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ μόνο οι Δημόσιοι Υπάλληλοι,εκτός και αν π.χ. ο Σύλλογος Μισθωτών Τεχνικών,Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου,Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου,θεωρούνται ως "δημόσιο". Καλό είναι να σκεφτεί ο καθένας μας αν αξίζει κάποιο ρίσκο κάποτε.

Υ.Γ.2/ στο εξωτερικό έχουν συνδιοργανωθεί ανάλογες πορείες από ΚΟΙΝΟΥ,για ζητήματα όπως τα ακριβά εισητήρια,η καταστολή κτλ.Εδώ που φυλακίζονται παιδιά για ένα καπνογόνο,το πολύ πολύ ένα πανώ,που κι εμείς ως Παναθηανϊκοί το έχουμε αμελήσει.

Υ.Γ.3/ Ισπανικό μοντέλο διοίκησης,ένα αίτημα που θα μπορούσε να στηριχτεί από ένα κομμάτι κόσμου

 
At 4/15/2008 04:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Απο οτι θυμαμαι πορειες εχουν κανει τα τελευταια 20 χρονια Ολυμπιακοι , Αεκσιδες , ΠΑΟΚΣΙΔΕΣ (ουκ ολιγα) , Αρηανοι , Ηρακλιδεις (2-3 σε 2 χρονια) κλπ. Παναθηναικη πορεια επρεπε 20 χρονια να περασουν για ναγινει . Ξυπνατε ρε επιτελους. Οι ΠΑΟΚΣΙΔΕΣ μονο 4 προεδρους αλλαξανε τραμπουκο μαλιστα "ασχετα να οι επομενοι ηταν ομοιοι με τους προηγουμενους" . Ελιτιστικη ομαδα σας καταντησαν !!!!

 
At 4/15/2008 05:54:00 μ.μ., Blogger fpboy said...

Ποιοί Παοκτζήδες φίλαθλοι ?
Αυτοί που τρώγανε σε ψαροταβέρνες και κόβανε τιμολόγια στην Παε Παοκ ?
Άσε ρε ....

 
At 4/15/2008 07:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πήγες στην πορεία;

ckak

 
At 4/15/2008 07:19:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Πήγα.

 
At 4/29/2008 06:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

http://rfu.blogspot.com/2008/04/13042008.html

O ΠΑΟ ΑΝΗΚΕΙ (?) ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ...

 
At 5/06/2008 06:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

http://galera.gr/magazine/modules/articles/article.php?id=1196

Mια χαρά άρθρο από το περιοδικό ¨ΓΑΛΕΡΑ¨

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home