Σάββατο, Απριλίου 12, 2008

Κλάμματα απ' τον δεύτερο όροφο

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για την ελληνική πολιτεία, ώστε να πετύχει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, στέλνοντας διπλό μήνυμα τόσο κατά του ντόπινγκ όσο και υπέρ των μεταλλίων (που δεν πρέπει να μπερδεύουμε με το ντόπινγκ): επίσημο αίτημα προς την ΔΟΕ για την απονομή στην Θάνου του χρυσού της Τζόουνς στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ.
Επίσημο αίτημα όχι από τον ΣΕΓΑΣ και τέτοια ξενερώματα: να πάνε πακέτο στον Ζακ Ρογκ, Λιάπης και Ιωαννίδης και να απαιτήσουν να τεθεί χθες ένα τέρμα σε αυτήν την κωλυσιεργία. Να του εξηγήσουν ότι εδώ δεν αστειευόμαστε, εδώ κάνουμε πόλεμο κατά του ντόπινγκ και προσπαθούμε να διαχωρίσουμε τα καθαρά μετάλλια από τα ντοπαρισμένα.
Να γυρίσουν μετά στο αεροδρόμιο με το μετάλλιο στο λαιμό και να τους υποδεχτεί για τις φωτογραφίσεις με δυο κλαδιά ελιάς η νέα χρυσή μας ολυμπιονίκης.
---
Σοκαρισμένα τα κανάλια μεταδίδουν την είδηση της κοπέλας που πέταξε από τον δεύτερο ένα αγοράκι «επειδή έκλαιγε».
Το γεγονός ότι το αγοράκι -όπως είπε στις ειδήσεις αυτόπτης- το πήραν χαμπάρι και το περιμάζεψαν αμέσως μετά την πτώση του επίσης επειδή έκλαιγε, δεν φαίνεται να σοκάρει κανέναν.
Αν δηλαδή ούτε πετώντας τα από τον δεύτερο δεν σταματάνε να κλαίνε, τα πράγματα είναι στ΄αλήθεια σκούρα.
---
«Η Ελλάδα καταδικάστηκε ομόφωνα για παραβίαση του δικαιώματος συμμετοχής σε ελεύθερες εκλογές και υποχρεώνεται να καταβάλει στους τρεις βουλευτές που έχασαν την έδρα τους και προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μεγάλα χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα επιδικάστηκε αποζημίωση 119.613 ευρώ συν 5.000 ευρώ δικαστικά έξοδα στον Γ. Πασχαλίδη (βουλευτή Πέλλας που έχασε την έδρα από την Παρθένα Φουντουκίδου), 78.298 ευρώ και 5.000 ευρώ δικαστικά έξοδα στον Στ. Κουτμερίδη (βουλευτή ΠΑΣΟΚ Σερρών) και 142.532 ευρώ (συν 2.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα) στον Κ. Ζαχαράκη (πρώην βουλευτή B΄ Θεσσαλονίκης)».
Βέβαιο θεωρείται ωστόσο ότι οι τρεις αυτοί πολιτικοί άνδρες θα αρκεστούν στην ηθική τους δικαίωση και θα εισπράξουν μόνο τα επιδικασθέντα δικαστικά τους έξοδα αρνούμενοι να εισπράξουν την αποζημίωσή τους, αφού στο κοινοβούλιο θα έμπαιναν από διάθεση «προσφοράς προς τον τόπο» και όχι για τα χρήματα, πολύ περισσότερο δε δεν θα είναι διατεθειμένοι να εισπράξουν χρήματα μη δεδουλευμένα.
---
Παίζει βέβαια και η εκδοχή να εισπράξουν τα χρήματά τους ώστε να τα δώσουν εν συνεχεία στον Συνασπισμό, όπως ο Βγενόπουλος την αποζημίωση που θα πάρει από τον Τσίπρα.
Ο Συνασπισμός με τα λεφτά αυτά θα μπει για τα καλά στο παζάρι για τον Κλέιτον, τον οποίο θα αποσπάσει από τα χέρια της ΠΕΚ και της Τίλντα Σουίντον και τον θα κάνει αυτός δώρο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με αντάλλαγμα να μην χτιστεί το γήπεδο στον Βοτανικό και να σωθούν τουλάχιστον οι εκεί Ρομά, μιας και η Ρόμα δυο χρόνια τώρα σκοντάφτει στο εμπόδιο της Μάντσεστερ.
---
Έβλεπα τον Γιάννη Λούλη στην τηλεόραση να εξηγεί και πάλι ότι ο κόσμος δεν θέλει τις συγκρούσεις και σκέφτομαι ότι η βασική ιδεολογική μάχη στην Ελλάδα διεξάγεται αυτήν την εποχή ανάμεσα στον Γιάννη Λούλη και τον Αλέκο Αλαβάνο.
Το πολιτικό παιχνίδι παιζόταν επί χρόνια με όρους Λούλη, μέχρι που οι όροι αρχίζουν εσχάτως να αλλάζουν, μέχρι που την κουλτούρα του μεσαίου χώρου ήρθε να αναταράξει η κουλτούρα της σύγκρουσης.

9 Comments:

At 4/12/2008 10:19:00 π.μ., Blogger Nyala said...

Συγκλονιστική επίσης και η είδηση στην Ελευθεροτυπία Παρασκευής 11-4 (σελ. 43 - κάπου θα υπάρχει και στο διαδίκτυο) για την απόπειρα αυτοκτονίας του 16χρονου Πολωνού στις φυλακές Κορυδαλλού. Εφιαλτικές οι συνθήκες διαβίωσης όπως γράφει η Ε. Σε κελιά όπου μετά βίας χωρά ένα άτομο στοιβάζονται τέσσερις και ο προαυλισμός γίνεται σε ανήλιαγους διαδρόμους. Μεσαίωνας... Όταν ρωτήθηκε από μέλη της Πρωτοβουλίας τι θα ήθελε ο μικρός Πολωνός απάντησε "Τηλεκάρτες για να μιλάω με τη μαμά και τον μπαμπά". Η είδηση ήταν μια γροθιά στο στομάχι.

 
At 4/12/2008 04:58:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

«Αν δηλαδή ούτε πετώντας τα από τον δεύτερο δεν σταματάνε να κλαίνε, τα πράγματα είναι στ΄αλήθεια σκούρα.»

..μηπως να δοκιμαζε η κοπελα να το ριξει απο την ταρατσα;..
ΜΠΡΡΡΡΡ

-->>ΦΤΟΥ! δεν δοκιμασα τον τεταρτο οροφο τοτε που ειχα το... προβλημα!;)

 
At 4/12/2008 06:38:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

κείμενα στα μπλογκς με άπταιστη καρατζαφερική φρασεολογία

δηλαδή "πεδίο δόξης λαμπρό" και κριτική για τα τηλεοπτικά κανάλια

 
At 4/12/2008 06:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

λέει ο ποιητής

"ΠΡΙΝ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑ

Τσέμπαλο διανύει τη ραδιοφωνία
υπόλευκη κι ασώματη λάμψη καθομιλουμένη
στους άνομους ουρανούς μετά το πραξικόπημα."

ως πραξικοπήματα αν νοηθούν οι ψυχές των ραδιοφωνικών παραγωγών μιλάμε για το παρόν...

 
At 4/13/2008 09:48:00 π.μ., Blogger ritsmas said...

Καλημέρα Old Boy.Το ξέρεις ότι περνώ από το μπλόγκ συχνά, αλλά δεν σχολιάζω για τους γνωστούς τους λόγους. Να μην τα ξαναλέμε. Αλλά έχεις έναν τρόπο να καυτηριάζεις την επικαιρότητα, μα έναν τρόπο, που ο εγκέφαλος μου - ο μέτριος, λειψός εγκέφαλός μου τον απολαμβάνει. Εξου και η παρέμβαση.
Εχεις δίκιο γι αυτήν την αίσθηση ότι δηλαδή η ιδεολογική μάχη παίζεται ανάμεσα στον Λούλη και τον Αλαβάνο. Εχεις διαβάσει το βιβλίο του πρώτου ; " Η Μάχη του 2007, η διαδρομή -η καλπη-οι προοπτικές " ;
Ο Λούλης πιστεύει ακράδαντα στην ήπια δύναμη του μεσαίου χώρου και θεωρεί ότι εκεί κτυπά η καρδιά της συντρηπτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων. Ο Αλαβάνος ( έχει γράψει κάτι τώρα τελευταία, δεν ξέρω, ρωτώ) θεωρεί ότι πολλά μπορούν να κατακτηθούν με τις διαμαρτυρίες της κατσαρόλας και του μπάχαλου που μπορεί να προκληθεί στους δρόμους.
Δεν μπορείς να πεις : είναι και οι δύο, δύο πιθανές θέσεις.
Σε ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία
ριτς

 
At 4/13/2008 11:30:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Nyala, ένα ποστ για έναν περσινό έφηβο Πολωνό που τα κατάφερε να αυτοκτονήσει: http://old-boy.blogspot.com/2007/03/blog-post_31.html
Ritsmas, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ.
Όχι δεν έχω διαβάσει το βιβλίο του Λούλη. Ούτε για βιβλίο του Αλαβάνου ξέρω. Γενική είναι η εντύπωσή μου από όσα λένε. Μια ενδιαφέρουσα πάντως συνέντευξη του Αλαβάνου διάβασα πριν λίγες μέρες: http://www.lifo.gr/content/i107/x8/538.html
Πιστεύω ότι τον αδικείς πάντως όταν μιλάς για κατσαρόλες και για μπάχαλο.

 
At 4/14/2008 10:39:00 π.μ., Blogger Nyala said...

Εξαιρετικό κείμενο oldboy, γεμάτο ανθρωπιά και ευαισθησία. Σε ευχαριστώ που με παρέπεμψες.

 
At 4/14/2008 02:48:00 μ.μ., Blogger Swell said...

Μια ατυχίαΗΤΑΝ ΜΟΝΟ!

 
At 4/14/2008 09:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σούλι Αλέγκο, μπορεί και να ναι παιχνίδι τελικά

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home