Δευτέρα, Μαρτίου 24, 2008

Αμ πως;

Μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου το ελληνικό κράτος σημειολογεί ξανά την παρουσία του στην Ολυμπία, αν όχι τόσο με την μνημειώδη αδυναμία του να διατηρήσει λίγα λεπτά παγκόσμια μεταδιδόμενου κι εξόχως διαφημιστικού για τη χώρα τηλεοπτικού προϊόντος ανέπαφα από την προαναγγελθείσα εισβολή, σίγουρα πάντως με τον αστυνομικό που τρέχει να πιάσει τον διαδηλωτή και ταυτόχρονα κρατά το καπέλο του για να μην του πέσει: κάτι ανάμεσα σε ταινία με Χατζηχρήστο και σε κωμωδία βουβού κινηματογράφου. Αμ πως;
Πράγματι, καμία σχέση δεν έχει με το ολυμπιακό πνεύμα μια ειρηνική διαμαρτυρία. Απόλυτη σχέση με το ολυμπιακό πνεύμα έχει η πολιτική της Κίνας στο Θιβέτ.
Αλλά επειδή είμαστε λαρτζ τύποι, αν θέλει ο Δαλάης ο Λάμας μπορεί να κάνει τον λαμπαδηδρόμο. Δεν το είχαμε κανονίσει εγκαίρως όμως, ώστε να του έκανε την τιμή να του παρέδιδε την φλόγα ο Νικολής.
Αliagas in concert - Aliagas on fire - Burning Aliagas - Olympic Aliagas, από τους τηλεμαραθωνίους μέχρι τους λαμπαδηδρόμους η χώρα είναι μία, χωρισμένη στα δύο, στους επωνύμους που τα κάνουν όλα και συμφέρουν και στους ανωνύμους που χαρωπά τους παρακολουθούν.

23 Comments:

At 3/25/2008 12:25:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

Κομψά διατυπωμένο και εύστοχο!

 
At 3/25/2008 12:28:00 π.μ., Blogger gerasimos said...

Για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώσαμε το διεθνές προφίλ μας ως συντηρητικής χώρας.

 
At 3/25/2008 01:51:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αποτυχία του αρμοδίου για τα μέτρα ασφαλείας. Άμεση παραίτηση. Μα είναι δυνατόν να μην το περίμεναν; Μήπως ο αρμόδιος είναι μέλος της Falun Gong και το άφησε σκόπιμα;

 
At 3/25/2008 02:43:00 π.μ., Blogger Chaca-Khan said...

ΡΕΖΙΛΙΚΙ!!
μόνο για να κουνάνε σημαιάκια είναι ικανοί..

 
At 3/25/2008 08:21:00 π.μ., Blogger Αθήναιος said...

Σόρρυ αλλά στην Ολυμπία δεν διαφημίζεται η χώρα αλλά ο εκάστοτε που πάει εκεί για να καρπωθεί ένα κομμάτι της αχλύς της αν πιστέψουμε πως υπάρχει κάτι τέτοιο.Η διαφήμιση ήταν για τον Κινέζο, ο οποίος ως κρατικός φορέας είανι δυσφήμιση για τον πολιτισμένο κόσμο και χάρηκα πάρα πολύ για το ειρηνικό επεισόδιο, έστω κι αν ο αυτουργός ήταν ξένος, γιατί χάλασε την αταραξία του PR του ΑΝΤ1.

Τώρα για τα υπόλοιπα, την αλιάδα και τους φαιδρούς επώνυμους, έχεις απόλυτο δίκιο όμως οι Αγώνες πάντα έτσι σιχαμεροί ήταν από την αρχαιότητα: χρήμα, διαπλοκή, ματαιοδοξία, φιγούρα των χειρότερων μέσα σε μια κοινωνία. Αυτός ειναι ο αθλητισμός άλλως τε: η λατρεία του κατώτερο εγώ ενός ζώου που λέγεται άνθρωπος. Μπλιάχ.

Δεν χρειάζεται να πω μάλλον πόσο σιχαίνομαι όλη αυτό το τσίρκο που ονομάζεται Ολυμπιακοί Αγώνες. Μέχρι και μια στρεβλή εικόνα της επιχειρηματικότητας προάγει.

 
At 3/25/2008 09:54:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Διαφωνώ. Πρόκειται για μια πρώτης τάξεως προβολή της πλέον εξαγώγιμης πλευράς της χώρας, ένα μείγμα ανεμελιάς, ευταξίας και φολκλόρ. Στα επόμενα φυλλάδια του ΕΟΤ οι χωροφύλακες θα έχουν περίοπτη θέση. Ξέρετε τι νοσταλγία υπάρχει για χαρακτήρες σαν τον Ηλία του 16ου ή του Λουι ντε Φινές; Θα πήξουμε στους Γάλλους το καλοκαίρι...

 
At 3/25/2008 10:39:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Παρα τριχα (34 λεπτα) επικαιρο! Πως σου διεφυγε; Σημερα ειναι που τρωμε μπακαλιαρο τηγανητο με αλιαδα.

 
At 3/25/2008 12:32:00 μ.μ., Blogger vasikos metoxos said...

Αμαυρώθηκε η γκεμπελικής έμπνευσης αφή της φλόγας. Μάλιστα. Αρχαίο πνεύμα αθάνατο στους δρόμους του Θιβέτ που μάχεται για ελευθερία. Ολυμπιακή εκεχειρία στα παιχνίδια των Κινέζων στην Αφρική. "Πατέρα του Ωραίου" στον φεουδαρχικό σοσιαλισμό των Κινέζων κομμουνιστών.
Μάλλον ο μπάτσος καλά "έστρωσε" στο πλάνο...

 
At 3/25/2008 12:49:00 μ.μ., Blogger elias said...

Χαρακτηριστική εικόνα
Η εικόνα της παντοδύναμης Κινέζικης αυτοκρατορία για δευτερόλεπτα διαταράσσετε από τους ακτιβιστές του καταπιεσμένου Θιβέτ. Για σώσει τη κατάσταση τρέχει ο έλληνας απόγονος του Λουί ντε Φινές, κρατώντας το καπέλο του μην του πέσει, δίχως να ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Μήπως ο κακόμοιρος αστυνομικός, άσχετος αλλά πρόθυμος, είναι το αρχέτυπο του κράτους μας.

 
At 3/25/2008 01:54:00 μ.μ., Blogger pensierix said...

Ενα αξιόλογο άρθρο για το τσίρκο, τον εμπνευστή του και την ιστορία των αγνών ακτιβιστών:

http://www.skai.gr/master_story.php?id=76732

 
At 3/25/2008 04:22:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ ό,τι έγινε και τίποτα κακό που μπούκαραν οι ακτιβιστές. Απλά εκεί που η παρουσία - απουσία του κράτους το καλοκαίρι οδήγησε σε τραγωδία, τώρα οδήγησε σε φαρσοκωμωδία. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Υφυπουργού Γιάννη Ιωαννίδη, σύμφωνα με την οποία δημοσιογράφοι ήταν οι ακτιβιστές, διαπιστεύσεις είχαν, άρα απρόβλεπτο το συμβάν! Γενικά πάντως όλα αυτά δείχνουν ότι καλό είναι να μην τρομοκρατούμαστε με τα έσελον, τις παρακολουθήσεις, τους μεγάλους αδελφούς. Ο κόσμος (οκ, ο ελληνικός λίγο περισσότερο) θα είναι πάντα χαώδης και ανεπίδεκτος ασφυκτικού ελέγχου.
Pensierix, εξαιρετικό το άρθρο, πράγματι.
Τristan, μπορεί και να 'χεις δίκιο :)
Ροδιά, τι είναι η αλιάδα; Ό,τι και να 'ναι, καιρός να μετονομαστεί σε Aliada ;)
«Αυτός ειναι ο αθλητισμός άλλως τε: η λατρεία του κατώτερο εγώ ενός ζώου που λέγεται άνθρωπος. Μπλιάχ». Αθήναιε, όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν θα μπορούσα να διαφωνώ περισσότερο :)

 
At 3/25/2008 05:02:00 μ.μ., Blogger pensierix said...

@ old boy

Η αλιάδα είναι η σκορδαλιά (απο το ιταλικό aglio, σκόρδο).

Κι όσο σκέφτομαι ότι οι δικοί μου τσου Κορφούς τρώνε αλιάδα κι εγώ εδώ μακαρονάδα, κάτι με πιάνει...
:))

 
At 3/25/2008 06:28:00 μ.μ., Blogger hnioxos said...

Φαντάζομαι ότι η αλιάδα που αναφέρει η ροδιά είναι η σκορδαλιά (άσχετο!)... Από το ιταλικό aglio=σκόρδο.
Ή κάνω λάθος;

 
At 3/25/2008 06:29:00 μ.μ., Blogger hnioxos said...

Ωπ Pensierix με πρόλαβες!

 
At 3/25/2008 06:29:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

~~ Pensierix, τωρα θα σε εξετασω να δω αν εισαι γνησιο τεκνο της Επτανησου η εντρυφεις στον Μπαμπινιωτη: Για πες, τι ειναι ο σικλος, ο καδινατσος, τα πομοντορα και τα μοροπουλα!
Αντε, στο φτερο προλαβα, καλη μου επανοδο, τρεις μερουλες αδειουχα!
:-)

 
At 3/25/2008 07:06:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

quoting:
Αυτός ειναι ο αθλητισμός άλλως τε: η λατρεία του κατώτερο εγώ ενός ζώου που λέγεται άνθρωπος. Μπλιάχ.


Μια φορα απουσιολογος παντα απουσιολογος.
--
ε.

 
At 3/25/2008 07:20:00 μ.μ., Blogger pensierix said...

@ ροδιά

Μη με χολεύεις, μάτια...Έχω ασκωθεί αμπονόρα, κοίταξα τα νιτερέσα μου, ήπια μετά δυο ξέστες κρασί κι έγινα κουρούπελο, και σου κάστηκε ότι μπορείς να με κογιονάρεις στη μπλογκόσφαιρα. Δεν είμαι δα κάνας νιοράντες! Μάλλον το καντίνι του βιολιού σου κάνει αμπάσο του μυαλού σου! Γέμισε το σίκλο με νερό απ'το πηγάδι , πλύνε τα σκουτιά στη ταβλομαστέλα, φάε τα πομοντόρα που άφηκα στο αρμάρι και τότε σούμπιτος θ'αριβάρω, τζόγια μου, να πάμε τα δυο μας στο Μαούκι περαντζάδα...

:))))

 
At 3/25/2008 07:49:00 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 3/25/2008 07:52:00 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Όλα καλά με το αρθρίδιο του Ράπτη αλλά δεν κατάλαβα προς τί η έκπληξη για τις χρηματοδοτούμενες από το κράτος μη-κυβερνητικές οργανώσεις. Όλες οι αριστερόστροφες ελληνικές από το κράτος χρηματοδούνται γιαυτό μας "λατρεύουν" εμάς της Συμμαχίας που τους ξεφωνίζουμε γιαυτό.

Όσο για τους ακτιβιστές είναι πασίγνωστο ότι όλοι οι Φιλελεύθεροι βρίσκονται στο pay roll του Λευκού Οίκου και ότι η Κίνα, η Κούβα και ο,τιδήποτε κομμουνιστοφασιστικό σ'αυτό τον κόσμο, είναι ο παράδεισος επί της γης. Το είχε πει και ο Ραμονέ. Η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι δα και το μεγαλύτερο αγαθό. Ανταλάσσεται πανεύκολα με δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, ας πούμε.

OldBoy αναφέρομαι στον επαγγελματικό αθλητισμό όχι στην άθληση γενικώς και αορίστως.

 
At 3/25/2008 08:11:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Eμένα απ' την άλλη, μ' αρέσει ο επαγγελματικός αθλητισμός, τον βρίσκω πιο ξεκούραστο και συνήθως τον απολαμβάνω ξάπλα. Ενώ ο... ερασιτεχνικός, σαφώς πιο κουραστικός. :P

 
At 3/25/2008 08:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Άσχετο μεν αλλά…. Ο Άνθιμος, ο Ψωμιάδης και οι “λοιποί” είναι ενήμεροι για την ειδωλολατρική τελετή με το ειδωλολατρικό τυπικό και επικλήσεις στον Θεό Απόλλωνα;
Εδώ γιατί δεν μαζεύονται όλες αυτές οι θεούσες με τους σταυρούς και τις μαντήλες να κάνουν …αντισυγκέντρωση και γιατί η Δ.Ι.Σ. δεν βγάζει καμία ¨πύρινη¨ανακοίνωση;
Πως είναι η ατάκα στην ταινία; “Είναι πολλά τα λεφτά Άρη”

 
At 3/26/2008 02:25:00 π.μ., Blogger Τσούγδω said...

Ίσα ίσα το επεισόδιο και τα επακόλουθα έδειξαν κάτι πολύ σημαντικό: ότι η παραπληροφόρησή μας είναι συντονισμένη και απόλυτη... Έπνιξαν το θέμα τόσο στην κρατική τηλεόραση όσο και στα ιδιωτικά κανάλια. Που πήγαν οι εκτενείς αναφορές στα ρεπορτάζ ξένων καναλιών που όταν γίνονται πορείες προβάλουν όλα τα κανάλια για να δείξουν ότι και καλά γινόμαστε ρεζίλι στο εξωτερικό; Που πήγε η εικόνα; Εκείνη τη στιγμή οι κάμερες στράφηκαν αλλού και ένιωθε ο τηλεθεατής ότι ο Κωστάλας και όσοι περιέγραφαν την τελετή ήταν τυφλοί... Πνίξανε το θέμα... Αλλά δυστυχώς γι' αυτούς η μετάδοση ήταν live και είδαμε με τα μάτια μας, όσο μας άφησαν, τι έγινε...
Ο Αντώναρος... άξιος Ρουσόπουλος!

 
At 3/26/2008 11:59:00 π.μ., Blogger 2000man said...

Πάντως εγώ χάρηκα που έστω και κατά λάθος αφήσαμε να ακουστεί η φωνή ενάντια στην Κίνα.
Όσο για το 'ρεζίλι', ρεζίλι είναι όλοι αυτοί που νταντεύουν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Μποϊκοτάζ λοιπόν! Ας μην δούμε τους χαζολυμπιακούς! Αντ'αυτού πάμε για τρέξιμο, πολύ πιο υγιεινό και κοντά στο πνεύμα των αγώνων!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home