Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2007

Ο νεκρόφιλος

Άντε τώρα να είσαι ελληνική σημαία και να μην σου φτάνει ότι σε έκαψαν οι καταληψίες, αλλά να πρέπει μετά να υποστείς και το βουρκωμένο μπλέιζερ σόου του Στυλιανίδη: σαν να σε έχουν μόλις σκοτώσει και πάνω απ' το ζεστό σου πτώμα να έρχεται λάγνος και νταβραντισμένος ο νεκρόφιλος. Χίλιες φορές να σε έκαιγαν ολόκληρη.
Άντε τώρα να είσαι ελληνικό σχολείο και να μην σου φτάνουν τα στραβά της εκπαιδευτικής πολιτικής του εκάστοτε Στυλιανίδη, αλλά να πρέπει μετά να υποστείς και τους βανδαλισμούς αυτών που κάνουν κατάληψη για να σε δουν στη θέση που σου αξίζει.
Η Κυριακή όμως δεν ήταν άσχημη για όλους: ακριβώς δυο εβδομάδες μετά τον υπέροχο λαό του ΠΑΣΟΚ μίλησε και ο υπέροχος λαός του ΠΑΟΚ, που αξιώθηκε ένα ονειρικό ποδοσφαιρικό απόγευμα, το οποίο ξεκίνησε με διαδήλωση για χιλιοστό διακοσιοστό τέταρτο χάρισμα των χρεών από την καριόλα την Αθήνα, συνεχίστηκε με τριάρα στο γήπεδο και ολοκληρώθηκε με πετροβολητό του πούλμαν του αντιπάλου και του γερμαναρά προπονητή του. Με μια λέξη: καύλα. Τι άλλο να ζητήσεις για να ολοκληρωθείς; Μια ανακοίνωση της ΠΑΕ ότι πρόκειται για προβοκάτσια; Μην είμαστε και αχόρταγοι.
Αντί να ενωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία ας ενωθεί το ανεξάρτητο κράτος του ΠΑΟΚ (του οποίου το ταμείον είναι μείον) με το ανεξάρτητο κράτος των Ζωνιανών (του οποίου το ταμείο είναι συν), να χτυπηθούν οι ελλαδιτοχαμουτζήδες από δυο μέτωπα, βόρειο και νότιο, να μην ξέρουν από που τους πρωτόρθε και να δημιουργηθεί για τα μεγάλα γούστα ο ΠΑΟΚ Ζωνιανών με έμβλημα τον δικέφαλο μαυροπουκαμισά. Αυτήν την σημαία δεν θα τολμά να την πειράξει κανείς.
Η Μακεδονία είναι ελληνική - η Κρήτη όχι,
ο ΠΑΟΚ και ο πρόεδρός του ανήκουν στο λαό τους,
ο Στυλιανίδης με το ένα χέρι κρατά καμμένες στις καταλήψεις σημαίες και με το άλλο κόβει καμμένα στις δημοσκοπήσεις βιβλία.

20 Comments:

At 11/26/2007 09:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ποτε και για κανενα λογο δε θα λυπηθω για μια σημαια που καηκε,οποια κι αν ειναι αυτη. Δεν υπαρχει χειροτερη αηδια απ το να θρηνει καποιος μια καμμενη σημαια ειτε το κανει επειδη το νιωθει ειτε το κανει για εφε.Αρκετα με τις σημαιες που καιγονται,που υψωνονται,που κατεβαζονται...

 
At 11/26/2007 09:40:00 μ.μ., Blogger nik-athenian said...

Και ζήλεψε ο Κος Στυλιανίδης τη δόξα των Κων Τίποτα, Αβραμόπουλου και Ευθυμίου.
Και είπε: θα γίνω πιο τίποτα από αυτούς. Και αποφάσισε να γίνει τελείως ανύπαρκτος.
Μη με ενοχλείς, να μη σ' ενοχλώ, ρε φίλε. Τι θέλει τώρα ο πρόεδρος και με παίρνει τηλέφωνο να πάω από το σχολείο στο Γαλάτσι;
Του λέω εγώ τι να κάνει;
Άσε μας στην ησυχία μας Κε πρόεδρε να βγάλουμε το χειμώνα καθαρό, να κάνουμε τη θητεία μας, μπας και πάμε σε κανένα υπουργείο της προκοπής στη συνέχεια.

 
At 11/27/2007 02:15:00 π.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

Αν, όμως, όντως η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών κατά των οπαδών του ΠΑΟΚ, για μένα, o (αστείος) λόγος για τον οποίο πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο, περνά σε τριτοτέταρτη μοίρα αναδεικνύοντας ένα πολύ διαφορετικό και πιο σοβαρό ζήτημα.

 
At 11/27/2007 02:17:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Οκ όλοι οι προοδευτικοί να την πούμε στον Στυλιανίδη για το σόου καραγκιόζη και να μείνουμε στα επουσιώδη για την σημαία. Να ειρωνευτεί κανείς, όμως, αυτά περί εξωσχολικών και πως δεν φταίνε τα παιδιά των καταλήψεων για τις καταστροφές, δεν βλέπω. Λέμε και τη μαλακία μας πως τα παιδία κάνουν την εξέγερσή τους, ίσως γιατί θα χαλάσει την εικόνα της ανεξάρτητης νεολαίας αν κάποιος μιλήσει για εκείνα τα ενήλικα και τελείως ανυστερόβουλα... που παρακεινούν και αστυνομεύον τις καταλήψεις.

 
At 11/27/2007 02:32:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Mike, πάντως στο ποστ μιλάω και για τις καταλήψεις, δεν τις αφήνω ασχολίαστες. Τώρα για αστυνομεύσεις και παρακινήσεις ειλικρινά δεν τα ξέρω.
Σκιές, εννοείται ότι αν ρίχτηκαν τέτοιες σφαίρες κάκιστα ρίχτηκαν, ωστόσο γενικά μιλώντας η θύρα 4 μπορεί να πάει να γαμηθεί, όπως ασφαλώς και η 13.

 
At 11/27/2007 03:13:00 π.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

Γενικά απορώντας, την 7 πώς και την άφησες έξω από το όργιο;
:P

 
At 11/27/2007 03:15:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

H 7 είναι επιστημονικός σύλλογος με ευγενές ταμείο.

 
At 11/27/2007 03:56:00 π.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 11/27/2007 03:57:00 π.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

Με πλούσια αποθεματικά κυριώς σε τίτλους ιδιοκτησίας, έχω ακουστά.

 
At 11/27/2007 03:59:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"...αλλά να πρέπει μετά να υποστείς και τους βανδαλισμούς αυτών που κάνουν κατάληψη για να σε δουν στη θέση που σου αξίζει."

Old-boy, o υπαινιγμός σου είναι σαφέστατος. Αυτό που ήθελα να πω και μάλλον δεν το έθεσα σωστά είναι πως περισσότερο θα μείνουμε τελικά στις όποιες θεατρικές ενέργειες Στυλίανίδη, παρά στην ουσία του ζητήματος.

Τώρα για τις παρακινήσεις, το πιθανότερο είναι ότι δεν έχεις επαφή με την κατάσταση στα λύκεια και στα γυμνάσια τα τελευταία χρόνια, οπότε δεν γνωρίζεις και το παιχνίδι που παίζεται.

Σε παλαιώτερο σου post αν θυμάσαι είχα διαφωνίσει με διάφορους επισκέπτες-συνομιλητές για το κατά πόσο το Δίκτυο έχει σχέση με τον αναρχικό χώρο. Αυτά κατά την περίοδο σύλληψης του γίου Βούτση.

Υποστήριξα πως σε πανεπιστήμια όπως το Πά.Πει και το Πάντειο οι δύο αυτές ομάδες εμφανίζανταν να εκπροσωπούνται από κοινά πρόσωπα και τότε μίλησα για διάφορες αφίσε κλπ. όπως είναι πολύ λογικό, υποστήριξες πως δεν γνωρίζεις την κατάσταση.

Αν όμως είναι δύσκολο να τσεκάρεις κάτι τέτοιο με τα ίδια σου τα μάτια σε κάποιο πανεπιστήμιο, στο κοντινότερο λύκειο με κατάληψη δεν νομίζει να συναντήσεις ανάλογο πρόβλημα.

Προσωπικά απ όσο γνωρίζω σε δύο κοντινά λύκεια της περιοχής μου (του ενός μάλιστα είμαι και απόφοιτος) οι καταλήψεις ήταν πλήρως υποκεινούμενες. Γι' αυτό και το αναφέρω. Τώρα αν κάποιος δεν έχει ακούσει καθόλου κάτι τέτοιο γενικά όσον αφορα τις καταλήψεις και πιστεύει πως απλώς ρίχνω λάπση ας το πει. Τα πράγματα τώρα είναι πολύ πιο συγκεκριμένα και δεν αφορούν εν πολλοίς αορίστους χώρους.

 
At 11/27/2007 09:44:00 π.μ., Blogger Βάσσια said...

Καλά ο ΠΑΟΚ, τα Ζωνιανά, ο Στυλιανίδης, η δυνατή φωνή της αντιπολίτευσης που μας έχει ξεκουφάνει (ειρωνικό) δεν σας καλύπτει;
Καλημέρα.

 
At 11/27/2007 11:09:00 π.μ., Blogger gerasimos said...

Εμένα ο Στυλιανίδης κάτι σε κοράκι μου έκανε, από αυτούς που κατ' επάγγελμα κατεβάζουν το κεφάλι και φοράνε στενάχωρο βλέμμα στις νεκρώσιμες ακολουθίες στα νεκροταφεία. Όσο για τις καταλήψεις, απλά μια πολύ καλή αφορμή για κοπάνα ολίγων εβδομάδων κάθε Νοέμβρη, που υποδαυλίζεται από τους αλογοουράτους και τους wannabe αλογοουράτους τύπου Αλαβάνου: δήθεν αριστεροί αλλά κατά βάθος δεξιότεροι των δεξιών, που προτιμούν να μένει η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες σε μια χύμα αρπακολλάτη κατάσταση γιατί έτσι τους αρέσει καλύτερα αισθητικά.

 
At 11/27/2007 09:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ξέχασες να αναφέρεις old boy εκείνον τον ανισόρροπο που ¨μάλωσε¨ τους οπαδούς του ΠΑΟΚ επειδή έβγαλαν πρωθυπουργό ένα ¨βάζελο¨ (έτσι ακριβώς το είπε),ενώ στη συνέχεια υποδυκνείοντας τον Ζαγοράκη φώναξε:νάτος-νατος ο πρωθυπουργός!!!
Όταν ο ΠΑΟΚ ¨καθοδηγείται¨ απο τύπους σαν και αυτόν τον χριστιανοκομμουνιστή,τι να σου κάνουν και οι πεινασμένοι από κάτω που κοιτάζουν να χορτάσουν την πείνα τους με κραυγές και συνθήματα χωρίς περιεχόμενο;
Μη χειρότερα...

 
At 11/27/2007 10:16:00 μ.μ., Blogger nik-athenian said...

Γεράσιμε, για τους αλογοουράτους είσαι ακριβέστατος.
Δεν ξέρω σε ποια περιοχή μένεις αλλά ακριβώς ένας αλογοουράτος έχει χρεωθεί από ΤΟ ΚΟΜΜΑ, τα λύκεια των Αμπελοκήπων της Αθήνας.

 
At 11/28/2007 01:23:00 π.μ., Blogger Univers said...

Ακούγονται αλήθειες σήμερα εδώ...

Το θέατρο του παραλόγου ξεκινά από την στιγμή που η πλειοψηφία (πραγματική ή μαγειρεμένη) νομιμοποιεί την κατάληψη. Ποιος το είπε νομίζετε; Ο Αλαβάνος; Η Παπαρήγα; Όχι μόνον. Το ακούσαμε, αν δεν με απατά η μνήμη μου, πρόσφατα και από την Κυβέρνηση: "Νόμιμες οι καταλήψεις αν οι αποφάσεις λαμβάνονται πραγματικά με πλειοψηφία". Και αν δεν ειπώθηκε (που είμαι σχεδόν βέβαιος), στην πράξη η πανταχόθεν ανοχή τις νομιμοποιεί.

Αφού είναι έτσι, ας πληρώσουμε τώρα τον λογαριασμό της επαναστατικής γυμναστικής.

 
At 11/28/2007 03:40:00 μ.μ., Blogger evangelo said...

Νόμιζα ότι το καυλα γράφεται με β.
Κάβλα. Λάθος το χρησιμοποιούσα τόσα χρόνια;

 
At 11/28/2007 06:59:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Γράφεται και με βήτα. Έχω ολόκληρη θεωρία γιατί το σωστό είναι με ύψιλον, αλλά δεν είναι της παρούσας :)
Όσο για τις καταλήψεις η δικιά μου εικόνα είναι ότι είναι κάτι σαν έθιμο πια. Από εκεί και πέρα κάτι άλλο δεν γνωρίζω.

 
At 12/01/2007 02:17:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δηλαδή κατ' εσέ τι έπρεπε να κάνει ο Υπ. Παιδ.; Να γράψει κάνα ποστάκι για τη σημαία;

 
At 12/01/2007 06:08:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε, την είδες την σκηνή στην τηλεόραση;

 
At 12/05/2007 12:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ναι, καλέ μου φίλε, την είδα. και εάν σ' ενόχλησε αισθητικά, να το καταλάβω, δεν είναι εστέτ ο ακρίτας υπουργός μας. Από εκεί όμως, μέχρι να φτάνεις να εξισώνεις και να τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι και δημόσια, νομίζω ότι είσαι άδικος. Προσπαθώντας να είσαι δίκαιος με όλους.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home