Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2007

Βίβα Λα Ρεβολουσιόν ΙΙΙ

Κι ενώ εδώ και δυο εβδομάδες η επανάσταση είχε μείνει λίγο πίσω λόγω ανωτέρας βίας (ήτοι λόγω αναβλητικότητας, ραθυμίας, σαπίλας, χαρακτηριστικών γνωρισμάτων δηλαδή που δεν είναι εύκολο να ξεφορτωθώ από την μια μέρα στην άλλη), ο σύντροφος Αρκούδος (όχι ο της «Αθανασίας», όχι ο Αθανασάκης) έφτιαξε το παραπάνω μπανεράκι, το οποίο προσωπικά το βρίσκω υπέρ το δέον δηκτικό και άδικο απέναντι στο τραπεζικό σύστημα. Δηλαδή τι στυλάκι είναι αυτό; Εσύ φταις Αρκούδε, που πας στις τράπεζες. Εσύ φταις, ο καταναλωτής.
Άμα, Αρκούδε, δεν σου κάνουν οι τράπεζες, υπάρχουν και τα στρώματα για να τοποθετείς τα λεφτά σου. Τα στρώματα δεν είναι μόνο για να ξαπλάρουμε, που μάθατε τώρα όλοι στην μονοδιάστατη χρήση των αντικειμένων.
Άμα, Αρκούδε, δεν σου κάνουν οι τράπεζες, υπάρχουν και οι τοκογλύφοι για να ζητήσεις δάνειο. Αυτοί να μην δουλέψουν; Κλέφτες να γίνουν;
Είναι γνωστό άλλωστε ότι για τα πάσης φύσεως καρτέλ και τις πάσης φύσεως εναρμονισμένες πρακτικές των επιχειρήσεων, ο καταναλωτής φταίει.
Όχι η αγορά· η αγορά θα απαλλαγεί κι από το έσχατο ψεγάδι της, θα φτάσει στην εντελέχειά της, αφενός όταν απαλλαγεί εντελώς από κρατικούς βραχνάδες και αφετέρου όταν κι εσύ Αρκούδε, και κάθε Αρκούδε, επιλέξεις το βενζινάδικο που σου προσφέρει την φτηνότερη βενζίνη και την τράπεζα που σου χρεώνει λιγότερα έξοδα αδράνειας στον λογαριασμό σου.
Τα έξοδα της αδράνειας.
Ωραίο ακούγεται.
Six point Six : the number of the feast.
Tης εις βάρος σου γιορτής, του εις βάρος σου φαγοποτιού.
Αλλά είπαμε: τα έξοδα της αδράνειας.

12 Comments:

At 10/26/2007 06:08:00 μ.μ., Blogger DPurpler said...

Καλό!
Για... πάμε!

 
At 10/27/2007 01:24:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Άντε ρε γεροντόπαιδο, ξεκούνα μας λίγο γιατί σκουριάσαμε. Έχεις λάβαρο, έχεις υποστηρικτές (κι αν δεν έχεις θα βρεις), θα κατεβάσουμε όλοι μαζί δημιουργικές ιδέες και με λίγη καλή τύχη θα βγούμε και πάλι στους δρόμους (φορώντας βαρέλια με τιράντες ενδεχομένως).

Κάνε παιχνίδι λοιπόν. Δε γίνεται να αναλαμβάνουν τις κινητοποιήσεις όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι, είναι κουραστικό (άσε που έχουμε και δουλειές να κάνουμε). Ούτως ή άλλως, το ξέρεις πια το κόλπο: κείμενα, υπογραφές, banners, e-mails, κάνα youtube για να παρασύρουμε την πιτσιρικαρία και ίσως και καμιά συνεντευξούλα στα ΜΜΕ. Αν είναι να γίνει πορεία, τουλάχιστον αυτή τη φροά να φωνάζουμε συνθήματα για να ανάψουν τα αίματα. Οι τράπεζες αποκλείεται να αλλάξουν μυαλά βέβαια, αλλά αν χάσουν μερικούς πελάτες και φάνε κάνα πρόστιμο από Ε.Ε. θα τους τσούξει.

Προχώρα λοιπόν. Τι έχεις να χάσεις; Το πολύ-πολύ να σε τσιμεντώσουν τίποτα μπράβοι...

 
At 10/27/2007 03:06:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

EΦΗ ΣΑΡΡΗ Vs KΟΚΚΙΝΟΥ ( ΚΑΤΕΡΙΝΑ)
«Καυτό» love story της χλιδίζουσας «Εθνομητέρας»με τον δημοσιογράφο …

 
At 10/27/2007 12:10:00 μ.μ., Blogger SFILTROS said...

Το θέμα δεν είναι μόνο οι τράπεζες. Οι Έλληνες δεν έχουν σωστή καταναλωτική νοοτροπία. Δεν ξέρουν τι σημαίνει μποϋκοτάζ. Γουστάρουν να πληρώνουν κάτι ακριβά απλά για να περηφανεύονται στους άλλους.
Δεν θέλουμε να πληρώνουμε φτηνά το ποτό μας. Θέλουμε να είναι ακριβό και μπόμπα...
Μας δίνουν μια πιστωτική κάρτα, και νομίζουμε πως μπορούμε να αγοράσουμε το σύμπαν. Νομίζουμε πως απλά πρέπει να πληρώσουμε την ελάχιστη δόση, και ξεχνάμε το συνολικό χρέος. Η τράπεζα δεν ξεχνά...
Φυσικά φταίνε και οι τράπεζες με τις χρεώσεις τους και η κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα, αλλά πρώτα πρέπει να φερθούμε εμείς σωστά, και μετά να γκρινιάζουμε για τα υπόλοιπα.

 
At 10/27/2007 06:46:00 μ.μ., Blogger η ψυχη μου το ξερει said...

Μάλιστα!..Και το όνομα του κινήματος;

 
At 10/28/2007 03:33:00 π.μ., Blogger μια αντανάκλαση said...

Μέσα.
Για την επανάσταση, ρε γαμώτο.

 
At 10/28/2007 08:28:00 π.μ., Blogger ΣΥΜΕΛΑ ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ said...

με το κειμενάκι αυτό θυμήθηκα έναν έλληνα εδώ, στην σουηδία, που βάλθηκε μια μέρα να με πείσει να γράψω τον ΄"πόνο" του σε εφημερίδα στην ελλάδα.

-Μας μάθανε οι κολοαμερικάνοι να καπνίζουμε τα marlboro τους και βγήκαν τώρα όλοι και μας λένε ότι το κάπνισμα κάνει κακό - άντε τώρα να το κόψεις!!!
ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!

πόσο γελείο ακούγεται όταν ψάχνουν το σφάλμα στο προιόν!

για την πιο απλή φιλοσοφία δεν τους μίλησε κανείς: δεν σου κάνει μη το πάρεις!

 
At 10/28/2007 12:36:00 μ.μ., Blogger TraumMeister said...

"Alors, c' est la guerre..."

Επίκαιρη ρήση πελάτη της Northern Rock.

 
At 10/28/2007 03:56:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«για την πιο απλή φιλοσοφία δεν τους μίλησε κανείς: δεν σου κάνει μη το πάρεις!»
Συμέλα Μελετλίδου, εξηγήστε όμως ποιές είναι οι εναλλακτικές.
«αλλά πρώτα πρέπει να φερθούμε εμείς σωστά, και μετά να γκρινιάζουμε για τα υπόλοιπα»
Sfiltros, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.

 
At 10/29/2007 09:36:00 π.μ., Blogger mao tse tung said...

Λόχος Καταδρομών Σαγκάης: Έτοιμος!
Ηθικόν: Α-κμαι-ό-τα-τον!

 
At 11/26/2007 12:26:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΧΡΗΣΙΜΟ ΤΟ www.efpolis.gr . ΔΕΝ ΣΥΣΤΗΝΩ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ. ΔΡΑΣΤΕΣ Ο ΣΙΟΥΦΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΟΥΣΙΟΥΦΑΚΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ (ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ).

 
At 11/26/2007 12:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΓΙΑΟΥΡΤΙΙΙΙ...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home