Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2007

Βίβα Λα Ρεβολουσιόν ΙΙΙ

Κι ενώ εδώ και δυο εβδομάδες η επανάσταση είχε μείνει λίγο πίσω λόγω ανωτέρας βίας (ήτοι λόγω αναβλητικότητας, ραθυμίας, σαπίλας, χαρακτηριστικών γνωρισμάτων δηλαδή που δεν είναι εύκολο να ξεφορτωθώ από την μια μέρα στην άλλη), ο σύντροφος Αρκούδος (όχι ο της «Αθανασίας», όχι ο Αθανασάκης) έφτιαξε το παραπάνω μπανεράκι, το οποίο προσωπικά το βρίσκω υπέρ το δέον δηκτικό και άδικο απέναντι στο τραπεζικό σύστημα. Δηλαδή τι στυλάκι είναι αυτό; Εσύ φταις Αρκούδε, που πας στις τράπεζες. Εσύ φταις, ο καταναλωτής.
Άμα, Αρκούδε, δεν σου κάνουν οι τράπεζες, υπάρχουν και τα στρώματα για να τοποθετείς τα λεφτά σου. Τα στρώματα δεν είναι μόνο για να ξαπλάρουμε, που μάθατε τώρα όλοι στην μονοδιάστατη χρήση των αντικειμένων.
Άμα, Αρκούδε, δεν σου κάνουν οι τράπεζες, υπάρχουν και οι τοκογλύφοι για να ζητήσεις δάνειο. Αυτοί να μην δουλέψουν; Κλέφτες να γίνουν;
Είναι γνωστό άλλωστε ότι για τα πάσης φύσεως καρτέλ και τις πάσης φύσεως εναρμονισμένες πρακτικές των επιχειρήσεων, ο καταναλωτής φταίει.
Όχι η αγορά· η αγορά θα απαλλαγεί κι από το έσχατο ψεγάδι της, θα φτάσει στην εντελέχειά της, αφενός όταν απαλλαγεί εντελώς από κρατικούς βραχνάδες και αφετέρου όταν κι εσύ Αρκούδε, και κάθε Αρκούδε, επιλέξεις το βενζινάδικο που σου προσφέρει την φτηνότερη βενζίνη και την τράπεζα που σου χρεώνει λιγότερα έξοδα αδράνειας στον λογαριασμό σου.
Τα έξοδα της αδράνειας.
Ωραίο ακούγεται.
Six point Six : the number of the feast.
Tης εις βάρος σου γιορτής, του εις βάρος σου φαγοποτιού.
Αλλά είπαμε: τα έξοδα της αδράνειας.

13 Comments:

At 10/26/2007 06:08:00 μ.μ., Blogger DPurpler said...

Καλό!
Για... πάμε!

 
At 10/27/2007 01:24:00 π.μ., Anonymous nefelikas said...

Άντε ρε γεροντόπαιδο, ξεκούνα μας λίγο γιατί σκουριάσαμε. Έχεις λάβαρο, έχεις υποστηρικτές (κι αν δεν έχεις θα βρεις), θα κατεβάσουμε όλοι μαζί δημιουργικές ιδέες και με λίγη καλή τύχη θα βγούμε και πάλι στους δρόμους (φορώντας βαρέλια με τιράντες ενδεχομένως).

Κάνε παιχνίδι λοιπόν. Δε γίνεται να αναλαμβάνουν τις κινητοποιήσεις όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι, είναι κουραστικό (άσε που έχουμε και δουλειές να κάνουμε). Ούτως ή άλλως, το ξέρεις πια το κόλπο: κείμενα, υπογραφές, banners, e-mails, κάνα youtube για να παρασύρουμε την πιτσιρικαρία και ίσως και καμιά συνεντευξούλα στα ΜΜΕ. Αν είναι να γίνει πορεία, τουλάχιστον αυτή τη φροά να φωνάζουμε συνθήματα για να ανάψουν τα αίματα. Οι τράπεζες αποκλείεται να αλλάξουν μυαλά βέβαια, αλλά αν χάσουν μερικούς πελάτες και φάνε κάνα πρόστιμο από Ε.Ε. θα τους τσούξει.

Προχώρα λοιπόν. Τι έχεις να χάσεις; Το πολύ-πολύ να σε τσιμεντώσουν τίποτα μπράβοι...

 
At 10/27/2007 03:06:00 π.μ., Anonymous http://www.bollywood-gr.blogspot.com/ said...

EΦΗ ΣΑΡΡΗ Vs KΟΚΚΙΝΟΥ ( ΚΑΤΕΡΙΝΑ)
«Καυτό» love story της χλιδίζουσας «Εθνομητέρας»με τον δημοσιογράφο …

 
At 10/27/2007 12:10:00 μ.μ., Blogger SFILTROS said...

Το θέμα δεν είναι μόνο οι τράπεζες. Οι Έλληνες δεν έχουν σωστή καταναλωτική νοοτροπία. Δεν ξέρουν τι σημαίνει μποϋκοτάζ. Γουστάρουν να πληρώνουν κάτι ακριβά απλά για να περηφανεύονται στους άλλους.
Δεν θέλουμε να πληρώνουμε φτηνά το ποτό μας. Θέλουμε να είναι ακριβό και μπόμπα...
Μας δίνουν μια πιστωτική κάρτα, και νομίζουμε πως μπορούμε να αγοράσουμε το σύμπαν. Νομίζουμε πως απλά πρέπει να πληρώσουμε την ελάχιστη δόση, και ξεχνάμε το συνολικό χρέος. Η τράπεζα δεν ξεχνά...
Φυσικά φταίνε και οι τράπεζες με τις χρεώσεις τους και η κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα, αλλά πρώτα πρέπει να φερθούμε εμείς σωστά, και μετά να γκρινιάζουμε για τα υπόλοιπα.

 
At 10/27/2007 06:46:00 μ.μ., Blogger η ψυχη μου το ξερει said...

Μάλιστα!..Και το όνομα του κινήματος;

 
At 10/28/2007 03:33:00 π.μ., Blogger μια αντανάκλαση said...

Μέσα.
Για την επανάσταση, ρε γαμώτο.

 
At 10/28/2007 08:28:00 π.μ., Blogger ΣΥΜΕΛΑ ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ said...

με το κειμενάκι αυτό θυμήθηκα έναν έλληνα εδώ, στην σουηδία, που βάλθηκε μια μέρα να με πείσει να γράψω τον ΄"πόνο" του σε εφημερίδα στην ελλάδα.

-Μας μάθανε οι κολοαμερικάνοι να καπνίζουμε τα marlboro τους και βγήκαν τώρα όλοι και μας λένε ότι το κάπνισμα κάνει κακό - άντε τώρα να το κόψεις!!!
ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!

πόσο γελείο ακούγεται όταν ψάχνουν το σφάλμα στο προιόν!

για την πιο απλή φιλοσοφία δεν τους μίλησε κανείς: δεν σου κάνει μη το πάρεις!

 
At 10/28/2007 12:36:00 μ.μ., Blogger TraumMeister said...

"Alors, c' est la guerre..."

Επίκαιρη ρήση πελάτη της Northern Rock.

 
At 10/28/2007 03:56:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«για την πιο απλή φιλοσοφία δεν τους μίλησε κανείς: δεν σου κάνει μη το πάρεις!»
Συμέλα Μελετλίδου, εξηγήστε όμως ποιές είναι οι εναλλακτικές.
«αλλά πρώτα πρέπει να φερθούμε εμείς σωστά, και μετά να γκρινιάζουμε για τα υπόλοιπα»
Sfiltros, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.

 
At 10/29/2007 09:36:00 π.μ., Blogger mao tse tung said...

Λόχος Καταδρομών Σαγκάης: Έτοιμος!
Ηθικόν: Α-κμαι-ό-τα-τον!

 
At 11/26/2007 12:26:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΧΡΗΣΙΜΟ ΤΟ www.efpolis.gr . ΔΕΝ ΣΥΣΤΗΝΩ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ. ΔΡΑΣΤΕΣ Ο ΣΙΟΥΦΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΟΥΣΙΟΥΦΑΚΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ (ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ).

 
At 11/26/2007 12:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΓΙΑΟΥΡΤΙΙΙΙ...

 
At 7/27/2009 11:22:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

成人網站,A片下載,日本AV,做愛,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home