Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2007

Μαθήματα Τένις

Όταν υπογράφεις μια σύμβαση, όσα έχεις σε γενικές γραμμές συμφωνήσει αποτυπώνονται στο χαρτί με την μεγαλύτερη δυνατή λεπτομέρεια και γίνονται οι όροι που διέπουν στη συνέχεια δεσμευτικά την μεταξύ σας σχέση. Έχουν δηλαδή νομική ισχύ.
Οι προεκλογικές εξαγγελίες δεν έχουν νομική ισχύ. Τα περίφημα προγράμματα των κομμάτων δεν έχουν νομική ισχύ. Όταν οι πολιτικοί αρχηγοί κοιτώντας σε στην κάμερα σου λένε και σου ξαναλένε «Αυτό είναι δέσμευση», το κάνουν ακριβώς επειδή δεν έχουν καμία νομική υποχρέωση να εφαρμόσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και επικαλούνται πλέον την ειλικρίνειά τους.
Το ψηφοδέλτιο που ρίχνεις στην κάλπη είναι επιταγή λευκή.
Αν συμφωνήσεις -γραπτά ή προφορικά- με τον ιδιώτη Γιώργο Αλογοσκούφη να σου παραδίδει μαθήματα τένις τρεις φορές την εβδομάδα, συγκεκριμένες ώρες και σε συγκεκριμένο χώρο, αυτός οφείλει να είναι εκεί και να στα παραδίδει τα μαθήματα.
Ειδάλλως έχει νομικές κυρώσεις. Κι αν σου έχει παραστήσει και τον δάσκαλο του τένις ενώ δεν είναι, τον λες και απατεώνα.
Τώρα καμία νομική κύρωση δεν έχει κι απλώς τον λες πολιτικό.
Δεν θα έπρεπε να είναι αυτό ο πολιτικός όμως.
Από την άλλη υπάρχει μια θεμελιώδης συνενοχή πολιτικού και πολίτη: όποιος προεκλογικά δεν έχει νέα ευχάριστα να πει, καλύτερα να μην σου πει κανένα.
Εξαιρείται ο Κώστας Μητσοτάκης, όχι από πολιτική ντομπροσύνη, μα από σαδιστικό βίτσιο.

7 Comments:

At 10/18/2007 06:36:00 μ.μ., Blogger fpboy said...

80 στους 100 Έλληνες διαφωνούν μαζί σου (η απλά δεν τους πειράζει,το ίδιο είναι ). ν.δ και πασόκ , πασόκ και ν.δ ....μια ολόκληρη ζωή...

 
At 10/18/2007 07:01:00 μ.μ., Blogger vasikos metoxos said...

Δηλαδή τώρα ποιός φταίει. Αυτός που ψεύδεται προεκλογικά από συστάσεως του ελλαδικού κράτους ή αυτός που κάνει μονίμως ότι δεν καταλαβαίνει. Ο Μητσοτάκης ρε ολντ είναι άπαικτος. Αφήνει κάπου κάπου τα πέντε πρόβατα που κάνει βόλτα κάθε μέρα στα χανιά και ανεβαίνει στην αθήνα αυθημερόν, κάνει μία από αυτές τις θανατηφόρες δηλώσεις και τους αφήνει όλους να τρέχουν μέχρι το επόμενο διάλειμα που θα κάνουν τα πρόβατα. Όσο για το εκάλη τένις κλάμπ αυτό κάνει μαθήματα δωρεάν στα άλλα, τα πολλά πρόβατα που δε θα βάλλουν μυαλό ποτέ όσα και να τους κάνουν,όσο και να τους κλέψουν ,όσο και να τους κάψουν. Στην υγειά των κορόιδων λοιπόν. Και η σαμπάνια γαλλική όχι ότι κι ότι.

 
At 10/18/2007 07:15:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

...Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζετε.
Ότι και να λέμε τώρα...είναι για να περνά η ώρα.
gs

 
At 10/18/2007 08:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Να τολμήσω να προτείνω μουσική υπόκρουση για το ποστ;

Φλωρινιώτης!

"Θέεεεεεελεις
να σου μάθω τένις"

 
At 10/18/2007 10:12:00 μ.μ., Blogger nikos10 said...

Αυτή τη δήλωση του Αλογοσκούφη δεν την πολυκατάλαβα. Εντάξει, να δεχτώ (λέμε τώρα...) ότι όταν ανέλαβαν το 2004 δεν ήξεραν την πραγματική κατάσταση και έπρεπε αναγκαστικά να μην υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους.
Τώρα, όμως, ο υπουργός γνώριζε πολύ καλά την οικονομική κατάσταση. Άρα, φυσιολογικά, όλες οι επί των οικονομικών εξαγγελίες θα έπρεπε να είναι υλοποιήσιμες.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά αυτό το «είναι άλλες οι απαιτήσεις εφαρμογής της πολιτικής σε λεπτομέρεια όταν είσαι στην κυβέρνηση και άλλες όταν κάνεις γενικού χαρακτήρα εξαγγελίες» ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: άλλα λέμε πριν τις εκλογές και άλλα κάνουμε μετά από αυτές. Σε κάθε περίπτωση, με τις υγείες μας!

 
At 10/19/2007 11:36:00 π.μ., Blogger gallos said...

Εκτός από όσα λες που είναι πέρα για πέρα σωστά, η δήλωση Αλογοσκούφη πάσχει και λογικά διότι όταν γίνονταν οι "γενικού χαρακτήρα εξαγγελίες" ο ίδιος ΗΤΑΝ στην κυβέρνηση και θα 'πρεπε να ξέρει και τα οικονομικά του κράτους - ιδίως μετά τις απογραφές!
[Περισσότερα επ' αυτού έχω ήδη στο http://perigallon.blogspot.com/2007/10/blog-post_19.html]

 
At 10/19/2007 10:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καθηγητής είναι ο άνθρωπος ρε παιδιά, τι θέλετε να σας λέει? αυτά που λέει και στα παιδιά του?

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home