Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2007

5 πριν τον προημιτελικό

1) O Kαραμανλής στη Θεσσαλονίκη ζήτησε να κατεβάσουν τις κομματικές σημαίες και να υψώσουν τις ελληνικές. Τότε στις εκλογές μην κατεβαίνεις ως κόμμα, Κώστα, κατέβα ως Ελλάδα.
2) Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στην τηλεόραση με φρεσκοβαμμένη μαύρη καραμπογιά στο κρανίο του. Πριν δύο μόλις μέρες βασικό στοιχείο της συγκίνησης που προξενεί η επανεμφάνιση του Νίκου Γκάλη είναι τα γκρίζα του μαλλιά. Δίπλα του ο Γιαννάκης εξίσου γκριζαρισμένος. Αλλά αυτοί δεν έχουν κανένα λόγο να παίξουν κρυφτό με το χρόνο ούτε να προσποιηθούν τα τζόβενα. Στο ίδιο μήκος κύματος με την κατάμαυρη κόμη Παναγιωτόπουλου οι τελευταίες ομιλίες Καραμανλή: βρυχάται ως λέων. Λες και ο πολιτικός αρχηγός είναι ο πιο ρωμαλέος που θα οδηγήσει τους συννεάντερτάλ του στο κυνήγι προς εξέρευση τροφής.
3) Ο Γιώργος Παπανδρέου δίπλα - δίπλα με τον Σημίτη χαιρετούν τον λαό στο Πεδίο του Άρεως. Το γεγονός ότι από τους τρεις προέδρους της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν μόνον οι δύο, με τον Αντρέα όχι μόνο να μην βγαίνει στο μπαλκόνι, αλλά να αποφεύγει και να απευθύνει έναν γραπτό έστω χαιρετισμό, ερμηνεύεται από τους αναλυτές ως επικοινωνιακό τρικ, προκειμένου να φανεί ο Γιώργος απογαλακτοποιημένος και ικανός να κουμαντάρει μόνος του το οικογενειακό κίνημα.
Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ή ίσως δεν τα σηκώνει, ίσως το να ψηφίσεις Γιώργο Παπανδρέου είναι το ίδιο σαν να ξέρεις ότι πρόκειται να μπλέξεις με πρόσωπο που δεν θα σου βγει σε καλό, αλλά λες, χαλάλι, ας το ζήσω σήμερα και μετανιώνω από αύριο. Αν είναι έτσι, ζήσε το όσο κρατήσει, Διονύση, ζήσε την στιγμή που θα βάζεις το ψηφοδέλτιο στον φάκελλο και τον φάκελλο στην κάλπη κι από Δευτέρα το μετανιώνεις.

5 Comments:

At 9/15/2007 12:50:00 π.μ., Blogger Βασιλική Ν. said...

Αρχίζω το λοιπόν να σκέφτομαι πως μάλλον υπάρχει -και μας το κρατούν κρυφό- μια μεταδοτική ασθένεια...
Να την πούμε 'αφασία'; Να την πούμε 'τύφλωση του νου'; Να την πούμε μήπως 'ανομολόγητο συμφέρον', 'προβατόσχημο λύκο'; Αν συνεχίσω θα πέσω σε βαριές εκφράσεις...
Γιατί σ' αυτές τις εκλογές νομίζω πως το μόνο που δεν είναι θέμα πια είναι το τι να ψηφίσουμε. Έχει και λίγο πλάκα, δεν λέω, αλλά όχι μόνο πλάκα... Πάντως το θέμα είναι μάλλον πιο πέρα από τι θα ψηφίσουμε. Όπως έλεγε ο παλιός Διονύσης: το θέμα ήταν αλλού! Τόσο αλλού που το έχασε και ο ίδιος.

Να είσαι καλά old boy! Καιρό είχα να περάσω, -από τότε που ήμουν σχολιάστρια. Καλώς σε βρήκα και πάλι και σε βρίσκω μια χαρά, ούτε μια γκρίζω τρίχα στους κροτάφους!

 
At 9/15/2007 09:21:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

"Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά".

Πρέπει να παραδεχτούμε πάντως οτι ο Διονύσης κινείται αργά αλλά σταθερά από τα δεξιά προς τ'αριστερά. Σε τρείς εκλογικές από τώρα θα ψηφίζει ΜΛ.

 
At 9/17/2007 10:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ειναι δύσκολο να μεγαλώνεις.

 
At 9/17/2007 05:42:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Σε τρείς εκλογικές από τώρα θα ψηφίζει ΜΛ».
Αμάν με τους χρησμούς σου. ΜΛ ΚΚΕ ή ΚΚΕ ΜΛ;

 
At 9/17/2007 06:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α και άγιος ο θεός....

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home