Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2007

Λοβοτομούν τους ρόκερ όταν γεράσουν

Αφού επεσήμανε τις ημερομηνίες που «χτυπήθηκαν» Πάρνηθα, Πεντέλη και «Μωριάς», συνέδέοντας τες με τις εκλογές, ο γνωστός και ως «Νέρων του Μωριά», Υπουργός Δημόσιας Τάξης, αναρωτήθηκε σε προεκλογική του ομιλία: «Μας ζητάνε να κάνουμε λοβοτομή και να μην σκεφτόμαστε;». Στο περιθώριο της ομιλίας, κύκλοι προσκείμενοι στον Υπουργό ανέφεραν ότι το περιβόητο προανακριτικό υλικό, το οποίο συνεχώς αναφέρει στις συνεντεύξεις του, φανερώνει πως σε πλήθος εμπρησμών χρησιμοποιήθηκαν ως προσανάμματα οι επίμαχες καταργημένες σελίδες της ιστορίας της έκτης. Συγκεκριμένα, τα ευρήματα δείχνουν πως αν η πρώτη φλόγα ανάψει στη λέξη «συνωστίζονται», προξενεί τετραπλάσια καταστροφή από το σύνηθες και αυτό «δεν μπορεί να είναι σύμπτωση» (όπως σημείωσαν κατά λέξη οι ίδιοι κύκλοι, επαναλαμβάνοντας την βαρυσήμαντη πρωθυπουργική ρήση).
Το νέο ξέσπασμα Πολύδωρα προκάλεσε εντονότατη δυσφορία στη ΝΔ, καθώς στράφηκε με ανεξήγητη αχαριστία κατά του υπ' αριθμόν ένα προεκλογικού όπλου του κυβερνώντος κόμματος, της λοβοτομής, δίχως την συνδρομή της οποίας καθίσταται ανεξήγητη η μη καθίζηση των ποσοστών της, έστω πρόσκαιρα, έστω για τις μέρες των πυρκαγιών και μόνο.
Άριστες εντυπώσεις έχει αφήσει πάντως η διαφήμιση της ΝΔ, όπου πολίτης δηλώνει εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που ο Καραμανλής γκρέμισε τη γραφειοκρατία μοιράζοντας τα επιδόματα πυροπλήκτων. Είναι δε τέτοιος ο θαυμασμός και η αποδοχή για την ταχύτατη χορήγηση των επιδομάτων, που σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις 8 στους 10 Έλληνες ανυπομονούν να έρθει η σειρά να «χτυπηθεί» και ο δικός τους τόπος, προκειμένου να απολαύσουν το επανιδρυθέν κράτος των φαστ φουντ επιταγών. Πλουσιότερος από την εμπειρία του Αυγούστου, ο κρατικός μηχανισμός θα αξιοποιήσει μετεκλογικά δασολόγους και εποχικούς δασοπυροσβέστες απευθείας στη χορήγηση των επιδομάτων, αποδεσμεύοντας τους πλήρως από το -ούτως ή άλλως άσκοπο- έργο της απόπειρας ανάσχεσης των πυρκαγιών. Η πατρίδα μας, άλλωστε, ευτύχησε να βρέχεται γύρω - γύρω από θάλασσα κι εκεί κάθε ασύμμετρη απειλή βρίσκει το δάσκαλό της, καθώς Αιγαίο και Ιόνιο δεν θα μας τα κάψει κανένας πούστης.
Τέλος, σε μια απέλπιδα προσπάθειά του αφενός να επαναλάβει το ματ των προηγούμενων εκλογών με Μάνο - Ανδριανόπουλο και αφετέρου να βρει το αντίπαλο δέος στον Βύρωνα Πολύδωρα, ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε και πάλι στο φως τον Κώστα «Gimp» Λαλιώτη,
ξεσηκώνοντας κύματα ενθουσιασμού και θετικών συναισθημάτων στον μέσο αναποφάσιστο ψηφοφόρο, ο οποίος είχε νοσταλγήσει τόσο τον Λαλιώτη, τον λόγο του, τις μαύρες του διαφημίσεις και το σκληρό του ροκ, ώστε αμά τη επανεμφανίσει του έτρεξε να προσφερθεί εθελοντικά για μαλακή λοβοτoμή.
Δεν είναι καθόλου εύκολο να ακούς την λέξη «ροκ» και να σου 'ρχεται εμετός, αλλά ο Λαλιώτης για αυτά είναι, για τα δύσκολα.
«Αυτοδυναμάκια» ψηφοφόρε, που μετατοπίζεσαι από εκλογές σε εκλογές σαν εκκρεμές ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα, καθορίζοντας ουσιαστικά εσύ ποιός μας κυβερνά, ίσως ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο ελκυστικές και οι δύο επιλογές σου.

11 Comments:

At 9/11/2007 09:12:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Χα χα χα, ο gimp Λαλιώτης πολύ πετυχημένος...

 
At 9/11/2007 09:12:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Ή ο γάμος έφτιαξε το χιούμορ σου ή χάλασε το δικό μου :)

 
At 9/11/2007 10:10:00 π.μ., Blogger Ασμοδαίος said...

Magister calami. Chapeau!

 
At 9/11/2007 11:07:00 π.μ., Blogger Kiki said...

Το σύστημα είναι δυαδικό στις εκλογές μας αλλά έχουμε κολλήσει στο 0. 00 000 0 000 00 0. Δεν είναι ροκ, είναι ΤΕΚΝΟ (και σίγουρα όχι τεκνό)

 
At 9/11/2007 12:10:00 μ.μ., Blogger ggl said...

Αναρωτιόμουν πόσο θα κρατηθείς μακριά από το blog λόγω γάμου, ευχαριστώ για τη σύντομη απάντηση.

Ακολουθώντας τη κατά lazopolis υπόθεση, τολμώ να πω ότι μοιάζει σαν να μπήκε άλλη πνοή στα γραφόμενά σου μετά τον γάμο. Εύγε στη νύφη. Είσαι πια ζωντανή απόδειξη ότι οι συνεργασίες είναι πιο παραγωγικές από τις αυτοδυναμίες.

 
At 9/11/2007 12:44:00 μ.μ., Blogger I.I said...

ΕΥΓΕ! Ήσουν σκέτη απόλαυση!

 
At 9/11/2007 05:35:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Αναρωτιόμουν πόσο θα κρατηθείς μακριά από το blog λόγω γάμου». Άπιστοι Θωμάδες, παντού και πάντα.
Lazopolis, μπορεί να χαλάσει μόνο κάτι που έχουμε.

 
At 9/11/2007 06:23:00 μ.μ., Blogger Fight Back said...

αυτο το ποστ ειναι απορροια της αδυναμιας σου να βγαλεις στο μπαλκονι το σεντονι αποδειξη της αγνοτητας

 
At 9/11/2007 08:56:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

Πφφφφ.

 
At 9/11/2007 10:15:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΟΥΣΤ ΡΕ!!!

Τράβα να κάνεις μήνα μέλιτος αντί να γράφεις ποστ. Άντε μπράβο!

(αλλά πρίν φύγεις, αφού ο Λαλιώτης είναι ο μασκοφόρος, πρέπει να μας πεις ποιος πολιτικός κουβαλάει στον πρωκτό του το ρολόι από την εποχή του Βιετνάμ και μετά...) ;^)

 
At 9/11/2007 10:17:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

mpampakis γμτ, όχι mpanpakis...

Τέλος πάντων, πήγαινε καμιά Σαντορίνη, τίποτις Μαλδίβες πριν βουλιάξουν κλπ κλπ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home